Σωστή χρήση derma roller

Reve

Active Member
Καλησπέρα παιδιά. Επειδή η μινοξ έχε πέσει αισθητά λέω να βάλω και το ρολλερ στο θέμα. Έχω ένα 0.5 και βάζω 1 φορά την μέρα μινοξιδίλη. Καθε πότε να ρολλάρω? Ξέρω ότι έχει απαντηθεί στο παρελθόν αλλά δεν μπορώ να το βρω στις σελίδες. Να σημειώσω ότ βουριτσίζω κιόλας ελαφρά κάθε μέρα, καμιά 30-40 περασιές. Πως να τα συνδυάσω ρολλερ μινοξ βουριτσισμα?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
reve, εγώ στο χαλαρό με 0,5 κάνω 3 φορές την εβδομάδα, αλλά κυρίως για απορρόφηση τοπικών. Αν δεν πιέζεις πολύ δεν υπάρχει θέμα, αλλιώς προτίμησε 2 φορές. Όσον αφορά το βούρτσισμα, αν δεν νιώθεις ενόχληση από το ρολλερ καθώς θα περνάς με τη βούρτσα δεν υπάρχει πρόβλημα. Διαφορετικά αφήνεις κάποιο διάστημα (1 ημέρα) να ηρεμήσει το δέρμα σου.
Την ημέρα που θα κάνεις ρολλερ, κάνεις το βούρτσισμα πριν
 

sven

Active Member
Σε μένα την επομενη μέρα κοκκινίζει λίγο, καλά λογικό αυτό αλλα όταν ιδρώνω κοκκινίζει το κεφάλι πιο πολύ και παραμένει έτσι για 2-3 μέρες .Το καλοκαίρι δηλαδή που θα στάζω από τον ιδρώτα....τι θα γίνετε....
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Gomi ευχαριστώ για την απάντηση. Και τι να περιμένω από αποτελέσματα πάνω κάτω??

Reve, προσωπική μου άποψη, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, είναι ότι το ρολλερ κάτω από 1,5mm κάνει μόνο για απορρόφηση. Στην πρόσφατη μελέτη που κυκλοφόρησε για τα μακροφάγα, από Ισπανούς επιστήμονες, έδειξε πως τα κύτταρα αυτά δίνουν σήματα (signals) στα κύτταρα που εμπλέκονται στην τριχοφυΐα.
Ο βαθύς τραυματισμός (πλήρης διείσδυση 1,5mm ή και 2mm) ενεργοποιεί τα μακροφάγα για την αποκατάσταση της περιοχής. Τα μικρά ρολλερ δεν έχουν καμία επίδραση.

Θα πειραματιστώ με 1,5mm ρολλερ 1 φορά την εβδομάδα και αμέσως εφαρμογή τοπικού beta glucan.

Topical and systemic administration of beta glucan enhances wound healing by increasing macrophage infiltration into the wound area, and by stimulating tissue granulation, collagen deposition, re-epithelization, and tensile strength

Είναι κρίμα να "καίμε" ένα καλό χαρτί όπως αυτό του μικροτραυματισμού δίχως να το εκμεταλλευόμαστε όπως πρέπει κατ εμέ.

Νεώτερα επ αυτού προσεχώς αφού έρθει το serum που παράγγειλα.

 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
GOMI είσαι αρχηγός. Ευχαριστώ πολύ. Το φοβάμαι το 1.5 προς το παρών θα δω προς το μέλλον.

Και καλά κάνεις. Προς το παρόν όπως σου είπα δεν έχει νόημα εφόσον δεν εφαρμόζουμε μετά το ιδανικό τοπικό (αν υπάρχει) γι αυτό που θέλουμε...Μετά από συνεχή τραυματισμούς η δημιουργία ουλώδη ιστού είναι πολύ πιθανόν οπότε τις αρχικές εφαρμογές θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.
Άσε να πειραματιστώ και θα δούμε αν βγει κάτι...
 

Mengoni

Member
Kapa, Gomi ή όποιος άλλος γνωρίζει, σχετικά με τα σπυράκια που εμφανίστηκαν στο κεφάλι πήγα σε ένα δερματολόγο για να με εξετάσει και μου είπε ότι έχω μια ήπιας μορφής φλεγμονή!!! Μου έδωσε μια κρέμα για 3 μέρες ( έχει κορτιζόνη απ΄ότι είδα) και μου είπε να πειραματιστώ ώστε να δω τι είναι αυτό που την δημιουργεί. Δηλαδή να χρησιμποιώ μόνο ρόλλερ και αν δεν ξαναεμφανιστούν μετά να δοκιμάσω μόνο τσουκνίδα και να δω μετά εκεί τι γίνεται και αναλόγως αυτό που τη δημιουργεί να το κόψω. Όμως μου είπε αν δω αποτέλεσμα στο μαλλί και ξαναεμφανιστούν τα σπυράκια δεν είναι απαραίτητο να κόψω κάτι από τα δύο απλά θα πρεπει να συμβιβαστώ με την φαγούρα και την κοκκινίλα.

Από τα λίγα που γνωρίζω η φλεγμονή ίσως να είναι και καλό σημάδι για τη συνέχεια ( ή κάνω λάθος;)

Εσείς τι προτείνετε να κάνω;;;

ΥΓ: Τσουκνίδα βάζω εδώ κ ένα εξάμηνο χωρίς θέματα. Ρόλλερ έχω ένα μήνα που ξεκίνησα (1,5 mm, 1φ/βδομάδα) και εμφανίστηκαν 2 φορές αυτά τα σπυράκια.

ΥΓ2: Το απολυμαινω πριν και μετα τη χρηση με ζεστό νερό και Oktenisept.

ΥΓ3: Επειδή τον ρώτησα μου απέρριψε την περίπτωση να έχω πάθει μόλυνση.
Eυχαριστώ εκ των προτέρων.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εφόσον σιγουρεύτηκες ότι δεν παίζει μόλυνση τότε είσαι οκ. Σπυράκια έβγαζα και εγώ κατά καιρούς από τη detumescence και υποχωρούσαν με betadine. Αν είναι ένδειξη φλεγμονής όπως σου είπε, κατά 99% είναι από το ρολλερ και θεωρητικά με τον καιρό θα πρέπει να υποχωρήσουν και να πάψουν να βγαίνουν.
Η φλεγμονή έχει τα καλά της, έχει και τα στραβά της. Δες πως θα πας και κρίνεις ανάλογα...
 

neos92

Member
μη φοβαστε το 1,5mm.θα το συνηθισετε.ειδικα αν εχετε μακρυ μαλλι το 0,5 δεν κανει τιποτα.εγω σκεφτομαι να περασω σε 2mm απο το καλοκαιρι και μετα.το μαιο κλεινω 6,5 μηνες.ετσι και τιγκαρω μεχρι τοτε περναω στανταρ σε 2mm πριν το καλοκαιρι με εφαρμογη μια φορα το μηνα.επιπλεον κοβω σταδιακα και μινοξιδιλη.χρησιμοποιω τωρα 6 φορες τη βδομαδα μια φορα τη μερα.τριχοπτωση η ιδια.εμενα παντως ο ερεθισμος απο 1,5 μεσα σε 1,5 μερα φευγει.το θεμα ειναι με τα καπακια του αιματος.
 

sven

Active Member
Ρολλερ και μινοξ μαζί κάποιος είχε ποσταρει εδω πέρα οτι είχε διαβασει σε ξένο φορουμ οτι δεν πάνε μαζί. Αν ξέρει κάποιος κάτι ας κάνει μια ενημέρωση.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gkok

Member
Εγώ πάντως θυμάμαι ότι στην έρευνα που κάνανε για roller 1,5 έλεγαν ότι δεν πρέπει να βάζεις αμέσως μετά το ρολάρισμα minox αλλά μετά από μια μέρα.Το θυμάται κανείς αυτό;
 

mimis giova

Active Member
δεν ειναι καθαρη για να καταλαβεις..λογικα μουφα ειναι..απο περιεργεια πως λειτουργει αυτο το προιον ρε γκομη????λενε??
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
δεν ειναι καθαρη για να καταλαβεις..λογικα μουφα ειναι..απο περιεργεια πως λειτουργει αυτο το προιον ρε γκομη????λενε??

Ουσιαστικά πρόκειται για home made μεσοθεραπεία, αλλά εκτός από τα πολυπεπτίδια, για τα υπόλοιπα συστατικά δεν μπόρεσα να βρω κάτι το ενδιαφέρον.
Εδώ το ίδιο προϊόν αρκετά ακριβότερο

http://www.makemeheal.com/mmh/product.do?id=50858
 

mimis giova

Active Member
μαλιστα..κατι θελω να παρω να δοκιμασω κ εγω πια..ειμαι με φολιτζεν κ κκασικα μινοξ..αλλα δεν βλεπω φως..θα παρακολουθω μηπως καταληξω καπου π να αξιζει...
 

neos92

Member
εγω ειχα πει οτι δεν κανει καλο η χρηση μινοξιδιλης και dermaroller μαζι.το ειχα διαβασει καπου στο ξενο φορουμ.απλα φοβαμαι να κοψω αμεσως την μινοξιδιλη για αυτο το κανω σταδιακα.
 

neos92

Member
παντως η θεραπεια dermaroller 1.5 δουλευει πιστευω.θα σας πω ενα μικρο παραδειγμα για τον τραυματισμο του δερματος.δεν λενε οτι αμα ξυριζεις τις τριχες σου αυτες μετα θα βγουνε πιο αγριες(δηλαδη πιο χοντρες).ε το ιδιο πραμα ειναι.επισης στο ξενο φορουμ επειδη το διαβασα το θεμα καπως ειδα οτι μαζι με την αυξημενη παραγωγη κολλαγονου παραγωνται και κατι πρωτεινες wnt η καπως ετσι.ξερει κανεις?
 

gkok

Member
εγω ειχα πει οτι δεν κανει καλο η χρηση μινοξιδιλης και dermaroller μαζι.το ειχα διαβασει καπου στο ξενο φορουμ.απλα φοβαμαι να κοψω αμεσως την μινοξιδιλη για αυτο το κανω σταδιακα.

H έρευνα αν θυμάμαι καλά δεν έλεγε να μην βάζεις μινοξιδίλη, αλλά να μην βάζεις αμέσως μετά το ρολλάρισμα,να βάζεις από την επόμενη μέρα και για 6 μέρες μέχρι να ξανακάνεις ρολλάρισμα το οποίο έκανες μία φορά την εβδομάδα.Αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος γι᾽αυτό ρώτησα.
 
Μπλουζα