Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα

LOK

Member
Απ: Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα

To stieprox αν θυμάμαι καλά είναι στην ίδια κατηγορία με το fungoral...,δηλαδή είναι για 1-2 μήνες. Επίσης το έχουν και σαν πιο καλύτερο απο το fungoral. Αν κοιτάξεις στις πρώτες σελίδες του θέματος θα δείς. Εγώ πάντος βάζω fungoral 1-2 φορές την εβδομάδα, αλλά μην ξεχνάμε οτι η οδηγίες γράφουν 4-6 εβδομάδες χρήσης...
Αυτά τα ήξερε καλύτερα ο Death Valley αλλα έχει πολύ καιρό να φανεί...πρέπει να τον bannaran παλαιότερα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member

best1210 είπε:
http://www.pharmasales.gr/gia-ta-mallia/sampouan-gr-2/korres--and-urtica--250ml.html

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΕΧΕΙ δοκιμασει κανεις?(συγνωμη αν δεν επιτρεπονται τετοιου ειδους λινκ)..

Οχι εγω,αλλα καπου ειχα διαβασει οτι η γλυκοριζα ρυθμιζει το σμηγμα και βλεπω οτι το γραφει και στα χαρακτηριστικα του σαμπουαν
Χάρη σε ένα δραστικό παράγωγο γλυκόριζας ρυθμίζει τα επίπεδα του σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής ενισχύοντας την καλή υγεία και λάμψη των μαλλιών.

best1210

Member

οποτε για συχνο λουσιμο ΠΡΕΠΕΙ να ειναι καλο..

το ερωτημα ειναι οτι πολλα φαρμακεια δεν εχουν τα παραπανω σαμπουαν..

εκει τι γινεται?επιτρεπεται να τα παραγγειλω η δεν το ρισκαρουν οι φαρμακοποιοι?

bz

New Member

αν δεν κάνω λάθος το fungoral προτείνει αγωγή συντήρησης με 1 εφαρμογή ανά εβδομάδα - 10 μέρες χωρίς χρονικό όριο .

Οσοι χρησιμοποιούν το fungoral 2 - 3 φορές την εβδομάδα πέραν των 4 εβδομάδων έχουν δεί προβλήματα ή οφέλη .Εχουν σιγουρευτεί οτι δεν είναι επικίνδυνο ;

sito

Active Member

bz είπε:
αν δεν κάνω λάθος το fungoral προτείνει αγωγή συντήρησης με 1 εφαρμογή ανά εβδομάδα - 10 μέρες χωρίς χρονικό όριο .

Οσοι χρησιμοποιούν το fungoral 2 - 3 φορές την εβδομάδα πέραν των 4 εβδομάδων έχουν δεί προβλήματα ή οφέλη .Εχουν σιγουρευτεί οτι δεν είναι επικίνδυνο ;

Εγω το χρησιμοποιώ γυρω στα 2.5 χρόνια. Εχω κανει καποιεσ διακοπες, οχι προγραμματισμενες βεβαια (δηλδαδη λογω φορτου εργασιας κτλ δεν προλαβαινα να το χρησιμοποιω). Δεν εχω δει κατι αρνητικο, εχω την εντυπωση ενα προβλημα π δημιουργειτε σιγουρα απο παρατεταμενη χρηση φουγκοραλ (μιας κ ειναι αντιμυκιτιακο) να δημιουργηθει αντισταση στα μικροβια κ μηκτυτες του δερματος μας, ωστε οταν θα εχουμε καποιο προβλημα μυκητιασης η κετοκοναζολη να ειναι αχρηστη για μας.

best1210

Member

καλησπερα παιδια.πηγα σε ενα φαρμακειο να παραγγειλω αυτο http://www.pharmasales.gr/gia-ta-mallia/sampouan-gr-2/korres--and-urtica--250ml.html

μου ειπε οτι δεν το εχει και οταν τον ρωτησα να το παραγγελει να μου το φερει μασαγε τα λογια του.

εσας σας εχει τυχει να παραγγειλετε κατι και να μην σας το φερνουν?

ξερω οτι τα φαρμακεια δεχονται παραγγελιες οταν δεν εχουν κατι.

παρακαλω τα φωτα σας.να το παραγγειλω αλλου?

ApofasismenosPsyxakias

Καραφλοφυτευθείς Νεο-Κουκλεντές

Για να μην παιδεύεσαι συναγωνιστή, πάρε ένα φουνγκοράλ και λούσου μια φορά τη βδομάδα/10 μέρες, εφόσων πρόκειται για συντήρηση.

Ούτως ή άλλως, το σαμπουάν είναι το πιο μικρό κομμάτι της κάθε θεραπείας, αν δε λούζεσαι με χλωρίνη που λέει ο λόγος, κι έχεις απαλλαγεί απο ΣΔ, όλα τα σαμπουάν πάνω κάτω το ίδιο μαλλί θα σου αφήνουν.

panos21

New Member

Φιλε και εγω με fungoral την βγαζω...και παλι 100% δεν ειπαρχει συντηρηση αλλα με κραταει σε καλα επιπεδα.Ειναι και εποχιακη σε πολλους...εμενα πχ με ταραζει τον χειμωνα η ΣΔ και το καλοκαιρι παει διακοπες.

fotisI

Member

Να προσθέσω μερικές πληροφορίες....
Η ΣΜ, είναι αρκετά συγγενής με την ψωρίαση ή τον έρπητα. Όσοι έχετε ΣΜ πιθανόν να έχετε κάποιο μέλος της οικογένειάς σας που να έχει κάτι από τα 2.
Απλά σε εσάς εκδηλώνεται με αυτόν τον τρόπο.
Εγώ δεν έχω σοβαρά συμπτώματα εκτός από την λιπαρότητα, ειδικά όταν τρώω τυρί(κίτρινα κυρίως), επειδή λούζομαι σχεδόν κάθε μέρα. Και αν καμιά φορά σοβαρέψει το πράμα βάζω fungoral.
Σύμφωνα με διάφορα που διάβαζα πρόσφατα, μπορεί κ το φουνγκοραλ να προκαλεί προβλήματα όταν διακόπτεις την χρήση του και φοβάμαι μήπως ο κατασκευαστής του έχει βρει το μηχανισμό να βγάζει χρήματα....(έτσι δουλεύει και το δηλητήριο στο τσιγάρο δηλ.όταν το παίρνεις συχνά κ τακτικά δεν παθαίνεις σύνδρομο στέρησης).
Για σκεφτείτε να υπήρχε ένα σαμπουάν που να σου έδιωχνε οριστικά την ΣΔ, θα το αγόραζες μια φορά μόνο... Ενώ τώρα, για πάντα...
Έχω ένα παππού 92 χρονών, και πατέρα 60, με πάρα πολύ μαλλί. Έτσι έπιασα μια μέρα την κουβέντα με τον παππού μου, και μου είπε ότι σε όλη την ζωή του αντιμετώπισε και αυτός φορές που είχε λιπαρότητα και έντονη πιτυρίδα. Σε εποχές που δεν υπήρχαν διάφορα σαμπουάν, αυτός έκανε το εξής: έβρεχε τα μαλλιά του με ξίδι, και τα άφηνε ένα ολόκληρο βράδυ με αυτό. Φορούσε μία σακούλα για καπέλο ώστε να μην στεγνώσουν. Και λούσιμο μόνο με πράσινο σαπούνι. Το δοκίμασα και εγώ και βλέπω πράγματι μείωση της λιπαρότητας(ελπίζω να συνεχίσει έτσι...)
Θα πρότεινα κ σε άλλους να δοκιμάσετε να δούμε τι παίζει.

LOK

Member

Έχουμε ξαναπεί οτι υγρά που περιέχουν κυρίως οινόπνευμα-οξυζενέ, καταπολεμούν την λιπαρότητα. Το σμήγμα όμως είναι διαφορετικό απο την λιπαρότητα γι'αυτό χρησιμοποιούμε την κετοκοναζόλη.
Θα μπορούσε κάποιος να ρίχνει σκέτο οινόπνευμα στο κεφάλι του, αλλα αυτό έχει σαν συνέπεια να αδυνατίσει το δέρμα του... Μπορείς να φτιάξεις μια λοσιόν με 70% απιονισμένο νερό και 30% οινόπνευμα, αλλα μετά θα μυρίζεις οινόπνευμα...

Το οξυζενέ είναι μια καλή λύση αλλα ξανθένει τα μαλλιά...

Τέλος η λιπαρότητα έχει να κάνει και με το ανοσοποιητικό σύστημα..., οπότε θέλει συνέχεια συντήρηση και δεν υπάρχει θεραπεία μπαμ κι έξω...
Το πράσινο σαπούνι είναι πολύ καλό και βοηθάει αρκετά, δε λύνει όμως το πρόβλημα...
Γενικά απ'οτι έχω καταλάβει δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία για όλους...,διαφέρουν οι οργανισμοί..., ο καθένας ανακαλύπτει μόνος του ποιά θεραπεία του δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

best1210

Member

να ρωτησω κατι μιας και δεν γνωριζω.
το fungoral ειναι για καταπολεμηση αποκλειστικα του σμηγματος?
μονο για αυτο ενδεικνυται?

LOK

Member

Καταπολεμά τις μυκητιάσεις της κεφαλής: σμηγματορροική δερματίτιδα, ποικιλόχρους πιτυρίαση, πυτιρίδα.

best1210

Member

και κατι αλλο.συγνωμη αν εχει απαντηθει σελιδες πιο πριν.
θα θελα την αποψη οσων εχουν χρησιμοποιησει κ stieprox και fungoral η ακομα και selsun.
ποιο θα επιλεγατε και γιατι?
αν εχει απαντηθει αν ειναι ευκολο ενα λινκ γιατι πολλες φορες μπαινω απο κινητο και καθυστερει.

vag25

Well-Known Member

best1210 είπε:
θα θελα την αποψη οσων εχουν χρησιμοποιησει κ stieprox και fungoral η ακομα και selsun.
αν εχει απαντηθει αν ειναι ευκολο ενα λινκ γιατι πολλες φορες μπαινω απο κινητο και καθυστερει.

Eγω selsun blue ,γιατι λειτουργει καλυτερα σε μενα.

best1210

Member

παιδες εχετε χρησιμοποιησει ποτε το frezyderm?
εντυπωσεις?ειναι καλυτερο απο selsun k stierprox???

VAG οταν δεν χρησιμοποιεις το σελσουν εχεις καποιο θεμα με τα μαλλια???
ποσες φορες το χρησιμοποιεις?

vag25

Well-Known Member

best1210 είπε:
παιδες εχετε χρησιμοποιησει ποτε το frezyderm?
εντυπωσεις?ειναι καλυτερο απο selsun k stierprox???

VAG οταν δεν χρησιμοποιεις το σελσουν εχεις καποιο θεμα με τα μαλλια???
ποσες φορες το χρησιμοποιεις?

To frezyderm το χρησιμοποιω τωρα.Οταν τελειωσει θα γραψω εντυπωσεις.

Tι θεμα να εχω με τα μαλλια?Καθε μερα.

Το ασχημο ειναι οτι λιγοστευουν συνεχεια.Πολυ τριχπτωση τελευταια:(

best1210

Member

προς το παρον μπορεις να δωσεις καποια εντυπωση?το βρισκεις ευκολα σε φαρμακεια?

εννοουσα πριν οτι αν το σταματησεις αποτομα θα σου εμφανιστει παλι θεμα με την Σ.Δ?

vag25

Well-Known Member

best1210 είπε:
προς το παρον μπορεις να δωσεις καποια εντυπωση?το βρισκεις ευκολα σε φαρμακεια?

εννοουσα πριν οτι αν το σταματησεις αποτομα θα σου εμφανιστει παλι θεμα με την Σ.Δ?

To βρηκα στο πρωτο φαρμακειο που μπηκα.

Το δευτερο δεν το γνωριζω.

Pierre

Member

best1210 είπε:

Stieprox δαγκωτό...τουλάχιστον στο δικό μου τριχωτό έδρασε καλύτερα...
Η δραστική του ουσία είναι το Ciclopirox Olamine.

Μπλουζα