Φιλε
@Konstantinos_00 θα γραψω κι εγω τη λαλακια μου και αν δε γουσταρεις πεταξε την στον καλαθο των αχρηστων.
Και για χαρην συντομιας λαμβανω ως δεδομενο οτι εχεις την πιο επιθετικη μορφη αλωπεκιας που υπαρχει παγκοσμιως:
1. Οπως πολυ σωστα εχουν γραψει πολλοι στο νημα, η λογικη του πρεπει να αποκτησω ξανα το μαλλι που ειχα στα 14 μου για να ειμαι ξανα ψυχικα υγιης ειναι αδιεξοδη.
Πρωτα θα προσπαθησεις να ανακτησεις την ψυχικη σου υγεια, πιθανοτατα με ενα συνδυασμο ψυχοθεραπειων και φαρμακων, και στη συνεχεια οτι καλυτερο πετυχεις για το μαλλι θα ειναι το μπονους, γνωριζοντας οτι εχεις κανει οτι καλυτερο μπορεις.
Αλλιως το πιθανοτερο ειναι οτι θα 'παντρευτεις' καποιο αυτοανοσο στην πορεια της ζωης σου που θα κανει την αλωπεκια να φαινεται ανεκδοτο.
2. Οπως σωστα ειπε ο
@CVIAL, πρεπει να ακολουθησεις την αγωγη για πανω απο 9 μηνες για να κρινεις αν εχει καποιο αποτελεσμα.
Στην τελικη αν δεν εχεις αποτελεσμα τι ειχες τι εχασες. Ουτε θα σε κανει χειροτερα απο οτι αν δεν ακολουθουσες τη θεραπεια, ουτε θα μπορουσες να κανεις μια εναλλακτικη θεραπεια πιο αποτελεσματικη στη θεση της.
Μην ξεχνας οτι μπορει να εχεις απορροφησει 'εμμονικα' οτι πληροφορια κυκλοφορει επι του θεματος, αλλα στο φορουμ υπαρχουν ατομα με τεραστια πρακτικη εμπειρια οχι μονο για τη δικη τους περιπτωση αλλα και πολλων αλλων και τα εχουν δει ολα τα ματια τους.
3. Το σημαντικοτερο λογικο σφαλμα των συλλογισμων σου: κανεις προβολη στο μελλον παιρνοντας δεδομενες τις τωρινες θεραπειες / μεθοδους αποκαταστασης. Οντας τοσο νεος θα προλαβεις (και ανετα) θεραπειες και μεθοδους αποκαταστασης που θα κανουν τις τωρινες να μοιαζουν αστειες οπως μας φαινονται τωρα οι μεταμοσχευσεις που γινονταν πριν λιγα χρονια και αφηναν μια τεραστια ουλη για να αποκτησεις 3 τριχες τις οποιες αργοτερα θα ξυριζες.
Εφοσον διαβαζεις πολυ, θα γνωριζεις οτι ηδη ερευνωνται ουσιες που εχουν τη δυναντοτητα αποκαταστασης της δοτριας περιοχης παρεχοντας ουσιαστικα τη δυνατοτητα μεταμοσχευσης απεριοριστων τρυχοθυλακιων.
Αν και το πιθανοτερο ειναι οτι στο οχι και τοσο μακρινο μελλον, κανεις δε θα ασχολειται με τη δοτρια, γτ τα μοσχευματα θα παρασκευαζονται συνθετικα σε καποιο εργαστηριο.
Συμπερασματικα, στη θεση σου δε θα με προβληματιζε αν μελλοντικα θα εχω λυση οριστικη στο προβλημα μου, αλλα αν θα μπορω να τη χρηματοδοτησω.
Γιαυτο, εκτος αν εχεις απεριοριστη οικογενειακη περιουσια που σου επιτρεπει να πληρωνεις θεραπειες απο το περισσεμα σου χωρις να δουλευεις (οποτε σε αυτη την περιπτωση δε θα επρεπε να εχεις καμια ανησυχια

), κοιτα να επικεντρωθεις στις σπουδες σου που θα σου δωσουν τη δυνατοτητα να εργαστεις και να αποκτησεις ενα βιοτικο επιπεδο που θα σου εξασφαλισει και μαλλια και τα παντα.
Και αν τυχον μεσολαβησει και καποιο διαστημα μεχρι την οριστικη λυση, βαζεις και ενα συστημα που ειπαν και καποιοι και εισαι τζιτζι
Και οκ η ευκολη απαντηση ειναι οτι ολα αυτα που λεω ειναι υποθετικα, αλλα παρακολουθωντας ιστορικα την εξελιξη της επιστημης, αναλογισου ποσες πιθανοτητες εχουν να γινουν αυτα που περιγραφω και ποσες να μη γινουν.