Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα

το frezyderm το παίρνω από φαρμακείο-το συγκεκριμένο sebum control πρέπει να το ζητήσεις, γτ συνήθως δεν το παραγκέλνουν να υπάρχει μαζί με το hair force της frezyderm

προσωπικά δεν διακρίνω κάποιο ιδιαίτερα

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fotisjazz

New Member

kakashi είπε:
εγω εχω χρησιμοποιησει το selsun για ΣΔ....παρα πολυ καλο....λουζομουν καθε μερα με αυτο κ μεσα σε 4 μερες εφυγε τελειως η φαγουρα κ μεσα σε 10 μερες ολα τα ασπρα κομματακια...απο τοτε το χρησιμοποιω 2 με 3 φορες την εβδομαδα μαζι με το φουνγκοραλ το σαμπουαν κ το frezyderm hair force (εναλλαξ, καθε μερα κ ενα απο τα 3) κ δεν ξαναεμφανισα ΣΔ....
Η τριχοπτωση σταματησε?

mikipitri

Member

Σπύρος είπε:
μετά από καιρό-και πολύ ψάξιμο,
θεωρώ ότι είναι το Α και το Ω η αντιμετώπιση της ΣΔ
=>χωρίς αποτελεσματική θεραπεία της ΣΔ,όλα στην θεραπεία της ΑΑ πάνε πίσω-μην πω ότι είναι χάσιμο χρόνου/χρήματος... :grandpa:

Σπύρο είναι ετσι ακριβώς!!! Το έχω νιώσει πολύ καλά στο πετσί μου! Αν καταπολεμήσουμε τη ΣΔ φαίνονται τα αποτελέσματα σχεδόν με όποια θεραπεία ακολουθήσεις (αυτό το γα....μενο το σμήγμα πώς μπορεί να εξαφανιστεί??? furious3 furious3 furious3 furious3). Όταν η ΣΔ παραμένει ειδικά η χρήση μινοξ προκαλέι ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα. Αρχίζουν οι τρελές φαγούρες και η τριχόπτωση δεν σταματάει με τίποτα...
Πάντως την πολύ λιπαρότητα την πολεμάω με κανέλα και έχει θεαματικά αποτελέσματα. Με το σμήγμα δεν μπορώ να κάνω τίποτα μέχρι στιγμής... Καμιά ιδέα???

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

mikipitri είπε:
[quote author=Σπύρος link=topic=662.msg54942#msg54942 date=1308132915]
μετά από καιρό-και πολύ ψάξιμο,
θεωρώ ότι είναι το Α και το Ω η αντιμετώπιση της ΣΔ
=>χωρίς αποτελεσματική θεραπεία της ΣΔ,όλα στην θεραπεία της ΑΑ πάνε πίσω-μην πω ότι είναι χάσιμο χρόνου/χρήματος... :grandpa:

Σπύρο είναι ετσι ακριβώς!!! Το έχω νιώσει πολύ καλά στο πετσί μου! Αν καταπολεμήσουμε τη ΣΔ φαίνονται τα αποτελέσματα σχεδόν με όποια θεραπεία ακολουθήσεις (αυτό το γα....μενο το σμήγμα πώς μπορεί να εξαφανιστεί??? furious3 furious3 furious3 furious3). Όταν η ΣΔ παραμένει ειδικά η χρήση μινοξ προκαλέι ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα. Αρχίζουν οι τρελές φαγούρες και η τριχόπτωση δεν σταματάει με τίποτα...
Πάντως την πολύ λιπαρότητα την πολεμάω με κανέλα και έχει θεαματικά αποτελέσματα. Με το σμήγμα δεν μπορώ να κάνω τίποτα μέχρι στιγμής... Καμιά ιδέα???
[/quote]

@mikipitri είχα εμφανίσει σμήγμα πολύ παλιά στην εφηβεία, και εδώ και πολλά χρόνια ευτηχώς δεν έχει ξαναεμφανιστεί. Μακάρι να ήξερα πως έφυγε, εγώ θυμάμε ότι είχα χρησιμοποιήσει fungoral 2% (το παλιό fungoral αν θυμάσε που είχε ένα καπάκι περίεργο, που δεν το ξεβίδωνες αλλά σήκωνες ένα κομμάτι του στο κέντρο) αλλά εχω την εντύπωση ότι το είχα χρησιμοποιήσει για πιτυρίδα. Δεν ξέρω αν είχαν συμπέσει σε ίδια ή κοντινή περίοδος τα 2 περιστατικά και αν όντως βοήθησε το fungoral.

mikipitri

Member

έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα τα σαμπουάν που κυκλοφορούν είτε του εμπορίου έιτε φαρμακευτικά (εκτός από το selsun kai 2-3 ακόμα) αλλά χωρίς αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του σμήγματος!
θεωρώ ότι είναι οργανικό το θέμα!!!
μόλις ιδρώσω (και ιδρώνω πολύ) όταν έχω την οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, το κεφάλι μουαπό κοντά φαίνεται σχεδόν άσπρο από την υπερβολική έκκριση σμήγματος! να φανταστείς ότι ένας μαλακογιατρός που είχα πάει μου είπε ότι κάνει και καλό για την τρίχα γιατί την θρέφει furious3 furious3
το 90% της δικής μου τριχόπτωσης οφείλεται στο σμήγμα και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω!!!
ούτε φίνα ούτε μίνοξ ούτε τίποτα δεν κάνει δουλειά

vag25

Well-Known Member

Μηπως χρειαζεται τελικα ενοτητα ολοκληρη και ξεχωριστη στο φορουμ για το σμηγμα? :p
Βλεπω πολλους να εχουν προβλημα και υπαρχουν πολλα threads πλεον.

kapa

Μέλος του προσωπικού

χωρις να εχω αντιμετωπισει την ΣΔ,πιστευω οτι η λυση ειναι κρεμα fungoral η η κρεμα dactarin.
καταπολεμουν το σμηγμα,εχουν dht δραση και ειναι ποιο δυνατα απο τα σαμπουαν,με εναν σμπαρο 2 μπεκατσες 8)

mikipitri

Member

με πρόβλημα τριχόπτωσης ποιος θα βάλει στα μαλλιά του λιπαρές κρέμες?

mikipitri

Member

άλλο θελω να πω kapamarou! όλοι εμείς που έχουμε σμήγμα βάζοντας την οποιαδήποτε λιπαρή κρέμα είναι σίγουρο ότι θα χειροτερέψουμε την κατάσταση!!! τουλάχιστον σε μένα αυτο γίνεται και μετά δεν συμμαζεύεται...

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

mikipitri είπε:
άλλο θελω να πω kapamarou! όλοι εμείς που έχουμε σμήγμα βάζοντας την οποιαδήποτε λιπαρή κρέμα είναι σίγουρο ότι θα χειροτερέψουμε την κατάσταση!!! τουλάχιστον σε μένα αυτο γίνεται και μετά δεν συμμαζεύεται...

@mikipitri γιατί δεν δοκιμάζεις να χρησιμοποιήσεις μυλόξιδο (σε σαμπουάν ή σε ξέβγαλμα)? Εγώ έχω δει πολύ καλό αποτέλεσμα για την λιπαρότητα, και έχω ακούσει κι όλας ότι εξισσόροπεί το ph (αυτό δεν ξέρω αν είναι αλήθεια).

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

mikipitri

Member

υπάρχει σαμπουάν με μυλόξυδο? ή εννοείς να το ανακατέψω με σαμπουάν?

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

mikipitri είπε:
υπάρχει σαμπουάν με μυλόξυδο? ή εννοείς να το ανακατέψω με σαμπουάν?

δεν ξέρω αν υπάρχει έτοιμο, πάρε μια ποσότητα κανονικού σαμπουάν (καλύτερα να είναι φυτικό/οργανικό) και ανακάτωσε λίγη ποσότητα με λίγο μηλόξιδο και λούσου κανονικά. Ή αλλιώς βάλε 1 ποτήρι νερό, συν 1/3 του ποτηριού μυλόξιδο, λούσου κανονικά με καποιο σαμπουάν, και στο τέλος αφου τα ξεβγάλεις με νερό ρίξε το μείγμα μυλόξιδου/νερού και άφησέ το να στεγνώση. (αν δεν έχεις μυλοξιδο, βάλε κανονικό ξύδι για δοκιμή τουλάχιστον)

mikipitri

Member

πάμεεεεεεεεεε πρν το κάναμε το κεφάλι ρυζόγαλο τώρα πάμε για σαλάτα :D :D :D
αύριο ο πρωί θα το δοκιμάσω!!! το θέμα είναι πως βγαίνεις έξω μετά με το ξύδι στα μαλλιά... θα βρωμάω σαν μπακάλικο με ελιές ξυδάτες :D :D :D :D :D

kapa

Μέλος του προσωπικού

mikipitri είπε:
δεν νομιζω να γινει χειροτερα,το οτι μια ουσια ειναι λιπαρη δεν σημαινει οτι θα χειροτερεψει την κατασταση,καποιες ουσιες εχουν καταπραιντικη,αντιφλεγμονωδη και μυκυτοκτονο δραση.
εχω δει πανω μου εκζεματα και φλεγμονες να εξαφανιζονται σε 24 ωρες

theo

New Member

καλησπέρα..

μπορεί κάποιος να μου πει μετά από την θεραπεία με stieprox, selegel, fungoral, selsun κτλ κτλ ποιο σαμπουάν μπρέις να χρησιμοποιήσεις για συντήρηση?? μιας και η ΣΔ είναι κάτι που δεν σε αφήνει (χρονια τώρα προσπαθώ με διαφορα φαρμακευτικά προϊόντα να την καταπολεμήσω) ... μετά το πέρας τις οποιας θεραπείας, ποιο σαμπουάν χρησιμοποιείται??

ευχαριστώ εκ των προτερων.

edit: greeklish --> ελληνικά

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

:welc: και καλή συνέχεια, γράφε όμως στα ελληνικά και μικρά, είναι κανόνας του φόρουμ.

LOK

Member

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό που ζητάς... Πολλοί συνεχίζουν με fungoral 2-3 φορές την εβδομάδα, ακόμα και μετά το πέρας της θεραπείας. Δοκίμασε κάποια για συχνή χρήση, όπως τα t-gel, frezyderm, αλόη βέρα gel, ή φτιάξε κάποιο δικό σου home made όπως π.χ. ο fenimore απο πάνω...

MANKAR

Active Member

lok μπορουμαι να χρισημοποιησουμαι το stieprox για συντηρηση ???????ευχαριστω!!!

Μπλουζα