Hater_of_baldness , fue, παπανικολάου, 2237 grafts, 27/12/2013

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
RE: Μεταμόσχευση στη D*I (2.237 grafts)

καλη επιτυχια man.Σου ευχομαι και εγω τα καλυτερα

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

hater_of_baldness

Active Member
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Από χθες λούζω προσεχτικά τη δότρια με το σαμπουάν που μου δώσανε από την κλινική καθώς και βάζω και αλόη βέρα gel για ταχύτερη επούλωση. Επιπλέον κάθε μισή ώρα κάνω ψεκασμούς φυσιολογικού ορού στη λήτρια. Αύριο θα κάνω και το πρώτο απαλό λούσιμο στη λήπτρια.

hater_of_baldness

Active Member
mikegad είπε:
και αν μπορείς ενημέρωσε μας και για την τιμή
καλή επιτυχία και πάλι!!!!

Φίλε μου, πλήρωσα 4.500 ευρώ.

danceworld_2001 είπε:
Καλα αποτελεσματα και καλη επιτυχια. Ταυτοχρονα ημασταν στο τραπεζι!!

Όντως ακριβώς ίδιες μέρες!! Καλά αποτελέσματα και σε σένα και σε μένα λοιπόν! :)

hater_of_baldness

Active Member
4η ημέρα μετά την επέμβαση

Καταρχάς Καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία, χαρά, επιτυχίες και μαλλιά (με αυτή τη σειρά ακριβώς :))!

Από χθες έχω αρχίσει λουσίματα στη λήπτρια περιοχή με χλιαρό νερό σε κανάτα (τρεχούμενο νερό χωρίς πίεση) και το extra mild shampoo που μου έδωσαν από την κλινική. Τα "μαυράκια" δεν έχουν φύγει ακόμα από τα μοσχεύματα αλλά νομίζω αυτό είναι λογικό. Άλλωστε δεν έχω ξεκινήσει ακόμα να κάνω απαλό μασάζ στην περιοχή κατά το λούσιμο.

Τη δότρια την λούζω σχεδόν κανονικά πλέον (όχι με μεγάλη πίεση στο ντουζ), κάνοντας απαλό μασάζ με τα δάχτυλα. Μετά το λούσιμο βάζω aloe vera και η επούλωση νομίζω πάει καλά.

Τέλος, κάποιες σκόρπιες σκέψεις μου που θα ήθελα και τη δική σας γνώμη:
1) Ο γιατρός μου συνέστισε να ξεκινήσω regaine 5% (πρωί - βράδυ) μετά το πέρασμα 10 ημερών από την επέμβαση. Αν και όπως διαβάζω online αλλά κου μου έχουν πει 2 γνωστοί μου που έχουν κάνει μτμ η χρίση μινοξιδίλης μετά την επέμβαση βοηθάει, εγώ είμαι ακόμα σκεπτικός. Μέσα στο σαββατοκύριακο θα το αποφασίσω.
2) Επίσης, σα σύσταση μου δόθηκε να ξεκινήσω και propecia (1mg/day). Αν πριν από μία εβδομάδα ήμουν 0% στο να ξεκινήσω τέτοια θεραπεία, τώρα είμαι στο 20%, καθώς αρχίζω και σκέφτομαι ότι ίσως βοηθήσει για μερικά χρόνια να διατηρίσω το look που θέλω (norwood ~3V με ικανοποιητική πύκνωση και πολύ κοντό μαλλί).
3) Ως προς το κούρεμα, μιας και θέλω να τα ξυρίσω (όχι με ξυράφι φυσικά, αλλά με κουρευτική) η οδηγία που μου δόθηκε στην αντίστοιχη ερώτηση από την κλινική ήταν σε 2 εβδομάδες. Μήπως να το παίξω πιο safe και να το κάνω στο μήνα πχ; ΤΟ πρόβλημά μου είναι ότι την επόμενη εβδομάδα επιστρέφω στο γραφείο και όσο να είναι θα είναι περίεργα τα πράγματα. Μήπως να καθιερώσω το σκούφο για κάποιο διάστημα ή λέτε ότι θα βλάψει;
4) Η λήψη συμπληρώματος πολυβιταμίνης μήπως βοηθάει στη φάση μετά την επέμβαση; Έχω μία Solgar v2000, να την πάρω; Κακό δε νομίζω να κάνει. Τι λέτε;

Αυτά! :)

ΥΓ: Το ξέρω ότι σας χρωστάω φωτογραφικό υλικό! Υπομονή, θα έρθει!

Gio

New Member
Καλή χρονιά φίλε μου και εννοείται υγεία, ευτυχία και πολλά πολλά μαλλάκια. Τώρα, όσον αφορά τις απορίες σου. Λίγο πολύ τις παρενέργειες του propecia (proscar) τις ξέρεις, συνεπώς αν αποφασίσεις την αγωγή και σε διάστημα 1-2 μηνών εμφανίσεις παρενέργειες που δεν υποχωρούν, σταμάτησε το! Αν σε "πιάσει" πάντως, θα δείς διαφορά και αρκετή μάλιστα-πάντα με την παράλληλη χρήση της minox...

Για τις πολυβιταμίνες, αρχικά ήμουν σκεπτικός αλλά πιστεύω οτι πέραν τον όλων καλών που κάνουν στο οργανισμό βοηθούν και στην τριχόπτωση(έστω και λίγο). Η βιοσύνθεση του οργανισμού μας άλλωστε είναι τόσο σύνθετη, που οτιδήποτε τον βοηθάει καλό είναι να του το προσφέρουμε. ΠΡοσοχή όμως, μιλάμε πάντα για φυσικές-φυτικές πολυβιταμίνες και όχι χημικές αμφιβόλου προελεύσεως.

Εγώ προσωπικά έπαιρνα βιοτίνη και πυρήτιο της solgar τις οποίες και θα ξαναρχίσω άμεσα αφού εδω και ένα μήνα μου έχουν τελειώσει τα μπουκαλάκια. Ναι στις πολυβιταμίνες λοιπόν, αρκεί να είναι φυσικές και βεβαίως με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού σου γιατρού.

hater_of_baldness

Active Member
8η ημέρα μετά την επέμβαση

[attachment=6000]

Από χθες κάνω απαλό μασάζ στα μοσχεύματα κατά το λούσιμο (δε βάζω ακόμα μεγάλη πίεση στο ντουζ) και το κεφάλι μου έχει σχεδόν καθαρίσει από κοκκινίνες. Τα μόνα που έχουν μείνει τώρα είναι μερικά άσπρα μπαλάκια που απ'ότι διάβασα είναι νεκρά δερματικά κύτταρα. Σήμερα κατά το λούσιμο έμεινε ένα graft-άκι στο χέρι μου, χωρίς αιμορραγίες κλπ. Ελπίζω να είναι φυσιολογικό αυτό!

Η δότρια έχει επουλώσει κατά 80% και οι ενοχλήσεις (φαγούρα, τραβήγματα) είναι πλέον σαφώς λιγότερα.

Συνημμένα

• 9day.jpg
    9day.jpg
    681.1 KB · Προβολές: 743

danceworld_2001

Well-Known Member
Μια χαρα εισαι, και εγω μετα το χθεσινο λουσιμο καθαρισα 90% αλλα μαλλον θα με παρουν πρεφα στην δουλεια οχι απο τα πηγματα αλλα απο την γεμισμενη με τριχακια hairline!!

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
μια χαρα φενεται η δουλιτσα.
Εσεις κανετε την ιδια μερα οποτε θα τα λετε οι δυο σας καλυτερα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

hater_of_baldness

Active Member
John_John1 είπε:
μια χαρα φενεται η δουλιτσα.
Εσεις κανετε την ιδια μερα οποτε θα τα λετε οι δυο σας καλυτερα.

Τα λέμε, τα λέμε! :)

Σχετικά με το σχεδιασμό της hairline που μου έκανε ο κ. Παπαν***λάου, μαζί αποφασίσαμε να πάμε σε μία τόσο συντηρητική προσέγγιση. Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί δε θα αφήσω ποτέ το μαλλί μου μακρύτερο από 2η-3η σκάλα και όπως τα βλέπω όλα τα μοσχεύματα πάνω στο κεφάλι μου τώρα, η εικόνα μου αρέσει πολύ. Τώρα η αγωνία μου είναι στο πόσο καλή φύτρωση θα έχω. Στην αναμονή λοιπόν!

Επίσης το σκέφτηκα αρκετά και αποφάσισα να μην ξεκινήσω propecia, μόνο regaine τουλάχιστον για 6 μήνες.

Gio

New Member
Φίλε hater_of_baldness, αν και χρήστης Φίνα εδώ και κάποιους μήνες χωρίς -δόξα το θεό- καμία παρενέργεια προς το παρόν πιστεύω οτι πήρες την σωστή απόφαση. Όχι οτι δεν σου κάνει την διαφορά στο μαλλί, αλλά καλό είναι να μην μπείς στο τρυπάκι. Ελπίζω οτι σε 1 - 1.5 χρόνο θα την σταματήσω και εγώ..

hater_of_baldness

Active Member
9η μέρα μετά την επέμβαση

Σήμερα στο πρωινό λούσιμο (λούζομαι 2 φορές την ημέρα προς το παρόν με χαμηλή σχετικά πίεση νερού και κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα στη λήπτρια), παρατήρησα ότι έμειναν στα χέρια μου μερικά τριχάκια. Να ανησυχήσω ή είναι φυσιολογικό; :huh:

Gio

New Member
Όχι, να μην ανησυχείς.. μάλιστα, το πιθανότερο είναι στις επόμενες 2-3 βδομάδες αυτά τα τριχάκια να είναι περισσότερα! Όσο πιο γρήγορα πέφτουν τόσο πιο γρήγορα επανέρχονται. Αν είσαι τυχερός δεν θα χάσεις παραπάνω απο 30-40% (το λέω αυτό με βάση την δική μου εμπειρία).

hater_of_baldness

Active Member
Gio είπε:
Όχι, να μην ανησυχείς.. μάλιστα, το πιθανότερο είναι στις επόμενες 2-3 βδομάδες αυτά τα τριχάκια να είναι περισσότερα! Όσο πιο γρήγορα πέφτουν τόσο πιο γρήγορα επανέρχονται. Αν είσαι τυχερός δεν θα χάσεις παραπάνω απο 30-40% (το λέω αυτό με βάση την δική μου εμπειρία).

Μακάρι Gio!! :)

Επίσης, εσύ πότε κουρέφτηκες πρώτη φορά μετά την επέμβαση; Πιστεύεις την 20η μέρα θα είναι safe να τα πάρω με τη μηχανή;

Gio

New Member
Εγώ κούρεψα τα πλαϊνά μετά απο 1,5 μήνα αν θυμάμαι καλά. Τα πάνω πολύ αργότερα. Αν εσυ θέλεις να τα ξυρίσεις, άσε να περάσει ο μήνας για να είσαι πιο ασφαλής..

dionysis84

Member
καλη χρονια!χαρονια πολλα σε ολους!με υγεια κ περισσοτερες χαρες!καλα αποτελεσματα φιλε μου!ευχομαι απο καρδιας να πανε ολα οπως τα θες κ να εισαι χαρουμενος κ ευτυχισμενος!

dionysis84 είπε:
καλη χρονια!χρονια πολλα σε ολους!με υγεια κ περισσοτερες χαρες!καλα αποτελεσματα φιλε μου!ευχομαι απο καρδιας να πανε ολα οπως τα θες κ να εισαι χαρουμενος κ ευτυχισμενος!

Μπλουζα