Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

NGL

Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

Inotech είπε:
Ναι δεν ξέρω σχεδόν κανένα που να παίρνει dutasteride.

φιλε inotech για πλακα το λες τωρα αυτο?θεωρω αδυνατο να μην γνωριζεις την στιγμη που εχεις κανει τοσες ερευνες για τετοια θεματα (καλοπροαιρετα θεωρω οτι εχεις κανει ερευνα)!!

Inotech είπε:
Προς Θεού δε σημαίνει ότι όλοι θα αποκτήσουν σίγουρα προβλήματα, ή θα αποκτήσουν και δε θα ξεπεραστούν. Μόνο τη γονιδιακή ποικιλομορφία του υποδοχέα των ανδρογόνων να εξετάσει κανείς θα καταλάβει γιατί. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κάποιοι είναι πιο επιρρεπής σε κάτι και κάποιοι όχι. Το ίδιο συμβαίνει με πάρα πολλά άλλα φάρμακα. Το μόνο για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι πως αν κάποιος δεν εμφανίζει ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από 2-3 χρόνια πχ αν προκειται να εμφανίσει ποτέ. Γιαυτό προτείνω συχνές εξετάσεις (κάθε χρόνο πχ 1- 2 φορές δεν είναι τόσο δύσκολο να κάνει κάποιος. Πολύ σημαντικό στις μετρήσεις είναι να συμπεριλαμβάνεται και τον μεταβολίτη της dht δλδ τον adiol-G, που μετράει τη δράση της 5-αρ Ι

συμφωνω απολυτα μαζι σου!αν φοβασαι τοσο (ή κι αν δεν φοβασαι ακομα)συχνες εξετασεις για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο!!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

YPOMONETIKOS

New Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

AINTE ΠΑΛΙ......

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ????.....ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ....ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ.....(ΧΑ ΧΑ ΧΑ)!!!!!1
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΟΤΑΝ Ο ΙΝΝΟΤΕΚ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ,ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΣΤΑΡΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΑΝΧΩΝΕΣΤΕ!!!!!Ο ΑΚΗΣ ΞΕΡΕΙ...ΑΝ ΤΙΣ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΣ ΤΙΣ ΞΑΝΑΠΟΣΤΑΡΕΙ....


ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΑΓΚΕΣ...ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΧΑΠΙ

ΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΤΕ ΤΑ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΧΩΝΟΥΝ.

ΘΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΠΙΑ!!!!
 

sovagg

New Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

Παντως ρε παιδια ειλικρινα χαιρομαι που ειμαι μελος σε ενα σαιτ που υπαχουν ατομα που αλληλοκαταλαβαινομαστε γυρω απ το θεμα της αλωπεκιας που χρονια μας βασανιζει,αλλα πανω απ ολα χαιρομαι που υπαρχουν παιδια σαν τον magic ή τον NGL(και αλλοι) που μονο απ τον τροπο που εκφραζονται,φαινετε οτι παραγματικα θελουν να βοηθησουν και να βοηθηθουν,αλλα και οτι εχουν καποιο Α επιπεδο.Συγχαρητηρια και στον Ακη για το σαιτ και στα αξιολογα μελη!! :) ;)
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

ΟΚ
οτι ειπαμε ειπαμε
θα τα διαγραψω τα μηνυμα

και προσωραμε παρακατω

καλη δυναμη και συνεχεια σε ολους
 

Άκης

Administrator
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

lalakos είπε:
Άκη τα λες τα ξαναλές και τα μαναξαναλές... Γιατί κάθεσαι και ασχολείσαι ακόμα θέλω να μάθω...
Μα όσο υπάρχουν άτομα που αναφέρουν σε forum που ασχολείται με τις αποτελεσματικές θεραπείες, προϊόντα τύπου Priorin για τα μαλλιά ή ότι ΘΑ ΔΟΥΝ παρενέργειες με κάποια θεραπεία, τότε δεν μπορώ να μην μιλάω... ;)

YPOMONETIKOS είπε:
ΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΤΕ ΤΑ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΧΩΝΟΥΝ.

ΘΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΠΙΑ!!!!
Στο καλό...
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

μ'αρέσει ρε Άκη που σε ρωτάνε και όταν απαντάς μετά ρωτάνε γιατί ;D :D
 

Inotech

New Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

Λοιπόν παίδες δεν ξέρω κάποιον που να έχει κάνει χρήση ντουταστερίδης προσωπικά !!! ούτε έχω μιλήσει μαζί του και δε με απασχόλησε.
Με απασχολεί μόνο να βγάλω άκρη τι συμβαίνει με εμένα και όσους έχουν προβλήματα από τη φιναστερίδη.

Πιστεύει κανείς δε πιστεύει πως δημιουργεί σοβαρές και μόνμες βλάβες, πρόβλημα του!!!, εγώ δεν κατηγορώ κανέναν που κάνει χρήση φαρμάκων για αισθητικούς λόγους πλέον (και εγώ χρησιμοποίησα εξάλλου και σας καταλαβαίνω), κατηγορώ την εταιρεία που τα παρασκευάζει που δεν διερέυνησε ή απέκρυψε τις πιθανες μακροχρόνιες παρενέργειες για πανω από πενταετία σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες.

Ακη αυτά που λές δεν ισχύουν απλά. "Οταν κάποιος φτάσει σε σημείο να πει πως η ζωή του καταστράφηκε από ένα φάρμακο, και ότι αυτό είναι από στρες κτλ" Δλδ αν δε καταστρέφεται από τα στεροειδή φάρμακα που αλλάζουν 500 βιοχημικές διεργασίες στον άνθρωπο από τι καταστρέφονται;;;

Αφού η διυδροτεστοστερόνη πρωτίστως, αλλά και η αλλοπρεγνανολόνη (και αυτής η παραγωγή ελέγχεται από την 5-αρ ΙΙ και μπλοκάρεται από τη φιναστερίδη) είναι από τις ορμόνες με τις μεγαλύτερες αγχολυτικές ιδιότητες στον άνθρωπο μαζί με την τεστοστερόνη(λιγότερο) και την κορτιζόλη ως τελευταία γραμμή αντίστασης στο στρες. Αν πέσει η διυδροτεστοστερόνη τότε αναγκαστηκά το σήμα της νοραδρεναλίνης (σήμα τους στρες δλδ) ελέγχεται μόνο από την κορτιζόλη ( η τεστοστερόνη δε μπορεί να δράσει τόσο δυνατά αγχολυτικά στον υποδοχέα των ανδρογόνων χωρίς dht) και γίνεσαι ευάλωτος σε πράγματα που πρότερα δεν σε ενοχλούσαν. Κοινώς οδηγείσαι σε νευρασθένια, σύνδρομα χρονίας κόπωσης, κατάθλιψη, αγχωτικές κρίσεις και πάει λέγοντας. Αυτά εμφανίζονται με τα χρόνια, δε γίνονται από τη μία μερα στην άλλη.

Η πτώση της διυδροτεστοστερόνης με τα χρόνια (3- 5 7 δε ξέρω πότε ακριβώς ανάλογα με τον άνθρωπο) οδηγεί σε καταστολή του άξονα Υποθαλάμου υποφυσης γονάδων καθώς η ΔΗΤ μέσω της δράση στον υποδοχέα των ανδρογόνων ελέγχει τον ρυθμό παραγωγής και τη συχνότητα των γοναδοτροπινών.
Αυτό δε φαίνεται με απλές εξετάσεις LH/FSH στο αίμα πρέπει να πάς σε ειδική κλινική να κάνεις μέτρση γοναδοτροπινών κάθε 10 λεπτά, και GnRH stimulation test- είναι πολύπλοκο αλλά γίνεται. Τεσπα, τα πράγματα είναι πολύ απλά αν τα ψάξεις θα βρείς άκρη, άλλα όπως προείπα οι παρενέργειες έχουν ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Κάποιοι εμφανίζουν παρενέργειες, κάποιοι τις ξεπερνάνε, κάποιοι όχι. ¨Αλλοι εμφανίζουν μετά από χρήση 2-3 ετών, άλλοι μετά από 1 βδομάδας. Οτι και να λέμε τώρα είναι ανούσιο, ο καθένας ας κοιτάξει τον εαυτό του, εγώ απλά να συγκεντρώσω κάποιες πληροφορίες θέλω από ανθρώπους που το έχουν πάρει και είδαν παρενέργειες που δεν υποχωρούνε όπως θα έπρεπε (όπως άλλωστε δηλώνετε στο σκεύασμα).

Πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί είσαι τόσο δύσπιστος ώς προς το θέμα του μόνιμου των παρενεργειών. Δλδ χιλιάδες άνθρωποι στο διαδίκτυο δε σε πείθουν (ξέχνα το propeciahelp πες πως δεν υπάρχει- πές ότι είναι κακόβουλο, δές όμως σε random sites, δες στο askapatient.com, δες σε forum αθλητών, δες σε φόρουμ bodybuilders που το θεωρούνε το χειρότερο στεροειδές του κόσμου!!!!, αλλά ο οργανισμός έγκρισης φαρμάκων της σουηδίας που είναι από τους πιο έγκριτους παγκοσμίως που το δηλώνει ξεκάθαρα πως μπορεί να υπάρχουν μόνιμες σεξουαλικές διαταραχές και άλλες διάφορες ορμονικές μετά τη διακοπή του φαρμακου ΔΕ σε ΠΕΙΘΕΙ ?????? , τι πρέπει να δεις για να πειστείς δλδ??

Απλά επαναλαμβάνω έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Και κάτι τελευταίο, εμένα από τη στιγμή που πήρα φιναστερίδη, και από τότε που την έκοψα ΜΑΛΛΙΑ ΔΕ ΜΟΥ ΞΑΝΑΠΕΣΑΝ. Είναι τα ίδια 6 χρόνια τώρα, πριν εντωμεταξύ ξεκολλούσαν κυριολεκτικά!!! τα έλουζα και προσπαθούσα να μην τα ακουμπήσω για να μη μου πέσουν, χτενιζόμουν και έφευγαν 200 τρίχες τη φορά δε μπόρεσα να τα σταματήσω ούτε με regain, ούτε με βιταμίνες ούτε με άλλα τοπικά, ούτε με φαρμακευτικά σαμπουάν με τπτ απολύτως.
Πρόσφατα ξαναμέτρησα τη δραστηριότητα του μεταβολιτη της 5αρ-ΙΙ ανδροστανεδιόλη του γλουκουρονιδίου (adiol-g) και είναι στο πάτο !!!! πράγμα αφύσικο και ανεξήγητο για όποιον γιατρό το έδειξα. ¨Οσοι γνωρίζουν ενδοκρινολογία ξέρουν τι σημαίνει αυτό και μιλάνε για μόνιμες γονιδιακές βλάβες είτε στον υποδοχέα των ανδρογόνων είτε στα γονίδια που κωδικοποιούν το ένζυμο της 5-αρ ΙΙ. Τέτοιες βλάβες είναι γνωστές και ως επιγενετικές, συμβαίνουν μετά από χρήση φαρμάκων, έκθεση σε ιονίζουσα ακτινοβολία, χρήση τοξικών ναρκωτικών ουσιών, και άλλες πολλές.

Τι άλλο θες να σου πω δλδ για να πειστείς.
 

Inotech

New Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

A και για όσον αφορά στο αν μικραίνει η φινα το μόριο μου, ΝΑΙ έχω και εξετάσεις υπέρηχων όρχεων και έχω κάνει μέτρησεις όλων των ειδών στα γεννητικά μου συμπεριλαμβανομένου και του πέους και εννοείται πως είναι κλινικά διαγνωσμένος ο υπογοναδισμός, η σμίκρυνση και όλα τα συναφή μετά τη χρήση φιναστερίδης. Αυτή τη στιγμή οι όρχεις μου έχουν μέγεθος κάτω των 12ml και είναι καταγεγραμένο με υπέρηχο το μέγεθος τους πριν και μετά.

Καλά είναι δυνατόν να έχω τόσο χαμηλο adiol-g και να μην υπάρχει σμίκρυνση οργάνων; Aφου το μέγεθος των όρχεων του προστάτη, της επιδιδυμίδας, των βοηθητικών γεννητικών αδένων και του πέους προωθείται και σταθεροποιείται από τη παρουσία της ΔΥΤ τοπικά. Αν η Τ δε μετατρέπεται σε ΔΥΤ στα παραπάνω όργανα τότε ατροφούν σιγά σιγά. Που είναι το περίεργο, βασική ενδοκρινολογία είναι αυτό. Χωρίς διυδροτεστοστερόνη δεν μεγαλώνουν πάνω από 50-60% τα γεννητικά όργανα στον άνδρα.
 

dim74

Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

θελω για αλλους λογους μετα απο 11 μηνες ληψης να κοψω την φιναστεριδη...αν το κανω αποτομα ειναι λαθος?πως πρεπει να γινει?
 

Inotech

New Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

Δε ξέρω πως. Εγώ την έκοψα απότομα άλλοι σταδιακά δεν άλλαξε τπτ. Πάντως αν ήμουν στη φάση να τη κόψω μάλλον σταδιακά θα την έκοβα. Τώρα τί μείωση; μάλλον κάθε βδομάδα 1/4 λιγότερο. Γιατί θες να την κόψεις όμως, αν δεν έχεις sides και έχεις καλά αποτελέσματα στο κεφάλι σου;;; Eιναι ακριβή ή θες να τεκνοποιήσεις;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

magic810

New Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

inotech δεν αμφισβητω αυτο που λες.....
Αλλα πραγματικα μπορεις να μου λυσεις μια απορια??
Γιατι ολες μα ολες οι εταιρεις ακομα και αυτες που βγαζουν φυτικα προιοντα λενε μειωση της DHT...
Ενα παραδειγμα το follon......
Tελικα δεν μειωνει την dht η την μειωνει και απλα δεν επηρεαζει?
Αφου απο οτι καταλαβα το πρβλημα γεναται απο την μειωση της dht στον οργανισμο.......
Δεν ειρωνευομαι επειδη σε βλεπω γενικα πολυ σιγουρο και θα ηθελα πραγματικα να ξερω μιας και φαινεται οτι το χεις ψαξει σε βαθος.......
Επισης μια ακομα απορια......που μου δημιουργησες με το τελευταιο ποστ.....
Εγω ποτε δεν σκεφτηκα να παω να κανω υπερηχο στο μοριο μου......εσυ προεβλεψες και εκανες πριν ξεκινησεις την φιναστεριδη γιατι ησουν υποψιασμενος?
Και αν τελικα εχεις τετοιες αποδειξεις γιατι δεν κανεις μηνυση στην εταιρεια???
Φιλικα παντα.... :)
 

dim74

Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

το θεμα ειναι πως δεν ειχα καλα αποτελεσματα!δεν αξιζει για μενα το οποιοδηποτε ρισκο συγκριτικα με τα αποτελεσματα(ασημαντα) που μου εδωσε.παρενεργειες δεν ειχα.
 

Inotech

New Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

magic810 είπε:
inotech δεν αμφισβητω αυτο που λες.....
Αλλα πραγματικα μπορεις να μου λυσεις μια απορια??
Γιατι ολες μα ολες οι εταιρεις ακομα και αυτες που βγαζουν φυτικα προιοντα λενε μειωση της DHT...
Ενα παραδειγμα το follon......
Tελικα δεν μειωνει την dht η την μειωνει και απλα δεν επηρεαζει?
Αφου απο οτι καταλαβα το πρβλημα γεναται απο την μειωση της dht στον οργανισμο.......
Δεν ειρωνευομαι επειδη σε βλεπω γενικα πολυ σιγουρο και θα ηθελα πραγματικα να ξερω μιας και φαινεται οτι το χεις ψαξει σε βαθος.......
Επισης μια ακομα απορια......που μου δημιουργησες με το τελευταιο ποστ.....
Εγω ποτε δεν σκεφτηκα να παω να κανω υπερηχο στο μοριο μου......εσυ προεβλεψες και εκανες πριν ξεκινησεις την φιναστεριδη γιατι ησουν υποψιασμενος?
Και αν τελικα εχεις τετοιες αποδειξεις γιατι δεν κανεις μηνυση στην εταιρεια???
Φιλικα παντα.... :)

Tι εννοείς να μειώσει την dht?? Σε ποιο επίπεδο ενδιαφέρεσαι αν τη μειώνει? Στο πλάσμα? Ενδοπροστατικα? Ενδοορχικα? Στο πέος? Η στους λοιπούς βοηθητικούς γεννετικούς αδένες? ¨Η στα επινεφρίδια? Παντού μειώνεται αλλά δεν έχει αξία το αν και πόσο μειώνεται αλλά το τί γίνεται στις υπόλοιπες ορμόνες και στα υπόλοιπα ένζυμα και πως δρούνε οι αδένες που εξαρτώνται από τη dht μακροχρόνια.

Με το που πρόσεξα τους όρχεις μου να πονάνε και να μικραίνουν και ενώ έπερνα φιναστερίδη πήγα έκανα υπέρηχους. Ο γιατρός μου πε δε φαίνεται τπτ και οι όρχεις μου ήταν φυσιολογικοί στα 30ml. Μετά από 6 μήνες διακοπής του φαρμάκου ξανάρχισα να έχω τρομερούς πόνους στους όρχεις και νέα μεγάλη σμίκρυνση. Παλι υπέρηχο νέο μέγεθος 22ml. Πέρισυ μπήκα με νέους πόνους, νερουλό σπέρμα και σμίκρυνση σε ουρολογική κλινική πλέον υπέρηχος πάλι 15 ml και φέτος πέσαμε στα 12ml. Ατροφούνε χρόνο με το χρόνο.

Το χειρότερο είναι οι πόνοι που νιώθω που περικλείουν όρχεις, πέος, προστάτη κτλ. Στην αρχή οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι ήταν προστατίτιδα αλλά δεν βρέθηκε τπτ μετά από τόσες εξετάσεις Μετά διάβασα έρευνες που εξηγούσαν γιατί η φιναστερίδη προκαλεί όλα αυτά και άρχισα να μπαίνω στο νόημα. Αλλάζει τη δομή όλων των γεννητικών οργάνων, αυξάνοντας τη σύνθεση αποπτωτικών προτεινών και την αποδόμηση άλλων αντιοξειδωτικών, συνθετικών και απαραίτητων για τον ενδοκυττάριο μεταβολισμό.

Το θέμα είναι τι προκαλέι το ερέθισμα για τις σμικρύνσεις αυτές κάθε χρόνο έτσι ξαφνικά, είναι η αυξημένη δράση της αρωματάσης που προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη της 5-αρ ΙΙ? Είναι κάποια υπερδραστηριότητα της δράσης της Τεστοστερόνης στους υποδοχείς του υποθάλαμου? Αγνωστο! είναι τοσο περίπλοκη η ενδοκρινολογία που αυτό θα κανει καιρό, αν απαντηθεί ποτέ.

Πάντως το να μειωθεί η ενδοορχική και ενδοπροστατική διυδροτεστοστερόνη είναι ακόμα πιο επικίνδυνο από το να αυξηθεί υπέρμετρα. Μιλάμε για πολύ αυξημένο ρίσκο δημιουργίας κακοήθειας και πολύ υψηλού βαθμού
 

jdim

New Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

inotech επειδη το εχεις ψαξει το θεμα με την μειωση της Dht...προιοντα οπως τα follon caps folliplus extra που λενε για μειωση dht σε κυτταρα στοχους μπορουν να προκαλεσουν ιδια προβληματα με φιναστεριδη??βεβαια αυτα λενε οτι περιεχουν φυτικα κ οχι φαρμακα.το ρωταω γιατι λεω να ξεκινησω follon αλλα αν εχουν ιδιο κινδυνο παρενεργειων δε θα τα παρω.τα συστατικα τους φαινονατι εδω κ λεει οτι εχει γινει κ ερυνα στο συγγρος link:www.inpa.gr
συστατικα:Follon Capsules contain:



· Internationally patented Beta-sitosterol Complex which inhibits the activity of 5a-reductase with no side effects.



· Extract of Urtica Dioica which blocks the action of the local DHT.



· Fenugreek greatly improves the microcirculation at the hair root.



· Folic and Pantothenic Acid, Vitamins B2 and B6 are traditional supplements used to stimulate hair growth.
 

Άκης

Administrator
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

Inotech δεν ανέφερα τις παρενέργειες τύπου μορίου για εσένα, αλλά λέω τι έχω διαβάσει πολλές φορές. Και δεν λέω για το στρες που σου δημιουργεί η φινα, αλλά για το στρες που δημιουργούμε εμείς στον εαυτό μας πρώτα απ' όλα.
Και δεν αμφισβητώ 1ον εσένα και 2ον τα sides, γι' αυτό και σκέφτηκα να κάνω ένα υποφόρουμ μόνο με αυτά.
Ενδεχομένως να αμφισβητήσω όσους πήραν παραπάνω ποσότητα φινα για καλύτερα αποτελέσματα και μπορεί να μην το αναφέρουν πουθενά...

Ίσως η λύση βρίσκεται αλλιώς. πχ
1ο-4ο μήνα big3 + κάτι άλλο (πχ spiro)

4ο-6ο μήνα big3 + κάποιο σοβαρό τοπικό (αν μπορούμε να τα πούμε έτσι) DHT Blocker (Double A; Revivo; S.Zix; Crinagen;) + spiro

6ο - 12ο μήνα Minox, + κάποιο σοβαρό τοπικό DHT Blocker (Double A; Revivo; S.Zix; Crinagen;) + spiro

κ.ο.κ...

Όσο για τις κάψουλες τύπου follon τα έχουμε ξαναπεί, μπορεί να μειώνει την DHT η χρήση σιτοστερόλων, palmetto κλπ αλλά δεν την μειώνει όπως η φινα με αποτέλεσμα SIDES χωρίς αποτέλεσμα...

Επίσης, αυτά που αναφέρουμε για στρες και λοιπά και ΔΕΝ οφείλονται στην ουσία αλλά στο μυαλό, λέγεται και nocebo και εξηγήτε και επιστημονικά:

In its original application, "nocebo" had a very specific meaning in the medical domains of pharmacology, and nosology, and etiology.

It was a subject-oriented adjective that was used to label the harmful, unpleasant, or undesirable reactions (or responses) that a subject manifested (thus, "nocebo reactions" or "nocebo responses") as a result of administering an inert dummy drug, where these responses had not been chemically generated, and were entirely due to the subject's pessimistic belief and expectation that the inert drug would produce harmful, injurious, unpleasant, or undesirable consequences.

In these cases, there is no "real" drug involved, but the actual harmful, unpleasant or undesirable biochemical, physiological, behavioural, emotional, and/or cognitive consequences of the administration of the inert drug are very real.
 

Inotech

New Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

jdim είπε:
inotech επειδη το εχεις ψαξει το θεμα με την μειωση της Dht...προιοντα οπως τα follon caps folliplus extra που λενε για μειωση dht σε κυτταρα στοχους μπορουν να προκαλεσουν ιδια προβληματα με φιναστεριδη??βεβαια αυτα λενε οτι περιεχουν φυτικα κ οχι φαρμακα.το ρωταω γιατι λεω να ξεκινησω follon αλλα αν εχουν ιδιο κινδυνο παρενεργειων δε θα τα παρω.τα συστατικα τους φαινονατι εδω κ λεει οτι εχει γινει κ ερυνα στο συγγρος link:www.inpa.gr
συστατικα:Follon Capsules contain:



· Internationally patented Beta-sitosterol Complex which inhibits the activity of 5a-reductase with no side effects.



· Extract of Urtica Dioica which blocks the action of the local DHT.



· Fenugreek greatly improves the microcirculation at the hair root.



· Folic and Pantothenic Acid, Vitamins B2 and B6 are traditional supplements used to stimulate hair growth.

Ειλικρινά δε τα γνωρίζω αυτά τα σκευασματα. Αν είχα τη γνώση που έχω σήμερα, και την εμπειρία δε θα έπαιρνα τπτ που να επηρεάζει τη λειτουργία της dht συστεμικά. Τώρα, φολικό και παντοθενικό, και αλλες βιταμίνες δεν έχουν τόσες παρενέργειες εκτός αν ληφθούν μακροχρόνια σε υπερδόσεις, αλλά και πάλι είναι εξατομικευμένα όλα αυτά.

Ακη, ίσως δε κατάλαβα εγώ σε τι και πώς αναφέρεσαι, δε καταλαβα το γενικό της τοποθέτησης σου. Δεν αμφιβάλλω πως το στρες μπορεί να γονατίσει κάποιον, εμένα το στρες της τριχόπτωσης με είχε επηρρεάσει τόσο που έφτασα στο σημείο να πάρω τέτοια φάρμακα ενώ πριν δεν είχα πιει ούτε ασπιρίνη. Και επίσης εφτασα στο σημείο να πω δε γαμιέται το λίμπιντο και το σεξ εδώ αν μείνω φαλακρός δε θα με κοιτάει καμία. Ημουν στρεσσαρισμένος και θολωμένος τότε. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι, πχ ισσοροπία στη ζωή σου, άσκηση, καλή διατροφή, βιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής, τοπικές λύσεις (σπρεύ κτλ) σίγουρα δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις συστεμικές λύσεις αλλά δεν έχουν ρίσκο να σου ανακατέψουν τις ορμόνες !!!

Βεβαια και να μην έχεις μαλλιά χάλια αισθάνεσαι και να μη σου σηκώνεται μετά τη φιναστερίδη επίσης χάλια. Απλά δε γουστάρω το μπάχαλο στο οποίο έμπλεξα, από χρήση ενός φαρμάκου για τόσο λίγο. Δεν είναι δίκαιο τέτοια ταλαιπωρία για το τίποτα σχεδόν.
 

FITNESSMAN

New Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

καλησπερα.κανω 5 χρονια ληψη 1,25mg φιναστεριδης, καθε μερα,χωρις καμια παρενεργεια.φενετε δεν τους πειραζει ολους η φινα.πιστευω οτι εχουν παρενεργειες ενα 2%.
 

nikos76

Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

Inotech...

Δεν διαφωνώ με αυτά που αλλά τα παίρνω πολυ σοβαρά..Πιστεύω όμως ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.
Είμαι 32 και από τα 22 παίρνω διάφορες βιταμίνες κατα διαστήματα οι οποίες κατα την άποψη μου δρουν ως dht blokcer.Και γιατί το λεω αυτο?Γιατί έχω όλες τι παρενέργειες που έχεις αναφέρει κατά την διάρκεια της χρήσης αυτών....μα εντελώς όλες..ακόμη και καταθλιψη πολλές φορές!Αυτό δεν μπορεί να μου το αμφισβητίσει κανείς.

Όταν όμως τις σταματάω,μετά από κάποιες μέρες συνήθως ένα μήνα,επανέρχομαι σε φυσιολογικά επίπεδα...δηλαδή ανεβασμένος ψυχολογικά,λίμπιντο στο maximum και όλα τα σχετικά...Το μαλί όμως επανέρχεται κι αυτό στα φυσιολογικά επίπεδα,δηλαδή πέφτει! Τώρα από κει και πέρα δεν ξέρω τι να πω...

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο...η μινοξιδίλη επιρεάζει τη λίμπιντο?Τι έχεις να πεις γι αυτό?
 

Pierre

Member
Απ: Παρενέργειες Proscar - Ερωτηματολόγιο

Inotech, καλησπέρα και απο μένα.

Καταρχήν θεωρώ πολύ καλό οτιδήποτε σχετίζεται με έρευνα...
Σε μια θεραπεία με ένα τόσο δυνατό στεροειδές όπως η φίνα, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση το "πίστευε και μη ερέυνα". Για το λόγο αυτό, σου εύχομαι καλή επιτυχία τόσο στην έρευνά σου, όσο και στην αντιμετώπιση του προβλήματος που όπως λές σου έχει δημιουργήσει η φίνα.

Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω, είναι: ποιός είναι ο ρόλος της DHT στον ανθρώπινο οργανισμό? Με άλλα λόγια, ποιά η λειτουργία της DHT στο σώμα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά
 
Μπλουζα