Δεν σας πρόλαβα CVIAL σόρρυ. Και όχι μόνο αυτό. Στο νιπτήρα κανονικά η παροχή πρέπει να ανοίγει με button στο πόδι ή με το σώμα του γιατρού πάνω στο νιπτήρα για να αποφεύγεται η μετάδοση μικροβίων.
Αυτό που βλέπω είναι ότι πρακτικά δεν μιλάμε για operating room. Απλά ένα δωμάτιο μιας πολυκατοικίας. Άρα πολύ μικρή επένδυση (σχεδόν μηδενική). Ένα σοβαρό χειρουργικό δωμάτιο με καλό ειδικό φωτισμό (χωρίς υπερβολές) θέλει γύρω στις 100.000€. Φυσικά ο αντίλογος είναι, το αποτέλεσμα μετράει, η φύτρωση, κλπ, κλπ. Η αποψή μου είναι ότι όλα μετράνε. Κοροιδεύουμε τις "φάρμες" των Τουρκων αλλά και αυτό που βλέπουμε εδώ δεν είναι σοβαρή εικόνα.
Η αλήθεια είναι ότι είναι ενα δωματιο πολυκατοικιας σου παρασαρουν και ενα VIP room με μια τηλεοραση απλα και ενα καναπε που εχει θεα το γνωστο ξενοδοχειο.Εγω ειχα μεγαλο θεμα και με το κρεβατακι εκει ηταν αρκετα βασανηστηριο γιατι ηταν σκληρο βασανιζοταν ο αυχενας μου.Στην πρωτη φωτογραφια που ανεβασες @CVIAL η μια κοπελα αριστερα μου την εκανε .Οτι ειπες οτι ελειπε ηταν επανω της ,αρα διαβαζουν το φορουμ και προσπαθουν να βελτιωθουν. Το φορουμ κανει σωστη δουλεια που 'κραζει' γιατι ειλικρινα πιστευω εαν δεν υπαρχει το φορουμ δεν θα υπηρχε καμια βελτιωση.Και δεν ειναι μονο το συγκεκριμενο κομματι του χειρουργειου (αλλα ειναι το πιο σημαντικο). Το χανουν σε αρκετα.Εαν κατσουμε και τα αναλυσουμε δεν θα τελειωσει ποτε.Ενα θα πω το οποιο δεν εχει σχεση με την επεμβαση-χειρουργειου οτι μου γραφαν τις ημερομηνίες ραντεβου μου ειπαν να με δει μια κυρια και οτι δεν μπορουσαν μια συγκεκριμενη μερα που μπορουσα εγω .Τελικα πηγα οταν θελαν να την δω και ΕΛΕΙΠΕ(εχει τυχη και σε εναν γνωστο μου ακομα).
To operating room είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για χειρουργείο σε δωμάτιο πολυκατοικίας με φθηνονιπτήρες ikea μέσα στην αίθουσα της επέμβασης και ανύπαρκτο φωτισμό. Απορώ πως αναρτά ο κος Β. βιντεάκια και μας κάνει μάθημα για την ανεπάρκεια όλων των άλλων ιατρικών ειδικοτήτων παρά μόνο πλαστικών και δερματολόγων και δεν βλέπει τη δική του πραγματικότητα με επεμβάσεις σχεδόν ΜΟΝΟ από ανεξέλεγκτες νοσηλεύτριες σε ανεπαρκέστατες αίθουσες επεμβάσεων.