Cvial, dr. jose lorenzo, fue, 2701 grafts, 19-20/7/2016 (2nd operation)

sadel

Active Member
Για να σου πει ομως τον αριθμο των γκραφτς, πρεπει να ξερει πρωτα τους λογους. Αν εχεις αραιο μαλλι (αρχικη πυκνοτητα μικροτερη απο 80 γκραφτς ανα τετραγωνικο), τοτε θα σου δωσει ακυρο γιατι δεν μπορει να σου αφησει την δοτρια με κατω απο 50 γκραφτς ανα τετραγωνικο. Υπαρχει καποιο οριο σ'αυτο;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μην μπερδεύεσαι. Οι λόγοι προσδιορίζουν τις συνολικές τρίχες όχι τα graft. Εγώ μπορεί να έχω πυκνότητα 100g με λόγο 2.0 άρα 200 τρίχες και εσύ 90 graft με λόγο 2.4 άρα 216 τρίχες. Από εσένα χρειάζεται να πάρει λιγότερα graft για την ίδια κάλυψη.

sadel

Active Member
Οκ αλλα στο consultation δεν ξερει ουτε τον μεσο ορο τριχων ανα γκραφτ αλλα ουτε και τον μεσο ορο τριχων ανα εκατοστο στη δοτρια. Μπορει να εχεις μεγαλο λογο τριχες/γκραφτ αλλα πολυ λιγες τριχες μεσα σε ενα τετραγωνικο εκατοστο.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ο μ.ο graft νά τετραγωνικό εκατοστό προκύπτει εύκολα γιατί συνήθως είναι ομοιογενής στα κεφάλια ανά περιοχές. Με 2-3 μετρήσεις τον βρίσκεις. Μέχρι εκεί.

andy.k

Active member
Cvial πας για απιστευτη καλυψη με τις τριχες που αναφερεις. Εγω για να ειμαι ειλικρινης νομιζα οτι στη 2η μμ θα πας για c ζωνη και ισως κ crown. Αντ αυτου τουμπανιασες το μπροστα κομματι...θεωρω πως θα εχεις εκπληκτικο αποτελεσμα.Το 70 gts/cm2 που επιασες σε καποιες περιοχες ειναι απιστευτο νουμερο ακομα κ με χαμηλο λογο τριχων. Και μια ερωτηση. Εφοσον εβαλες 2551 αν δε κανω λαθος στην πρωτη μμ και δεδομενου οτι το 10% περιπου ειναι σε τελογενη φαση, πως μετρησε 2500 η νοσοκομα? Εγω θα περιμενα εφοσον ησουν τελειως αδειος πριν να μετρησει max 2500-2500*10%= 2250 καπου εκει(για 100% φυτρωση). Δεν εχει ξεκινησει ακομα ο κυκλος της τριχας? Δλδ δεν υπαρχουν μοσχευματα σε τελογενη φαση επι του παροντος? Η υπαρχει καποιος τροπος να μετρησει κανεις grafts τα οποια ειναι σε τελογενη μεν αλλα θα επανελθουν σε αναγενη φαση προσεχως.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Νομίζω ότι έχει μετρήσει και μεγάλο ποσοστό από αυτά, αφού τα βλέπεις να σκάνε σε πολλά σημεία. Νομίζω ότι άμα πιάσω 110 τρίχες/cm2 το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Αυτό για μένα είναι το κριτήριο γιατί βλέπω πως φαίνεται η occipital περιοχή της δοτριάς μου που μέχρι πρότινος είχε 114 τρίχες.

Τελευταία επεξεργασία:

andy.k

Active member
Ε οκ απλα σε αυτη την περιπτωση εχεις 100% φυτρωση και οχι 95% που ανεφερες απο την πρωτη μμ αφου δεν παιζει να μην υπαρχουν κ 50 τουλαχιστον gts απο τα μεταμοσχευμενα που ειναι σε τελογενη φαση. Και νομιζω τα τελογενη δε "σκανε"αρα χλωμο να τα μετρησε. Αν δε κανω λαθος τα τελογενη 1-2 μηνες "αραζουν" σχηματιζουν τη ριζα της τριχας και δεν δινουν ορατη τριχα (αλλιως ποια η διαφορα απο την αναγενη?) . Συνεπως, εφοσον μετρησε η νοσοκομα τοσα grafts να εχουν σκασει, μιλαμε για 100% φυτρωση. Εκτος και αν ειχες και ψιλα δικα σου(οκ ησουν αδειος αλλα απο δω κ απο εκει μπορει να ειχαν μεινει 100-150 grafts μαμισια στην αδεια επιφανεια)τα οποια προσμετρηθηκαν κ αυτα. Αλλιως δεν εξηγειται να μετρησε τοσα πολλα η νοσοκομα. Οπως κ να χει ειτε 95 ειτε 98 ειτε 100%, σαφεστατα ηταν επιτυχης η πρωτη μμ και ευχομαι εξισου επιτυχης να ειναι και η 2η.

andy.k

Active member
Δε θελω να το κουραζω, το αναφερω απλα γτ εσυ ο ιδιος σε παλαιοτερα post μας ειχες σωστα πει πως θα πρεπει στην τελικη "ορατη" πυκνοτητα να υπολογιζουμε το 90% των grafts που μεταμοσχευτηκαν διοτι το αλλο 10%, δε θα ειναι ορατο λογω της τελογενους φασης στην οποια θα βρισκεται την περιοδο εκεινη.Καλη φυτρωση να εχεις mod.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σωστή η παρατήρηση Αndy, αλλά επειδή δεν ξέρεις και τι μετράει σε σχέση και με τις πλάγιες περιοχές για αυτό και εγώ θεωρώ ένα 95% για να είμαι μέσα και υπερ της ασφαλείας. .Δικά μου δεν είχα και αυτά πιου είχα είναι πολύ λεπτά και δεν τα μέτρησε.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σε αυτό που λες δεν έχεις άδικο, έτσι είναι. Πάντως και το μέτρημα μέτρημα. Τις έχω τις φώτο στα χέρια μου. Πιθανώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η τελογενή φάση σε όλες λόγω μμ? Τι να πω..

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ.

Η περιοχή που περικλείεται μεταξύ των 2 μπλέ γραμμών είναι πρακτικά αυτό που αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι γύρω μας (μαζί φυσικά με τα temples), με κυριότερες περιοχές το μπροστά και πλαινό κομμάτι. Η πυκνότητα οφείλει να είναι σχετικά σταθερή γιατί αν υπάρχουν διαφορές, και δεν φαίνεται ωραίο και δείχνει στο μάτι τις πιο αδύνατες περιοχές πιο αραιές από ότι είναι.

Όπως βλέπετε, αν παρέμενα στην ζώνη Α&Β με τις υπάρχουσες τρίχες (78) θα είχε μεγάλη διαφορά με τα πλαινά μου (φαίνεται και στην φώτο) που πρέπει να είναι γύρω στις 120-130h. Άρα έπρεπε να τα φέρω κοντά σε αυτό το νούμερο. Με την δεύτερη επέμβαση ήρθε στο 115h (ελπίζω να πάνε όλα καλά). Το κενό στη μέση (ζώνη C) φυτεύτηκε με περίπου 30g. Αν προσθέσουμε και άλλα 15 που έχει κάτα μέσο όρο πάμε στα 45 με λόγο γύρω στο 2,2 (δεν υπάρχουν και δεν μπήκαν μονότριχα εκεί), άρα χονδρικά 90-100h (δεν παίζει μεγάλο ρόλο γιατί περικλείεται από τις άλλες περιοχές θα μπορούσε να είναι και λίγο λιγότερο).

H περιοχή με την ροζ γραμμή είναι η μικρή αραίωση που έχω ψηλά στο crown, αλλά εκεί επειδή έρχεται το μαλλί από τα πλάγια και από το φυτεμένο κενό (layering) θεωρώ ότι θα καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό.

Συμπερασματικά με την κίνηση αυτή έφτιαξα την εικόνα 360 μοίρες με μια ομοιογενή πυκνότητα 100-120h που για τα δικά μου δεδομένα τρίχας (πάχος, σπαστή, salt&pepper) την θεωρώ πολύ ικανοποιητική.

hairloss cover.jpg

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Και για να το κάνω και πιο κατανοητό να η φώτο που το εξηγεί. Η διαφορά μεταξύ 78 και 120h είναι εμφανής. Φυσικά σε πλήρη φωτισμό στον εξωτερικό χώρο με ήλιο. Σε κλειστό χώρο με εσωτερικό φωτισμό ή με συννεφιά οι διαφορές αμβλύνονται σημαντικά. Επειδή όμως με ενδιαφέρει η εικόνα μου αναξαρτήτως καιρικών συνθηκών (και μπορώ φυσικά να το πετύχω) έκανα αυτό που είναι τεχνικά σωστό.

78-120h.jpg

tasos33

Well-Known Member
βλεπωντας τις υπεραναλυσεις δοτριας απο τον Lorenzo σκεφτεσαι και μονολογεις....πως στο διαολο να μην πετυχαινει τα αποτελεσματα αυτα που βλεπουμε.....τετοια διαχειριση δοτριας απλα δεν υπαρχει, αν πηγαινες εδω ακομα και αν ειχε πετυχει το επανω μερος , το κοσσοβο η συρια και το ιρακ θα φανταζαν παραδεισος μπροστα στο χαος που θα ειχαν αφησει στο υπολοιπο κεφαλακι σου

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Συμφωνώ απολύτως. Ειδικά στο δικό μου, με τέτοια θέματα που έχω όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, όπως έγραψα και παραπάνω θα πήγαινα "άκλαυτος". Αυτό που με έσωσε είναι ότι πήγα σε πολύ σοβαρό και με πλάνο γιατρό (όχι ότι δεν υπάρχουν και άλλοι).

tasos33

Well-Known Member
Προσωπικα με αυτα που ειδα τωρα,συνειδητοποιησα πληρως ποσο σημαντικη ειναι η διαχειρηση της δοτριας και μαλιστε σε κεφαλια δυσκολα οπως το δικο σου και πιθανον και το δικο μου

geeorgee

Active Member
civial εσυ προσωπικα εισαι απολυτα ικανοποιημενος απο τα μεχρι τωρα αποτελεσματα?υπαρχει κατι που να μη σου αρεσει τοσο η που να πιστευεις οτι θα μπορουσε να γινει καλυτερα σε ολη αυτη τη πορεια μεχρι εδω?εγω πιστευω εισαι ορισμος της επιτυχημενης μεταμοσχευσης οσον αφορα φυτροτικοτητα διαχειρηση πλανο φυσικοτητα κτλ.

Μπλουζα