Θα προσπαθήσω να δώσω περικά απλά παράδειγμα έτσι ώστε να καταλάβει και ο πιό αφελής:
Αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να πάς σε ένα αισθητικό να σου κάνει ένα καθαρισμό ή ένα pealing
(κάτι δηλ που ασχολείται πολύ με τα χέρια και ακροδάχτυλα)
και η αισθητικός έχει μανικιούρ και δεν φοράει γάντια...πέρα απο τον καθαρισμό ,
πιθανόν θα σου δώσει και κανένα μικρόβιο δίοτι τα νύχια είναι κατεξοχήν μια περιοχή όπου συσσωρεύονται ακαθαρσίες.
Aν υποθέσουμε ότι την γλυτώσεις απο μόλυνση , σίγουρα θα σου έχει κάνει το πρόσωπο όλο γρατζουνιές!!!.
Αν προσπαθήσει να σπάσει ή να ανοίξει κάποιος ένα σπυράκι στο πρόσωπό του με κομμένα τα νύχια και με νύχια ενός πόντου θα δεί ότι στην πρώτη περίπτωση
θα προκαλέσει το λιγότερο τραυματισμό ενώ στην δεύτερη θα έχει αφήσει και αποτύπωμα των νυχιών στο πρόσωπό σου , χωρίς ότι άλλο συνοδεύεται...
Η για να το απλοποιήσω λιγάκι να πάς να κάνεις ένα ολόσωμα μασάζ και η μασέρ να έχει μανικιούρ…θα είσαι σαν να πέρασε γάτα από πάνω σου!
Τώρα περί μτχ:
Πολλές κλινικές ακόμα και στην διαδικασία του λουσίματος επιβάλουν γάντια στο προσωπικό τους για λόγους μολύνσεων
Στο κούρεμα και στο λούσιμο πρίν την μτχ δέν υπάρχει πρόβλημα...
(άν και μιά σοβαρή κλινική ακολουθεί το ίδιο πρωτόκολλο παντού)
...πρόβλημα υπάρχει όταν το ίδιο άτομο πλένει και μετά το χειρουργείο και δέν νομίζω να έχουν άλλες κοπέλες για πρίν και άλλες για μετά!
Η μτχ και οι περισότερες επιμέρους διαδικασίες της είναι διαδικασίες όπου κατά κύριο λόγω λαμβάνουν μέρος τα χέρια και τα ακροδάχτυλα
Όταν κάποιος διατηρεί μανικιούρ δέν μπορεί να βάλει γάντια γιατί θα σκιστούν , έτσι θέτει σε κίνδυνο των ασθενή διότι:
α) το κεφάλι του ασθενούς μετά το χειρουργείο θεωρείται , είναι και αντιμετωπίζεται ώς ανοικτή πληγή
συνεπώς εγκυμονούν κίνδυνοι μολύνσεων και λοιμώξεων απο τις ακαθαρσίες των νυχιών
(σαν παράδειγμα : ας πλύνει κάποιος 2-3 φορές καλά καλά τα χέρια του και μετά αφού είναι σίγουρος ότι είναι καθαρά ,
άς κόψει τα νύχια του να δεί τί κρύβεται εκεί...θα εκπλαγεί , άν και είμαι σίγουρος ότι όλοι το έχετε βιώσει!.
Πολλές φορές μάλιστα άν κάποιος πλησιάσει κομμένο νύχι στην μύτη του μπορεί και να μυρίζει και άσχημα λόγω μυκητιάσεων και μικροβίων)
β) η ίδια η υπάλληλος δέν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της σωστά , όποια και άν είναι αυτά ,
διότι δέν μπορεί να ασκήσει μικρό πίεση και απαλό μασάζ με τα ακροδάχτυλά της όπως συνηθίζεται στο λούσιμο αλλά
περιορίζεται αναγκαστικά στις παλάμες της και στην κάτω πλευρά των δακτύλων της όπου και υπάρχουν τα λιγότερα νεύρα !!!.
(τα ακροδάχτυλα περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό νεύρων στην παλάμη
γι αυτό και είναι υπερευαίσθητα στην υφή-αφή κάτι που βοηθάει τα μέγιστα στο λούσιμο γιατί
μπορεί η κοπέλα να νιώθει τα grafts συνεπώς ελαχιστοποιεί τους κινδύνους τραυματισμού)
γ) μπορεί απροκάλυπτα και άθελά της πάνω στην κίνηση των χεριών της να τραυματίσει με τα νύχια της την δότρια ή την λήπτρια!!!.
Ούτε λόγος για μανικιούρ σε ένα γιατρό ή μια placer όπου χρησιμοποιούν τα ακροδάχτυλά τους
είτε για να ακούνε μικρό πίεση στο κεφάλι πρίν αλλά και κατά την διάρκεια της εμφύτευσης ,
(πολλές φορές πρίν το ξεκίνημα του placement ασκείται μικρό πίεση σε όλη την λήπτρια με τα ακροδάχτυλα
για να αιματωθεί η περιοχή και να μπορούν να διακρίνουν τις οπές όπου θα μπούν τα μοσχεύματα)
είτε λειτουργώντας σαν αποστατικό για το choi ή τα blades, είτε σαν σημέιο στήριξης και να μην επιβαρύνουνε πήχες κ.τ.λ
(οι περισσότερες γιατροί & placers έχουν πολύ γυμνασμένα χέρια – πήχες αν κάποιος έχει παρατηρήσει)
είτε σαν κατευθυντήριος μοχλός , είτε σαν ελαφρύ «σφυράκι» (Pen).
Αναρτώ μια φωτό που πρόσφατα έβαλε ο cvial για να δείξει την τεχνική που εφαμόζει ο Lorezzo με τον δείκτη του , στο φαινόμενο «Poping».
Βέβαια αυτό που μου κάνει ιδιαίτερα εντύπωση εμένα είναι η δεξιοτεχνία που επιδεικνύει στο δεξί του χέρι , όπου χέρι – ακροδάκτυλα είναι σαν μια προέκταση του σώματός του…και είναι σαν ένας «πίνακας ζωγραφικής» που μιλάει σε εμένα…
Προβολή συνημμένου 10326
Εντύπωση μου κάνει , γιατί χρειάζεται να υπέρ αναλύσω κάτι που θεωρείται De-Facto στην ιατρική κοινότητα και στα παγκόσμια forums
(γάντια απο το Α εώς το Ω σε μιά μτχ και στοιχειώδη λογική-μανικιούρ )
και βέβαια πόσο επιπόλαια κάποιοι βλέπουν τα πράγματα :
Ψιλά γράμματα βέβαια όταν κάποιοι διαλέγουν με γνώμονα την τιμή και το χαρέμι...