Ξεχωρίζοντας ένα οργανωμένο χειρουργείο μεταμόσχευσης

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αεράτε, για όλα τα πράγματα πρέπει να υπάρχει μια εξήγηση, εγώ δεν στέκομαι στις εικόνες στέκομαι στην ουσία. Αν παρατήρησες το πρώτο μου post σε αυτό το thread, θα είδες ότι τα 2 βασικά που έθιξα και τα θεωρώ αδιαπραγμάτευτα (και μάλιστα τεκμηριωμένα αφού τα θεωρεί και η επιστημονική κοινότητα) είναι η λούπα και ο φωτισμός. Και μετά ανέφερα όλα τα άλλα. Βέβαια μετά έγινε ο κακός χαμός και αρχίσαμε τις γενικεύσεις. Για τα θέματα υγιεινής είναι προφανές (για μένα) ότι όποιος είναι πάνω από το κεφάλι σου πρέπει να έχει τα πάντα. Επίσης βλέπω σκουφάκι στο loading των pen και όχι μάσκα. Αν ήταν εντελώς χύμα δεν θα φόραγαν τίποτα. Άρα κάποιος λόγος θα υπάρχει. Αυτόν θέλω να μάθω και μετά θα τοποθετηθώ και μάλιστα με κριτική άποψη.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dimitris50423

Well-Known Member
μπραβο αερατε για την παρατηρηση..
λοιπον επειδη οπως σας ειχα απαντησει μασκες ουτε σε εμενα φορουσαν και με απασχολησε αυτο ενω σε ολα τα αλλα κυαλι λουπα γαντια κλπ ηταν οπως πρεπει ακομη και μαντηλι φορουσε ο βεκρης αποφασισα χθες να στειλω μηνυμα στον κ Βεκρη να τον ρωτησω για το συγκεκριμενο θεμα. παρτε την απαντηση του ιδιου αυτουσια.

στις επεμβάσεις υπό τοπική αναισθησία στο τριχωτό της κεφαλής με FUE δεν απαιτείται μάσκα ούτε καν αντιβίωση, γιατί δεν κόβουμε δέρμα όπως στο FUT. Το ποσοστό φλεγμονής στην FUE με το πρωτόκολλό μας είναι 0.1%. δεν υπαρχει πουθενα βιβλιογραφια επ'αυτού.

σε προλαβα cvial και πιθανο να σου απαντησει το ιδιο και ο lorenzo μιας και απο οτι φαινεται απο το βιντεο ουτε τα κοριτσια του φορανε.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
οκ αλλά που είναι εντελώς χύμα?ότι είδα στις φωτό του νεκρή είδα και στο βιντεακι..ίδια ειναι

Αν εννοείς του Β., αυτή που κάνει το implantation, δεν φορά ούτε μάσκα ούτε σκουφάκι, και ούτε γυαλί (αν και επί αυτού διίστανται οι απόψεις)

dimitris50423

Well-Known Member
σωστος εισαι cvial και καλη κριτικη κανεις απλα καποια πραγματα τα γνωριζουν καλυτερα οι επιστημονες που ασχολουνται με τη συγκεκριμενη επιστημη και δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι.
και επειδη με προβληματισε αυτο με τη μασκα πηρα την απαντηση μου και μαζι ηρθε και το βιντεο του lorenzo

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
σωστος εισαι cvial και καλη κριτικη κανεις απλα καποια πραγματα τα γνωριζουν καλυτερα οι επιστημονες που ασχολουνται με τη συγκεκριμενη επιστημη και δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι.
και επειδη με προβληματισε αυτο με τη μασκα πηρα την απαντηση μου και μαζι ηρθε και το βιντεο του lorenzo

Κάνεις λάθος Δημήτρη, στο βίντεο του Lorenzo μιλάμε για τα κορίτσια στο loading, όχι για το implantation που το κάνει ο ίδιος και φοράει τα πάντα σε αντίθεση με το implantation του Β.

aeratos28

Just aeratos
cvial οι φοράνε όλοι ή κανένας..εγώ προσωπικά έτσι το βλέπω..δεν μου λέει κάτι αν φοράει μόνο ο γιατρός ή μόνο οι βοηθοί..και αν γίνει ή μαλάκια πριν το πάρει ο γιατρός για τοποθέτηση??ο γιατρός μπορεί να έχει μπει και σε κλίβανο πριν..τι να λέει όμως??αφού οι άλλες δεν κάνουν το ίδιο που επεξεργάζονται τα grafts?? κανέναν δεν δικαιολογω, λάθος είναι από όλους,απλά λέω τα ίδια γίνονται παντού,όχι μόνο εδώ όπως πάει να περαστεί..

dimitris50423

Well-Known Member
Κάνεις λάθος Δημήτρη, στο βίντεο του Lorenzo μιλάμε για τα κορίτσια στο loading, όχι για το implantation που το κάνει ο ίδιος και φοράει τα πάντα σε αντίθεση με το implantation του Β.

εγω σου εδωσα την απαντηση του ιατρου στο ερωτημα μου γιατι με προβληματισε που τα κοριτσια δεν φορουσαν μασκα. μπορει και ο βεκρης να μη φορουσε δεν ειμαι 100% σιγουρος.

dimitris50423

Well-Known Member
cvial οι φοράνε όλοι ή κανένας..εγώ προσωπικά έτσι το βλέπω..δεν μου λέει κάτι αν φοράει μόνο ο γιατρός ή μόνο οι βοηθοί..και αν γίνει ή μαλάκια πριν το πάρει ο γιατρός για τοποθέτηση??ο γιατρός μπορεί να έχει μπει και σε κλίβανο πριν..τι να λέει όμως??αφού οι άλλες δεν κάνουν το ίδιο που επεξεργάζονται τα grafts?? κανέναν δεν δικαιολογω, λάθος είναι από όλους,απλά λέω τα ίδια γίνονται παντού,όχι μόνο εδώ όπως πάει να περαστεί..

αερατε δεν υπαρχει βιβλιογραφια πουθενα φιλε μου για μασκες χειρουργικες στη fue επισημη. για αυτο και δεν φορανε τα κοριτσια του lorenzo. και ο lorenzo θα το γνωριζει αυτο.

κατι αλλο που προσεξα στο βιντεο στο 4:31 το 50 και μετα το 80 που μας δειχνει τι θελει να μας πει οτι εβαλε 80 γκραφτς στο τετραγωνακι που εκανε? η αξια του σαν ιατρος μμ δεν μπορει να μειωθει ειναι παγκοσμιας φημης, αλλα τα γκραφτς που εβαλε δεν ειναι ουτε 50 εκει που λεει 50 ουτε 80 στο τελος. στο τελος ειναι γυρω στα 45 +/- 3 ματια εχουμε και μπορουμε να μετρησουμε.

Τελευταία επεξεργασία:

aeratos28

Just aeratos
χαίρω πολύ Δημήτρη..εγώ το ξέρω ότι στην ουσία..με fue πάντα έτσι?δεν χρειάζεται τόση απίστευτη προσοχή..γιατι??? γιατί στην ουσία ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ...το έχω πει πολλές φορές παλιότερα αυτό το πράγμα..αντίθετα με το strip το οποίο είναι κανονικό χειρουργείο και όλα αυτά ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ.. μην το παραχέσουμε όμως,εννοείται γάντια μάσκες κτλ πρέπει να εφαρμόζονται και στη fue..δεν πας σε κομμωτήριο,εμφύτευση κάνεις..σε λίγο θα τρώνε και πάνω από το κεφάλι μας έτσι όπως τα λέμε..όχι.!χρειάζονται μάσκες και γαντακια και και και..!;)

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
αερατε δεν υπαρχει βιβλιογραφια πουθενα φιλε μου για μασκες χειρουργικες στη fue επισημη. για αυτο και δεν φορανε τα κοριτσια του lorenzo. και ο lorenzo θα το γνωριζει αυτο.

Δημήτρη, μην γενικεύεις.... θα πάρουμε την απάντηση και από τον άλλο γιατρό και θα επανέλθουμε με σχολιασμό.

στις επεμβάσεις υπό τοπική αναισθησία στο τριχωτό της κεφαλής με FUE δεν απαιτείται μάσκα ούτε καν αντιβίωση, γιατί δεν κόβουμε δέρμα όπως στο FUT. Το ποσοστό φλεγμονής στην FUE με το πρωτόκολλό μας είναι 0.1%

Αυτό που μου κάνει εντύπωση μόνο είναι το τελευταίο: αφού λέει ότι δεν απαιτείται μάσκα, πως υπάρχει θέμα φλεγμονής (που φυσικά λέει ότι με το πρωτόκολλο είναι 0,1% αλλά αυτό είναι κατά δήλωση)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Mην γενικεύεις και εσύ, περίμενε τις απαντήσεις και τοποθετήσου μετά. Ο ένας απάντησε, μας είπε την άποψή του.

aeratos28

Just aeratos
εγώ cvial δεν ξέρω αν φάνηκε από αυτό που είπα,αλλά στην ουσία δεν συμμερίζομαι τι απαντήσεις θα δωθούν από τους γιατρούς.ο καθένας κάτι θα βρει να πει..εγώ μένω στις φωτό τις πρώτης σελίδας που δείχνουν ένα εργαστήριο της nasa και μετά και καλά την ψωροκωσταινα..χαχαχα.! και μετά το βίντεο..δεν κολάνε μεταξύ τους..καταλαβες? δεν υπάρχει δικαιολογία από κανένα γιατρό ρε παιδιά τι να λέμε τώρα??τι σχέση έχει οι πρώτες φωτό της nasa με τις επόμενες και το βιντεακι??? καμία.. nasa και καλά το λέω για πλάκα μην το πάρετε αλλιώς..απλά ή σοβαρότητα και καλά που δίνουν στην εμφύτευση οι γιατροί του εξωτερικού...μουφες είναι όλα αυτά..αυτό λεω

Τελευταία επεξεργασία:

Bouklas

Well-Known Member
Sorry αλλα τι με νοιάζει εμενα αν είναι στο loading ή στο implantation και οι δικαιολογίες που θα δώσουν οι γιατροί? Τους έχω τόσο κοντά μου, ένα φτέρνισμα, ένας βήχας που ξέρω εγώ τι μπορεί να μεταφερθεί? Δεν λέω να είναι ντυμένοι σαν robot γιατί ένα φτέρνισμα θα μου καταστρέψει την μεταμόσχευση αλλά αν μη τι άλλο ας ελαχιστοποιήσουμε κάποιους πιθανούς κινδύνους με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο, μάσκα. Δεν μου άρεσε αυτό που είδα στον Lorenzo, καλά στου B' χύμα στο κύμα, σαν την απάντηση που έδωσε.

Τελευταία επεξεργασία:

dimitris50423

Well-Known Member
Sorry αλλα τι με νοιάζει εμενα αν είναι στο loading ή στο implantation και οι δικαιολογίες που θα δώσουν οι γιατροί? Τους έχω τόσο κοντά μου, ένα φτέρνισμα, ένας βύχας που ξέρω εγώ τι μπορεί να μεταφερθεί? Δεν λέω να είναι ντυμένοι σαν robot γιατί ένα φτέρνισμα θα μου καταστρέψει την μεταμόσχευση αλλά αν μη τι άλλο ας ελαχιστοποιήσουμε κάποιους πιθανούς κινδύνους με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο, μάσκα. Δεν μου άρεσε αυτό που είδα στον Lorenzo, καλά στου B' χύμα στο κύμα, σαν την απάντηση που έδωσε.

δες και ενα του rahal boukla που μιλαει και φτυνει στην καραφλα μεταφορικα μιλωντας.. εδω ειναι το αντιστροφο οι βοηθοι ολοι φορανε μασκα τον rahal τον ζεσταινει. :eek:

ισως αν ψαξουμε στο youtube να βρουμε και αλλα βιντεο top ιατρων.. καλο βραδυ απο μενα.

Stripar

Established Member
αποφασισα χθες να στειλω μηνυμα στον κ Βεκρη να τον ρωτησω για το συγκεκριμενο θεμα. παρτε την απαντηση του ιδιου αυτουσια.

στις επεμβάσεις υπό τοπική αναισθησία στο τριχωτό της κεφαλής με FUE δεν απαιτείται μάσκα ούτε καν αντιβίωση, γιατί δεν κόβουμε δέρμα όπως στο FUT. Το ποσοστό φλεγμονής στην FUE με το πρωτόκολλό μας είναι 0.1%. δεν υπαρχει πουθενα βιβλιογραφια επ'αυτού.

Οπότε ο γιατρός σου και το προσωπικό του ΔΈΝ φοράει μασκα , επειδή θεωρεί ότι η δουλειά της μάσκας σε ένα χειρουργείο είναι ΜΟΝΟ η αποφυγή της φλεγμονής όπου
σύμφωνα με το πρωτόκολλο που εφαρμόζει ο Βεκρής στην Fue έχει 0.1% πιθανότητες....και σύμφωνα με την αυτούσια απάντηση που σου έδωσε !!!

Σωστά?...?

Υ.Γ:πολύ θα ήθελα να μάθω ποιό είνα και αυτό το ξεχειλωμένο προτόκολλο του 0.1%

aeratos28

Just aeratos
το ίδιο πρωτόκολλο με του lorenzo rahal feriduni κτλ κτλ κτλ κτλ.. μάλλον τα ίδια χρησιμοποιούν παντού. σφήνα δικηγόρος και έτσι εγώ...χαχαχα χιούμορ κάνω stripar.!;)

Stripar

Established Member
Sorry αλλα τι με νοιάζει εμενα αν είναι στο loading ή στο implantation και οι δικαιολογίες που θα δώσουν οι γιατροί? Τους έχω τόσο κοντά μου, ένα φτέρνισμα, ένας βύχας που ξέρω εγώ τι μπορεί να μεταφερθεί? Δεν λέω να είναι ντυμένοι σαν robot γιατί ένα φτέρνισμα θα μου καταστρέψει την μεταμόσχευση αλλά αν μη τι άλλο ας ελαχιστοποιήσουμε κάποιους πιθανούς κινδύνους με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο, μάσκα. Δεν μου άρεσε αυτό που είδα στον Lorenzo, καλά στου B' χύμα στο κύμα, σαν την απάντηση που έδωσε.

Πολύ σωστός ο @Bouklas....μαζί γράφαμε και αυτο εννοούσα παραπάνω στον Δημήτρη.

Ένας να είναι κρυωμένος και ένα μικρόβιο να περάσει στον ασθενή , υπέρ καταπονείται
ο οργανισμός του ασθενή που κάνει την μτχ. με ότι αυτό συνεπάγεται!
Είτε την ημέρα της μτχ , είτε μεταγχηριντικά!

Ενώ μετά και ο ίδιος υπάλληλος "κολλάει" τους υπόλοιπος και δέν λειτουργούν τα δέοντα.
Για αυτό και πολλοί γιατροί ακυρώνουν μέχρι και χειρουργεία όταν ασθενής είναι κρυωμένοι ή πέρνουν αντιβίωση.

Δώσε αυτήν την απάντηση στον Βεκρή , Δημήτρη και πές του ότι ΔΕΝ μας έπεισε...τουλάχιστον εμένα!!!

aeratos28

Just aeratos
σωστό αυτό που λες stripar..γι αυτό αν είδες σε προηγούμενο μνμ μου είπα ότι δεν δικαιολογείται να μην φοράς μάσκες κτλ..ούτε εμενα εννοείται με κάλυψε ή απάντηση του βεκρη, αλλά ότι και απάντηση να δώσει ο lorenzo πάλι δεν θα με καλύψει..ελπίζω και εσένα να μην καλύψει. ΔΕΝ δικαιολογείται κανείς και για κανένα λόγο να μην βάζει έστω τα τυπικά,μάσκες κτλ

Μπλουζα