Η ζωη με Covid-19

vlafo

Well-Known Member
Stratos
Χαλάρωσε και θα περάσει,παίρνε τις βιταμίνες σου,τον ψευδάργυρο σου και όλα καλά θα πάνε.
Θέλει υπομονή για γερά νεύρα.
Συμπάσχουμε όλοι.

Στη θάλασσα να αναπνεύσουμε καθαρό ιώδιο φαντάζομαι κάνει έτσι δεν είναι?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Greg83

Member
Το ραπιντ τεστ βρηκε αρνητικο παντως, εχουν περασει και 7 μερες χωρις συμπτωματα
Οποτε δεν κολλησα, αν και μου κανει εντυπωση.

Έχω ακούσει περιπτώσεις ατόμων (πλήρως εμβολιασμένων) που δεν είχαν καθόλου συμπτώματα και τα rapid test τους ήταν αρνητικά, αλλά όταν έκαναν pcr αυτό βγήκε θετικό. Οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να κόλλησες αλλά να το πέρασες τελείως ασυμπτωματικά.

vag25

Well-Known Member
Έχω ακούσει περιπτώσεις ατόμων (πλήρως εμβολιασμένων) που δεν είχαν καθόλου συμπτώματα και τα rapid test τους ήταν αρνητικά, αλλά όταν έκαναν pcr αυτό βγήκε θετικό. Οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να κόλλησες αλλά να το πέρασες τελείως ασυμπτωματικά.
ειναι και αυτο ενα ενδεχομενο.

Φτερνιστηκα λιγο περισσοτερο αυτη την εβδομαδα δεν ξερω αν μετραει :p

alex7

Well-Known Member
Ναι γιατί οι πλήρως εμβολιασμένοι που κόλλησαν παράγουν μικρό υιικο φορτίο που δεν είναι είναι ανιχνεύσιμο από τα rapid test .Είναι όμως ανιχνεύσιμο από τα pcr λόγω μεγαλύτερης ευαισθησίας του συγκεκριμένου τεστ

vlafo

Well-Known Member
Τα rapid ανιχνεύουν αρκεί να το κάνεις σωστά,μέχρι μέσα αλλιώς ο κίνδυνος να μη δείξει είναι μεγάλος.

Stratos

Well-Known Member
εμένα σήμερα βγήκε θετική και η σύζυγος , 4 μέρες μετά απο μένα, είναι και αυτή ανεμβολίαστη.
υπάρχει πιθανότητα να το περάσει πιο χαλαρά? δηλαδή να της μετέδωσα λιγότερο φορτίο?

Legwg James

Well-Known Member
Τι την θέλαμε την Αράχωβα και τον Παρνασσό Κυριακάτικα... 5 άτομα πήγαμε και οι 3 σήμερα σε ράπιντ που έκαναν βγήκαν θετικοί. Είχα και εγώ ένα σπίτι το τσίμπησα να το κάνω στα πεταχτά και βγήκα αρνητικός. Θα κάνω ένα ακόμα αύριο αλλά νιώθω στα prime μου όπως λέει και ο Σον Κονερι στον Βράχο. Παίζει να μην έχω και τίποτα. Υγεία παιδιά και όπως φαίνεται την όμικρον θα την φάμε όλοι...

alex7

Well-Known Member
Τα rapid ανιχνεύουν αρκεί να το κάνεις σωστά,μέχρι μέσα αλλιώς ο κίνδυνος να μη δείξει είναι μεγάλος.
Δεν ανιχνεύουν στους εμβολιασμένους πρόσφατα .Διάβασα έρευνα .Το pcr έχει πολύ μεγάλη ευαισθησία και τα πιάνει όλα

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Panos1982

Well-Known Member
Δεν ειναι ακριβως θεμα ευαισθησιας,
Τα τεστ δουλεύουν με διαφορετικο τροπο,
Το ραπιντ προσπαθει να ανιχνευσει αντιγονο του ιου (δλδ πρωτεινες του) ενω το μοριακο τεστ ανιχνευει dna του ιου.
Κανουν διαφορετικη δουλεια , ειναι σαν να συγκρινουμε αξονικη με μαγνητικη τομογραφία. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης των 2, αν γινουν σωστα τα τεστ είναι αξιοπιστα κ τα δυο αν οχι μπορουν να κανουν fail και τα δυο ( ακριβως ετσι μου τα ειπε κ ετσι τα μεταφερω κορυφαιος τοπικος γιατρος απο ισραηλ).
Σημερα ειμαι 7η μερα νοσησης ,δεν υπαρχει συμπτωμα περαν της μυτης που βουλωνει που κ που κ λιγο φλεμα στο λαιμο αλλα και τα δυο σε πολυ ηπια φαση κ οχι ενοχλητικα (πολλες φορες τα ξεχνας οτι υπαρχουν)
Κατα τ αλλα νοιωθω κατι ποναλακια στο στήθος μπροστα κ μερικες φορες κ στη πλατη πισω του τύπου σαν νευροπονοι.
Δεν ξερω αν σχετιζονται με την ιωση , αλλα απο βδομαδα θα παω σε πνευμονολογο κ καρδιολόγο να τσεκαρω αν μ αφησε κατι ο ιος κ θα κανω κ γενικη αιματος (ελεγχοντας ταυτοχρονα τα αντισωματα κ την πηκτικοτητα αιματος).
Αυτες ειναι εξετασεις που ο γιατρος μου προτεινει σε ολους του τους ασθενεις εφ οσων εχουν περασει 15 μερες απ την ανάρρωση του ιου.
** δεν εχω κανει εμβολιο αλλα το πέρασα ακριβως οπως η γυναικα που εχει κανει 2 δοσεις κ μαλιστα η 2η ηταν 1 δεκεμβρη.
Ειναι και 12 χρονια νεοτερη μου, Καποιοι αλλοι φίλοι επισης το πέρασαν ελαφρια οπως εμεις οντας εμβολιασμενοι.
3 ομως το περασαν πολυ βαριά τυπου 39.5 πυρετο και πολυ εντονο βηχα εξ αρχης ο οποίος ακομα δεν εχει εξαφανιστει πληρως.
Γενικα η ομικρον ειναι ηπια αρκετα, αλλα απ οτι παρατηρώ τα εμβολια που βγηκαν για το αρχικο στελεχος δεν κανουν ιδιαιτερη δουλεια με την ομικρον ουτε στη μεταδοτικοτητα ουτε στο ποσο δυσκολα θα την περασεις.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Είναι καταγγεγραμένο ότι μόνο η 3η δόση booster κάνει δουλειά έναντι της Ο. Οι 2 δεν βοηθούν ιδιαίτερα.

oreo

Well-Known Member
Στο μελλον οταν περασει στις επομενες φασεις ο ιος λεει οτι δεν συμφωνει με τις αναμνηστικες δοσεις σε ολους. Καμια βομβα.
Ετσι θα γινει. Οπως και με γριπη.
Αν μας βοηθησετε να φτασουμε σε αυτο το σημειο καποια στιγμη.

Ψαχνεις βρε ατιμε πατημα συνεχως για να μην το κανεις τo εμβολιο :p

Μια ερωτηση: Τι εγινε δεν κυνηγανε το κερδος οι φαρμακευτικες? Κανονικα θα επρεπε να το προτεινει καθε μηνα για παντα.
Λέει targeting στον εαυάλωτο πληθυσμό και όχι σβάρνα απο 12 και πάνω :p
Έχει γίνει χαμός εδώ με την Ο. Τρύπωσε ο κόσμος στα σπίτια, πανικός!!!!!
Μα το κέρδος κρύβεται πίσω απο την δηλωσή του , νέο εμβόλιο , περιορισμένων δόσεων, πάει αυτη η φουρνιά.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μόλις έρθει το χάπι-φαρμακό game over με τις συνεχιζόμενες δόσεις εμβολίων που έχουν σχεδιαστεί για το αρχικό στέλεχος. Δεν θα υπάρχει αντικείμενο πλέον με τα εως τώρα δεδομένα.

Panos1982

Well-Known Member
Cvial μιας κ ασχολησε περισσοτερο, εγω οσο κοιταξα δεν βλεπω συσχετισμό της ομικρον με θεμα στην καρδιακή λειτουργία οπως συνεβαινε με προηγουμενες μεταλλαξεις.
Επειδη νιωθω γενικα ετσι πονακια ελαφρα στο στηθος κ τη πλάτη γνωριζεις αν η ομικρον αφηνει θεματα σε καρδια η πνεύμονες? Υπάρχει καμμια ενδειξη ?
Γιατι με ανησυχουν λιγο αυτα τα πονακια....

witcher

Well-Known Member
Cvial μιας κ ασχολησε περισσοτερο, εγω οσο κοιταξα δεν βλεπω συσχετισμό της ομικρον με θεμα στην καρδιακή λειτουργία οπως συνεβαινε με προηγουμενες μεταλλαξεις.
Επειδη νιωθω γενικα ετσι πονακια ελαφρα στο στηθος κ τη πλάτη γνωριζεις αν η ομικρον αφηνει θεματα σε καρδια η πνεύμονες? Υπάρχει καμμια ενδειξη ?
Γιατι με ανησυχουν λιγο αυτα τα πονακια....
Καταρχήν είσαι σίγουρος ότι κόλλησες Ο και όχι Δ ;

Panos1982

Well-Known Member
Απολυτος δεν ειμαι. Αλλα ολες οι ενδειξεις ετσι δειχνουν. Κολλησε ολη η παρεα ενα σαββατο βραδυ που βγηκαν σε μαγαζι σε κλειστο χωρο. Και εγω κολλησα απντη γυναικα σπιτι επειδη ηταν μαζι τους.
Τα συμπτωματα ηταν 2 μερες πυρετος με πονοκεφαλο κ μετα τιποτα, εκτος απο ενα μικρο μπουκωμα που αρχισε την 3η μερα.
Ολοι αυτα τα συμπτωματα εχουμε εκτος απο 3 ατομα που τα πηρε πιο βαρια κ ειχαν πολυ βηχα και λιγο ψηλοτερο πυρετο δτο 39.5. Στην ουσια απ οτι διαβαζω αυτα ειναι της ομικρον συμπτωματα. Επίσης θελω να πιστεύω οτι δε κολλησαν 10 ατομα σε ενα βραδυ δελτα......ποτε δεν ειχε ξαναγινει αυτο οσους μηνες ειχαμε δελτα να κολλησουν μαζικα τοσοι πολλοι σε ενα βραδυ κ οντας ολοι 2πλο εμβολιασμενοι.

witcher

Well-Known Member
Απολυτος δεν ειμαι. Αλλα ολες οι ενδειξεις ετσι δειχνουν. Κολλησε ολη η παρεα ενα σαββατο βραδυ που βγηκαν σε μαγαζι σε κλειστο χωρο. Και εγω κολλησα απντη γυναικα σπιτι επειδη ηταν μαζι τους.
Τα συμπτωματα ηταν 2 μερες πυρετος με πονοκεφαλο κ μετα τιποτα, εκτος απο ενα μικρο μπουκωμα που αρχισε την 3η μερα.
Ολοι αυτα τα συμπτωματα εχουμε εκτος απο 3 ατομα που τα πηρε πιο βαρια κ ειχαν πολυ βηχα και λιγο ψηλοτερο πυρετο δτο 39.5. Στην ουσια απ οτι διαβαζω αυτα ειναι της ομικρον συμπτωματα. Επίσης θελω να πιστεύω οτι δε κολλησαν 10 ατομα σε ενα βραδυ δελτα......ποτε δεν ειχε ξαναγινει αυτο οσους μηνες ειχαμε δελτα να κολλησουν μαζικα τοσοι πολλοι σε ενα βραδυ κ οντας ολοι 2πλο εμβολιασμενοι.
Μάλιστα. Με 2 δόσεις δεν προστατεύεσαι απο την Ο, θες και τρίτη για να πεις οτι σου παρέχει 70% προστασία. Απο εκεί και περα λενε κάποιες μελετες οτι η Ο επηρεάζει το ανώτερο αναπνευστικό, σε αντίθεση με τις προηγούμενες μεταλλάξεις. Οπότε θεωρητικά δεν κινδυνεύεις από προβλήματα σε καρδιά-πνεύμονες. Μενει να αποδειχτεί στην πράξη όμως αυτό.

vlafo

Well-Known Member
Εγώ σήμερα 4η μέρα είμαι απόλυτα καλά.
Από χθες ήμουν ήδη,αλλά είχα μια ελάχιστη αδυναμία.
Ουσιαστικά 2 μέρες με κράτησε χλιαρά πολύ.

Μπλουζα