Κολλαγόνο

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου. Βασικά επειδή είδα ότι έχουν σημαντική διαφορά στην τιμή οι κάψουλες με το υγρό κολλαγόνο γι αυτό είπα να ρωτήσω, όπως και για τις "τεχνικές" διαφορές τους στο κομμάτι της απορρόφησης, αυτό που μου εξήγησες δλδ...
Το collagen proactive της power health είναι υδρολυώμενο έτσι; Παρόλα αυτά 40 ευρώ για ένα μπουκάλι δεν τα λες και λίγα...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

orestis

Member
dimitris__27 είπε:
Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου. Βασικά επειδή είδα ότι έχουν σημαντική διαφορά στην τιμή οι κάψουλες με το υγρό κολλαγόνο γι αυτό είπα να ρωτήσω, όπως και για τις "τεχνικές" διαφορές τους στο κομμάτι της απορρόφησης, αυτό που μου εξήγησες δλδ...
Το collagen proactive της power health είναι υδρολυώμενο έτσι; Παρόλα αυτά 40 ευρώ για ένα μπουκάλι δεν τα λες και λίγα...

Ναι αυτο ειναι υδρολυμενο.
Δυστυχώς η τιμη του ειναι πολυ φαρμακερή...
 
Πάντως περί κολλαγόνου, άκουσα χθες στο ράδιο έναν καθηγητή διατροφολόγο να μιλάει για συμπληρώματα διατροφής, κολλαγόνα, κρέμες με σουξου μουξου και είπε καθαρά ότι τα βλέπει και γελάει με τα περισσότερα...
Ειδικά για κολλαγόνο ήταν απόλυτος ότι είναι μια μούφα η όλη υπόθεση και ότι το κολλαγόνο που πίνεις δεν πάει στο δέρμα ούτε κάνει δουλειά, δλδ τρίχες κατσαρές το ότι σε ομορφαίνει.

Μίλησε για τροφές μετά, για κοτόπουλα, πρωτεινες, λαχανικά, αβγά, ψάρια γαλακτοκομικά κ.α που πρέπει αναγκαστικά να έχουμε στο τραπέζι μας και είναι σίγουρα η καλύτερη λύση από το να τα σκάμε σε συμπληρώματα διατροφής και κρέμες.

Γενικά μίλαγε πολύ ωραία ο άνθρωπος, ήταν σα να ξεσκέπαζε το μάρκετινγκ δυστυχώς όμως έφτασα μετά από λίγο στον προορισμό μου και αναγκαστικά δεν άκουσα άλλο. Είπε ότι έχει βγάλει και ένα βιβλίο σχετικό με διατροφή αλλά δεν πρόλαβα να ακούσω...
 

orestis

Member
Πιο πανω το αναφερω κι εγω. Ο οργανισμος χρησιμοποιεί πεπτίδια για να συνθέσει κολλαγονο.
Το υδρολυμενο κολλαγονο, που εχει διασπαστει σε πεπτιδια, τα απορροφά ο οργανισμος, αλλα απο εκει και περα δεν ξερουμε πως τα χρησιμοποιεί.
Τα περισσοτερα συμπληρωματα που εχουν πρωτείνη κολλαγονου, ειναι αχρηστα μιας και η πρωτεϊνη καταστρεφετε στο στομαχι απο τα οξεα.
Τα πεπτιδια του υδρολυμενου κολαγονου, φτανουν στον οργανισμο κατα ενα μεγαλο ποσοστο, αλλα ο οργανισμος απο εκει και περα μπορει να τα χρησιμοποιησει για οτιδηποτε. Οχι απαραιτητα για να δημιουργησει κολλαγονο.

Παντως υπαρχουν πολλοι γιατροι πλεον που συστήνουν κολλαγονο σαν συμπληρωματικη θεραπεια για προβληματα στις αρθρώσεις και μονο.
Δεν ξερω αν εμπλεκονται στο marketing των εταιριων και τα περνουν ή γνωριζουν κατι παραπανω.
 
Xρήσιμες πληροφορίες, φίλε Ορέστη.

Και εγώ δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά που έγραψα αλλά τα έλεγε καθηγητής διατροφολογίας όσο να ναι κάτι μπορεί να ξέρει παραπάνω.

Επίσης έχουν γεμίσει τα φαρμακεία με κολλαγόνα (διάφορες μάρκες) ενώ πριν λίγα χρόνια 1-2 κυκλοφορούσαν. Πολύ μαρκετινγκ.

Πάντως αρκετός κόσμος λέει ότι βλέπει διαφορά σε δέρμα, νύχια, μαλλιά, καλύτερη ποιότητα ζωής και τα σχετικά. Άλλοι πάλι λένε ότι δε βλέπουν καμία απολύτως αλλαγή και κλαίνε τα λεφτά τους. Τι να πω, πάντως και εγώ είχα πάρει κολλαγόνο μια περίοδο αλλά δεν μπορώ να κρίνω γιατί το χρησιμοποίησα μόλις 10 μέρες. Δεν είδα πάντως καμία αλλαγή πάνω μου αυτο το διάστημα.
 

orestis

Member
Δεκα μερες χρησης ειναι σαν να μην το χρησιμοποιησες καθολου. Ενταξει μην περιμενουμε και θαυματα απο την πρωτη μερα.
Εγω ενα μπουκαλι πηρα και οταν σχεδον τελειωνε, ειχε εξαφανηστει και το προβλημα στο γονατο(αν οντως αφειλετε στο κολλαγονο η βελτιωση και δεν περασε απλα μονο του ή για καποιους αλλους λογους).
Κατι αλλο σε βελτιωση οσον αφορα , μαλλια , δερμα κτλ. δεν ειδα. Αλλα μεσα σε ενα μηνα μονο, νομιζω ειναι λογικο να μην βλεπεις κατι θεαματικο.
Οποτε εγω για το μονο που μπορω να πω με καποια ας πουμε σιγουρια, ειναι για το θεμα των αρθρωσεων. Και επαναλαμβανω με την επιφυλαξη οτι το προβλημα μπορει να εφυγε και μονο του και οχι εξ αιτιας του κολλαγονου.
 

cool11

Well-Known Member
Δεν ξερω πόσο μεγαλη ειναι η συνεισφορα της βιταμινης C, αλλα τελευταια εχει τυχει να διαβασω αρκετα αρθρα που την συσχετιζουν αμεσα με την υπαρξη/δημιουργια(?)/ισορροπια/ισοζυγιο κολλαγονου στον ανθρωπινο οργανισμο.
 

Atermon

Member
cool11 είπε:
Δεν ξερω πόσο μεγαλη ειναι η συνεισφορα της βιταμινης C, αλλα τελευταια εχει τυχει να διαβασω αρκετα αρθρα που την συσχετιζουν αμεσα με την υπαρξη/δημιουργια(?)/ισορροπια/ισοζυγιο κολλαγονου στον ανθρωπινο οργανισμο.

Αν το δέρμα σε όλο το σώμα είναι φυσιολογικό, τότε πιθανότατα δεν έχεις πρόβλημα με το κολλαγόνο και πιθανόν ούτε με βιταμίνες. Το σκληρό κολλαγόνο στο κρανίο είναι άλλη ιστορία και όση βιταμίνη C και να πάρεις, απλά θα έχεις ένα φυσιολογικό κολλαγόνο σε όλο το σώμα και όχι κάποια ενισχυμένη δράση τοπικά στο κρανίο. Δεν έχω κάνει έρευνα, αλλά τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά έτσι συμπεριφέρονται.

Επίσης για το πόσιμο κολλάγόνο: το κολλαγόνο είναι άλλη μια σύνθετη πρωτείνη, η οποία μόλις πάει στο στομάχι θα διασπαστεί από τα ένζυμα σε αμινοξέα. Αυτά θα περάσουν στο αίμα και ο οργανισμός θα τα χρησιμοποιήσει εκεί που χρειάζεται. Η ίδια δουλειά δηλαδή με το να τρως πρωτεΐνες από κοινό κρέας, από όσπρια κτλ. Το ότι τρώγοντας κολλαγόνο, αυτό θα πάει αυτούσιο και θα γιατρέψει το πρόβλημα, μου κάνει για παραπληροφόρηση.
 

cool11

Well-Known Member
Νομιζω οτι υπαρχουν πολλες αμφιβολιες τελικα για την αποτελεσματικοτητα του ποσιμου κολλαγονου. Οπως τα ειπες, και ανεφεραν και οι προλαλλησαντες τους προβληματισμους.
Ισως θα ηταν σκοπιμο, φτηνοτερο και αποτελεσματικοτερο, να επικεντρωθουμε, διατροφικα ποιες τροφες προσφερουν τα μεγιστα στην δημιουργια κολλαγονου στον οργανισμο μας.
 

orestis

Member
Όπως ειχα γραψει και πιο πανω, το μονο κολλαγόνο που προσλαμβανετε απο τον οργανισμο, ειναι το ποσιμο υδρολυμενο καλλαγονο. Δεν ειναι ολα υδρολυμενα οσα ειναι ποσιμα.
Αυτο γινεται γιατι προκειτε για κολλαγονο που εχει διασπαστεί σε πεπτιδια, τα οποια καταφερνουν να ξεφυγουν απο το στομαχι και να φτασουν στον οργανισμο , χωρις να καταστραφουν. Κατι που δεν γινεται με το κολλαγονο σε μορφη πρωτεϊνης, η οποια και καταστρέφεται στο στομαχι.
Μεχρι εδω ειναι ολα οκ με το υδρολυμενο. Ή εστω ως ενα βαθμο.
Το προβλημα ξεκιναει πλεον στον οργανισμο μας , ο οποιος τελικα αποφασιζει τι θα κανει τα πεπτιδια που προσελαβε. Σε αυτο το σταδιο μπορει να τα χρησιμοποιησει για οποιονδηποτε αλλο λογο, εκτος του να συνθεσει κολλαγονο. Το τι τα κανει τελικα ειναι κατι που δεν ξερουμε και ισως και να μην μαθουμε ποτε.
Οποτε εδω τιθετε το ερωτημα σε αυτο που προτεινει ο cool, αν υπαρχει καποια διφορα στο να στραφουμε σε διατροφικες διαδικασιες.
δεν λεω οτι ειναι λαθος αυτο που προτεινει, αλλα και σε αυτη την περιπτωση, παλι ο οργανισμος θα προσλαβει απο τις τροφες πεπτιδια, τα οποια παλι αυτος θα αποφασισει τι θα τα κανει. Γιατι ετοιμη πρωτεΐνη κολλαγονου, ουτε απο τις τροφες περνουμε.Αρα μηπως και εδω τα χρησιμοποιησει αλλου και οχι στην παραγωγη κολλαγονου?
Μηπως τελικα ο οργανισμος μας αναλογα την ηλικια αποφασιζει καποια στιγμη να παραγει λιγοτερο κολλαγονο και ο,τι και αν του δωσουμε αυτο δεν αλλαζει?
Οποτε μηπως τελικα ητε τον ευκολο, αλλα ακριβό δρομο διαλεξεις-του ποσιμου κολλαγονου- ητε τον διατροφικο το αποτελεσμα ειναι το ιδιο? Οποτε απλα ελπιζεις οτι καποια απο τα εξτρα πεπτιδια που θα του δωσεις ισως αποφασισει να βαλει καποια και στην παραγωγη κολλαγονου.
 

cool11

Well-Known Member
Κοιτα, κατ'αρχας, βασικο κατ'εμε, ειναι να υπαρχει η -ετσι κι αλλιως απαραιτητη- σωστη και ενδεδειγμενη αναφορικα με το κολλαγονο διατροφη, ωστε τουλαχιστον να ΜΗΝ ΛΕΙΠΟΥΝ οι απαραιτητες ουσιες απο τον οργανισμο, για την δημιουργια κολλαγονου.
Ξερεις τι ειναι να θες να ΄φτιαξεις' κολλαγονο, και να μην εχεις τα 'υλικα'?

Ομως, θα πρεπει να διερευνηθει, το κατα ποσο, αφου πλεον εχουμε δωσει στον οργανισμο τις τροφες που πρεπει, η όλη διαδικασια να περασει απο το 'δυνητικό' σταδιο (ο οργανισμος 'δυναται' να συνθεσει), σε μια διαδικασία 'force', δηλαδη 'πίεσης' ωστε να αναγκαστει να συνθέσει κολλαγονο, από τα όσα του παρέχουμε ως ουσίες.
Εγώ κάπως έτσι συλλαμβάνω το θεμα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

orestis

Member
Με δεδομενο οτι παρεχουμε στον οργανισμο τις απαραιτητες ουσιες για δημιουργια κολλαγονου, ητε με τον ενα ητε με τον αλλο τροπο, το ερωτημα παραμενει , με το τι τις κανει ο αργανισμος.
Εννοητε πως στην περιπτωση που δεν του παρεχουμε τα απαραιτητα συστατικα , δεν θα παραξει κολλαγονο.
Εστω και σε αυτο το ποσοστο που ο ιδιος εχει αποφασισει να παραγει.
Το θεμα ειναι απο εκει και περα τι γινετε. και νομιζω οτι για αυτο δεν εχει βρεθει καποια λυση. Για το πως δηλαδη θα αναγκασουμε τον οργανισμο να αυξησει την παραγωγη κολλαγονου (εφοσον του παρεχουμε τα απαραιτητα συστατικα) τη στιγμη που οσο προχωραει η ηλικια μειωνει σταθερα την παραγωγη σε ολο και λιγοτερο.
 

cool11

Well-Known Member
Ακριβες και δυσκολες λυσεις, για πλουσιους ανθρωπους, αλλα μιας και τα συζηταμε ολα σχετικα,
εχετε ακουσει τιποτε για ενεσιμες δοσεις(και επαναληπτικες μετα απο καιρο) κολλαγονου?
 

orestis

Member
Στον τομεα της αισθητικης γινονται τετοιες ενεσεις.
Δεν ξερω κατι παραπανω , αλλα μαλλον θα πρεπει να απευθυνθείς σε πλαστικό και θα ειναι καπως τσιμπημενο το κοστος.
http://www.cverros.gr/index.php?page_id=39
 

cool11

Well-Known Member
οκ, χρησιμο λινκ και πληροφοριες.
Μου ηρθε ασυναισθητα στο μυαλο, που μου ελεγε γνωστος τη δεκαετια του '90, οτι πηγαινε η Βουγιουκλακη καθε χρονο στην Ελβετια και εκανε τετοιες ενεσεις...
Αρα, από πολλα χρονια, οι υποψιασμενοι-ες γνωριζουν την χρησιμοτητα του...

Με τα διατροφικα ειμαστε ομως ακομη σε αναζητηση καλης και αξιοπιστης λυσης.
Δεν μπορει, καποιος τροπος θα πρεπει να υπαρχει.
Τρωμε κατι, οτιδηποτε.
Αν ηταν να αποφασιζει εντελως 'μονος' ο οργανισμος, αν θα χρησιμοποιησει την καθε τροφη, τοτε θα ειχαμε χαθει...
Καπως πρεπει να 'ενεργοποιειται' αυτος ο μηχανισμος συνθεσης δημιουργιας κολλαγονου, με τις καταλληλες τροφες.
Βεβαια δεν ειμαστε 'γενετιστες' ουτε 'διατροφολογοι' να ξερουμε, που μαλλον ουτε κι αυτοι γνωριζουν.
Με στενοχωρει το οτι ειμασε σε περιπου 'αχαρτογραφητες' περιοχες... :(
 

cool11

Well-Known Member
Σημερα επεσα πανω σε αυτο
http://tinyurl.com/kya4gv2

Αφου εμεις οι 'απλοι' καταναλωτες διαβαζουμε απο αλλου περι της 'μη απορροφητικοτητας', αυτοι συνειδητα παραπληροφορουν, λεγοντας :
"υδρολυμένο για μέγιστη απορροφητικότητα." (πόση όμως, 1%?)
και
"Το Collagen+ όταν βρεθεί "διαθέσιμο" μέσα στο σώμα σας "προσαρμόζει" τη δράση του και σας βοηθά ακριβώς για εκεί που το θέλετε!!! "

- Μα θα προλαβει να 'φυγει' τιποτε απο το στομαχι, για να παει για 'καλο' σκοπο;
- Αντε και 'παει' καπου, πως ξερουμε 'που' θα το χρησιμοποιησει ο οργανισμος μας;

Κρισιμα ερωτηματα, και απαντησεις;
Τι μας λενε αυτοι; Αλήθεια/ψεμματα;
 

orestis

Member
Νομιζω οτι την αληθεια δεν θα την μαθεις ευκολα.
Απο τη μια πλευρα οι εταιριες που πουλανε κολλαγονο τα παραφουσκωνουν για να εχουν πωλησεις, απο την αλλη ο ανταγωνισμος λεει τα δικα του για να τους χτυπησει.
Απ οσο το εχω ψαξει το μονο κολλαγονο που εχει ελπιδες και μαλιστα σε σχετικα μεγαλα ποσοστα να φτασει στον οργανισμο, ειναι το υδρολυμενο.
Το ερωτημα βεβαια παραμενει τι γινεται οταν φτασει στον οργανισμο.
Εγω το μονο που μπορω να πω απο προσωπικη εμπειρια, ειναι οτι για ενα μηνα που το πηρα, το προβλημα που ειχα στο γονατο εξαφανιστηκε. Δεν ξερω αν οφειλετε στο κολλαγονο. Καποια αλλη βελτιωση δεν ειδα , αλλα με ενα μηνα μονο δεν περιμενα να δω και πολλα.
 

Atermon

Member
orestis είπε:
Νομιζω οτι την αληθεια δεν θα την μαθεις ευκολα.
Απο τη μια πλευρα οι εταιριες που πουλανε κολλαγονο τα παραφουσκωνουν για να εχουν πωλησεις, απο την αλλη ο ανταγωνισμος λεει τα δικα του για να τους χτυπησει.
Απ οσο το εχω ψαξει το μονο κολλαγονο που εχει ελπιδες και μαλιστα σε σχετικα μεγαλα ποσοστα να φτασει στον οργανισμο, ειναι το υδρολυμενο.
Το ερωτημα βεβαια παραμενει τι γινεται οταν φτασει στον οργανισμο.
Εγω το μονο που μπορω να πω απο προσωπικη εμπειρια, ειναι οτι για ενα μηνα που το πηρα, το προβλημα που ειχα στο γονατο εξαφανιστηκε. Δεν ξερω αν οφειλετε στο κολλαγονο. Καποια αλλη βελτιωση δεν ειδα , αλλα με ενα μηνα μονο δεν περιμενα να δω και πολλα.

Ό,τι τροφή μπαίνει στο στομάχι διαλύεται στα εξ ων συνετέθη. Το κολλάγόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς είναι μια πολύ σύνθετη πρωτείνη με μεγάλο μοριακό βάρος. Ακόμα κι αν ως εκ θαύματος δε χωνευόταν από τα ένζυμα του στομαχιού, δε θα μπορούσε να περάσει από το έντερο στην κυκλοφορία του αίματος , λόγω του μεγάλου μοριακού βάρους.

Και το κοινό κρέας έχει πολύ κολλαγόνο, αλλά δε γιάτρεψε κανείς τα γόνατα με κρέας :p
 

orestis

Member
Atermon είπε:
orestis είπε:
Νομιζω οτι την αληθεια δεν θα την μαθεις ευκολα.
Απο τη μια πλευρα οι εταιριες που πουλανε κολλαγονο τα παραφουσκωνουν για να εχουν πωλησεις, απο την αλλη ο ανταγωνισμος λεει τα δικα του για να τους χτυπησει.
Απ οσο το εχω ψαξει το μονο κολλαγονο που εχει ελπιδες και μαλιστα σε σχετικα μεγαλα ποσοστα να φτασει στον οργανισμο, ειναι το υδρολυμενο.
Το ερωτημα βεβαια παραμενει τι γινεται οταν φτασει στον οργανισμο.
Εγω το μονο που μπορω να πω απο προσωπικη εμπειρια, ειναι οτι για ενα μηνα που το πηρα, το προβλημα που ειχα στο γονατο εξαφανιστηκε. Δεν ξερω αν οφειλετε στο κολλαγονο. Καποια αλλη βελτιωση δεν ειδα , αλλα με ενα μηνα μονο δεν περιμενα να δω και πολλα.

Ό,τι τροφή μπαίνει στο στομάχι διαλύεται στα εξ ων συνετέθη. Το κολλάγόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς είναι μια πολύ σύνθετη πρωτείνη με μεγάλο μοριακό βάρος. Ακόμα κι αν ως εκ θαύματος δε χωνευόταν από τα ένζυμα του στομαχιού, δε θα μπορούσε να περάσει από το έντερο στην κυκλοφορία του αίματος , λόγω του μεγάλου μοριακού βάρους.

Και το κοινό κρέας έχει πολύ κολλαγόνο, αλλά δε γιάτρεψε κανείς τα γόνατα με κρέας :p

Αυτο ακριβως εχει λεχθει τοσες φορες. Το κολλαγονο ως προτείνη καταστρεφετε στο στομαχι. Γι αυτο γινεται η υδρολυση , προκειμενου το κολλαγονο να διασπαστει σε πεπτιδια , που ειναι πολυ πιο μικρα και με πολυ μικρο μοριακο βαρος, και ετσι δεν καταστρεφονται.
Ακριβως το ιδιο γινεται και με τις τροφες. Δεν περιεχουν πρωτεϊνη κολλαγονου, αλλα πεπτιδια και ετσι φτανουν στον οργανισμο, ο οποιος στη συνεχεια τα χρησιμοποιεί για να συνθέσει κολλαγονο.
Αυτα δεν τα λεω εγω , αλλα γιατροι, οι οποιοι λενε οτι τα πεπτιδια οντως καταφερνουν να ξεφύγουν απο το στομαχι.
Τωρα το σχολιο για το γονατο, νομιζω ειναι περιττο και μαλιστα σε αυτο το υφος.
Δεν πουλαω κολλαγονο. Ουτε ειπα ποτε οτι το κολλαγονο γιατρεψε το γονατο μου. Ειπα πολυ απλα οτι ειχα προβλημα, πηρα κολλαγονο για ενα μηνα και το προβλημα εξαφανιστηκε. Οστοσο καθε φορα που το αναφερω , τονιζω οτι δεν ειμαι σιγουρος οτι η βελτιωση οφειλοταν στο κολλαγονο ή απλα το προβλημα λυθηκε μονο του.
Αναφερω την εμπειρια μου, εφοσον εχω κανει χρηση και οχι ετσι απλα στον αερα, και λεω τι διαπιστωσα εγω.
Δεν ειμαι εδω για να πεισω κανεναν για κατι. Κανουμε μια συζήτηση για να βγαλουμε ισως καποια ακρη, και ο καθενας λεει την αποψη του, η οποια ειναι σεβαστη. Τα ειρωνικα σχολια ομως νομιζω οτι ειναι περιττα και δεν βοηθανε καθολου την εξελιξη της συζητησης.
 

cool11

Well-Known Member
Orestis απο υδρολυμενο κολλαγονο, επειδη το χρημα ειναι σε...ελλειψη, εχεις κανει καποιο ψαξιμο να μας πεις την φτηνότερη πρόταση, σε αξιοπιστο φυσικα προϊον; Ή απο ελληνικο φαρμακειο, ή και απο ebay θα προτιμούσα επίσης.
 
Μπλουζα