Το πήρα απόφαση και πάω για μμ...

piros75

Well-Known Member
Αγαπητοί,

Την άλλη εβδομάδα έκλεισα ραντεβού με την πρώτη κλινική που θα επανεπισκεφτώ. Θα σας ήμουν πραγματικά υπόχρεος αν μου δίνατε τα φώτα σας με βάση και τις φωτογραφίες που παραθέτω. Οποιαδήποτε γνώμη (για αριθμό μοσχευμάτων που πιθανά θα χρειαστώ, τεχνικές κλπ) είναι ευπρόσδεκτη. Να τονίσω απλά, ότι διαβάζοντας εξαντλητικά το φόρουμ, έχω πειστεί ότι θα πρέπει να κινηθώ σταδιακά με δύο μμ και όχι να προσπαθήσω να φουλάρω όλα τα μοσχεύματα με τη μία. Παρατηρώ ότι όλο και περισσότερα μέλη, υιοθετούν αυτήν την άποψη που πρώτος ο Τροφέας (αν δεν κάνω λάθος) πρότεινε. Να πω επίσης ότι η κορυφή είναι για μένα δευτερεύουσας σημασίας σε αυτήν την φάση.

front back light.jpg front.jpg front back light.jpg front.jpg left.jpg right.jpg back.jpg front back light.jpg front.jpg left.jpg right.jpg back.jpg
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
το κομβικό σημείο είναι ότι έχεις αποφασίσει (αν κατάλαβα καλά) να κάνεις σταδιακή πύκνωση με πολλαπλές μμ. Αν αυτό ισχύει, δεν νομίζω ότι πρέπει να προβληματίζεσαι για τον αριθμό grafts, αφού σταδιακά θα φτάσεις τον αριθμό που σε ικανοποιεί. Ο συνολικός αριθμός είναι κάτι "ρευστό" πάντως, καθώς εξαρτάται από τις προσδοκίες σου, την υπομονή σου, τα οικονομικά σου, την ποιότητα δότριας και τις τρίχες στη λήπτρια. Εντελώς πρόχειρα, θα έλεγα ότι για εμπρός θες minimum τριχίλιαρο.
 

andy.k

Active member
Piros την κοπέλα χρυσά την λένε. Οι δουλειές της κοπέλας δεν πλασαρονται φυσικά από την κλινική ως δουλειές της κοπέλας αλλά ως δουλειές του γιατρού κ του team του. Ουτε κ υπαρχουν φυσικα ξεχωριστα ποσταρισμενες καπου...Ουτε κ σε εμενα ηταν καθαρα δικη της δουλεία...Αλλιώς ή κοπέλα θα
ήταν ανεξάρτητος
συνεργάτης...Πάντως αν
αποφασίσεις κ επισκεφτείς
πάλι την κλινική, ΖΗΤΑ να
δεις το γιατρό, εγώ τον είδα
κανονικά δε νομιζω να αρνηθει...Ή τιμή θεωρώ πως ή
ίδια θα ήταν σε κάθε
περίπτωση, απλά ήταν η
αρχική τιμή το 3600 για να
γίνει το παζάρι...ή τιμή
κλείνει στις 3000 ανά
συνεδρια, όπου δουλεύονται τουλάχιστον 2000 grts. Τα
2000 είναι ταρίφα, πιο κάτω
δε πάει...Ανάλογα με το
πρόβλημα τη δυσκολία
εξαγωγής κλπ μπορεί να
αυξηθεί αυτός ο αριθμός
ελαφρά(το πολύ μέχρι 2500
πιστεύω). Αν πάντως πας
ΖΗΤΑ να σου την κάνει
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο γιατρός τη
διαδικασία και συμφώνησε
ξεκάθαρα επί αυτού (δλδ κανονισε πχ να κανει ο γιατρος ολη την εξαγωγη κ τη μιση τοποθετηση ή όπως αλλιώς το σκεφτεσαι)γτ
αλλιως μπορει
να υπάρξει παρανόηση. Προσωπικά δε ξέρω και αμφιβαλλω αν ο Β****ης έχει κάποιο από τα αποτελέσματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικό του, δλδ 100% εξαγωγή και 100% τοποθέτηση...πιστεύω σε όλους γίνεται εναλλαγή σε κάποιο ποσοστό
 

piros75

Well-Known Member
@Soralteno Ευχαριστώ που βρήκες λίγο χρόνο και έγραψες. Ναι σταδιακά θέλω να το πάω αλλά μην φανταστείς ότι έχω σκοπό να κάνω πολλές, σκεφτόμουν 2 το πολύ τρεις. Ο αριθμός που λες μόνο για μπροστά μου φαίνεται μεγάλος, αλλά θα δω τι θα μου πουν και στις επισκέψεις μου και θα συγκρίνω. Πάντως τόσο Αναστασάκης, όσο και στην DHI που με είχαν δει πριν από 1,5 χρόνο περίπου νομίζω ότι μου είχαν μιλήσει για αρκετά μικρότερο αριθμός τριχών. Βεβαίως η hairline που μου είχαν σχεδιάσει στην DHI ήταν αρκετά ψηλά. Τεςπα θα δούμε.

@andy.k Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν αυτή η κοπέλα είναι γιατρός;
 

zotrix

Active Member
με μια πρωτη επεμβαση 2 χιλιαδες grafts fue μπροστα πιστευω θα γίνεις turbo και μετά βλέπεις. 3 χιλιάδες μου ακούγονται πολλά γιατί δεν εχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα. Εγώ στη θέση σου δεν θα έκανα στην Ελλάδα πάντως και θα πήγαινα είτε Κύπρο είτε ακόμη καλύτερα εξωτερικό αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα. Είσαι σχετικά εύκολη περίπτωση για τις μεγάλες κλινικές πχ Βέλγιο, Λορέντζο ή Καναδά. Τα καλύτερα αποτελέσματα από Ελλάδα που έχω δει στο φόρουμ τα θεωρώ εφάμιλλα των μέτριων αποτελέσμάτων των κορυφαίων του κόσμου (βέβαια σε σαφώς καλύτερες τιμές).
 

andy.k

Active member
Piros δε γνωρίζω τι ακριβώς ειδικότητα έχει. Θα μπορούσες να ρωτήσεις στην κλινική. Πραγματικά επί τόπου την συνάντησα πρώτη φορά. Αν πάντως πας επαναλαμβάνω, ζητά να στην κάνει ο γιατρός, και μετά αν θέλει ο γιατρός ας το συζητήσει μαζί σου και αν σε πείσει να στην κάνει άλλη/άλλος έχει καλώς. Αλλιώς να εμμεινεις στην αρχική συμφωνία. Αν τελικά καταλήξεις σε αυτη την κλινικη εννοείται...
 

piros75

Well-Known Member
Λοιπόν συναγωνιστές,

Το πρώτο ραντεβού έγινε χθες με DHI. Η επίσκεψη κράτησε περίπου μία ώρα μιας και παρακολούθησα και περίπου 10' ζωντανά μμ. Εντυπώσεις, συμπεράσματα:

Δεν χρειάστηκε να ξανασυμπληρώσω φάκελο. Με περίμενε ο φάκελος που είχε συμπληρωθεί πριν 1,5 χρόνο περίπου στο γραφείο του γιατρού που με δέχτηκε (ο συγκεκριμένος ήταν ναι μεν γιατρός, αλλά δεν κάνει μμ από ότι μου είπε. Το όνομά του: Αλεξάνδρου). Έγινε ξανά πυκνομέτρηση και μετρήθηκαν οι τελογενείς, καταγενείς και υγιείς τρίχες (αν τα λέω σωστά) στην προβληματική περιοχή, καθώς και οι διαθέσιμες τρίχες στη δότρια. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για μπροστά, μιας και οι δύο μετρήσεις (πριν από 1,5 χρόνο και η χθεσινή) δεν είχαν ιδιαίτερη διαφορά και άρα αυτό σημαίνει ότι η τριχόπτωση εκεί έχει σταθεροποιηθεί, τα αποτελέσματα για πίσω όμως δεν ήταν το ίδιο. Η τριχόπτωση εκεί πίσω συνεχίζεται και μου μετρήθηκαν μόλις 30 υγιείς τρίχες (δλδ περίπου 15 γκραφτς) ανά εκ2 και περίπου 60 σε τελογενή φάση και αδύναμες (χνουδοποιημένες), ενώ την πρώτη φορά υπήρχαν περί τις 55 υγιείς τρίχες και περί τις 50 αδύναμες/εκ2. Έβαλε και τις φωτογραφίες των δύο μετρήσεων της στερεοσκοπικής κάμερας δίπλα δίπλα και όντως υπήρχε διαφορά και με το μάτι. Όσον αφορά τη δότρια, τα πράγματα είναι καλά, οι δύο μετρήσεις συμβαδίζουν δίνοντας περί τις 145 υγιείς και χοντρές τρίχες (δλδ περίπου 70 γκραφτς/εκ2) είχα αρκετά πολύτριχα μοσχεύματα από ότι μου έδειξε και στις φωτογραφίες. Συνολικά η δότρια περιοχή μου είναι 195 εκ2, άρα σύμφωνα με τους απλούς υπολογισμούς που έγιναν, έχω περίπου 27.300 τρίχες εκ των οποίων, από ότι μου είπαν μπορώ να πάρω περίπου τις μισές, αλλά όχι με την πρώτη αλλά με τουλάχιστον 3 μμ. Συνολικά δηλαδή έχω διαθέσιμα περί τις 14.000 τρίχες ή 7.000 μοσχεύματα τα οποία μπορούν να μου αφαιρεθούν με ασφάλεια, δηλαδή χωρίς να φαίνεται αραιή η δότρια.

Στη συνέχεια ήρθε μια γιατρός η οποία κάνει μμ (όνομα: Γκαρτζονίκα) και αφού κουβεντιάσαμε και με εκείνην τα "ευρήματα" της πυκνομέτρησης καθώς και το πλάνο μου για περισσότερες από 1 μμ, σχεδιάσαμε πάλι την γραμμή της χερλαιν. Αυτήν την φορά δεν πήρα τον μαρκαδόρο εγώ και άφησα τη γιατρό να το κάνει μόνη της. Πάλι η γραμμή μπήκε αρκετά ψηλά, αλλά όπως μου εξήγησε όταν τα μαλλιά βγαίνουν, αυτομάτως η γραμμή κατεβαίνει περίπου μισό εκατοστό αν τα χτενίζουμε πάνω ή αρκετά εκατοστά αν τα χτενίζουμε κάτω (λογικό). Επίσης τη γραμμή μου την σχεδίασε κάπως ζικ-ζακ και μου είπε ότι αυτό ακριβώς είναι που δίνει φυσικό αποτελέσμα στη χερλαιν και ότι οι ίσιες χερλαίν είναι εντελώς λανθασμένος σχεδιασμός. Ασχέτως αυτού, κουβεντιάσαμε για το πλάνο που έχω στο μυαλό μου, για σταδιακή πύκνωση με περισσότερες από 1 μμ. Αυτό που μου προτάθηκε ήταν είτε μία μέρα με περίπου 1600-1800 μοσχεύματα για να καλύψουμε την μπροστά περιοχή και να διασπείρουμε και ελάχιστα πίσω, είτε δύο μέρες με περίπου 3000 μοσχεύματα για να καλύψουμε και τις δύο περιοχές. Και στις δύο περιπτώσεις, μου είπαν ότι θα χρειαστώ και μια δεύτερη για μεγαλύτερη πυκνότητα, εφόσον δεν θέλω αμέσως να πάω για πυκνότητες των 120-130 τριχών/εκ2 (δλδ πάνω από 60 γκραφτς/εκ2) που δίνουν μια φυσική πολύ καλή πυκνότητα. Και αυτοί ωστόσο συμφώνησαν με αυτό που διάφοροι λένε στο φόρουμ, ότι δηλαδή όσο αυξάνεται η πυκνότητα μοσχευμάτων στη λήπτρια με τη μία, τόσο μειώνεται η φυτροτικότητα και μου έδειξαν μια μελέτη που μέσες άκρες λέει ότι πάνω από τα 30-35 γκραφτς/εκ2 η φυτροτικότητα πέφτει γεωμετρικά κάτω από το 90% εάν η περιοχή είναι πάνω από κάποια εκ2, η ίδια μελέτη έλεγε ότι για πυκνότητες άνω των 60 γκραφτς η φυτροτικότητα μπορεί να πέσει και κάτω από 70%, ενώ έδειχνε με φωτογραφίες ότι μόνο σε περιπτώσεις που η μμ γίνεται σε μικρή έκταση (μικρότερη από 5 εκ2) μπορεί να υπάρξει φυτροτικότητα άνω του 90% σε περιπτώσεις που μπαίνουν περισσότερα από 50 γκραφτς/εκ2. Η κουβέντα ολοκληρώθηκε με τις τιμές, όπου για τη μία μέρα η τιμή που μου δόθηκε ήταν 2.500 ευρώ και για τις δύο μέρες 4.000, ενώ για τη μμ που θα κάνω (αν κάνω) τον επόμενο χρόνο μου δόθηκε (κλειδωμένη) τιμή στα 1800 και 3.500 αντιστοίχως.

Στη συνέχεια, και αφού είχα ζητήσει από την αρχή αν μπορώ να δω live μμ, με πήγαν έναν όροφο κάτω, με έντυσαν σαν εξωγήινο και μπήκαμε σε μία από τις αίθουσες που γινότανε μμ (συνολικά 4 άτομα έκαναν μμ χθες). Τα πράγματα εκεί ήταν πιο χαλαρά από ότι τα περίμενα, ο φίλος (τον οποίο ευχαριστώ που με "δέχτηκε" και μιλήσαμε κιόλας) ήταν χαλαρά ξαπλωμένος και έβλεπε τηλεόραση ενώ ο γιατρός του τοποθετούσε τα μοσχεύματα, τα οποία δύο νοσοκόμες τα τοποθετούσαν στο εργαλείο με το οποίο γινότανε η μμ.

Γενικά συμπεράσματα:
Συμπεριφορά: Άψογη
Χώροι: καθαροί και με μεγάλη αλλαγή προς στο καλύτερο στους χώρους τους οποίους είχα επισκεφτεί πριν από 1,5 χρόνο
Συνεννόηση: Άψογη. Απαντήθηκαν τα πάντα, ενώ και η γιατρός που με είδε σε δεύτερη φάση, με έκανε να αισθανθώ σιγουριά.
Προσφορά: Έτσι και έτσι, μιας και περίμενα ότι ίσως υπήρχαν λίγο ακόμα καλύτερες τιμές από αυτές που μου δόθηκαν για το πρώτο πακέτο. Δεν ξέρω αν με παίρνει για περαιτέρω παζάρι, αλλά αν αποφασίσω να κάνω εκεί, θα το κάνω το παζαράκι μου.

Στα αρνητικά ότι η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία για την μεταμόσχευσή μου ήταν για τις 4/2 πράγμα που με βγάζει εκτός προγραμματισμού μιας και είχα σκοπό να την κάνω μέσα στον Γενάρη, αλλά και με κάνει να σκέφτομαι μήπως οι γιατροί που κάνουν κάθε μέρα μμ, είναι κουρασμένοι ή βαριούνται ή δεν ξέρω τι άλλο (για να πω την αλήθεια αν εγώ έκανα κάθε μέρα το ίδιο πράγμα επί 220 εργάσιμες μέρες δεν ξέρω αν κάθε μέρα θα ήμουν καλός σε αυτό. Από την άλλη μπορεί να πει κάποιος ότι ένας γιατρός που κάνει 220 μμ τον χρόνο, πρέπει να θεωρείται έμπειρος, τι να πω...).

Στη συνέχεια έπονται Βεκρής και ίσως και Αναστασάκης. Τα ραντεβού δεν έχουν κλειστεί ακόμα, θα κλειστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
 

dimitris50423

Well-Known Member
φιλε μου για το μπροστα με 2000 γκραφτς εισαι σουπερ καλυμμενος με την προυποθεση οτι θα πιασεις μεγαλα ποσοστα φυτρωσης. εμενα μου βγαλανε 2300 γκραφτς σε μια συνεδρια.
Αν υποθεσουμε οτι μπορουν να σου βγαλουν τοσα σε μια συνεδρια ποιος ο λογος να κανεις διπλες και επαναληπτικες και ολα αυτα? με 2000 καλυπτεις πολυ καλα το μπροστα και τα υπολοιπα 300 τα ριχνεις πισω και καθαρισες..
ολα τα αλλα με τις διπλες συνεδριες η γνωμη μου ειναι οτι ειναι πεταμενα λεφτα. στην ουσια δεν θα αξιοποιησεις τη δυνατοτα μιας κλινικης να σου βγαλει οσα μπορει και να σε τελειωσει σε μια μερα αλλα ζητας να το σπασει σε δυο συνεδριες.
αυτο που ζητας ειναι η χαρα της οποιαδηποτε κλινικης γιατι θα σου παρει σχεδον διπλα λεφτα.
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
αυτο που ζητας ειναι η χαρα της οποιαδηποτε κλινικης γιατι θα σου παρει σχεδον διπλα λεφτα.
Πως θα γίνει αυτό; αφού τα συνολικά grafts θα είναι συγκεκριμένα; Γιατί θα κοστίσει το διπλάσιο να τα βάλεις σε δυο δόσεις;
 

FreeThinker

Well-Known Member
Τωρα σοβαρα τοσο ανυπομονος εισαι? Επειδη θες Γεναρη και αυτοι σου προτεινουν Φλεβαρη? Συνεχισε να κανεις την ερευνα σου ψυχραιμα και οχι βιαστικα! Καλη συνεχεια και ευχαριστουμε για τις ενημερωσεις!
 

dimitris50423

Well-Known Member
Η κουβέντα ολοκληρώθηκε με τις τιμές, όπου για τη μία μέρα η τιμή που μου δόθηκε ήταν 2.500 ευρώ και για τις δύο μέρες 4.000,

οι κλινικες χρεωνουν σχεδον διπλα αν θες δυο μερες, δεν ξερω πως εξηγειτε. επειδη τους απασχολεις 2 μερες? γινεται πιο λεπτομερης δουλεια? αποψη μου ειναι δουλεια που μπορει να γινει σε μια μερα την κανεις κ τελειωνεις. εκτος αν δε σε νοιαζουν τα λεφτα και εισαι ανετος να δινεις.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

andy.k

Active member
Δημητρη νομίζω ότι ή dhi ανά ημέρα δουλεύει γύρω στα 1200-1300 grts. Άρα αν πας 2 μέρες και δώσεις 4000, είσαι περίπου 2500 grts για 4000€ ήτοι 1,6 €/ grt. Εμενα ο Βεκρης καθώς και σε άλλο παιδί εδώ μέσα πήρε 3000€ για 2000grts, άρα 1,5€ /grt...Δλδ περίπου το ίδιο...Απλά στα + της dhi είναι ότι δε κάνει motorized εξαγωγή, οπότε είναι πιο αργή, αλλά θεωρητικά δε ταλαιπωρεί τη δοτρια, ενώ ο Βεκρης σε παιδεύει μόνο μια μέρα, σου παίρνει κ λιγότερα ανά grt αλλά σε ταλαιπωρεί ίσως λίγο παραπάνω στη δοτρια με τη motorized, αν κ εγώ δε βιωσα κάποια ταλαιπωρία, όλα οκ πλεον... Εσένα βεβαια σου πήγε ακόμη πιο οικονομικα αφού για την ίδια τιμή εβαλες 2300grts...αλλά και ή dhi για τόσα grts θα σου επερνε 2 συνεδρίες δλδ 4000€...
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
οι κλινικες χρεωνουν σχεδον διπλα αν θες δυο μερες, δεν ξερω πως εξηγειτε. επειδη τους απασχολεις 2 μερες? γινεται πιο λεπτομερης δουλεια? αποψη μου ειναι δουλεια που μπορει να γινει σε μια μερα την κανεις κ τελειωνεις. εκτος αν δε σε νοιαζουν τα λεφτα και εισαι ανετος να δινεις.
Μια κλινική (που να γνωρίζω) το κάνει αυτό, γιατί χρεώνει με τις ώρες/μέρες και όχι με το graft. Οπότε μην γενικευουμε, δεν είναι κάτι που ισχύει καθολικά.

στάλθηκε από το Vertu μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

piros75

Well-Known Member
Καλημέρα,

απαντήσεις στα παραπάνω:

Η DHI μου πρότεινε 1600-1800 γκραφτς σε μία ημέρα για να βάλουν τα περισσότερα μπροστά και κάποια λίγα πίσω βάσει αυτού που τους ζήτησα για πλάνο το οποίο θα περιλαμβάνει σταδιακή πύκνωση και όχι μαξιμουμ πυκνότητα με την μία (ο λόγος γι' αυτό αναφέρεται στο κείμενό μου αλλά και σε κείμενα πολλών μελών εδώ μέσα που μιλάνε για χαμηλή φυτρωτικότητα όταν αυξάνεται η πύκνωση στην τοποθέτηση). Παρά ταύτα, τους πήρα τηλέφωνο να τους ρωτήσω αν μπορούν να βγάλουν περισσότερα σε μία μέρα για να μου βάλουν τα υπόλοιπα πίσω και μου είπαν πως σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να φτάσουν και τα 2000 μοσχεύματα αλλά ο Μ.Ο. τους είναι τα 1500/ημέρα. Τους ανέφερα αυτά που λέει ο dimitris50423 και μου είπαν ότι με μοτοραιζ εξαγωγέα μπορεί όντως κάποιος να βγάλει περισσότερα μοσχεύματα, αλλά θεωρούν πως δεν είναι καλό για τη δότρια μιας και χρησιμοποιεί μεγαλύτερου διαμέτρου εξαγωγέα, αλλά και γιατί σε πολλές περιπτώσεις τα μοσχεύματα που βγαίνουν δεν είναι καλής ποιότητας (κομμένα ή κατεστραμμένα όπως μου είπαν).

Επιπρόσθετα, πήρα για ραντεβού στον Βεκρή. Με συνδέσανε με την ιδιαιτέρα του (όπως μου είπαν. Μου φάνηκε η ίδια κοπέλα που είχα δει πριν από 1,5-2 χρόνια) όταν της ζήτησα ραντεβού με τον γιατρό μου είπε ξανά ότι για ραντεβού μαζί του πρέπει να πληρώσω 70 ευρώ και άρα ίσως θα ήταν καλύτερο να μιλήσω με αυτήν. Να σας πω την αλήθεια για δεύτερη φορά ξενέρωσα. Ενώ και τα όσα μου είπαν για το motorized FUE με βάλανε σε σκέψεις. Έτσι κάθισα και έψαξα λίγο στο δίκτυο σχετικά και βρήκα τα παρακάτω νήματα από συναγωνιστές του εξωτερικού:

http://www.hairrestorationnetwork.com/eve/169281-ultimate-manual-versus-motorized-fue-thread.html
http://www.hairtransplantnetwork.com/Hair-Loss-Treatments/FUE-extraction-devices.asp

Τα περισσότερα μέλη λοιπόν ήταν κατά της motorized FUE λόγω μεγαλύτερου transection (αυτό μάλλον αφορά το κόψιμο των μοσχευμάτων), της χαμηλότερης φυτρωτικότητας, αλλά και της γενικότερα χειρότερης εικόνας στη δότρια, τόσο από την άποψη της επούλωσης όσο και της αραίωσης αυτής. Απομονωνόντας, το παρακάτω κομμάτι από ένα άρθρο διαβάζω:

Advantages and Disadvantages of Manual Versus Motorized Devices
Manual FUE Tools

According to proponents of manual FUE tools, one major advantage includes greater tactile "feedback" to the hair restoration physician during extraction. This allows for a better "feel" and understanding of tissue resistance and the location/angle of the follicle. Other advantages include a decrease in follicular damage associated with heat, torsion and friction created by motorized devices; a greater level of control during extraction - which includes control over the number of rotations/oscillations per extraction.

Disadvantages of manual FUE tools include more fatigue and increased potential for human error and a reduced number of follicular units extracted per hour (compared to motorized devices).

Motorized FUE Devices

Advantages of motorized FUE devices include the ability to extract larger quantities of follicular units per hour resulting in increased session sizes in reduced time and a reduction in fatigue and human error associated with a manual punch.

Disadvantages of the motorized FUE device include an increased number of oscillations/rotations creating more heat, torsion, friction and tension on the follicular unit when compared to manual devices, a lack of tactile feedback to physicians possibly resulting in increased follicular damage and the potential to drive up the cost of FUE procedures due to loftier costs of some motorized devices.


Βάσει όλων των παραπάνω (αλλά και λόγω της καλής εντύπωσης που είχα στην επίσκεψή μου στη DHI και στην κακή εντύπωση που μου έκανε για δεύτερη φορά η απαίτηση να πληρώσω 70 ευρώ για να δω τον Βεκρή, αλλιώς θα τα έλεγα για ακόμα μια φορά με την γραμματέα του) αποφάσισα να μην επισκεφτώ ξανά τον Βεκρή.

Επόμενη στάση Αναστασάκης, ο οποίος ωστόσο μου είχε προτείνει STRIP στην πρώτη επίσκεψη.
 

andy.k

Active member
Piros, αυτο με τα 70€ την επισκεψη, γινεται επειδη θεωρειται επισκεψη/συμβουλευτικο ραντεβου...Εγω οταν ειχα παει ζητησα να μιλισω 10 λεπτα μαζι του για να τον γνωρισω κυριως κ δε μου πηραν κατι, αν κ ειχα πει ο ιδιος οτι ας πληρωσω την επισκεψη, προκειμενου να κλεισω το ραντεβου. Νομιζω οτι οι περισσοτεροι ζητανε 70€ αν δε το εχουβ σιγουρακι οτι θα τους επιλεξεις τελικα για να παρουν το 3χιλιαρο...Ωστοσο ειναι πολυ λαθος κ "μικροπρεπης" συμπεριφορα αυτη, αν θες να λεγεσαι κλινικη επιπεδου...Οκ θεμα marketing, δε ξερω πως το αντιλαμβανονται...Παντως αν δε σου κανει κλικ κατι, καλα κανεις κ το απορριπτεις...Οσο γι αυτο που σου ειπαν απο dhi, για 2000 grts/μερα...εδω μεσα νομιζω κανεις δε το εχει πιασει αυτο το νουμερο, ουτε καν 1500...αντε 1200-1300 το πολυ...Ισως να το εχουν κανει μια-δυο φορες, αλλα οχι οτι ειναι κ συνηθες...Τελος παντων, υπαρχουν κλινικες που σου λενε αυτο που θες ν ακουσεις κ κερδιζουν την εμπιστοσυνη σου. Συνεχισε το ψαξιμο φιλε, σε βλεπω σχολαστικοτατο κ θα τη βρεις την ακρη...
 

piros75

Well-Known Member
Ναι Andy αυτό που λες συμβαδίζει με αυτό που μου είπαν, ότι δηλαδή ο Μ.Ο. τους είναι τα 1500 γκραφτς/ημέρα (άρα έχουν και πολλά 1300αρια). Το θέμα με τον Βεκρή δεν είναι τελικά τόσο ότι ζητάει 70 ευρώ για να σε δει, όσο ότι κάνει motorized FUE που από το διάβασμα που έκανα δεν θα το προτιμήσω. Άλλωστε, όπως είπα ο στόχος μου είναι να κινηθώ συντηρητικά στην πυκνότητα και άρα δεν με ενδιαφέρει να βάλω αμέσως 2500 μοσχεύματα μπροστά.
 

mikegad

Well-Known Member
Κατά την άποψη μου, το να σε δει ο ίδιος ο γιατρός που θα κάνει την επέμβαση επιβάλλεται και καμιά σοβαρή κλινική δεν πρέπει να σε παραπέμπει σε γραμματείς και φαρισαίους...

Τα 70 ευρώ είναι απλά γυφτιά από μέρος του ,από την στιγμή που μπορεί να βγάλει χιλιάρικα αν κερδίσει την εμπιστοσύνη του πελάτη...
 

LARIOISO

Member
Ρε παιδια ειμαι βασικα καινουργιος εδω μεσα και χαιρομαι που βρηκα και αλλους ανθρωπους να μοιραζομαστε το ιδιο προβλημα.Εγω ειμαι 40 χρονων και εκανα πρωτη φορα μμ με στριπ στα 27.Το προβλημα μου ειναι μπροτα ακαι β ζωνη ,
 
Τελευταία επεξεργασία:

dimitris50423

Well-Known Member
φιλε piros εγω δεν το ειχα ψαξει τοσο πολυ οσο εσυ ημουν ασχετος οταν αποφασισα να κανω τη μμ μου.. καλα κανεις και το ψαχνεις. για αυτα που γραφεις ομως για τη motorized σε εμενα δεν εγινε κατι απο αυτα.. μοσχευματα δεν καταστραφηκαν κατα την εξαγωγη. φυτρωση αν υπολογισω απο το μαλλι που βγηκε εχω σε πολυ υψηλα ποσοστα και η δοτρια επουλωθηκε πληρως. (συντομα θα βαλω φωτο στο θεμα μου τη δοτρια. τη χρωσταω).
προσωπικα δε θα προτιμουσα να τα βαλω λιγοτερο πυκνα και μετα να παω και να επεμβω με πυκνωση αναμεσα στα μεταμοσχευμενα. ο καθενας εχει τη στρατηγικη του βεβαια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα