Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

akol

Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

o INOTECH γραφει οτι μια απο τιs παρενεργειεs τηs φιναστεριδηs ειναι η συχνοουρια και ο προστατιτικοs πονοs.αληθευει αυτο? μπορει να απαντησει κανειs με βεβαιοτητα??

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator

Συχνοουρία έχεις επειδή γίνεται αλλαγή στο μέγεθος του προστάτη.
Γενικά όλα αυτά, όπως στύσεις πρωινές ή μη κλπ, γίνονται επειδή απλά αλλάζει το μέγεθος του.
Στην πορεία φεύγουν.

Εμένα ένας ουρολόγος μου είπε ότι μπορεί κανείς να δει τα προβλήματα του προστάτη (συχνοουρίες και δυσκολία ούρησης) ακόμη και αν κάθεται πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή (λόγω της στάσης κυρίως) και αυτό γιατί πιέζεται ο προστάτης.

akol

Member

Ακη ευχαριστω για την απαντηση.εχω συχνουρια και τσιμπηματα στον προστατη.εδω και ενα μηνα.οι ουρολογοι δεν βρησκουν τιποτα.ακομη και χαπια που μου εδωσαν κατα τηs συχνουριαs δεν βοηθησαν.μαλλον θα πρεπει να κοψω την φινα...μετα απο ποσο καιρο λεs να σταματησει η συχνοουρια αν σταματησω την φινα? γιατι οσο την παιρνω δεν βλεπω να περναει η συχνουρια.και ειναι πολυ ενοχλητικη!με μιση καρδια την κοβω.!!!

danceworld_2001

Well-Known Member

έρχομαι να επιβεβαιώσω σαν παθών. Η φίνα ειδικά σε κάπως μεγαλύτερες δόσεις απο το 1/5 (έπαιρνα 1/4 3μιση χρόνια και 1/3 1μιση) φαίνεται να μειώνει το μέγεθος του προστάτη. Το απότομο κόψιμο της οδηγεί σε συμπτώματα που μοιάζουν απίστευτα με την προστατίτιδα (καυσουρία, συχνουρία, νυχτουρία, τσούξιμο ουρήθρας, αίσθηση ατελούς εκκένωσης, αιμορροϊδικά προβλήματα, πόνοι στο όσχεο και στην ουρήθρα, τα οποία επαξάνονται τραγικά λόγω ψυχολογίας). Αυτό γίνεται γιατί προσπαθεί να μεγαλώσει στο φυσιολογικό της μέγεθος. Μάλλον πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συντηρητικοί με τις δόσεις, το 1/5 ίσως ειναι το μέγιστο ασφαλές με ανεκτά sides, ενώ το 1/6 - 1/8 ακόμη ασφαλέστερα σε αδύναμους οργανισμούς.

2 ουρολογοι, 1 δερματολόγος νεφρολόγος αρνούνται για τέτοια sides απο φίνα. Και ο ένας ουρολόγος είναι καθηγητής και κορυφαίος. Τελικά δεν ξέρουμε πια ειναι η ασφαλή δόση με τα ελάχιστα sides, προφανώς ποικίλει ανάλογα τον οργανισμό. Πλέον ειμαι σε 1/5 χωρίς sides, και απο το 1/4 στο 1/5 καλύτερη λίμπιντο.

Αναφορικά με το γυμναστήριο, και μιας και κάνω 10 χρόνια αρκετά σοβαρά, μάλλον έχει ελαφρά καταβολική δραστηριότητα (μας ρίχνει την δύναμη και ανάπτυξη) αλλά ελάχιστα και μπορεί να ισοσταθμιστεί με καλύτερη διατροφή - συμπληρώματα.

Και έρχομαι να επιβεβαιώσω πως και μένα όταν ειμαι στον Η/Υ πολύ ώρα έχω ενοχλήσεις ακριβώς επειδή ενοχλείται ο προστάτης (η γενικά σε άβολη και σκληρή καρέκλα).

Άκης είπε:
Συχνοουρία έχεις επειδή γίνεται αλλαγή στο μέγεθος του προστάτη.
Γενικά όλα αυτά, όπως στύσεις πρωινές ή μη κλπ, γίνονται επειδή απλά αλλάζει το μέγεθος του.
Στην πορεία φεύγουν.

Εμένα ένας ουρολόγος μου είπε ότι μπορεί κανείς να δει τα προβλήματα του προστάτη (συχνοουρίες και δυσκολία ούρησης) ακόμη και αν κάθεται πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή (λόγω της στάσης κυρίως) και αυτό γιατί πιέζεται ο προστάτης.

akol

Member

danceworld υπαρχει μια διαφορα.εσu ειχεs συχνοουρια μετα το κοψιμο τηS φιναs ενω εγω κατα την δειαρκεια που παιρνω φινα.απο οτι καταλαβα αυτο γινεται επειδη η φινα πιεζει τον προστατη να μικρινει.νομιζω και μικροτερεs δοσολογιεs μπορει να προκαλεσουν τετοια συμπτωματα.το κριμα ειναι που πρεπει να σταματησω το proscar...και αντε να δουμε ποσο καιρο θα κανει να περασει η συχνοουρια!!!επισηs ειναι λυπηρο που ουρολογοι δεν μπορουν να δωσουν εξηγηση και σε ταραζουν στα αντιβιοτικα...δηθεν προστατιτιδα.ενω απο οτι βλεπω η εξηγηση ειναι τοσο απλη!

Άκης

Administrator

Δεν την πιέζει η φινα. Η DHT μεγαλώνει τον προστάτη και η μείωση της έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή στο μέγεθος του.

akol είπε:
επισηs ειναι λυπηρο που ουρολογοι δεν μπορουν να δωσουν εξηγηση και σε ταραζουν στα αντιβιοτικα!

Εγώ "τραβιέμαι" χρόνια με φαινόμενο προστατίτιδας.
Λίγο μετά τον στρατό, αν θυμάμαι καλά. Δεν μπορούσε κανείς να μου βρει τι έχω.
Συχνοουρία (πίνεις πολύ νερό μου έλεγαν ή καφέ που είναι διουρητικό) είχα, ειδικά την νύχτα και δυσκολία στην ούρηση.
Πήγα σε πολλούς γιατρούς (και με πληρωμή, όχι μόνο στους τεμπέληδες του ΙΚΑ) και όλοι τα ίδια.

Κάποιος μου έδωσε χάπια για την ούρηση, άλλος αντιβιοτικά, όπως λες akol.
Με έναν συνδυασμό φαρμάκων είδα γιατρειά και μου είπε ο dr ότι σε έναν του έτυχε να "παλεύει" καιρό μέχρι να τον κάνει καλά. Και ήταν παθολόγος. Ο ουρολόγος μου έδωσε χάπια για ευκολία ούρησης. Τι να πεις;;;

ANAR

Well-Known Member

Toν Γεναρη περασα και εγω προστατίτιδα ( δεν ξερω αν οφειλόταν στην spiro ) πήγα σε ουρολογο και μου εδωσε για ενα μηνα σεκλορ και μου πέρασε.

kapa

Μέλος του προσωπικού

ANAR είπε:
Toν Γεναρη περασα και εγω προστατίτιδα ( δεν ξερω αν οφειλόταν στην spiro ) πήγα σε ουρολογο και μου εδωσε για ενα μηνα σεκλορ και μου πέρασε.
annar τι ποσοτητα spiro εβαζες?

akol

Member

Aκη, πωs αυτη η αλλαγη στο μεγεθοs του προστατη μπορει να προκαλεσει συχνοουρια??οταν μεγαλωνει ο προστατηs ειναι λογικο να προκαλεσει συχνοουρια(εχω διαβασει σχετικα με την υπερπλασια). η φινα ομωs στην προκειμενη περιπτωση μικραινει εναν φυσιολογικο σε μεγεθοs προστατη.πωs αυτο προκαλει συχνοουρια??τι να πω.πολυ μπερδεμα...

danceworld_2001

Well-Known Member

πόσο καιρό παίρνεις φίνα και σε τι δόσεις όλο αυτό το διάστημα? Κάτι έλεγες πως έπαιρνες ολόκληρο χάπι τον πρώτο καιρό και σου συστήσαμε να μην το κάνεις. Να υποθέσω πως έχεις μειώσει την δόση. Κατα την άποψη μου 2 τα τινά σου:

1. συμπτωματικά και για άσχετο λόγο έπαθες κάποια ουρολοίμωξη ή προστατίδια. Πρέπει να κάνεις αναλυτικές εξετάσεις όπως υπέρηχους προστάτη όσχεως νεφρών, καλλιέργιες ούρων σπέρματος, αιματολογικές κτλ για να είσαι σίγουρος για την ύπαρξη βακτήριου ή οχι. Αν δεν βρεθεί βακτήριο, τότε πάμε στην εκδοχή 2 παρακάτω.

2. έπαιρνες πολύ μεγάλες δόσεις φίνας και μίκρυνες άμεσα και πολύ γρήγορα τον προστάτη σου. Εαν μίκρυνες την δόση τότε αυτός μεγαλώνει πάλι και βιώνεις τα ίδια με εμένα. Αν ειναι αυτό, εμένα τα συμπτώματα άρχισαν 2 μήνες μετά το κόψιμο της φίνας. Και επειδή λές εσυ παίρνεις ενω εγώ τον έκοψα, το ίδιο αντίκτυπο έχει αν έπαιρνε ολόκληρο χάπι και τώρα παίρνεις 1/4 η και σε άλλες περιπτώσεις, πχ να έπαιρνες 1/4 και τώρα 1/8.

γνώμη μου πάντα με λογικές σκέψεις και εμπειρικές παρατηρήσεις.

akol είπε:
danceworld υπαρχει μια διαφορα.εσu ειχεs συχνοουρια μετα το κοψιμο τηS φιναs ενω εγω κατα την δειαρκεια που παιρνω φινα.απο οτι καταλαβα αυτο γινεται επειδη η φινα πιεζει τον προστατη να μικρινει.νομιζω και μικροτερεs δοσολογιεs μπορει να προκαλεσουν τετοια συμπτωματα.το κριμα ειναι που πρεπει να σταματησω το proscar...και αντε να δουμε ποσο καιρο θα κανει να περασει η συχνοουρια!!!επισηs ειναι λυπηρο που ουρολογοι δεν μπορουν να δωσουν εξηγηση και σε ταραζουν στα αντιβιοτικα...δηθεν προστατιτιδα.ενω απο οτι βλεπω η εξηγηση ειναι τοσο απλη!

danceworld_2001

Well-Known Member

η ουρήθρα παραπονιέται όταν ο προστάτης μεταβάλεται. Εαν έχει υπερπλασία κάνει τραγικές παρανέργειες διότι πιέζεται. Αμα μικρύνει όμως πέραν του φυσιολογικού η ουρήθρα αναπροσαρμόζεται στην νέα θέση πιστεύω και όταν μεγαλώσει την τσιγκλά άσχημα!!! Μια ίδεα μου ειναι αυτή.

akol είπε:
Aκη, πωs αυτη η αλλαγη στο μεγεθοs του προστατη μπορει να προκαλεσει συχνοουρια??οταν μεγαλωνει ο προστατηs ειναι λογικο να προκαλεσει συχνοουρια(εχω διαβασει σχετικα με την υπερπλασια). η φινα ομωs στην προκειμενη περιπτωση μικραινει εναν φυσιολογικο σε μεγεθοs προστατη.πωs αυτο προκαλει συχνοουρια??τι να πω.πολυ μπερδεμα...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ANAR

Well-Known Member

kapamarou είπε:
[quote author=ANAR link=topic=790.msg33788#msg33788 date=1274382077]
annar τι ποσοτητα spiro εβαζες?
[/quote]

Σχεδόν διπλασια απο αυτην που αναφέρετε στο φορουμ ως ασφαλής ποσοτητα.

akol

Member

Σκέφτηκα το εξήs.ποσοτητα 1,25mg ισωs δεν μπορει να επηρεάσει το μέγεθοs του προστάτη γιατι αν ηταν ετσι τοτε γιατην υπερπλασια δεν θα χρειαζοταν να χορηγηθουν 5 mg και οι εταιρειεs θα κατασκευαζαν χαπι με λιγοτερα mg.ποιοs ο λογοs να χορηγειs 5 mg αν την ιδια δουλεια σου εκανε και το 1.25 mg?????

mindtrapper

Member

Να έχεις αποτέλεσμα πιο γρήγορα. Και να μικρύνει ακόμα περισσότερο.

akol

Member

συναιβει κατι περιεργο.ο ουρολογοs μου συστησε περαν τηs αγωγηs για την συχνοουρια να παρω και ενα συμπληρωμα ( cigapan).βεβαια δυσκολευτηκα να το βρω μιαs και μενω επαρχια.αλλα μετα την δευτερη εβδομαδα παρατηρησα οτι εκτοs του οτι βελτιωθηκε η συχνοουρια σταματησε και η τριχοπτωση.και μαλιστα σταματησε αποτομα.απο την μια μερα στην αλλη.δεν μπορω να καταλαβω τι εγεινε.επισηs παρατηρησα υπνηλια και αυξημενη σεξουαλικη λιμπιντο.γνωριζει κανειs κατι για το εν λογω σκευασμα????μπορει οντωs η ληψη του να σταματησει την τριχοπτωση???η μηπωs ειναι συμπτωση??

9

romario

Member

γεια σας κ απο μενα..εδω κ 3 μηνες παιρνω φινα 1 την ημερα κατοπιν συνταγης γιατρου για 6 μηνες κ βλεπουμε μου ειπε με πολυ καλα αποτελεσματα..σε συνδυασμο παντα με μινοξ 1 φορα την ημερα κ 2 φορες φουνγκοραλ. καλη δερματολογος στο ανδρ.συγκρου...μου ειχε πει παρε ενα χαπι την ημερα κ μην σκεφτεσαι οτι εχεις παρει χαπι...τις δυο πρωτες εβδομαδες ειχα μειωμενη λιμπιντο κ καποια πονακια στους ορχεις οταν καθομουν πολυ ωρα σε καρεκλα..καποια μουδιασματα κ τιποτα αλλο.απ την τριτη εβδομαδα και επειτα με καταληλη βιταμινη κανονικη λιμπιντο στυσεις στο φουλ πονακια τελος..οντως τρωω περισσοτερο κατι που δεν με χαλασε διοτι ηθελα καποια κιλακια...κ εκτος αυτου αισθανομαι πολυ δυναμη στους μυς και αρχισα κ γυμναστηριο!!!ολα καλα συνεχιζω την φινα τουλαχιστον για 8 μηνες κ βλεπουμε. βρε συ inotech μην τρομαζεις τον κοσμο με αυτα που σου συμβαινουν κατι αλλο εχεις και ψαξτο αλλου...εδω ολοι στο φορουμ ειμασται για να βοηθηθουμε μεταξυ μας και οχι να τρομαζουμε το κοσμο...ολοι οι αμερικανοι με προβληματα τριχοπτωσεις παιρνουν φινα πολλοι αθλητες και σε μια χωρα οπως εμεις συντηριτικη δηλαδη, 8 στους 10 γιατρους συνταγογραφουνε φινα..λοιπον ψαξε αλλου για να λυσεις το προβλημα σου και οχι εδω..ακη κ λοιποι συγχαρητηρια για το φορουμ εαν δεν υπηρχε θα ημουν καραφλος....ενοειται πως εαν δω καποια σοβαρη παρενεργεια απο φινα θα το αναφερω...

Άκης

Administrator

akol είπε:
Σκέφτηκα το εξήs.ποσοτητα 1,25mg ισωs δεν μπορει να επηρεάσει το μέγεθοs του προστάτη γιατι αν ηταν ετσι τοτε γιατην υπερπλασια δεν θα χρειαζοταν να χορηγηθουν 5 mg και οι εταιρειεs θα κατασκευαζαν χαπι με λιγοτερα mg.ποιοs ο λογοs να χορηγειs 5 mg αν την ιδια δουλεια σου εκανε και το 1.25 mg?????
To 5mg είναι για ηλικιωμένους. Πιθανών οι έρευνες τους να κατέληξαν σε αυτήν την ποσότητα.
Για νέους την μειώνουν και οι γιατροί μου είχε πει μια φαρμακοποιός.
Επίσης τα 5 mg μειώνουν περισσότερη ποσότητα DHT και ας μην έχει διαφορά στα μαλλιά το 1mg με το 5. Στο υπόλοιπο σώμα έχει και μάλιστα τρομερή, αν σκεφτεί κανείς την διαφορά που έχουν το 1mg με το 0.8.

akol είπε:
συναιβει κατι περιεργο.ο ουρολογοs μου συστησε περαν τηs αγωγηs για την συχνοουρια να παρω και ενα συμπληρωμα ( cigapan).βεβαια δυσκολευτηκα να το βρω μιαs και μενω επαρχια.αλλα μετα την δευτερη εβδομαδα παρατηρησα οτι εκτοs του οτι βελτιωθηκε η συχνοουρια σταματησε και η τριχοπτωση.και μαλιστα σταματησε αποτομα.απο την μια μερα στην αλλη.δεν μπορω να καταλαβω τι εγεινε.επισηs παρατηρησα υπνηλια και αυξημενη σεξουαλικη λιμπιντο.γνωριζει κανειs κατι για το εν λογω σκευασμα????μπορει οντωs η ληψη του να σταματησει την τριχοπτωση???η μηπωs ειναι συμπτωση??
Το έχω πάρει και εγώ, όταν πάλευα με προστατίτιδα. Είναι σαν χαλαρωτικό της ουρήθρας.
Αυξημένη λίμπιντο παρατηρείς με κάθε αλλαγή, πχ κόψιμο ή λήψη προσκαρ.

romario είπε:
γεια σας κ απο μενα..εδω κ 3 μηνες παιρνω φινα 1 την ημερα κατοπιν συνταγης γιατρου για 6 μηνες κ βλεπουμε μου ειπε με πολυ καλα αποτελεσματα..σε συνδυασμο παντα με μινοξ 1 φορα την ημερα κ 2 φορες φουνγκοραλ. καλη δερματολογος στο ανδρ.συγκρου...μου ειχε πει παρε ενα χαπι την ημερα κ μην σκεφτεσαι οτι εχεις παρει χαπι...τις δυο πρωτες εβδομαδες ειχα μειωμενη λιμπιντο κ καποια πονακια στους ορχεις οταν καθομουν πολυ ωρα σε καρεκλα..καποια μουδιασματα κ τιποτα αλλο.απ την τριτη εβδομαδα και επειτα με καταληλη βιταμινη κανονικη λιμπιντο στυσεις στο φουλ πονακια τελος..οντως τρωω περισσοτερο κατι που δεν με χαλασε διοτι ηθελα καποια κιλακια...κ εκτος αυτου αισθανομαι πολυ δυναμη στους μυς και αρχισα κ γυμναστηριο!!!ολα καλα συνεχιζω την φινα τουλαχιστον για 8 μηνες κ βλεπουμε. βρε συ inotech μην τρομαζεις τον κοσμο με αυτα που σου συμβαινουν κατι αλλο εχεις και ψαξτο αλλου...εδω ολοι στο φορουμ ειμασται για να βοηθηθουμε μεταξυ μας και οχι να τρομαζουμε το κοσμο...ολοι οι αμερικανοι με προβληματα τριχοπτωσεις παιρνουν φινα πολλοι αθλητες και σε μια χωρα οπως εμεις συντηριτικη δηλαδη, 8 στους 10 γιατρους συνταγογραφουνε φινα..λοιπον ψαξε αλλου για να λυσεις το προβλημα σου και οχι εδω..ακη κ λοιποι συγχαρητηρια για το φορουμ εαν δεν υπηρχε θα ημουν καραφλος....ενοειται πως εαν δω καποια σοβαρη παρενεργεια απο φινα θα το αναφερω...
Παρόμοια συμπτώματα παρατήρησα και εγώ, που κατέληξα δεν είναι τόσο στην DHT αλλά στον προστάτη.
Μάλιστα μου είπε ο γιατρός για την προστατίτιδα ότι ένα σύμπτωμα της είναι η δυσκολία στύσης και η χαμηλή λίμπιντο, ότι σου κάνει και η φινα.

GK

New Member

Προστατίτιδα εσύ Άκη την είχες ? Ή την απέκτησες ώς παρενέργεια της φίνας ?

romario

Member

ακη οχι ολοκληρο χαπι!!! παιρνω 1mg την ημερα!!

kapa

Μέλος του προσωπικού

υπαρχει τροπος να αποφηγουμε τον πονο στους ορχεις?δυο φορες ξεκινησα το προσκαρ,και τις δυο το σταματησα για τον ιδιο λογο,την πρωτη φορα ηταν 1,25mg,και εμφανιστικε στον τριτο μηνα,το εκοψα για εναν χρονο,ξεκινησα 0,7mg και μου εμφανιστικε το ιδιο στον πρωτο μηνα :(

Μπλουζα