Τριχοπτωση με σμηγμα και λιπαροτητα...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Τριχοπτωση με σμηγμα και λιπαροτητα...

Fotisjazz είπε:
To libroman 2-3 φορες /εβδομαδα? Και τις υπολοιπες ενα αλλο?

Ναι, libroman 2 ή 3 φορές την βδομάδα (το αφήνεις για μερικά λεπτά στο κεφάλι πριν το ξεβγάλεις), τα άλλα που αναφέρεις δεν έχω δοκιμάσει κάποιο, καλύτερα να σου προτείνει κάποιος που τα έχει δοκιμάσει.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fotisjazz

New Member

Fenimore είπε:
[quote author=Fotisjazz link=topic=2986.msg54388#msg54388 date=1307185736]

To libroman 2-3 φορες /εβδομαδα? Και τις υπολοιπες ενα αλλο?

Ναι, libroman 2 ή 3 φορές την βδομάδα (το αφήνεις για μερικά λεπτά στο κεφάλι πριν το ξεβγάλεις), τα άλλα που αναφέρεις δεν έχω δοκιμάσει κάποιο, καλύτερα να σου προτείνει κάποιος που τα έχει δοκιμάσει.
[/quote]

ok!! Αντε παιδια πειτε καμια γνωμη!! Εγω λεω Libroman και σαμπουαν τσουκνιδας ή libroman και frezyderm hair force.. Και απο lotion λεω να τις βαζω ολες...

vag25

Well-Known Member

Fotisjazz είπε:
[quote author=vag25 link=topic=2986.msg54383#msg54383 date=1307182577]
Διαβαζω οτι η βιταμινη Α μειωνει την παραγωγη σμηγματος.

Μηπως θα κανει για την περιπτωση μας ενα σαμπουαν που εχει αυτη την βιταμινη?
Ναι αλλα η δερματολογος που ειπα παει μου ειχε πει οτι αν παρεις παραπανω βιτ α μπορει να προκαλεσει τριχοπτωση! ισχυει?? ::)
[/quote]

Eλα ντε..
Δεν ξερω.Για την περιπτωση μας ομως,ισως χρειαζεται η βιταμινη αυτη.Σε αλλους για παραδειγμα μπορει πραγματι να ειχε ως αποτελεσμα μεγαλη ξηροδερμια,οποτε και τριχοπτωση.

parkour

New Member

Παιδια καλησπερίζω και παλι.
Προς φοτις τζαζ : Για τους δερματολογους ΟΤΙ και να πουμε ειναι λιγο. Το ενα πεμπτο απο αυτα που γραφουν τα παιδια εδω μεσα στο φορουμ, να ηξεραν οι δερματολογοι θα ηταν τελεια. Εμενα προσωπικα, χρονια πριν οταν κ ξεκινησε η απωλεια μαλλιων, κορυφαιος και απιστευτα καλοπληρωμενος ανα επισκεψη δερματολογος της Θεσνικης, μου ειχε πει επι λεξη "να μην κανεις μπανιο συχνα" και το απιστευτο "τα μαλλια σου να τα βλεπει ο ηλιος γιατι ειναι σαν τα δεντρα ,σαν τα φυτα, θελουν ηλιο". Ειναι να τρελαινεσαι. Καμια εμπιστοσυνη .
Γενικα επισης θα ηθελα να διαχωρίσουμε τη λιπαροτητα με το σμηγμα στην περιπτωση μας. Σε μενα για παραδειγμα, υπαρχει αρκετη λιπαροτητα στο προσωπο μου(σε σημειο που καποιες φορες να νομιζω οτι "κλεινει", φραζει τελειως το προσωπο μου). Στο κεφαλι μου ομως, εχω σμηγμα, με τη γνωστη παρουσια του 'μικρου χιονιου' που βγαινει απο το δερμα και φυσικα το κνησμο. Εκει πρεπει να επικεντρωθουμε, στο ποιος τελικα ευθυνεται για την παραγωγη του σμηγματος - μικροοργανισμοι?- και πως θα καταπολεμηθουν. . Οπως ειχα γραψει στο προηγουμενο μου ποστ, μαλλον πρεπει να εστιασουμε στην seborrheic alopecia. Οχι τι ειναι αυτο που θα απομακρυνει τα ασπρα πανω απο το δερμα (διοτι η ζημια εχει γινει ηδη), αλλα τι ειναι αυτο που θα σταματησει το σμηγμα να δρα κατω απο το δερμα, οπως ειναι κ το γνωστο σχεδιογραμματακι απο το ποστ του ακη με τον τυπο απο τη μερκ. Εγω προσωπικα ψαχνω στο ιντερνετ προς αυτη τη κατευθυνση για ερευνα και προιοντα. Τα σαμπουαν που αναφερθηκαν και σε αυτο το τοπικ πιο πανω εχω καταληξει οτι καλυπτουν την επιφανειακη απομακρυνση που δινει αισθηση καθαροτητας και καλης εμφανισης αλλα δεν εξαλειφουν το προβλημα. VAG25 (απο το τροπο που γραφεις και το περιεχομενο) σου κανω προσκληση - προκληση να ηγηθουμε αυτου του τοπικ! :) Και επισης γραφω ξανα προς τον ακη που βρισκει ερευνες και τετοια να κοιταξει κι αυτος οτι μπορει να βοηθησει.
Σχετικα με τις λιοσιον του οινοπνευματος που γραψαν τα παιδια πιο πανω ,δε ξερω αν μπορει να βοηθησει και στο σμηγμα. Ας γραψουν στη πορεια οσοι τα χρησιμοποιησουν και εχουν σμηγμα. Παντως εγω τις επομενες μερες θα χρησιμοποιησω βαμμα προπολης το οποιο εχει οινοπνευμα και προπολη που εχει επιβεβαιωμενα πολυ δυνατες δρασεις κατα των μικροοργανισμων και θα ενημερωσω για την δραση. Εχω οδηγηθει σε αυτη την επιλογη απο αυτα που βρηκα στο ιντερνετ για την προπολη και απο το γεγονος οτι πολλοι γιατροι της συμβατικης ιατρικης την προτεινουν ως φαρμακο οταν τα συμβατικα σκευασματα δεν λειτουργουν. Για παρα πολλες και διαφορετικες περιπτωσεις. Απο την στοματικη κοιλοτητα μεχρι πιο σοβαρα νοσηματα . Δεν ξερω ομως το κατα ποσο το οινοπνευμα ειναι καλο , γιατι τα παιδια γραφουν οτι δεν κανει καλο στο δερμα και εγω δεν το εχω ψαξει πολυ διοτι μεχρι τωρα δεν ειχα χρησιμοποιησει ποτε αλκοολουχο σκευασμα. Ειναι ομως μια επιλογη απολυμαντικου παραγοντα τον οποιο και επιζητω , η οποια θα δω κατα ποσο θα δρασε

kapa

Μέλος του προσωπικού

το οινοπνευμα κανει μονο για λιπαροτητα.
για σμηγμα χρειαζονται μυκητοκτονες ουσιες του στυλ ketoconazole,miconazole,clotrimazole,bifonazole

vag25

Well-Known Member

Φιλε parkour αυτες τις μερες δοκιμαζω ενα σαπουνι για τα μαλλια που μου το προτειναν για το σμηγμα,σε ενα καταστημα με βιολογικα προιοντα.Εχω λουστει 4 φορες και ειδα καποια βελτιωση.Ειδικα στο μετωπο εχουν φυγει τα σπυρακια που υπηρχαν λογο του σμηγματος.Θα δω πως θα παει στη πορεια και ενημερωνω.

Επισης τρωω καροτα(η βηταμινη Α που λεγαμε :p)

LOK

Member

Kapamarou σήμερα θα φτιάξω την λοσιόν με οινόπνευμα και απιονισμενο νερό. Υπάρχει περίπτωση να ξανθίνουν τα μαλλιά μου απο το οινόπνευμα...?
Υ.Γ. Πόσο να βάζω? 1ml είναι καλά...?

kapa

Μέλος του προσωπικού

LOK είπε:
Kapamarou σήμερα θα φτιάξω την λοσιόν με οινόπνευμα και απιονισμενο νερό. Υπάρχει περίπτωση να ξανθίνουν τα μαλλιά μου απο το οινόπνευμα...?
δεν εχω παρατηρησει να ανοιγει το χρωμα απο το οινοπνευμα.
βαλε οσο θες για να καλυψεις την επιφανεια που θες,δεν εχει παρενεργειες ετσι και αλιως

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

kapamarou είπε:
[quote author=LOK link=topic=2986.msg54622#msg54622 date=1307626225]
δεν εχω παρατηρησει να ανοιγει το χρωμα απο το οινοπνευμα.
βαλε οσο θες για να καλυψεις την επιφανεια που θες,δεν εχει παρενεργειες ετσι και αλιως
[/quote]

ρε συ καπαμαρου 50% οινόπνευμα πολύ δεν είναι? Εγώ νομίζω θα ήταν καλύτερο να ήταν στον 1/3 του διαλύματος το οινόπνευμα ή και λίγο λιγότερο.

kapa

Μέλος του προσωπικού

ειναι αρκετη ποσοτητα,η καλυτερη αναλογια ειναι 70 νερο 30 οινοπνευμα.
για το ξανοιγμα της τριχας μην ξεχναμε οτι σχεδον ολες οι μινοξιδιλες του εμποριου ειναι με 50% οινοπνευμα

xDante

Member

εγώ πάντως βάζω και στοιχηματάκι με τον φίλο Kapamaru οτι αυτή η λοσιόν περισσότερη λιπαρότητα δημοιουργεί παρά εξαφανίζει....

προσωπική άποψη και εμπειρία οτιδήποτε περιείχε αλκοόλ είτε έβαζα στο πρόσωπο είτε στο κεφάλι μου άλλαζε τα φώτα στην λιπαρότητα μετά....

δεν ξέρω ίσως το δέρμα μου είναι ανάποδο ;D

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού

xDante είπε:
εγώ πάντως βάζω και στοιχηματάκι με τον φίλο Kapamaru οτι αυτή η λοσιόν περισσότερη λιπαρότητα δημοιουργεί παρά εξαφανίζει....

προσωπική άποψη και εμπειρία οτιδήποτε περιείχε αλκοόλ είτε έβαζα στο πρόσωπο είτε στο κεφάλι μου άλλαζε τα φώτα στην λιπαρότητα μετά....

δεν ξέρω ίσως το δέρμα μου είναι ανάποδο ;D
:p ;D

Fotisjazz

New Member

Παιδια εχω μια υποψια οτι το σμηγμα στο κεφαλι σε εμενα ωφειλεται στο στρες! Εχω κανενα 2μηνο που βρηκα δουλεια και εχω λιγοτερο στρες αυτην την περιοδο και βλεπω οτι βγαζω λιγοτερο σμηγμα και στο μπανιο βλεπω λιγοτερες τριχες... Μηπως ειναι ιδεα μου?

lab_rat

Member

Το jojoba δεν κανει τπτ για το σμηγμα? Επισης κατι ειχα διαβασει για isotretinoin.

Fotisjazz

New Member

Παιδια απιστευτο! Μεσα σε λιγους μηνες μειωθηκε παρα πολυ η τριχοπτωση και εχω γεμισει φυτρες! Το μονο που εκανα ειναι 1ον αλλαξα λιγο ποιοτητα ζωης! και 2ον και σημαντικοτερο ΑΛΟΗ!!! Καθε μερα κατευθειαν απο το φυτο στο κεφαλι και μετα απο 2ωρες ντουζ με σαμπουαν αλοης! Απο την πρωτη φορα ειδα αποτελεσμα! Εξαιρετικο φυτο! Τωρα καθε φορα που ''χτενιζω'' με τα δαχτυλα μου το κεφαλι εκει που εβλεπα 5-10 τριχες τωρα δεν βλεπω καμια!! Και εχω γεμισει φυτρες! Μονο στο ντουζ βλεπω μερικες 20-30... (που αν και δεν ειναι πολες πιστευω θα μειωθει)... Φυτεψτε αλοη! Τα παντα κατευθειαν απο την φυση! Λιωστε αυτο το αρθρο! (και απο οτι μου φενεται τα μαλια μου μεγαλωνουν πολυ γρηγορα τωρα, αλλα μπορει να ειναι και ιδεα μου!)
http://www.ehow.com/how_2119535_use-aloe-vera-promote-hair.html

wonderwall

New Member

Φίλε ποιο σαμπουάν αλόης χρησιμοποιείς;Και γενικότερα ποια είναι η θεραπεία σου γιατί για να βάζω προσωπικά για κανένα δίωρο αλόη υπολογίζω πως χρειάζομαι περίπου 79 ώρες την ημέρα ;) (2 φορές την ημέρα μινοξ τουλάχιστον 4 ώρες πριν και μετά το λούσιμο)!!!!

parkour

New Member

fotisjazz δε θελω να σε απογοητευσω αλλα ετσι ακριβως ειχε γινει κ με μενα. Με το που χρησιμοποιησα αλοη για πρωτη φορα βγηκαν φυτρες παντου, κοπηκε η τριχοπτωση μαχαιρι. ΑΥτο ομως κρατησε λιγο, δηλαδη οι φυτρες δεν μεγαλωσαν αλλα υποχωρησαν και η τριχοπτωση επαναξεκινησε. Υπαρχει ενα καταπληκτικο μακροσκελες ποστ ενος αδερφου εδω στο φορουμ που δειχνει τη πορεια της τριχας κ πως εξηγουνται τετοια φαινομενα οπως το προσωρινο σταματημα που λαμβανει χωρα με την αλοη.Καποια απο τα παιδια που ειναι εξπερτ του φορουμ ας βοηθοησουν βαζοντας το λινκ του συγκεκριμενου ποστ.... Δεν τα γραφω αυτα για να σε απογοητευσω και μακαρι η αλοη σε σενα να κρατησει τη τριχοπτωση σε μηδενικο επιπεδο απλα σου γραφω γιατι το ποστ σου μου θυμησε τη δικη μου εκπληξη οταν ειχε συμβει κατι αναλογο.
Για το δικο μου update να πω οτι πλεον εδω κ ενα μηνα σχεδον χρησιμοποιω φουνγκοραλ και βιολογικα σαμπουαν ενδιαμεσα με τσουκνιδα, αργιλο κτλ ενω χρησιμοποιω κρεμα προπολης σχεδον καθημερινα . Προς το παρον βλεπω θετικα σημαδια(καποιες φυτρες?..) αλλα χρειαζεται χρονος για να αναφερω με σιγουρια αποτελεσματα. Το σμηγμα προς το παρον δεν εχει μειωθει. Θα ηθελα καποιο απο τα παιδια (βαγγ?) να μας δωσει πληροφοριες για το σαμπουαν σελσουν(χρηση, συσταση κτλ). Επισης, Ακη κανενα τελευταιο ψαγμενο αρθρο απο το ιντερνετ για την seborrheic alopecia? Admin δωσε αρθρα στο κοσμακη :)

lab_rat

Member

Μια amateur ερωτηση... πως καταλαβαινεις οτι εχεις αυξημενη ποσοτητα σμηγματος στο σκαλπ?

vag25

Well-Known Member

parkour είπε:
Θα ηθελα καποιο απο τα παιδια (βαγγ?) να μας δωσει πληροφοριες για το σαμπουαν σελσουν(χρηση, συσταση κτλ).

Το selsun (για το blue μιλαω παντα),αλλες περιοδους δουλευει μια χαρα,αλλες οχι.Παντως ειναι αρκετα καλο στο δικο μου κεφαλι σε συγκριση με αλλα.Θα σου προτεινα να το δοκιμασεις και να γραψεις τις εντυπωσεις σου.:)
Σου αφηνει και ωραια αισθηση μετα το λουσιμο.

Lab_hair,εγω τουλαχιστον ,εχω σπυρακια ψηλα στο κουτελο(εχουν μειωθει αυτα),τριχες που εβγαιναν με κομματακια χαμηλα,λιπαροτητα και εντονη φαγουρα μετα απο 7ωρο-8ωρο αφου εχω λουστει.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα