Pan77, FUE, 3871g, 1-2/9/2021

Giorgos-3

Well-Known Member
Χωρίς να είμαι έμπειρος, νομίζω με σύγκριση φωτογραφιών ότι έπεσαν αρκετά μαμά μαλλιά του οριστικά και βγήκαν μεταμοσχευμένα στις περιοχές που μπήκαν. Η κατάσταση του πριν (consulation) με το τώρα μου φαίνεται σαν να άλλαξε δομή το κεφάλι του σε μαλλιά (ειδικά στo forelock). Γι αυτό φαίνεται μάλλον ακριβώς ίδιο το κεφάλι του Pan σαν να μην έγινε επέμβαση. Απλά από παρατήρηση φυσικά ότι λέω σε σύγκριση λίγο των φωτογραφιών
Αυτό λέω και εγώ .. επειδή ο γιατρός έχει δείξει και από άλλα περιστατικά ότι δεν υπολογίζει τις τρίχες που είναι για να πέσουν και τις πατάει ουσιαστικά κάτι τέτοιο έγινε και τώρα ... Δεν θεωρώ ότι έγινε σοκ Λος η για να το πω διαφορετικά ήταν μέσα στο "πρόγραμμα" το σοκ λος... Δούλεψε σαν να ήταν άδεια περιοχή ... Το θέμα είναι το εξής όμως ... Τι ποσοστό φυτρωσης υπάρχει;..... Και το τσουλούφι που ήταν καλό πόσα μοσχεύματα μπήκα εκεί για ενίσχυση; Επειδή ο Λορέντζο καλώς η κακώς δεν μας είπε δημόσια θεωρώ την άποψη του αλλά μας παρουσίασε τα πιθανά σενάρια καλό θα ήταν να πάει ο παν στον τιρκαλα ο οποίος αυτός οφείλει δώσει κάποια εξήγηση και θα την δώσει ....
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν έγινε αυτό (που δεν νομίζω ότι έγινε) οφείλει να το γνωρίζει και ο πελάτης εκ των προτέρω. Από την στιγμή που κάποιος παίρνει φίνα γιατί να θυσιάσει τόσες πολλές τελογενείς τρίχες; Θεωρώ όμως ότι μάλλον εκφράζεις την προσωπική σου εκτίμηση και όχι την άποψη της κλινικής. Ο Λορένζο μου επανέλαβε ότι πρέπει να περιμένουμε το 10μηνο. Μου εξήγησε ότι έχει δει αρκετά περιστατικά που είχαν αυξημένη κάλυψη από τον 6-10 (είμαι και εγώ ένας από αυτούς) οπότε είναι πρόωρο να βγάζουμε τελικά συμπεράσματα. Προφανώς το αποτέλεσμα θα είναι πολύ δύσκολο να είναι ικανοποιητικό αφού καλύφθηκε μια πολύ μεγάλη περιοχή αλλά θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη άποψη για το τελικό ποσοστό της φύτρωσης.
 

Disco

Well-Known Member
Αυτές οι τελογενείς (εκτός του forelock) δεν ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα πέσουν με την επέμβαση, αφού ηταν πολύ αδύναμες; Δεν ειχε και αρκετούς μήνες που έπαιρνε φίνα ώστε να πεις οτι οι μαμα τρίχες του πιθανόν να ειχαν δυναμώσει και έτσι θα άντεχαν πιο εύκολα στην επέμβαση. Οπότε τώρα με το άπλωμα των g σε όλο το κεφάλι να αντικαταστάθηκαν πολλές από αυτές τις τελογενείς με μεταμοσχευμένες και να φαίνεται μικρή η διαφορά στην εμφάνιση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

vlafo

Well-Known Member
Yπάρχει μια ασάφεια όταν λέγεται ότι τις πατάει τις τρίχες.
Πράγματι ο Τιρκαλάς δεν τις υπολογίζει στο τελικό αποτέλεσμα σαν εικόνα και κάλυψη γιατί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και στα δύο,αλλά το pen δεν πάει και το τοποθετεί πάλι επάνω στο θύλακα απλά πάρα πολύ κοντά,όριο,οπότε λογικά και αυτές με την πίεση που δέχονται χάνονται.
Εδώ αυτό που βλέπω και το είπα αρχικά είναι να εκτιμήσουμε το ποσοστό φύτρωσης,γιατί υπάρχει από ότι είδα πάλι στις φωτό απλά δεν είναι υψηλό από ότι φαίνεται.
Οι τελογενείς πιθανότατα χαθήκανε λόγω της δύσκολης και επίπονης εισαγωγής,αντικατασταθήκανε με νέες αλλά και το forelock χάθηκε μάλλον οριστικά.
Υπάρχουν και περιστατικά που δίνουν από τον 6ο και μετά και μου το είχε πει και εμένα ότι έχει δει αρκετά,αλλά δε νομίζω το συγκεκριμένο να κάνει τόσο εντυπωσικό come back.
 

le2der

Active Member
το τσουλούφι πάντως δεν διαφέρει και παρά πολύ σε πυκνότητα συγκριτικά με αυτά που θεωρούμε αδυνατισμένα μαλλιά … η ποιότητα των μαλλιών στην φωτογραφία του 6 μηνου φαίνεται καλή . Η πυκνότητα χαμηλή όπως ειπώθηκε .
 

Giorgos-3

Well-Known Member
Αν έγινε αυτό (που δεν νομίζω ότι έγινε) οφείλει να το γνωρίζει και ο πελάτης εκ των προτέρω. Από την στιγμή που κάποιος παίρνει φίνα γιατί να θυσιάσει τόσες πολλές τελογενείς τρίχες; Θεωρώ όμως ότι μάλλον εκφράζεις την προσωπική σου εκτίμηση και όχι την άποψη της κλινικής. Ο Λορένζο μου επανέλαβε ότι πρέπει να περιμένουμε το 10μηνο. Μου εξήγησε ότι έχει δει αρκετά περιστατικά που είχαν αυξημένη κάλυψη από τον 6-10 (είμαι και εγώ ένας από αυτούς) οπότε είναι πρόωρο να βγάζουμε τελικά συμπεράσματα. Προφανώς το αποτέλεσμα θα είναι πολύ δύσκολο να είναι ικανοποιητικό αφού καλύφθηκε μια πολύ μεγάλη περιοχή αλλά θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη άποψη για το τελικό ποσοστό της φύτρωσης.
Προσωπική άποψη ναι .... Πάνω κάτω όλοι λέμε τα ίδια απ' ότι βλέπω οπότε αναμονή
 

le2der

Active Member
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη της κοινότητας.

Πριν ξεκινήσω να ευχαριστήσω τον CVIAL, Vlafo και Giorgos-3 που με βοήθησαν και έλυσαν όλες τις απορίες μου, παρότι νέο μέλος και με 0 posts. Παρακολουθώ χρόνια το forum (ναι ξέρω το λένε όλοι) αλλά ο λόγος που δεν έγραφα ήταν γιατί η περίπτωση μου δεν είχε καμία διαφορά με τις άλλες εκατοντάδες που έχουν αναφερθεί εδώ στο παρελθόν, οπότε δεν έβλεπα τον λόγο να γράψω μόνο ότι έπαιρνα minox ας πούμε. Ο λόγος που κάνω την παρουσίαση είναι για καταγραφή η εμπειρία μου με την μεταμόσχευση και να βοηθήσω άλλους που βρίσκονται στην ίδια θέση με εμένα και θέλουν να κάνουν μμ στον Τυρκαλά (ή σε άλλο γιατρό). Η αλήθεια είναι ότι άργησα να κάνω την παρουσίαση, αλλά λίγο η έλλειψη χρόνου, λίγο ότι το νήμα θα βγει τεράστιο (και ζητάω συγνώμη για αυτό) με έκαναν να το τραβήξω αρκετά πίσω, ωστόσο όλο αυτό το διάστημα τράβαγα όσες φωτογραφίες μπορούσα.

Είμαι 27 ετών και η τριχόπτωση για εμένα ξεκίνησε αρκετά νωρίς, γύρω στα 20-21 χρόνια. Αρχικά παρατήρησα τα κλασσικά, λέπτυνση της τρίχας, αραίωμα στο crown, μετά λίγο στους κροτάφους κλπ. Ξεκίνησα αμέσως minox αφού επισκέφτηκα πριν έναν δερματολόγο και σε λίγους μήνες τα μαλλιά επανήλθαν στην αρχική κατάσταση. Μετά από ένα 8μηνο διέκοψα την minox , είδα υποχώρηση την ξανάρχισα και αυτό το σταμάτα ξεκίνα (on και off) κάθε 8 μήνες το έκανα μέχρι και φέτος την άνοιξη. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και τα 24-25 μου με κράτησε σε πολύ καλό επίπεδο αλλά μετά η απόδοση έπεσε κατακόρυφα. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο ήταν σαν μην έβαζα. Έχοντας φτάσει πλέον σε αδιέξοδο όσον αφορά την minox , αποφάσισα ότι για να κρατήσω τα λίγα μαλλιά που έχω αλλά και για να κάνω μμ στο μέλλον με καλά αποτελέσματα έπρεπε να ξεκινήσω φίνα. Από την άνοιξη μέχρι και σήμερα παίρνω 3mg την εβδομάδα και μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάποια παρενέργεια οπότε την συνεχίζω.

Τον Απρίλιο, καθώς κοιτούσα το forum είδα την συνάντηση με τον Lorenzo που θα γινόταν στην Αθήνα. Έστειλα μήνυμα στον CVIAL για να με δει, ώστε να δώσει μια εκτίμηση ένας αξιόλογος γιατρός, αφού στο παρελθόν δεν είχα κάνει κάποιο consultation. O Lorenzo με κατέταξε σε NW5, επιθετική τριχόπτωση, αλλά πολύ καλή δότρια (κρατήστε το αυτό για μετά) και σε συνδυασμό με φίνα και 2 μμ (3000g + 3000g) θα μπορούσα να πάρω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Χαρούμενος εγώ από το consultation με τον γιατρό αποφάσισα να κλείσω αμέσως ραντεβού με το σκεπτικό να μην χάνω πια άλλο χρόνο με τα άγχος των μαλλιών, την minox κλπ. Έκλεισα ραντεβού για μέσα Ιουλίου και περίμενα με ανυπομονησία την επέμβαση. Δυστυχώς όμως, για κακή μου τύχη έτυχε κάτι απρόοπτο, κυριολεκτικά 3 μέρες πριν την επέμβαση, που με ανάγκασε και να χάσω σχεδόν όλα τα λεφτά της μμ αλλά και να μην μπορώ να ταξιδέψω εκτός Ελλάδας εκείνο το διάστημα. Τώρα που τα γράφω αυτά γελάω καθώς θυμάμαι τον CVIAL να βγαίνω από το consultation και να μου λέει χαρακτηριστικά ''αν δεν βιάζεσαι περίμενε, ετοιμάζω κάτι καλό...'' εννοώντας φυσικά τις επεμβάσεις του Λορένζο στην Ελλάδα, αλλά που υπομονή εγώ τότε... μάλλον δεν ήταν γραφτό.

Ξενερωμένος από το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το καλοκαίρι πέρναγε αλλά εμένα μέσα κάτι με έτρωγε. Δεν μπορούσα να χωνέψω πως έχασα αυτή την μμ και σκεφτόμουνα πως να ''ρεφάρω'', δηλαδή να κάνω άμεσα μια καλή μμ και με όσα λιγότερα χρήματα μπορούσα να βρω άμεσα. Δύσκολος συνδυασμός που μπορεί να είναι και καταστροφικός για πολλές περιπτώσεις. Ψάχνοντας στο forum, το μάτι μου έπεσε στον Τυρκαλά. Τα περιστατικά ήταν αρκετά εκείνο το διάστημα και με αρκετά καλά αποτελέσματα μπορώ να πω, άρχισα να μπαίνω σε σκέψεις. Αφού μίλησα με τον vlafo και τον Giorgo-3, αποφάσισα να επικοινωνήσω με την κλινική. Εκείνο το διάστημα ήταν κλειστά λόγω διακοπών αλλά η βοηθός του μίλησε μαζί μου, μου έλυσε ότι απορίες είχε και μου έδωσε το νούμερο του γιατρού για να μιλήσω μαζί του.

Με τον γιατρό μίλησα μέσω Viber. Όχι με βίντεο αλλά με μηνύματα, όπου μου ζήτησε να δει κάποιες φωτογραφίες από τα μαλλιά μου. Είπε ότι θα χρειαστώ γύρω στα 5.000 με 6.000g αλλά σε πρώτη φάση θα βάζαμε 4000g. Όπως ξέρετε ο Τυρκαλάς κάνει δύο συνεδρίες, μία με 2000g και μια με 4000 διήμερη (1g=1 euro). Εγώ συμφώνησα για τα 4000g, αλλά του ζήτησα τα 3000 να μπούνε όλα μπροστά για να κλείσει αυτό το κομμάτι (όπως μου είχε πει ο Λορένζο) και τα υπόλοιπα 1000g διάσπαρτα. Ο λόγος που το ζήτησα αυτό είναι, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ότι το κεφάλι μου ήταν τελείως άδειο και άμα τα έβαζα όλα μπροστά το κενό πίσω θα ήταν τεράστιο για μεγάλο διάστημα, πράγμα που δεν θα το ήθελα. Εδώ είναι η φωτογραφίες που έστειλα και στον γιατρό λίγες μέρες πριν την μμ. Δεν έβγαλα κάποιες φωτογραφίες της δότριας, αλλά ξαναλέω ήταν πολύ καλή, πράγμα που το είδε και ο Λορένζο και ίσως να το θυμάται ο CVIAL αφού ήταν παρών.

Προβολή συνημμένου 41403


Και τώρα πάμε στην ημέρα της επέμβασης. Έφτασα στις 9 όπως μου είχε ζητηθεί. Με υποδέχτηκαν οι βοηθοί του, ευγενέστατες, όπου με κατατόπισαν στο δωμάτιο που θα γινόταν η επέμβαση. Στο ενδιάμεσο, βγάλαμε τις καθιερωμένες φωτογραφίες για το αρχείο και περίμενα υπομονετικά τον γιατρό. Τα λεπτά περνούσαν, όταν κατά τις 11 η βοηθός του μπήκε μέσα ζητώντας συγγνώμη εκ μέρος του γιατρού για την καθυστέρηση και μου είπε να πάμε να ξυρίσουμε την δότρια για να είμαστε έτοιμοι. Εκεί απόρησα, καθώς ο γιατρός δεν με είχε δει ποτέ από κοντά για να δει την δότρια, να κάνει μετρήσεις, πάχος τρίχας κλπ. και να μιλήσουμε για το πλάνο, αλλά μου είπε ότι ο γιατρός είναι αρκετά έμπειρος και μπορεί να τα κάνει με κουρεμένη δότρια αλλά και κατά την διάρκεια της επέμβασης. Η βοηθός του, κούρεψε την δότρια όπου και αυτή επισήμανε πως ήταν πολύ καλή και επέστρεψα στο δωμάτιο. Μετά από κανένα μισάωρο, ήρθε ο γιατρός και αφού κάναμε μια τυπική χειραψία μου ζήτησε να ξαπλώσω για να ξεκινήσει την εξαγωγή. Για ένα τρίλεπτο ένιωθα να ''εξετάζει'' την δότρια με τα γάντια (ίσως και με μικροσκόπιο αλλά δεν μπορούσα να δω γιατί ήμουν ξαπλωμένος) και όταν τον ρώτησα αν όλα είναι καλά με την δότρια μου απάντησε ''ναι, ας ξεκινήσουμε''. Η εξαγωγή έγινε αρκετά γρήγορα, δεδομένο ότι άρχισε 12 παρά και τελείωσε λίγο μετά τις 2 όπου βγήκανε γύρω στα 1500g (δεν θυμάμαι ακριβές νούμερο) και μου ζητήθηκε να βγάλω φωτογραφίες τα μοσχεύματα, σαν πολιτική της κλινικής (θα υπάρχουν φωτογραφίες στο επόμενο post). Κάναμε διάλλειμα για φαγητό και μετά ξεκίνησαν τα δύσκολα, δηλαδή η εισαγωγή. Όταν ξάπλωσα για την εισαγωγή, ο γιατρός πήγε αμέσως να ξεκινήσει. Τότε τον σταμάτησε η βοηθός του και ακολούθησε ο εξής διάλογος.

- ''Γιατρέ, δεν θα μιλήσετε για το πλάνο, πως θέλει να τα βάλετε ο ασθενής?''
- ''Πως θα τα βάλω δηλαδή'' λέει ο γιατρός. Εκείνη την ώρα κατάλαβα ότι δεν θυμόταν τι είχαμε πει (άρα δεν θυμόνταν καν ποιο περιστατικό έχει μπροστά του) και ότι δεν με αντιμετώπιζε σοβαρά καθώς θα έπρεπε να είχε κάνει την ανάλογη προεργασία ανάλυση δότριας, πάχος τρίχας, δημιουργία πλάνου από κοντά κλπ.
- ''Γιατρέ είχαμε πει όταν μιλήσαμε το καλοκαίρι τα 3000 να μπούνε όλα μπροστά για να κλείσει το κομμάτι και να μην επανέλθω και τα υπόλοιπα 1000 διάσπαρτα πίσω. Πως σας φαίνεται το πλάνο?'' ρωτάω εγώ...
- ''Τέλειο, ξεκινάμε'' λέει αυτός και ξεκινάει την εισαγωγή.

Ο γιατρός δυσκολεύτηκε πολύ στην εισαγωγή των μοσχευμάτων. Ο λόγος ήταν το σκληρό σαν πέτρα κεφάλι μου και η έντονη ξηροδερμία, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χρειαζόταν να πιέζει το εργαλείο πολύ μέσα διαφορετικά τα μοσχεύματα πετάγονταν έξω. Ο γιατρός με ρωτούσε συχνά αν πονούσα γιατί το καταλάβαινε και ο ίδιος, μου έκανε ενέσεις για τον πόνο και έκανε διαλείμματα για να ανακουφιστώ αλλά και για να ξεκουραστεί και αυτός. Στο τέλος της πρώτης μέρας, γύρω στις 8 παρά, ο γιατρός εμφανώς κουρασμένος και εγώ αρκετά ταλαιπωρημένος, επέστρεψα στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστώ. Εδώ η φωτογραφία από το τέλος της πρώτης μέρας.

Προβολή συνημμένου 41406


Η δεύτερη μέρα κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με την μόνη διαφορά ότι βγήκαν περισσότερα grafts και φυσικά η εισαγωγή ήταν το ίδιο δύσκολη και αρκετά πιο επίπονη για εμένα λόγω των δυσκολιών που ανέφερα πριν. Γενικώς, η όλη εμπειρία εκτός του ότι μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα, ήταν και πολύ επίπονη καθώς δεν περίμενα να ταλαιπωρηθώ τόσο κατά την διάρκεια της εισαγωγής. Γενικά ο πόνος ήταν πολύ έντονος.

Με την επιστροφή μου σπίτι προσπάθησα να ξεκουραστώ και να αδειάσει το μυαλό μου από άγχος, αρνητικές σκέψεις κλπ. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες, αλλά όσο περνούσαν οι μέρες, βγάζοντας τις γάζες αλλά και καθώς έπεφταν τα scrubs, έβλεπα πράγματα που δεν μου άρεσαν. Καταρχάς ταλαιπωρημένη. Ναι ξέρω, χρησιμοποιεί μεγάλα εργαλεία αλλά είναι απορίας άξιο πως η δότρια μου που ήταν πολύ καλή είναι στην κατάσταση που θα δείτε και ακόμα λίγο ερεθισμένη 40 μέρες σχεδόν μετά. Μπορεί να υπάρχει shock loss αλλά από αυτά που έχω δει από άλλες περιπτώσεις εμένα δεν μου φαίνεται shockloss, μακάρι να βγω ψεύτης και στους επόμενους μήνες να φάω τα λόγια μου, αλλά το κόβω δύσκολο. Και είναι πραγματικά κρίμα γιατί και ίσως να μην μπορώ να κάνω 2η μμ στο μέλλον, όπου ούτως ή άλλως είναι απαραίτητη για πλήρη κάλυψη αλλά και η δότρια από πολύ καλή θα είναι πλέον κακή. Φωτογραφίες πρόσφατες της δότριας στο αμέσως επόμενο ποστάρισμα.

Δεύτερη παρατήρηση είναι ότι τουλάχιστον, στα δικά μου μάτια, δεν ακολούθησε το πλάνο που ζήτησα. Ναι μεν τα περισσότερα μπήκανε μπροστά (κυρίως α ζώνη) αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι καμία ζώνη δεν έκλεισε φουλ, αλλά ακολούθησε ένα πλάνο ''ας βάλω αρκετά μπροστά και όσο πάω πιο πίσω όλο και πιο διάσπαρτα''. Εδώ είναι οι φωτογραφίες 2 μέρες μετά την επέμβαση.

Προβολή συνημμένου 41411Προβολή συνημμένου 41412
Προβολή συνημμένου 41413Προβολή συνημμένου 41414
Προβολή συνημμένου 41415Προβολή συνημμένου 41416
Προβολή συνημμένου 41418Προβολή συνημμένου 41420

Καθώς φτάνω στο τέλος, δεν ξέρω τι πιστεύει ο καθένας για τον γιατρό ή τι εντύπωση έχουν δημιουργήσει από την περίπτωσή μου. Θα σας πω όμως τι εντύπωση μου άφησε εμένα και την προσωπική μου εμπειρία.

Στο ένα τέταρτο consultation με τον Λορένζο έμαθα για την περίπτωση μου όσα δεν έμαθα από τον Τυρκαλά σε 2 ημέρες. Το ξαναλέω, δεν έγινε καμία μέτρηση, κανένα πλάνο και κανένα είδος consultation πριν την επέμβαση. Δεν είδα γενικά κανένα ενδιαφέρον από τον γιατρό να ασχοληθεί ιδιαίτερα με την περίπτωση μου, Δεν αναφέρω τον Ισπανό σαν μέτρο σύγκρισης, ο Τυρκαλάς μπορεί να είναι καλύτερος, αλλά μόνο ένα consultation έκανα στην ζωή μου, αυτό με τον Λορένζο και αυτόν έχω σαν σύγκριση, όσο αναφορά το θέμα εξέτασης του ασθενή. Ίσως ο Τυρκαλάς λειτουργεί διαφορετικά, αλλά απ' ότι είδα σε άλλες παρουσιάσεις αναφέρεται ότι έκανε λεπτομερές consultation (πχ Vlafo). Ίσως θα έπρεπε να επιμείνω για το αυτονόητο, αλλά... μου φάνηκε αυτονόητο ότι θα γίνονταν πριν την μμ και όταν κατάλαβα ότι δεν θα γίνονταν ήταν ήδη αργά. Από την εισαγωγή, είμαι ικανοποιημένος μπορώ να πω (παρότι το πλάνο που του είπα δεν το ακολούθησα ακριβώς) καθώς τα grafts είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους και δεν νομίζω να παίχτηκε κανένα μπέρδεμα με χαμένα grafts όπως φαίνεται στην περίπτωση του vlafo. Κατά τα άλλα και φιλικός μου φάνηκε και ότι ρωτούσα μου απαντούσε και με ρώταγε συχνά πως αισθάνομαι, αν πονάω κλπ.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είχαν την υπομονή να διαβάσουν όλο αυτό το κατεβατό. Όσοι δεν είχαν, σας καταλαβαίνω απόλυτα! Τέλος πάντων, θα ανεβάζω φωτογραφίες κάθε μήνα και θα απαντήσω σε όσες απορίες έχετε. Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά ρεαλιστικός όσον αφορά το αποτέλεσμα, δηλαδή δεν περιμένω τρελά πράγματα, ενώ είμαι απαισιόδοξος όσον αφορά την δότρια αλλά και το πόσο γεμάτο θα είναι το κεφάλι μου στο τέλος. Ακολουθεί δεύτερο ποστάρισμα με τα ταψάκια με τα grafts και πιο πρόσφατες φωτογραφίες όπου φαίνεται η κατάσταση της δότριας.
Για να έρθουν μπροστά οι φωτο τοποθέτησης …. Το πυκνότερο σημείο του σήμερα είναι η hairline όπως και η τοποθέτηση . Αντιθέτως , στο φορλοκ η τοποθέτηση είναι αραιή . Αν βάλουμε στο παιχνίδι το σοκ λος που όπως φαίνεται να έχει υπάρξει , μήπως τελικά η φυτρωση είναι στο 80%;
 

oreo

Well-Known Member
Αν έγινε αυτό (που δεν νομίζω ότι έγινε) οφείλει να το γνωρίζει και ο πελάτης εκ των προτέρω. Από την στιγμή που κάποιος παίρνει φίνα γιατί να θυσιάσει τόσες πολλές τελογενείς τρίχες; Θεωρώ όμως ότι μάλλον εκφράζεις την προσωπική σου εκτίμηση και όχι την άποψη της κλινικής. Ο Λορένζο μου επανέλαβε ότι πρέπει να περιμένουμε το 10μηνο. Μου εξήγησε ότι έχει δει αρκετά περιστατικά που είχαν αυξημένη κάλυψη από τον 6-10 (είμαι και εγώ ένας από αυτούς) οπότε είναι πρόωρο να βγάζουμε τελικά συμπεράσματα. Προφανώς το αποτέλεσμα θα είναι πολύ δύσκολο να είναι ικανοποιητικό αφού καλύφθηκε μια πολύ μεγάλη περιοχή αλλά θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη άποψη για το τελικό ποσοστό της φύτρωσης.
Αν ήταν να θυσιάζονταν οι τελογενείς κ για να βάλει κάποιος 2000g , θυσιάζε 3000g αδύναμων τριχών π.χ diffuse thinners , τότε καλύτερα να πάρεις κάτι που θα σου δώσει στυλ κ θα σου μείνουν και τα μυτερά αυτιά καβάτζα :p
 

Συνημμένα

  • imagemagic.beautify.jpg
    imagemagic.beautify.jpg
    1.2 MB · Προβολές: 70
το τσουλούφι πάντως δεν διαφέρει και παρά πολύ σε πυκνότητα συγκριτικά με αυτά που θεωρούμε αδυνατισμένα μαλλιά … η ποιότητα των μαλλιών στην φωτογραφία του 6 μηνου φαίνεται καλή . Η πυκνότητα χαμηλή όπως ειπώθηκε .

Αν δεις το τσουλούφι φαίνεται λίγο πιο αραιωμένο, αλλά σίγουρα δομημένο πιο σωστά. Δεν φαινόταν όμορφο πριν την μεταμόσχευση (σχετικό και τώρα το όμορφο μιας και δεν έχει υποστήριξη από πίσω. Μιλάω για διάταξη μόνο). Τώρα μου φαίνεται ότι έχει κανονικό σχήμα η hairline που σημαίνει ότι είχε φύτρωση αλλά φαίνεται να έχασε και τρίχες στο forelock και αραίωσε εκεί σίγουρα. Στην μέση του κεφαλιού φαίνεται πιο πυκνός πάντως στα μάτια μου (απλά από το άπλωμα των grafts είναι σε μεγάλη έκταση). Σαν σύνολο είναι +/- τα ίδια απλά με διαφορετική διάταξη πλέον οι τρίχες του
 

le2der

Active Member
Αν δεις το τσουλούφι φαίνεται λίγο πιο αραιωμένο, αλλά σίγουρα δομημένο πιο σωστά. Δεν φαινόταν όμορφο πριν την μεταμόσχευση (σχετικό και τώρα το όμορφο μιας και δεν έχει υποστήριξη από πίσω. Μιλάω για διάταξη μόνο). Τώρα μου φαίνεται ότι έχει κανονικό σχήμα η hairline που σημαίνει ότι είχε φύτρωση αλλά φαίνεται να έχασε και τρίχες στο forelock και αραίωσε εκεί σίγουρα. Στην μέση του κεφαλιού φαίνεται πιο πυκνός πάντως στα μάτια μου (απλά από το άπλωμα των grafts είναι σε μεγάλη έκταση). Σαν σύνολο είναι +/- τα ίδια απλά με διαφορετική διάταξη πλέον οι τρίχες του
Δες σε παρακαλώ μια φωτογραφία που ο φίλος έχει ανεβάσει πριν την επέμβαση με κοντο μαλλί . Το μήκος του μαλλιου από τις φωτο του cvial φαίνεται να καλύπτουν στα δικά μου τα ματια την αραίωση στο βαθμό που πραγματικά είναι . Δες και την τοποθετηση που εχει γινει + το σοκ και φτάσαμε στην κακή εικόνα . Μακαρι να βελτιωθεί η κατάσταση αλλά η φυτρωση φαίνεται να ακολουθεί το τυπικό μοτίβο. Αλλου είναι τελικά το θέμα και όχι όπως είχαμε αναφέρει στο ποσοστό φυτρωσης . Για αυτό και σχολίασα . Καλή συνέχεια
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

oreo

Well-Known Member
Δες σε παρακαλώ μια φωτογραφία που ο φίλος έχει ανεβάσει πριν την επέμβαση με κοντο μαλλί . Το μήκος του μαλλιου από τις φωτο του cvial φαίνεται να καλύπτουν στα δικά μου τα ματια την αραίωση στο βαθμό που πραγματικά είναι.
Αυτό ακριβώς.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλό θα ήταν να μάθουμε και τον λόγο, ο Pan77 μου είπε ότι δεν του το δώσανε, ο Τυρκαλάς ισχυρίζεται ότι όλοι οι ασθενείς παίρνουν τα στατιστικά τυπωμένα.
 

Pan77

Active Member
Το μόνο που μου δώσανε είναι οι μεταγχειρητικές οδηγίες. Δεν έχω λόγο να πω ψέμματα ή να το κρύψω, ειδικά τώρα που κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ χρήσιμο, αλλά και για την δεύτερη μμ που θα έπρεπε να κάνω στο μέλλον. Για να καταλάβεται ακόμα και ο αριθμός τον g που έχω γράψει σαν τίτλο δεν είναι ακριβείς, είναι στο περίπου αυτό που θυμόμουν 3800 κάτι. Έχουν περάσει μήνες και δεν θυμάμαι αυτή την λεπτομέρια, αλλά σε ένα διάλειμα κατά την διάρκεια της μμ όταν ρώτησα μια από τις βοηθούς για νούμερα κλπ. επειδή έβλεπα ότι τα έγραφαν κάτι θυμάμαι ότι τα στέλνουν και ηλεκτρονικά. Είχα δώσει mail καθώς είναι ένα από τα στοιχεία που ζητάνε. Είχα σκοπό να τα ζητήσω, αλλά μετά έγινε ότι έγινε και σταμάτησα κάθε επικοινωνία ώστε να τα ζητήσω. Πάντως ότι υπάρχουν γραμμένα κάποια στοιχεία (δεν ξέρω αν είναι όλα) υπάρχουν, αλλά ποτέ δεν τα πήρα στα χέρια μου.
 

Gianney

Well-Known Member
Yπάρχει μια ασάφεια όταν λέγεται ότι τις πατάει τις τρίχες.
Πράγματι ο Τιρκαλάς δεν τις υπολογίζει στο τελικό αποτέλεσμα σαν εικόνα και κάλυψη γιατί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και στα δύο,αλλά το pen δεν πάει και το τοποθετεί πάλι επάνω στο θύλακα απλά πάρα πολύ κοντά,όριο,οπότε λογικά και αυτές με την πίεση που δέχονται χάνονται.
Εδώ αυτό που βλέπω και το είπα αρχικά είναι να εκτιμήσουμε το ποσοστό φύτρωσης,γιατί υπάρχει από ότι είδα πάλι στις φωτό απλά δεν είναι υψηλό από ότι φαίνεται.
Οι τελογενείς πιθανότατα χαθήκανε λόγω της δύσκολης και επίπονης εισαγωγής,αντικατασταθήκανε με νέες αλλά και το forelock χάθηκε μάλλον οριστικά.
Υπάρχουν και περιστατικά που δίνουν από τον 6ο και μετά και μου το είχε πει και εμένα ότι έχει δει αρκετά,αλλά δε νομίζω το συγκεκριμένο να κάνει τόσο εντυπωσικό come back.
Τελικά ίσως για αυτό φοβάται ο Αναστασάκης και δεν μπαίνει στο τσουλούφι ,φορλοκ πολλών περιπτώσεων;
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το μόνο που μου δώσανε είναι οι μεταγχειρητικές οδηγίες. Δεν έχω λόγο να πω ψέμματα ή να το κρύψω, ειδικά τώρα που κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ χρήσιμο, αλλά και για την δεύτερη μμ που θα έπρεπε να κάνω στο μέλλον. Για να καταλάβεται ακόμα και ο αριθμός τον g που έχω γράψει σαν τίτλο δεν είναι ακριβείς, είναι στο περίπου αυτό που θυμόμουν 3800 κάτι. Έχουν περάσει μήνες και δεν θυμάμαι αυτή την λεπτομέρια, αλλά σε ένα διάλειμα κατά την διάρκεια της μμ όταν ρώτησα μια από τις βοηθούς για νούμερα κλπ. επειδή έβλεπα ότι τα έγραφαν κάτι θυμάμαι ότι τα στέλνουν και ηλεκτρονικά. Είχα δώσει mail καθώς είναι ένα από τα στοιχεία που ζητάνε. Είχα σκοπό να τα ζητήσω, αλλά μετά έγινε ότι έγινε και σταμάτησα κάθε επικοινωνία ώστε να τα ζητήσω. Πάντως ότι υπάρχουν γραμμένα κάποια στοιχεία (δεν ξέρω αν είναι όλα) υπάρχουν, αλλά ποτέ δεν τα πήρα στα χέρια μου.

Καλό είναι να τα πάρεις με κάποιο τρόπο. Θα βοηθήσει.
 
Δες σε παρακαλώ μια φωτογραφία που ο φίλος έχει ανεβάσει πριν την επέμβαση με κοντο μαλλί . Το μήκος του μαλλιου από τις φωτο του cvial φαίνεται να καλύπτουν στα δικά μου τα ματια την αραίωση στο βαθμό που πραγματικά είναι . Δες και την τοποθετηση που εχει γινει + το σοκ και φτάσαμε στην κακή εικόνα . Μακαρι να βελτιωθεί η κατάσταση αλλά η φυτρωση φαίνεται να ακολουθεί το τυπικό μοτίβο. Αλλου είναι τελικά το θέμα και όχι όπως είχαμε αναφέρει στο ποσοστό φυτρωσης . Για αυτό και σχολίασα . Καλή συνέχεια

Βασικά έχεις απόλυτο δίκαιο και αν σου πω ότι συμφωνούμε απόλυτα? Αυτό ακριβώς που λες ήθελα να πω ότι από όσο βλέπω είχε φύτρωση αλλά έχασε πολλά μαμά (αυτό εννοούσα σαν αλλαγή στην διάταξη). Μάλλον δεν εκφράστηκα ορθά sorry. Καλή συνέχεια φίλε και μακάρι μέχρι το 10μηνο να γεμίσει μαλλιά ο Pan
 

vlafo

Well-Known Member
Τελικά ίσως για αυτό φοβάται ο Αναστασάκης και δεν μπαίνει στο τσουλούφι ,φορλοκ πολλών περιπτώσεων;
Αυτό δεν είναι δικαιολογία επ ουδενί.
Μπαίνεις και παραμπαίνεις,εξαρτάται την πυκνότητα που έχει,αλλά αν είναι σε τελογενή κατάσταση θα φύγουν με μαθηματική ακρίβεια.
Τις τελογενείς τρίχες που έχουν τελειώσει ξαναλέω δεν τις θέλεις να υπάρχουν,σε μένα στο crown που μπήκε είχα πολλές τέτοιες και δεν μου φύγανε και με χαλάνε που υπάρχουν ακόμα γιατί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα,απλά τώρα που έχει καλή πυκνότητα τις καλύπτει.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εξαρτάται για τι είδους τελογενείς μιλάμε πόσο προσφέρουν σε κάλυψη. Αυτές του Pan77 στο forelock μια χαρά είναι (ή ήταν) και σε κάλυψη προσέφεραν αρκετά. Από την στιγμή που είχε μπει σε φίνα δεν υπήρχε θέμα, θα τις κράταγε για καιρό. Κάποιες άλλες πολύ ψιλές όντως δεν τις χρειάζεσαι.
 
Μπλουζα