Reviews ποιοτικών βιολογικών σαμπουάν

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Εδώ και ένα χρόνο περίπου δοκιμάζω σαμπουάν όσο το δυνατόν πιο φιλικά προς το δέρμα, με όσο το δυνατόν λιγότερα βλαβερά συστατικά. Η τριχόπτωση στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι κάτι που ξεκινά από εσωτερικούς παράγοντες, αλλά είναι πεποίθηση μου ότι οι βάσεις μιας ολοκληρωμένης θεραπείας ξεκινούν από την υγεία του δέρματος του τριχωτού, και εκεί το σαμπουάν παίζει σοβαρό ρόλο.

Είναι γεγονός ότι κανένα σαμπουάν δεν πρόκειται να σταματήσει την τριχόπτωση, ούτε καν τα φαρμακευτικά με κετοκοναζόλη (οι έρευνες για την κετοκοναζόλη είναι ασαφείς και περιορισμένες, άσε που δεν μπορείς να την χρησιμοποιείς συνεχώς σύμφωνα με τον δερματολόγο μου).

Η χρήση, λοιπόν, ποιοτικών σαμπουάν είναι προτιμότερη από κοινά του εμπορίου από την άποψη ότι ναι μεν δεν θα σε σώσουν, αλλά θα περιορίσουν την παραπάνω ζημιά.
Το αντεπιχείρημα που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος είναι ότι αν είσαι προορισμένος για Norwood 0 τότε και με πετρέλαιο να λούζεσαι δεν τρέχει τίποτα.
Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι έχουν εκ γενετής ευαισθησία σε κάποιους τομείς υγείας, οπότε το κλασσικό "ξέρω κάποιον 90 χρονών που καπνίζει 5 πακέτα την ημέρα, κοπανάει 10 τσίπουρα στην καθισιά του και βάζει κάτω εικοσάρη" δεν μου ακούγεται σαν σωστή τεκμηρίωση.

Υπάρχουν χημικές ουσίες που βλάπτουν μακροχρόνια τον άνθρωπο στην έκθεση σε αυτές, είτε λόγω συσσώρευσης σε όργανα είτε με τρόπο δράσης δόλιο (π.χ. αλλαγή μηχανισμού λειτουργίας ορμονών). Όπως μεγάλη σημασία για την υγεία μας έχει τι βάζουμε μέσα στο σώμα μας ως τροφή, έτσι σημασία έχει τι βάζουμε και στο δέρμα μας του οποίου μια λειτουργία είναι να μας προστατέψει από εξωτερικούς βλαβερούς παράγοντες επιτρέποντας παρ΄ όλα αυτά την αποβολή τοξινών και άλλων ουσιών μέσω του ιδρώτα (ένα κομματάκι παστουρμάς και θα μυρίζετε παντού για μέρες. Μια τρίχα από τα μαλλιά σας και μπορεί να βρεθεί το πότε και αν καπνίσατε μαριχουάνα).

Τα παρακάτω σαμπουάν είναι τα περισσότερα φτιαγμένα από συστατικά βιολογικής καλλιέργειας-προέλευσης, με αποφυγή τεχνητών χημικών ουσιών και δοκιμασμένα από εμένα:

5057f46771a0d.jpg

1. Avalon organics BIOTIN B-COMPLEX THERAPY Thickening Shampoo, 400ml, 11$

Δράση: πάχυνση τριχών για καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα, ενεργοποίηση δέρματος τριχωτού για ανάπτυξη τριχών, ισχυροποίηση στελέχους τρίχας, περισσότερος όγκος στις τρίχες.

Κύρια συστατικά: Βιοτίνη, saw palmetto, προτεϊνες σιταριού, βιταμίνη Ε.

Υποπτα συστατικά: 6
Tocopheryl Acetate (One or more animal studies show tumor formation at high doses, Human skin toxicant - strong evidence)
Benzyl Alcohol (One or more human case studies show possible allergenic effects, Strong evidence of human neurotoxicity, Classified as expected to be toxic or harmful)
Potassium Sorbate (Human skin toxicant - strong evidence)
Limonene (Classified as irritant, Possible human immune system toxicant)
Linalool (Possible human immune system toxicant)

Εντυπώσεις: Αυτό το σαμπουάν ισχυρίζεται οτι βοηθά την ανάπτυξη νέων τριχών, προωθεί την υγεία του δέρματος και προκαλεί πάχυνση στις υπάρχουσες τρίχες.
Το μπουκάλι περιέχει αρκετό προϊόν (414ml) και το σαμπουάν έχει ευχάριστη "φυτική" μυρωδιά. Το χρησιμοποίησα περίπου δυο μήνες και οι εντυπώσεις μου είναι θετικές.
Δεν κάνει πολύ αφρό, αλλα καθαρίζει ικανοποιητικά (δεν έχει sls). Η εταιρία ισχυρίζεται οτι αυξάνει την διάμετρο της τρίχας για καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα και κάτι τέτοιο ισχύει απο τις δικές μου δοκιμές, αλλα σε μικρό βαθμό (μην φανταστείτε οτι θα καταργήσετε το toppik). Η προσθήκη saw palmetto δεν ξέρω αν βοηθάει πουθενα πάντως η τριχόπτωση μειώθηκε με την χρήση του. Το σημαντικότερο που μου έμεινε είναι το ότι ένιωθα πολύ καλά το δέρμα του τριχωτου (όχι φαγούρες και άλλα περίεργα).
Αρνητική εντύπωση κάνει η χρήση αρκετών ύποπτων ουσιών (παρ΄όλο που είναι το 1/20 απο τα σαμπουάν του εμπορίου) αν θέλει κάποιος να είναι αυστηρός.

Βαθμολογία: 3,5/5

mensshampoo_big.jpg

2. Aubrey organics Men's stock Ginseng Biotin shampoo, 237ml, 10$

Δράση: Ενεργοποίηση δέρματος τριχωτού, προσθήκη όγκου στα μαλλιά.

Κύρια συστατικά: Ginseng, Βιοτίνη, He shou wu

Υποπτα συστατικά: 1
tocopheryl acetate (Human skin toxicant - strong evidence)

Εντυπώσεις: Η Aubrey organics είναι απο τις πιο ποιοτικές εταιρίες οργανικών προϊόντων και αυτό το σαμπουάν της ανδρικής σειράς δεν απογοητεύει. Στα συστατικά υπάρχουν τόσα πολλα βότανα που τα χάνει κανείς, αλλα το ginseng και κυρίως το he shou wu είναι ο "κράχτης". Το He shou wu θεωρείται απο τα καλύτερα βότανα στην τριχόπτωση, σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση και θα το βρείτε και σε αρκετά χάπια. Η αίσθηση που αφήνει το σαμπουάν στην αρχή είναι "καίγομαι", κατόπιν αυτό υποχωρεί και τη θέση του παίρνει μια αίσθηση, ας πουμε φρεσκάδας. Νομίζω οτι αυτό το προϊόν εστιάζει περισσότερο στην υγεία του τριχωτού παρά σε κάτι άλλο, και σε αυτό τα πάει καλά. Το αντίκτυπο στην τριχόπτωση και στα μαλλιά ήταν θετικό και γρήγορο. Δεν είναι το μαγικό σαμπουάν, αλλα αν ξεκινούσα να διαλέξω πρίν απο 15 χρόνια μάλλον αυτό θα επέλεγα αν και εφ' όσον δεν υπήρχε λόγος για άλλο φαρμακευτικό. Επίσης δεν το λές και φθηνό (αν και υπάρχουν άλλα φαρμακευτικά με τα διπλάσια χρήματα και χάλια αποτελέσματα).

Βαθμολογία: 4/5

S126.jpg

3. Alaffia Coffee and shea revitalizing shampoo, 237ml, 9$

Δράση: αναζωογόνηση τριχωτού και ενθάρρυνση ανάπτυξης τριχών.

Κύρια συστατικά: Shea Butter, Coffee

Υποπτα συστατικά: κανένα

Εντυπώσεις: Η Alaffia είναι ειδική περίπτωση, μιας και εντάσσεται στην κατηγορία fair trade προϊόντων. Αυτό σημαίνει οτι ενα μέρος απο τα χρήματα σας βοηθούν τις τοπικές κοινότητες στη Αφρική οπου το κύριο προϊόν (shea butter) παράγεται. Στα συστατικά έχουμε την λογική απλότητα ίσον τελειότητα, δηλαδή Rombusta coffee για βελτίωση της μικροκυκλοφορίας αίματος στο τριχωτο, υγρό αφρικανικό σαπούνι (σαπουνοποιημένο shea butter, που εγω το θεωρώ ανώτερο απο το emu oil για τριχόπτωση), αλόη και αιθέρια έλαια δυόσμου, πορτοκαλιού και lemongrass. H αίσθηση που αφήνει στο δέρμα είναι έμφαση στην ενυδάτωση, πλούσιος αφρός και λίγο ...γαργαλιστική (μάλλον λόγω καφέ). Δεν παρατήρησα αλλαγές στην τριχόπτωση άξιες λόγου, αυτό που μένει είναι είναι η αίσθηση καλής υγείας τριχωτού. Τα μαλλιά εχουν καλύτερη εικόνα (γυαλιστερά, πλούσια).

Βαθμολογία: 4/5

TTS-8.jpg

4. Giovanni Tea tree triple treat invigorating shampoo, 237ml, 8$

Δράση: βελτίωση της κυκλοφορίας αίματος στο τριχωτό, μαλακτικά και clarifying συστατικά, tea tree oil για ξηροδερμία-φαγούρα

Κύρια συστατικά: tea tree oil

Υποπτα συστατικά: 3
cocoamidopropyl betaine (Known human immune system toxicant)
potassium sorbate (Human skin toxicant - strong evidence)
phenoxyethanol (Limited evidence of skin and immune system toxicity)

Εντυπώσεις: Οχι η πιο φανατική βιολογική εταιρία, η Giovanni επενδύει περισσότερο στο lifestyle παρά στην φιλοσοφία του green living. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τα προϊόντα της να είναι εντυπωσιακά καθαρά απο ύποπτες ουσίες για μια lifestyle εταιρία. Αν το σαμπουάν της Aubrey είχε την αίσθηση του "καίγομαι", αυτο εδώ έχει την αίσθηση που θα περίμενε κάποιος αφού έχει περπατήσει στον ήλιο 5 χιλιόμετρα και μετά βάλει το κεφάλι του κάτω απο ενα κρύο καταρράκτη. Μιλάμε για δροσιά, όχι αστεία. Το έλαιο τεϊόδεντρου θα βοηθήσει στην ελαφρά ξηροδερμία-πιτυρίδα με φυσικό τρόπο. Κατ' ουσίαν ενα clarifying σαμπουάν που σε μια αγωγή για τριχόπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλάξ με fungoral και μινοξ για να καθαρίζει να υπολείμματα απο τις τοπικές κρέμες και ουσίες με "φυσικό" τρόπο. Αφήνει το δέρμα σε καλή κατάσταση και τα μαλλιά σε καλύτερη.

Βαθμολογία: 3/5


Μετά απο τόσο καιρό με φυσικά-φυτικά σαμπουάν ούτε που το σκέφτομαι να ξαναγυρίσω στου εμπορίου, αλλα ούτε και σε φαρμακευτικα αν δεν υπάρξει ανάγκη. Χαρακτηριστικό είναι οτι ενω περίμενα να μου έρθουν μερικά με το ταχυδρομείο, χρησιμοποίησα ενα κοινό σαμπουάν για μωρά και μέσα σε δυο εβδομάδες ξανάρχισε φαγούρα και μια δυσάρεστη αίσθηση στα μαλλιά. Ολα τα παραπάνω shampoos δεν περιέχουν "φονιάδες" όπως phthalates/ τεχνητα αρώματα/ βαφές/ sulfates/ parabens.
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα στερεά σαμπουάν (σαπούνια) αν και υπάρχουν μαρτυρίες οτι είναι ακόμα πιο αγνά. Εαν και εφ' όσον υπάρχει ενδιαφέρον, θα συνεχίσω τα reviews σε τετοιου είδους προϊόντα, ούτως η άλλως η αναζήτηση συνεχίζεται.

Τα παραπάνω σαμπουάν δεν θα τα βρείτε σε κατάστημα στην Ελλάδα με την έννοια οτι δεν αντιπροσωπεύονται, εκτός απο την Aubrey organics που έχει παρουσία εδω.
Την παραγγελία απο εξωτερικό την έχω κάνει απο το iherb.com

Να τονίσω οτι κάθε δέρμα είναι διαφορετικό στο τι δουλεύει, τι δεν δουλεύει και πως το δέχεται κατι. Αυτές είναι οι δικές μου εμπειρίες με τα συγκεκριμένα προϊόντα και δεν σημαίνει οτι και εσείς θα αποκομίσετε ίδια αίσθηση και αποτελέσματα.

Over and out.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

MANKAR

Active Member
στο τριχωτο το δικο μου φιλε δεν κανουν τιποτα αυτα!!δλδ συμφωνα με αυτα που λες η μινοξιδιλη ειναι καλη να την βαζουμαι καθε μερα ενω την κετο οχι!!
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
MANKAR είπε:
στο τριχωτο το δικο μου φιλε δεν κανουν τιποτα αυτα!!δλδ συμφωνα με αυτα που λες η μινοξιδιλη ειναι καλη να την βαζουμαι καθε μερα ενω την κετο οχι!!

Απολύτως σεβαστό αυτό που λες, γι' αυτό μιλάω για την προσωπική μου εμπειρία.
 

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Μπράβο soralteno!!! Πολύ ωραίο thread!

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι συνεχίζεις επαξια την δουλειά που ξεκίνησα 2 χρόνια πριν ως προς την "αφύπνιση" όλων για τα χημικά σαμπουάν που μας πλασάρουν ως καλά και ήπια. :blush:
 

somari

Active Member
Βιολογικό σαπουνάκι, από τα κλασσικά μαγαζάκια βιολογικών. Τέλος η λιπαρότητα και η ακμή, τόσο στο κεφάλι όσο στο πρόσωπο. Δυστυχώς όμως ξαναέκανα πιτυρίδα, πως θα τα καταφέρω και να μη ρίχνω χημικό, και να μην έχω πιτυρίδα;
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
somari είπε:
Βιολογικό σαπουνάκι, από τα κλασσικά μαγαζάκια βιολογικών. Τέλος η λιπαρότητα και η ακμή, τόσο στο κεφάλι όσο στο πρόσωπο. Δυστυχώς όμως ξαναέκανα πιτυρίδα, πως θα τα καταφέρω και να μη ρίχνω χημικό, και να μην έχω πιτυρίδα;

Προσπάθησε να βρεις σαπούνι με tea tree oil, αν έχει τυπωμένα και τα συστατικά ακόμα καλύτερα. Απλά έχε υπ' όψιν σου ότι δεν είναι να το χρησιμοποιείς συνεχώς και για πάντα.
Αν δεν σε πιάσει, εδώ είμαστε να το ξανασυζητήσουμε
 

Warp

Member
Πολυ ωραιο θεμα! Το σαμπουαν της Aubrey απο που το αγοραζεις γιατι στο auravitae το εχει ~ 18ευρω..
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Warp είπε:
Πολυ ωραιο θεμα! Το σαμπουαν της Aubrey απο που το αγοραζεις γιατι στο auravitae το εχει ~ 18ευρω..

Τα προϊόντα Aubrey τα βρίσκεις και εδώ και στο εξωτερικό.

Η αγοράζεις από εδώ και το έχεις άμεσα ή από έξω και το βρίσκεις σε καλύτερη τιμή με την ανάλογη καθυστέρηση.

Στο post αναφέρω και τα δύο καταστήματα (για αγορά από εδώ ή από το εξωτερικό)
 
Πολύ ωραίο τόπικ φίλε. Συγχαρητήρια ας προσθέτουμε και τα δικά μας (όσοι λουζόμαστε με βιολογικά σαμπουάν κ σαπούνια δλδ) σιγά σιγά...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

MANKAR

Active Member
οσοι εχετε α/α βλεπεται καμια διαφορα με αυτα τα σαμπουαν???η' το βαζετε σαν εξτρα στην ολη θεραπεια επειδη ειναι πιο φιλικα σαμπου για το τριχωτο???
 

Nikoς

Member
Μπραβο φιλε:bravo:

Μηπως εχεις δοκιμασει το jason thin to thick?

http://www.jason-natural.com/product/078522000426

Εμενα μου αρεσει της avalon γιατι το πρωτο συστατικο ειναι αλοη αποτελειται κυριως απο αλοη και μετα απο νερο (aqua) οπως σχεδον ολα..
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Nikoς είπε:
Μπραβο φιλε:bravo:

Μηπως εχεις δοκιμασει το jason thin to thick?

http://www.jason-natural.com/product/078522000426

Εμενα μου αρεσει της avalon γιατι το πρωτο συστατικο ειναι αλοη αποτελειται κυριως απο αλοη και μετα απο νερο (aqua) οπως σχεδον ολα..


Δεν έχω δοκιμάσει της Jason.
Να σου πω την αλήθεια, jason και weleda δεν τις έχω σε εκτίμηση κυρίως λόγω συστατικών, αλλά γούστα είναι αυτά.
 

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Soralteno είπε:
Δεν έχω δοκιμάσει της Jason.
Να σου πω την αλήθεια, jason και weleda δεν τις έχω σε εκτίμηση κυρίως λόγω συστατικών, αλλά γούστα είναι αυτά.

Συμφωνω, δεν είναι "καθαρά" σε συστατικά.
 

ANAR

Well-Known Member
Πολυ καλο βιολογικο σαμπουαν ειναι και η σειρά terra Leaf του ΑΒ.....τιμη 3 ευρω.

http://www.ab.gr/index.php/ab_products#ab_terra_leaf
 

Guybrush23

New Member
Να κάνω μια ερώτηση για το παιδί που έκανε τις δοκιμές ή όποιον άλλο μπορεί να γνωρίζει.
Επειδή ψάχνομαι για σαμπουάν και αυτό της Avalon μου φαίνεται ενδιαφέρον, να ρωτήσω, είναι καλό και για την ξηροδερμία;
Γιατί δυστυχώς τα περισσότερα σαμπουάν εξειδικεύονται κι εγώ έχω και ξηροδερμία και αδύναμα μαλλιά και θα ήθελα κάποιο που να κάνει για όλα.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για το iherb.com από το οποίο τα προμηθεύτηκε, το οποίο λίγο που είδα έχει πολύ καλές τιμές, πόσο χρεώνει μεταφορικά και αν πληρώνεις και τελωνείο.

Ευχαριστώ πολύ.
 

Nikoς

Member
Πιστευω ολα αυτα ειναι πιο φιλικα σε ολα τα μαλλια και σε αυτα που εχουν ξηροδερμια..

iherb πανω απο 40$ δωρεαν, εχει καποιους περιορισμους στο βαρος και το κοστος συνολικα τις παραγελειας και κατα 99.999 θα εισαι οκ, εγω εχω κανει πανω απο δεκα σε δυο βδομαδες ερχονται.. Πολλα ρεβιου απ αυτο το μαγαζι εχει σε φορουμ μποντιμπιλτινγκ ελληνικα γιατι παιρνουν συμπληρωματα απο εκει δες τα αν θελεις, ειναι οκ το μαγαζι.
 
Μπλουζα