Κολλαγόνο

Atermon

Member
@Soralteno

thx για το post. Είναι ακριβώς ό,τι προσπαθούσα να εξηγήσω δυο σελίδες πίσω.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
A newly discovered linkage between proteoglycans and hair biology: decorin acts as an anagen inducer.
Inui S1, Itami S.
Author information

Abstract

Proteoglycans have been suggested to play pivotal roles in hair biology. Decorin is a prototypical member of the small leucine-rich proteoglycan family, which is involved in numerous biological processes. However, the role of decorin in the hair cycle has not been elucidated. Moreover, the effects of decorin on the activities of many growth factors are complex, and it is hard to predict whether decorin would affect hair growth or the hair cycle positively or negatively. Jing et al. focused on the potential role of decorin in the hair cycle and found that decorin is highly expressed in the epidermis, in hair follicle epithelial cells and in dermal papilla cells in the anagen phase. The expression of decorin was decreased during catagen to telogen, except for the bulge region. Exogenous administration of decorin accelerated anagen and delayed catagen transition as a positive regulator of the hair cycle. Because TGF-β is one of the androgen-induced pathogenic factors in androgenetic alopecia, this study provides clues to understand the pathogenesis and new therapeutic targets of hair loss.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24942290

Από τις πρώτες έρευνες που συνδέουν άμεσα την ποιότητα του κολλαγόνου, όχι μόνο με την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά και τον έλεγχο αρνητικών παραγόντων όπως ο TGF-b.

Εδώ ο ρόλος του στη φλεγμονή
https://projetovhita.com.br/assets/hotsites/dermVhita/folder.pdf

Και ένα προϊόν που βρήκα το οποίο περιέχει Verisol Bioactive Collagen Peptides

http://www.iherb.com/ReserveAge-Organics-Collagen-Replenish-with-Hyaluronic-Acid-Vitamin-C-2-75-oz-78-g/55300

Φαίνεται καλύτερο από όλα τα υπάρχοντα συμπληρώματα κολλαγόνου, σύμφωνα με την έρευνα.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Να βγάλει μαλλί από το μηδέν το κόβω δύσκολο. Μπορεί όμως να ενισχύσει την τριχοφυΐα γενικότερα, δηλαδή να δυναμώσει τα υπάρχοντα και να επεκτείνει τον αναγενή κύκλο τους. Εφόσον βέβαια τα όσα αναφέρει η έρευνα είναι αληθή
 

cool11

Well-Known Member
Περιμενω με την παροδο του χρονου, ελπιζω, να φθηνυνουν τα σκευασματα κολλαγονου, ωστε να ειναι οικονομικα προσιτα.
Το να αγορασω ενα μπουκαλι για ενα μηνα δεν λεει τιποτε.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν εννοείς το παραπάνω, από iherb
http://www.iherb.com/ReserveAge-Organics-Collagen-Replenish-with-Hyaluronic-Acid-Vitamin-C-2-75-oz-78-g/55300
 

bouklakias

New Member
Αυτό Gomi σε τι μορφή είναι; μπήκα στο site που δίνεις αλλά δεν λέει η εγώ δεν το βλέπω. Αν το παραγγειλω απο εκεί θα μπλεξω με τελωνεια;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

cool11

Well-Known Member
Εγω για ολες τις σχετικες αγορες, προτιμω κατα 95% ebay και amazon, και μαλιστα κατα προτιμηση απο αγγλια.
Βεβαια, εχω αγορασει και revivogen απο το site τους στην αμερικη, και regain απο cheaprogaine, αλλα και παλι δεν θελω να ψωνιζω απο χιλια δυο site, θελω την 'ασφαλεια' που δινει το ebay και amazon, και ειδικα στο ebay οι τιμες συχνα χτυπιουνται.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
bouklakias είπε:
Αυτό Gomi σε τι μορφή είναι; μπήκα στο site που δίνεις αλλά δεν λέει η εγώ δεν το βλέπω. Αν το παραγγειλω απο εκεί θα μπλεξω με τελωνεια;

Είναι πεπτίδια κολλαγόνου που ενισχύουν μια πρωτεΐνη που λέγεται decorin και αυξάνεται κατά την αναγενή φάση των μαλλιών, ενώ μειώνεται στην τελογενή και καταγενή.
H πατενταρισμένη μορφή τους λέγεται verisol και σύμφωνα με την έρευνα στην προηγούμενη σελίδα, μπορεί να επεκτείνει την αναγενη τους φάση μειώνοντας επίσης και τη φλεγμονή.

http://www.gelita.com/Verisol

Αν τα συμπληρώματα κολλαγόνου μπορούν όντως να βοηθήσουν λίγο στο θέμα μαλλιά, νομίζω ότι αυτή η μορφή κολλαγόνου, είναι πολύ ανώτερη από τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν.

Τώρα όσον αφορά το iherb, το θέμα τελωνείο παίζει πάντα λόγο του ότι έρχονται από Αμερική. Πάντως μέχρι στιγμής, 2 χρόνια που παραγγέλνω συνέχεια από κει, δεν έχασα ποτέ δέμα και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πακέτο να έχει ανοιχτεί από τελωνείο.
 

bouklakias

New Member
Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες αλλά ήθελα να ξέρω αν είναι σε υγρή μορφή η σε χάπια γιατί κάπου πιο πριν στο ίδιο θέμα νομίζω ότι διάβασα οτι μόνο σε υγρή μορφή δουλεύει το κολλαγόνο
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Είναι σε μορφή σκόνης. Βάζεις ενα scoop σε νερό ή χυμό. Προσωπικά νομίζω ότι καμία μορφή κολλαγόνου δεν απορροφάται από τον οργανισμό, ή για να το πω διαφορετικά, δεν αξιοποιείται όπως πρέπει.
Ο καλύτερος τρόπος αναπλήρωσης κολλαγόνου, είναι η υποκίνηση του οργανισμού να παράξει ο ίδιος, με την ενίσχυση των πρωτεινών που συντελούν σε αυτό, αλλά βέβαια παραμένει ένα θέμα με την ποιότητά του από μια ηλικία και μετά και πιστεύω ότι πάνω σε αυτό βοηθάει το εν λόγο σκεύασμα.

Ουσιαστικά δηλαδή, δεν σου δίνεται έτοιμο, όπως το πόσιμο κολλαγόνο, το οποίο "λενε" ότι καταστρέφεται από τα γαστρικά οξέα, αλλά βοηθάει τον οργανισμό, όχι μόνο να παράξει περισσότερο κολλαγόνο, αλλά και ποιοτικότερο.

Όλα αυτά βέβαια, στη θεωρία...
 

cool11

Well-Known Member
Εχουμε κανενα νεοτερο απο το μετωπο του κολλαγονου;
Κανενα αξιολογο σκευασμα, σε μεγαλη ποσοτητα και χαμηλη τιμη;
(θα προτιμουσα μεσω ελλ.φαρμακειων ή ebay ή amazon)
 

Avolonte

Everyday Hero
αφηστε τα συμπληρωματα με κολλαγονα και καταναλωστε μελι!!! μελι ροδι και καρυδια!! ο Σωκρατης ελεγε πως ειναι ιερη τροφη!

«Αν ποτέ εκλείψουν οι μέλισσες, στην ανθρωπότητα θα απομένουν μόνο τέσσερα χρόνια ζωής.»

Άλμπερτ Αϊνστάιν
 
Τελευταία επεξεργασία:

sadman73

Member
ποσιμο κολαγονο colagen pro active περνω εδω και ενα μηνα περιπου, το μονο που ειδα σε σχεση με το μαλι εινα οτι μειωσε τη λιπαροτητα,και την πρωτη βδομαδα ειδικα μ εβγαλε πολυ υπερενταση και εκρηγορση,πολυ τσιτα δηλαδη,τη δευτερη βδομαδα το φαινομενο αυτο υποχωρησε και εξαφανιστηκε.Επισης νομιζω οτι φαινεται και καποια βελτιωση στις αρθρωσεις, ειδικα στο ενα γονατο που ειχα καποιες ενοχλησεις,(υγρο)περισοτερο με τις αλαγες του καιρου και την ορθοστασια.Παντως μαλια δεν εβγαλα!!!! χαχαχα!!!
 

neos92

Member
παιδια παντως εγω ποτε μου δεν θα αγοραζα ποσιμο κολλαγονο.ειναι μεγαλη απατη.αμα ρωτησετε εναν γιατρο και οχι φαρμακοποιο(γιατι αυτος μονο να πουλησει θελει)το υγρο κολαγονο ουτε μπορει να το επεξεργαστει ο οργανισμος.αλλα ακομα και αν δεν το πιστευετε αυτο εχει και ενα δευτερο μειονεκτημα.ας υποθεσουμε οτι πινεις κολλαγονο.δεν ξες σε ποιο σημειο του σωματος θα παει.εμενα ενας γνωστος μου εχει προβλημα με τις αρθρωσεις του του ειπε ο φαρμακοποιος να παρει ενα μπουκαλι 50 ευρω και δεν του εκανε απολυτως τιποτα.τωρα οσον αφορα το δερμα και τα μαλλια μονο το dermaroller κανει για παραγωγη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ γιατι αυτο το παραγει ο ιδιος ο οργανισμος και το στελνει στο σημειο της φλεγμονης.Αυτα τα ολιγα.
 

MELA

Member
Εγω εχω παρατηρησει βελτιωση στις αρθρωσεις που εχω θεμα με το yalur on. Σιγουρα ο οργανισμος μου το στελνει στις αρθρωσεις γιατι οταν το σταματαω ποναω δεν ειναι τυχαιο. Στα μαλλια ομως δε βλεπω κατι τρομερο
 
Μπλουζα