Είμαι πολύ χαρούμενος που μπήκα και γω χθες στο "club των μεταμοσχευμένων" και όπως λέει η διαφήμιση του jumbo κάτω από την περούκα κρύβονται μαλλιά δικά μου!!!
Λοιπόν η μεταμόσχευση έγινε χθες στην H*C με επικεφαλής ιατρό τον Δρ Κυριάκο Μάρα. Μαζί του τον βοηθούσε ο Δρ Ιωάννης Βοσκός και το team συμπλήρωναν 4 τεκνισιανς. Πήγα απο το πρωί στην κλινική (7:30) και αφού πήραμε τις απαραίτητες φωτογραφίες, συμπλήρωσα τα απαραίτητα έγγραφα, προχωρήσαμε με το γιατρό στο σχεδιασμό της hairline και κουβεντιάσαμε το πλάνο της επέμβασης. Το χειρουργείο ξεκίνησε κατά τις 9 με την αφαίρεση του στριπ (δεν ένιωσα τίποτα!!) και αργότερα οι τρύπες και η τοποθέτηση των μοσχευμάτων με δύο ενδιάμεσα διαλείμματα για φαγητό. Τελειώσαμε στις 17:00 οπότε και είχαν τοποθετηθεί και τα 2531 grafts. Δεν έχω ξανακάνει μεταμόσχευση, αλλά ενιωθα σιγουριά στα χέρια του γιατρού και μου κάλυπτε όποιες απορίες μου κατά τη διάρκεια. Οι τεχνικοί δούλευαν στο διαχωρισμό των grafts και μετά στην τοποθέτηση εναλλάξ. Υπήρχε καλή συνεργασία από μια δουλεμένη ομάδα. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης, ένιωσα δυνατό πόνο στο στριπ και οι γιατροί χρειάστηκε να μου ξανακάνουν αναισθησία. Γενικά παρακολουθούσαν τη διαδικασία ενώ οι placers έκαναν τη δουλειά τους. Μετά το πέρας μου δόθηκαν μεταγχειρητικές οδηγίες και το βαλιτσάκι με τα απαραίτητα. Η κούραση ήταν μεγάλη, αν και τελείωσα νωρίς σε σχέση με άλλα περιστατικά που έχω δει στο φόρουμ. Το βράδυ ένιωθα δυνατούς πόνους τόσο στη δότρια όσο και στη λήπτρια περιοχή και το αντιμετώπισα με παυσίπονα και υπομονή. Ο ύπνος ήταν δύσκολος καθ'ότι πονούσε η περιοχή του στριπ και η επιβεβλημένη στάση των 45 μοιρών δεν είναι και ότι βολικότερο! Ευτυχώς σήμερα νιώθω μόνο ένα μικρό πόνο στην περιοχή της ουλής. Πήγα πάλι το πρωί από την κλινική και μου δόθηκαν οι οδηγίες των επομένων ημερών. Αύριο θα μου κάνουν και το πρώτο λούσιμο.
Γενικά με αντιμετωπίσανε με επαγγελματισμό και ποιότητα και δεν με έκαναν ουτε στιγμή να αμφιβάλλω για την επιλογή μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Θεόδωρο Φιούρη για τη φιλοξενεία του (με έκανε να νιώσω πολύ οικεία, γευματίσαμε και κουβεντιάσαμε για διάφορα την προηγούμενη της επέμβασης και ήταν παντού παρών).Ελπίζω να δικαιωθώ και να έχω τα αποτελέσματα που προσδωκώ μετά τους 6 μήνες. Θα επισυνάψω και φωτογραφίες με το πριν και το μετά και περιμένω τα σχόλια σας.