Απ: HDC 2860 grafts hairline FUE 28-12-10 (tropheus)
koskar είπε:
Tropheus όποτε βρεις χρόνο εάν σου είναι εύκολο θα θέλαμε να μας δώσει μια συνολική αναφορά με τις μέχρι τώρα εντυπώσεις σου από την μεταμόσχευση που έκανες στην κλινική HDC.
Γνωρίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθούν τα αποτελέσματα της επέμβασης και για αυτό αναφέρομαι στις εντυπώσεις που αποκόμισες και κατά πόσο αυτές τελικά ήταν κόντα σε αυτές που ενδεχομένως ανέμενες μέχρι την παρούσα χρονική φάση.
Εγώ λέω ότι τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα.
Ναι μπορώ να σου πω πολύ καλά λόγια για τη φιλοξενία ακόμα και για το ότι κουβάλησα τους ανθρώπους Κυριακάτικα να μου κάνουν μια μικροδιόρθωση σε κάτι που δε μου άρεσε (και δε με χρέωσαν).
Τι να το κάνω όμως αν τελικά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλω. Και πίστεψέ με θέλω πολλά ή μάλλον ΟΛΑ !!!
Στην κλινική όλοι μου έλεγαν ότι έχω πάρα πολύ καλά grafts αλλά το αποτέλεσμα μετράει ...
Καλησπέρα αγαπητε φίλε tropheus, καλή χρονιά και καλή επιτυχία στο τόλμημα σου. Εύχομαι τα καλύτερα και είναι σίγουρο πως θα αμειφθείς. Ήθελα να σου κάνω ορισμένες ερωτήσεις:
πότε άρχισες τριχόπτωση και πως την αντιμετώπισες όλα αυτά τα χρόνια (μπορείς να κάνεις μια περιληπτική αναδρομή στα σκευάσματα που έχεις χρησιμοποιήσει?)
πότε κατάφερες να παγιώσεις την τριχόπτωση σου και να εισαι άθικτος στο αποτέλεσμα που είδα μέχρι και 1 μέρα πριν την μεταμόσχευση?
στην παρούσα φάση σε τι θεραπεία εισαι και μετεγχειρητικά τι θεραπεία θα ακολουθήσεις?
η συνολική σου άποψη για την εμπειρία με την HDC?
μια ανάλυση κοστολογίου τελικού για όλο το πακέτο (διανομή, μεταφορικά, διατροφή, τιμολόγηση κλινικής)?
επειδή σκέφτομαι και εγω μια μεταμόσχευση μελλοντικά για να μηδενίσω το nw, αν δεις και τις φωτογραφίες μου στην υπογραφή μου, πιστεύεις αξίζει μια τέτοια κίνηση? για πόσα grafts με κόβεις για "τουμπανισμό"?
σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σε βομβάρδισα με ερωτήσεις!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Καταρχάς σε ευχαριστώ για τις ευχές... Ευτυχώς οι ρυθμοί τριχόπτωσης μου είναι τουλάχιστον μέχρι σήμερα χαμηλοί.
Δεν ανήκω στην κατηγορία των ατόμων με επιθετική τριχόπτωση γιατί τότε δε με έσωζε κανένα φάρμακο!!!
Παίρνω Avodart σχεδόν 6 χρόνια, το έκοψα για λίγους μήνες πριν λίγο καιρό (και έπαιρνα proscar) αλλά λόγω της απόφασης μου να κάνω τώρα τη μεταμέσχευση συνέχισα και συνεχίζω με avodart.
Επιπλέον χρησιμοποιώ rogain foam το οποίο λόγω της επέμβασης έχω να το βάλω καμιά 20αρια μέρες αλλά τη 10η μέρα μετά την επέμβαση θα ξαναρχίσω.
Για κάτι άλλα τοπικά διαλύματα που χρησιμοποιώ όπως τοπική spironolactone και τοπική ketoconazole θα τα αποφύγω για 1 τουλάχιστον μήνα.
Τα όλα έξοδα αφορούν μόνο τα μοσχεύματα αφού τα υπόλοιπα έξοδα τα καλύπτει η κλινική (μεταφορικά, διαμονή, ημιδιατροφή).
Για τα 2860 grafts πλήρωσα 11800€ (είχα και μια έκπτωση 500€ + 60grafts δώρο).
Βέβαια είχα και κάποια έξοδα επιπλέον γιατί στην Κύπρο πήγα μαζί με τη γυναίκα μου (οπότε φαντάσου ... παπουτσάκια, δερμάτινο μπουφανάκι,τσαντούλα, μπιχλιμπίδια καταλαβαίνεις ... γυναίκες

)
Τώρα για το πόσα μοσχεύματα χρειάζεσαι αυτό είναι πολύ συζητήσιμο ... εξαρτάται τι θεωρείς εσύ τούμπανο. Υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Και εγώ έβαλα μαλλάκια. Θα φυτρώσουν όλα;;;
Μακάρι αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Έπειτα τι εξέλιξη θα έχει η τριχόπτωσή σου .... Είναι πολλά...
οταν το μαλλι του τροφευς εχει φυτρωσει και κανονησετε να βρεθειτε ολοι να τον δειτε......πειτε μου κ θα ερθω κι εγω !!
Don't worry .... όπως λέει και ο koskar ... Λαϊκό προσκήνυμα θα το κάνουμε
Ελπίζω στα αποκαλυπτήρια να καλέσετε και τις ψαρούκλες του φόρουμ σαν εμένα ...

. Βλέπω τον Τροφέους να μας χωρίζει σε γκρουπάκια και να μπαίνουμε λίγοι λίγοι...
Εγώ πάντως θα ήθελα να δώ από κοντά και άλλα αποτελέσματα μελών του φόρουμ , κυρίως όσων έκαναν επέμβαση στο εξωτερικό ή τη Κύπρο και είναι ευχαριστημένοι εάν είναι φυσικά διατεθειμένοι για τέτοιες συναντήσεις. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι μένω μακριά από την Αθήνα , και μόνο τις Κυριακές έχω ελεύθερες ( και αυτές όχι πάντα) . Αλλά αν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον κάπως θα τα βρούμε...
Μη στεναχωριέσαι μάλλον Κυριακή θα το κανονίσουμε
Εεεεε μου ήθελες καναδα δεν σου αρεσε η κυπρος καλα να πάθεις
Θα το πω εγώ γιατί από τακτ πιθανώς να μην το πει ο Πάνος :
Ο Πάνος πήγε Καναδά έδωσε ένα κάρο ευρά αλλά έχει το αποτέλεσμα στο κεφάλι του !!! Εγώ περιμένω ...