Bobby, 7-8 June 2023, 3.601 grafts, Dr. Jose Lorenzo

bobby

Well-Known Member
Bobby, 7-8 June 2023, 3.601 grafts, Dr. Jose Lorenzo

ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Καλησπέρα και από μένα. Παρότι είμαι ενεργό μέλος εδώ και τρία χρόνια περίπου αυτό είναι το πρώτο μου νήμα και ο λόγος είναι προφανής (από τον τίτλο)…ήρθε και η δική μου σειρά να κάνω ΜΜ και ως ελάχιστη συμβολή μου στο φόρουμ που με βοήθησε αφενός να ξεστραβωθώ για το θέμα ΑΑ και ΜΜ και αφετέρου να την κάνω με ένα από τους top χειρουργούς και μάλιστα σπίτι μου!

Θα ξεκινήσω με τις ευχαριστίες και πρώτο από όλους θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον @CVIAL καθώς χωρίς την προτροπή του να ξεκινήσω φίνα πιθανότατα δεν θα ήμουν κατάλληλος για ΜΜ τώρα, χάριν στις ενέργειές του κατέστη δυνατόν να κάνω ένα πραγματικά ουσιαστικό one on one consultation με μετρήσεις και όχι τα συνήθη «χαϊδέματα μαλλιών», ή «θα σε κάνω κουκλάκι» ή «εσύ τι πιστεύεις για την περίπτωσή σου» (ναι το έχω ακούσει και αυτό…. – τότε τι ήρθα ρε φίλε σε εσένα? Να την κάνω μόνος μου την ΜΜ?) και βέβαια όλοι οι υπολογισμοί με το μάτι – που δεν λέω ότι δεν πέφτει μέσα αλλά αυξάνει την πιθανότητα over ή under estimation των πάντων, δηλαδή χαμηλό efficiency που στην περίπτωση μου με δύσκολα χαρακτηριστικά (πιθανότητα DUPA, λεπτή τρίχα) είναι κάτι απαγορευτικό. Και βέβαια είναι αυτός που κατάφερε να φέρει τον Dr. José Lorenzo να κάνει ΜΜ στην Ελλάδα και μεταξύ των ωφελούμενων να είμαι και εγώ.

Συνεχίζω με τον γιατρό που μου έκανε την ΜΜ τον εξαιρετικό γιατρό και άνθρωπο (από το λίγο που τον γνώρισα) Dr. José Francisco Lorenzo Hernández ή απλά José. Για τα ιατρικά του credentials και τις ικανότητες του δεν θα μιλήσω εγώ μπορείτε να ανατρέξετε στο internet στα χιλιάδες περιστατικά στο site του, το κανάλι του στο youtube, ξένα φόρουμ, αλλά και στα λόγια συναδέλφων του. Εγώ είδα ένα τύπο απλό, ταπεινό, ακομπλεξάριστο, μεθοδικό, ευγενικό με τον ασθενή και το προσωπικό, που ήξερε απόλυτα τι έκανε και γενικά έναν ωραίο τύπο. Θα μου πεις για το «καλό παιδί» πήγες σε αυτόν? Όχι βέβαια είναι η απάντηση…..για τις ικανότητες, την συνέπεια, την ασφάλεια και πάνω από όλα την εμπιστοσύνη που ένιωσα ότι θα μου δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το είναι και καλός και ευχάριστος τύπος είναι added value και κάνει πιο ευχάριστη την όλη διαδικασία που όπως και να το κάνουμε έχει μία ταλαιπωρία.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη και το προσωπικό του για την φιλοξενία στην κλινική, την ευγένειά τους και την προθυμία τους για παροχή οιαδήποτε βοήθειας απαιτήθηκε.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Λίγα λόγια για εμένα και το ιστορικό μου με την ΑΑ. Είμαι 51 η σταδιακή απώλεια (πολύ αργή βέβαια) μαλλιών ξεκίνησε στα mid 20s με υποχώρηση κροτάφων και σιγά σιγά όλης της Α’ ζώνης. Επιταχύνθηκε από τα 40 και κάποια στιγμή λίγο πριν κλείσω τα 48 συνειδητοποίησα ότι ανοίγει και το crown…. Τότε «χτύπησε» το καμπανάκι μια και την εικόνα εμπρός (επειδή την έβλεπα καθημερινά αλλά και λόγω του ότι χτένιζα τα μαλλιά προς τα κάτω – κλασσικό «καραφλοχτένισμα» την είχα συνηθίσει και δεν με ενοχλούσε. Τότε άρχισα να το ψάχνω εντατικά και βρήκα το φόρουμ…… έγινα μέλος και ξεκίνησε η «εκπαίδευση», ήταν και εποχή COVID οπότε άπλετος χρόνος στο σπίτι και διάβασμα, αφού λοιπόν διάβασα τα πάντα (κυριολεκτικά….) απευθύνθηκα στον @CVIAL με φώτο και ιστορικό για να μου πει την άποψή του. Έτσι ξεκίνησα την φίνα (Ευχαριστώ Φίλε @CVIAL) που ουσιαστικά έσωσε τα μαλλιά μου…. Η συνέχεια αναμενόμενη…. online & remote cons με πολλούς (Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Βέλγιο – δεν έχει νόημα να αναφέρω ονόματα) με ανάμικτα αποτελέσματα λόγω κυρίως της λεπτής τρίχας και την πιθανότητας DUPA (από εξωτερικό αυτά), Ελλάδα-Κύπρο δεν ανέφεραν κάτι για πιθανότητα DUPA και με αναλάμβαναν (από συντηρητικές προσεγγίσεις μέχρι και όχι συντηρητικές). Και ξαφνικά…. «ήρθε η Ρεάλ στο ΟΑΚΑ» και θα έκανε και cons πριν το «ματς», και δήλωσα συμμετοχή για το cons παρότι ήμουν εκτός Ελλάδας. Ήμουν από τους τυχερούς και επιλέχθηκα, έκατσαν τα άστρα σωστά και κατάφερα να έρθω Ελλάδα οπότε πήγα στο cons.

Ήμουν ήδη 9 μήνες σε φίνα και στο cons το bottom line ήταν ότι παρότι είχα υποψία DUPA η δότρια μου σε σχέση με τις ανάγκες μου ήταν υπεραρκετή (8.000)!! Jackpot!!!! Η φίνα έκανε το θαύμα της!!! Το επόμενο step ήταν να κανονίσω την ΜΜ. Θα έμπαινα το συντομότερο δυνατό αλλά όταν ξαναήρθε ο Jose Ιούνιο 2022, αφενός δεν ήμουν στην Ελλάδα, αφετέρου έχοντας ένα πρόσφατο μεγάλο θέμα υγείας δεν μπορούσα ακόμα να μπω σε τέτοια διαδικασία οπότε το θέμα πήγε πίσω… Για τον ίδιο λόγο έχασα και το «ραντεβού» του Οκτωβρίου 2022. Μου κλήρωσε λοιπόν να την κάνω τώρα!

Ο σχεδιασμός της hairline έγινε με το window peak στα 7cm (η εφηβική μου ήταν στα 6cm) και οι δύο κρόταφοι στα 8,5cm από φρύδια (άκρη φρυδιών μάλλον). Έγινε συντηρητικός σχεδιασμός γιατί “better safe than sorry” ούτως ή άλλως θα κάνω και 2η ΜΜ για crown (συνέχεια), τυχόν Touch up, και πύκνωση middle. Οπότε αν τυχόν κάτι δεν μου αρέσει (πχ πιο κλειστοί κρόταφοι) είναι θέμα 100-200-300 Graft που έχω ικανό απόθεμα.

ΜΜ

1η Μέρα (1.801 grafts)


Άφιξη: 08:45

Προετοιμασία (Κούρεμα-Μετρήσεις-Σχεδιασμός): 09:30 – 10:30

Αναισθησία – Εξαγωγή: 10:30-14:30

Διάλειμμα για φαγητό: 14:30-15:30

Αναισθησία – Τοποθέτηση: 15:30-19:30

Όλα καλά εκτός από λίγο πόνο στην αρχική σε κάθε φάση αναισθησία (εξαγωγή – τοποθέτηση) και το άβολο του να είσαι σε συγκεκριμένη θέση (κεφάλι και σώμα) για πολλή ώρα. Ίσως να φταίνε και τα κρεβάτια για αυτό, με άλλου τύπου να ήταν καλύτερα τα πράγματα. Σου δίνουν και ένα βάλιουμ που και αυτό βοηθάει. Ανώδυνη η όλη διαδικασία, σε κάποια φάση με πήρε και λίγο ο ύπνος, αλλά αν αρχίζεις να πονάς κάποια στιγμή (και σου χαλάει ο ύπνος….) πέφτει λίγο ακόμα τοπική αναισθησία και όλα ΟΚ.

Εξαγωγή Lorena (πολύ ελαφροχέρα και ευγενική. Μεγάλο πολυβόλο!!!!). Τοποθέτηση Jose εκτός τα 100 τελευταία που τα έβαλε η Laoura στο crown.

2η Μέρα (1.800 grafts)

Άφιξη: 10:00

Προετοιμασία : 10:00 – 10:10

Αναισθησία – Εξαγωγή: 10:10-13:30

Αναισθησία – Τοποθέτηση Α’: 13:30-16:00

Διάλειμμα για φαγητό: 16:00-16:30

Αναισθησία – Τοποθέτηση Β’: 16:30-18:30

Ίδιες παρατηρήσεις με 1η Μέρα, αλλά λίγο πιο ζόρικα όλα λόγω της κούρασης από την 1η Μέρα.

Εξαγωγή Lorena. Τοποθέτηση Jose εκτός τα 100 τελευταία της φάσης Α’ που τα έβαλε η Ana στο τέλος Β’ ζώνης και άλλα 100 τελευταία της φάσης Β’ που τα έβαλε η Ana στο crown.

Λόγω μη λήψης Transamin (για άλλους ιατρικούς λόγους) είχα τρελό πρήξιμο (λόγω της αναισθησίας μάλλον). Κατέβηκε από το μέτωπο πέρασε στα βλέφαρα στις σακούλες ματιών και σιγά σιγά διαχύθηκε στα μάγουλα. Ουσιαστικά για κυκλοφορία ήμουν την 6η μέρα μετά την ΜΜ, μέχρι τότε ήμουν σαν τον Rocky Balboa μετά τον αγώνα με τον Ivan Drago……..

Από την άλλη όλα τα scubs είχαν φύγει μέχρι το πρωινό λούσιμο της 8ης ημέρας! Η λήπτρια έχει την αίσθηση του μουδιασμένου (και μάλλον για πολύ καιρό ακόμα) αλλά αυτό δεν είναι ενοχλητικό, το ενοχλητικό είναι με την δότρια που έχει μεγάλη φαγούρα και ευαισθησία αλλά και πονάκια (στην αρχή έριχνα μόνο ορό για ανακούφιση τώρα που είναι καθαρή κάνω και ένα απαλό «χάιδεμα» σαν και αυτά που κάνουν σε κάτι cons…..

Η report του cons, τα στατιστικά (κατόπιν των αναλυτικών μετρήσεων) και η Extraction Report φαίνονται στα συνημμένα. Ενδεικτικό της εμπειρίας (και ικανότητας) του γιατρού είναι η σχεδόν ταύτιση των πρόχειρων μετρήσεων του cons με τις αναλυτικές ης ΜΜ. Βέβαια έχουν μεσολαβήσει και 20 μήνες σε φιναστερίδη από το cons, οπότε σίγουρα ένα λόγο για τις καλύτερες μετρήσεις κατά την ΜΜ οφείλονται και σε αυτή. Η αλήθεια είναι ότι ουσιαστική διαφορά στην ποιότητα της τρίχας με φίνα είχα δει από το 9μηνο αλλά στο κεφάλι ως κάλυψη από τον 1,5 χρόνο και μετά. Βίντεο με την εξέλιξη της πορείας μου με την φίνα από μήνα -7 έως και μήνα 29 θα τα δείτε συνημμένα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά μέσο όρο στις δύο περιοχές είχα κατά μέσο όρο 20 hairs/cm2 (δηλαδή 1400 front & 1120 crown μπορει να είναι λιγότερες μπορεί περισσότερες – ίσως μας διαφωτίσει ο @CVIAL που πήγα σήμερα για μετρήσεις…..) τα στατιστικά μετά την ΜΜ είναι σε συνημμένο. Έχω βάλει ποσοστό φύτρωσης 95% και 100% γιατί ελπίζω στο δεύτερο.........χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Σχολιάστε ελεύθερα αλλά παρακαλώ μη «ξεφεύγετε» (για αυτούς που δεν με συμπαθούν και ιδιαίτερα, δεν θα χαλαστώ αν σχολιάσουν αλλά να είναι κόσμιοι και ευγενικοί). Δεν υπόσχομαι να απαντήσω τα πάντα γιατί όλα αυτά που ανέβασα (συν τις φώτος που θα ανεβάζω) θα μιλούν από μόνα τους.

Αυτά τα ολίγα από εμένα……χαχαχαχαχαχαχαχαχα
 

Συνημμένα

  • 1. Lorenzo Cons.JPG
    1. Lorenzo Cons.JPG
    477.3 KB · Προβολές: 436
  • 2. Statistics.jpg
    2. Statistics.jpg
    585.5 KB · Προβολές: 298
  • 3. Extraction Report.jpg
    3. Extraction Report.jpg
    317.6 KB · Προβολές: 239
  • 4. Statistics Bobby.jpg
    4. Statistics Bobby.jpg
    69.2 KB · Προβολές: 309
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tasos33

Well-Known Member
Bobby καλή φύτρωση, αν και τα είπαμε και από κοντά με πόνο, ταλαιπωρία και κεφάλια γεμάτα τρύπες( όχι από spice 1000:D:D), γευματίζοντας chicken bowl υπο την παρουσία νεαρών κορασίδων , εύχομαι να πας κοντά στο 100%. Βλέπω έχεις λάβει ήδη στατιστικά και λοιπό υλικό, πως τα κατάφερες και μεις είμαστε ακόμα στην αναμονή.
 

LoverBoy

Well-Known Member
Φιλαράκι μου Χαίρομαι που επιτέλους έκανες αυτό που ήθελες τόσα χρόνια και σου εύχομαι απο εδώ και πέρα να το απολαύσεις και να ζήσεις με τον αναβαθμισμένο καινούργιο σου εαυτό τα καλύτερα!Πολύ καλή η περιγραφή σου και περιμένουμε την παρουσίαση σου!
 

bobby

Well-Known Member
Ημέρες ΜΜ 1 of 2
 

Συνημμένα

  • 45 Degrees 00.JPG
    45 Degrees 00.JPG
    1 MB · Προβολές: 306
  • 45 Degrees 01.JPG
    45 Degrees 01.JPG
    1,013 KB · Προβολές: 291
  • 45 Degrees 02.JPG
    45 Degrees 02.JPG
    1.1 MB · Προβολές: 281
  • 45 Degrees 03.JPG
    45 Degrees 03.JPG
    1.2 MB · Προβολές: 259
  • Front 00.JPG
    Front 00.JPG
    1.3 MB · Προβολές: 262
  • Front 01.JPG
    Front 01.JPG
    912.9 KB · Προβολές: 236
  • Front 02.JPG
    Front 02.JPG
    1.3 MB · Προβολές: 239
  • Front 03.JPG
    Front 03.JPG
    2.8 MB · Προβολές: 252

bobby

Well-Known Member
Ημέρες ΜΜ 2 of 2
 

Συνημμένα

  • Back 00.JPG
    Back 00.JPG
    2.5 MB · Προβολές: 259
  • Back 01.JPG
    Back 01.JPG
    2.5 MB · Προβολές: 221
  • Back 02.JPG
    Back 02.JPG
    1.1 MB · Προβολές: 213
  • Back 03.JPG
    Back 03.JPG
    2.8 MB · Προβολές: 211
  • Top 00.JPG
    Top 00.JPG
    738.2 KB · Προβολές: 207
  • Top 01.JPG
    Top 01.JPG
    1.1 MB · Προβολές: 188
  • Top 02.JPG
    Top 02.JPG
    771.5 KB · Προβολές: 185
  • Top 03.JPG
    Top 03.JPG
    1.1 MB · Προβολές: 173

bobby

Well-Known Member
Days 1, 2, 3, 5 1 of 2
 

Συνημμένα

  • Days 1-2-3-5_45 Degrees 04.JPG
    Days 1-2-3-5_45 Degrees 04.JPG
    734.1 KB · Προβολές: 169
  • Days 1-2-3-5_45 Degrees 05.JPG
    Days 1-2-3-5_45 Degrees 05.JPG
    580.2 KB · Προβολές: 158
  • Days 1-2-3-5_45 Degrees 06.JPG
    Days 1-2-3-5_45 Degrees 06.JPG
    827.3 KB · Προβολές: 158
  • Days 1-2-3-5_45 Degrees 07.JPG
    Days 1-2-3-5_45 Degrees 07.JPG
    760.3 KB · Προβολές: 144
  • Days 1-2-3-5_Front 04.JPG
    Days 1-2-3-5_Front 04.JPG
    388 KB · Προβολές: 141
  • Days 1-2-3-5_Front 05.JPG
    Days 1-2-3-5_Front 05.JPG
    215.8 KB · Προβολές: 131
  • Days 1-2-3-5_Front 06.JPG
    Days 1-2-3-5_Front 06.JPG
    324.3 KB · Προβολές: 131
  • Days 1-2-3-5_Front 07.JPG
    Days 1-2-3-5_Front 07.JPG
    223.3 KB · Προβολές: 138

bobby

Well-Known Member
Days 1, 2, 3, 5 2 of 2
 

Συνημμένα

  • Days 1-2-3-5_Back 04.JPG
    Days 1-2-3-5_Back 04.JPG
    796.6 KB · Προβολές: 135
  • Days 1-2-3-5_Back 05.JPG
    Days 1-2-3-5_Back 05.JPG
    929.8 KB · Προβολές: 132
  • Days 1-2-3-5_Back 06.JPG
    Days 1-2-3-5_Back 06.JPG
    1.5 MB · Προβολές: 127
  • Days 1-2-3-5_Back 07.JPG
    Days 1-2-3-5_Back 07.JPG
    1.3 MB · Προβολές: 127
  • Days 1-2-3-5_Top 04.JPG
    Days 1-2-3-5_Top 04.JPG
    939.2 KB · Προβολές: 127
  • Days 1-2-3-5_Top 05.JPG
    Days 1-2-3-5_Top 05.JPG
    756.9 KB · Προβολές: 126
  • Days 1-2-3-5_Top 06.JPG
    Days 1-2-3-5_Top 06.JPG
    1.4 MB · Προβολές: 114
  • Days 1-2-3-5_Top 07.JPG
    Days 1-2-3-5_Top 07.JPG
    1.2 MB · Προβολές: 125

bobby

Well-Known Member
Bobby καλή φύτρωση, αν και τα είπαμε και από κοντά με πόνο, ταλαιπωρία και κεφάλια γεμάτα τρύπες( όχι από spice 1000:D:D), γευματίζοντας chicken bowl υπο την παρουσία νεαρών κορασίδων , εύχομαι να πας κοντά στο 100%. Βλέπω έχεις λάβει ήδη στατιστικά και λοιπό υλικό, πως τα κατάφερες και μεις είμαστε ακόμα στην αναμονή.
έστειλα mail.....
 

bobby

Well-Known Member
Days 6, 7, 8, 9 1 of 2
 

Συνημμένα

  • Days 6,7,8,9_45 Degrees 08.JPG
    Days 6,7,8,9_45 Degrees 08.JPG
    520.8 KB · Προβολές: 124
  • Days 6,7,8,9_45 Degrees 09.JPG
    Days 6,7,8,9_45 Degrees 09.JPG
    561.1 KB · Προβολές: 116
  • Days 6,7,8,9_45 Degrees 10.JPG
    Days 6,7,8,9_45 Degrees 10.JPG
    495.8 KB · Προβολές: 145
  • Days 6,7,8,9_45 Degrees 11.jpg
    Days 6,7,8,9_45 Degrees 11.jpg
    411.2 KB · Προβολές: 145
  • Days 6,7,8,9_Front 08.JPG
    Days 6,7,8,9_Front 08.JPG
    193 KB · Προβολές: 135
  • Days 6,7,8,9_Front 09.JPG
    Days 6,7,8,9_Front 09.JPG
    213.5 KB · Προβολές: 114
  • Days 6,7,8,9_Front 10.JPG
    Days 6,7,8,9_Front 10.JPG
    192.2 KB · Προβολές: 120
  • Days 6,7,8,9_Front 11.jpg
    Days 6,7,8,9_Front 11.jpg
    182.2 KB · Προβολές: 126

bobby

Well-Known Member
Days 6, 7, 8, 9 2 of 2
 

Συνημμένα

  • Days 6,7,8,9_Back 08.JPG
    Days 6,7,8,9_Back 08.JPG
    1.4 MB · Προβολές: 124
  • Days 6,7,8,9_Back 09.JPG
    Days 6,7,8,9_Back 09.JPG
    1.3 MB · Προβολές: 117
  • Days 6,7,8,9_Back 10.JPG
    Days 6,7,8,9_Back 10.JPG
    1.5 MB · Προβολές: 117
  • Days 6,7,8,9_Back 11.jpg
    Days 6,7,8,9_Back 11.jpg
    1.2 MB · Προβολές: 130
  • Days 6,7,8,9_Top 08.JPG
    Days 6,7,8,9_Top 08.JPG
    961.6 KB · Προβολές: 135
  • Days 6,7,8,9_Top 09.JPG
    Days 6,7,8,9_Top 09.JPG
    1.2 MB · Προβολές: 128
  • Days 6,7,8,9_Top 10.JPG
    Days 6,7,8,9_Top 10.JPG
    1.2 MB · Προβολές: 119
  • Days 6,7,8,9_Top 11.jpg
    Days 6,7,8,9_Top 11.jpg
    911.8 KB · Προβολές: 167

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

bobby

Well-Known Member
Placeholder Πορεία Finasteride




Πάνω δεξιά οι μήνες από λήψη φίνας (οι αρνητικοί αριθμοί σημαίνουν πριν την έναρξη λήψης)
 
Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Placeholder 1 Μήνας

Καλημέρα σε όλους!

Ένας μήνας σήμερα!

Όπως ήταν αναμενόμενο έχουν πέσει σχεδόν όλα τα μεταμοσχευμένα (περίπου το 90%) και η πτώση ξεκίνησε από την 20η μέρα.

Ξεκίνησε λοιπόν η άχαρη περίοδος που θα κρατήσει για 2-3 μήνες….. ελπίζω 2 μια και η πτώση ξεκίνησε νωρίς…..

Κατά τα λοιπά μετά το 15ημερο καμία ενόχληση στην δότρια και τη λήπτρια (που ούτως ή άλλως δεν είχε καμία ενόχληση πλην του μουδιάσματος, που και αυτό έχει υποχωρήσει αισθητά). Η περιοχή παραμένει ροζ ευτυχώς όχι τόσο αισθητό οπότε όλα καλά και προβλεπόμενα.

Η δότρια δεν έχει εμφανή σημάδια ότι έχει γίνει κάτι (ΜΜ) τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου (ούτε white dots ούτε κενά ούτε τίποτα). Σε κάποιους μπορεί να φανεί αραιή αλλά λόγω της λεπτής τρίχας έτσι είναι πάντα όταν είναι τόσο κοντοκουρεμένη (7-8mm την υπολογίζω), άμα δείτε το βίντεο με την εξέλιξη της φινας θα το διαπιστώσετε. Το μόνο που ίσως να δείξει επέμβαση είναι ότι επειδή έχω ένα αιμαγγείωμα στον σβέρκο εκεί που τρύπησε το punch όντως να υπάρξουν white dots γιατί έφυγε κομμάτι του αιμαγγειώματος……. Θα δείξει στο μέλλον.

Shock loss στα υπάρχοντα ή στη δότρια δεν φαίνεται να έχω άρα σε κανα μήνα που το μαλλί θα έχει μακρύνει λίγο θα είμαι όπως πριν.

Συμπέρασμα: Τοπ γιατρός, manual punch, έμπειρα χέρια, λογικός αριθμός εξαγωγής (και φίνα;;;)=πολύ μικρή πιθανότητα για αστοχίες τύπου shock loss και μαδημενες δότριες.

Ένα τελευταίο, καταλαβαίνεις ότι οι ΜΜ θα χαιρετίσουν όταν πλέον η υφή τους δεν είναι τόσο τραχιά σε σχέση με το πρώτο 10ημερο. Στη αρχή (στο χάιδεμα αλλά cons….) τις ένιωθες σκληρές σαν γένια 2-3 ημερών μετά σταδιακά έγιναν πιο μαλακές (σταμάτησε η «τροφοδοσία»;;; tellogen effulvium???)

Για λόγους σύγκρισης πέρα από τις φωτο 1ου μήνα (front, 45 degrees, top, back) θα βάλω side by side 10η μέρα με 1o μήνα.
 

Συνημμένα

  • IMG_1180.jpeg
    IMG_1180.jpeg
    334.5 KB · Προβολές: 117
  • IMG_1178.jpeg
    IMG_1178.jpeg
    611.4 KB · Προβολές: 116
  • IMG_1179.jpeg
    IMG_1179.jpeg
    1.4 MB · Προβολές: 116
  • IMG_1182.jpeg
    IMG_1182.jpeg
    1.5 MB · Προβολές: 111
  • F7E829EE-840F-4432-82FE-84407B6A73B6.jpeg
    F7E829EE-840F-4432-82FE-84407B6A73B6.jpeg
    404.2 KB · Προβολές: 100
  • E76126FD-06C5-43ED-95DE-5CE4738CA359.jpeg
    E76126FD-06C5-43ED-95DE-5CE4738CA359.jpeg
    571.3 KB · Προβολές: 99
  • F7E829EE-840F-4432-82FE-84407B6A73B6.jpeg
    F7E829EE-840F-4432-82FE-84407B6A73B6.jpeg
    717.1 KB · Προβολές: 102
  • E76126FD-06C5-43ED-95DE-5CE4738CA359.jpeg
    E76126FD-06C5-43ED-95DE-5CE4738CA359.jpeg
    741.1 KB · Προβολές: 136
Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Placeholder 2 Μήνες

Καλημέρα σε όλους!

Δεύτερος μήνας σήμερα (παρά 2 μέρες)!

Δεν υπάρχει επιπλέον πτώση ΜΜ μαλλιών (ότι έπεσε έπεσε).

Είμαστε στην κορύφωση της άχαρης περιόδου (ελπίζω...).

Καμία ενόχληση σε δότρια και λήπτρια. Η περιοχή παραμένει ελαφρά ροζ.

Αυτές οι λίγες ΜΜ (περίπου 10%) που μείνανε μεγαλώνουν κανονικά. Επίσης σαν να φαίνονται κάτι λίγες να σκάνε αν και νομίζω είναι νωρίς...

Δεν έχω κουρευτεί (γύρω γύρω εννοώ, πάνω δεν πειράζω τίποτα ακόμη) λόγω διακοπών αλλά θα πάω αυθημερόν να δώ τον Θρύλο στις 10-8 οπότε αν πετύχω τον κουρέα μου ή κανένα άλλον ανοιχτό θα κουρευτώ και θα ανεβάσω και κουρεμμένος, αλλιώς από βδομάδα που γυρίζω στην δουλειά.........:(:(:(

Για λόγους σύγκρισης πέρα από τις φωτο 2ου μήνα (front, 45 degrees, top, back) θα βάλω side by side 10η μέρα,1o μήνα, 2ο μήνα. Επίσης και μία συγκριτική κουρεμένος πριν την ΜΜ, 1η μέρα μετά την τοποθέτηση, 10η μέρα, 2ο μήνα
 

Συνημμένα

  • 01.jpg
    01.jpg
    407.7 KB · Προβολές: 128
  • 02.jpg
    02.jpg
    970.4 KB · Προβολές: 130
  • 03.jpg
    03.jpg
    1 MB · Προβολές: 129
  • 04.jpg
    04.jpg
    1.3 MB · Προβολές: 123
  • 05 front 10η 1ος 2ος.jpg
    05 front 10η 1ος 2ος.jpg
    490.3 KB · Προβολές: 121
  • 06 45 degrees 10η 1ος 2ος.jpg
    06 45 degrees 10η 1ος 2ος.jpg
    678.7 KB · Προβολές: 108
  • 07 top 10η 1ος 2ος.jpg
    07 top 10η 1ος 2ος.jpg
    956.1 KB · Προβολές: 97
  • 08 back 10η 1ος 2ος.jpg
    08 back 10η 1ος 2ος.jpg
    940.7 KB · Προβολές: 93
  • 09 45 degrees πριν μετά 10η 2ος.jpg
    09 45 degrees πριν μετά 10η 2ος.jpg
    816.5 KB · Προβολές: 155
Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Placeholder 3 Μήνες

3 μήνες σήμερα…..

Κανένα θέμα με πόνους, ερεθισμούς, σπυριά κλπ μόνο που έχει αρχίσει η φαγούρα στην λήπτρια (καλό σημάδι μάλλον γιατί έχουν σκάσει οι πρώτες τρίχες).

Η φυτρωση έχει ξεκινήσει (άμα ζουμάρεις στις φωτο φαίνεται - κυρίως μια τρίχα ανά γκραφτ παρότι είμαι τίγκα στα 3τριχα μπροστά) και εκτιμώ ότι μαζί με όσες δεν έπεσαν είμαι στο περίπου 10% του τελικού αποτελέσματος.

Ο αριστερός κροτάφος φαίνεται να πάει πιο γρήγορα από τον δεξί.

Ο Χοσέ βλέποντας τις φωτο 2ου μήνα είπε ότι θα αρχίσω να βλέπω καλή κάλυψη τον 4ο-5ο μήνα λόγω της λεπτής τρίχας μου.

Είδωμεν….

Έχω βάλει και συγκριτικές για να φαίνεται η πρόοδος.
 

Συνημμένα

  • IMG_2318.jpeg
    IMG_2318.jpeg
    731.3 KB · Προβολές: 129
  • IMG_2317.jpeg
    IMG_2317.jpeg
    556.5 KB · Προβολές: 127
  • IMG_2316.jpeg
    IMG_2316.jpeg
    1.7 MB · Προβολές: 131
  • IMG_2312.jpeg
    IMG_2312.jpeg
    1.2 MB · Προβολές: 124
  • 9ECB74E1-471A-49E3-9404-BA5A455D3E4C.jpeg
    9ECB74E1-471A-49E3-9404-BA5A455D3E4C.jpeg
    1 MB · Προβολές: 125
  • 9AFAAC97-CE59-408B-AA07-3F02A24F32EB.jpeg
    9AFAAC97-CE59-408B-AA07-3F02A24F32EB.jpeg
    602.6 KB · Προβολές: 114
  • 097F3626-427E-409F-9722-F799EB3B56FC.jpeg
    097F3626-427E-409F-9722-F799EB3B56FC.jpeg
    1 MB · Προβολές: 117
  • A2D9B64C-F383-46E1-983D-0953A22E1525.jpeg
    A2D9B64C-F383-46E1-983D-0953A22E1525.jpeg
    755.1 KB · Προβολές: 148
Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Placeholder 4 Μήνες

4ος μήνας σήμερα….(για την ακρίβεια αύριο)

Νομίζω τα πράγματα πάνε φυσιολογικά.

Ο δεξιά κροτάφος εξακολουθεί να υστερεί αλλά κάτι φαίνεται να κινείται πλέον και εκεί (έχω βάλει φωτό με τα μαλλιά χτενισμένα πάνω για να φανούν καλύτερα οι κρόταφοι).

Σε όλη την λήπτρια κατά καιρούς νιώθω τσιμπήματα μάλλον από τα γκραφτ που σκάνε, ελπίζω να συνεχίσουν (τα τσιμπήματα) και τους επόμενους μήνες (και τώρα που γράφω πάλι τα νιώθω!).

Τα γκραφτ, με εξαίρεση κάποια λίγα (<10%) που δεν έπεσαν έχουν λεπτές τρίχες ακόμα ενώ παρότι μπροστά (με εξαίρεση 254 μονότριχα και 840 δίτριχα είναι πολύτριχα με λόγο 2,62 για τα 3001 γκραφτ που μπήκαν μπροστά) είναι στην πλειοψηφία τους μονότριχα ακόμα.

Εκτιμώ ότι στην παρούσα φάση είμαι στο 20% του εκτιμώμενου (στα χαρτιά) αποτελέσματος.

Αρχικό ταμείο θα κάνω στον 6ο μήνα. Το μόνο που με ανησυχεί είναι το ποσοστό φύτρωσης να είναι υψηλό >90% (ο Λορεντζο συνήθως πετυχαίνει 95%+) και να κάνει catch-up ο δεξιός κρόταφος.
 

Συνημμένα

  • IMG_2987.jpeg
    IMG_2987.jpeg
    405.7 KB · Προβολές: 109
  • IMG_2988.jpeg
    IMG_2988.jpeg
    880.4 KB · Προβολές: 110
  • IMG_2994.jpeg
    IMG_2994.jpeg
    1.1 MB · Προβολές: 109
  • IMG_2998.jpeg
    IMG_2998.jpeg
    1.4 MB · Προβολές: 109
  • 622CA323-9AF1-483A-8AAD-1B4DB37452E3.jpeg
    622CA323-9AF1-483A-8AAD-1B4DB37452E3.jpeg
    628.1 KB · Προβολές: 110
  • FD21CE83-4235-4C40-83AF-A82706932C57.jpeg
    FD21CE83-4235-4C40-83AF-A82706932C57.jpeg
    784 KB · Προβολές: 101
  • 70C586AB-3027-4C53-BB7F-C27F93970ED1.jpeg
    70C586AB-3027-4C53-BB7F-C27F93970ED1.jpeg
    995.7 KB · Προβολές: 94
  • 3C94ED6D-452D-48D7-AF34-4D3E8B811DEA.jpeg
    3C94ED6D-452D-48D7-AF34-4D3E8B811DEA.jpeg
    944.4 KB · Προβολές: 116
  • IMG_3044.jpeg
    IMG_3044.jpeg
    1.8 MB · Προβολές: 124
  • IMG_3045.jpeg
    IMG_3045.jpeg
    1.6 MB · Προβολές: 174
Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Placeholder 5 Μήνες

5ος μήνας πλέον.….

Όλα πάνε φυσιολογικά. Ο γιατρός έπεσε μέσα στο ότι από 5ο θα αρχίσω να έχω εμφανή κάλυψη λόγω της λεπτής τρίχας.

Ο δεξιός κρόταφος υστερεί σε σχέση με αριστερό και την κεντρική hairline αλλά ο γιατρός έχει πει (όταν του το έθεσα πριν 1 μήνα) ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που ακόμα και τον 7ο-8ο ανακάμπτει. Είδωμεν.

Ούτως ή άλλως ταμείο θα γίνει στον 12ο μήνα.

Πλέον βάζω και συγκριτικές κροτάφων.
 

Συνημμένα

  • IMG_4100.jpeg
    IMG_4100.jpeg
    107.7 KB · Προβολές: 122
  • IMG_4097.jpeg
    IMG_4097.jpeg
    103.8 KB · Προβολές: 119
  • IMG_4098.jpeg
    IMG_4098.jpeg
    121.8 KB · Προβολές: 111
  • IMG_4099.jpeg
    IMG_4099.jpeg
    142 KB · Προβολές: 108
  • FD09C9FA-6218-4198-897E-971A6BF713B1.jpeg
    FD09C9FA-6218-4198-897E-971A6BF713B1.jpeg
    627.4 KB · Προβολές: 104
  • 8BC37933-169E-4CB1-A9DC-E4AE25967E75.jpeg
    8BC37933-169E-4CB1-A9DC-E4AE25967E75.jpeg
    602 KB · Προβολές: 99
  • F4DAB8C5-F60C-400C-9958-0342BAEC27C4.jpeg
    F4DAB8C5-F60C-400C-9958-0342BAEC27C4.jpeg
    706.9 KB · Προβολές: 84
  • 70B4C658-DE9E-48C1-A9CB-FEEDA3019260.jpeg
    70B4C658-DE9E-48C1-A9CB-FEEDA3019260.jpeg
    691.8 KB · Προβολές: 106
  • E9C0CEF9-3F1D-4C84-926F-BD81752CF568.jpeg
    E9C0CEF9-3F1D-4C84-926F-BD81752CF568.jpeg
    1.2 MB · Προβολές: 202
Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Placeholder 6 Μήνες

Φτάσαμε στους 6 μήνες......

Ψιλοκαλά με πάει εκτός του δεξιού κροτάφου που υπάρχει κενό 2-3 cm2. Ο Λορέντζο λέει να κάνω υπομονή έχει δει περιπτώσεις ανάκαμψης στον 7-8ο μήνα...... Αν δεν πάει δεν τρέχει τίποτα θα το φτιάξω στην 2η ΜΜ, Το μόνο που θα με στεναχωρήσει θα είναι η απώλεια 100-200 γκραφτ. Είδωμεν.......

Τα ξαναλέμε στον 9ο πλέον..
 

Συνημμένα

  • 1_Front_6.jpg
    1_Front_6.jpg
    919.9 KB · Προβολές: 154
  • 2_Tilt_6.jpg
    2_Tilt_6.jpg
    1,013.7 KB · Προβολές: 154
  • 3_Top_6.jpg
    3_Top_6.jpg
    987.9 KB · Προβολές: 145
  • 4_Back_6.jpg
    4_Back_6.jpg
    1 MB · Προβολές: 140
  • 5_Collage_Front.jpg
    5_Collage_Front.jpg
    199.5 KB · Προβολές: 126
  • 6_Collage_Tilt.jpg
    6_Collage_Tilt.jpg
    288.3 KB · Προβολές: 116
  • 7_Collage_Top.jpg
    7_Collage_Top.jpg
    352.4 KB · Προβολές: 91
  • 8_Collage_Back.jpg
    8_Collage_Back.jpg
    368.4 KB · Προβολές: 112
  • 9_Collage_Temples.jpg
    9_Collage_Temples.jpg
    2.6 MB · Προβολές: 191
Τελευταία επεξεργασία:

bobby

Well-Known Member
Placeholder 9 Μήνες

9ος μήνας πλέον……

Ακόμα νιώθω κάποια τσιμπήματα, γεγονός που ερμηνεύω ως πολύτριχα που σκάνε.

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία και την αλλαγή στο κεφάλι μου. Θα ήθελα να έλεγα πολύ ευχαριστημένος αλλά είναι όμως δύο θέματα που με αποτρέπουν:

1ο θέμα και κυριότερο….

Ο δεξιός κρόταφος δεν έχει καθόλου καλή φύτρωση (όταν λέω κρόταφος εννοώ από το κέντρο της hairline μέχρι εκεί που δένει με το πλαϊνό χοντρικά ένα τρίγωνο με βάση 2cm & ύψος 6cm μία περιοχή περίπου 5-6 cm2 όπως την υπολογίζω) σε κάποια σημεία η φύτρωση είναι χαμηλή (προς το κέντρο της hairline) ενώ σε άλλα (προς το πλαϊνό) είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Συνολικά εκτιμώ ότι περίπου 200 graft δεν φύτρωσαν καθόλου και θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει Touch-up καθώς αφού δεν έχει φυτρώσει κάτι μέχρι τον 9ο μήνα δεν νομίζω να αλλάξει κάτι μέχρι τον 12…….

Έχω στείλει email στον Lorenzo αναφέροντας μέσες-άκρες όλα αυτά και ζητώντας να διερευνήσει/εκτιμήσει τι πήγε στραβά προκειμένου να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Όταν θα έχω απάντηση θα επανέλθω.

2ο θέμα (που ελπίζω να βελτιωθεί με τον χρόνο)

Περίμενα να είναι πιο συμπαγής η hairline στον 9ο μήνα αλλά θα δούμε μέχρι τον 12ο.

Γενική άποψη θετική. Μεγάλη η αλλαγή σε σχέση με πριν αλλά λόγω κροτάφου δεν μπορώ να πω ότι ήταν απόλυτα επιτυχής. Αν ο δεξιός ήταν όπως και ο αριστερός θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος (όχι απόλυτα αλλά ακόμα είμαι στον 9ο οπότε κάτι λίγο έχει να δώσει ακόμα….. ελπίζω)

Τελικό ταμείο σε τρεις μήνες
 

Συνημμένα

  • 01_Front_9.jpg
    01_Front_9.jpg
    716.7 KB · Προβολές: 133
  • 02_Tilt_9.jpg
    02_Tilt_9.jpg
    1.5 MB · Προβολές: 133
  • 03_Top_9.jpg
    03_Top_9.jpg
    1.5 MB · Προβολές: 131
  • 04_Back_9.jpg
    04_Back_9.jpg
    1.6 MB · Προβολές: 127
  • 05_Collage_Front.jpg
    05_Collage_Front.jpg
    228 KB · Προβολές: 124
  • 06_Collage_Tilt.jpg
    06_Collage_Tilt.jpg
    313.5 KB · Προβολές: 106
  • 07_Collage_Top.jpg
    07_Collage_Top.jpg
    382.5 KB · Προβολές: 85
  • 08_Collage_Back.jpg
    08_Collage_Back.jpg
    333.4 KB · Προβολές: 86
  • 09_Collage_temples.jpg
    09_Collage_temples.jpg
    2.1 MB · Προβολές: 95
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα