Cvial, dr. jose lorenzo, fue, 2701 grafts, 19-20/7/2016 (2nd operation)

dimitris50423

Well-Known Member
βλεπω οτι βαλατε και στα δυο.. νομιζω οτι τη μυτουλα θα την ηθελα λιγο μικροτερη και να σβηνει πιο μαλακά.. οπως ειπες μπορει να φαινεται ετσι και λογο ερυθροτητας.. θα το δουμε σε μερικους μηνες. το δεξι temple οντως φαινεται πιο εντονο.
μου αρεσει η πυκνωση που εγινε hairline και α ζωνη.
με εχεις βαλει σε σκεψεις για το μελλον. ;)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θα δείξει. Πάντως οδηγός ήταν το αριστερό που εκεί η μυτούλα είναι η ελαχίστη δυνατή (αλλιώς δεν είχε και νόημα). Από εκεί και πέρα το δεξί ακολούθησε αναγκαστικά.

dimitris50423

Well-Known Member
Θα δείξει. Πάντως οδηγός ήταν το αριστερό που εκεί η μυτούλα είναι η ελαχίστη δυνατή (αλλιώς δεν είχε και νόημα). Από εκεί και πέρα το δεξί ακολούθησε αναγκαστικά.

μετρησατε αποσταση απο τα φρυδια cvial για να ειναι συμμετρικα ισως και απο το αυτι? εχουν ιδια αποσταση? να μαθουμε μια ακομη τεχνικη λεπτομερεια. για τη hairline μου σε μενα μετρησαν απο τα φρυδια.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επιστρατεύτηκε κυρίως laser, μετρήσεις από φρύδια (αν και αυτές δεν είναι αξιόπιστες γιατί και τα φρύδια χάνουν, το ένα μπορεί να είναι πιο σηκωμένο από το άλλο, αλλά πάντως είναι μια ένδειξη), αποστάσεις από κορυφή hairline και έγινε και ένα πατρόν σε χαρτί για επιβεβαίωση. Στο τέλος τα είδα και εγώ με καθρέπτη από διάφορες θέσεις για το τελικό ΟΚ. Πήρε 15-20'.

tasos33

Well-Known Member
Ηταν ορθο που αρχικα βγηκαν μονο 2500 και πηγες συντηρητικα διοτι υπηρχε περιπωση με την πρωτη μμ να ησουν ικανοποιημενος με τα 2500 και ετσι να μην χρειαζοταν εκ νεου επεμβαση εμπρος, ασχετα που μετα την φυτρωση ειδες πως ηταν απαραιτητο να γινουν καποιες διορθωσεις, παντως πιστευω πως πισω στο crown επρεπε να εβαζες μερικα, ανεξαρτητως της οποιας καλυψης σου δινουν τα γυρω υπαρχοντα

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τάσο δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες. Για μένα ήταν δεδομένο ότι κάτι θα χρειαζόταν να κάνω (με τέτοιο λόγο) απλά δεν ήξερα σε τι έκταση θα μπορούσα. Το πιο βασικό όμως ήταν πόσο θα καλυπτόταν η τρύπα από τα εμπρός. Μόλις είδα το ποσοστό κάλυψης της τρύπας τότε κατέληξα. Τα temples τα έκανα γιατί προσφέρουν στην εικόνα και επιπροσθέτως γιατί ήξερα ότι θα είχα και πολύ περίσσευμα μονότριχα οπότε μου ήρθε κουτί. Για το crown δυστυχώς θέλεις πολύτριχα (που δεν έχω), εναλλακτικά θα πρέπει να βάλω μόνο δίτριχα. Προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου αλλά θα δω πως θα φαίνεται η δότρια, θα δω και τι κάλυψη θα μου δώσει η κορυφή που θα την αφήσω λίγο μακριά για να πέφτει πίσω και αμά πάω κανά ταξιδάκι Ισπανία του χρόνου να με δει (μάλλον θα πάω και για βόλτα) στην τελική ρίχνω και άλλα 200-300 επιτόπου με ακούρευτη να τελειώνω και εκεί.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Την ώρα που γινόταν το implantation πιάσαμε την συζήτηση και τον ρώτησα 2-3 πράγματα που κατά καιρούς έχουν συζητηθεί και στο φόρουμ. Το πιο βασικό ήταν αν το pen μπορεί να προσφέρει μεγάλες πυκνώσεις λόγω του πάχους του. Η απάντηση ήταν η εξής: "Καλύτερες από τα blades, έχει διάμετρο 0.8mm" και μου το δείχνει. Ξαφνιασμένος του απαντάω: "Ναι αλλά τα blades αφού δεν έχουν περιορισμούς λόγω της ύπαρξης της απαιτούμενης κοιλότητας μπορούν να είναι και μικρότερα". "Σωστά", μου λέει, "αλλά στην πράξη χρησιμοποιούνται γύρω στο 1mm+. Το πρόβλημα έγκειται στην τοποθέτηση με τσιμπιδάκια. Αν η τρύπα είναι τόσο μικρή, π.χ 0.6mm, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η τοποθέτηση του graft, θα στραπατσαριστεί και θα επηρεαστεί το ποσοστό επιβίωσης. Όλοι δουλεύουν από 1-1.2mm για να μην υπάρχει πρόβλημα στην τοποθέτηση".

sadel

Active Member
Μηπως τον ρωτησες αν χρεωνει και τις τριχες απο στηθος οσο και τις κανονικες; Για παραδειγμα αν καποιος εχει βαλει πανω απο 2000 γκραφτς και θελει να γεμισει το κροουν με τριχες απο στηθος επειδη εχει πολλα πολυτριχα εκει. Η χρεωση θα ειναι παλι 2,5 € το γκραφτ;

Τελευταία επεξεργασία:

Flosk

Well-Known Member
Παρ´ολα αυτά βλέπουμε κλινικές με pen που δεν μπορούν να πιάσουν μεγάλες πυκνοτητες αλλα και άλλες που δεν μπορούν να πετύχουν καλό σχεδιασμό. Που σημαίνει πως όλα ειναι θέμα αυτού που κρατάει το εργαλείο κ όχι τι εργαλείο κρατάει ..

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μηπως τον ρωτησες αν χρεωνει και τις τριχες απο στηθος οσο και τις κανονικες; Για παραδειγμα αν καποιος εχει βαλει πανω απο 2000 τριχες και θελει να γεμισει το κροουν με τριχες απο στηθος επειδη εχει πολλα πολυτριχα εκει. Η χρεωση θα ειναι παλι 2,5 € το γκραφτ;

Όχι δεν το ρώτησα κατά τετοιο

Sent from my iPhone using Tapatalk

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Παρ´ολα αυτά βλέπουμε κλινικές με pen που δεν μπορούν να πιάσουν μεγάλες πυκνοτητες αλλα και άλλες που δεν μπορούν να πετύχουν καλό σχεδιασμό. Που σημαίνει πως όλα ειναι θέμα αυτού που κρατάει το εργαλείο κ όχι τι εργαλείο κρατάει ..

Σωστά, η αναφορά έγινε περισσότερο για να πω ότι το pen δεν έχει κάποιο τεχνικό μειονέκτημα όσον αφορά τις πυκνώσεις

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

hijikos

Active Member
cvial τα pen δημιουργούν μικρότερο τραύμα από τα implanter ? η επούλωση είναι ποιο γρήγορη?
Είσαι από τα ελάχιστα περιστατικά που, ότι βλέπουμε οφείλεται καθαρά στην δεξιότητα και την εμπειρία του γιατρού, χωρίς φάρμακα ( σε μορφή χαπιού ή τοπικά) .

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σαφώς και η επούλωση ειναι γρηγορότερη, το έχουμε αναλύσει σε πολλά νήματα.

giogio

New Member
Καλη φυτρωση cvial σου ευχομαι τα καλυτερα.θα συνιστουσες σε καποιον μεταμοσχευση στον koray αμα θελει να πετυχει μεγαλη πυκνοτητα η lorenzo;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Και τους 2. Τα του Koray μπορείς να τα βρεις στο παλαιότερο νήμα "ΜΜ στην Τουρκία¨

Mizerix

Active Member
Cvial ευχομαι τα καλυτερα και με τη 2η μμ αν και θεωρειται δεδομενο...Θα ηθελα να σε ρωτησω 2 πραγματα: 1)ποσα grafts ανά τετραγωνικο εκατοστο αφησατε στην δοτρια και πώς σιγουρευτηκατε οτι περνωντας τα χρονια δεν θα αδειασει περισσοτερο (εκτος απο μπαμπα-παππου κλπ τί αλλο σας ωθησε σε αυτο το συμπερασμα) και 2)ΑΝ θελησεις να κανεις ενα strip για το scalp ποσα grafts θεωρεις οτι μπορεις να παρεις max (ξερω οτι εχετε αφησει περιπου 300 για fue αλλα θα ηθελα να ξερω και με στριπ τι εχει να δωσει ακομα η δοτρια σου)....Σε ευχαριστω εκ των προτερων για τις πολυτιμες πληροφοριες σου.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Mizerix, σε ευχαριστώ. Η δότρια μου είχε μια μέση πυκνότητα 85g και έκταση 180cm2. Από την 1η πήραμε περίπου 14g (2552/180) και από την 2η περίπου 15g (2701/180). Ποσοστό δηλαδή 34% (29/85), ή να το πούμε διαφορετικά η δότρια έμεινε με μία πυκνότητα 56g. Για τα δικά μου δεδομένα είναι πολύ ικανοποιητική θεωρώ ότι μπορώ να πάω μεταξύ 45-50g χωρίς να έχω πρόβλημα, άρα θα μπορούσα να πάρω ακόμα 1000-2000g. Επειδή όμως ακριβώς δεν γνωρίζω τι της επιφυλάσσει το μέλλον προτιμώ να σταματήσω εδώ και αν ξανασχοληθώ θα μιλάμε για retouch μερικών εκατοντάδων graft, για αυτό και μίλησα για καμμία 300 ακόμα. Τώρα για το strip που ρωτάς θα μπορούσε να δώσει λίγο πιο πολύ από τα ανωτέρω γιατί εκμεταλλεύεται και την κάλυψη από το μαλλί από πάνω στην περιοχή που γίνεται. Για μένα όμως δεν είναι επιλογή, έκανα FUE για να μπορώ να τα έχω και κοντά. Αλήθεια στην φώτο της δοτριάς μου είδες white dots?

Μπλουζα