Ξεχωρίζοντας ένα οργανωμένο χειρουργείο μεταμόσχευσης

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Βασικά η πρόταση σου ξεκίναγε έτσι: "Πυκνότητα 30-35graft/cm2 ακόμα και με 100% φύτρωση δεν δίνει το αποτέλεσμα που βλέπουμε στις φώτο. Αυτό που βλέπουμε είναι το αποτέλεσμα του styling που κάνει ο Δημήτρης (και δικαιωμά του να το κάνει)."

Εννοείτε δεν εννοώ το styling στην έξω ζωή του. Με τα υπόλοιπα δεν διαφωνώ ισα ισα πιστεύω τα ίδια πάνω κάτω και με το μήκος του μαλλιου δεν έχω τόσο θέμα.

Ναι έτσι ξεκίναγε και πάντα έτσι θα ξεκινάει γιατί αυτή για μένα είναι η ουσία. Εξάλου είναι λίγα post πιό πάνω όποιος θέλει το διαβάζει αυτούσιο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dimitris50423

Well-Known Member
Υπάρχει πρόβλημα με το γαλλικό μανικιουρ στο κούρεμα κ στο λούσιμο??? Μήπως γινόμαστε "too much"? Ρωταω δε ξέρω...
Andy εννοειτε φιλε οτι δεν επιτρεπεται το γαλλικο στο λουσιμο. Σε ολες τις μεγαλες κλινικες κανουν μονο gel. Χαχαχα. Τι αλλο θα ακουσουμε.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Andy εννοειτε φιλε οτι δεν επιτρεπεται το γαλλικο στο λουσιμο. Σε ολες τις μεγαλες κλινικες κανουν μονο gel. Χαχαχα. Τι αλλο θα ακουσουμε.

Εμένα πάντως και πριν αλλά και μετά με γάντια με έλουσαν. Και εμένα μου φαίνεται πιο δευτερεύων σε σχέση με το να μην φοράει αυτός που κάνει implantation μάσκα αλλά ο Stripar φαντάζομαι μπορεί να μας εξηγήσει γιατί είναι σημαντικό,.

Stripar

Established Member
Υπάρχει πρόβλημα με το γαλλικό μανικιουρ στο κούρεμα κ στο λούσιμο??? Μήπως γινόμαστε "too much"? Ρωταω δε ξέρω...
Εμένα πάντως και πριν αλλά και μετά με γάντια με έλουσαν. Και εμένα μου φαίνεται πιο δευτερεύων σε σχέση με το να μην φοράει αυτός που κάνει implantation μάσκα αλλά ο Stripar φαντάζομαι μπορεί να μας εξηγήσει γιατί είναι σημαντικό,.
Θα προσπαθήσω να δώσω περικά απλά παράδειγμα έτσι ώστε να καταλάβει και ο πιό αφελής:

Αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να πάς σε ένα αισθητικό να σου κάνει ένα καθαρισμό ή ένα pealing
(κάτι δηλ που ασχολείται πολύ με τα χέρια και ακροδάχτυλα)
και η αισθητικός έχει μανικιούρ και δεν φοράει γάντια...πέρα απο τον καθαρισμό ,
πιθανόν θα σου δώσει και κανένα μικρόβιο δίοτι τα νύχια είναι κατεξοχήν μια περιοχή όπου συσσωρεύονται ακαθαρσίες.
Aν υποθέσουμε ότι την γλυτώσεις απο μόλυνση , σίγουρα θα σου έχει κάνει το πρόσωπο όλο γρατζουνιές!!!.

Αν προσπαθήσει να σπάσει ή να ανοίξει κάποιος ένα σπυράκι στο πρόσωπό του με κομμένα τα νύχια και με νύχια ενός πόντου θα δεί ότι στην πρώτη περίπτωση
θα προκαλέσει το λιγότερο τραυματισμό ενώ στην δεύτερη θα έχει αφήσει και αποτύπωμα των νυχιών στο πρόσωπό σου , χωρίς ότι άλλο συνοδεύεται...

Η για να το απλοποιήσω λιγάκι να πάς να κάνεις ένα ολόσωμα μασάζ και η μασέρ να έχει μανικιούρ…θα είσαι σαν να πέρασε γάτα από πάνω σου!

Τώρα περί μτχ:

Πολλές κλινικές ακόμα και στην διαδικασία του λουσίματος επιβάλουν γάντια στο προσωπικό τους για λόγους μολύνσεων
Στο κούρεμα και στο λούσιμο πρίν την μτχ δέν υπάρχει πρόβλημα...
(άν και μιά σοβαρή κλινική ακολουθεί το ίδιο πρωτόκολλο παντού)
...πρόβλημα υπάρχει όταν το ίδιο άτομο πλένει και μετά το χειρουργείο και δέν νομίζω να έχουν άλλες κοπέλες για πρίν και άλλες για μετά!

Η μτχ και οι περισότερες επιμέρους διαδικασίες της είναι διαδικασίες όπου κατά κύριο λόγω λαμβάνουν μέρος τα χέρια και τα ακροδάχτυλα
Όταν κάποιος διατηρεί μανικιούρ δέν μπορεί να βάλει γάντια γιατί θα σκιστούν , έτσι θέτει σε κίνδυνο των ασθενή διότι:

α) το κεφάλι του ασθενούς μετά το χειρουργείο θεωρείται , είναι και αντιμετωπίζεται ώς ανοικτή πληγή
συνεπώς εγκυμονούν κίνδυνοι μολύνσεων και λοιμώξεων απο τις ακαθαρσίες των νυχιών

(σαν παράδειγμα : ας πλύνει κάποιος 2-3 φορές καλά καλά τα χέρια του και μετά αφού είναι σίγουρος ότι είναι καθαρά ,
άς κόψει τα νύχια του να δεί τί κρύβεται εκεί...θα εκπλαγεί , άν και είμαι σίγουρος ότι όλοι το έχετε βιώσει!.
Πολλές φορές μάλιστα άν κάποιος πλησιάσει κομμένο νύχι στην μύτη του μπορεί και να μυρίζει και άσχημα λόγω μυκητιάσεων και μικροβίων)

β) η ίδια η υπάλληλος δέν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της σωστά , όποια και άν είναι αυτά ,
διότι δέν μπορεί να ασκήσει μικρό πίεση και απαλό μασάζ με τα ακροδάχτυλά της όπως συνηθίζεται στο λούσιμο αλλά
περιορίζεται αναγκαστικά στις παλάμες της και στην κάτω πλευρά των δακτύλων της όπου και υπάρχουν τα λιγότερα νεύρα !!!.

(τα ακροδάχτυλα περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό νεύρων στην παλάμη
γι αυτό και είναι υπερευαίσθητα στην υφή-αφή κάτι που βοηθάει τα μέγιστα στο λούσιμο γιατί
μπορεί η κοπέλα να νιώθει τα grafts συνεπώς ελαχιστοποιεί τους κινδύνους τραυματισμού)

γ) μπορεί απροκάλυπτα και άθελά της πάνω στην κίνηση των χεριών της να τραυματίσει με τα νύχια της την δότρια ή την λήπτρια!!!.

Ούτε λόγος για μανικιούρ σε ένα γιατρό ή μια placer όπου χρησιμοποιούν τα ακροδάχτυλά τους
είτε για να ακούνε μικρό πίεση στο κεφάλι πρίν αλλά και κατά την διάρκεια της εμφύτευσης ,
(πολλές φορές πρίν το ξεκίνημα του placement ασκείται μικρό πίεση σε όλη την λήπτρια με τα ακροδάχτυλα
για να αιματωθεί η περιοχή και να μπορούν να διακρίνουν τις οπές όπου θα μπούν τα μοσχεύματα)

είτε λειτουργώντας σαν αποστατικό για το choi ή τα blades, είτε σαν σημέιο στήριξης και να μην επιβαρύνουνε πήχες κ.τ.λ
(οι περισσότερες γιατροί & placers έχουν πολύ γυμνασμένα χέρια – πήχες αν κάποιος έχει παρατηρήσει)

είτε σαν κατευθυντήριος μοχλός , είτε σαν ελαφρύ «σφυράκι» (Pen).

Αναρτώ μια φωτό που πρόσφατα έβαλε ο cvial για να δείξει την τεχνική που εφαμόζει ο Lorezzo με τον δείκτη του , στο φαινόμενο «Poping».

Βέβαια αυτό που μου κάνει ιδιαίτερα εντύπωση εμένα είναι η δεξιοτεχνία που επιδεικνύει στο δεξί του χέρι , όπου χέρι – ακροδάκτυλα είναι σαν μια προέκταση του σώματός του…και είναι σαν ένας «πίνακας ζωγραφικής» που μιλάει σε εμένα…

Lorezzo.jpg

Εντύπωση μου κάνει , γιατί χρειάζεται να υπέρ αναλύσω κάτι που θεωρείται De-Facto στην ιατρική κοινότητα και στα παγκόσμια forums
(γάντια απο το Α εώς το Ω σε μιά μτχ και στοιχειώδη λογική-μανικιούρ )
και βέβαια πόσο επιπόλαια κάποιοι βλέπουν τα πράγματα :

Ψιλά γράμματα βέβαια όταν κάποιοι διαλέγουν με γνώμονα την τιμή και το χαρέμι...

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Βέβαια αυτό που μου κάνει ιδιαίτερα εντύπωση εμένα είναι η δεξιοτεχνία που επιδεικνύει στο δεξί του χέρι , όπου χέρι – ακροδάκτυλα είναι σαν μια προέκταση του σώματός του…και είναι σαν ένας «πίνακας ζωγραφικής» που μιλάει σε εμένα…

Μπράβο Stripar για την ανάλυση και τις λεπτομέρειες...Ειδικά για το pen όπως έγραψα και στον Piro οι μικροκινήσεις στην χρήση του και οι τοποθετήσεις των δακτύλων έχουν τόση τεχνική ουσία που καθιστούν τον χρήστη-γιατρό 90% υπεύθυνο για το αποτέλεσμα, δεν είναι "τρυπάω" και όλα καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Lorenzo δεν αφήνει κανέναν άλλον να κάνει το implantation (δεν θα μπορούσε να έχει 2-3 "δυνατές" Ισπανίδες?), έχει λογική εξήγηση και ένα μικρό δείγμα αυτής αναλύθηκε με το πιό πάνω σχήμα (έχει και άλλα, γωνίες, βάθη, κλπ όρεξη και ώρα να έχουμε να λέμε).

andy.k

Active member
Πάντως στον Βεκρή εμένα με κουρεψανε χωρις γαντια, με λουσανε με γάντια και καπακια μετά το χειρουργείο δε με λουσανε καθόλου. Προφανώς stripar οταν λες μετα το χειρουργειο εννοεις το λούσιμο 2 μέρες after surgery φαντάζομαι...αλλιώς κάτι έχω χάσει...σε αυτό το λούσιμο την δεύτερη μέρα μετά λοιπόν σκεφτόμουν να μη πάω καν, να το κάνω μόνος μου αφού είχα λάβει αναλυτικές οδηγίες για το πως πρέπει να γίνει εμπράκτως, κατά το λούσιμο πριν την εξαγωγή( το Ρώτησα ο ίδιος γτ είχα σκοπό να μη πάω)...ωστόσο παρά το ότι είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσα να το κάνω κ μόνος μου, πηγα κ ήταν όλα προβλεπόμενα, απολυμαντικό στα χέρια κ γάντια ακόμα κ μάσκα που εμένα προσωπικά μου φάνηκε πλεονασμός...δεδομένου ότι 2 μέρες κοιμομουν σε μαξιλάρι, καθαρό μεν αλλά όχι κ αποστειρωμενο κ γενικά δεν ήμουν 2 μέρες υπό καθεστώς εντατικής σε ότι αφορά την καθαριότητα στο κεφάλι, ναι μεν με όρο ανά 30λεπτο, αλλά αυτό δε νομίζω ότι εξασφαλίζει απόλυτη καθαριότητα...

andy.k

Active member
andy δέν έχω αναφέρει κάτι για 20...μήπως κάπου μπερδεύτηκες?

Δε ξέρω αν φαίνεται σαν "20", νομίζω πως εγραψα " 2ο" (δεύτερο) , αναφερόμενος στα χαρέμια...είμαι βεβαιος ότι το ειπες στο χαβαλε χωρις να αποκλειω οτι καποιος θα μπορουσε να επιλεξει με βαση
αυτό το κρητιριο, απλά πιστεύω ότι δεν το έχει κάνει κανένας απ όσους έχουν μπει στη διαδικασία να διαβάσει έστω και ένα post στο forum...

Stripar

Established Member
Stripar νομίζω ότι όσοι πάνε στο Β πηγαίνουν γτ ως εκεί είναι το budget και απλά θεωρούν ότι είναι καλύτερος από την dhi... Δε νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένας που θα μπορουσε κ θα ήθελε να
διαθέσει 8-10 χιλιάρικα και θα επέλεγε Β αντί για Κύπρο , Τουρκία ή ακόμα παραπερα...
Δέν θα διαφωνήσω ούτε στο ένα , ούτε στο άλλο andy!!!

Αλλά όταν ο Δημήτρης πετάγεται ειρωνικά και λέει:

Kάνοντας δηλ. μία προσπάθεια υποτίμησης μιάς θεμελιώδης αρχή ιατρικής πράξης
δηλ. Σε μια μτχ γάντια απο το Α εώς το Ω , αυστηρά πρωτόκολα υγειινής και στοιχειώδη λογική-μανικιούρ.

Κάπου τα ισοπεδώνει !!!

Προσπαθώντας να πείσει ΠΟΙΌΝ?...
προσπαθώντας να πεί ΤΙ?..
ότι δέν είναι απαραίτητα...?...

Τελευταία επεξεργασία:

Stripar

Established Member
Δε ξέρω αν φαίνεται σαν "20", νομίζω πως εγραψα " 2ο" (δεύτερο) , αναφερόμενος στα χαρέμια...είμαι βεβαιος ότι το ειπες στο χαβαλε χωρις να αποκλειω οτι καποιος θα μπορουσε να επιλεξει με βαση
αυτό το κρητιριο, απλά πιστεύω ότι δεν το έχει κάνει κανένας απ όσους έχουν μπει στη διαδικασία να διαβάσει έστω και ένα post στο forum...

Εεε ναι Black Humor!...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dimitris50423

Well-Known Member
Ρε στριπαρ σου ειπε ο andy οτι φορουσαν γαντια στο λουσιμο. Και σε εμενα φορουσαν λες να τριβανε τις πληγες με γυμνα χερια; επικινδυνο και για εμας και για αυτες. Να σηκωνουμε και καμια πλακα μη τα παιρνεις ολα της μετρητης.

LostUser

Active Member
Άρα @CVIAL εμμέσως πλην σαφώς με το νήμμα σου απορρίπτονται όλες οι ΜΜ στην Ελλάδα? Ποια είναι η επόμενη οικονομική επιλογή? Σόρρυ που το λέω αλλά υπερασπίζεσαι την επιλογή σου,από μια κάποια θέση ισχύος.Τι εννοώ. Είχες και καλά έκανες,τα λεφτά να επιλέξεις έναν ακριβό γιατρό και να ξοδέψεις ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Έχεις όμως σκεφτεί ότι ίσως η πλειοψηφία δεν μπορεί να τα διαθέσει? Και εσύ,ξαναλέω εμμέσως, στην ουσία λες στον άλλον άμα δεν έχεις φράγκα την πάτησες.Πας σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια για ένα μέτριο αποτέλεσμα Στην τελική δεν μιλάμε για επιλογή νευροχειρούργου και καρδιολόγου,από τον οποίο εξαρτάται η ζωή σου =>πας στον top για να ελαχιστοποιήσεις το ρίσκο. Μιλάμε για μια ΚΟΣΜΗΤΙΚΗ επέμβαση.Για ...τρίχες!

Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως άτομα που κάνουν πλαστικές πχ γυναίκες κτλπ, ψάχνονται τόσο πολύ? ...

Και κάτι τελευταίο.Δεν σημαίνει ότι οι έξω είναι απαραίτητα καλύτεροι.Φυσικά ξέρω πως και από τους έξω διαλέγετε 5-10-15 ονόματα και δεν τους βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Έχετε όμως αναλογιστεί ποτέ ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να έχεις ίδιο αποτέλεσμα,ίδια ποιότητα,με έναν που παίρνει πχ τα 4πλάσια λεφτά? Γιατί πολύ απλά κάποιοι θέλουν να "εξαργυρώσουν" τα άπειρα δίδακτρα που έσκασαν στο Harvard και στο John Hopkins? Ή γιατί απλά τόσο πάει η ταρίφα στην χώρα τους?

Κάπου διάβασα,και διόρθωσε με αν κάνω λάθος,ότι ο δικός σου εκπαιδεύτηκε στην DHI? Τότε νομίζω πως είναι παράλογο, ως γελοίο,συνυπολογίζοντας ότι το κόστος ζωής και το κατα κεφαλήν εισόδημα Ελλάδας-Ισπανίας είναι παραπλήσιο, να ζητάει τόσα λεφτά. Εκτός αν θεωρεί τον ευατό του top και κοστολογεί έτσι την υπηρεσία του.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τον διαλέξω και να μην βρω κάποιον εξίσου καλό με λιγότερα χρήματα :)

Απλές σκέψεις,καλό είναι να τις κάνουμε,αχρείαστοι να ναι βέβαια οι γιατροί αυτοί αλλά anyway...

Stripar

Established Member
Ρε στριπαρ σου ειπε ο andy οτι φορουσαν γαντια στο λουσιμο. Και σε εμενα φορουσαν λες να τριβανε τις πληγες με γυμνα χερια; επικινδυνο και για εμας και για αυτες. Να σηκωνουμε και καμια πλακα μη τα παιρνεις ολα της μετρητης.

Να υπενθυμίσω ότι σχολιάζαμε ένα video που αναρτήθηκε ,
όπου στην DHI λούζανε με γυμνά χέρια και με Γαλλικό μανικιούρ!

Στο video αυτό στηρίχτηκταν όλα τα κυρίως σχόλια (άν είναι σωστό να λούζουν χωρίς γάντια ή με μανικιούρ)....ακόμα και το δικό σου σχόλιο.;)

Το τί γίνεται μεμονομένα σε κάθε κλινική ειπώθει απο διάφορα μέλη.

Συνεπώς μήν τα γυρνάμε όπως μας βολεύουν...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Άρα @CVIAL εμμέσως πλην σαφώς με το νήμμα σου απορρίπτονται όλες οι ΜΜ στην Ελλάδα? Ποια είναι η επόμενη οικονομική επιλογή? Σόρρυ που το λέω αλλά υπερασπίζεσαι την επιλογή σου,από μια κάποια θέση ισχύος.Τι εννοώ. Είχες και καλά έκανες,τα λεφτά να επιλέξεις έναν ακριβό γιατρό και να ξοδέψεις ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Έχεις όμως σκεφτεί ότι ίσως η πλειοψηφία δεν μπορεί να τα διαθέσει? Και εσύ,ξαναλέω εμμέσως, στην ουσία λες στον άλλον άμα δεν έχεις φράγκα την πάτησες.Πας σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια για ένα μέτριο αποτέλεσμα Στην τελική δεν μιλάμε για επιλογή νευροχειρούργου και καρδιολόγου,από τον οποίο εξαρτάται η ζωή σου =>πας στον top για να ελαχιστοποιήσεις το ρίσκο. Μιλάμε για μια ΚΟΣΜΗΤΙΚΗ επέμβαση.Για ...τρίχες!

Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως άτομα που κάνουν πλαστικές πχ γυναίκες κτλπ, ψάχνονται τόσο πολύ? ...

Και κάτι τελευταίο.Δεν σημαίνει ότι οι έξω είναι απαραίτητα καλύτεροι.Φυσικά ξέρω πως και από τους έξω διαλέγετε 5-10-15 ονόματα και δεν τους βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Έχετε όμως αναλογιστεί ποτέ ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να έχεις ίδιο αποτέλεσμα,ίδια ποιότητα,με έναν που παίρνει πχ τα 4πλάσια λεφτά? Γιατί πολύ απλά κάποιοι θέλουν να "εξαργυρώσουν" τα άπειρα δίδακτρα που έσκασαν στο Harvard και στο John Hopkins? Ή γιατί απλά τόσο πάει η ταρίφα στην χώρα τους?

Κάπου διάβασα,και διόρθωσε με αν κάνω λάθος,ότι ο δικός σου εκπαιδεύτηκε στην DHI? Τότε νομίζω πως είναι παράλογο, ως γελοίο,συνυπολογίζοντας ότι το κόστος ζωής και το κατα κεφαλήν εισόδημα Ελλάδας-Ισπανίας είναι παραπλήσιο, να ζητάει τόσα λεφτά. Εκτός αν θεωρεί τον ευατό του top και κοστολογεί έτσι την υπηρεσία του.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τον διαλέξω και να μην βρω κάποιον εξίσου καλό με λιγότερα χρήματα :)

Απλές σκέψεις,καλό είναι να τις κάνουμε,αχρείαστοι να ναι βέβαια οι γιατροί αυτοί αλλά anyway...

@LostUser, δεν κάνεις απλές σκέψεις απλά θέλεις να καταλήξεις με σκόρπιες σκέψεις εκεί που θες, βάζεις και εσύ πολύ συναίσθημα, όπως και μερικοί άλλοι, και καταλήγεις με λογικά άλματα σε συμπεράσματα χωρίς προφανώς να έχεις διαβάσει τα ουσιώδη από τα 663 post που έχω κάνει μέχρι τώρα. Οπότε να σου τα συνοψίσω:

1. Δεν απορρίπτονται οι μμ στην Ελλάδα, το αντίθετο μάλιστα, είναι μια επιλογή για όσους δεν έχουν άλλες δυνατότητες. Εμείς που γράφουμε μόνο στον τομέα των μμ (όπως εγώ) έχουμε καθήκον να επισημάνουμε ποιες είναι οι δυνατότητές των Ελληνικών κλινικών με επιχειρήματα. Ουδέποτε είπα μην πάτε στον Β. ή στην D*I, απλά είπα πριν να πάτε να ξέρετε τι να περιμένετε, να ενημερωθείτε και αν πάτε συνειδητοποιημένα (όπως ας πούμε ο Piros) έχετε κάνει μια τίμια επιλογή (με βάση τα οικονομικά σας), αφού έχετε σταθμίσει όλες τις παραμέτρους εκ των προτέρω.

2. Δεν υπερασπίζομαι καμία επιλογή μου. Αυτά που γράφω δεν έχουν να κάνουν με γιατρούς και κλινικές, έχουν να κάνουν με γνώση και έρευνα, όποιος πιστεύει ότι δεν είναι σωστά είμαι ανοιχτός σε διάλογο με επιχειρήματα.

3. Δεν λέω ότι άμα δεν έχεις φράγκα την πάτησες. Λέω ότι άμα είσαι "τυφλός" (έχω πει και την λέξη "στόκος") την πάτησες.

4. Φυσικά και μπορεί να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με φθηνότερο γιατρό. Συμβαίνει συχνά. Με μια προϋπόθεση: ότι θα δουλέψουν με τις ίδιες παραμέτρους (π.χ πυκνότητες). Αν νομίζεις ότι τα 35g είναι ίδια με τα 55g δεν μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα, και αν το νομίζεις (ή στο έχουν "πουλήσει" έτσι) είναι αφέλεια. Για αυτό ο καθένας ανάλογα με την τσέπη του κάνει το καλύτερο που μπορεί. Αν κάποιος δεν έχει, θα ψάξει το value for money και σε αυτούς απευθυνόμαστε γιατί αυτοί είναι που πρέπει να ενημερωθούν. Ο "φραγκάτος" δεν χρειάζεται να ξέρει τίποτα. Την γνώση την αντισταθμίζει το πορτοφόλι του.

5. Ο Lorenzo δεν εκπαιδεύτηκε στην D*I, απλά έτυχε να παρακολουθήσει στην Αθήνα μια μμ FUE στις αρχές του 2000. Πάντα στην Ισπανία δούλευε. Επειδή από αυτά που γράφεις βλέπω ότι δεν έχεις εμβαθύνει στον χώρο των μμ, να σου πω ότι σημασία δεν έχει αν θεωρεί τον εαυτό του top, σημασία έχει ότι οι άλλοι τον θεωρούν top στο συγκεκριμένο αντικείμενο δηλαδή στην FUE και μάλιστα στην χρήση PEN. Δεν είναι ο μόνος υπάρχουν και πολλοί άλλοι.

Τέλος τι σχέση έχουν τα δίδακτρα με το Harvard και το John Hopkins ή το Yale ή το ΜΙΤ και τις τιμές του Lorenzo? Και τι σχέση έχει το κατά κεφαλή Ισπανίας - Ελλάδας? Έχεις χάσει την ουσία και η ουσία είναι απλή: Νόμος προσφοράς και ζήτησης. Ψάξτο και θα το καταλάβεις.

Τελευταία επεξεργασία:

Stripar

Established Member

Εγώ πάλι βλέπω τα πράγματα λίγο διαφορετικά:

Όντως ο Lorezzo είναι ακριβός εώς πανάκριβος δεδομένου του κόστου ζωής στην Ισπανία ,
αλλά είναι απο τους Top γιατρούς παγκοσμίως συνεπώς αυτό πληρώνεις...την ασφάλεια ενός έμπειρου γιατρού!.

Θεωρώ και εγώ ότι θα πρέπει να έχουμε μιά οικονομική λύση στην Ελλάδα ,
δέν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να έχουμε και εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες και αυτό γιατί...
το κόστος της ζωής έχει πέσει τρομερά στην Ελλάδα ενώ το graft χρεώνεται απο 1,5 εώς 2,0 euro όπου και είναι πανάκριβο σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το
κόστος ζωής/υπερεσιών άλλων χωρών !!!

Ενδεικτικά στην Κύπρο με ακριβότερο κόστος ζωής το graft είναι στα 2,5
Ενώ στην Πανάκριβη Ελβετία με τα βίας ξεπερνάει τα 3.0 (http://www.hair-clinic.eu/clinic_site.php?idc=lWZo)

Συνεπώς πρώτα ας κοιτάξουμε τα του οίκου μας...σε συνάρτηση πάντα των παρεχόμενων υπηρεσιών !

Tasmania

Active Member
Οι περισσοτεροι που γραφουμε στο φορουμ θεωρω πως ΔΕΝ θελουμε να ειμαστε κοινωνια χαμηλων προσδοκιων στο θεμα μ/μ, γι'αυτο και τοσο ψαξιμο απ'ολους, κριτικη καλλοπιστη (κανει καλο στις κλινικες να μην νομιζουν οτι εχουν να κανουν με ριφακια και να ανεβαζουν την ποιοτητα παροχης υπηρεσιων τους). Οι πιο ακριβες τιμες σε τοπ ιατρους σιγουρα εχουν σχεση με το βιοτικο επιπεδο της εκαστοτε χωρας-πολης που εδραζονται αλλα κυριως ειναι αυτο που ειπε ο CVIAL προσφορα-ζητηση. Αμα καποιος με βαση αποτελεσματα εχει ανεβασει το προσωπικο του προφιλ σε ανωτερο σκαλι απο αλλους συναδελφους του λογικο να χρεωνει περισσοτερα. Χωρις κριτικη ουδεις ειδε προκοπη !

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Οι περισσοτεροι που γραφουμε στο φορουμ θεωρω πως ΔΕΝ θελουμε να ειμαστε κοινωνια χαμηλων προσδοκιων στο θεμα μ/μ, γι'αυτο και τοσο ψαξιμο απ'ολους, κριτικη καλλοπιστη (κανει καλο στις κλινικες να μην νομιζουν οτι εχουν να κανουν με ριφακια και να ανεβαζουν την ποιοτητα παροχης υπηρεσιων τους). Οι πιο ακριβες τιμες σε τοπ ιατρους σιγουρα εχουν σχεση με το βιοτικο επιπεδο της εκαστοτε χωρας-πολης που εδραζονται αλλα κυριως ειναι αυτο που ειπε ο CVIAL προσφορα-ζητηση. Αμα καποιος με βαση αποτελεσματα εχει ανεβασει το προσωπικο του προφιλ σε ανωτερο σκαλι απο αλλους συναδελφους του λογικο να χρεωνει περισσοτερα. Χωρις κριτικη ουδεις ειδε προκοπη !

Όταν η αγορά ειναι διεθνής (για τους τοπ) τοτε το βιοτικό επίπεδο της χώρας μικρό ρόλο παίζει. Ισχύει απο γιατρούς μμ μεχρι πωλήσεις γεωργικών μηχανημάτων.

Sent from my iPhone using Tapatalk

aeratos28

Just aeratos
Θα προσπαθήσω να δώσω περικά απλά παράδειγμα έτσι ώστε να καταλάβει και ο πιό αφελής:

Αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να πάς σε ένα αισθητικό να σου κάνει ένα καθαρισμό ή ένα pealing
(κάτι δηλ που ασχολείται πολύ με τα χέρια και ακροδάχτυλα)
και η αισθητικός έχει μανικιούρ και δεν φοράει γάντια...πέρα απο τον καθαρισμό ,
πιθανόν θα σου δώσει και κανένα μικρόβιο δίοτι τα νύχια είναι κατεξοχήν μια περιοχή όπου συσσωρεύονται ακαθαρσίες.
Aν υποθέσουμε ότι την γλυτώσεις απο μόλυνση , σίγουρα θα σου έχει κάνει το πρόσωπο όλο γρατζουνιές!!!.

Αν προσπαθήσει να σπάσει ή να ανοίξει κάποιος ένα σπυράκι στο πρόσωπό του με κομμένα τα νύχια και με νύχια ενός πόντου θα δεί ότι στην πρώτη περίπτωση
θα προκαλέσει το λιγότερο τραυματισμό ενώ στην δεύτερη θα έχει αφήσει και αποτύπωμα των νυχιών στο πρόσωπό σου , χωρίς ότι άλλο συνοδεύεται...

Η για να το απλοποιήσω λιγάκι να πάς να κάνεις ένα ολόσωμα μασάζ και η μασέρ να έχει μανικιούρ…θα είσαι σαν να πέρασε γάτα από πάνω σου!

Τώρα περί μτχ:

Πολλές κλινικές ακόμα και στην διαδικασία του λουσίματος επιβάλουν γάντια στο προσωπικό τους για λόγους μολύνσεων
Στο κούρεμα και στο λούσιμο πρίν την μτχ δέν υπάρχει πρόβλημα...
(άν και μιά σοβαρή κλινική ακολουθεί το ίδιο πρωτόκολλο παντού)
...πρόβλημα υπάρχει όταν το ίδιο άτομο πλένει και μετά το χειρουργείο και δέν νομίζω να έχουν άλλες κοπέλες για πρίν και άλλες για μετά!

Η μτχ και οι περισότερες επιμέρους διαδικασίες της είναι διαδικασίες όπου κατά κύριο λόγω λαμβάνουν μέρος τα χέρια και τα ακροδάχτυλα
Όταν κάποιος διατηρεί μανικιούρ δέν μπορεί να βάλει γάντια γιατί θα σκιστούν , έτσι θέτει σε κίνδυνο των ασθενή διότι:

α) το κεφάλι του ασθενούς μετά το χειρουργείο θεωρείται , είναι και αντιμετωπίζεται ώς ανοικτή πληγή
συνεπώς εγκυμονούν κίνδυνοι μολύνσεων και λοιμώξεων απο τις ακαθαρσίες των νυχιών

(σαν παράδειγμα : ας πλύνει κάποιος 2-3 φορές καλά καλά τα χέρια του και μετά αφού είναι σίγουρος ότι είναι καθαρά ,
άς κόψει τα νύχια του να δεί τί κρύβεται εκεί...θα εκπλαγεί , άν και είμαι σίγουρος ότι όλοι το έχετε βιώσει!.
Πολλές φορές μάλιστα άν κάποιος πλησιάσει κομμένο νύχι στην μύτη του μπορεί και να μυρίζει και άσχημα λόγω μυκητιάσεων και μικροβίων)

β) η ίδια η υπάλληλος δέν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της σωστά , όποια και άν είναι αυτά ,
διότι δέν μπορεί να ασκήσει μικρό πίεση και απαλό μασάζ με τα ακροδάχτυλά της όπως συνηθίζεται στο λούσιμο αλλά
περιορίζεται αναγκαστικά στις παλάμες της και στην κάτω πλευρά των δακτύλων της όπου και υπάρχουν τα λιγότερα νεύρα !!!.

(τα ακροδάχτυλα περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό νεύρων στην παλάμη
γι αυτό και είναι υπερευαίσθητα στην υφή-αφή κάτι που βοηθάει τα μέγιστα στο λούσιμο γιατί
μπορεί η κοπέλα να νιώθει τα grafts συνεπώς ελαχιστοποιεί τους κινδύνους τραυματισμού)

γ) μπορεί απροκάλυπτα και άθελά της πάνω στην κίνηση των χεριών της να τραυματίσει με τα νύχια της την δότρια ή την λήπτρια!!!.

Ούτε λόγος για μανικιούρ σε ένα γιατρό ή μια placer όπου χρησιμοποιούν τα ακροδάχτυλά τους
είτε για να ακούνε μικρό πίεση στο κεφάλι πρίν αλλά και κατά την διάρκεια της εμφύτευσης ,
(πολλές φορές πρίν το ξεκίνημα του placement ασκείται μικρό πίεση σε όλη την λήπτρια με τα ακροδάχτυλα
για να αιματωθεί η περιοχή και να μπορούν να διακρίνουν τις οπές όπου θα μπούν τα μοσχεύματα)

είτε λειτουργώντας σαν αποστατικό για το choi ή τα blades, είτε σαν σημέιο στήριξης και να μην επιβαρύνουνε πήχες κ.τ.λ
(οι περισσότερες γιατροί & placers έχουν πολύ γυμνασμένα χέρια – πήχες αν κάποιος έχει παρατηρήσει)

είτε σαν κατευθυντήριος μοχλός , είτε σαν ελαφρύ «σφυράκι» (Pen).

Αναρτώ μια φωτό που πρόσφατα έβαλε ο cvial για να δείξει την τεχνική που εφαμόζει ο Lorezzo με τον δείκτη του , στο φαινόμενο «Poping».

Προβολή συνημμένου 10326

Εντύπωση μου κάνει , γιατί χρειάζεται να υπέρ αναλύσω κάτι που θεωρείται De-Facto στην ιατρική κοινότητα και στα παγκόσμια forums
(γάντια απο το Α εώς το Ω σε μιά μτχ και στοιχειώδη λογική-μανικιούρ )
και βέβαια πόσο επιπόλαια κάποιοι βλέπουν τα πράγματα :

Ψιλά γράμματα βέβαια όταν κάποιοι διαλέγουν με γνώμονα την τιμή και το χαρέμι...

ή φωτό αυτή φιλε stripar και cvial όπως θα ξέρετε φυσικά είναι από ένα βιντεακι που κυκλοφορεί στο νετ..implantation with implanter αν γράψεις στο youtube θα το βγάλει..εκεί δείχνει τον τρόπο που δουλεύει..πολύ γρήγορος μεν διότι είναι δυναμίτης ο άνθρωπος,αλλά αυτο με το poping με ξεπερνά ..όλοι έτσι δουλεύουν..ΟΛΟΙ όμως..αν δείτε το βιντεακι θα δείτε ότι σε κάποια σημεία τεντώνει το δέρμα με το άλλο χέρι σε κάποια δεν χρησιμοποιεί καν το άλλο χέρι..απομονώθηκε ένα συγκεκριμένο μόνο κομμάτι του βίντεο και ανέβηκε σαν φωτό να μας δείξει τι?δεν δουλεύει έτσι όλο το κεφάλι εννοείται..ανέβασε το βίντεο αν θες να το δείξεις ολόκληρο,όχι έτσι!σαν κάτι δημοσιογράφους που απομονώνουν μια λέξη και αλλάζουν το συμπέρασμα..δεν πάω να πω ότι δεν κάνει καλή δουλειά,μην το πάρετε έτσι!αν είναι δυνατόν κιόλας!!κορυφαίος είναι απλά να τα λέμε όπως έχουν τα πραγματα

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
ή φωτό αυτή φιλε stripar και cvial όπως θα ξέρετε φυσικά είναι από ένα βιντεακι που κυκλοφορεί στο νετ

Φυσικά και το ξέρω από εκεί το πήρα και το βίντεο είναι εκπαιδευτικό δείχνει τις τεχνικές που χρησιμοποιεί.

αλλά αυτο με το poping με ξεπερνά

Δεν είπε κανείς ότι δεν δουλεύουν και άλλοι έτσι. Πάντως ο Piros που το έψαξε στην D*I απέφυγε την μεγάλη πυκνότητα και για το φαινόμενο του popping (ο άνθρωπος το λέει σαν μια από τις δύο αιτίες). Επειδή τον είδα ενημερωμένο θεωρώ ότι μάλλον τους ρώτησε (ή και αυτοί του μετάφεραν τις απόψεις τους) και το θεωρούν θέμα. Εξάλλου αν πρόσεξες, το έβαλα για να μην θεωρηθεί ότι το popping είναι εγγενής αδυναμία των pen.

απομονώθηκε ένα συγκεκριμένο μόνο κομμάτι του βίντεο και ανέβηκε σαν φωτό να μας δείξει τι?δεν δουλεύει έτσι όλο το κεφάλι εννοείται

Προφανώς δεν το δουλεύει γιατί είναι εκπαιδευτικό βίντεο. Εξάλλου το popping δεν εμφανίζεται παντού αλλά όταν συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις

ανέβασε το βίντεο αν θες να το δείξεις ολόκληρο,όχι έτσι!

.https://vimeopro.com/user23345553/tecnica/video/81511322

σαν κάτι δημοσιογράφους που απομονώνουν μια λέξη και αλλάζουν το συμπέρασμα..

Ασχολίαστο γιατί απαντήθηκε από τα παραπάνω.

Μπλουζα