Tropheus, fue, 2860 grafts (hairline), 28/12/2010

tropheus

Well-Known Member
Απ: HDC 2860 grafts hairline FUE 28-12-10 (tropheus)

Και όμως έχω νεότερα !!!

Σήμερα προχωρήσαμε σε νέα προσθήκη 60 περίπου grafts για την επίτευξη ακόμα καλύτερου αποτελέσματος !!!
Θα πρέπει οπωσδήποτε να ευχαριστήσω τον κ.Φιούρη, τον κ.Μάρα, και την Helen που αν και Κυριακή ήρθαν στην κλινική για την πραγματοποίηση αυτής της "διορθωτικής" επέμβασης.
Να τονίσω ότι η κλινική δε μου χρέωσε απολύτως τίποτα για αυτή τη νέα προσθήκη.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
Απ: HDC 2800 grafts hairline FUE 28-12-10 (tropheus)

panmar είπε:
Καλά ρε παιδιά
και συγγνώμη που θα εκφράσω μία απορία.

Τόσα λεφτά πληρώνουμε για την επέμβαση.........δεν θα μπορούσαν τα 2-3 πρώτα λουσίματα που είναι ευαίσθητα,
να τα κάνουν οι ίδιοι οι γιατροί ή οι νοσηλευτές στη κλινική?

Όταν δηλαδή κάνουμε μιά οποιαδήποτε άλλη χειρουργική επέμβαση,
τις αλλαγές τις κάνουμε μόνοι μας ή μας τις κάνει ο γιατρός που μας χειρούργησε??????

Αλλά τι ρωτάω τώρα, χρονιάρες μέρες;

Δίκιο έχεις αλλά τα πρώτα λουσίματα στα κάνουν στην κλινική απλά επειδή οι περισσότεροι από εμάς φεύγουμε αυτές είναι οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε...

tropheus

Well-Known Member

koskar είπε:
Tropheus όποτε βρεις χρόνο εάν σου είναι εύκολο θα θέλαμε να μας δώσει μια συνολική αναφορά με τις μέχρι τώρα εντυπώσεις σου από την μεταμόσχευση που έκανες στην κλινική HDC.
Γνωρίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθούν τα αποτελέσματα της επέμβασης και για αυτό αναφέρομαι στις εντυπώσεις που αποκόμισες και κατά πόσο αυτές τελικά ήταν κόντα σε αυτές που ενδεχομένως ανέμενες μέχρι την παρούσα χρονική φάση.

Εγώ λέω ότι τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα.
Ναι μπορώ να σου πω πολύ καλά λόγια για τη φιλοξενία ακόμα και για το ότι κουβάλησα τους ανθρώπους Κυριακάτικα να μου κάνουν μια μικροδιόρθωση σε κάτι που δε μου άρεσε (και δε με χρέωσαν).
Τι να το κάνω όμως αν τελικά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλω. Και πίστεψέ με θέλω πολλά ή μάλλον ΟΛΑ !!!
Στην κλινική όλοι μου έλεγαν ότι έχω πάρα πολύ καλά grafts αλλά το αποτέλεσμα μετράει ...

Καλησπέρα αγαπητε φίλε tropheus, καλή χρονιά και καλή επιτυχία στο τόλμημα σου. Εύχομαι τα καλύτερα και είναι σίγουρο πως θα αμειφθείς. Ήθελα να σου κάνω ορισμένες ερωτήσεις:

πότε άρχισες τριχόπτωση και πως την αντιμετώπισες όλα αυτά τα χρόνια (μπορείς να κάνεις μια περιληπτική αναδρομή στα σκευάσματα που έχεις χρησιμοποιήσει?)
πότε κατάφερες να παγιώσεις την τριχόπτωση σου και να εισαι άθικτος στο αποτέλεσμα που είδα μέχρι και 1 μέρα πριν την μεταμόσχευση?
στην παρούσα φάση σε τι θεραπεία εισαι και μετεγχειρητικά τι θεραπεία θα ακολουθήσεις?
η συνολική σου άποψη για την εμπειρία με την HDC?
μια ανάλυση κοστολογίου τελικού για όλο το πακέτο (διανομή, μεταφορικά, διατροφή, τιμολόγηση κλινικής)?
επειδή σκέφτομαι και εγω μια μεταμόσχευση μελλοντικά για να μηδενίσω το nw, αν δεις και τις φωτογραφίες μου στην υπογραφή μου, πιστεύεις αξίζει μια τέτοια κίνηση? για πόσα grafts με κόβεις για "τουμπανισμό"?

σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σε βομβάρδισα με ερωτήσεις!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Καταρχάς σε ευχαριστώ για τις ευχές... Ευτυχώς οι ρυθμοί τριχόπτωσης μου είναι τουλάχιστον μέχρι σήμερα χαμηλοί.
Δεν ανήκω στην κατηγορία των ατόμων με επιθετική τριχόπτωση γιατί τότε δε με έσωζε κανένα φάρμακο!!!
Παίρνω Avodart σχεδόν 6 χρόνια, το έκοψα για λίγους μήνες πριν λίγο καιρό (και έπαιρνα proscar) αλλά λόγω της απόφασης μου να κάνω τώρα τη μεταμέσχευση συνέχισα και συνεχίζω με avodart.
Επιπλέον χρησιμοποιώ rogain foam το οποίο λόγω της επέμβασης έχω να το βάλω καμιά 20αρια μέρες αλλά τη 10η μέρα μετά την επέμβαση θα ξαναρχίσω.
Για κάτι άλλα τοπικά διαλύματα που χρησιμοποιώ όπως τοπική spironolactone και τοπική ketoconazole θα τα αποφύγω για 1 τουλάχιστον μήνα.
Τα όλα έξοδα αφορούν μόνο τα μοσχεύματα αφού τα υπόλοιπα έξοδα τα καλύπτει η κλινική (μεταφορικά, διαμονή, ημιδιατροφή).
Για τα 2860 grafts πλήρωσα 11800€ (είχα και μια έκπτωση 500€ + 60grafts δώρο).
Βέβαια είχα και κάποια έξοδα επιπλέον γιατί στην Κύπρο πήγα μαζί με τη γυναίκα μου (οπότε φαντάσου ... παπουτσάκια, δερμάτινο μπουφανάκι,τσαντούλα, μπιχλιμπίδια καταλαβαίνεις ... γυναίκες :D :D )
Τώρα για το πόσα μοσχεύματα χρειάζεσαι αυτό είναι πολύ συζητήσιμο ... εξαρτάται τι θεωρείς εσύ τούμπανο. Υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Και εγώ έβαλα μαλλάκια. Θα φυτρώσουν όλα;;;
Μακάρι αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Έπειτα τι εξέλιξη θα έχει η τριχόπτωσή σου .... Είναι πολλά...

οταν το μαλλι του τροφευς εχει φυτρωσει και κανονησετε να βρεθειτε ολοι να τον δειτε......πειτε μου κ θα ερθω κι εγω !!

Don't worry .... όπως λέει και ο koskar ... Λαϊκό προσκήνυμα θα το κάνουμε :)

Ελπίζω στα αποκαλυπτήρια να καλέσετε και τις ψαρούκλες του φόρουμ σαν εμένα ... :) . Βλέπω τον Τροφέους να μας χωρίζει σε γκρουπάκια και να μπαίνουμε λίγοι λίγοι...

Εγώ πάντως θα ήθελα να δώ από κοντά και άλλα αποτελέσματα μελών του φόρουμ , κυρίως όσων έκαναν επέμβαση στο εξωτερικό ή τη Κύπρο και είναι ευχαριστημένοι εάν είναι φυσικά διατεθειμένοι για τέτοιες συναντήσεις. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι μένω μακριά από την Αθήνα , και μόνο τις Κυριακές έχω ελεύθερες ( και αυτές όχι πάντα) . Αλλά αν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον κάπως θα τα βρούμε...

Μη στεναχωριέσαι μάλλον Κυριακή θα το κανονίσουμε :)

Εεεεε μου ήθελες καναδα δεν σου αρεσε η κυπρος καλα να πάθεις :p :p

Θα το πω εγώ γιατί από τακτ πιθανώς να μην το πει ο Πάνος :

Ο Πάνος πήγε Καναδά έδωσε ένα κάρο ευρά αλλά έχει το αποτέλεσμα στο κεφάλι του !!! Εγώ περιμένω ...

tropheus

Well-Known Member

Ανεβάζω μια φώτο την οποία έχω δουλέψει (λίγο πρόχειρα στο photoshop) για να φανεί η πυκνότητα στην εμπρόσθια γραμμή...
Το κομματάκι πάνω στη μεζούρα είναι το ακριβώς από πάνω τμήμα του κεφαλιού (με εμβαδόν ένα τετραγωνικό εκατοστό).
Εγώ τη μέτρησα λίγο πάνω από 70grafts/ τετραγωνικό εκατοστό... εσκεμμένα δεν έβαλα κάποιες κουκίδες για να αντισταθμίσω το σφάλμα μέτρησης...

Συνημμένα

• d.jpg
    d.jpg
    578.8 KB · Προβολές: 660

tropheus

Well-Known Member

athens2013 είπε:
..παντως οταν εχεις πληρωσει τοσα πολλα και τετοια ταλαιπωρια, φανταζομαι θα υπαρχει ενα αγχος μηπως και στα πρωτα λουσιματα πεταχτουν εξω καποια grafts..... επισης αναρωτιεμαι μετα απο ποσες μερες απο τη μεταμοσχευση θα μπορει κανεις να χρησιμοποιει concealers οπως το dermatch που αλειφεται στο κρανιο η προιοντα στυλ τοπικ χωρις να υπαρχει περιπτωση να δημιουργησει προβλημα στην αναγεννηση των τριχων

Τα λουσίματα (2 φορές την ημέρα) γίνονται πολύ προσεχτικά λαι δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος αλλά πάντα έχεις ένα ψιλοάγχος ειδικά τις πρώτες μέρες ...
Για concealer προϊόντα styling και βαφές μαλλιών μετά από 1 μήνα...

καταρχην χρονια πολλα και καλη χρονια και απο μενα σε ολους!!!!!τροφεους μια χαρα θα πανε ολα....σαν 30αρης θα μοιαζεις σε 6-7 μηνες.......θα παθουν την πλακα τους οι μαθητριουλες....
τωρα σε ρωταμε προσωπικα πραγματα αλλα δεν αντεχω θα την κανω και εγω την ερωτηση....ξερει οτι παιρνεις avodart και το ποσο δυνατο φαρμακο ειναι????????επισης αν δεν κανω λαθος ασχολεισαι και με τη γυμναστικη και μαλιστα με κυκλους αναβολικων κτλπ....δεν εχει αντιδρασει καθολου?????

Χρόνια πολλά και καλά και σε εσένα Γιάννη :)
Ξέρει ότι παίρνω avodart (πολλές φορές το παίρνω όταν είναι μπροστά) και ότι είναι δυνατό φάρμακο, ξέρει ότι είναι για τα μαλλιά γνωρίζει και για τις παρενέργειες που έχει και σίγουρα θα προτιμούσε να μην το παίρνω
αλλά είναι άνθρωπος που ποτέ δε μου λέει τι να μην κάνω. Με θεωρεί αρκετά υπεύθυνο για να παιρνω τις σωστές αποφάσεις.
Όσο αφορά τον κύκλο αναβολικών είναι κάτι με το οποίο ασχολήθηκα λίγο καιρό (περισσότερο για πειραματικούς λόγους) και δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ. Και όχι αυτό δεν της το είπα ποτέ. Αλλά ακόμα και αν της το έλεγα είμαι σίγουρος ότι θα το συζητούσε μαζί μου χωρίς ποτέ να προσπαθήσει να μου επιβάλει κάτι. Απλά δεν της το είπα για να μην ανησυχεί.
Είμαστε πολλά χρόνια μαζί και όσο απίθανο και αν σου φανεί δεν έχουμε τσακωθεί ΠΟΤΕ !!!

tropheus

Well-Known Member

Panos1982 είπε:
ο κεσερ θα την πουλουσε στα 8500..... και τα δυο αποτελεσματα θα ηταν εξ ισου καλα (αν κρινουμε απ τις δουλειες τους)

Πάνο, μιας και ανέφερες τον keser και επειδή είχα μια επικοινωνία μαζί του δίνω copy-paste κομμάτια από mail που μου έστειλε :

"Dr.Keser can transplant 600-700 FUE grafts a day with manual punch. .... Our price is €3,5 per graft using the FUE technique. We offer complementary airport transfer, hotel to clinic transfers and an English translator during the procedure but non inclusive the other fees such as flight tickets and accommodation."

Αυτό σημαίνει ότι αν εγώ πήγαινα στον keser θα πλήρωνα :
- Για τα τριχοθυλάκια : 2860 x 3.5 € = 10.010 €
- Αεροπορικά εισιτήρια (πήγαινε - έλα) : 320€ (οικονομική θέση)
- Διαμονή σε ξενοδοχείο τουλάχιστον 5 μέρες (4 ημέρες για την επέμβαση αφού κάνει το πολύ 700grafts την ημέρα + 1 ημέρα) : 5 x 70€/ημέρα (στην ξεφτίλα) = 350€

Σύνολο : 10.680 € δηλαδή θα έδινα 1.120€ λιγότερα από τα 11.800€ που έδωσα... μικρή διαφορά :chinscratch

Με αυτό θέλω να πω ότι αυτοί οι λίγοι στην Ευρώπη που έχουν δείξει κάποια καλά αποτελέσματα είναι ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟΙ και ΑΠΛΗΣΤΟΙ !!!

tropheus

Well-Known Member

Από σήμερα 12η μέρα μετά την επέμβαση και ενώ τα μοσχεύματα έχουν μεγαλώσει αρκετά άρχισα και τη minoxidil.
Και τώρα σιγά σιγά περιμένω να αρχίσουν να πέφτουν.

tropheus

Well-Known Member

bz είπε:
tropheus εφόσον δούλεψες hairline τα μονότριχα και τα δίτριχα ηταν απαράιτητα έτσι δεν είναι ;

Ναι σε αυτό το σημεία έχεις δίκιο bz ...
Η HDC αλλά και γενικότερα νομίζω, για τη hairline εφαρμόζεται η εξής τεχνική : Στις οι δύο πρώτες σειρές βάζουν μονότριχα μετά στις δύο επόμενες δίτριχα και ακόμα πιο πίσω τρίτριχα τετράτριχα κτλ.
Οπότε αν λάβεις υπόψιν ότι η μεγαλύτερη επιφάνεια κάλυψης είναι μπροστά- μπροστά τότε ναι λογικά περισσότερο παίζουν τα μονότριχα και τα δίτριχα :)

tropheus

Well-Known Member

bz είπε:
Γενικά , για να υπάρξει φυσική hairline πρέπει να μπαίνουν μονότριχα μπροστά , είτε FUE κάνεις είτε STRIP. Αν βάλεις τρίτριχα - τετράτριχα μπροστά θα βγείς με "μαλλιά κούκλας"

Ναι ναι σαν αυτά που έκαναν επί χρόνια οι ξύπνιοι οι δικοί μας οι Ελληναράδες... που ακόμα και τώρα δεν το έχουν μάθει το παιχνίδι :bon:

tropheus

Well-Known Member

LOK είπε:
Θέλω να ξαναρωτήσω κάτι σχετικά με αυτό το άσπρο υγρό που υπάρχει στις φωτο της HDC μετα την επέμβαση... Ο Μάχος είχε πει οτι : " είναι λιπος το οποιο υπάρχει υποδερμικά και γύρω από τον θυλάκιο της τρίχας. Μου είπαν ότι βοηθάει για να "πιάσει" το μόσχευμα." Δηλαδή αυτό το λίπος υπάρχει ήδη μέσα στο θύλακα και βγαίνει προς τα έξω με την επέμβαση, ή το τοποθετούν οι γιατροί extra...? Ακόμα βλέπω και στην μεταμόσχευση του Ε.Α. στην HLC οτι κι εκεί του έβαλαν κάτι σαν αντιβίωση... Αντιθέτως ο Hasson δεν βάζει τίποτα... τι λέτε...?

Είναι λίπος που το βάζουν extra ακριβώς για το λόγο που είπε ο Μάχος ;)
Τώρα γιατί δεν το κάνει ο Hasson δεν ξέρω αλλά μη νομίζεις ότι όλοι (ακόμα και οι πετυχημένοι) κάνουν τα ίδια ...

Souzie

Member

LOK είπε:
Θέλω να ξαναρωτήσω κάτι σχετικά με αυτό το άσπρο υγρό που υπάρχει στις φωτο της HDC μετα την επέμβαση... Ο Μάχος είχε πει οτι : " είναι λιπος το οποιο υπάρχει υποδερμικά και γύρω από τον θυλάκιο της τρίχας. Μου είπαν ότι βοηθάει για να "πιάσει" το μόσχευμα." Δηλαδή αυτό το λίπος υπάρχει ήδη μέσα στο θύλακα και βγαίνει προς τα έξω με την επέμβαση, ή το τοποθετούν οι γιατροί extra...? Ακόμα βλέπω και στην μεταμόσχευση του Ε.Α. στην HLC οτι κι εκεί του έβαλαν κάτι σαν αντιβίωση... Αντιθέτως ο Hasson δεν βάζει τίποτα... τι λέτε...?

Το άσπρο που υπάρχει δεν είναι υγρό αλλά το λίπος που υπάρχει ήδη γύρω από το θύλακα. Η σωστή τοποθέτηση των τριχοθυλακίων γίνεται σε τέτοιο βάθος ούτως ώστε αυτό το λίπος του θύλακα να εξέχει λίγο προς τα έξω. Εάν το μόσχευμα τοποθετηθεί πιο βαθιά έτσι που να “θάβεται” το μόσχευμα (“bury the grafts”) τότε δημιουργείται ένα είδος επιδερμικής αλλοίωσης (το λεγόμενο apple effect).

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member

Souzie είπε:
Το άσπρο που υπάρχει δεν είναι υγρό αλλά το λίπος που υπάρχει ήδη γύρω από το θύλακα. Η σωστή τοποθέτηση των τριχοθυλακίων γίνεται σε τέτοιο βάθος ούτως ώστε αυτό το λίπος του θύλακα να εξέχει λίγο προς τα έξω. Εάν το μόσχευμα τοποθετηθεί πιο βαθιά έτσι που να “θάβεται” το μόσχευμα (“bury the grafts”) τότε δημιουργείται ένα είδος επιδερμικής αλλοίωσης (το λεγόμενο apple effect).

Δηλαδή δεν τοποθετείται και επιπλέον λίπος γύρω από το θύλακα ;;;

Souzie

Member

tropheus είπε:
[quote author=Souzie link=topic=2418.msg44961#msg44961 date=1294750844]

Δηλαδή δεν τοποθετείται και επιπλέον λίπος γύρω από το θύλακα ;;;
[/quote]

Όχι δεν τοποθετείται περαιτέρω ιστός–λίπος για το λόγο ότι κατά το διαχωρισμό των τριχοθυλακίων αυτά διαχωρίζονται τοιουτοτρόπως, ώστε ο περιβάλλον ιστός–λίπος να είναι τόσος, όσος χρειάζεται το τριχοθυλάκιο για να αναπτυχθεί στο νέο του περιβάλλον.

tropheus

Well-Known Member

Panos1982 είπε:
οι ασχετοι οχι....δε θα μπορουν.....αυτοι που σε ξερουν ομως?? οταν δουν το μαλλι 2 ποντους πιο κατω......θα δουν οτι εχεις αλλαξει κ θα κοιτανε περιεργα.....trust me... ;D

Κοίτα εικόνα πριν τη μεταμόσχευση ... Απλά τώρα δε θα χρειάζεται να έχω τόσο μακρύ το μαλλί για να δίνει αυτή την εικόνα ... Βέβαια αυτά είναι λόγια ... στην πράξη θα φανεί ... Αμήν και πότε :worshipper :worshipper :worshipper

index.php

tropheus

Well-Known Member

Και για να επανέλθουμε στο θέμα ...

Σήμερα είμαι στη 17η ημέρα μετά την επέμβαση και σιγά-σιγά τις 2-3 τελευταίες μέρες έχουν αρχίσει να πέφτουν τα μοσχεύματα...
Οι τριχούλες πάντως έχουν μεγαλώσει αρκετά και είναι και πολύ σκληρές και χοντρές (δε θέλω σχόλια :D )

Δεν ξέρω από την εμπειρία των παλαιοτέρων αλλά τα πήγματα δεν έχουν φύγει εντελώς ...

Αργότερα θα ανεβάσω και κάποιες φώτο ...

tropheus

Well-Known Member

Συγκριτική φώτο από 8η - 12η - 18η μέρα μετά την επέμβαση... Τα μαλλάκια στα μοσχεύματα έχουν αρχίσει να πέφτουν ;)

Uploaded with ImageShack.us

tropheus

Well-Known Member

meandros είπε:
παιδια υπαρχει περιπτωση να μην ειναι αναστρεψιμο τος shockloss?
και αν ναι σε τι ποσοστο εχει παρατηρηθει να συμβαινει κατι τετοιο?

Ναι υπάρχει περίπτωση να μην είναι αναστρέψιμο το shock loss. Για να μην τα λέω εγώ διάβασε εδώ : http://www.regrowhair.com/hair-transplant-surgery/shockloss-and-hair-transplant/

Tropheus έχεις αρχίσει να χρησιμοποιείς προιόντα τύπου toppik ή ακόμη είναι "επικίνδυνο" για τα νέα μοσχεύματα;

Όχι δεν έχω βάλει ακόμα toppik τόσο επειδή δε χρειάζεται αφού κυκλοφορώ με καπελάκι όσο και γιατί δε θέλω να ρισκάρω την υγεία των μοσχευμάτων...
Ούτως η άλλως οι οδηγίες από την HDC μιλάνε για μετά το μήνα ...

κατ εμε δεν χρειαζεται καν τοπικ..
θα κανει υπομονη,θα χει ενα παρα πολυ καλο αποτελεσμα κ δεν θα του χρειαζονται πλεον τετοιου τυπου σκευασματα..
επισης οσον αφορα το shockloss καποιος ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ..
ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ????
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ SHOCKLOSS?

Και εγώ ελπίζω να μη χρειαστεί να βάλω toppik (έτσι και αλλιώς ποτέ δεν έβαζα).
Για το shockloss : http://www.regrowhair.com/hair-transplant-surgery/shockloss-and-hair-transplant/

Souzie

Member

Θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι για το shockloss. Όπως αναφέρεται και στον σύνδεσμο που έχει παραθέσει ο Tropheus, το φαινόμενο του shockloss είναι ότι οι τρίχες μπορεί να πέσουν λόγω τραυματισμού του τριχωτού και αυτό εννοεί υφιστάμενες τρίχες και ΟΧΙ τα μεταμοσχευμένα μαλλιά που έχουν τοποθετηθεί.

Αν αντιλήφθηκα σωστά από τις φωτογραφίες του Tropheus, είναι τα μεταμοσχευμένα μαλλιά που έχουν πέσει και όχι τα υφιστάμενα άρα ΔΕΝ τίθεται θέμα shockloss.

Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά θα πέσουν έτσι και αλλιώς σε διάστημα 3-6 εβδομάδων από την ημέρα της εμφύτευσης και θα αρχίσουν να φυτρώνουν σιγά σιγά περίπου από τους 3 μήνες και μετά. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε να μην τα επαναλάβουμε

Souzie

Member

Όπως ανέφερα και πριν, το shock loss αφορά μόνο τα υφιστάμενα μαλλιά και όχι τα μεταμοσχευμένα. Αυτά που ανέφερε ο athens2013 είναι ορθά.

Προκαλείται κυρίως στη διαδικασία δημιουργίας των εισδοχών ανάμεσα στα υφιστάμενα μαλλιά (όταν η εισδοχή της λεπίδας τραυματίζει ή κόβει την υφιστάμενη τρίχα). Σημαντικό ρόλο για αποφυγή shock loss είναι ο ιατρός να ακολουθεί τη γωνία φύτρωσης των υφιστάμενων μαλλιών.

Η δικιά μας εμπειρία είναι ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχει shock loss και τα μαλλιά αυτά επαναφυτρώνουν σε διάστημα 3-6 μηνών. Δεν είχαμε περιστατικό με shock loss που να μην επαναφυτρώσει.

Μπλουζα