Gio είπε:
Kαι ξανα-επιστρέφουμε φίλε pazuzu. Τι θεωρείς εσυ επιτυχημένη μεταμόσχευση δηλαδή; Θα σου πω κάτι.. το οποίο δεν είμαι υποχρεωμένος, αλλά θα το κάνω για να καταλάβεις πως αντιλαμβανόμαστε τον όρο επιτυχία.
Όταν πήγα στην D*I αλλά και πριν, τους είπα αυστηρά οτι θέλω όλη την πυκνότητα στην hairline (συνεπαρμένος απο τα αποτελέσματα της Κύπρου) και οι άνθρωποι ενω θα μπορούσαν να μου πουν ναι, και απλά να πραγματοποιούσαν την επιθυμία μου, μου εξήγησαν και οπτικά αλλά και τεχνικά οτι η σωστή προσέγγιση -με γνώμονα το μέλλον- πρέπει να είναι ελαφρώς διαφορετική. Γιατί να σπαταλήσω ας πούμε 500 παραπάνω μοσχεύματα σε ένα σημείο, που ίσως στο μέλλον τα χρειαστώ σε ένα άλλο;
Αυτό για μένα... είναι ακριβώς το αντίθετο της "καταστροφής κεφαλιού".
Και με δεδομένο οτι είχα κάνει άλλη μια μεταμόσχευση το 2008 στην ίδια κλινική και ποτέ, κανείς μα κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό για μένα αποτελεί άλλη μια απόδειξη οτι αυτό δεν ισχύει. Ούτε strip ούτε τίποτα.
Όσο για τον χημικό ευνουχισμό κ.τ.λ της φίνας σε παραπέμπω στον φίλο tropheus ο οποίος μετά απο 6 χρόνια Avodart (πολυ ισχυρότερο σκεύασμα) απέκτησε ενα υγιέστατο κοριτσάκι.
Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα φίλε pazuzu. Σκύλος χορτάτος και πίτα ολόκληρη δεν πάνε μαζί. Αν μπορούσε να συμβεί αυτό, ούτε εγώ θα ήμουν εδώ τώρα να σου γράφω.. αλλά ούτε και εσυ να με διαβάζεις. Φιλικά πάντα..
Επιτυχημένη μεταμόσχευση: από NW6 να γίνεις NW1, άντε NW2, με φυσικό μαλλί και κανονική προς μέτρια πυκνότητα. Το να γίνεις NW4 από NW6 με μέτρια πυκνότητα, πράγμα που ισχύει με τα τωρινά δεδομένα, είναι απλώς για γέλια. Μην κοιτάς τις εξαιρετικά μεμονωμένες περιπτώσεις που είτε λόγω καλής δότριας είτε λόγω χοντρής τρίχας, είτε, είτε... καταλήγουν τα αγαπημένα πρόσωπα-κράχτες των κλινικών στις διαφημιστικές τους καμπάνιες.
Άλλη μία τακτική εξαπάτησης.
Δεν είσαι η μοναδική περίπτωση της D*I, αντιλαμβάνομαι το πάθος και την αγάπη σου για τη συγκεκριμένη κλινική αλλά υπάρχει κόσμος τον οποίο η συγκεκριμένη κλινική αντί να κοιτάξει πρώτα στο κεφάλι κοίταξε στην τσέπη, κι αυτό είχε τραγικά αποτελέσματα και για τα δύο. Το πάω λίγο προσωπικά τώρα (μακριά από το πρωταρχικό ερώτημα), εφόσον όμως ανέφερες την εμπειρία σου από την κλινική να αναφέρω κι εγώ τη δική μου: έχοντας ολοκληρώσει την μεταμόσχευση οι γιατροί της D*I μου συνέστησαν από τη δεύτερη μέρα (αν θυμάμαι καλά) της επέμβασης να βάζω ριγκέιν στις μεταμοσχευμένες τρίχες. Το αποτέλεσμα ήταν να ξυπνάω αντιλαμβανόμενος ότι τρίβω το κεφάλι μου με μανία στο μαξιλάρι από τη φαγούρα, με ολέθριες συνέπειες για τα μοσχεύματα. Μια φορά που πήγα να τους ενημερώσω ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενα, μου έκαναν πυκνομέτρηση και είδαν ότι "οι μεταμοσχευμένες ήταν περισσότερες απ'ό,τι υπολογίζαμε" (εφόσον φυσικά ανάμεσα στις μεταμοσχευμένες βρίσκονταν και οι προϋπάρχουσες που δεν είχαν πέσει) με μία μέθοδο προφανώς όχι και τόσο αντικειμενική. Με τέτοιες νοοτροπίες και αντιμετωπίσεις αναρωτιέμαι πώς περιμένει μια κλινική μαλλιών να χτίσει εμπιστοσύνη με τον κόσμο. Κάπου αλλού ανέφερες ότι η μεταμόσχευση είναι αρτιστίκ και δεν ξέρω γω και γι'αυτό είναι δύσκολη... Ας είναι ό,τι θέλει φίλε μου, γι'αυτό πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά, για να πάρουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Όταν ο άλλος πάει να φτιάξει τη μύτη του ο γιατρός είτε ξέρει είτε όχι, το τι εργαλεία-γνώσεις-εμπειρία-μαεστρία-τέχνη-ακρίβεια θέλει η όλη διαδικασία είναι καθαρά θέμα δικό του κι από τη στιγμή που τον πληρώνουμε οφείλει να διαθέτει όλα τα παραπάνω για να φέρει εις πέρας το σκοπό του. Δεν μας κάνουν χάρη, για το πω διαφορετικά, που κάνουν μεταμοσχεύσεις. Πληρώνονται γι'αυτές. Αν θέλουν να συνεχίσουν να πληρώνονται να γίνουν πραγματικοί ζωγράφοι.
Φιλικά.