Cvial, dr. jose lorenzo, fue, 2701 grafts, 19-20/7/2016 (2nd operation)

geok

Member
Πολύ ωραίο βίντεο, μας ταξιδέψες.
Ο επαγγελματισμος τους στην λεπτομέρεια είναι που κάνει την διαφορά.
Τωρα βλεπω τα Temple points πόσο σημαντικά είναι ώστε να δέσουν ωραία με hairline & να δώσουν νεανικό look.
Επειδή κάπου γράφτηκε, πάνω από τα αυτιά έχεις συνήθως 1 τρίχα -2 τρίχα?
Εάν μπορείς να αναλύσεις το γιατί δεν πειρατε από τα πλάγια .
Καλή επιτυχία & αντέ & τωρα να φτάσεις το 100% στην φύτρωση
Υ: το διαβασα απλα δεν γνωριζα τι ειναι retrograde alopecia.
OK το googlαρα
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το έχω αναλύσει στο προηγούμενο post, πάσχω από retrograde alopecia (σταθερή), άρα αυτές οι περιοχές ειναι ακατάλληλες.

Ναι συνήθως έχεις 2τριχα και 1τριχα


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλη φυτρωση cvial
να κανω μια νοομπαδικι ερωτηση.Ειδα οτι αυξησες την πυκνοτητα της πρωτης μεταμοσχευσης σε α κ β ζωνη.Εκει δε παιζει κινδυνος σοκ-λος?Να φανταστω οχι επειδη ειναι ολα μεταμοσχευμενα επομενως κ υγιειη σωστα?
Στο κραουν ειχες μικρο θεματακι αν θυμαμαι καλα.Το καλυψες?

Πάντα παίζει κίνδυνος σοκ-λοσ, απλά στα μμ (και υγιή) είναι αναστρέψιμο (εκτός και αν το έχεις καρφώσει στο δόξα πατρί, που μάλλον δεν παίζει με Lorenzo). Το crown δεν το πείραξα γιατί όταν το μαλλί μεγαλώνει πάνω από 5cm καλύπτεται σχεδόν ολοκληρωτικά αλλά και επειδή έβαλα και στην ζώνη C στην κορυφή οπότε όταν μεγαλώσει και αυτό θα δώσει μια extra κάλυψη.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Βάζω τις φώτο του βίντεο σε υπερυψηλή ανάλυση για να μπορεί να γίνει ζουμ όπως και κάποιες άλλες για να δούμε τις καμπύλες και τις συναρμογές με τα temples.

presepic6α.jpg presepic5.jpg presepic7.jpg presepic15a.jpg

presepic1.jpg presepic4.jpg

presepic8a.jpg presepic11a.jpg presepic10a.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

aeratos28

Just aeratos
ωραία σύνδεση τα temples με τη hairline..επίσης αυτό που είναι πιο σημαντικό στη σχεδίαση τους είναι ότι ναι μεν τα έφτιαξε από την αρχή αλλά δεν έγιναν υπερβολές ώστε να μοιάζει αφύσικο ως προς την ηλικία σου..δεν λέω ότι είσαι μεγάλος,αλλά δεν θα ταίριαζε κανένα αλλο κατεβασματακι της hairline..σε έκανε αρχηγό.!30 αρης θα γίνεις χαχαχα..και κάτι τελευταιο.. αυτές τις φωτό σου φίλε..δεν υπάρχουν λόγια!νομίζω είναι τέλειες..και θέλω να πω στα παιδιά που ανεβάζουν φωτό από μεταμοσχεύσεις που κάνουν πως τέτοιες φωτό βοηθάνε..και δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να βγουν.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τα temple μου πέραν των άλλων ήταν και ανόμοια, το ένα είχε διαφορά από το άλλο περίπου 2cm, επιστρατεύτηκαν laser, πατρόν, κλπ. Πάντως είμασταν προετοιμασμένοι, το είχαμε δει από το consultation.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
MASTER PLAN.

Ήμουν πολύ δύσκολη περίπτωση και εξηγούμαι: Μετά από το τέλος της πρώτης επέμβασης ήξερα ότι είχα τα graft που ήθελα, αλλά δυστυχώς δεν είχα τρίχες.

Ενώ ο σχεδιασμός ήταν σωστός, εκεί που έπεσα έξω ήταν στον λόγο hair/graft που κατά την γνώμη μου μαζί με το πάχος της τρίχας είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό. Ο γιατρός δεν μπορεί να το επηρεάσει (όπως και το πάχος της τρίχας φυσικά) σε σημαντικό βαθμό. Ενώ πίστευα ότι μπορώ να πιάσω, τουλάχιστον στην πρώτη επέμβαση με ένα cherry picking, ένα λόγο 2.2-2.3 κατέληξα στο 1.92 δηλαδή 15-16% λιγότερες τρίχες, ή να το πω πιό απλουστευτικά αντί για 2552g είναι σαν να έβαλα 2143g σε μια περιοχή περίπου 60cm2. Τεράστιος αριθμός μονότριχων, 24%, όταν το σύνηθες είναι 10-15%. Πάλι καλά που ήταν ο Lorenzo και η φύτρωση με 618 μονότριχα άγγιξε το 95+%.

Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας συνοψίστηκε σε ένα εξελάκι που το συζήτησα μαζί του και στο consultation και στην τελική του μορφή την ημερα της επέμβασης και συνοψίζεται στα εξής:

Το μαλλί μου το έκανα πάντα προς τα πίσω. Με τέτοιο χτένισμα, θες πολύ δυνατή ζώνη Α&Β και μετά με το layering και με μια πιο μέτρια πυκνότητα πίσω έχεις ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα. Πρακτικά θες πολλές τρίχες (100+). Η τρίχα μου είναι χοντρή και βοηθάει (μ.ο 58μ) αλλά δυστυχώς ο λόγος είναι κακός και ούτε από την 2η επέμβαση δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Έτσι λοιπόν αποφάσισα το εξής:

1. Αύξηση του λόγου. Με την κατάλληλη κατανομή των διαθέσιμων graft που θεώρησα (και είχα δίκιο τελικά) ότι θα είναι ιδια με την πρώτη φορά. Πως; Χρήση σχεδόν μόνο 2τριχων και 3τριχων στην ζώνη Α&Β ως εξής: Μια σειρά μονότριχα μπροστά για να δέσει με τα προηγούμενα, πίσω (στο 1cm) πολλά 2τριχα και μετά όλα τα 3 τριχα στο forelock. Mετά πύκνωση κατά το δοκούν σε όλη την ζώνη Α&Β. Σύνολο: 1,050 graft με λόγο περίπου 2,25. Αυτά σε συνδυασμό με τα πρώτα 2552 μας δίνουν έναν τελικό λόγο 2,01. Δεν είναι δραματική αύξηση αλλά κάτι είναι (5%).

2. Αύξηση της πυκνότητας. Αναγκαστικά ο μόνος άλλος τρόπος για να προσθέσω τρίχες ήταν να αυξήσω την πυκνότητα. Ίσως το τελικό 60g/cm2 σαν μέσος όρος όλης της ζώνης Α&Β να φαντάζει υπερβολικό (μπορεί και να είναι) αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν εχω σκοπό να πάω για άλλη μμ. Αν λοιπόν θέλω τα graft μου να πιάσουν τόπο εκεί είναι το καλύτερο μέρος. Όχι στην ζώνη C ή στο crown. Και εδώ είχα το πολυεργαλείο που λέγεται Lorenzo και μπορούσε με ασφάλεια να μου το προσφέρει.

Συμπέρασμα:
Μετά την 1η στην περιοχή Α&Β είχα 1.92 x 42,5 x 0.95= 77,5τρίχες/cm2.
Μετά την 2η στην περιοχή Α&Β θα έχω 2,01 x 60 x 0.95 (ας ελπίσουμε) = 115 τρίχες/cm2
To αποτέλεσμα της 1ης είναι πολύ καλό γιατί βοηθάει το πάχος, η σπαστή τρίχα και το salt & pepper. Aν είχα άλλα χαρακτηριστικά θα ήταν μέτριο. Αν επιτύχω τα 115 θα είναι εντυπωσιακό και στην μέρα.

Τέλος, το bonus αυτής της λογικής είναι ότι τα περίπου 650μονότριχα που σίγουρα θα είχα και περισσεύουν θα τα εκμεταλλευόμουν στο έπακρο για τα temples, όπως και έγινε. Το συζητήσαμε 10 λεπτά πριν την επέμβαση, του άρεσε, και το εφαρμόσαμε. Για να πω τώρα και μια αλήθεια: ο σχεδιασμός μου ήταν για 850g στην ζώνη Α&Β, απλά μετά την εμφύτευση στην ζώνη C είδαμε ότι θα μπορούσαμε τα 200 να τα ρίξουμε και αυτά μπροστά, όπως και έγινε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dimitris50423

Well-Known Member
Καλη φυτρωση ξανα cvial. εγινε σοβαρη πυκνωση βλεπω στο μπροστα κομματι. Μονο απο την τοποθετηση φαινεται οτι θα γινει πολυ καλο.
Φανταζομαι παλι χωρις μινοξ θα το πας ε;
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ευχαριστώ Δημήτρη, εννοείται άνευ "ουσιών"


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

naruto

Well-Known Member
Αυτο που μου κανει τρομερα θετικη εντυπωση ειναι η δοτρια σου.Μετα απο μολις 3 μερες κ εχει σχεδον επουλωθει πληρως.
Ακομα πηρε ο γιατρος 5200 grafts συνολικα κ σχετικα απο περιορισμενη εκταση,λογω της αραιωσης των πλαινων σου.Κ φαινετε λες κ δεν εχει παρθει τιποτα κ ειναι παρθενα.Τι πυκνοτητα ειχες original πισω στη δοτρια,κ ποσα grafts/cm^2 μεινανε μετα τις 2 επεμβασεις?Ακομα τι εργαλειο εξαγωγης χρησιμοποιησε ο γιατρος?
Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα ο συγκεκριμενος γιατρος μ ενδιαφερει παρα πολυ
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μετρήσεις πυκνότητας στην ζώνη Α&Β

Δικές μου (με αυτοσχέδιο αλλά ακριβή τρόπο)

Το εκπληκτικό 71g στην αρχή του forelock (πιστεύω ότι μόνο 2-3cm2 είναι έτσι)
presepic3.jpg

Πίσω περιοχή του forelock
presepic2a.JPG

Δικές του με ειδική φωτογραφική (δυστυχώς δεν ξέρω από ποιές περιοχές είναι)

DK20.07.16POS1_zpsulnrr9bm count.jpg


DK20.07.16POS3_zpseene1hly count.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

sadel

Active Member
Πως εκτιμησε ποσα γκραφτς μπορει να δωσει η δοτρια; Εβγαλε φωτογραφια μετα το ξυρισμα και αρχισε να μετραει σε επιφανεια τετραγωνικου εκατοστου;
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτο που μου κανει τρομερα θετικη εντυπωση ειναι η δοτρια σου.Μετα απο μολις 3 μερες κ εχει σχεδον επουλωθει πληρως.
Ακομα πηρε ο γιατρος 5200 grafts συνολικα κ σχετικα απο περιορισμενη εκταση,λογω της αραιωσης των πλαινων σου.Κ φαινετε λες κ δεν εχει παρθει τιποτα κ ειναι παρθενα.Τι πυκνοτητα ειχες original πισω στη δοτρια,κ ποσα grafts/cm^2 μεινανε μετα τις 2 επεμβασεις?Ακομα τι εργαλειο εξαγωγης χρησιμοποιησε ο γιατρος?
Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα ο συγκεκριμενος γιατρος μ ενδιαφερει παρα πολυ

Περίμενε λίγο και θα απαντηθούν όλες σου οι απορίες, σε λίγο θα πιάσω το θέμα της δότριας με στατιστικά
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
ΔΟΤΡΙΑ.

Ο γιατρός σχεδιάζει τις γραμμές από τις οποίες θα παρθούν τα graft και μετριέται η επιφανειά τους με την χρήση ειδικού διαφανούς χαρτιού. Στην δική μου περιοχή υπάρχουν 2 περιοχές η περιορισμένη parietal 80cm2 (2 x 40) και η περιορισμένη occipital (όχι χαμηλά στο σβέρκο) 101cm2.

16DK19.07.16P1_zpsk2lre0nv.jpg

16DK19.07.16P2_zpspdjodzsj.jpg


DK20.07.16AREA_zpstlb2xadba.jpg


Πριν έχει μετρηθεί η πυκνοτητά τους με την χρήση ειδικής φώτογραφικής και ανάλυσης στο PC:

DK19.07.16O1_zpsjayyvjko.png

DK19.07.16P1_zpsf5ktqms5.png


DKHC7 copia_zpslninqxbl.jpg



Ανάλυση της δότριας:

Πρακτικά πάρθηκαν 2701g από μια περιοχή 181cm2, άρα 15g/cm2. Την προηγούμενη φορά είχαν παρθεί 2552γ από την ίδια περίπου περιοχή άρα 14g/cm2. Οπότε η αρχική μου πυκνότητα ήταν (έχει διαπιστωθεί και με μετρήσεις πριν την 1η)
Paretial: 69+14=83 graft/cm2
Occipital: 71+14=85 graft/cm2
Μετα την αφαίρεση και των 5200graft θα έχω:
Paretial: 69-15=54 graft/cm2
Occipital: 71-15=56 graft/cm2
ένα πολύ καλό νούμερο και στις 2 περιοχές οι οποίες είναι πλήρως ομογενοποιημένες.

Πρακτικά αφαίρεσε και από τις 2 επεμβάσεις το 33% των graft (P: 54/83, O: 56/85) και αυτό με χείριστους λόγους hair/graft (P: 1.88, O: 1.60) οι οποίοι θα μου δώσουν αξιοπρεπείς τρίχες στην Ο: 1.60x56=90h/cm2 και P: 1.88x54=102h/cm2 που λόγω του layering προς τα κάτω και των χαρακτηριστικών του μαλλιού δεν θα φαίνεται τίποτα. Το Cobertura είναι η κάλυψη, το γινόμενο πάχος τρίχας x density x hairs/graft και το οποίο φροντίζουν να είναι πάντα πάνω από μια τιμή (το δικό μου lucky 7 στο βίντεο).

Όπως αντιλαμβάνεστε αν με τέτοιους κακούς λόγους πήγαινα για τετράγωνα και μικρές περιοχές χωρίς λεπτομερέστατο σχεδιασμό και πλάνο δότριας θα είχα πάει άκλαυτος.

Αυτά τα λέω για να σας υπενθυμίσω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ο πραγματικά καλός γιατρος φαίνεται στις δύσκολες περιπτώσεις οι οποίες όπως έχω ξαναπεί είναι ίσως 2-3/10. Το θέμα όμως είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε σε ποιά κατηγορία είμαστε. Ούτε εγώ που έχω αφιερώσει άπειρο χρόνο και μόνο μετά την πρώτη αντιληφθηκα την έκταση του προβλήματος του κακού λόγου. Για αυτό πρέπει να ενημερωνόμαστε και να προσέχουμε...

Τέλος να προσθέσω ότι τον παρακάλεσα και πήρα όλο το εσωτερικό τους αρχέιο της μμ για την παρουσιασή μου.
 
Τελευταία επεξεργασία:

sadel

Active Member
Οποτε στο consultation δεν ξερεις για ποσα γκραφτς πηγαινεις. Πρεπει να γινει ολη αυτη η διεργασια.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Για τα graft έχεις, οι λόγοι είναι το πρόβλημα, εκεί θέλεις ξύρισμα. Για να σου δώσω να καταλάβεις ο Koray που έκανε και τριχομέτρηση και μου έδωσε ακρίβεια στα graft μου είπε ότι έχω λόγο μάλλον 2.1-2.2 και τελικά έχω 1.95max. Για αυτό έπεσα και έξω στην πρώτη μου ανάλυση. Ο Lorenzo μου το είπε αμέσως μόλις ξυρίσαμε την δότρια.
 
Μπλουζα