CG 210

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

P-q

New Member
Οσο καλη δουλεια εκανε τους πρωτους 3μηνες τοσο χαλια εχει γινει η κατασταση πλεον. Νερακι για μενα το cg210.
 

Yul Brynner

μαχητής κατά της φαλάκρας
Όπως τα λέει ο p-q είναι.

Συμπέρασμα: δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το CG210 πάνω από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (το πόσο θα είναι αυτό το διάστημα, θα το διαπιστώσει ο καθένας στην πράξη όταν θα δει να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα).

Επίσης, απ' ότι φαίνεται, η χρονική περίοδος που μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς το CG210 έχοντας θετικά αποτελέσματα είναι αντιστρόφως ανάλογη του norwood του· όσο μεγαλύτερο το norwood δηλαδή, τόσο μικρότερο πρέπει να είναι το διάστημα που θα το χρησιμοποιήσει.
 

Mh2012

Member
το καλυτερο τριμηνο που ειχα ποτε, μονο cg210 ! τριχοπτωση..... μηδεν , χρωμα μαλλιων... σουπερ, αισθηση τριχωτου.... επιτελους δεν ενοιωθα καψιμο στο κεφαλι, ψυχολογια στο ταβανι!
ΑΛΛΑ .... δεν ειχα την πυκνοτητα που περιμενα ενω δεν επεφτε τριχα (περιεργο) δευτερον μετα το τριμηνo αρχισαν ολα να αλλαζουν ! ΣΑΝ να με πηγε πισω πριν το ξεκινησω !
ΕΡΩΤΗΣΗ 1... ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (στουσ περισοτερους)
ΕΡΩΤΗΣΗ 2... ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ.. ΠΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ
ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΧΡΩΜΑ , ΤΕΛΕΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ, ΜΗΔΕΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ , ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ?
 

tasos33

Well-Known Member
ολο αυτο το παρατηρησα και εγω αλλα σε εμενα δεν ηταν το καταπτυστο cg210,ηταν απο την διακοπη της μινοξ και ηταν δευτερη φορα που συμβαινει και περυσι και φετοσ,μετα απον διακοπη τα μαλλια για το πρωτο διμηνο αλλαζαν πολυ προς το καλυτερο,και μαλιστα χωρις να βαζω τιποτα,παντως το cg με εφερε παρααααααααα πολυυυυυυυυυυυυυυυυ πισωωωωωωωω αραιωσηηηηηη μεγαλη,τωρα με μινοξ και ω3 αρχισα και το μαζευω σιγα σιγα
 

Smart

New Member
5 μηνες με cg210.η κατασταση σταθερη..ουτε περαιτερω βελτιωςη αλλα ουτε και αραιωςη.μπορω να πω οτι η παχυνςη και ο ογκος που εδωςε στην αρχη εχει διατηρηθει.τριχοπτωση στα ιδια.5 τριχες το πολυ...παντως αυτα που υποσχεται δεν τα δινει σε καμια περιπτωση.
 

guru_gr

Member
Τελειώνει σχεδόν το 4ο μπουκάλι και τα αποτελέσματα παραμένουν, τριχόπτωση σχεδόν μηδενική και περισσότερος όγκος... στους 6 μήνες θα ποσταρω και τις φωτογραφίες που τράβηξα μια μέρα πριν ξεκινήσω.
 

P-q

New Member
Yul Brynner είπε:
(το πόσο θα είναι αυτό το διάστημα, θα το διαπιστώσει ο καθένας στην πράξη όταν θα δει να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα).
Ενω οντως υπαρχει αραιωση, δηλαδη οταν πεφτει πανω φωτισμος φαινεται λιγο κρανιο, το μαλλι παραμενει φουντωτο και δειχνει καπως υποφερτο αποτελεσμα. Γιαυτο δεν εχω αποφασισει ακομα ποτε θα το σταματησω. Βεβαια εχω μισο μπουκαλακι ακομα.
Απο την αλλη το regaine μου ειχε κανει αλλεργια και φαγουρα γιαυτο φοβαμαι να το ξαναξεκινησω εστω και σε αφρο που λενε οτι δεν τα εχει αυτα.
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
οποιος απογοητευθηκε απο το cg
προταση δικη μου,οποιος θελει ακολουθει.
χρησιμοποιω ενα τοπικο που κλεινει το ματι στην μινοξιδιλη ;)
οπως ακριβως τα λεει το κειμενακι http://www.hairsite.com/cyberconf/cu-cuvsminox.htm
Minoxidil 2% after 4 months
(nonvellus hair count) +73 +31
Tricomin 2.5% after 3 months
(nonvellus hair count) +97 -51
(inhibition of hair growth)
τιμη πολυ χαμηλοτερη.
ειναι το folligen :dbann :dbann :dbann :dbann
 

Ntoon91

Member
Εγω περιμενω πως και πως να βγαλει την αλοιφη που χρησιμοποιει ο Gomi σε σχεση με το cg και του ειδους του, πιστευω θα κανει παπαδες.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ntoon91 είπε:
Εγω περιμενω πως και πως να βγαλει την αλοιφη που χρησιμοποιει ο Gomi σε σχεση με το cg και του ειδους του, πιστευω θα κανει παπαδες.

Επειδή άθελα μου, μπορεί να δημιουργώ υψηλές προσδοκίες, αρκετά πράγματα μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο ή και στη μείωση της τριχόπτωσης και σε μερικές περιπτώσεις, όπου δεν είναι σε έξαρση ή ιδιαίτερα επιθετική, να την μηδενίσουν. Το για πόσο παραμένει άγνωστο.

Παρόλο αυτά, δεν υπάρχει τίποτα μέχρι στιγμής που να μπορεί να βγάλει μαλλιά, γιατί ακόμα και κάποιοι φλεγμονώδης παράγοντες που στο σύνολο τους προκαλούν τριχόπτωση, χρειάζονται κατά διαστήματα της αναγενής φάσης, όπως και της καταγενής. Για παράδειγμα ο παράγοντας tnf-a, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στο θέμα τριχόπτωσης, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για μικρά διαστήματα να αυξάνεται στον κύκλο των μαλλιών.

Έτσι, βάζοντας συνεχώς κάποιο αντιφλεγμονώδη, ενώ στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι δουλεύει, κάποια στιγμή θα παρέμβει στο φυσιολογικό κύκλο των μαλλιών, εμποδίζοντας την αναγενή. Αυτό που κάνει ο οργανισμός μέσα από φυσιολογικές διαδικασίες, δεν μπορούμε προς το παρόν να το αντιγράψουμε, πόσο μάλλον όταν η ακριβής διαδικασία δεν είναι γνωστή.

Ακόμα και η μινοξιδίλη που φαινομενικά σε αρχικά στάδια φέρνει τριχοφυία, στο σύνολο της ενδέχεται να μην είναι οι ίδιοι θύλακες που έχουν ατροφήσει και ξανα παίρνουν μπροστά, αλλά μια παρενέργεια που αναφέρεται ως έκτοποι θύλακες, γι αυτό και ίσως είναι καταδικασμένοι κάποια στιγμή να εξαφανιστούν και δεν μπορεί να τους κρατήσει τίποτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επηρεάζονται για κάποιο διάστημα θετικά και οι ήδη υπάρχοντες.

Για να καταλαβαίνουμε πόσο σύνθετο θέμα είναι μια θεραπεία που να έχει στόχο καθαρή Α.Α. παρόλο που δεν αφορά στο παρόν θέμα να πω 2 πράγματα.
Αν η έρευνα είναι σωστή,

Epidermal Wnt/β-catenin signaling regulates adipocyte differentiation via secretion of adipogenic factors

http://www.pnas.org/content/111/15/E1501.long

Αναφέρει ότι όταν τα μαλλιά πρόκειται να μπουν σε αναγενή φάση, ο λιπώδης ιστός που βρίσκεται κάτω από τον θύλακα, διαφοροποιείται και αυξάνεται. Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του μονοπατιού wnt/b catenin της επιδερμίδας. Μέσα στην αύξηση του λιπώδη ιστού, βρίσκονται αρκετοί παράγοντες που τους εμποδίζουμε με κάποιο αντιφλεγμονώδες. Μόνο για εκείνη τη περίοδο, τους χρειαζόμαστε, μετά όχι.

Από την άλλη τώρα

Hair follicle stem cell differentiation is inhibited through cross-talk between Wnt/β-catenin and androgen signalling in dermal papilla cells from patients with androgenetic alopecia.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22283397

Τα ανδρογόνα και όχι μόνο η DHT, είναι αυτά που σε υπερέκφραση εμποδίζουν την ενεργοποίηση της πρωτείνης wnt. (αύξηση της dkk1)

CONCLUSIONS:

These results suggest that androgens deregulate DPC-secreted factors involved in normal HF stem cell differentiation via the inhibition of the canonical Wnt signalling pathway.

Γενικώς, αν κάποιος παρατηρήσει από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία στον καθρέπτη φαλακρές περιοχές και κάτω από συγκεκριμένο φωτισμό, θα δει ότι υπάρχουν μικροσκοπικές τρίχες, ακόμα και σε κροτάφους, απλά είναι τόσο αδύναμες, άχρωμες και εξασθενημένες που σχεδόν είναι αόρατες. Αυτό δείχνει ότι ο θύλακας είναι ακόμα εκεί και μάλιστα ζωντανός, εφόσον συνεχίζει να παράγει τρίχα. Αυτό που λείπει είναι το wnt μονοπάτι που εμποδίζεται από τα ανδρογόνα, ώστε να δώσει στην τρίχα "σώμα" και όγκο μέσα από τους αυξητικούς παράγοντες που ενεργοποιούνται από την διαφοροποίηση του λιπώδη ιστού.

Αφού όμως συνήθως στις εξετάσεις μας, λίγο πολύ φαίνονται όλες οι τιμές των ανδρογόνων φυσιολογικές, όπως των μη εχόντων φαλάκρα, άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Προφανώς τα ανδρογόνα, μέσω του ενζύμου 5αρ υπέρεκφράζονται στην περιοχή σε σχέση με τα οιστρογόνα. Αυτό το ratio κάπου το είχαμε αναλύσει ως υποξία.

Ένα υποξικό λοιπόν περιβάλλον, δημιουργεί συνθήκες αύξησης των ανδρογόνων έναντι των οιστρογόνων.
Τα οιστρογόνα έχουν θετική επίδραση στην αύξηση του λιπώδη ιστού, ενώ αντίθετα, τα ανδρογόνα προκαλούν μείωσή του.
Ότι δηλαδή κάνουν σε όλο το σώμα μας στο υποδόριο λίπος, το ίδιο κάνουν και στην περιοχή γύρω από το θύλακα. Άρα αυξημένα ανδρογόνα στους ιστούς, μειωμένος λιπώδης ιστός, άρα μη είσοδο του θύλακα σε αναγενή φάση.

The enzymatic conversion of testosterone to dihydrotestosterone is oxygen dependent. In low-oxygen environments, the conversion of testosterone to dihydrotestosterone is favored; whereas in high-oxygen environments, more testosterone is converted to estradiol"

http://journals.lww.com/plasreconsurg/Fulltext/2010/11000/Treatment_of_Male_Pattern_Baldness_with_Botulinum.79.aspx?WT.mc_id=HPxADx2010031%E2%80%8B9xMP



Βασική προϋπόθεση όλες οι παραπάνω έρευνες να είναι σωστές φυσικά.

Τώρα το τι μπορεί να δημιουργεί συνθήκες υποξίας στο κεφάλι μας, είναι μεγάλο θέμα...Κάποιοι παράγοντες πάντως είναι η φτωχή κυκλοφορία αίματος και η εναπόθεση ασβεστίου, όπως επίσης και το οξυγόνο του αίματος.
(Το τελευταίο μπορεί να είναι και η αιτία αύξησης της τριχοφυίας σε όλο το σώμα, εκτός του κεφαλιού.)

Παράγοντες που εκτός από τη γενετική μας προδιάθεση, επηρεάζονται κατά πολύ από το χρόνιο στρες όπως και από το αυξημένο κατά διαστήματα σάκχαρο στο αίμα. (ινσουλινοαντίσταση)

Πόσο σημαντικές είναι κάποιες καθημερινές λεπτομέρειες στο θέμα οξυγόνωσης του οργανισμού....

How the Lack of Oxygen can Destroy Your Health and Cause Heart Disease, Cancer, and all Diseases

http://www.all-creatures.org/health/howthelack.html


Βγήκα λίγο off topic, αλλά ένα αντιφλεγμονώδη, τέτοιο είναι εξάλλου και το cg210, εκτός του ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, για να έχει κάποια αποτελέσματα, πρέπει να χρησιμοποιείται όσο πιο έξυπνα γίνεται και σίγουρα όχι συνέχεια. Πάνω στη συχνότητα πειραματίζομαι και εγώ με την δική μου αλοιφή όπως επίσης και με τις ποσότητες ανα μήνα. Παραμένει λοιπόν, ένας μικρός παράγοντας στο όλο θέμα που και αυτό θέλει ιδιαίτερη χρήση από τον καθένα χωριστά.
 

Ntoon91

Member
Καταλαβαινω, θυμάμαι που το είχες αναφέρει ξανά, άντε όμως να το πετύχεις... Πιστεύω πάντως ότι έστω και περιστασιακά, ένα push θα το δώσει, ειδικά στα άτομα που δεν έχουν επιθετική αραίωση. Εδώ εμένα το δαφνελαιο μου έχει μειώσει την τριχόπτωση -80% και βαλε στην μια από τις δύο εποχές του χρόνου που εχω την πιο έντονη τριχόπτωση και ανεβαίνω πάντα ένα σκαλοπάτι. Πολλά ελπιδοφόρα όπλα βλέπω πάντως για το 2014 ελπίζω να μην είναι για άλλη μια φορά τα περισσότερα φούσκες :p
 

nonameboy

New Member
Γενικά, λοιπόν, το συμπέρασμα είναι ότι το CG210 χρειάζεται ειδική μεταχείριση και στρατηγική από τον χρήστη, κάτι το οποίο όμως καθιστά ένα σημαντικό ερώτημα: Μετά το CG τι άλλες επιλογές υπάρχουν; Όσοι χρήστες δεν επιθυμούν να ξεκινήσουν Minox για λόγους παρενεργειών, χημικών συστατικών, μακροχρόνιων/μελλοντικών μειονεκτημάτων & αρνητικών επιπτώσεων όπως έχουν αναφερθεί σε άλλο θέμα του forum, ποιο προϊόν θα αποτελούσε την μετέπειτα λύση, έχοντας όμοια αποτελέσματα με το CG, περισσότερη διάρκεια και ορατά αποτελέσματα τουλάχιστον σε επίπεδο τριχόπτωσης και ποιότητας τρίχας; Επιλέγουμε Revivogen, Tricomin κλπ. σε συνδυασμό με ποιοτικό βούρτσισμα; Προσπαθώ να καταλάβω τι μπορώ να επιλέξω ώστε να αντικαταστήσω το CG210, το οποίο έκανε μεν τη διαφορά, αλλά προσωπικά θέλω να αποφύγω την εξασθένιση του και τα αρνητικά επακόλουθα. Όποιος έχει γνώση σίγουρα θα βοηθήσει σε αυτό μου το ερώτημα. Ευχαριστώ όλους όσους ασχολούνται γενικά & βοηθάνε τον κόσμο.
 

P-q

New Member
Εγω θα ελεγα σε οποιον τον σκεφτεται να μην ξεκινησει το cg210.
Τωρα για εμας που το ξεκινησαμε ειναι ενα ζητημα τι θα κανουμε μετα το cg210.
 
GOMI είπε:
Παρόλο αυτά, δεν υπάρχει τίποτα μέχρι στιγμής που να μπορεί να βγάλει μαλλιά, γιατί ακόμα και κάποιοι φλεγμονώδης παράγοντες που στο σύνολο τους προκαλούν τριχόπτωση, χρειάζονται κατά διαστήματα της αναγενής φάσης, όπως και της καταγενής. Για παράδειγμα ο παράγοντας tnf-a, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στο θέμα τριχόπτωσης, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για μικρά διαστήματα να αυξάνεται στον κύκλο των μαλλιών.

Έτσι, βάζοντας συνεχώς κάποιο αντιφλεγμονώδη, ενώ στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι δουλεύει, κάποια στιγμή θα παρέμβει στο φυσιολογικό κύκλο των μαλλιών, εμποδίζοντας την αναγενή. Αυτό που κάνει ο οργανισμός μέσα από φυσιολογικές διαδικασίες, δεν μπορούμε προς το παρόν να το αντιγράψουμε, πόσο μάλλον όταν η ακριβής διαδικασία δεν είναι γνωστή.


Για να καταλαβαίνουμε πόσο σύνθετο θέμα είναι μια θεραπεία που να έχει στόχο καθαρή Α.Α. παρόλο που δεν αφορά στο παρόν θέμα να πω 2 πράγματα.
Αν η έρευνα είναι σωστή,

Epidermal Wnt/β-catenin signaling regulates adipocyte differentiation via secretion of adipogenic factors

http://www.pnas.org/content/111/15/E1501.long

Αναφέρει ότι όταν τα μαλλιά πρόκειται να μπουν σε αναγενή φάση, ο λιπώδης ιστός που βρίσκεται κάτω από τον θύλακα, διαφοροποιείται και αυξάνεται. Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του μονοπατιού wnt/b catenin της επιδερμίδας. Μέσα στην αύξηση του λιπώδη ιστού, βρίσκονται αρκετοί παράγοντες που τους εμποδίζουμε με κάποιο αντιφλεγμονώδες. Μόνο για εκείνη τη περίοδο, τους χρειαζόμαστε, μετά όχι.



Βγήκα λίγο off topic, αλλά ένα αντιφλεγμονώδη, τέτοιο είναι εξάλλου και το cg210, εκτός του ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, για να έχει κάποια αποτελέσματα, πρέπει να χρησιμοποιείται όσο πιο έξυπνα γίνεται και σίγουρα όχι συνέχεια. Πάνω στη συχνότητα πειραματίζομαι και εγώ με την δική μου αλοιφή όπως επίσης και με τις ποσότητες ανα μήνα. Παραμένει λοιπόν, ένας μικρός παράγοντας στο όλο θέμα που και αυτό θέλει ιδιαίτερη χρήση από τον καθένα χωριστά.
Πολυ ενδιαφερον αυτο.
δηλαδη αυτο που πρεπει να κανουμε στη ουσια με το cg και τα λοιπα αντιφλεγμονωδη ειναι να τα χρησιμοποιουμε μεχρι εκει που πιανουν κορυφη και με το που δουμε σημαδια κατηφορας να τα σταματαμε για καποιο καιρο και μετα παλι απ την αρχη?
Για παραδειγμα το cg πιανει κορυφη περιπου στους 3-4 μηνες και μετα ενας μηνας διακοπη περιπου θαταν καλος και μετα παλι ξεκινημα.
Επισης οσον αφορα την οξυγονωση το καπνισμα πεζει σοβαρο ρολο η οχι?
γιατι δεν το ανεφερε στο αρθρο.
γκομι ενημερωσε μας οταν βγαλεις ακρη οσον αφορα τον τροπο-συχνοτητα χρησης του αντιφλεγμονωδους
 

Yul Brynner

μαχητής κατά της φαλάκρας
Να σε ρωτήσω ρε Gomi κάτι (ή όποιοι άλλοι ξέρετε): Εδώ και δυόμιση βδομάδες βάζω κορτιζόνη, η οποία είναι κι αυτή αντιφλεγμονώδης όπως το CG210 (κάνω λάθος;). Την ξεκίνησα αμέσως μόλις σταμάτησα το CG210. Λες γι' αυτό να βλέπω έντονη τριχόπτωση τώρα τελευταία, επειδή από αντιφλεγμονώδες πήγα καπάκι σε άλλο αντιφλεγμονώδες χωρίς διακοπή; Μέχρι στιγμής νόμιζα ότι είναι εποχιακή (και το Μάρτιο πάντως νόμιζα ότι είχα εποχιακή τριχόπτωση, αλλά τελικά έφταιγε το CG210...).


Edit: Επειδή χάνω και στα πλάγια πολλές τρίχες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχω εποχιακή τριχόπτωση. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: μετά από ένα αντιφλεγμονώδες του οποίου η θετική επίδραση εξαντλήθηκε και άρχισε να δρα αντίστροφα (CG210), έκανα μ@λ@κία που πήγα καπάκι σε άλλο αντιφλεγμονώδες (κορτιζόνη); Υπάρχει διαφορά από αντιφλεγμονώδες σε αντιφλεγμονώδες ως προς τη δράση τους και τα χρονικά περιθώρια χρήσης τους;
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
fousekisss είπε:
GOMI είπε:
Παρόλο αυτά, δεν υπάρχει τίποτα μέχρι στιγμής που να μπορεί να βγάλει μαλλιά, γιατί ακόμα και κάποιοι φλεγμονώδης παράγοντες που στο σύνολο τους προκαλούν τριχόπτωση, χρειάζονται κατά διαστήματα της αναγενής φάσης, όπως και της καταγενής. Για παράδειγμα ο παράγοντας tnf-a, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στο θέμα τριχόπτωσης, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για μικρά διαστήματα να αυξάνεται στον κύκλο των μαλλιών.

Έτσι, βάζοντας συνεχώς κάποιο αντιφλεγμονώδη, ενώ στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι δουλεύει, κάποια στιγμή θα παρέμβει στο φυσιολογικό κύκλο των μαλλιών, εμποδίζοντας την αναγενή. Αυτό που κάνει ο οργανισμός μέσα από φυσιολογικές διαδικασίες, δεν μπορούμε προς το παρόν να το αντιγράψουμε, πόσο μάλλον όταν η ακριβής διαδικασία δεν είναι γνωστή.


Για να καταλαβαίνουμε πόσο σύνθετο θέμα είναι μια θεραπεία που να έχει στόχο καθαρή Α.Α. παρόλο που δεν αφορά στο παρόν θέμα να πω 2 πράγματα.
Αν η έρευνα είναι σωστή,

Epidermal Wnt/β-catenin signaling regulates adipocyte differentiation via secretion of adipogenic factors

http://www.pnas.org/content/111/15/E1501.long

Αναφέρει ότι όταν τα μαλλιά πρόκειται να μπουν σε αναγενή φάση, ο λιπώδης ιστός που βρίσκεται κάτω από τον θύλακα, διαφοροποιείται και αυξάνεται. Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του μονοπατιού wnt/b catenin της επιδερμίδας. Μέσα στην αύξηση του λιπώδη ιστού, βρίσκονται αρκετοί παράγοντες που τους εμποδίζουμε με κάποιο αντιφλεγμονώδες. Μόνο για εκείνη τη περίοδο, τους χρειαζόμαστε, μετά όχι.



Βγήκα λίγο off topic, αλλά ένα αντιφλεγμονώδη, τέτοιο είναι εξάλλου και το cg210, εκτός του ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, για να έχει κάποια αποτελέσματα, πρέπει να χρησιμοποιείται όσο πιο έξυπνα γίνεται και σίγουρα όχι συνέχεια. Πάνω στη συχνότητα πειραματίζομαι και εγώ με την δική μου αλοιφή όπως επίσης και με τις ποσότητες ανα μήνα. Παραμένει λοιπόν, ένας μικρός παράγοντας στο όλο θέμα που και αυτό θέλει ιδιαίτερη χρήση από τον καθένα χωριστά.
Πολυ ενδιαφερον αυτο.
δηλαδη αυτο που πρεπει να κανουμε στη ουσια με το cg και τα λοιπα αντιφλεγμονωδη ειναι να τα χρησιμοποιουμε μεχρι εκει που πιανουν κορυφη και με το που δουμε σημαδια κατηφορας να τα σταματαμε για καποιο καιρο και μετα παλι απ την αρχη?
Για παραδειγμα το cg πιανει κορυφη περιπου στους 3-4 μηνες και μετα ενας μηνας διακοπη περιπου θαταν καλος και μετα παλι ξεκινημα.
Επισης οσον αφορα την οξυγονωση το καπνισμα πεζει σοβαρο ρολο η οχι?
γιατι δεν το ανεφερε στο αρθρο.
γκομι ενημερωσε μας οταν βγαλεις ακρη οσον αφορα τον τροπο-συχνοτητα χρησης του αντιφλεγμονωδους

Όταν βλέπεις ήδη τα σημάδια κατηφόρας, είναι σχετικά ήδη αργά για να το σταματήσεις. Βέβαια ποιος κόβει κάτι όταν βλέπει θετικά αποτελέσματα?
Δεν ξέρω αν θα βρεθεί ποτέ χρυσή τομή σε αυτό το θέμα, γιατί δεν μπαίνουν όλοι οι θύλακες ταυτόχρονα στις ίδιες διαδικασίες, οπότε πάντα κάπου θα χάνουμε και κάπου θα κερδίζουμε.


Yul Brynner είπε:
Να σε ρωτήσω ρε Gomi κάτι (ή όποιοι άλλοι ξέρετε): Εδώ και δυόμιση βδομάδες βάζω κορτιζόνη, η οποία είναι κι αυτή αντιφλεγμονώδης όπως το CG210 (κάνω λάθος;). Την ξεκίνησα αμέσως μόλις σταμάτησα το CG210. Λες γι' αυτό να βλέπω έντονη τριχόπτωση τώρα τελευταία, επειδή από αντιφλεγμονώδες πήγα καπάκι σε άλλο αντιφλεγμονώδες χωρίς διακοπή; Μέχρι στιγμής νόμιζα ότι είναι εποχιακή (και το Μάρτιο πάντως νόμιζα ότι είχα εποχιακή τριχόπτωση, αλλά τελικά έφταιγε το CG210...).


Edit: Επειδή χάνω και στα πλάγια πολλές τρίχες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχω εποχιακή τριχόπτωση. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: μετά από ένα αντιφλεγμονώδες του οποίου η θετική επίδραση εξαντλήθηκε και άρχισε να δρα αντίστροφα (CG210), έκανα μ@λ@κία που πήγα καπάκι σε άλλο αντιφλεγμονώδες (κορτιζόνη); Υπάρχει διαφορά από αντιφλεγμονώδες σε αντιφλεγμονώδες ως προς τη δράση τους και τα χρονικά περιθώρια χρήσης τους;



Ναι ως αντιφλεγμονώδη - ανοσοκατασταλτικό, προσωπικά θεωρώ ότι με χρήση μετά το cg το "καις" άσκοπα. Έπρεπε να περιμένεις να περάσει η όποια επίδραση του cg, είτε θετική είτε αρνητική και να επανασχεδιάσεις από την αρχή πως θα κινηθείς.
 

Yul Brynner

μαχητής κατά της φαλάκρας
GOMI είπε:
Yul Brynner είπε:
Να σε ρωτήσω ρε Gomi κάτι (ή όποιοι άλλοι ξέρετε): Εδώ και δυόμιση βδομάδες βάζω κορτιζόνη, η οποία είναι κι αυτή αντιφλεγμονώδης όπως το CG210 (κάνω λάθος;). Την ξεκίνησα αμέσως μόλις σταμάτησα το CG210. Λες γι' αυτό να βλέπω έντονη τριχόπτωση τώρα τελευταία, επειδή από αντιφλεγμονώδες πήγα καπάκι σε άλλο αντιφλεγμονώδες χωρίς διακοπή; Μέχρι στιγμής νόμιζα ότι είναι εποχιακή (και το Μάρτιο πάντως νόμιζα ότι είχα εποχιακή τριχόπτωση, αλλά τελικά έφταιγε το CG210...).


Edit: Επειδή χάνω και στα πλάγια πολλές τρίχες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχω εποχιακή τριχόπτωση. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: μετά από ένα αντιφλεγμονώδες του οποίου η θετική επίδραση εξαντλήθηκε και άρχισε να δρα αντίστροφα (CG210), έκανα μ@λ@κία που πήγα καπάκι σε άλλο αντιφλεγμονώδες (κορτιζόνη); Υπάρχει διαφορά από αντιφλεγμονώδες σε αντιφλεγμονώδες ως προς τη δράση τους και τα χρονικά περιθώρια χρήσης τους;



Ναι ως αντιφλεγμονώδη - ανοσοκατασταλτικό, προσωπικά θεωρώ ότι με χρήση μετά το cg το "καις" άσκοπα. Έπρεπε να περιμένεις να περάσει η όποια επίδραση του cg, είτε θετική είτε αρνητική και να επανασχεδιάσεις από την αρχή πως θα κινηθείς.



Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα... Τα βάζω στην άκρη όλα τα αντιφλεγμονώδη για κάποιο διάστημα λοιπόν και βλέπουμε.

Thanks Gomi!
 
GOMI είπε:
Παρόλο αυτά, δεν υπάρχει τίποτα μέχρι στιγμής που να μπορεί να βγάλει μαλλιά, γιατί ακόμα και κάποιοι φλεγμονώδης παράγοντες που στο σύνολο τους προκαλούν τριχόπτωση, χρειάζονται κατά διαστήματα της αναγενής φάσης, όπως και της καταγενής. Για παράδειγμα ο παράγοντας tnf-a, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στο θέμα τριχόπτωσης, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για μικρά διαστήματα να αυξάνεται στον κύκλο των μαλλιών.

Έτσι, βάζοντας συνεχώς κάποιο αντιφλεγμονώδη, ενώ στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι δουλεύει, κάποια στιγμή θα παρέμβει στο φυσιολογικό κύκλο των μαλλιών, εμποδίζοντας την αναγενή. Αυτό που κάνει ο οργανισμός μέσα από φυσιολογικές διαδικασίες, δεν μπορούμε προς το παρόν να το αντιγράψουμε, πόσο μάλλον όταν η ακριβής διαδικασία δεν είναι γνωστή.

Εφοσον ισχυει αυτο τοτε κανονικα οι τριχες σε αναγενη φαση θα πρεπει να μειωνονται αν δεν κανω λαθος....ομως οι ερευνες για το cg λενε οτι υπαρχει αυξηση των τριχων σε αναγεννη φαση και μειωση αυτων που ειναι σε τελογενη....Αυτα ερχονται σε αντιθεση μεταξυ τους.


GOMI είπε:
Όταν βλέπεις ήδη τα σημάδια κατηφόρας, είναι σχετικά ήδη αργά για να το σταματήσεις. Βέβαια ποιος κόβει κάτι όταν βλέπει θετικά αποτελέσματα?

δηλαδη ειναι προτιμοτερο να το συνεχισεις?
δεν θα ξαναμπουν σε αναγενη φαση οι τριχες σε καποια στιγμη αφου σταματησει η χρηση?
 
Μπλουζα