Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα

guru_gr

Member
Απ: Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα

Καλησπέρα, καταρχήν να πω ότι διάβασα της περισσότερες απαντήσεις,
Θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός.
Μετά από επίσκεψη σε Δερματολόγο έμαθα ότι έχω Σμηγματοροική Δερματίτιδα αλλά και Ανδρογενής Αλωπεκία, στάδιο 2 ίσως και 3 .
Θεραπεία για την Σ.Δ. stieprox σαμπουάν 1.5% ανά 2 μέρες και minoxidil (Rogaine) 5% πρωί-βράδυ 6 ψεκασμούς , στο ενδιάμεσο λούσιμο με frezyderm everyday.
Στην εφηβεία είχα Κυστική ακμή και έπαιρνα Roaccutan ,πολλοί θα γνωρίζετε ότι προκαλεί ξηροδερμία….. κοινός η μάπα σου γίνετε σαν σμυριδόπανο!
Να αναφέρω ότι η τριχόπτωση ξεκίνησε μετά τα 28 χρόνια μου(33 τώρα) ,όχι παράλληλα με την Σμηγματοροική Δερματίτιδα.
Μέχρι τώρα στο μπάνιο μου είχα ένα σαμπουάν της vichy για λιπαρά ένα για ξηρά .
Εδώ και ενάμιση μήνα λούζομαι και με fungoral 2% Σταμάτησε αρκετά τον κνησμό ,αλλά επανήλθε η λιπαρότητα .

Η απορία μου είναι η εξής , η μινοξιδιλη δεν προκαλεί Σμηγματοροική Δερματίτιδα ?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Vourligan

New Member

Καλησπέρα και απο μένα παιδιά. Έχω και εγώ το πρόβλημα της ΣΔ η τουλάχιστον έτσι νομίζω (Οι μεγάλες άσπρες νιφάδες στα μαλλιά μου πιστεύω το δικαιολογούναι) και μετά απο λίγο ψάξιμο στο net πήρα Το Stieprox kai to Selsun. Σήμερα τα χρησιμοποίησα 1η φορά (Με εξέπλιξε το ωραίο μπλέ χρώμα του Selsun) ταυτόχρονα (έβαλα πρώτα το Stieprox, άφησα 5 λεπτα Ξέπληνα και έκανα το ίδιο και με το Selsun μετά. Σκοπεύω να χρησιμοποιώ το Stieprox 1 φορά την εβδομάδα και το Selsun κάθε φορά που λούζομαι. Έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειες μου:

1η Έπραξα σωστά στην αγορά των 2 αυτών προιώντων?
2η Χρειάζομαι κάτι επιπλέον?
3η Έπραξα σωστά που τα χρησιμοποίησα το ένα μετά το άλλο και αν ναι σε σωστή σειρά?
4η Η δοσολογία που σκοπεύω να εφαρμόσω είναι σωστή?
5η Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω?

Παρατήρησεις μετά την χρήση:

Αφου πέρασε κάνα μισάωρο και μετά το στέγνωμα με το πιστολάκι το μαλλί ήταν ποιό ξηρό σε σχέση με παλιά που χρησιμοποιούσα το καφέ το propoline της ξεροδερμίας.

Επίσης καθώς χτενίστηκα έφευγαν ποιό πολλές νιφάδες απ παλιά

Θα χαρώ πολύ στην απάντηση των ερωτήσεων μου!
Έτσι κ αλλίως ιδη έχω πάρει αρκετή βοήθεια απ΄ τα σχόλια σας ως προς το τι προιόντα ν' αγοράσω και πρέπει να πώ οτι είναι ένα πολύ επίκαιρο και σημαντικό θέμα.

Γεράσιμος.

kakashi

Member

το σελσουν εννοεις το σαμπουαν ε??το ειχα χρησιμοποιησει κ εγω κατα καιρους....θυμαμαι ειχα εντονο κνησμο σε σημειο να ματωνω το κεφαλι μ....μετα απο 3 με 4 μερες με το σελσουν το κεφαλι μ ηρεμουσε κ η φαγουρα εφευγε τελειως....κ εμενα στην αρχη με το πρωτολουστηκα με αυτομετα εφευγαν ολοκληρα κομματια απο το κεφαλι....αλλα σε 4 μερες οπως σ ειπα ολα ειχαν φυγει κ το κεφαλι μ ηταν μια χαρα.....νομιζω εξαιρετικο σαμπουαν για ΣΔ

Vourligan

New Member

kakashi είπε:
το σελσουν εννοεις το σαμπουαν ε??το ειχα χρησιμοποιησει κ εγω κατα καιρους....θυμαμαι ειχα εντονο κνησμο σε σημειο να ματωνω το κεφαλι μ....μετα απο 3 με 4 μερες με το σελσουν το κεφαλι μ ηρεμουσε κ η φαγουρα εφευγε τελειως....κ εμενα στην αρχη με το πρωτολουστηκα με αυτομετα εφευγαν ολοκληρα κομματια απο το κεφαλι....αλλα σε 4 μερες οπως σ ειπα ολα ειχαν φυγει κ το κεφαλι μ ηταν μια χαρα.....νομιζω εξαιρετικο σαμπουαν για ΣΔ

Ναι το σαμπουάν.
Μακάρι φίλε μου να είναι όπως τα λες. Πολύ ενοχλυτική η ΣΔ ρε παιδιά.

η Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα τι ειναι ακριβως?
τωρα τελευταια ξερενετε το μετωπο μου + φρυδια, εχει καμια σχεση? οπως και λυπαρο δερμα τους τελευταιους 5-6 μηνες στην περιοχη της μυτης + μετωπο.. αλλα αυτο μαλλον ειναι απο την φινα

shad0w

New Member

Kαλημέρα,
Εμφανίζω και εγώ Σ.Δ-νινίδα(όπως μου την ανέφερε ο δερματολόγος)...Μου συνέστησε την χρήση Kelual Zinc Lotion,15 λεπτά εφαρμογής πρίν το λούσιμο.Το έχω τηρήσει ανα γράμμα περίπου 2 εβδομάδες αλλά διαφορά δεν βλέπω,βέβαια χρησιμοποιώ ακόμα μινοξιδίλη και ίσως αυτό είναι και το πρόβλημα.

Τα συμπτώματα είναι ακριβώς ίδια με αυτά που ανέφερε ο Pierre.
A. Σπυράκια στο τριχωτό της κεφαλής
B. Απολέπιση τριχωτού
Γ. Τριχόπτωση(Τρίχες που φεύγουν κολλημένες μαζί με "νιφάδες" δέρματος)
και να προσθέσω
Δ.Έντονη άσχημη οσμή το κεφάλι,και το κεφάλι είναι σε μεγάλο βαθμό λιπαρό,λές και του έχω ρίξει ελαιόλαδο.

Σαμπουάν για συχνό λούσιμο χρησιμοποιώ της Frezyderm Hair Force,και 2-3 φορές την εβδομάδα Fungoral.

Τι μου προτείνετε γιατί είναι σε πολύ άσχημο βαθμό,είναι λές και βούτηξα το κεφάλι μου σε ένα τενεκέ με λάδι και βγήκα βόλτα,και μάλιστα πολύ γρήγορα παρατηρείται σε έντονο βαθμό,κανα δίωρο απο την ώρα που έχω λούσει το κεφάλι μου.

tatini

New Member

Νομίζω το fungoral είναι καλό για την περίσταση, στο παρελθόν με είχε βοηθήσει όταν αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα.

giwrg86

New Member

καλησπερα παιδια.παρακολουθω εδω και καιρο το σαιτ αλλα ειναι η πρωτη φορα π γραφω κατι.βρηκα μεγαλη παρηγορια εδω γιατι βρηκα ανθρωπους π με καταλαβαινουν.στο προβλημα τωρα εχω ΣΔ κ εντονατατη τριχοπτωση εδω και 8 χρονια.εχω δοκιμασει οπως κ αρκετοι εδω μεσα παρα πολλα(γιατρους,εταιρειες μαλλιων π μονο υποσχονται) αλλα τπτ δν ειδα!ειδα εδω για δυο σαμπουαν π αρκετα παιδια γραφουν οτι τουσ βοηθησαν πολυ κ σκεφτομαι να τα δοκιμασω.
1.Selsun 2.Stieprox. κ ηθελα να ρωτησω:
1.Για ποσο καιρο μπορω να τα χρησιμοποι;εφ ορου ζωης;ρωταω γιατι εχω σημαντικο προβλημα και δν νομιζω με ενα μηνα να λυσω το προβλημα
2.Πως τα χρησομοποιω;εναλλαξ;
Θελω ν προσπαθησω ν λυσω πρωτα τη ΣΔ κ μετα θα δω για τη τριχοπτωση...Ευχαριστω εκ των προτερων

kakashi

Member

εγω εχω χρησιμοποιησει το selsun για ΣΔ....παρα πολυ καλο....λουζομουν καθε μερα με αυτο κ μεσα σε 4 μερες εφυγε τελειως η φαγουρα κ μεσα σε 10 μερες ολα τα ασπρα κομματακια...απο τοτε το χρησιμοποιω 2 με 3 φορες την εβδομαδα μαζι με το φουνγκοραλ το σαμπουαν κ το frezyderm hair force (εναλλαξ, καθε μερα κ ενα απο τα 3) κ δεν ξαναεμφανισα ΣΔ....

Pierre

Member

shad0w είπε:
Kαλημέρα,
Εμφανίζω και εγώ Σ.Δ-νινίδα(όπως μου την ανέφερε ο δερματολόγος)...Μου συνέστησε την χρήση Kelual Zinc Lotion,15 λεπτά εφαρμογής πρίν το λούσιμο.Το έχω τηρήσει ανα γράμμα περίπου 2 εβδομάδες αλλά διαφορά δεν βλέπω,βέβαια χρησιμοποιώ ακόμα μινοξιδίλη και ίσως αυτό είναι και το πρόβλημα.

Τα συμπτώματα είναι ακριβώς ίδια με αυτά που ανέφερε ο Pierre.
A. Σπυράκια στο τριχωτό της κεφαλής
B. Απολέπιση τριχωτού
Γ. Τριχόπτωση(Τρίχες που φεύγουν κολλημένες μαζί με "νιφάδες" δέρματος)
και να προσθέσω
Δ.Έντονη άσχημη οσμή το κεφάλι,και το κεφάλι είναι σε μεγάλο βαθμό λιπαρό,λές και του έχω ρίξει ελαιόλαδο.

Σαμπουάν για συχνό λούσιμο χρησιμοποιώ της Frezyderm Hair Force,και 2-3 φορές την εβδομάδα Fungoral.

Τι μου προτείνετε γιατί είναι σε πολύ άσχημο βαθμό,είναι λές και βούτηξα το κεφάλι μου σε ένα τενεκέ με λάδι και βγήκα βόλτα,και μάλιστα πολύ γρήγορα παρατηρείται σε έντονο βαθμό,κανα δίωρο απο την ώρα που έχω λούσει το κεφάλι μου.

Φίλε shad0w,

Προτείνω shampoo Stieprox, σε συνδυασμό με αυτό της Frezyderm που χρησιμοποιείς, ή με κάποιο σαμπουάν κατά της Σ.Δ. για λιπαρά μαλλιά.
Το Kelual Zinc Lotion συνέχισέ το όσο σου έχει γράψει ο δεματολόγος.

Έχει βγεί επίσης ένα συμπλήρωμα διατροφής της Inneov κατά της επίμονης πιτυρίδας με προβιοτικά που με έχει βοηθήσει πολύ.
Τσέκαρέ το και αυτό, λέγεται Hair Health DS.

Και όχι άγχος φίλε.

cu

shadow

New Member

Καταρχήν να ευχαριστήσω τον φίλο Pierre για τα προϊόντα που συνέστησε.Τώρα βρήκα χρόνο να επανέλθω στο φόρουμ μιάς και ολοκληρώθηκε ένας μήνας απο την στιγμή που ξεκίνησα θεραπεία.

Τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα.Διαβάζωντας την διάρκεια χρήσης που απαιτουσε το Stieprox και το Ducray Selegel,ήταν για περίπου ένα μήνα 3-4 εβδομάδες.

Λουζόμουν εναλλάξ αυτό το διάστημα με σωστή χρήση,βάσει των οδηγιών.

Το αποτέλεσμα είναι να εξαφανιστεί τελείως το σμήγμα,ακόμα και μία εβδομάδα πρίν την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Δεν χρησιμοποιήσα καθόλου το fungoral και το Kelual Zinc(μου το είχε συστήσει ο δικός μου δερματολόγος).

Πάντως σαν σαμπουάν και τα 2 απαιτούνται,πιστεύω ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Το μόνο κακό είναι ότι στο μέτωπο είχα μια ξηρότητα μετά το λούσιμο(και με τα 2 σαμπουάν),και χρησιμοποιούσα αλόη.Δεν ξέρω βέβαια αν έκανα σωστά,αλλά μετά απο 2 λεπτά έφευγε η κοκκινίλα με την αλόη.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JimZe

New Member

Γειά σας παιδιά είμαι καινούργιος στο φόρουμ,το βρήκα τυχαία καθώς έψαχνα διάφορα για την σμηγματοροική δερματίτιδα!!
Είχα αρκετό καιρό συμπτώματα,ξηρό δέρμα,σκασίματα και ερυθρότητα κυρίως στο πρόσωπο και πήγα πριν 2 μέρες σε δερματολόγο! Διέγνωσε λοιπόν σμηγματοροική δερμ. και μου έγραψε 3 φάρμακα.
Το 1 είναι το stieprox σαμπουάν που απο ότι διάβασα στο θέμα πρέπει να είναι καλό,άλλο ενα σαμπουαν με ονομα Topiderm gel-shampoo με τα οποία μου είπε να λούζομαι εναλλάξ,και μια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο.
Είμαι 19 χρονών παλιότερα σε σημεία στο κεφάλι έχανα καποια μαλλιά με αποτέλεσμα να είχα "μπαλώματα",τότε ο γιατρός μου είχε πει οτι ηταν λόγω αγχους,ψυχολογικό δηλαδή και μετά απο λίγο καιρό οι τρίχες ξανά έβγαιναν.
Τώρα δεν εχω πρόβλημα τριχόπτωσης,αλλά τα μαλλιά μου γενικά ειναι αδύνατα και πολλές φορές παρατηρούσα να βγαίνουν τριχές μαζί με εκεινο το ασπρο σμήγμα στη βάση τους.

Θα'θελα να ρωτήσω τα σαμπουάν αυτα που μου έγραψε ο δερματολόγος είναι μόνο για λούσιμο του κεφαλιού ή και για το σώμα; Μήπως γνωρίζει κάποιος;
Επίσης θέλω τόσο πολύ να φύγει αυτη η ερυθρότητα και η ξηροδερμία απτο προσωπό μου ,οκ δεν είναιι πολύ έντονο το πρόβλημα αλλά η ακμή που ευτυχώς αποτι μου είπε ο δερμ. έχει φύγει, έχει αφήσει το δέρμα μου με 2-3 μικρές ουλές και με σκασίματα! Τι άλλο μπορώ να κάνω εκτός απτην ενυδατική κρέμα που μου έγραψε;

Μου είπε σε 1 μήνα να πάω να με ξαναδεί.

υ.γ Το stieprox που λούστηκα 2 φορές καμία σχέση με τα συμβατικά σαμπουάν που λουζόμουν τόσο καιρό,νιώθω τα μαλιά μου πιο φυσικά!

giwrg86

New Member

file,na sou pw oti tha deis megalh diafora m t stieprox.to exw xrisimopoihsei afou enimerwthika apo t foroum k eida megali diafora.to xrhsimopoiisa s sunduasmo m selsun t opoio xrhsimopoiw k twra.apla meta apo ena mina prepei n to diakopseis to stieprox.kai edw einai to provlima p antimetwpizw egw.oso xrhsimopoiousa k ta duo ola htan teleia.twra edw kai kana dimino p xrhsimopoiw mono to ena,to selsun, exw ligh perissoterh fagoura k xirodermia,oxi opws prin alla oxi toso kala oso k me ta duo mazi.k edw vrisketai to erwthma mou mporw n xana xrhsimopoiisw to stieprox kathws exoun perasei 2 mhnes apo tote p stamathsa n an to xrhsimopoihsw h tha uparxei provlima?lew mipws me to stieprox prepei n kaneis kati san kuklikh therapeia n to diakopteis k meta n t xanaxekinas.euxaristw ek twn proterwn.....

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

giwrg86 είπε:
file,na sou pw oti tha deis megalh diafora m t stieprox.to exw xrisimopoihsei afou enimerwthika apo t foroum k eida megali diafora.to xrhsimopoiisa s sunduasmo m selsun t opoio xrhsimopoiw k twra.apla meta apo ena mina prepei n to diakopseis to stieprox.kai edw einai to provlima p antimetwpizw egw.oso xrhsimopoiousa k ta duo ola htan teleia.twra edw kai kana dimino p xrhsimopoiw mono to ena,to selsun, exw ligh perissoterh fagoura k xirodermia,oxi opws prin alla oxi toso kala oso k me ta duo mazi.k edw vrisketai to erwthma mou mporw n xana xrhsimopoiisw to stieprox kathws exoun perasei 2 mhnes apo tote p stamathsa n an to xrhsimopoihsw h tha uparxei provlima?lew mipws me to stieprox prepei n kaneis kati san kuklikh therapeia n to diakopteis k meta n t xanaxekinas.euxaristw ek twn proterwn.....
γράφε με ελλ. χαρακτήρες-θα διαγραφεί

giwrg86

New Member

Σορρυ για τους λατιν. χαρακτηρες-το ξαναγραφω στα ελληνικα.Φιλε να σου πω οτι θα δεις μεγαλη διαφορα με το stieprox.Το εχω χρησιμοποιησει αφου ενημερωθηκα απο το φορουμ και ειδα μεγαλη διαφορα.το χρησιμοποιησα σ συνδυασμο μ selsun το οποιο χρησιμοποιω και τωρα απλα μετα απο ενα μηνα πρεπει να το διακοπσεις το stieprox.και εδω ειναι το προβλημα που αντιμετωπιζω εγω.οσο χρησιμοποιπουσα και τα δυο ολα ηταν τελεια.τωρα εδω και κανα διμηνο χρησιμοποιω μονο το ενα,το selsun, εχω λιγη περισσοτερη φαγουρα και ξηροδερμια,οχι οπως πριν αλλα οχι τοσο καλα οσο και με τα δυο μαζι.κ εδω βρισκεται το ερωτημα μου μπορω να ξανα χρησιμοποιησω το stieprox καθως εχουν περασει 2 μηνες απο τοτε π εχω να το χρησιμοποιησω η θα υπαρχει προβλημα?λεω μηπως με το stieprox πρεπει ν κανεις κατι σαν κυκλικη θεραπεια να το διακοπτεις κ μετα να το ξαναξεκινας.ευχαριστω εκ των προτερων.......

eyeofone

New Member

έχω και εγώ σ.δ. αρκετά σοβαρή με πλάκες σμήγματος που φεύγουν μαζί με τρίχες. ΕΧω χρησιμοποιήσει fungoral αλλά μάλλον είναι καιρός να αλλάξω. Ειδα οτι προτείνεται το ducray selegel. Αυτό δεν είναι για ξηρή πιτυρίδα και όχι για λιπαρή (δηλαδή σ.δ.); Μήπως το ducray kertyol είναι το σωστό για σ.δ;
Ευχαριστω

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

μετά από καιρό-και πολύ ψάξιμο,
θεωρώ ότι είναι το Α και το Ω η αντιμετώπιση της ΣΔ
=>χωρίς αποτελεσματική θεραπεία της ΣΔ,όλα στην θεραπεία της ΑΑ πάνε πίσω-μην πω ότι είναι χάσιμο χρόνου/χρήματος... :grandpa:

best1210

Member

το ducray selegel ειναι αποκλειστικα για σμαγμ δερματιτιδα?

ειναι αποτελεσματικο??

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

best1210 είπε:
το ducray selegel ειναι αποκλειστικα για σμαγμ δερματιτιδα?

ειναι αποτελεσματικο??
δεν το γνωρίζω & δεν το έχω χρησιμοποιήσει

με selsun,stieprox & sebum control frezyderm (όχι όλα μαζί-ανά περιόδους) έμεινα ευχαριστημένος

best1210

Member

τα 2 πρωτα τα γνωριζω..

το τριτο το βρισκεις σε φαρμακεια??

κ κατι αλλο...κατα την προσωπικη σου γνωμη ποιο ειναι το πιο αποτελεσματικο?

Μπλουζα