Ξεχωρίζοντας ένα οργανωμένο χειρουργείο μεταμόσχευσης

Bouklas

Well-Known Member
δες και ενα του rahal boukla που μιλαει και φτυνει στην καραφλα μεταφορικα μιλωντας.. εδω ειναι το αντιστροφο οι βοηθοι ολοι φορανε μασκα τον rahal τον ζεσταινει. :eek:

ισως αν ψαξουμε στο youtube να βρουμε και αλλα βιντεο top ιατρων.. καλο βραδυ απο μενα.
Καλά σ'αυτόν με όσα είδα τελευταία στο forum και εκατομμύρια να είχα δεν πήγαινα, καλό και το βιντεάκι.

Συμφωνώ απόλυτα με boukla..αυτό λέω και εγώ..αλλά είναι ή αλήθεια αυτή.αυτά κάνουν ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.
Έτσι ρε φίλε και οι 2 περιπτώσεις άσχημες είναι.
Πολύ σωστός ο @Bouklas....μαζί γράφαμε και αυτο εννοούσα παραπάνω στον Δημήτρη.

Ένας να είναι κρυωμένος και ένα μικρόβιο να περάσει στον ασθενή , υπέρ καταπονείται
ο οργανισμός του ασθενή που κάνει την μτχ. με ότι αυτό συνεπάγεται!
Είτε την ημέρα της μτχ , είτε μεταγχηριντικά!

Ενώ μετά και ο ίδιος υπάλληλος "κολλάει" τους υπόλοιπος και δέν λειτουργούν τα δέοντα.
Για αυτό και πολλοί γιατροί ακυρώνουν μέχρι και χειρουργεία όταν ασθενής είναι κρυωμένοι ή πέρνουν αντιβίωση.

Δώσε αυτήν την απάντηση στον Βεκρή , Δημήτρη και πές του ότι ΔΕΝ μας έπεισε...τουλάχιστον εμένα!!!
Έτσι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Stripar

Established Member
Συμφωνώ απόλυτα με boukla..αυτό λέω και εγώ..αλλά είναι ή αλήθεια αυτή.αυτά κάνουν ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.
Εσύ Αεράτε πρέπει να είσαι διχασμένη προσωπικότητα...

Απο την μία συμφωνείς με τον Boukla για την τοποθέτηση μασκών στο χειρουργείο και την αποφυγή ιώσεων κ.τ.λ (και ορθώς συμφωνείς)

Και απο την άλλη:
απλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν είναι και χειρουργείο καρδιάς εν τέλη.μπορείς να δουλέψεις λίγο χαλαρότερα από ότι πιστεύουν ορισμενοι
Τελικά τι είσαι μαύρο ή άσπρο , Ολυμπιακός ή Παναθηναικός?

Αποφάσισε!

Μην το παρεξηγήσεις έτσι…πλάακααααααα κάνω!

:D

aeratos28

Just aeratos
ρε φιλε stripar μην πας να δημιουργησεις θέμα από το πουθενά..αν διαβάσεις όλα τα μηνύματα θα καταλάβεις τι λέω..μην απομονωνεις κουβέντες..ετσι αλλάζει το νόημα.! Χατζηνικολάου ε Χατζηνικολάου..χαχαχα χιουμορακι κάνω το πιασες.!:D γενικά έχω πει ότι είναι πολύ light επέμβαση δεν την θεωρώ χειρουργείο οπότε μπορείς να είσαι πιο χαλαρός.αλλά το να μην φοράς ούτε έστω μάσκα ε εντάξει πάει πολύ..μην το παραχεζουμε κιόλας..αυτό είπα..αν δεις τα μνμτα μου το λέω συνέχεια..έτσι όπως τα εβαλες δείχνει αντιφατικοτητα..αλλά δεν είναι ολόκληρα τα μνμ να δεις την ροή της κουβέντας και να καταλαβεις πως το λέω.! υ.γ άσπρο και Παναθηναϊκός χαχα!;)

Stripar

Established Member
Καληνύχτα @aeratos28

Αν θές κάνε ένα reminder του Δημήτρη αύριο ,
να μας πεί ο Βεκρής άν το καταχείμωνο μές στις ιώσεις είναι φόρα παρτίδα στο χειρουγείο...

Αντε φιλιά μήν μασάς ...

:)

aeratos28

Just aeratos
σε αυτό είμαι μαζί σου..ναι είναι μαλάκια αυτό..μια μάσκα ρε παιδί μου εντάξει αν είναι δυνατόν δηλαδή..ανεπίτρεπτο και για τον βεκρη και για τον σπανιολο το lorenzo..δεν υπάρχει δικαιολογία ,δεν χωράει κουβέντα από κανένα γιατρό αυτές οι εικόνες..anyway καλό βράδυ stripar.

poseidonas77

Well-Known Member
ρε το λορετζο..κριμα με απογοητευσε το τρελο αγορι....
αλλα αυτος ο ραχαλ μεγαλος χλεμπουρας....χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
χαχαχαχχαχαχαχαχαχααχχαχαχα φτυνει στη καραφλα λεει χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

LostUser

Active Member
@LostUser, δεν κάνεις απλές σκέψεις απλά θέλεις να καταλήξεις με σκόρπιες σκέψεις εκεί που θες, βάζεις και εσύ πολύ συναίσθημα, όπως και μερικοί άλλοι, και καταλήγεις με λογικά άλματα σε συμπεράσματα χωρίς προφανώς να έχεις διαβάσει τα ουσιώδη από τα 663 post που έχω κάνει μέχρι τώρα. Οπότε να σου τα συνοψίσω:

Δεν μας τα λες καλά συνάδελφε μηχανικέ...Μια χαρά λογικότατα άλματα κάνω και κράτα τα συμπεράσματα σου για σένα,όπως κρατώ και γω τα δικά μου για την σχέση σου με τον Lorenzo.
1. Δεν απορρίπτονται οι μμ στην Ελλάδα, το αντίθετο μάλιστα, είναι μια επιλογή για όσους δεν έχουν άλλες δυνατότητες. Εμείς που γράφουμε μόνο στον τομέα των μμ (όπως εγώ) έχουμε καθήκον να επισημάνουμε ποιες είναι οι δυνατότητές των Ελληνικών κλινικών με επιχειρήματα. Ουδέποτε είπα μην πάτε στον Β. ή στην D*I, απλά είπα πριν να πάτε να ξέρετε τι να περιμένετε, να ενημερωθείτε και αν πάτε συνειδητοποιημένα (όπως ας πούμε ο Piros) έχετε κάνει μια τίμια επιλογή (με βάση τα οικονομικά σας), αφού έχετε σταθμίσει όλες τις παραμέτρους εκ των προτέρω.
Για τον έναν λες ότι χαλβαδιάζει μόνο με γκομενάκια και είναι ασόβαρος και για τον άλλον προσάπτεις τα χίλια μύρια, άρα τι ακριβώς κάνεις? Βάζεις σε black list τις ελληνικές κλινικές. Συγκρίνεις τα στανταρ του γιατρού σου και τα δικα σου με όλες τις άλλες κλινικές βγάζοντας τες σκάρτες,γιατί δεν έπιασαν ΚΑΠΟΙΑ standards που ΔΕΝ τα εχουν ολοι και στην τελική ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να τα έχουν όλοι. (βλέπε ανάλυση παρακάτω)

Τέλος τι σχέση έχουν τα δίδακτρα με το Harvard και το John Hopkins ή το Yale ή το ΜΙΤ και τις τιμές του Lorenzo? Και τι σχέση έχει το κατά κεφαλή Ισπανίας - Ελλάδας? Έχεις χάσει την ουσία και η ουσία είναι απλή: Νόμος προσφοράς και ζήτησης. Ψάξτο και θα το καταλάβεις.

Μάλλον δεν είσαι τόσο ψαγμένος εσύ φίλτατε ;) Ενημερώσου λοιπόν για τις τιμές των δικηγόρων απόφοιτων του Harvard και αποφοίτων του κάθε τριτοκλασσάτου πανεπιστημίου.Όταν πέσεις από τα σύννεφα θα μαστε εδώ να σε πιάσουμε.
2 καλοι δικηγόροι,ένας από Harvard και ένας από τριτοκλασσάτο πανεπιστήμιο μπορούν να κερδίσουν την ίδια υπόθεση...Βεβαίως.Απλά ο ένας πλήρωσε μισό μύριο+ για να σπουδάσει κ ο άλλος κάτι χιλιάρικα.Η αμοιβή τους θα ναι ανάλογη.
Και αν και πάλι δεν με πιάνεις,θα στο φέρω ακόμη πιο στα μέτρα σου. Ένα τοπογραφικό ή πχ μια στατική μελέτη για ένα σπίτι,όπως σαφώς γνωρίζεις, έχει ένα πάνω-κάτω συγκεκριμένο εύρος αμοιβής στην Ελλάδα.
Ε λοιπόν το ποσό αυτό διαφέρει δραματικά από χώρα σε χώρα.Ίδια δουλειά δεν γίνεται...?
Όσο για τον νόμο περί προσφοράς και ζήτησης δεν θέλω να σε ειρωνευτώ γιατί κρατάς πάντοτε κόσμιο ύφος και το σέβομαι. Μάθε και συ λοιπόν ότι το επιχείρημα σου αυτό είναι πέρα για πέρα άκυρο. Πλαστικοί χειρουργοί υπάρχουν πάρα πολλοί στον κόσμο και καλοί.Δηλαδή επειδή δεν αναφέρθηκε πχ το όνομα κάποιου Γάλλου ή Γερμανού,οι Γάλλοι και οι Γερμανοί μένουν με μέτρια αποτελέσματα ε? Μάλλον όχι.Μια χαρά πλεονάζουσα προσφορά υπάρχει,απλά δεν την γνωρίζετε κύριοι.

4. Φυσικά και μπορεί να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με φθηνότερο γιατρό. Συμβαίνει συχνά. Με μια προϋπόθεση: ότι θα δουλέψουν με τις ίδιες παραμέτρους (π.χ πυκνότητες). Αν νομίζεις ότι τα 35g είναι ίδια με τα 55g δεν μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα, και αν το νομίζεις (ή στο έχουν "πουλήσει" έτσι) είναι αφέλεια.
Εγώ δέχομαι πως δεν έχω ψαχτεί με τις ΜΜ,και ας υποθέσουμε πως δεν ξέρω τι κάνει έναν χειρουργό καλύτερο από έναν άλλο.Οκ μέχρι εδώ?
Ξαναγυρνάω στο αρχικό μου επιχείρημα.ΔΕΝ είναι καρδιά! ΔΕΝ είναι σπονδυλική στήλη,ΔΕΝ είναι ανεύρυσμα for fucking shake! Που είτε το πέτυχε είτε καταστράφηκες!! Είναι ένα αποτέλεσμα Υ-Π-Ο-Κ-Ε-Ι-Μ-Ε-Ν-Ι-Κ-O! Τζάμπα κάθεστε και αναλώνεστε σε μετρήσεις επί των μετρήσεων και ατέρμονες αναλύσεις κ συζητήσεις! Για μένα όποιος πλήρωσε κάποια grafts,του έβαλαν όλα όσα συμφωνήθηκαν και όχι λιγότερα σαφώς,και είναι ευχαριστημένος αισθητικά=ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΜ. Τέλος,δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.

Κάτι τελευταίο και από μένα,CVIAL δεν πάει μόνο σε σένα.Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω το χαμόγελο μου γιατί με πρόλαβαν και το έγραψαν πριν. Ας βάλουμε ένα τέλος πια στην τρομολαγνία για τα μικρόβια και τις μολύνσεις.Όποιος πια είναι τόσο φοβισμένος, εάν δεν θέλει να ρισκάρει,5 μέρες augmentin παιδιά και καθαρίσατε.1-2 πριν την εγχείρηση και 2-3 μετά:cool::cool: Και το κεφάλι σας ήσυχο!!

Φοράνε σκουφάκια (αυτές στο Pen) και όχι μάσκα. Θεωρώ ότι υποχρεωτικά αυτός που είναι πάνω από το κεφάλι σου (γιατί εκεί είναι η ανοιχτή πληγή που κινδυνεύει με μόλυνση) πρέπει να φοράει τα πάντα. Για να είμαι δίκαιος όμως θα γράψω ένα email στον ίδιο και θα κοινοποιήσω αυτούσια την απάντηση για να μας λυθεί και η απορία. Συνήθως μου απαντάει σε 1-2 μέρες.

Συγγνώμη αλλά έχω μάθει να αμφισβητώ (δικαίως όπως έχει κατά 99% αποδειχθεί) τους γιατρούς και τις απόψεις τους. Όσο πιο πολύ ασχολούμαι με την βιοιατρική τεχνολογία η άποψη μου αυτή ενισχύεται.Δεν μου λέει και πολλά η γνώμη του κάθε γιατρού πάνω στο θέμα

Θα θελα πραγματικά να σας δω στην υπόλοιπη ζωή σας.Τηρουμένων των αναλογιών σας,κάθε επίσκεψη στον οδοντίατρο θα πρέπει να την σχεδιάζετε μήνες,και θα έπρεπε να είχατε τρελαθεί από την αγωνία για ενδεχόμενη μόλυνση(ναι είναι πολύ πιθανότερη από την ΜΜ).
Καλά δεν συζητώ για κανονική εγχείρηση:D Σχεδιασμός 20-25 χρόνια πριν και σε περιβάλλον πλήρως αποστειρωμένο όπως εκεί που φτιάχνουν τα waffers για τους επεξεργαστές :D
Ηρεμία ρε παιδιά...
PS.Bonus pic για τα παλικάρια που ανησυχούν

Συνημμένα

• Fab.jpg
    Fab.jpg
    876.5 KB · Προβολές: 30
Τελευταία επεξεργασία:

LostUser

Active Member
Εγώ πάλι βλέπω τα πράγματα λίγο διαφορετικά:

Όντως ο Lorezzo είναι ακριβός εώς πανάκριβος δεδομένου του κόστου ζωής στην Ισπανία ,
αλλά είναι απο τους Top γιατρούς παγκοσμίως συνεπώς αυτό πληρώνεις...την ασφάλεια ενός έμπειρου γιατρού!.

Θεωρώ και εγώ ότι θα πρέπει να έχουμε μιά οικονομική λύση στην Ελλάδα ,
δέν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να έχουμε και εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες και αυτό γιατί...
το κόστος της ζωής έχει πέσει τρομερά στην Ελλάδα ενώ το graft χρεώνεται απο 1,5 εώς 2,0 euro όπου και είναι πανάκριβο σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το
κόστος ζωής/υπερεσιών άλλων χωρών !!!

Ενδεικτικά στην Κύπρο με ακριβότερο κόστος ζωής το graft είναι στα 2,5
Ενώ στην Πανάκριβη Ελβετία με τα βίας ξεπερνάει τα 3.0 (http://www.hair-clinic.eu/clinic_site.php?idc=lWZo)

Συνεπώς πρώτα ας κοιτάξουμε τα του οίκου μας...σε συνάρτηση πάντα των παρεχόμενων υπηρεσιών !

Από τα λίγα που ξέρω από ΜΜ διακρίνω πάντως μια πτωτική τάση τιμών στην Ελλάδα σιγά σιγά...Θα δείξει.

Καταλαβαίνω τι λες για τον Lorenzo, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω κατα πόσον τελικά μετράει τόσο η εμπειρία του γιατρού (πλην του "καλλιτεχνικού" κομματιού). Ποτέ δεν θα μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα γιατί η κάθε περίπτωση ασθενή είναι σχεδόν μοναδική και ιδιαίτερη...!

aeratos28

Just aeratos
Συμφωνώ στο θέμα που λες lostuser για την υγιεινή.αλλά εντάξει μια μάσκα επιβάλεται να την φοράνε όλοι όσοι είναι μέσα,ότι και αν κανουν

LostUser

Active Member
Δεκτόν φίλε aerate,αλλά όχι γιατί κινδυνεύουν τα μοσχεύματα! Για να μην κολλήσει κ ο ασθενής καμιά ιωσούλα ίσως!

aeratos28

Just aeratos
για τον οποιοδήποτε λόγο,οποίος και αν είναι αυτός..ή μάσκα γάντια κτλ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ..τα στοιχειώδη θα ξεχάσουμε σε λίγο ρε παιδιά.όσο απλό και αν είναι πρέπει να τηρούνται κάποια πραγματα

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
κοιτα lostuser..ο cvial εχει γνώσεις και βοηθάει με παρατηρήσεις που κάνει ειδικά όσους θέλουν να τον ακουσουν για να μάθουν κάτι ακόμα όντως βοηθάει..έχει γνώσεις πολλές είναι ή αλήθεια.όμως πραγματικά πολλές φορές έχει χάσει την ουσία..όπως τώρα.! ανέβηκε στην αρχή μια φωτό για να δείξει κάτι..εγώ θυμομουν ότι δεν είναι φωτό αλλά είναι βίντεο που δείχνει τη διαδικασία.έτσι όπως απομονώθηκε αυτό το κομμάτι του βίντεο στο συγκεκριμένο σημείο δείχνει κάτι το οποίο μπορεί και να παραπλανήσει ας το πούμε..φαίνεται πολύ καλό..αν δεις όμως το βίντεο όλο θα δεις ότι δουλεύει ναι μεν γρήγορα αλλά όχι και τόσο διαφορετικά ακόμα και από τους δικούς μας εδώ.περισσότερο είπα να ανέβει το βίντεο γιατί δείχνει τις βοηθούς που δεν φοράνε μάσκες..επειδή το νήμα μιλάει για οργάνωση χειρουργείου κτλ.ότι εδώ είναι χύμα ας πούμε ενώ έξω όπως είπα χαρακτηριστικά είναι nasa..και λέω μετά.!αφού είδε το βιντεακι,απομονώθηκε το στιγμιότυπο αυτό,δεν είδε τα τσικακια που λέει και ο Τόνι Σφηνος ότι ούτε μασκουλες φορανε κτλ?? γιατί δεν το ανέφερε καν αυτό??αν δεν το έλεγα δεν νομίζω ότι θα έδινε κανείς σημασία βέβαια..και θα συνεχίζαμε να λέμε τους δικούς μας εδώ ντενεκεδες και lifesyleαδες.!αυτό ήθελα τίποτα άλλο,δεν νομίζω να παρεξηγηθεί και ο cvial με αυτό που ρωταω,απλά όταν το δει θα ήθελα μια απαντηση

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
όπως κρατώ και γω τα δικά μου για την σχέση σου με τον Lorenzo

Συνάδελφε, λάσπη μπορεί να ρίχνει ο καθένας εδώ μέσα. Είναι εύκολο και γίνεται κατά κόρον. Σου γράφω για "λογικά άλματα" και στη συνέχεια προσπαθώ να τεκμηριώσω γιατί είναι. Απαντάς "κρατώ και γω τα δικά μου για την σχέση σου με τον Lorenzo". Αυτό δεν είναι συζήτηση, είναι λάσπη στον ανεμιστήρα.

Για τον έναν λες ότι χαλβαδιάζει μόνο με γκομενάκια και είναι ασόβαρος και για τον άλλον προσάπτεις τα χίλια μύρια, άρα τι ακριβώς κάνεις? Βάζεις σε black list τις ελληνικές κλινικές. Συγκρίνεις τα στανταρ του γιατρού σου και τα δικα σου με όλες τις άλλες κλινικές βγάζοντας τες σκάρτες,γιατί δεν έπιασαν ΚΑΠΟΙΑ standards που ΔΕΝ τα εχουν ολοι και στην τελική ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να τα έχουν όλοι. (βλέπε ανάλυση παρακάτω)

Φαίνεται δεν διαβάζεις ακριβώς τι γράφω εγώ αλλά επηρεάζεσαι από την περιρέουσα ατμόσφαιρα. Για να κάνουμε σοβαρό διάλογο, αφήνοντας τα τσιτάτα τύπου "black list", κανε quote αυτά που γράφω (αυτούσια) και έχουν σχέση με αυτά που αναφέρεις και μετά σχολίασε από κάτω για να σου απαντήσω.

Μάλλον δεν είσαι τόσο ψαγμένος εσύ φίλτατε ;) Ενημερώσου λοιπόν για τις τιμές των δικηγόρων απόφοιτων του Harvard και αποφοίτων του κάθε τριτοκλασσάτου πανεπιστημίου.Όταν πέσεις από τα σύννεφα θα μαστε εδώ να σε πιάσουμε.

Μετά το Πολυτεχνείο έκανα ένα μεταπτυχιακό στην Αμερική σε πολύ καλό (και σχετικά φθηνό) State university. Επίσης λόγω δουλειάς έχω συνεργασία με αρκετά σε Ευρώπη και Αμερική. Έχω πάει και σε πολλά από αυτά. Ίσως να ξέρω πολύ περισσότερα από όσο νομίζεις ή πιθανώς από όσα ξέρεις εσύ. Μην κάνεις υποθέσεις και καταλήγεις σε συμπεράσματα τόσο εύκολα.

2 καλοι δικηγόροι,ένας από Harvard και ένας από τριτοκλασσάτο πανεπιστήμιο μπορούν να κερδίσουν την ίδια υπόθεση...Βεβαίως.Απλά ο ένας πλήρωσε μισό μύριο+ για να σπουδάσει κ ο άλλος κάτι χιλιάρικα.Η αμοιβή τους θα ναι ανάλογη.
Και αν και πάλι δεν με πιάνεις,θα στο φέρω ακόμη πιο στα μέτρα σου. Ένα τοπογραφικό ή πχ μια στατική μελέτη για ένα σπίτι,όπως σαφώς γνωρίζεις, έχει ένα πάνω-κάτω συγκεκριμένο εύρος αμοιβής στην Ελλάδα.

Δεν γνωρίζεις το θέμα των μμ, οπότε τα παραδείγματα σου δεν είναι δόκιμα και παραείναι απλουστευτικά. Η δόκιμη σύγκριση δεν είναι η ανωτέρω αλλά άλλη. Ένας οδοντίατρος που κάνει γενική οδοντιατρική δεν μπορεί να βάζει εμφυτεύματα με επιτυχία χωρίς να κάνει ειδίκευση και να ασχοληθεί σε βάθος με το συγκεκριμένο αντικείμενο έχοντας βάλει και ένα μεγάλο αριθμό. Θα εμπιστευόσουν έναν τέτοιο (γενικό οδοντίατρο)? Δεν νομίζω.

Ξαναγυρνάω στο αρχικό μου επιχείρημα.ΔΕΝ είναι καρδιά! ΔΕΝ είναι σπονδυλική στήλη,ΔΕΝ είναι ανεύρυσμα for fucking shake! Που είτε το πέτυχε είτε καταστράφηκες!! Είναι ένα αποτέλεσμα Υ-Π-Ο-Κ-Ε-Ι-Μ-Ε-Ν-Ι-Κ-O! Τζάμπα κάθεστε και αναλώνεστε σε μετρήσεις επί των μετρήσεων και ατέρμονες αναλύσεις κ συζητήσεις! Για μένα όποιος πλήρωσε κάποια grafts,του έβαλαν όλα όσα συμφωνήθηκαν και όχι λιγότερα σαφώς,και είναι ευχαριστημένος αισθητικά=ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΜ. Τέλος,δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.

Μα εδώ δεν συζητάμε αν είναι θέμα ζωής ή θανάτου, άλλα συζητάμε. Δυστυχώς LostUser κάνοντας πλάκα θα σου πω ότι είσαι "Lost". Αν φίλε μου δεν ασχοληθείς λίγο πιο τεχνικά με τις μμ και δεν εμβαθύνεις δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε σοβαρή κουβέντα. Γράφεις σωστά πράγματα τα οποία όμως δεν έχουν εφαρμογή εδώ. Και στο λέω ειλικρινά. Επειδή δεν ξέρω τι να πρωτογράψω ένα μόνο απλοικό παράδειγμα θα σου δώσω: για να μπορέσεις να είσαι ευχαριστημένος αισθητικά πρέπει να ξέρεις πόσα graft χρειάζεσαι και αν ο γιατρός μπορεί ή όχι να στα βάλει για να πάρεις μια απόφαση. Φυσικά και χρήζει ιδιάιτερης ανάλυσης. Δεν λέω ότι είναι rocket science, αλλά δεν είναι και όπως μας τα περιγράφεις.

Συγγνώμη αλλά έχω μάθει να αμφισβητώ (δικαίως όπως έχει κατά 99% αποδειχθεί) τους γιατρούς και τις απόψεις τους. Όσο πιο πολύ ασχολούμαι με την βιοιατρική τεχνολογία η άποψη μου αυτή ενισχύεται.Δεν μου λέει και πολλά η γνώμη του κάθε γιατρού πάνω στο θέμα

Σε αυτό θα συμφωνήσω γιατί έχω την ίδια άποψη. Εγώ ακούω τις απόψεις των γιατρών αλλά πάντα τις επεξεργάζομαι και τις αναλύω πριν τις καταπιώ. Είναι όμως και θέμα χαρακτήρα, άλλοι το κάνουν άλλοι όχι. Το ίδιο ισχύει και για τις μμ.

Όποιος πια είναι τόσο φοβισμένος, εάν δεν θέλει να ρισκάρει,5 μέρες augmentin παιδιά και καθαρίσατε.1-2 πριν την εγχείρηση και 2-3 μετά:cool::cool: Και το κεφάλι σας ήσυχο!!

Επειδή έχω προσωπική εμπειρία από το augmentin (παραλίγο να μου προξενήσει χοντρό πρόβλημα στο στομάχι) ο οδοντιατρός μου χρειάστηκε να μου το αλλάξει, οπότε σε μένα δεν θα ήταν η κατάλληλη αντιβίωση (φαντάζομαι και σε άλλους) ;)

Τελευταία επεξεργασία:

piros75

Well-Known Member
μπραβο αερατε για την παρατηρηση..
λοιπον επειδη οπως σας ειχα απαντησει μασκες ουτε σε εμενα φορουσαν και με απασχολησε αυτο ενω σε ολα τα αλλα κυαλι λουπα γαντια κλπ ηταν οπως πρεπει ακομη και μαντηλι φορουσε ο βεκρης αποφασισα χθες να στειλω μηνυμα στον κ Βεκρη να τον ρωτησω για το συγκεκριμενο θεμα. παρτε την απαντηση του ιδιου αυτουσια.

στις επεμβάσεις υπό τοπική αναισθησία στο τριχωτό της κεφαλής με FUE δεν απαιτείται μάσκα ούτε καν αντιβίωση, γιατί δεν κόβουμε δέρμα όπως στο FUT. Το ποσοστό φλεγμονής στην FUE με το πρωτόκολλό μας είναι 0.1%. δεν υπαρχει πουθενα βιβλιογραφια επ'αυτού.

σε προλαβα cvial και πιθανο να σου απαντησει το ιδιο και ο lorenzo μιας και απο οτι φαινεται απο το βιντεο ουτε τα κοριτσια του φορανε.

Παιδιά μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν ξέρω τι λέει ο Βεκρής, πάντως νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να γνωρίζεις ότι όπου κάτι ματώνει, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και φλεγμονής (η μόλυνση δε, αφορά και τον ίδιο τον γιατρό αν ο ασθενής είναι ήδη μολυσμένος από κάτι το οποίο μεταδίδεται με το αίμα που μπορεί κάλλιστα να μεταφερθεί στο στόμα, αν δεν φοράς μάσκα, ή από τα μάτια, αν δεν φοράς προστατευτικά γυαλιά, μεγεθυντικά ή μη). Και για όσους έχουν κάνει μμ (ασχέτως FUE ή FUT) ξέρουν ότι η διαδικασία ενέχει αίμα. Και πως του ήρθε να πει ότι στην FUE δεν κόβεται δέρμα!!!! και βέβαια κόβεται (δέρμα και όχι μόνο επιδερμίδα) και μάλιστα, όπως μου είχε πει ο Αναστασάκης σε επίσκεψη που είχα κάνει στο ιατρείο του, αν αθροίσει κάποιος τις τομές (κοπή δέρματος) της FUE και τις συγκρίνει με αυτές του στριπ θα δει ότι το εμβαδόν της τομής (αθροιστικά) είναι μεγαλύτερο στην FUE από ότι στην στριπ. Το καλό με την FUE είναι ότι οι τομές είναι διεσπαρμένες και άρα δεν αφήνουν ορατό σημάδι και επειδή επίσης είναι μικρές δεν πειράζουν τα νεύρα της περιοχής του κεφαλιού.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
1.
ανέβηκε στην αρχή μια φωτό για να δείξει κάτι..εγώ θυμομουν ότι δεν είναι φωτό αλλά είναι βίντεο που δείχνει τη διαδικασία.έτσι όπως απομονώθηκε αυτό το κομμάτι του βίντεο στο συγκεκριμένο σημείο δείχνει κάτι το οποίο μπορεί και να παραπλανήσει ας το πούμε..φαίνεται πολύ καλό..
2.
γιατί δεν το ανέφερε καν αυτό??
3.
και θα συνεχίζαμε να λέμε τους δικούς μας εδώ ντενεκεδες και lifesyleαδες.!

Αεράτε δεν έχω χάσει την ουσία, αλλά προσπαθώ να τονίσω την ουσία. Με κουράζει να γράφω τα ίδια και τα ίδια, αλλά θα τα ξαναπώ αφού θες μια απάντηση:

1. Για το popping. Αφού σου είπα, έβαλα μια φώτο να δείξω στον Piro ότι τα pen δεν υστερούν σε αυτό το θέμα αν εφαρμοστεί η σωστή τεχνική αφού έτσι όπως το είχε γράψει φαινόταν σαν δομικό πρόβλημα των pen. Για κανένα άλλο λόγο. Είπα κάπου ότι την κάνει μόνο ο Lorenzo και όχι και οι άλλοι? Πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?
2. Δεν το ανέφερα γιατί δεν το είδα. Στο βίντεο πήγα κατευθείαν στο popping (θυμόμουν περίπου που είναι) γιατί απαντούσα στον Piro. Μόλις το ανέφερες αμέσως πήρα θέση άνευ περιστροφών και δικαιολογιών.
3. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά και τα τσουβαλιάζουμε όλα. Δεν είπα κανέναν ντενεκέ. Lifestyle ναι (γιατί προκύπτει).

Το νόημα του νήματος δεν είναι να χωρίστουμε στα δύο αλλά να μάθουμε κάτι παραπάνω. Κανείς δεν είναι γκουρού, και οι γιατροί δυστυχώς έχουν κίνητρο πολλές φορές να κρύψουν την αλήθεια (ή να την παραποιήσουν). Εμείς δεν έχουμε (η μάλλον δεν πρέπει να έχουμε) και θα λέμε τα πράγματα με το ονομά τους. Πρέπει να ψαχνόμαστε με συγκροτημένο και αναλυτικό τρόπο (ο οποίος πολλές φορές χάνεται εδώ μέσα). Τέλος, αλάθητος δεν είναι κανείς. Οι έξυπνοι άνθρωποι παραδέχονται τα λάθη τους και προχωράνε παρακάτω, οι ηλίθιοι επιμένουν στο να τα δικαιολογούν.

aeratos28

Just aeratos
δεν ειπα βρε οτι τους ειπες ντενεκεδες,εγω το λεω αυτο..αλλα πολλοι ομως τους λενε στα ισια ντενεκεδες τους δικους μας γιατρους,κατι που δεν ισχυει σε καμια περιπτωση..ok φιλε cvial.! σωστό σε βρίσκω και προσωπικά εμένα με κάλυψε ή απαντηση σου στα ερωτήματα μου... αυτό που δεν θα με καλύψει όμως είναι ή όποια απάντηση θα δώσει ο γιατρός..όπως επίσης και δεν με κάλυψε καν η απάντηση του Βεκρη..

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
αυτό που δεν θα με καλύψει όμως είναι ή όποια απάντηση θα δώσει ο γιατρός

Για μένα δεν είναι θέμα "κάλυψης", μου είναι αδιάφορο αν ο γιατρός θα καλύψει τον εαυτό του η όχι, δεν είμαι δικηγόρος του. Απλά θέλω να δω αν από την απαντησή του θα προκύψει κάποια χρήσιμη πληροφορία για περαιτέρω συζήτηση και ανάλυση.

aeratos28

Just aeratos
πάει να χαθεί πάλι το νόημα cvial.. δεν υπάρχει φιλε μου θέμα συζήτησης από μια απάντηση του γιατρού σε μια ερώτηση που του γίνεται γιατί οι βοηθοί του δεν φοράνε μάσκες εν ώρα χειρουργειου..αυτό είναι το θέμα συζήτησης..όχι τι θα προκύψει για συζήτηση από τα χαζα που απαντάει ο κάθε γιατρός για να δικαιολογήσει την μαλακία του..επίσης δεν είπα κάτι για δικηγόρος κτλ..ούτε υπονόησα κατι..μην τα παίρνεις λαθος

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
πάει να χαθεί πάλι το νόημα cvial.. δεν υπάρχει φιλε μου θέμα συζήτησης από μια απάντηση του γιατρού σε μια ερώτηση που του γίνεται γιατί οι βοηθοί του δεν φοράνε μάσκες εν ώρα χειρουργειου..αυτό είναι το θέμα συζήτησης..όχι τι θα προκύψει για συζήτηση από τα χαζα που απαντάει ο κάθε γιατρός για να δικαιολογήσει την μαλακία του..επίσης δεν είπα κάτι για δικηγόρος κτλ..ούτε υπονόησα κατι..μην τα παίρνεις λαθος

Δεν είπα ότι υπονόησες κάτι. Για μένα παίζει ρόλο η απάντηση του γιατρού, ιδιαίτερα όταν είναι σοβαρός. Κάτι θα μάθουμε. Ακόμα και αν αυτά που λεέι είναι χαζά (κατά την εκτίμηση μας) και αυτό έχει σημασία και προσφέρει στο νήμα. Π.χ από την απάντηση του Β. μάθαμε ότι δεν υπάρχει βιβλιογραφία (θα ερευνηθεί), όπως και για φλεγμονές που σχετίζονται με πρωτόκολλα. Ακόμα και αν διαφωνούμε η απάντηση αυτή θα τροφοδοτήσει περαιτέρω συζήτηση και ψάξιμο. Αν δεν άνοιγε το νήμα θα είχες αυτή την απάντηση? ;)

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα