Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα

kabatzas

New Member
Απ: Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα

καλησπέρα, καταρχήν βρίσκομαι σε φάση που κάνω διάλλειμα από το stieprox και η Σ.Δ ειναι σχεδόν σε πλήρη ύφεση πράγμα τέλειο. Γενικά είμαι σε καλή φάση, τριχόπτωση υπάρχει αλλά όχι οσο εντονη ήταν πριν 1-1μιση μήνα. Εχω λιγη φαγούρα μερικές φορές και ήπια ξηροδερμία. Επίσης το μαλλί λαδώνει σχετικά γρήγορα και έχω και αυτή την μικρή ξυροδερμία, οπότε ψάχνω ένα φυτικό σαμπουάν για καθημερινή χρήση, ποιο θα προτείνατε? σκέφτομαι αλόη αλλά ειλικρινα δεν μπορώ να προσδιορίσω τι τύπο μαλλί έχω, καμια ιδέα ποιι είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες για να το προσδιορίσω?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

kabatzas είπε:
Επίσης το μαλλί λαδώνει σχετικά γρήγορα και έχω και αυτή την μικρή ξυροδερμία, οπότε ψάχνω ένα φυτικό σαμπουάν για καθημερινή χρήση, ποιο θα προτείνατε?

Αυτό http://shop.sixwise.com/bathshowergeleconomicalgallonsize.aspx ή αυτό http://candlemaking.myshopify.com/collections/custom-collection-1/products/ygri-vasi-sapouniou-organiki

JackSheppard

New Member

kabatzas είπε:
καλησπέρα, καταρχήν βρίσκομαι σε φάση που κάνω διάλλειμα από το stieprox και η Σ.Δ ειναι σχεδόν σε πλήρη ύφεση πράγμα τέλειο. Γενικά είμαι σε καλή φάση, τριχόπτωση υπάρχει αλλά όχι οσο εντονη ήταν πριν 1-1μιση μήνα. Εχω λιγη φαγούρα μερικές φορές και ήπια ξηροδερμία. Επίσης το μαλλί λαδώνει σχετικά γρήγορα και έχω και αυτή την μικρή ξυροδερμία, οπότε ψάχνω ένα φυτικό σαμπουάν για καθημερινή χρήση, ποιο θα προτείνατε? σκέφτομαι αλόη αλλά ειλικρινα δεν μπορώ να προσδιορίσω τι τύπο μαλλί έχω, καμια ιδέα ποιι είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες για να το προσδιορίσω?

εγω με το stieprox χρησιμοποιω ενα propoline καταπραυντικο με μελι, ειναι παρα πολυ καλο.

best1210

Member

sheppard αν εχεις καποια φωτο η λινκ να δουμε το propoline θα βοηθουσε.
το πηρες για συντηρηση?

εγω κανω συνδιασμο stieprox κ selsun .

βασικα κ εγω αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ΠΟΙΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ θεωρειται ΚΑΤΑΛΛΗΛο για ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και μονο....

θα θελα να ακουσω γνωμες...

peter13

Member

παιδια πριν 2 μηνες μου εδωσε θεραπεια δερματολογος για ΣΔ η οποια ηταν

βιταμηνες palmogen (τις περνω για δευτερο μηνα)
οliprox shampoo (λουστικα 3-4 φορες γτ μου λαδωνε το μαλλι)
lotion betnovade (εβαλα μονο 5-6 φορες,γτ με επιανε φαγουρα)

σημερα που ξαναπηγα μου εδωσε τα εξης

lotion elocon με biohin hiar lotion
stieprox shampoo

λετε να με βοηθησει αυτη η θεραπεια?μονο τριχωπτωση εχω (τριχες με δερμα) οχι φαγουρα και κλασσικα εκεινα τα ασρπακια που βγενουν αρκετα συχνα στο κεφαλι...τι λετε?βοηθηστε με γτ κοντευω να τρελαθω μεσα σε 2 μηνες...

kapa

Μέλος του προσωπικού

peter13 είπε:
παιδια πριν 2 μηνες μου εδωσε θεραπεια δερματολογος για ΣΔ η οποια ηταν

βιταμηνες palmogen (τις περνω για δευτερο μηνα)
οliprox shampoo (λουστικα 3-4 φορες γτ μου λαδωνε το μαλλι)
lotion betnovade (εβαλα μονο 5-6 φορες,γτ με επιανε φαγουρα)

σημερα που ξαναπηγα μου εδωσε τα εξης

lotion elocon με biohin hiar lotion
stieprox shampoo

λετε να με βοηθησει αυτη η θεραπεια?μονο τριχωπτωση εχω (τριχες με δερμα) οχι φαγουρα και κλασσικα εκεινα τα ασρπακια που βγενουν αρκετα συχνα στο κεφαλι...τι λετε?βοηθηστε με γτ κοντευω να τρελαθω μεσα σε 2 μηνες...
κοψε τις βιταμινες
συνεχισε το σαμπουαν
αντικατεστησε το betnovate και το elocon με fungoral cream και εισαι ετοιμος

kapa

Μέλος του προσωπικού

οποιο απο τα δυο ειδες σε εσενα βελτιωση

το fungoral cream τι ειναι?lotion?

ειναι κετοκοναζολη κρεμα,αυτην η ουσια βγηκε αρχικα για μυκητιαση και ΣΔ μονο,στην πορεια βρεθηκε οτι εχει και dht δραση

peter13

Member

και πως εφαρμόσετε αυτή η κρέμα;να μην πάρω την lotion elocon me biohin που μου έγραψε;ποια είναι η δοσολογια αυτής της κρεμας;

kapa

Μέλος του προσωπικού

peter13 είπε:
και πως εφαρμόσετε αυτή η κρέμα;να μην πάρω την lotion elocon me biohin που μου έγραψε;ποια είναι η δοσολογια αυτής της κρεμας;
το elocon και το butavate ανηκουν στις πολυ δυνατες κορτιζονες και λεπτενουν το δερμα,ειναι για περιστασιακη χρηση.
αν δεις οτι εχει καλμαρει το προβλημα με αυτα τα σταματας,αν νιωθεις τσουξιμο στο δερμα με την εφαρμογη τους τα σταματας οπωσδηποτε.
η δοσολογεια της κρεμας ειναι ποσοτητα μεχρι να καλυψεις την προβληματικη περιοχη στο δερμα παντα,αν εχεις εστω και λιγο μακρυ μαλλι και δεν μπορεις να εφαρμοσεις την κρεμα ,μπορεις με λιγο νερο μαζι βρεχοντας το χερι που θα κανεις μασαζ

tzotz

New Member

Καλημέρα παιδιά, καλή χρονιά και συγχαρητήρια για το φόρουμ σας. Ήδη με έχετε βοηθήσει αρκετά, οπότε χίλια ευχαριστώ.

Στο δια ταύτα... Εδώ και χρόνια υποφέρω από ΣΔ, αλλά τωρα πήρα χαμπάρι ότι η μινοξιδίλη απαγορεύεται.

Τον τελευταίο καιρό έχω έξαρση και το πιο άσχημο από όλα είναι ότι ο αριστερός κρόταφος έχει φτάσει πάνω από το μάτι, ενώ το πάνω μέρος του κεφαλιού
αραιώνει επικίνδυνα, αναβαθμίζοντάς με από Norwood2 σε 2-3.
Βεβαίως και έχω τρέξει σε δερματολόγους. Η στάνταρ διάγνωση είναι ότι είμαι μικτή περίπτωση: και ΣΔ και κληρονομικοί παράγοντες.

Ερωτήσεις:
α) πιο πριν διάβαζα ότι η ΣΔ προκαλέι τελογενή τριχόπτωση και όχι ανδρογενή. Άρα θα επανέλθει έστω και λίγο από το χαμένο έδαφος?
β) τι σόι πράγμα είναι η τελογενής τριχόπτωση? είναι μόνιμη?
γ) στην κενή θέση υπάρχουν παρα πολύ λεπτές τρίχες οι οποίες φαίνονται μόνο με δυνατό φως. Τι παίζει? Μπορώ να τις καρδαμώσω
χωρίς μινοξιδίλη?

Όσο για τις προηγούμενες αγωγές μου (όλες από γιατρό):
Minoxidil 5% βράδυ
Olyderm+Movcsan ανάμικτα πρωί

Παλιότερα:ξυράφι και έκανε δουλειά

Πιο παλιά
Stieprox σαμπουάν
Minoxidil 5%
Hair tonic lotion (δεν θυμαμαι με τι ήταν χειροποίητη από τον φαρμακοποιό σε πλαστικά μπουκαλάκια)

Ακόμα πιο παλιά
Χαπάκια με ψευδάργυρο

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

peter13

Member

Δεν εχω ταουκσιμο ουτε φαγούρα τώρα πια,μόνο τρίχοπτώση με δέρμα ,κάθε πόσο και ποτέ θα βάζω την κρέμα;

kapa

Μέλος του προσωπικού

η μινοξιδιλη με γλυκερινη αντι προπυλαινογλυκολη,δεν επηρεαζει το σμηγμα.
μπορειτε να χρησιμοποιησετε αφοβα ;)

peter13

Member

kapamarou με την κρέμα θα ισιωσει το δέρμα και θα σταματήσει η τριχωπτωση;βλεπω όλοι λένε πως περνούν 1 και 2 λοσιον...με το stepriox θα λουζομαι 2 φορές την βδομάδα ..τις άλλες με τι θα μου προτείνες;εχω το derchos της vichy..κανει;

kapa

Μέλος του προσωπικού

peter13 είπε:
kapamarou με την κρέμα θα ισιωσει το δέρμα και θα σταματήσει η τριχωπτωση;βλεπω όλοι λένε πως περνούν 1 και 2 λοσιον...με το stepriox θα λουζομαι 2 φορές την βδομάδα ..τις άλλες με τι θα μου προτείνες;εχω το derchos της vichy..κανει;
θα στανιαρει το δερμα σιγουρα,η τριχοπτωση δεν ξερω,αν δεις οτι δεν σταματαει η τριχοπτωση δοκιμαζεις ταυτοχρονα και φινα αν θελεις.
δεν μπορω να σου προτεινω καποιο συγκεκριμενο σαμπου,λογο το οτι δεν ειχα ΣΔ και δεν τα εχω δοκιμασει περα απο το fungoral shampoo

tzotz

New Member

kapamarou είπε:
η μινοξιδιλη με γλυκερινη αντι προπυλαινογλυκολη,δεν επηρεαζει το σμηγμα.
μπορειτε να χρησιμοποιησετε αφοβα ;)

Να σαι καλά kapamarou

την λάθος μινοξιδίλη έχω (alcohol 96%, propylene glycol, purified water)

tzotz

New Member

Παιδιά σόρρυ αλλά το παράκανα με το προηγούμενο μυνημα.

Ειμαι καινούργιος εδς πέρα και δεν πήρα είδηση τα εισαγωγικά topics.

Θα θελα να ρωτήσω το εξής: η αραίωση (σχετικά χρόνια) από ΣΔ είναι πάντα
αντιστρέψιμη;

Οι πολύ μικρές (μικροσκοπικές) τριχούλες που βγαίνουν κατά καιρούς καρδαμώνουν με τίποτα?

Το ξέρω ότι δεν είστε γιατροί αλλά πιστεύω στην δύναμη του μπλα μπλα...
(την έχω πληρώσει από χασάπηδες κανα δυο φορές. Και πάλι με
επιφύλαξη γιατί δεν θέλω να τσουβαλιάσω και γιατρούς που κάνουν σωστά την δουλειά τους)

peter13

Member

παιδια μου εγραψε η δερματολογος μου 2 shampoo,το frezzyderm το οποιο το πειρα και το fungoral,το frezzyderm το πειρα...και ηθελα να ρωτησω μπορω να αντικαταστησω το fungoral με το stieprox?μου πε να λουζομε καθε μερα ενναλαξ...αλλα για ποσο καιρο???Βλεπω που γραφετε οτι δεν ειναι κακρυπροθεσμη η χρηση τους....

MANKAR

Active Member

tzotz είπε:
Παιδιά σόρρυ αλλά το παράκανα με το προηγούμενο μυνημα.

Ειμαι καινούργιος εδς πέρα και δεν πήρα είδηση τα εισαγωγικά topics.

Θα θελα να ρωτήσω το εξής: η αραίωση (σχετικά χρόνια) από ΣΔ είναι πάντα
αντιστρέψιμη;

Οι πολύ μικρές (μικροσκοπικές) τριχούλες που βγαίνουν κατά καιρούς καρδαμώνουν με τίποτα?

Το ξέρω ότι δεν είστε γιατροί αλλά πιστεύω στην δύναμη του μπλα μπλα...
(την έχω πληρώσει από χασάπηδες κανα δυο φορές. Και πάλι με
επιφύλαξη γιατί δεν θέλω να τσουβαλιάσω και γιατρούς που κάνουν σωστά την δουλειά τους)
καλησπερα , η σδ προκαλει τριχοπτωση αλλα αν συνδιαζεται με κληρονομικη α/α τοτε αποκλιστηκα στην α/α ωφηλετε!!!εγω για παραδειγμα οταν ημουν 20 ειχα σδ αλλα το μαλλι ηταν δυνατο αβανα!!!τωρα εχω και σδ αλλα και α/α και εκει οφειλετε η πτωση !!!!!

Μπλουζα