Θεραπεία και προϊόντα τριχόπτωσης για άνδρες

Εάν δεν έχεις ήδη αρχίσει να κάνεις κάτι, διάβασε πρώτα τον Οδηγό για άντρες, ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις τι προκαλεί ακριβώς την Τριχόπτωση.

Εάν το έχεις ήδη διαβάσει, τότε θα γνωρίζεις ότι η τριχόπτωση είναι ορμονικό ζήτημα και μπορεί να επιδεινωθεί με κακή κατάσταση της κεφαλής. Έτσι η χρήση κάποιας θεραπείας κρίνεται απαραίτητη, αν δεν θέλεις να συνεχίσει η τριχόπτωση σου.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με προϊόντα για άντρες ηλικίας 15 ως 55 οι οποίοι πάσχουν από τριχόπτωση.

Πιστοποιημένα αποτελεσματικά προϊόντα

Δείτε παρακάτω τα προϊόντα σε συνοπτική λίστα. Τα παρακάτω προϊόντα έχουν πιστοποιηθεί με κλινικές έρευνες.

Propecia

Χρήση από: Άντρες
Τύπος: Αναστολέας DHT
Κύριος σκοπός: Μακροχρόνια χρήση, αύξηση τριχών (μειωμένη)

Η φήμη που έχει το Propecia είναι η διατήρηση των μαλλιών σας. Το 83% των αντρών στις κλινικές δοκιμές κατάφεραν να διατηρήσουν τα μαλλιά τους, ενώ το 64% είδε αύξηση σε αριθμό τριχών μετά από δύο χρόνια. Το Propecia το καταφέρνει αυτό με το να ελαχιστοποιεί την παραγωγή της DHT στο σώμα μας.

Εάν σκοπός σου είναι να δεις μεγάλο αριθμό τριχών να ξαναβγούν, τότε θα πρέπει να συνδυάσετε το Propecia με Minoxidil για καλύτερα αποτελέσματα. Εναλλακτικά χρησιμοποιείται το Proscar. Διαβάστε περισσότερα

Avodart

Χρήση από: Άντρες
Τύπος: Αναστολέας DHT
Κύριος σκοπός: Μακροχρόνια χρήση, αύξηση τριχών (μεγαλύτερο ποσοστό από το Propecia)

Η δουταστερίδη είναι μία νέα θεραπεία που πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά. Ανήκει στην κατηγορία των αναστολέων για την DHT, ωστόσο αναστέλλει και τους δύο τύπους του 5-Alpha ενζύμου, ενώ το Propecia αναστέλει μόνο το ένα.Οι άντρες που το δοκίμασαν, παρατήρησαν ως και 50% περισσότερη αύξηση τριχών απ' ότι στο Propecia, ωστόσο δεν υπάρχουν πολλές αντενδείξεις για το Dutasteride μέχρι στιγμής. Διαβάστε περισσότερα

Rogaine

Χρήση από: Άντρες και γυναίκες
Τύπος: Growth Stimulant
Κύριος σκοπός: αύξηση/ανάπτυξη τριχών (Stimulating Regrowth)

Η χρήση της μινοξιδίλης είναι γνωστή ότι θα δείτε αύξηση τριχών οι οποίες θα αρχίσουν να μεγαλώνουν ξανα. Σε κλινικές δοκιμές, το 59% των ατόμων που το δοκίμασαν, είδαν αύξηση των μαλλιών τους σε 4 μήνες. H μινοξιδίλη δεν αποτρέπει την κύρια αιτία της τριχόπτωσης, την αύξηση της DHT. H μινοξιδίλη θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με κάποιον αναστολέα της DHT, όπως το Propecia, εάν πρόκειται για μεγάλου βαθμού τριχόπτωση και σκοπός σας είναι η επαναφορά μεγάλου αριθμού τριχών.. Διαβάστε περισσότερα

Tricomin

Χρήση από: Άντρες και γυναίκες
Τύπος: Growth Stimulant , SOD
Κύριος σκοπός: αύξηση τριχών (Stimulating Regrowth), Scalp Conditioning
Το Tricomin έχει δείξει σε κλινικές δοκιμές ότι μπορεί να ξαναμεγαλώσει τις τρίχες.Κάνει χρήση πεπτιδίων του χαλκού, για να διεγείρει φυσικά τους αδρανείς θύλακες ώστε να ξαναμπούν στην φάση δημιουργίας τρίχας. Το Tricomin μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα προϊόντα όπως τα Rogaine, Revivogen και Propecia με ικανοποιητικά αποτελέσματα.. Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτικά προϊόντα

Δείτε παρακάτω τα προϊόντα σε συνοπτική λίστα. Τα παρακάτω προϊόντα ΔΕΝ έχουν πιστοποιηθεί με κλινικές έρευνες, ωστόσο η αποτελεσματικότητα τους έχει αποδεχτεί έπειτα από δοκιμές χιλιάδων χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Revivogen

Χρήση από: Άντρες και γυναίκες
Τύπος: Αναστολέας DHT, ανάπτυξη τριχών
Κύριος σκοπός: Μακροχρόνια χρήση για πλήρη αποτέλεσμα, αύξηση τριχών (μειωμένη).

Πρόκειται για το πρώτο προϊόν στο είδος του που συνδυάζει έναν μεγάλο αριθμό από ενεργά υλικά που παρέχουν ικανοποιητική ανάπτυξη τριχών και αναστολείς DHT σε ένα διάλυμα. Το Revivogen έχει σαν κύριο σκοπό το να περιορίσει την DHT τοπικά, σε αντίθεση με το Propecia (Proscar) που περιορίζει την DHT στο σώμα μας. Συνδυάζει Azelaic Acid, Vitamin B6, Zinc, Saw Palmetto, GLA και ALA τα οποία έχουν αποδειχτεί ότι περιορίζουν την DHT. Το κυριότερο ατού του, καθόλου αντενδείξεις.

Fungoral Shampoo

Χρήση από: Άντρες και γυναίκες
Τύπος: Growth Stimulant, αντιφλεγμονώδες, ήπιο αντιανδρογόνο
Κύριος σκοπός: Μέρος οποιασδήποτε θεραπείας, Growth Stimulant, αντι-πυτιριδικό, καλή κατάσταση κεφαλής

Το Fungoral είναι ένα σαμπουάν το οποίο και είναι απαραίτητο για κάθε θεραπεία που θα επιλέξετε. Από μόνο του δεν κάνει πολλά, αλλά εάν συνδυαστεί με το Propecia/Proscar θα σας δώσει την δυνατότητα ενός καλού Growth Stimulant προϊόντος. Ίσως το μόνο σαμπουάν το οποίο θα σας βοηθήσει κατά της τριχόπτωσης.