Απ: Αξιολόγηση προϊόντων για την Σμηγματορροϊκή Δερμα
white210 είπε:
Είναι δυνατόν να σου προκαλέσουν ΣΔ τα τοπικά (regain κ.λπ.) ή η φαγούρα που νιώθουμε κάποιες φορές είναι άσχετη;
Δεν χρησιμοποιω τπτ απο αυτα.Παλιοτερα που χρησιμοποιουσα για καποιους μηνες(regain) ειχα γεμισει σπυρακια σε ολο το κεφαλι και ηταν χειροτερη η κατασταση.
Πιστευω ναι οτι επιβαρυνουν,δεν ξερω αν προκαλουν.
ARAGORN135 είπε:
@Vag25: Ο γιατρός τι σου έχει πει ? Έχεις ΑΑ και τι είδους? Είναι επιθετική, πάει αργά-αργά, έχει εξάρσεις και υφέσεις ? Έχεις αρκετό μαλλί ή έχεις αραιώσει τα τελευταία χρόνια ?
Υπαρχει ακριβης διαγνωση και ειναι σιγουρα τα αποτελεσματα της?(μιλαμε για τριχοριζογραμμα?) ή απλα εξεταζει το κεφαλι ο γιατρος και βλεπει με τα ματια?
Κοιτα ειχα παει στο παρελθον σε πολλους δερματολογους.Απο 20 χρονων.Ο πρωτος μου ειπε οτι δεν θα καραφλιασω ποτε(ναι καλα) και οι υπολοιποι οτι δεν βλεπουν ιδιαιτερο προβλημα.ΚΑΝΕΙΣ δεν εκανε διαγνωση.Αν δεν ελεγα εγω οτι μαλλον εχω ΣΔ τα τελευταια χροννια ,δεν θα μου εδιναν τα καταλληλα σαμπουαν.
Οποτε οπως καταλαβαινεις δεν εχω ιδιαιτερη εμπιστοσυνη σε δερματολογους γιατι εγω ξερω και ηξερα απο τοτε (πριν 8 χρονια)οτι υπαρχει προβλημα.
Κοιτα στα 20-21 μου ειδα εντονη τριχοπτωση και παρατηρησα οτι πανω,ιδιαιτερα κορυφη δεν ειχα ακριβως την ιδια πυκνοτητα με μπροστα ας πουμε(ημουν απολυτα βεβαιος γι αυτο).Αλλα και μπροστα θεωρουσα οτι ειχα ελαααχιστα μικροτερη πυκνοτητα απο τα πλαγια.Ολα αυτα στα 20.(οι περισσοτεροι δεν θα το ειχαν παρατηρησει βεβαια).
Σημερα 8 χρονια χρονια μετα εχω πιο λιγα μαλλια στο κεφαλι.Ακομα πιο λιγα στην κορυφη,ακομα πιο λιγα μπροστα,επισης πιο λιγα και στις περιοχες που ειναι παντα πυκνα τα μαλλια,αλλα ολα αυτα με καποια αναλογια.
Αν με δεις με την πρωτη ματια θα πεις οτι αυτος δεν εχει προβλημα.Αλλα εγω ξερω οτι εχω και αν παρατηρησεις κορυφη θα το καταλαβεις γιατι εισαι εμπειρος πλεον(οι περισσοτεροι πιστευουν οτι εχω πυκνο μαλλι).
Οποτε λιγοστευει με αργους ρυθμους.Αν και τωρα το καλοκαιρι παει κατα διαολου,γιατι πεφτουν πολλες τριχες.