Τριχοπτωση με σμηγμα και λιπαροτητα...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

xDante

Member
Απ: Τριχοπτωση με σμηγμα και λιπαροτητα...

παιδιά εμένα η λιπαρότητα μου σταμάτησε τελείως με το οξυζενέ......

βέβαια δεν είναι για όλους....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

fotisI

Member

Λεπτομερειες εφαρφογης,Please...

Εξηγειτε καπως αυτο μιας η λιπαροτητα μπορει να οφειλετε και σε κακα μικροβια. Μπορει να ειναι και seborrheic dermatitis

xDante

Member

Fotisjazz είπε:
[quote author=xDante link=topic=2986.msg54094#msg54094 date=1306799481]
παιδιά εμένα η λιπαρότητα μου σταμάτησε τελείως με το οξυζενέ......

βέβαια δεν είναι για όλους....

Το χρωμα ξεβαψε??? :chinscratch
[/quote]

http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,2509.0.html

με καθημερινή εφαρμογή είναι σίγουρο οτι θα ξεβάψουν.. άλλοι κάναν ποιο αραιές εφαρμογές κάθε 2-3 ημέρες και δεν τους ξέβαψαν...

Άκης είπε:
Επαναλαμβάνω, ο καθένας έχει (μέχρι ένα βαθμό) το ελεύθερο να λέει την άποψη του. Αν αρχίζω και ban-άρω όποιον δεν συμφωνεί με κάτι, τότε δεν κάνουμε τίποτα.
Αλλιώς θα κλειδώναμε τα ποστ και θα έπρεπε να το ελέγξει κάποιος προτού αναρτηθεί (όπως κάνει ο Μ€ξ$ς πχ).
Όσο μπορώ προσπαθώ να κρατήσω το επίπεδο. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αν δεν συμφωνώ εγώ μαζί σου, φταίει η διαχείριση. Το ότι κάποιος προτιμά να μην πάει σύμφωνα με τις εταιρίες, δικαίωμα του. Το να τις κράζει, επίσης δικαίωμα του.
Δεν σημαίνει ότι πρέπει να φύγουμε όλοι, επειδή κάποιος έχει αντίθετη άποψη.

Το φορουμ έχει σύστημα αγνόησης μελών, μπορεί ο καθένας να αγνοεί κάποιο μέλος.

Το ότι την κάνεις γιατί δεν θέλεις να προσφέρεις, δεν είναι και η καλύτερη σκέψη που έχω διαβάσει. Ωστόσο, σου δίνω λίγο χρόνο να το σκεφτείς και αν επιμένεις, μπορώ να σου σβήσω και τα μηνύματα σου, όπως το ζήτησες...

Το δικαιωμα του ειναι δεδομενο. Το να κραζει τις εταιρειες επισης δικαιωμα του. Γενικα ομως οπως σωστα καποιος ειπε, ο θορυβος στο συγκεκριμενο φορουμ ειναι πολυς, και δεν ειναι θορυβος με επιχειρημα (πχ δεν ειπα τον τοππικιστη μ...ακα που δεν θελει να παρει φινα, προσπαθησα να τον πεισω οτι το σοου παλμετο ειναι το ιδιο απλα.) Αν δεν διακρινεις διαφορα σε αυτο που σου λεω σημαινει οτι απλα δεν παρακολουθεις το φορουμ. Δεν μπορει να με λενε ολοι οτι τα παιρνω απο τη ΜΕΡΚ. Δηλαδη αντε κ γ....ε εδω μεσα. Μακαρι να τα επαιρνα ρε γμτ να τα αξιζε τουλαχιστον. Απλα το κωλοφαρμακο αυτο δουλευει πως να το κανουμε. Δεν μπορεις να λες ειναι του διαλου επειδη "στο φορουμ βγαλαμε ποσοστο παρενεργειας 50%" και να μπαινεις να κραζεις ΑΤΟΜΑ, γιατι κραξανε ΕΜΕΝΑ κατ'αυτο το τροπο.

Αν σε καθε θεμα που μπαινει ο δολλαριας και γραφει με αυτο το στυλ
κανεις τον κηδεμόνα του πιτσιρικα από το αμέρικα και παίρνεις θέση ανοιχτά και ξεκάθαρα με τις απόψεις του ... ενώ θα μπορούσες να κράτησης ουδέτερη στάση ... τότε δεν έχω θέση εγώ εδώ μέσα και θα σε παρακαλούσα να σβήσεις to name ότι θέμα έχω κάνει και όλες τις αναρτήσεις μου όχι επειδή δεν θέλω να προσφέρω όπως λέει το amerikanaki - πιτσιρικι-κλαπσας....
με 32 εμοτικον σε καθε ποστ ειρωνιας και με ολο το τρελο συναπαντημα μαζι ΧΧΧΧΧ κτλ, να χαιρεσαι τους χρηστες σου, γιατι ειναι πολλοι, ειμαστε 2 ειμαστε 3 ειμαστε χιλοι 13 και λεμε μακακιες παρεα.

Πραγματικα πιστευω οτι δεν παρακολουθεις το φορουμ δεν υπαρχει αλλη εξηγηση. Δεν εκραξα κανενα απλα επειδη δε θελει να παρει φινα η επειδη εχει διαφορετικη αποψη. Αν παλι πιστευεις και εσυ οτι με το οξυζενε θα βγαλεις μαλλι τι να πω. Το φορουμ ειναι καταδικασμενο σε μια γελοιοτητα, του στυλ ψαξτε παιδια εσεις θα βρειτε τη λυση και θα ειναι νερο βροχης απο τα Ιμαλαια. Μακαρι, αλλα δεν παιζει.

Μη μου σβησεις το account, εχω σβησει ολες μου τις δημοσιευσεις, εχουν μεινει οσες ειναι σε quote. Θελω να διαβαζω απλα τον τροφεα και κανα 2 αλλους και εχω στατικη ΙΡ και δε θα μπορω.

Μετα τιμης
Ροβερτος-Σπυριδων

ΥΓ. ΚΑΚΑΘΙ αν εκανες το κοπο, θα εβλεπες πισω απο εγοισμους. Μεσα στις δημοσιευσεις μου υπηρχαν πολυ σοβαρα πραγματα, οπως επιχειρηματα γιατι το να κοβεις χαπια ειανι το ιδιο, γιατι τα τοπικα παιρνανε στο αιμα και γενικα μια σοβαρη αντιμετωπιση οχι η φινα ειναι αγια ουτε η φινα ειναι ο διαολος. Απο κει και περα προφανως και δεν εχω προσφορα μονο εγω, αλλα τα ατομα που προσφερουν σε αυτο το φορουμ ειναι μετρημενα στα δαχτυλα των χεριων. Και σε αυτα δεν μετραω προφανως την "προσφορα" του Xdante. Αυτα ειναι αποπροσανατολισμοι. Ο καπαμαρου πχ δεν παλεβει με μαλακιες. παλευει, αλλα τουλαχιστον εχουν μια βαση αυτα που κανει. Οχι ειχα αλοιφη για τη πλατη και ειπα ας το τριψω στη καραφλα. Η πηγα να παρω κρεμυδια και ειπα δεν τα κανω ενα χυμο μπορει να βγαλει μαλι αν το λουστω.

fotisI

Member

Χωρίς να θέλω να πω ότι αυτά που λες είναι λάθος, κ ναι είναι σωστά, σου διαφεύγει μια σημαντική λεπτομέρεια, πως μπορεί να μην έχουν όλοι τριχόπτωση λόγο dht…

Fotisjazz

New Member

fotisI είπε:
Χωρίς να θέλω να πω ότι αυτά που λες είναι λάθος, κ ναι είναι σωστά, σου διαφεύγει μια σημαντική λεπτομέρεια, πως μπορεί να μην έχουν όλοι τριχόπτωση λόγο dht…
Α δηλαδη να εχω ελπιδες?? :worshipper

xDante

Member

Εγώ κανένας δεν θέλω να φέυγει απο το φόρουμ ούτε ο Robert ούτε ο $$$ δεν παεί να με ανεβοκατεβάζει κομπογιανίτη εγώ αυτό που έχω στο μυαλό μου θα το κάνω .....

δεν με ρώτησε κανείς απλά έτσι πετάχτηκα ;) ;) ;)

Υ.Γ
ρε $$$ μην φεύγεις ρεεεεεεεεεεεε με ποιόν θα συζητάω για κρεμμύδια και λαχανάκια βρυξελλών στο κεφάλι και τα συναφή :-[

fotisI

Member

χδαντε, Μπορείς να μιλάς και με μένα φίλε ;D, ασχολούμαι με χημεία-μαγειρική αρκετά. Έχω φίλο που έτρεχε χρόνια να λύσει ένα θέμα με φαγούρα που είχε και ξεκίνησε μπάνιο με οξυζενέ και σώθηκε...χεχεχεχεχεε

Φώτηςτζαζ, έχω έντονες υποψίες ότι εμείς οι δύο τα μαλλιά τα χάνουμε από κάτι που έχει σχέση με το Seborrheic dermatitis, also known as seborrhea or dandruff
Το ψάχνω καιρό αλλά καλό θα ήταν να έχουμε και άλλους με παρόμοια συμπτώματα ώστε να φτιάξουμε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά.

Fotisjazz

New Member

fotisI είπε:
Φώτηςτζαζ, έχω έντονες υποψίες ότι εμείς οι δύο τα μαλλιά τα χάνουμε από κάτι που έχει σχέση με το Seborrheic dermatitis, also known as seborrhea or dandruff
Το ψάχνω καιρό αλλά καλό θα ήταν να έχουμε και άλλους με παρόμοια συμπτώματα ώστε να φτιάξουμε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά.

Ναι μαλλον κατι τετοιο ψιλιαζομαι και εγω! Α επισης μου τυχαινει μερικες φορες (και σημερα μου ετυχε), για παραδειγμα λουστικα χτες το βραδυ και πριν καμια ωρα εξυσα το κεφαλι μου λιγο (αχ αυτο το σμηγμα) και βγηκε ενα ασπρο κομματι σκληρο το οποιο ηταν στην ριζα μιας τριχας!!! Λες και δημιουργηθηκε στην ριζα της τριχας και σταματησε την αναπτυξη της!! Αυτο το εχω δει αρκετες φορες! Αμεσως θυμηθηκα αυτο εδω... http://www.hairlossgr.com/files/animacion.swf (πατηστε το βελακι) Το οποιο το βρηκα στο θεμα που λεει '' Μια αλλη θεωρια για την τριχοπτωση''...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member

fotisI είπε:

Aς γινουμε τρεις γιατι και εγω αυτο πιστευω για την περιπτωση μου.:p

Fotisjazz

New Member

Παιδια στην περιπτωση μας τα dht blockers μηπως πρεπει να τα αποφυγουμε και να κοιταξουμε να μειωσουμε το σμηγμα???

parkour

New Member

Παιδια (2 φωτηδες και βαγγ ) καλησπερα και απο μενα. Συμφωνω απολυτα με την αποψη "Φώτηςτζαζ, έχω έντονες υποψίες ότι εμείς οι δύο τα μαλλιά τα χάνουμε από κάτι που έχει σχέση με το Seborrheic dermatitis, also known as seborrhea or dandruff". Το θέμα "μια αλλη αποψη για την τριχοπτωση'" που ειχε ανοιξει ο Ακης το ειχα διαβασει πανω απο 25 φορες. Στο εξωτερικο στα φορουμ η τριχοπτωση που συζηταμε αναφγερεται ως seborrheic alopecia. Και δεν ξερω αν (προς τον Ακη το προτεινω αυτο κυριως που ψαχνει απο ερευνες στο εξωτερικο και αναδεικνυει θεματα ) θα πρεπει και σαν φορουμ να δουμε πιο ζεστα αυτο το θεμα. Η dht εμπλεκεται πιθανον με το σμηγμα και ολα δημιουργουν το προβλημα. Σκεπτομενος το σχεδιαγραμματακι που μας ειχε δειξει ο Admin στο θεμα με τον τυπο απο τη μερκ που την εκανε και κυριως βλεποντας οτι σε μενα το εντονο σμηγμα ( αυτο που λετε για το ασπρα που φευγουν απο το κεφαλι μας) ειναι ΜΟΝΟΝ στη περιοχη που εχω την αραιωση (!!!) και καθολου στα πλαγια η πισω προσπαθησα να το ελλατωσω ψαχνωντας και παλευοντας εδω και ενα χρονο ακριβως με διαφορα προιοντα που βρηκα απο μελετες οτι καταπολεμουν το σμηγμα. Αρχικα χρησιμοποιησα αλοη σε τζελ βλεποντας φανταστικη διαφορα και νεες φυτρες οι οποιες ομως δεν μεγαλωσαν και μετα πο μηνες υποχωρησαν και παλι σε χνουδι.(αυτο ηταν μια πληρη απιβεβαιωση ενος θεματος που ειχε ανοιξει ενας συμφορουμιστας και εδειχνε το κυκλο της τριχας και ελεγε την αρχικη θετικη αντιδραση στην αλοη που ουσιαστικα οφειλεται στην καθηστερηση της πτωσης). Το σμηγμα η αλοη δεν το περιορισε. Επισης χρησιμοποιησα για παρα πολλους μηνες καθημερινα το σαμπουαν με αργιλλο της Ντουκρευ, το οποιο αφηνε τα μαλλια μου με φανταστικη αισθηση αλλα δεν εκανε τιποτα με το σμηγμα.Τωρα πλεον εδω και ενα μηνα λουζομαι με ενα βιολογικο σαμπουαν παλι με αργιλο. Γενικα ο αργιλοσ λενε οτι κανει καλη δουλεια κατα της λιπαροτητας και του σμηγματος. Για αυτο και επεμεινα σε αυτον και επαιρνα απο καταστημα με βιολογικα προιοντα φυσικο αργιλο σε σκονη και εκανα με ζεστο νερο μασκα για τα μαλλια μου την οποια ξεπλενα. Αυτο Επισης αφηνει τα μαλλια με μια αισθηση καθαριοτητας και οχι σμηγματος , ομως δε μου εδωσε το γενικο σταματημα του σμηγματος που εψαχνα. Την επομενη μερα κανονικα ηταν η παραγωγη σμηγματος. Απο λαδακια χρησιμοποιησα φυσικα το jojoba, το τι τρι οιλ, σταφυλοκουκουκουτσοελαιο, εμου οιλ και ελαιολαδο. Ολα αυτα απο γνωμες που διαβασα στα φορουμ τα ξενα και στο δικο μας. Δεν μπορω να πω με σιγουρια την δραση τους, (ειδικα το εμου για το οποιο πολλοι λενε καλα λογια εγω το χρησιμοποιησα λιγο και δεν μπορω να το κρινω), εξαφανιση του σμηγματος ομως δεν ειχα. Να σημειωσω οτι δεν εκανα χρηση καποιου απο το μπιγκ θρι επειδη δεν ηθελα να μπλεξω με φαρμακευτικα προιοντα. Σεβομαι απολυτα τη συγκεκριμενη επιλογη του μπιγκ θρι και γενικα τα φαρμακευτικα προιοντα (αλλωστε εγω ημουν απο τους πρωτους που πριν χρονια κινηθηκα φαρμακευτικα καθως χρησιμοποιησα κατα της ακμης το ρουακιουταν , πολυ ισχυρο σκευασμα με παρενεργειες ενα κατεβατο.... Εντωμεταξυ καπου το ειδα να αναφερεται και στο φορουμ σε ενα τοπικ) ειδικα οταν οι θετικες μαρτυριες (οπως και η τελευταια στο ποστ του Ακη -τελικα μονο το μπιγκ θρι?- ) δειχνουν οτι κανει δουλεια ο συνδιασμος των θρι. Απλα εγω επελεξα να μην τα χρησιμοποιησω. Σκεφτομαι οτι πιθανον η δραση του φουνγκοραλ να εχει να κανει οτι σκοτωνει τους μικροοργανισμους που παραγουν το σμηγμα- Ακη τι λες?- και για αυτο να εχει τοσο θετικα αποτελεσματα σε μερικους. Γενικα νομιζω και εχω καταληξει οτι πρεπει να καταπολεμησουμε εμεις που εχουμε υπερ παραγωγη σμηγματος τους μικροοργανισμους αυτους. Μετα απο ενα χρονο με τη συγκεκριμενη προσεγγιση που ειχα (το σαμπουαν, την αλοη, τα συγκεκριμενα λαδια και τον αργιλο) που δεν ειχε αποτελεσματα στην καταπολεμιση σμηγματος σκεπτομαι πλεον 1.βιολογικα τη κατευθυνση του μελιου και της προπολης ως απολυμαντικοι παραγοντες(υπαρχουν ερευνες στο διαδυκτιο που εχουν θετικα αποτελεσματα), 2.ως φαρμακευτικη κατευθυνση το φουνγκοραλ, ενω 3.παρακολουθω με προσοχη τη πορεια του χνταντε που εδιωξε το σμηγμα με το οξυζενε.Αυτα παιδια προς το παρον, να σημειωσω την ηλικια μου (30) και το νοργουντ (εκτεταμενη αραιωση στο γνωστο σχημα πεταλου). Οσοι εχουν εμπειριες με το σμηγμα γραψτε στο τοπικ αυτο να μαζευτουμε.

mikipitri

Member

ας ενωθώ και εγώ στο club!
τελευταία δοκιμάζω το σαπούνι πίσσας fissan και έχω δει αρκετή βελτίωση σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα...
μην φανταστείτε ότι το εξαφάνισε το σμήγμα, αλλά σίγουρα είναι πιο καθαρό το κεφάλι από ότι με τα κοινά σαμπουάν ή ακόμα και με αυτά που υποτίθεται καταπολεμούν το σμήγμα και τα συνιθίζει ο οργανισμός!!!
fotisI είπε:

και εγώ άλλος ένας...

και κάτι ακόμα.... παρατηρώ ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν φτάνουμε με τη μία nw5 ή 6 αλλά περνάμε πρώτα από το στάδιο της διάχυτης αραίωσης

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Παλιότερα που παρακολουθούσα το όλο θέμα με το σμήγμα, είχα καταλήξει ότι σε natural, αυτό που μπορεί να κάνει πολλά είναι το rosehip oil το οποίο περιέχει σε φυσική μορφή ρετινοϊκό οξύ. Το πρόβλημα είναι φυσικά ότι αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία ενώ αυτό που με εμπόδισε ήταν ότι δεν κατάφερα να το βρω όπως πρέπει (ψυχρής έκθλιψης κλπ) και πρέπει το χρώμα του να είναι βαθύ πορτοκαλί για να είναι καλής ποιότητας και όχι κιτρινωπό όπως τα περισσότερα που βρήκα. Αν κάποιος μπορεί να το βρει, πιστεύω αξίζει μια δοκιμή...

Αυτό που είχα βρει πιο εύκολα http://www.apivita.com/aromatherapy/plant-oils/organic-rosehip-oil.html δεν ήταν καλής ποιότητας πάντως...

vag25

Well-Known Member

Φιλε parkour συμφωνω απολυτα με οτι εγραψες.Βλεπω οτι μαζευομαστε:p.Αντε με το καλο να βγαλουμε και χρησιμα συμπερασματα.
Θα επρεπε λιγο να οργανωθουμε περισσοτερο για αυτο το θεμα.

Εδω ειναι το πρωτο μου ποστ στο φορουμ(για να μην τα ξαναγραφω)
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,155.msg1366.html#msg1366

Απο τοτε δεν εχει αλλαξει κατι δυστυχως.:(

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

Πληροφοριακά και μόνο το συγκεκριμένο το είχα πάθει κι εγώ στην εφηβεία περίπου, θυμάμε κι εγώ αυτό το κοματάκι γύρο απο την ρίζα της τρίχας που έβγενε. Σε άλλη στιγμή όμως (επίσης στην εφηβεία) που είχα πρόβλημα πιτυρίδας είχα χρησιμοποιήση fungoral. Δεν θυμάμε πόσο διαφορά είχαν μεταξύ τους τα 2 συμβάντα, αλλά η αραίωση που έχω ξεκίνησε πολύ πιο μετά, απλά τα τελευταία χρόνια που θυμάμε τον ευατό μου έχω μόνο λιπαρά μαλιά. Το σμήγμα ευτηχώς δεν ξαναεμφανίστηκε.

Toppikistis

New Member

Παιδιά θα ήταν εύκολο να ανεβάσετε ο καθένας κάποιες φωτογραφίες για να καταλάβουμε 100% για τι πράγμα μιλάμε;

vag25

Well-Known Member

Η φωτογραφιες δυσκολα θα δειξουν κατι απο το προβλημα.Δυσκολα το βλεπω και εγω ο ιδιος στο δερμα μου(Εκτος απο κατι τριχες που βγαινουν με κομματακι ξεραμενο στην ακρη).

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα