4η ημέρα μετά την επέμβαση
Καταρχάς Καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία, χαρά, επιτυχίες και μαλλιά (με αυτή τη σειρά ακριβώς

)!
Από χθες έχω αρχίσει λουσίματα στη λήπτρια περιοχή με χλιαρό νερό σε κανάτα (τρεχούμενο νερό χωρίς πίεση) και το extra mild shampoo που μου έδωσαν από την κλινική. Τα "μαυράκια" δεν έχουν φύγει ακόμα από τα μοσχεύματα αλλά νομίζω αυτό είναι λογικό. Άλλωστε δεν έχω ξεκινήσει ακόμα να κάνω απαλό μασάζ στην περιοχή κατά το λούσιμο.
Τη δότρια την λούζω σχεδόν κανονικά πλέον (όχι με μεγάλη πίεση στο ντουζ), κάνοντας απαλό μασάζ με τα δάχτυλα. Μετά το λούσιμο βάζω aloe vera και η επούλωση νομίζω πάει καλά.
Τέλος, κάποιες σκόρπιες σκέψεις μου που θα ήθελα και τη δική σας γνώμη:
1) Ο γιατρός μου συνέστισε να ξεκινήσω regaine 5% (πρωί - βράδυ) μετά το πέρασμα 10 ημερών από την επέμβαση. Αν και όπως διαβάζω online αλλά κου μου έχουν πει 2 γνωστοί μου που έχουν κάνει μτμ η χρίση μινοξιδίλης μετά την επέμβαση βοηθάει, εγώ είμαι ακόμα σκεπτικός. Μέσα στο σαββατοκύριακο θα το αποφασίσω.
2) Επίσης, σα σύσταση μου δόθηκε να ξεκινήσω και propecia (1mg/day). Αν πριν από μία εβδομάδα ήμουν 0% στο να ξεκινήσω τέτοια θεραπεία, τώρα είμαι στο 20%, καθώς αρχίζω και σκέφτομαι ότι ίσως βοηθήσει για μερικά χρόνια να διατηρίσω το look που θέλω (norwood ~3V με ικανοποιητική πύκνωση και πολύ κοντό μαλλί).
3) Ως προς το κούρεμα, μιας και θέλω να τα ξυρίσω (όχι με ξυράφι φυσικά, αλλά με κουρευτική) η οδηγία που μου δόθηκε στην αντίστοιχη ερώτηση από την κλινική ήταν σε 2 εβδομάδες. Μήπως να το παίξω πιο safe και να το κάνω στο μήνα πχ; ΤΟ πρόβλημά μου είναι ότι την επόμενη εβδομάδα επιστρέφω στο γραφείο και όσο να είναι θα είναι περίεργα τα πράγματα. Μήπως να καθιερώσω το σκούφο για κάποιο διάστημα ή λέτε ότι θα βλάψει;
4) Η λήψη συμπληρώματος πολυβιταμίνης μήπως βοηθάει στη φάση μετά την επέμβαση; Έχω μία Solgar v2000, να την πάρω; Κακό δε νομίζω να κάνει. Τι λέτε;
Αυτά!
ΥΓ: Το ξέρω ότι σας χρωστάω φωτογραφικό υλικό! Υπομονή, θα έρθει!