Απ: Τριχοπτωση με σμηγμα και λιπαροτητα...
Παιδια καλησπερίζω και παλι.
Προς φοτις τζαζ : Για τους δερματολογους ΟΤΙ και να πουμε ειναι λιγο. Το ενα πεμπτο απο αυτα που γραφουν τα παιδια εδω μεσα στο φορουμ, να ηξεραν οι δερματολογοι θα ηταν τελεια. Εμενα προσωπικα, χρονια πριν οταν κ ξεκινησε η απωλεια μαλλιων, κορυφαιος και απιστευτα καλοπληρωμενος ανα επισκεψη δερματολογος της Θεσνικης, μου ειχε πει επι λεξη "να μην κανεις μπανιο συχνα" και το απιστευτο "τα μαλλια σου να τα βλεπει ο ηλιος γιατι ειναι σαν τα δεντρα ,σαν τα φυτα, θελουν ηλιο". Ειναι να τρελαινεσαι. Καμια εμπιστοσυνη .
Γενικα επισης θα ηθελα να διαχωρίσουμε τη λιπαροτητα με το σμηγμα στην περιπτωση μας. Σε μενα για παραδειγμα, υπαρχει αρκετη λιπαροτητα στο προσωπο μου(σε σημειο που καποιες φορες να νομιζω οτι "κλεινει", φραζει τελειως το προσωπο μου). Στο κεφαλι μου ομως,
εχω σμηγμα, με τη γνωστη παρουσια του 'μικρου χιονιου' που βγαινει απο το δερμα και φυσικα το κνησμο. Εκει πρεπει να επικεντρωθουμε,
στο ποιος τελικα ευθυνεται για την παραγωγη του σμηγματος - μικροοργανισμοι?- και πως θα καταπολεμηθουν. . Οπως ειχα γραψει στο προηγουμενο μου ποστ, μαλλον πρεπει να εστιασουμε στην seborrheic alopecia. Οχι τι ειναι αυτο που θα απομακρυνει τα ασπρα πανω απο το δερμα (διοτι η ζημια εχει γινει ηδη),
αλλα τι ειναι αυτο που θα σταματησει το σμηγμα να δρα κατω απο το δερμα, οπως ειναι κ το γνωστο σχεδιογραμματακι απο το ποστ του ακη με τον τυπο απο τη μερκ. Εγω προσωπικα ψαχνω στο ιντερνετ προς αυτη τη κατευθυνση για ερευνα και προιοντα. Τα σαμπουαν που αναφερθηκαν και σε αυτο το τοπικ πιο πανω εχω καταληξει οτι καλυπτουν την επιφανειακη απομακρυνση που δινει αισθηση καθαροτητας και καλης εμφανισης αλλα δεν εξαλειφουν το προβλημα. VAG25 (απο το τροπο που γραφεις και το περιεχομενο) σου κανω προσκληση - προκληση να ηγηθουμε αυτου του τοπικ!

Και επισης γραφω ξανα προς τον ακη που βρισκει ερευνες και τετοια να κοιταξει κι αυτος οτι μπορει να βοηθησει.
Σχετικα με τις λιοσιον του οινοπνευματος που γραψαν τα παιδια πιο πανω ,δε ξερω αν μπορει να βοηθησει και στο σμηγμα. Ας γραψουν στη πορεια οσοι τα χρησιμοποιησουν και εχουν σμηγμα. Παντως εγω τις επομενες μερες θα χρησιμοποιησω βαμμα προπολης το οποιο εχει οινοπνευμα και προπολη που εχει επιβεβαιωμενα πολυ δυνατες δρασεις κατα των μικροοργανισμων και θα ενημερωσω για την δραση. Εχω οδηγηθει σε αυτη την επιλογη απο αυτα που βρηκα στο ιντερνετ για την προπολη και απο το γεγονος
οτι πολλοι γιατροι της συμβατικης ιατρικης την προτεινουν ως φαρμακο οταν τα συμβατικα σκευασματα δεν λειτουργουν. Για παρα πολλες και διαφορετικες περιπτωσεις. Απο την στοματικη κοιλοτητα μεχρι πιο σοβαρα νοσηματα . Δεν ξερω ομως το κατα ποσο το οινοπνευμα ειναι καλο , γιατι τα παιδια γραφουν οτι δεν κανει καλο στο δερμα και εγω δεν το εχω ψαξει πολυ διοτι μεχρι τωρα δεν ειχα χρησιμοποιησει ποτε αλκοολουχο σκευασμα. Ειναι ομως μια επιλογη
απολυμαντικου παραγοντα τον οποιο και επιζητω , η οποια θα δω κατα ποσο θα δρασε