Tropheus, fue, 2860 grafts (hairline), 28/12/2010

Souzie

Member
Απ: HDC 2860 grafts hairline FUE 28-12-10 (tropheus)

Athens2013,

Η διάγνωση της γωνίας τοποθέτησης γίνεται με τα μαλλιά ξυρισμένα ή όχι απλά θα πρέπει να παραμερίζονται κατά τη διάρκεια της δημιουργίας των εισδοχών και της τοποθέτησης των μοσχευμάτων. Μπορεί αυτό να χρειάζεται 10% περισσότερο χρόνο για να επιτευχθεί αλλά το διαθέτουμε για να δώσουμε τη δυνατότητα στον ασθενή να μη ξυριστεί και να μην περιορίσει τις εμφανίσεις του τις επόμενες ημέρες.

Βλέποντας τη φωτογραφία σου, στη δική σου περίπτωση, επειδή τα μαλλιά δεν είναι τόσο πυκνά είναι εντελώς ξεκάθαρο ότι δε χρειάζεται να τα ξυρίσεις (εκτός και εάν φυσικά το επιθυμείς ο ίδιος).

Ένα από τα συγκριτικά αποτελέσματα του HDC είναι ότι μπορεί να δουλέψει στα υφιστάμενα μαλλιά χωρίς να αναγκάζει τον ασθενή να τα ξυρίσει.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member

Ιδού λοιπόν και οι φώτο 1 μήνα μετά τη μεταμόσχευση.
Και ρωτάω ... Είναι δυνατόν να κυκλοφορήσω έτσι χωρίς καπελάκι (ρητορική ερώτηση) ...

Πάντως ακόμα υπάρχει μια ερυθρότητα στην περιοχή των μοσχευμάτων ... :chinscratch :chinscratch :chinscratch

Συνημμένα

• DSC04654.jpg
    DSC04654.jpg
    426.6 KB · Προβολές: 830
  • DSC04655.jpg
    DSC04655.jpg
    464.5 KB · Προβολές: 742
  • DSC04656.jpg
    DSC04656.jpg
    330.1 KB · Προβολές: 694

tropheus

Well-Known Member

2 μήνες μετά ...

Όλες οι φώτο εχουν λειφθεί από απόσταση 1 μέτρου με φλας ...

Συνημμένα

• DSC04686.jpg
    DSC04686.jpg
    306.5 KB · Προβολές: 765
  • DSC04698.jpg
    DSC04698.jpg
    424.7 KB · Προβολές: 889
  • DSC04683.jpg
    DSC04683.jpg
    379.9 KB · Προβολές: 730

tropheus

Well-Known Member

Και για να επαναφέρω το topic στο θέμα μου να πω ότι μίλησα σήμερα με την HDC και ειδικότερα με τον Δρ Κυριάκο Μάρα, έναν εξαίρετο γιατρό αλλά και άνθρωπο ο οποίος
επί της ουσίας μου είπε ότι για το θέμα του κοκκινίσματος δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα αφού η διαδικασία επιτάχυνσης για να φύγει το κοκκίνισμα θα απαιτούσε να βγω στον ήλιο
αλλά από την άλλη αυτό θα έβλαπτε τα μοσχεύματα.

Ακόμα και στην ερώτηση μου αν θα βοηθούσε η τοπική χρήση υδροκορτιζόνης μου είπε ότι επειδή το κοκκίνισμα δεν οφείλεται σε φλεγμονή αλλά σε βιοχημικούς μηχανισμούς θα ήταν ανώφελο ...

Με αυτά και αυτά 70 ημέρες μετά την μεταμόσχευση και η εικόνα μου είναι αυτή :

tropheus

Well-Known Member

Πάμε να δούμε φώτο 3 μήνες μετά ... Την τελευταία εβδομάδα υπάρχει καλή κίνηση :) :) :)

tropheus

Well-Known Member

Ανέβασα στο youtube ένα μικρό βιντεάκι 37 δευτερολέπτων στα 720p από τη διαδικασία τοποθέτησης των τριχοθυλακίων μου ... (το είχα παρουσιάσει ξανά αλλά τώρα είναι καλής ποιότητας).

Να πω ότι έβγαλα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το καπελάκι (μετά από ακριβώς 3 μήνες) ... και κανένας δεν κατάλαβε κάτι !!!

tropheus

Well-Known Member

Με τη συμπλήρωση 4 μηνών για να δούμε ένα συγκριτικό 3ου και 4ου μήνα ...
Πάντως η πυκνότητα απέχει αρκετά από αυτή των υπολοίπων μαλλιών μου ... Βέβαια περιμένουμε και τη συνέχεια ...

Συνημμένα

• 3-4.jpg
    3-4.jpg
    316.9 KB · Προβολές: 1,015

tropheus

Well-Known Member

Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ υψηλές απαιτήσεις και είμαι και πολύ ανυπόμονος ...

Τα μεταμοσχευμένα πράγματι είναι αρκετά άγρια ατίθασα και ψιλοκατσαρά αλλά νομίζω ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έρθουν στα φυσιολογικά τους.
Ακόμα πάντως λόγο του ότι είναι κοντά, δεν ταιριάζουν και αισθητικά με τα υπόλοιπα αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι ακόμα και έτσι έχω απαλλαγεί από το άγχος του να κάνω χτένισμα για
να κρύβω τους κροτάφους ... :)

Πάντως παρατηρώ και καταγράφω κάθε μεταβολή και τη συσχετίζω με τη διαδικασία της μεταμόσχευσης που έλαβε χώρα πριν 4 μήνες στην Κύπρο. :chinscratch
Έχω αρκετές παρατηρήσεις πάνω στο θέμα αλλά θα περιμένω λίγο καιρό ακόμα να δω τα αποτελέσματα και τότε θα πω περισσότερα ...

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ : Μη μου στέλνετε PM ότι θέλετε εδώ στο forum...

tropheus

Well-Known Member

Με μια μικρή καθυστέρηση τα αποτελέσματα 5ου μήνα ...
Όχι θεαματικές διαφορές από τον 4ο μήνα.
Υπάρχει βελτίωση της πυκνότητας αλλά απέχει από την πυκνότητα των υπολοίπων μαλλιών μου.
Το μήκος των μεταμοσχευμένων είναι ακόμη μικρό σε σχέση με τα υπόλοιπα και δε δένουν ακόμα πολύ καλά.
Τα μεταμοσχευμενα μαλλάκια είναι ακόμα σγουρά ενώ τα υπόλοιπα είναι ολόϊσια...
Υπάρχουν κάποια θέματα που σηκώνουν συζήτηση αλλά θα περιμένω μέχρι και τον 7ο μήνα για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα ...
Η πρώτη φώτο είναι 4ου μήνα και οι υπόλοιπες 5ου !!!

tropheus

Well-Known Member

6ος Μήνας - σύγκριση με πριν ...

Τα μαλλάκια είναι μούσκεμα σε όλες τις φώτο, είναι με φλας και δεν έχει γίνει χρήση κονσίλερ ....
Τα κόκκινα βελάκια αποτελούν σημεία αναφοράς πριν - μετά (είναι σημεία στα οποία έχω μικρές ελίτσες που βοηθούν τη σύγκριση)

Μερικά σχόλια από εμένα ...
1. Τα μαλλάκια μπροστά είναι ακόμα σγουρά αν και δε φαίνεται στις φώτο γιατί είναι βρεγμένα. Μιλάμε για μπούκλα !!!
2. Δεν έχουν "δέσει" τα μεταμοσχευμένα με τα υπόλοιπα και λόγο μήκους αλλά και για λόγους υφής ...
3. Η πυκνότητα δε με ικανοποιεί προς το παρόν (και μάλλον ούτε και προς το μέλλον).
4. Υπάρχει μικρή βελτίωση από τον προηγούμενο μήνα και μάλλον η βελτίωση θα έχει και συνέχεια...

Εχω να πω αρκετά ακόμα αλλά θα περιμένω να φτάσω στο 9μηνο ... για να έχω πιο οριστικά αποτελέσματα ...

Συνημμένα

• ONE2.jpg
    ONE2.jpg
    342.5 KB · Προβολές: 1,085
  • three.jpg
    three.jpg
    481 KB · Προβολές: 802
  • four2.jpg
    four2.jpg
    225.3 KB · Προβολές: 881

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member

Αύριο συμπληρώνω 7 μήνες από τη μεταμόσχευση ... Θα ανεβάσω φώτο με τα μαλλιά στεγνά για να φανεί και το φαινόμενο των σγουρών μαλλιών.

Σήμερα μιλησα με HDC και ειδικά με τον κ. Γεωργίου που είναι ο υπεύθυμος γιατρός για τις FUE ο οποίος μου ζήτησε να του στείλω φώτο στο προσωπικό του mail για να τις μελετήσει...
Μου είπε ότι το φαινόμενο με τα σγουρά μαλλάκια που παρουσίασα είμαι πάρα πολύ σπάνιο το έχει δει άλλη μια φορά και σε εκείνη την περίπτωση μετά από ένα χρόνο τα μαλλάκια έστρωσαν.
Με ρώτησε αν υπάρχει βαθούλωμα στη βάση της τρίχας το οποίο θα έδειχνε ότι έγινε κάποιο λάθος στην τοποθέτηση κάτι το οποίο όμως δεν έχω παρατηρήσει ... άλλωστε η τοποθέτηση έγινε σε 3 διαφορετικές ημέρες από 2 διαφορετικά άτομα.

Επιπλέον τον ρώτησα για επιπλέον κατέβασμα της hairline και πύκνωση και μου είπε ότι το κατέβασμα μπορώ να το κάνω όποτε θέλω αλλά για πύκνωση καλό θα ήταν να γίνει μετά τους 10-12 μήνες ...
Θα στείλω σήμερα τις φώτο και θα περιμένω απαντήσεις...
Ήδη σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσω σε νέο κατέβασμα της hairline πάλι με FUE (όχι βέβαια όσο πολύ όσο πριν) και σε πύκνωση ... Αυτή τη φορά όμως θα είμαι ΑΚΡΩΣ απαιτητικός υπό την έννοια ότι θέλω να με διαβεβαιώσουν (μου αρκεί ο λόγος τους καθώς τους θεωρώ πραγματικά τίμιους ανθρώπους) ότι μπορούν να πετύχουν την πυκνότητα που θέλω !!!

tropheus

Well-Known Member

Πραγματικά το ότι σκοπεύω να κάνω και δεύτερη μεταμόσχευση δε σημαίνει ότι αν χρειαστεί σε βάθος χρόνου δε θα κάνω και τρίτη ...

Για το αν είμαι ευχαριστημένος από την κλινική να πω ότι σε γενικές γραμμές ΝΑΙ είμαι ικανοποιημένος ΑΛΛΑ έχω και αρκετές ενστάσεις.
Το έχω ξαναπεί ότι θα τα πω ΟΛΑ (καλά και άσχημα) μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και τα μαλλάκια πάρουν την τελική τους εικόνα.

Έχω θέματα και ως προς τη διαδικασία και ως προς το αποτέλεσμα ...
Προς το παρόν έχω αναφέρει 2 αρνητικά :

- Τα σγουρά μαλλάκια (που ελπίζω τελικά να αποκατασταθούν)
- Μη ικανοποιητική πυκνότητα, αν και κάποιοι μπορεί σε αυτό να μη συμφωνήσουν απόλυτα μαζί μου.

best1210

Member

ευλογο αυτο που λες Μαχο αλλα ευλογο κ το ερωτημα του τι αρνητικο ας πουμε ειδες εσυ στην δικη σου περιπτωση.
ειδες κατι που θες να διορθωσεις κ εμεινες ανικανοποιητος?
εστω μια λεπτομερεια.
ο tropheus ειπε οτι θελει μια εξτρα πυκνωση αν τελικα δεν επιτευχθει με το περας καποιου διαστηματος.

εσυ τωρα που περασε τοσος καιρος εχεις διακρινει κατι που θες να διορθωσεις?
απο πυκνοτητα δεν θεωρεις οτι εισαι ικανοποιημενος??
συγνωμη και που επιμενουμε αλλα καταλαβαινεις...
ευχαριστω..

max_os

New Member

φιλε best,
στην περίπτωσή μου (εδώ χαλάμε το Θέμα του τροφέα) αν είχες την δυνατότητα να συναντηθούμε , όπως την είχαν κάποια παιδιά από Β. Ελλάδα, δεν θα καταλάβεις τίποτα ούτε θα πεις ο τύπος έχει πρόβλημα με τα μαλλάκια του. Φυσικά πράγματα!! Πολύ καλή κάλυψη κτλ κτλ.
Για μένα - Για μένα - Για μένα (το τονίζω) θα ήθελα λίγο ακόμα στο crown (πύκνωση) εννοω και ισως-ίσως σε κάποιο αλλο σημείο στην εμπρόσθια περιοχή.
Επαναλαμβάνω στους άλλους δεν φαίνεται αυτό αν δεν τους το επισημάνω εγώ.
Αυτά.
Πιστεύω φίλε να σε κάλυψα. (για να μην μας ....... ο τροφέας) αν θες σε προσωπικό επίπεδο απάντηση στείλε p.m ή στο ποστ μου. ΘΑΝΚΣ.

tropheus

Well-Known Member

Εγώ από τη μεριά μου να πω ότι καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ αυτά που λέει ο Μάχος για τον απλό λόγο ότι έχω περάσει τη διαδικασία και τώρα βλέπω τα αποτελέσματα ...

Και εγώ βλέπω σημεία στα οποία θεωρώ ότι η κάλυψη (για διάφορους λόγους) ΔΕΝ είναι καλή ... κάτι που στο γενικό πορτραίτο μιας φώτο ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ !!!

best1210

Member

τωρα με καλυψατε κ οι 2!
παντως το θετικο ειναι οτι ο Μαχος εκανε 2 μεταμ που σημαινει οτι εμεινε απολυτα ικανοποιημενος στην κλινικη αυτη κ ο tropheus εκανε μια κ σκεφτεται κ δευτερη!!
αυτο απο μονο του λεει πολλα.

τωρα οσον αφορα για την πυκνοτητα εχουμε πει ...ο εχθρους του καλου(η πολυ πολυ καλου) το ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
κ μονο οτι σας εχει γεμησει προσδοκιες για να θελετε κατι τετοιο σημαινει πολλα(θετικα εννοω).

tropheus

Well-Known Member

Πριν από λίγη ώρα μίλησα τηλεφωνικά με το κ. Μιχάλη Γεωργίου ειδικό μεταμοσχεύσεων FUE της HDC ο οποίος είχε την ευγενική καλοσύνη να με πάρει στο κινητό μου (όλα μετράνε σε αυτή τη ζωή).

Μελέτησε τις φώτο που είχα στείλει χθες, θεωρεί σε φυσιολογικά πλαίσια τα σγουρά μαλλάκια που εμφάνισα και ήταν κατηγορηματικός ότι με το πέρασμα του καιρού θα ισιώσουν.
Μου είπε επίσης ότι θεωρεί την πυκνότητα που ήδη έχω πολύ καλή και ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Τον ρώτησα για νέα επέμβαση με σκοπό τη βελτίωσης της πυκνότητας αλλά και για κατέβασμα της hairline κατά 1 εκατοστό ακόμα και εκτίμησε ότι θα χρειαστούν περίπου 700 μονότριχα grafts (μπορεί και κάποια από αυτά να είναι δίτριχα) μόνο για το κατέβασμα της hairline. Απέφυγε να μου πει πόσα ακριβώς grafts θα χρειαστώ για πύκνωση αλλά μου είπε ότι σε κάθε περίπτωση δε χρειάζομαι πολλά.
Πάντως πολύ λιγότερα από 700 grafts (εγώ του έβαλα αυτό το υποθετικό νούμερο).
Μου τόνισε ότι όπου και να πάω ότι και να κάνω δεν μπορεί η πυκνότητα των μεταμοσχευμένων να φτάσει το επίπεδο των υφιστάμενων μου μαλλιών αλλά αυτή η διαφορά δεν μπορεί να γίνει ορατή με το μάτι.

Επίσης μου τόνισε ότι θα πρέπει να έχουν περάσει πάνω από 10 μήνες για να κάνω πύκνωση... οπότε ανανεώσαμε το ραντεβού μας μάλλον για τις αρχές του νέου χρόνου όπου με βλέπω και πάλι στην Κύπρο !!!

Επί τη ευκαιρία ανεβάζω και 2 φώτο 7 μήνου (βρεγμένα και στεγνά μαλλάκια)

Συνημμένα

• DSC04881.jpg
    DSC04881.jpg
    392.4 KB · Προβολές: 976
  • DSC04876.jpg
    DSC04876.jpg
    836.7 KB · Προβολές: 966

tropheus

Well-Known Member

Moonsorrow είπε:
Tropheus τσέκαρε κι αυτό: SUPER MIRAFORTE with max strength CHRYSIN, 120 capsules ;)

Το σκεύασμα είναι πάρα πολύ καλό από μια ποιοτική εταιρεία αλλά εκτός από το είναι πανάκριβο, ανεβάζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης κάτι το οποίο δε θέλουμε !!!

tropheus πρώτα απ'όλα συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα σου!

απ'ότι θυμάμαι έχεις αναφέρει οτι έχεις χρησιμοποιείσει σουπερ ζιξ τρικομιν και μινοξ. επίσης έχεις αναφέρει οτι απο νεαρή ηλικία εχεις πρόβλημα με τα μαλλακια. Τόσο χρόνια (πρίν ξεκινησεις ντουτα) ποιο προϊον πιστευεις οτι σε βοηθησε να κρατησεις τα μαλλια σου;

Σε ευχαριστώ φίλε sito ....
Κανένα από αυτά δε βοήθησε να κρατήσω τα μαλλάκια μου ... και όχι μόνο από αυτά γιατί έχω βάλει στο κεφάλι μου ότι μπορεί να φανταστεί το μυαλό σου :p
Ίσως λίγο να έχει βοηθήσει η σπιρονολακτόνη αλλά την καλή δουλειά την έχει κάνει ΣΙΓΟΥΡΑ η dutasteride και το γεγονός ότι ποτέ δεν είχα επιθετική τριχόπτωση.
Ακόμα και όταν μου έπεφταν 300-400 τρίχες την ημέρα μετά ξαναέβγαιναν (σχεδόν όλες).

Γιατί σημασία δεν έχει πόσες τρίχες χάνεις την ημέρα αλλά πόσες ξαναβγαίνουν. Απλά η πιθανότητα να σου ξαναβγούν όλες (ή σχεδόν όλες) οι τρίχες όταν χάνεις πολλές την ημέρα είναι μικρή !!!

ΚΑΙ επειδή ξεφύγαμε από το θέμα του νήματος ανεβάζω 2 φώτο μέσα από το χειρουργείο όταν έκανα τη μεταμόσχευση ...

Συνημμένα

• a2.jpg
    a2.jpg
    342.9 KB · Προβολές: 711

tropheus

Well-Known Member

Πλέον μετά από 8+ μήνες μετά τη μεταμόσχευση έχω την αίσθηση ότι έχει σταματήσει πλήρως η ανάπτυξη νέων μεταμοσχευμένων τριχών, οπότε ήρθε και η ώρα της αξιολόγησης ...
Διαφορά από τους 7 μήνες δεν υπάρχει γιαυτό και δεν ανεβάζω νέες φώτο ...

Αξιολογώντας λοιπόν το αποτέλεσμα και μόνο με βαθμολογία (1 - 5) έχουμε :

- Ανάπτυξη μοσχευμάτων : 4

- Ομοιόμορφη κατανομή μοσχευμάτων στη λήπτρια : 4

- Σωστή κατεύθυνση μοσχευμάτων : 3.5

- Πυκνότητα : 3

- Δέσιμο μοσχευμάτων και προϋπάρχοντων μαλλιών : 3
κυρίως λόγο του ότι τα μεταμοσχευμένα είναι κατσαρά (κάτι το οποίο στην HDC θεωρούν ότι θα ξεπεραστεί αν και προσωπικά διατηρώ επιφυλάξεις)

- Κατάσταση δότριας : 5

Συμπέρασματικά ... Τα 2860 grafts που τοποθετήθηκαν αποδείχτηκαν πολύ λίγα για την περιοχή κάλυψης δεδομένων και των απωλειών (μοσχεύματα που δε φύτρωσαν).
Η όποια μη ομοιόμορφη κατανομή των μοσχευμάτων αλλά και η πιθανώς όχι πολύ καλή κατεύθυνση κάποιων θα ήταν λιγότερο αισθητές αν η πυκνότητα ήταν καλύτερη.

Από εδώ και πέρα έχω ήδη κάνει κάποιες επαφές με τους ανθρώπους της HDC (κ.Φιουρη και κ.Γεωργιου) και πρώτα ο Θεός τα Χριστούγεννα θα προχωρήσου σε νέα μεταμόσχευση
με στόχο ένα στοίχημα και για την HDC που είναι η πύκνωση, η διόρθωση των όποιων ατελειών ... και ένα ακόμη μικρό κατέβασμα της hailine κατά 1 περίπου εκατοστό !!!

Μπλουζα