Αξιολόγηση προϊόντων για την Σμηγματορροϊκή Δερματ.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

fotisI

Member
Απ: Αξιολόγηση προϊόντων για την Σμηγματορροϊκή Δερμα

Παιδια τωρα προσφατα δοκιμαζω αυτο, http://www.vitacost.com/Home-Health-Everclean-Dandruff-Shampoo#IngredientFacts
το εχει δοκιμασει κανεις αλλος?
Μεχρι ωρας το αισθανομαι φοβερο. Ευτυχως τωρα τελευταια βεβαια λουζομουν συχνα και το μονο 8εμα που ειχα ειναι η λιπαροτητα της ΣΔ. Δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα μου αρεσει. Ισως να παιζει ρολο και η αλλαγη διατροφης...Αν φαω σαγανακι, γλιστραω απο το λαδι....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member

fotisI είπε:
Παιδια τωρα προσφατα δοκιμαζω αυτο, http://www.vitacost.com/Home-Health-Everclean-Dandruff-Shampoo#IngredientFacts
το εχει δοκιμασει κανεις αλλος?
Μεχρι ωρας το αισθανομαι φοβερο. Ευτυχως τωρα τελευταια βεβαια λουζομουν συχνα και το μονο 8εμα που ειχα ειναι η λιπαροτητα της ΣΔ. Δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα μου αρεσει. Ισως να παιζει ρολο και η αλλαγη διατροφης...Αν φαω σαγανακι, γλιστραω απο το λαδι....

Που το βρισκεις?Ειναι για καθημερινο λουσιμο?

fotisI

Member

Μου το εφερε η αδερφή μου απο αμερική, δεν νομιζω να ειναι δυσκολο να το παραγγελνουμε. Τα συστατικα του δειχνουν οτι μπορει κ για καθε μερα. Κανε ενα check κ εσυ. το site: homehealthus.com ειναι. θεωρητικα τα υλικα του ειναι οτι χρειαζομαστε. πρακτικα μεχρι ωρας μου εχει μειωσει την λιπαροτητα. τον επομενο καιρο θα ειμαι μονο με αυτο...

vag25

Well-Known Member

ARAGORN135 είπε:
Κοίταξε ο δερματολόγος που με παρακολουθεί θεωρεί το Α και το Ω να μπορείς να ελέγχεις την Σμηγματορροϊκή Δερματ. γιατί επιδεινώνει πολύ την κατάσταση.

ΑRAGORN θεω να σου κανω αλλη μια ερωτηση.

Θεωρεις οτι η ΣΔ ειναι το μεγαλυτερο προβλημα για τα μαλλια σου ή εχεις και ΑΑ.Δηλαδη πιστευεις οτι αν απο νωρις ειχες αρχισει θεραπεια για την ΣΔ,θα ειχες σχεδον λυσει το προβλημα και θα ησουν σε καλυτερη κατασταση?
Εισαι της αποψης οτι το μαλλι μπορει να χαθει μονο λογο ΣΔ?
Εφοσον την καταπολεμησες εκεινη την περιοδο,ειδες τα μαλλια σου καλυτερα?(ισως καποια επανεκφυση,διοτι σταματησαν να χανονται τοσες τριχες οποτε ψιλοπυκνωσαν παλι?)

Σε ρωταω γιατι πραγματικα προσπαθω να καταλαβω τοσα χρονια τι ακριβως εχει το μαλλι μου.Οι δερματολογοι δυστυχως που μου προτεινατε(εσυ και ενα αλλο παιδι ειναι σε διακοπες).

Ευχαριστω:)

MANKAR

Active Member

καλησπερα , νομιζω η τριχοπτωση δεν οφειλεται κα8ολου στη Σ.Δ επειδι παλαιοτερα ειχα φουλ αλλα δεν επεφτε ουτε μια τριχα.το 8εμα οφειλεται κα8αρα στις διεργασιες που γινονται κατω απο το δερμα στην ριζα της τριχας!!!!!αν εβγαινε τωρα το φαρμακο της τριχοπτωσης πηστεψε με 8α εβγαζες μαλλι αλλα 8α συνεχιζες να ειχες ΣΔ και λυπαροτητα αλλα δεν 8α σε ενοιαζε διοτι μαλλια 8α ειχες!!!!!!

vag25

Well-Known Member

Η τριχοπτωση για μενα σιγουρα οφειλεται στην ΣΔ,αλλα δεν ξερω αν οφειλεται εκει το αδιασμα.Οποτε εχω εντονη φαγουρα και αισθανομαι οτι γινεται πολεμεος εκει πανω,εχω και εντονη τριχοπτωση.
Αν αισθανομαι οκ το κεφαλι μου,τοτε πεφτουν ελαχιστες τριχες.

MANKAR

Active Member

απλα εχεις την προδια8εση να σου πεφτουν και λογω τησ ΣΔ ενεργοποιητε!!!ο δερματολογος μου εχει πει οτι και αλλα ατομα εχουν εντονη ΣΔ και λυπαροτητα και ξυροδερμιες αλλα εχουν πλουσιο τριχωτο!!!!!

vag25

Well-Known Member

Κοιτα και εμενα αν με δεις τωρα σε φωτο,θα πεις τι λεει αυτος...
Δεν φαινεται ακομα,απλα καθε χρονια ειναι και πιο λιγα.Μπορει να ειναι και ΑΑ δεν ξερω,αλλα 8+ χρονια εχουν περασει που εχω ανακαλυψει οτι εχω τριχοπτωση.Δεν θα επρεπε να εχω ηδη καραφλιασει σε καποιον βαθμο?Αυτο σκφτομαι ορισμενες φορες και το ριχνω στην ΣΔ(χωρις να ειναι απολυτα βεβαιος).

ARAGORN135

New Member

@Vag25 Το 2002 ( 33 χρ.) που έβλεπα αραίωση στο crown πήγα στο γιατρό και μου είπε ότι έχω ΑΑ η οποία δεν ήταν επιθετική και επικεντρώνεται κυρίως στο crown και ξεκίνησα θεραπεία με regain. Η ΣΔ εμφανίστηκε το 2005 και ξεκίνησα θεραπεία και γι΄αυτό. Η τριχόπτωση έγινε πιο έντονη τότε. Με τις θεραπείες είδα ωφέλεια αρκετά θα έλεγα.

Απλά έκανα μεγάλη βλακεία που τα σταμάτησα όλα το 2007 μέχρι το 2008 έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο και πήγα κάπως πίσω . Από το 2008 ξεκίνησα θεραπείες πάλι και τώρα είμαι σε ένα καλό και ελεγχόμενο επίπεδο. Όταν η ΣΔ έχει έξαρση κάνω θεραπεία με κορτιζόνες και ειδικά σαμπουάν (Stieprox, Ducray, Oliprox κλπ.) και δεν την αφήνω πια ανεξέλεγκτη. Απλά άμα αρχίσεις κάποια θεραπεία και δεις ότι αποδίδει ΜΗΝ την σταματάς. Θα το μετανιώσεις αργότερα. Με την ΑΑ είναι μετρημένα κουκιά αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Τώρα είμαι 42 χρ. και αν και με απασχολεί το θέμα δεν τρελαίνομαι κιόλας. Άμα είχα αυτό το μαλλί στα 25 θα με απασχολούσε περισσότερο, αλλά τώρα στα 42 δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα.

Η ΣΔ σου επιβαρύνει την κατάσταση. Άμα έχεις και ΑΑ είναι πρόβλημα γιατί είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσεις και τα 2 ταυτόχρονα. Η υγιεινή του δέρματος παίζει μεγάλο ρόλο. Πάντως η τριχόπτωση από την ΣΔ δεν σε καραφλιάζει. Το θέμα είναι αν έχεις και ΑΑ τότε αρχίζουν τα δύσκολα γιατί το μαλί δεν αναπληρώνεται πια και έχεις θέμα. Με το Regain έχω δει επανέκφυση και θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που υπάρχει και αυτό και αντιμετωπίζουμε κάπως την κατάσταση. Απλά δεν πρέπει να το σταματάς από τη στιγμή που θα το ξεκινήσεις.

Αυτά!

vag25

Well-Known Member

ARAGORN135 είπε:
Πάντως η τριχόπτωση από την ΣΔ δεν σε καραφλιάζει. Το θέμα είναι αν έχεις και ΑΑ τότε αρχίζουν τα δύσκολα γιατί το μαλί δεν αναπληρώνεται πια και έχεις θέμα.

Πιθανον να εχεις δικιο,αλλα θελω να σου πω την αποψη μου.

Εφοσον για 8-9 χρονια βλεπω παραπανω τριχοπτωση απο το κανονικο,δεν ειναι επομενο βασανιστικα αργα να λιγοστεψουν και τα μαλλια?Οκ θα αναπληρωνονται,αλλα καποια στιγμη απλα δεν θα προλαβαινουν.Αν ο οργανισμος αναπληρωνει 5 τριχες και σου πεφτουν 6 οκ,ολα καλα.Αν σου πεφτουν ομως 15 ,καπου δεν θα προλαβαινει.
Καπως ετσι το σκεφτομαι εγω,γιατι εχω χρονια τριχοπτωση παραπανω απο το κανονικο.
Οταν εχω φαγουρα,τσιμπηματα εχω και τριχοπτωση.Σπανια και για καμια βδομαδα σταματαει αυτο και πεφτουν ελαχιστες τριχες.
Εχω συνδιασει την τριχοπτωση με φαγουρα.Ας πουμε τωρα υπαρχει φαγουρα μπροστα και εκει ειναι που εχω τελευταια μεγαλυτερη αραιωση(οχι απολυτα εμφανη ακομα)

Μπορει α φταιει και η ΑΑ,απλα σκεψεις κανω.

gus210

Member

Είναι δυνατόν να σου προκαλέσουν ΣΔ τα τοπικά (regain κ.λπ.) ή η φαγούρα που νιώθουμε κάποιες φορές είναι άσχετη;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ARAGORN135

New Member

@Vag25: Ο γιατρός τι σου έχει πει ? Έχεις ΑΑ και τι είδους? Είναι επιθετική, πάει αργά-αργά, έχει εξάρσεις και υφέσεις ? Έχεις αρκετό μαλλί ή έχεις αραιώσει τα τελευταία χρόνια ?

fotisI

Member

vag25 είπε:
Πιθανον να εχεις δικιο,αλλα θελω να σου πω την αποψη μου.

Εφοσον για 8-9 χρονια βλεπω παραπανω τριχοπτωση απο το κανονικο,δεν ειναι επομενο βασανιστικα αργα να λιγοστεψουν και τα μαλλια?Οκ θα αναπληρωνονται,αλλα καποια στιγμη απλα δεν θα προλαβαινουν.Αν ο οργανισμος αναπληρωνει 5 τριχες και σου πεφτουν 6 οκ,ολα καλα.Αν σου πεφτουν ομως 15 ,καπου δεν θα προλαβαινει.
Καπως ετσι το σκεφτομαι εγω,γιατι εχω χρονια τριχοπτωση παραπανω απο το κανονικο.
Οταν εχω φαγουρα,τσιμπηματα εχω και τριχοπτωση.Σπανια και για καμια βδομαδα σταματαει αυτο και πεφτουν ελαχιστες τριχες.
Εχω συνδιασει την τριχοπτωση με φαγουρα.Ας πουμε τωρα υπαρχει φαγουρα μπροστα και εκει ειναι που εχω τελευταια μεγαλυτερη αραιωση(οχι απολυτα εμφανη ακομα)

Μπορει α φταιει και η ΑΑ,απλα σκεψεις κανω.
εμεις μοιαζουμαι πολυ φίλε μου...

vag25

Well-Known Member

white210 είπε:
Είναι δυνατόν να σου προκαλέσουν ΣΔ τα τοπικά (regain κ.λπ.) ή η φαγούρα που νιώθουμε κάποιες φορές είναι άσχετη;

Δεν χρησιμοποιω τπτ απο αυτα.Παλιοτερα που χρησιμοποιουσα για καποιους μηνες(regain) ειχα γεμισει σπυρακια σε ολο το κεφαλι και ηταν χειροτερη η κατασταση.
Πιστευω ναι οτι επιβαρυνουν,δεν ξερω αν προκαλουν.
ARAGORN135 είπε:
@Vag25: Ο γιατρός τι σου έχει πει ? Έχεις ΑΑ και τι είδους? Είναι επιθετική, πάει αργά-αργά, έχει εξάρσεις και υφέσεις ? Έχεις αρκετό μαλλί ή έχεις αραιώσει τα τελευταία χρόνια ?

Υπαρχει ακριβης διαγνωση και ειναι σιγουρα τα αποτελεσματα της?(μιλαμε για τριχοριζογραμμα?) ή απλα εξεταζει το κεφαλι ο γιατρος και βλεπει με τα ματια?

Κοιτα ειχα παει στο παρελθον σε πολλους δερματολογους.Απο 20 χρονων.Ο πρωτος μου ειπε οτι δεν θα καραφλιασω ποτε(ναι καλα) και οι υπολοιποι οτι δεν βλεπουν ιδιαιτερο προβλημα.ΚΑΝΕΙΣ δεν εκανε διαγνωση.Αν δεν ελεγα εγω οτι μαλλον εχω ΣΔ τα τελευταια χροννια ,δεν θα μου εδιναν τα καταλληλα σαμπουαν.
Οποτε οπως καταλαβαινεις δεν εχω ιδιαιτερη εμπιστοσυνη σε δερματολογους γιατι εγω ξερω και ηξερα απο τοτε (πριν 8 χρονια)οτι υπαρχει προβλημα.

Κοιτα στα 20-21 μου ειδα εντονη τριχοπτωση και παρατηρησα οτι πανω,ιδιαιτερα κορυφη δεν ειχα ακριβως την ιδια πυκνοτητα με μπροστα ας πουμε(ημουν απολυτα βεβαιος γι αυτο).Αλλα και μπροστα θεωρουσα οτι ειχα ελαααχιστα μικροτερη πυκνοτητα απο τα πλαγια.Ολα αυτα στα 20.(οι περισσοτεροι δεν θα το ειχαν παρατηρησει βεβαια).
Σημερα 8 χρονια χρονια μετα εχω πιο λιγα μαλλια στο κεφαλι.Ακομα πιο λιγα στην κορυφη,ακομα πιο λιγα μπροστα,επισης πιο λιγα και στις περιοχες που ειναι παντα πυκνα τα μαλλια,αλλα ολα αυτα με καποια αναλογια.
Αν με δεις με την πρωτη ματια θα πεις οτι αυτος δεν εχει προβλημα.Αλλα εγω ξερω οτι εχω και αν παρατηρησεις κορυφη θα το καταλαβεις γιατι εισαι εμπειρος πλεον(οι περισσοτεροι πιστευουν οτι εχω πυκνο μαλλι).
Οποτε λιγοστευει με αργους ρυθμους.Αν και τωρα το καλοκαιρι παει κατα διαολου,γιατι πεφτουν πολλες τριχες.

ARAGORN135

New Member

Τότε απλά όσο μεγαλώνεις αραιώνει το μαλλί σου και δεν έχεις πρόβλημα από ΑΑ οπότε όλη σου η έννοια θα πρέπει να είναι η ΣΔ. Ελπίζω να βρεις την θεραπεία που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Η ΣΔ είναι πολύ ύπουλο και εκνευριστικό πράγμα. Άσε που άμα άρχίσεις να ξύνεις το κεφάλι σου κάνεις μεγαλύτερη ζημιά από ότι η ίδια η ΣΔ. Θέλει προσοχή!

vag25

Well-Known Member

ARAGORN135 είπε:
Τότε απλά όσο μεγαλώνεις αραιώνει το μαλλί σου και δεν έχεις πρόβλημα από ΑΑ οπότε όλη σου η έννοια θα πρέπει να είναι η ΣΔ. Ελπίζω να βρεις την θεραπεία που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Η ΣΔ είναι πολύ ύπουλο και εκνευριστικό πράγμα. Άσε που άμα άρχίσεις να ξύνεις το κεφάλι σου κάνεις μεγαλύτερη ζημιά από ότι η ίδια η ΣΔ. Θέλει προσοχή!

Θα ημουν σιγουρος οτι ειναι η ΣΔ αν δεν ειχα περισσοτερη αραιωση στην κορυφη και πανω,αλλα ακριβως την ιδια σε ολο το κεφαλι.
Ειναι δηλαδη μαθηματικα βεβαιο οτι σε 1-2 χρονια θα φαινεται αρκετα πιο εντονο το προβλημα στην κορυφη.
Δεν γνωριζω αν ειναι απο ΣΔ ή ΑΑ ή και τα 2,αλλα βλεπω οτι υπαρχει προβλημα.

Θα παω σε καποιους δερματολογους μεταξυ αυτων και σε αυτον που μου προτεινες(αληθεια πως κανει διαγνωση ο συγκεκριμενος?) και σε ενα μηνα θα ξεκινησω καποια θεραπεια για ΣΔ.
Aπο κει και περα βλεπουμε.

Πολλες φορες εχω σκεφτει να παω σε φινα,γιατι αν εχω προβλημα ΑΑ και λειτουργησει σε μενα με μια μικρη επανεκφιση(σαν αυτη που βλεπω σε βιντεακια απο ατομα που κανουν χρηση μονο φινας),τοτε το μαλλι μου θα γινει δασος.
Δεν το συζητητω καν αν ειχα αποτελεσματα big 3...
Θα ημουν πανευτυχης.

Δισταζω ομως να ξεκινησω κατι τετοιο.

fotisI

Member

vag25
Διόρθωσε με φίλε, αλλά σύμφωνα με αυτά που κατά καιρούς διάβαζα, η ΣΔ που έχουμε, έχει συγγένεια με την ψωρίαση και τον έρπητα. Έχει κανείς σπίτι σου κάτι από αυτά?
Εγώ τώρα τελευταία την ελέγχω καλά με ένα σαμπουάν από Αμερική(είναι και φθηνό, το αναφερω πιο πριν). Βασικά έχει μέσα ότι συστατικό γνωρίζουμε ότι κάνουν. Το fungoral που έκανε δουλειά το φοβάμαι...με αυτά που έχω διαβάσει σε ξένα φορουμ.
Πρέπει να επικεντρωθούμε στην καταπολέμηση της λιπαρότητας και της ΣΔ, τουλάχιστον εγώ τότε νοιώθω πολύ καλά.
Τώρα τελευταία τρώω και λιγότερα λίπη, και αυτό βοηθάει πολύ.

vag25

Well-Known Member

fotisI είπε:
vag25
Διόρθωσε με φίλε, αλλά σύμφωνα με αυτά που κατά καιρούς διάβαζα, η ΣΔ που έχουμε, έχει συγγένεια με την ψωρίαση και τον έρπητα. Έχει κανείς σπίτι σου κάτι από αυτά?
Εγώ τώρα τελευταία την ελέγχω καλά με ένα σαμπουάν από Αμερική(είναι και φθηνό, το αναφερω πιο πριν). Βασικά έχει μέσα ότι συστατικό γνωρίζουμε ότι κάνουν. Το fungoral που έκανε δουλειά το φοβάμαι...με αυτά που έχω διαβάσει σε ξένα φορουμ.
Πρέπει να επικεντρωθούμε στην καταπολέμηση της λιπαρότητας και της ΣΔ, τουλάχιστον εγώ τότε νοιώθω πολύ καλά.

Δεν εχω ιδεα αν εχει σχεση με ψωριαση.

Aυτο ειναι το σημαντικο που λες.Οταν δεν υπαρχει φαγουρα και νιωθεις το κεφαλι σου οκ,τοτε ανεβαινει η ψυχολογια,γιατι αν το νιωθεις οκ παντα μειωνεται και οι τριχοπτωση.Ειναι αλυσιδα αυτο στην περιπτωση μου.
Μολις βγαλεις τα συμπερασματα σου,κανε ενα review.
Γι αυτο εκανα το συγκεκριμενο thread αλλωστε.

εγω αγορασα παλι ενα σαπουνι με καρταμι που εκανε καποια δουλεια,μπορω να πω.Τουλαχιστον στην αρχη.

Επισης αγορασα αυτο.
http://imageshack.us/photo/my-images/21/0338h.jpg/

Εχει
Προβιταμινη Β5
Πρωτεινες γαλακτος
αφεψημα τσουκνιδας
Εκχυλισμα Salix Alba.

Οσοι γνωριζουν κατι παραπανω για τα συγκεκριμενα ας πουν την αποψη τους.:)

vag25

Well-Known Member

Ανανεωσα την λιστα με τα προιοντα.Απο το 5 και μετα τα καινουρια.

MANKAR

Active Member

fotisI είπε:
vag25

γιατι το φοβασαι το fungoral??τι εχεις ακουσει στα ξενα φορουμ???

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα