Live συζήτηση με τον Γιατρό!

Gio

New Member
pazuzu είπε:
φαντάζομαι ότι οι γιατροί της κλινικής παραμένουν updated με ό,τι νέο στο χώρο... οπότε θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ την ερώτησή μου: αναμένεται κάποια νέα τεχνολογία στο χώρο της μεταμόσχευσης σε σύντομο χρονικό διάστημα; έχουμε να περιμένουμε κάτι καινούριο ή ακόμα οδεύουμε με τις γνωστές μεθόδους...;

Γειά σου φίλε pazuzu, καλώς όρισες. Σαφώς και περιμένουμε. Πέραν της κλωνοποίησης τριχοθυλακίων που θα είναι σχεδόν ολική αντιμετώπιση του προβλήματος σε ανθρώπους με μεγάλα norwoods που έχουν χάσει όλα τους τα μαλλιά, περιμένουμε μια νέα φαρμακευτική αγωγή που θα χτυπάει απευθείας στους υποδοχείς του ενζύμου στον θύλακα και όχι στην ποσότητα DHT του αίματος. Πιθανόν αυτή η αγωγή να είναι σε ενέσιμη μορφή. Το θέμα όμως δεν είναι αν τελικά βρεθεί η χρυσή λύση, αλλά αν οι φαρμακοβιομηχανίες αφήσουν την διοχέτευση της στην αγορά..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

pazuzu

New Member
Gio, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου αν και δεν διάβασα κάτι που δεν είναι γνωστό. Η ερώτησή μου είναι αν πρόκειται να δούμε κάποια από αυτές τις τεχνολογίες στο σύντομο μέλλον, διότι η κλωνοποίηση σαν μέθοδος συζητιέται εδώ και 10 ( ; ) χρόνια και αν είναι να τη συζητάμε γενικώς και αορίστως δεν βλέπω κάποιο νόημα στην απάντηση. Το ίδιο ισχύει και για το φάρμακο. Βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών; Τι στάδιο; Έχει πετύχει; Έχει παρενέργειες; Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει;

Gio

New Member
pazuzu είπε:
Gio, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου αν και δεν διάβασα κάτι που δεν είναι γνωστό. Η ερώτησή μου είναι αν πρόκειται να δούμε κάποια από αυτές τις τεχνολογίες στο σύντομο μέλλον, διότι η κλωνοποίηση σαν μέθοδος συζητιέται εδώ και 10 ( ; ) χρόνια και αν είναι να τη συζητάμε γενικώς και αορίστως δεν βλέπω κάποιο νόημα στην απάντηση. Το ίδιο ισχύει και για το φάρμακο. Βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών; Τι στάδιο; Έχει πετύχει; Έχει παρενέργειες; Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει;

Στο σύντομο μέλλον, δυστυχώς πολύ φοβάμαι πως όχι. Άλλωστε στην ιατρική όπως γνωρίζεις τίποτα δεν πάει κατ'ευχήν. Για αυτό τον λόγο άλλωστε μιλάμε πάντα σε φιλολογικό επίπεδο και δεν έχουμε σαφείς απαντήσεις για όλα. Γίνονται κάποιες κλινικές δοκιμές σε ποντίκια αλλά πέραν τούτου, αναμένουμε..

weznem

Well-Known Member
Gio είπε:
sanmartean15 είπε:
γεια σου GIo και απο μενα και καλα αποτελεσματα να έχεις.Μου εκανε ιδιατερη εντυπωση μια απαντηση του γιατρου κ το γεγονος οτι δε σχολιαστηκε απο καποιο μελος μιας και ανατρεπει οσα ξεραμε.Εκτος και αν δε καταλαβα καλα εγω. Σε καποιο σημειο αναφερει οτι σε περιπτωση διακοπης φινας η τριχοπτωση θα ειναι γραμμικη(σταθερου ρυθμου καταλαβαίνω εγω με τα φτωχα μου μαθηματικα) και οχι ολικη(ας πουμε εκθετικη ή μη γραμμικη εστω). Μεχρι τωρα ξεραμε οτι αν διακοψεις τη φινα, θα φτασεις σε μικρο χρονικο διαστημα εκει που θα ήσουν αν δεν επαιρνες ποτέ και μετα προφανως θα συνεχιζες με αλλο ρυθμο(Εππομένως μη γραμμικη).Θα μπορουσες αν ξαναεπικοινωνήσεις μαζί του να μας το αποσαφηνισει αυτο. Μπορει και να μη το αντιλαμβάνομαι εγω σωστα. Και παλι σου ευχομαι οτι καλύτερο για τη μεταμοσχευσή σου, να γινεις τουμπανος που λενε

Σε ευχαριστώ sanmartean. Η τριχόπτωση ούτως ή άλλως (πλην της διάχυτης) ξεκινάει γραμμικά, απο μπροστά στους κροτάφους και πάει προς τα πίσω. Αυτό ουσιαστικά που συζητήσαμε είναι οτι αν ας πούμε είσαι 25 nw2 , και ξεκινήσεις φίνα, για όσα χρόνια την χρησιμοποιείς θα είσαι nw2. O λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί η DHT ρυθμίζεται σε ποσοστά προ-τριχόπτωσης. Αν πάλι την σταματήσεις π.χ στα 35 θα αρχίσεις σταδιακά να χάνεις μαλλάκια αλλά πιθανόν όχι τόσο επιθετικά όσο θα τα έχανες στα 25 σου αν δεν έπαιρνες φίνα. Όπως μου είπε ο γιατρός, μετά τα 40-45 τα ανδρογόνα μας τίνουν να πέφτουν σε τιμές οπότε αν έχεις κρατήσει ενα μεγάλο ποσοστό των μαλλιών σου η τριχόπτωση θα φαίνεται στο μάτι πιο "φυσιολογική". Εκεί που φαίνεται να μην υπάρχει σωτηρία είναι σε ακραίες περιπτώσεις απο ανθρώπους που χάνουν τα μαλλιά τους σε διάστημα 1-2 χρόνων. Και όταν λέμε χάνουν, εννοούμε εντελώς! Ε εκεί πλέον συζητάμε ΜΟΝΟ για μεταμόσχευση.
δεν ανεβαινει η τιμη της δυτ οταν εκδηλωνουμε α/α.. απλα γονιδιακα ειναι ρυθμισμενο να πεσουν τα μαλλια.. ετσι οπως το θετεις ειναι σαν να λες οτι φταιει η ανεβασμενη δυτ που πεφτουν τα μαλλια,και μολις την ριξουμε στα φυσιολογικα επιπεδα(που δεν υπαρχουν ο καθενας ειναι διαφορετικη μηχανη) θα ειναι ολα κομπλε.. ειναι λαθος αυτο που εγραψες..
και σιγα σιγα θα οδηγηθουμε στην ανακαλυψη οτι δεν ευθυνεται η δυτ για την α/α ασχετα αν βοηθαει η μειωση της στο θεμα α/α.. δυτ εχουν ολοι οι ανδρες καραφλα οχι ομως ολοι.. ανεβασμενες κακες πορσταγλανδινες δεν εχουν ολοι,οι καραφλοι εχουν.. γονιδιακη εκφραση α/α δεν εχουν ολοι..
φιλικα :blush:

επισης δεν θα εισαι στασιμος οσο παιρνει φινα να σου υπενθυμισω οτι ο οργανισμος ειναι πιο εξυπνος......
μολις ριξεις τα ανδρογοννα... ο θυλακας το αντιλαμβανεται και αναπτύσσει περισσοτερους υποδοχεις ανδρογοννων για να παρει προφανως την ποσοτητα που θελει...αυτο εχει ως συνεπεια μακροπροθεσμα να χανεις εδαφος αλλα πιο αργα.. στο ιδιο σημειο δεν μενεις.. το ποσο γρηγορα θα χασεις παλι οφειλεται πρωτίστως στην γονιδιακη εκφραση εξελιξης α/α..
οποτε οταν κοψεις την φινα να εισαι σιγουρος οτι θα χασεις πολα μαζεμενα μαλλακια μεχρι να εξαλειφθουν απο τον οργανισμο(αν γινεται) οι υποδοχεις ανδρογοννων που δημιουργησε λογω της φινας για παραδειγμα... περισσοτεροι υποδοχεις ανδρογοννων = γρηγοροτερη απωλεια μαλλιων...

Gio

New Member
weznem είπε:
Gio είπε:
sanmartean15 είπε:
γεια σου GIo και απο μενα και καλα αποτελεσματα να έχεις.Μου εκανε ιδιατερη εντυπωση μια απαντηση του γιατρου κ το γεγονος οτι δε σχολιαστηκε απο καποιο μελος μιας και ανατρεπει οσα ξεραμε.Εκτος και αν δε καταλαβα καλα εγω. Σε καποιο σημειο αναφερει οτι σε περιπτωση διακοπης φινας η τριχοπτωση θα ειναι γραμμικη(σταθερου ρυθμου καταλαβαίνω εγω με τα φτωχα μου μαθηματικα) και οχι ολικη(ας πουμε εκθετικη ή μη γραμμικη εστω). Μεχρι τωρα ξεραμε οτι αν διακοψεις τη φινα, θα φτασεις σε μικρο χρονικο διαστημα εκει που θα ήσουν αν δεν επαιρνες ποτέ και μετα προφανως θα συνεχιζες με αλλο ρυθμο(Εππομένως μη γραμμικη).Θα μπορουσες αν ξαναεπικοινωνήσεις μαζί του να μας το αποσαφηνισει αυτο. Μπορει και να μη το αντιλαμβάνομαι εγω σωστα. Και παλι σου ευχομαι οτι καλύτερο για τη μεταμοσχευσή σου, να γινεις τουμπανος που λενε

Σε ευχαριστώ sanmartean. Η τριχόπτωση ούτως ή άλλως (πλην της διάχυτης) ξεκινάει γραμμικά, απο μπροστά στους κροτάφους και πάει προς τα πίσω. Αυτό ουσιαστικά που συζητήσαμε είναι οτι αν ας πούμε είσαι 25 nw2 , και ξεκινήσεις φίνα, για όσα χρόνια την χρησιμοποιείς θα είσαι nw2. O λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί η DHT ρυθμίζεται σε ποσοστά προ-τριχόπτωσης. Αν πάλι την σταματήσεις π.χ στα 35 θα αρχίσεις σταδιακά να χάνεις μαλλάκια αλλά πιθανόν όχι τόσο επιθετικά όσο θα τα έχανες στα 25 σου αν δεν έπαιρνες φίνα. Όπως μου είπε ο γιατρός, μετά τα 40-45 τα ανδρογόνα μας τίνουν να πέφτουν σε τιμές οπότε αν έχεις κρατήσει ενα μεγάλο ποσοστό των μαλλιών σου η τριχόπτωση θα φαίνεται στο μάτι πιο "φυσιολογική". Εκεί που φαίνεται να μην υπάρχει σωτηρία είναι σε ακραίες περιπτώσεις απο ανθρώπους που χάνουν τα μαλλιά τους σε διάστημα 1-2 χρόνων. Και όταν λέμε χάνουν, εννοούμε εντελώς! Ε εκεί πλέον συζητάμε ΜΟΝΟ για μεταμόσχευση.
δεν ανεβαινει η τιμη της δυτ οταν εκδηλωνουμε α/α.. απλα γονιδιακα ειναι ρυθμισμενο να πεσουν τα μαλλια.. ετσι οπως το θετεις ειναι σαν να λες οτι φταιει η ανεβασμενη δυτ που πεφτουν τα μαλλια,και μολις την ριξουμε στα φυσιολογικα επιπεδα(που δεν υπαρχουν ο καθενας ειναι διαφορετικη μηχανη) θα ειναι ολα κομπλε.. ειναι λαθος αυτο που εγραψες..
και σιγα σιγα θα οδηγηθουμε στην ανακαλυψη οτι δεν ευθυνεται η δυτ για την α/α ασχετα αν βοηθαει η μειωση της στο θεμα α/α.. δυτ εχουν ολοι οι ανδρες καραφλα οχι ομως ολοι.. ανεβασμενες κακες πορσταγλανδινες δεν εχουν ολοι,οι καραφλοι εχουν.. γονιδιακη εκφραση α/α δεν εχουν ολοι..
φιλικα :blush:

επισης δεν θα εισαι στασιμος οσο παιρνει φινα να σου υπενθυμισω οτι ο οργανισμος ειναι πιο εξυπνος......
μολις ριξεις τα ανδρογοννα... ο θυλακας το αντιλαμβανεται και αναπτύσσει περισσοτερους υποδοχεις ανδρογοννων για να παρει προφανως την ποσοτητα που θελει...αυτο εχει ως συνεπεια μακροπροθεσμα να χανεις εδαφος αλλα πιο αργα.. στο ιδιο σημειο δεν μενεις.. το ποσο γρηγορα θα χασεις παλι οφειλεται πρωτίστως στην γονιδιακη εκφραση εξελιξης α/α..
οποτε οταν κοψεις την φινα να εισαι σιγουρος οτι θα χασεις πολα μαζεμενα μαλλακια μεχρι να εξαλειφθουν απο τον οργανισμο(αν γινεται) οι υποδοχεις ανδρογοννων που δημιουργησε λογω της φινας για παραδειγμα... περισσοτεροι υποδοχεις ανδρογοννων = γρηγοροτερη απωλεια μαλλιων...

Φίλε weznem, γονιδιακά σαφώς. Αν όμως γνωρίζαμε το γονίδιο (ή τα γονίδια) που είναι υπέυθυνα για την ΑΑ θα είχαμε λύσει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι οτι σε ευαίσθητα κεφάλια και γεννετικά προγραμματισμένα να χάσουν μαλλιά ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η ορμόνη DHT. Συνεπώς μπορεί το γονίδιο να συσχετίζεται με την ευαισθησία των θυλάκων στην DHT, η DHT καθε αυτή όμως είναι υπεύθυνη για την συρρίκνωση και τελικά την απώλεια των μαλλιών μας. Αν επομένως έχεις τον τρόπο να ρυθμίσεις την επίδραση της στο κεφάλι σου, σημαίνει οτι θα έχεις περισσότερα μαλλάκια μακροπρόθεσμα. Κανείς δεν είπε οτι θα σταματήσει η τριχόπτωση!!! Θα τα χάσεις τα μαλλιά σου, αλλά ο σκοπός μας είναι να τα χάσουμε όσο πιο αργά γίνεται.

Όσον αφορά το επίπεδο των ανδρογόνων, μπορείς να ρωτήσεις τον δερματολόγο σου, ή οποιοδήποτε γιατρό έχει γνώση στο θέμα και θα δείς οτι η απάντηση του θα είναι ίδια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο οτι οι περισσότεροι άνδρες οτι χάνουν απο μαλλιά τα χάνουν μέχρι και τα 50. Έχεις δει άντρα στα 55 με μαλλιά, και στα 65 χωρίς; Εγω προσωπικά όχι..

weznem

Well-Known Member
δεν ευθυνεται η δυτ για την απωλεια μαλλιων αλλιως θα ητα;ν ολοι οι ανδρες καραφλοι..
να το πω αλλιως, η λυση της α/α δεν ειναι να εξαλειψουμε την ανδρικη ορμονη.κατι αλλο ενεργοποιει τον μηχανισμο και για να ειμαι ακριβεις καποια αλλα, το τελευταιο που εχει σημαντικη ευθυνη ειναι η ανδρικη ορμονη,,απλα δεν εχουμε φαρμακα για να την αντιμετωπισουμε πλυν της φινας και υποσυνείδητα νομιζουμε οτι ευθύνεται η δυτ πρώτιστως και οχι δευτερευοντως οπως ειναι το αληθες... παιζουν ρολο οι φλεγμονες η ισνουλινοαντισταση και χιλια αλλα πραγματα για την α/α ειναι αλληλουχια πραγματων γι αυτο και ειναι δυσκολο η λυση του προβληματος μας εκτιμω...

τελος να πω οτι ακομα και αν γνωριζαμε ακριβως τον μηχανισμο δρασης της α/α δεν θα λυναμε το προβλημα, διοτι δεν εχουμε μεγαλη εξελιξη σαν επιστημη στις γονιδιακες θεραπειες, διχως επιπλοκες,ανωμαλιες οποτε και παλι μια δεκαετια στο νερο θα την θελαμε εκτιμω..το θεμα ειναι να μπει ενα τελος στο να χαπακωνομαστε ριχνωντας τις ορμονες μας για να εχουμε μαλλια.. αφου δεν ειναι το κυριο προβλημα αυτο.. εκτιμω οτι οι φλεγμονες ειναι το κυριο προβλημα οποτε πρεπει να βγουν λοσιον προσταγλανδινων για της αντιμετωπιση της α/α..δηλαδη αλλάζοντας ρότα επιτελους απο το παραμυθι(εν μερει) των ορμονων.. δυτ ολοι εχουμε.. φλεγμονες στο κεφαλι δεν εχουμε ολοι-γονιδιακα προκαθορισμενοι για α/α δεν ειμαστε ολοι, μονο την λογικη να βαλεις κατω θα δεις οτι δεν γινεται να φταιει η δυτ για την α/α.. να συνεπλεκεται στο εργο ναι..δευτερο ρολο εχει ομως..δεν ειναι ο πρωταγωνιστης που θελουν να εμφανιζουν σχεδον 20 χρονια πλεον...
το να σκεφτομαι να μπω στην φινα η στο κερατιν εν ετη 2013 ειναι επιεικως απαραδεκτο ,ενω γνωριζω οτι δεν φταιει η δυτ μου για την ραφλα μου.. δεν εχω αλλα φαρμακα αντιμετωπισης πλυν τον χαπιων για να εμποδισω την εξελιξη της α/α.. μεχρι και εγω το σκεφτομαι πλεον.. και εχω ραντεβου με ενδοκρινολογο αλλα γνωριζω οτι δεν φταιει η δυτ μου.. απλα δεν εχω αλλα πολεμοφοδια ακομα,σε αυτην την ανιση μαχη..ειμαι ηδη νοργουντ 2 εδω για εμενα ειναι ο δρομος που κερδιζεις η χανεις μαλλον διχως επιστροφη(συνηθως..) αναλογα με το τι θα επιλεξεις χαπακωμα η οχι.. δυστυχως εν ετη 2013..

Φιλε Gio καταρχην καλα αποτελεσματα. Μπορεις λιγο να εξηγησεις καλυτερα αυτο που λες πιο κατω για την ΦΙΝΑ και να την ξεκινησεις ενω εισαι νοργουντ 2? Ο γιατρος στο ειπε αυτο?

Gio είπε:
sanmartean15 είπε:

Gio

New Member
georgehairs είπε:
Φιλε Gio καταρχην καλα αποτελεσματα. Μπορεις λιγο να εξηγησεις καλυτερα αυτο που λες πιο κατω για την ΦΙΝΑ και να την ξεκινησεις ενω εισαι νοργουντ 2? Ο γιατρος στο ειπε αυτο?

Gio είπε:
sanmartean15 είπε:

Γειά φίλε George, αυτό που έγραψα το έθεσα σαν παράδειγμα για το τι ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε απο την Φιναστερίδη. Σαφώς, τα μαλλιά που έχεις ήδη χάσει προ καιρού δεν μπορεί να στα δώσει πίσω. Μπορεί όμως να σου κρατήσει αυτά που ήδη έχεις για όσο διάστημα ακολουθείς πιστά την θεραπεία. Και όταν λέω κρατήσει, μην προτρέξετε, σίγουρα θα υπάρχουν απώλειες (γονίδια είναι αυτά άλλωστε) αλλά επουδενί δεν θα συγκρίνεται η κατάσταση του πριν με το μετά, με την χρήση Φίνας.

Το θέμα είναι πόσοι είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν, γνωρίζοντας τις όποιες παρενέργειες. Εγώ κλείνω 2μηνο και μέχρι στιγμής -δόξα το θεό- δεν έχω το παραμικρό, εκτός απο ενα πρωινό στις αρχές που ξύπνησα με brain fog σαν να ήμουν απο hangover.

pazuzu

New Member
Gio είπε:
Στο σύντομο μέλλον, δυστυχώς πολύ φοβάμαι πως όχι. Άλλωστε στην ιατρική όπως γνωρίζεις τίποτα δεν πάει κατ'ευχήν. Για αυτό τον λόγο άλλωστε μιλάμε πάντα σε φιλολογικό επίπεδο και δεν έχουμε σαφείς απαντήσεις για όλα. Γίνονται κάποιες κλινικές δοκιμές σε ποντίκια αλλά πέραν τούτου, αναμένουμε..

Από πού προκύπτει ότι "στην ιατρική μιλάμε πάντα σε φιλολογικό επίπεδο"; Νομίζω δεν υπάρχει πιο προσβλητική άποψη από αυτή για την ιατρική ως επιστήμη. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο αυτομάτως ακυρώνει την ιατρική από το επιστημονικό πεδίο.

Τόσα χρόνια μετά τις πρώτες θεωρίες περί κλωνοποίησης των μαλλιών κι ακόμα "δεν ξέρουμε πότε". Πριν από 5 χρόνια στην DHI μου είχαν πει ότι "περιμένουμε την κλωνοποίηση μαλλιών" ως ένα κίνητρο για να κάνω μεταμόσχευση χωρίς να φοβάμαι ότι σύντομα θα ξεμείνω από μαλλιά στη δότρια. Έτος 2013 κι ακόμα δεν ξέρετε ούτε καν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η όλη διαδικασία. Έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη με τον κόσμο; Με το να πουλάμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας; Οι απανταχού καράφλες υποστηρίζουν ότι ο λόγος που δε βγαίνουν νέες θεραπείες είναι επειδή υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από πίσω. Συμφωνώ, αλλά όπως αποδεικνύεται οι μόνοι που στηρίζουν αυτό το σύστημα είναι οι ίδιοι οι καράφλες. Ας σταματήσουν οι μεταμοσχεύσεις στις κλινικές, να σου πω εγώ πόσο πιο γρήγορα θα τρέξουν για την κλωνοποίηση. Κοτάνε όμως; Πριν κανα δίχρονο μου έστειλαν από την HDC πρόσκληση για δωρεάν διάγνωση (ναι, δωρεάν διάγνωση για τριχόπτωση από κλινική μεταμόσχευσης. Πιο ξεκάθαρα δε γίνεται να σε πουν ηλίθιο). Η απάντησή μου ήταν ότι αν δεν στρωθούν να ανακαλύψουν την κλωνοποίηση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνω μεταμόσχευση για ένα αποτέλεσμα αμφιβόλου ποιότητας, που θα κρατήσει λίγα χρόνια εφόσον η τριχόπτωση θα συνεχίζει ακάθεκτη. Ποιος άλλος άραγε το έχει κάνει αυτό; Α ναι, οι περισσότεροι από αυτούς που πιστεύουν ότι η φαλακροβιομηχανία είναι μια υπόθεση με πολλά σκοτεινά σημεία.

Gio

New Member
pazuzu είπε:
Gio είπε:

Από πού προκύπτει ότι "στην ιατρική μιλάμε πάντα σε φιλολογικό επίπεδο"; Νομίζω δεν υπάρχει πιο προσβλητική άποψη από αυτή για την ιατρική ως επιστήμη. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο αυτομάτως ακυρώνει την ιατρική από το επιστημονικό πεδίο.

Τόσα χρόνια μετά τις πρώτες θεωρίες περί κλωνοποίησης των μαλλιών κι ακόμα "δεν ξέρουμε πότε". Πριν από 5 χρόνια στην D*I μου είχαν πει ότι "περιμένουμε την κλωνοποίηση μαλλιών" ως ένα κίνητρο για να κάνω μεταμόσχευση χωρίς να φοβάμαι ότι σύντομα θα ξεμείνω από μαλλιά στη δότρια. Έτος 2013 κι ακόμα δεν ξέρετε ούτε καν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η όλη διαδικασία. Έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη με τον κόσμο; Με το να πουλάμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας; Οι απανταχού καράφλες υποστηρίζουν ότι ο λόγος που δε βγαίνουν νέες θεραπείες είναι επειδή υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από πίσω. Συμφωνώ, αλλά όπως αποδεικνύεται οι μόνοι που στηρίζουν αυτό το σύστημα είναι οι ίδιοι οι καράφλες. Ας σταματήσουν οι μεταμοσχεύσεις στις κλινικές, να σου πω εγώ πόσο πιο γρήγορα θα τρέξουν για την κλωνοποίηση. Κοτάνε όμως; Πριν κανα δίχρονο μου έστειλαν από την HDC πρόσκληση για δωρεάν διάγνωση (ναι, δωρεάν διάγνωση για τριχόπτωση από κλινική μεταμόσχευσης. Πιο ξεκάθαρα δε γίνεται να σε πουν ηλίθιο). Η απάντησή μου ήταν ότι αν δεν στρωθούν να ανακαλύψουν την κλωνοποίηση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνω μεταμόσχευση για ένα αποτέλεσμα αμφιβόλου ποιότητας, που θα κρατήσει λίγα χρόνια εφόσον η τριχόπτωση θα συνεχίζει ακάθεκτη. Ποιος άλλος άραγε το έχει κάνει αυτό; Α ναι, οι περισσότεροι από αυτούς που πιστεύουν ότι η φαλακροβιομηχανία είναι μια υπόθεση με πολλά σκοτεινά σημεία.

Φίλε Pazuzu, δεν υπάρχει λόγος να αγανακτείς. Εδώ βλέπεις σε σοβαρές επεμβάσεις και οι γιατροί μιλάνε με μισόλογα. Και μιλάμε για θέματα που διακυβεύεται η προσωπική σου υγεία! Τι σου φαίνεται παράξενο λοιπόν;
To ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του καρκίνου, του aids ακόμα και της ακμής!!
Έχει αναλυθεί πολλάκις το θέμα με τις φαρμακοβιομηχανίες, το τι και το αν κρύβεται κάτι πίσω απο αυτές. Εγω προσωπικά πιστεύω πως ναι, υπάρχουν σκοτεινά σημεία και δεν μπορώ να δεχθώ οτι αφού καταφέραμε και κλονωποιήσαμε την dolly το 1997 δεν μπορούμε να κλονωποιήσουμε ενα θύλακα το 2013!!
Στο δικό μας πρόβλημα, παλεύουμε με ότι έχουμε. Και πάλι καλά να λέμε γιατί εμείς θεωρούμαστε προνομιούχοι συγκριτικά ας πούμε με τους πατεράδες μας που δεν είχαν ούτε την Φίνα, ούτε την Mινoξιδίλι, ούτε και τόσες άλλες εναλλακτικές τύπου saw palmetto, super zix, spectrum κ.τλ!
Για τις μεταμοσχεύσεις δεν το συζητώ καν... τα θεαματικά αποτελέσματα ξεκίνησαν μερικά χρόνια πριν..

pazuzu

New Member
Gio είπε:
Φίλε Pazuzu, δεν υπάρχει λόγος να αγανακτείς. Εδώ βλέπεις σε σοβαρές επεμβάσεις και οι γιατροί μιλάνε με μισόλογα. Και μιλάμε για θέματα που διακυβεύεται η προσωπική σου υγεία! Τι σου φαίνεται παράξενο λοιπόν;
Έχει αναλυθεί πολλάκις το θέμα με τις φαρμακοβιομηχανίες, το τι και το αν κρύβεται κάτι πίσω απο αυτές. Εγω προσωπικά πιστεύω πως ναι, υπάρχουν σκοτεινά σημεία και δεν μπορώ να δεχθώ οτι αφού καταφέραμε και κλονωποιήσαμε την dolly το 1997 δεν μπορούμε να κλονωποιήσουμε ενα θύλακα το 2013!!
Στο δικό μας πρόβλημα, παλεύουμε με ότι έχουμε. Και πάλι καλά να λέμε γιατί εμείς θεωρούμαστε προνομιούχοι συγκριτικά ας πούμε με τους πατεράδες μας που δεν είχαν ούτε την Φίνα, ούτε την Mινoξιδίλι, ούτε και τόσες άλλες εναλλακτικές τύπου saw palmetto, super zix, spectrum κ.τλ!
Για τις μεταμοσχεύσεις δεν το συζητώ καν... τα θεαματικά αποτελέσματα ξεκίνησαν μερικά χρόνια πριν..

Θα σου πω τι μου φαίνεται παράξενο. Μου φαίνεται παράξενο που χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική ένδειξη ότι η κλωνοποίηση των μαλλιών είναι ένα σενάριο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, οι κλινικές μαλλιών τροφοδοτούν την κοινή γνώμη με αυτή την εντύπωση. Έναν προφανή λόγο τον ανέφερα πριν. Δεν με ενοχλεί το ότι μπορεί να μην ισχύει, το απαράδεκτο είναι ότι χωρίς να υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις πως κάτι τέτοιο ναι, όντως θα συμβεί εφόσον δοκιμάζεται, λένε στον κόσμο "κάντε μεταμόσχευση σε εμάς και μη σας νοιάζει που μεθαύριο το κεφάλι σας θα μοιάζει με πισινό μπαμπουίνου, μέχρι τότε θα έχει ανακαλυφθεί η κλωνοποίηση".

Ο χημικός ευνουχισμός της φίνας και τα διάρκειας 6 μηνών αποτελέσματα της μινοξιδίλης θεωρούνται προνόμια; Γιατί με αυτή τη λογική και οι παππούδες μας που είχαν τις περούκες ήταν πολύ τυχεροί σε σχέση με τους παππούδες τους.

Για ποια θεαματικά αποτελέσματα μεταμόσχευσης συζητάμε; Εκτός από έναν δυο μεμονωμένους γιατρούς δεν έχω ακούσει για κάναν άλλο που να κάνει πετυχημένες μεταμοσχεύσεις. Μπορείς να ρωτήσεις πολλά μέλη αποδώ μέσα για τα κατεστραμμένα κεφάλια που τους χάρισαν οι ελληνικές κλινικές μεταμόσχευσης, μεταξύ των οποίων και η DHI.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gio

New Member
pazuzu είπε:
Gio είπε:

Θα σου πω τι μου φαίνεται παράξενο. Μου φαίνεται παράξενο που χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική ένδειξη ότι η κλωνοποίηση των μαλλιών είναι ένα σενάριο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, οι κλινικές μαλλιών τροφοδοτούν την κοινή γνώμη με αυτή την εντύπωση. Έναν προφανή λόγο τον ανέφερα πριν. Δεν με ενοχλεί το ότι μπορεί να μην ισχύει, το απαράδεκτο είναι ότι χωρίς να υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις πως κάτι τέτοιο ναι, όντως θα συμβεί εφόσον δοκιμάζεται, λένε στον κόσμο "κάντε μεταμόσχευση σε εμάς και μη σας νοιάζει που μεθαύριο το κεφάλι σας θα μοιάζει με πισινό μπαμπουίνου, μέχρι τότε θα έχει ανακαλυφθεί η κλωνοποίηση".

Ο χημικός ευνουχισμός της φίνας και τα διάρκειας 6 μηνών αποτελέσματα της μινοξιδίλης θεωρούνται προνόμια; Γιατί με αυτή τη λογική και οι παππούδες μας που είχαν τις περούκες ήταν πολύ τυχεροί σε σχέση με τους παππούδες τους.

Για ποια θεαματικά αποτελέσματα μεταμόσχευσης συζητάμε; Εκτός από έναν δυο μεμονωμένους γιατρούς δεν έχω ακούσει για κάναν άλλο που να κάνει πετυχημένες μεταμοσχεύσεις. Μπορείς να ρωτήσεις πολλά μέλη αποδώ μέσα για τα κατεστραμμένα κεφάλια που τους χάρισαν οι ελληνικές κλινικές μεταμόσχευσης, μεταξύ των οποίων και η D*I.

Kαι ξανα-επιστρέφουμε φίλε pazuzu. Τι θεωρείς εσυ επιτυχημένη μεταμόσχευση δηλαδή; Θα σου πω κάτι.. το οποίο δεν είμαι υποχρεωμένος, αλλά θα το κάνω για να καταλάβεις πως αντιλαμβανόμαστε τον όρο επιτυχία.

Όταν πήγα στην D*I αλλά και πριν, τους είπα αυστηρά οτι θέλω όλη την πυκνότητα στην hairline (συνεπαρμένος απο τα αποτελέσματα της Κύπρου) και οι άνθρωποι ενω θα μπορούσαν να μου πουν ναι, και απλά να πραγματοποιούσαν την επιθυμία μου, μου εξήγησαν και οπτικά αλλά και τεχνικά οτι η σωστή προσέγγιση -με γνώμονα το μέλλον- πρέπει να είναι ελαφρώς διαφορετική. Γιατί να σπαταλήσω ας πούμε 500 παραπάνω μοσχεύματα σε ένα σημείο, που ίσως στο μέλλον τα χρειαστώ σε ένα άλλο;
Αυτό για μένα... είναι ακριβώς το αντίθετο της "καταστροφής κεφαλιού".
Και με δεδομένο οτι είχα κάνει άλλη μια μεταμόσχευση το 2008 στην ίδια κλινική και ποτέ, κανείς μα κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό για μένα αποτελεί άλλη μια απόδειξη οτι αυτό δεν ισχύει. Ούτε strip ούτε τίποτα.

Όσο για τον χημικό ευνουχισμό κ.τ.λ της φίνας σε παραπέμπω στον φίλο tropheus ο οποίος μετά απο 6 χρόνια Avodart (πολυ ισχυρότερο σκεύασμα) απέκτησε ενα υγιέστατο κοριτσάκι.
Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα φίλε pazuzu. Σκύλος χορτάτος και πίτα ολόκληρη δεν πάνε μαζί. Αν μπορούσε να συμβεί αυτό, ούτε εγώ θα ήμουν εδώ τώρα να σου γράφω.. αλλά ούτε και εσυ να με διαβάζεις. Φιλικά πάντα..

n094

Active Member
Παίδες έχω ξαναγράψει και το πιστεύω ακράδαντα, ότι το τριχοθυλάκιο είναι από τα πιο δύσκολα όργανα στην κλωνοποίηση. Μη ξεχνάτε ότι τη Ντολη δεν την "έφτιαξαν" όργανο, όργανο αλλά συνολικά ως γενετικό υλικό σε μορφή εμβρυακή, άλλο το ένα, άλλο το άλλο... Πιστεύω ότι ίσως η λύση βρίσκεται στα βλαστοκύτταρα με την προϋπόθεση όμως ότι θα μπορέσουν να "πετάξουν" το κακό γονίδιο που προκαλεί την ΑΑ. Μέχρι τότε θεωρώ ότι όλα τα σενάρια περί κρυφών σχεδίων που δεν αποκαλύπτονται προς χάρην των ιατροφαρμακευτικών εργαστηρίων και των κλινικών μμ είναι λίγο sci-fi.

super7

Member
pazuzu είπε:
Gio είπε:

Τόσα χρόνια μετά τις πρώτες θεωρίες περί κλωνοποίησης των μαλλιών κι ακόμα "δεν ξέρουμε πότε". Πριν από 5 χρόνια στην D*I μου είχαν πει ότι "περιμένουμε την κλωνοποίηση μαλλιών" ως ένα κίνητρο για να κάνω μεταμόσχευση χωρίς να φοβάμαι ότι σύντομα θα ξεμείνω από μαλλιά στη δότρια. Έτος 2013 κι ακόμα δεν ξέρετε ούτε καν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η όλη διαδικασία. Έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη με τον κόσμο; Με το να πουλάμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας; Οι απανταχού καράφλες υποστηρίζουν ότι ο λόγος που δε βγαίνουν νέες θεραπείες είναι επειδή υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από πίσω. Συμφωνώ, αλλά όπως αποδεικνύεται οι μόνοι που στηρίζουν αυτό το σύστημα είναι οι ίδιοι οι καράφλες. Ας σταματήσουν οι μεταμοσχεύσεις στις κλινικές, να σου πω εγώ πόσο πιο γρήγορα θα τρέξουν για την κλωνοποίηση. Κοτάνε όμως; Πριν κανα δίχρονο μου έστειλαν από την HDC πρόσκληση για δωρεάν διάγνωση (ναι, δωρεάν διάγνωση για τριχόπτωση από κλινική μεταμόσχευσης. Πιο ξεκάθαρα δε γίνεται να σε πουν ηλίθιο). Η απάντησή μου ήταν ότι αν δεν στρωθούν να ανακαλύψουν την κλωνοποίηση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνω μεταμόσχευση για ένα αποτέλεσμα αμφιβόλου ποιότητας, που θα κρατήσει λίγα χρόνια εφόσον η τριχόπτωση θα συνεχίζει ακάθεκτη. Ποιος άλλος άραγε το έχει κάνει αυτό; Α ναι, οι περισσότεροι από αυτούς που πιστεύουν ότι η φαλακροβιομηχανία είναι μια υπόθεση με πολλά σκοτεινά σημεία.

εμενα στην D*I οταν ανεφερα για κλωνοποιηση, μου παν σε 10 χρονια κι αν...δε ξερω αν εχουν γινει πιο εντιμοι αλλα αυτο εγινε τη βδομαδα που περασε...το σωστο ειναι να εξηγηται τι πραγματικα πρεπει να περιμενει ο καθενας με βαση το προβλημα του και τις δυνατοτηες της δοτριας..ειλικρινεια απο τθς κλινικες πανω απ ολα κι οχι παραμυθια

Gio

New Member
Γενικά εγώ είμαι λάτρης της συνομοσιωλογίας όπως έχεις καταλάβει φίλε n094. Μακάρι πραγματικά να μην είναι έτσι τα πράγματα και απλά όντως να μην έχουν βρεί την λύση ακόμα.. Ας ελπίσουμε να το κάνουν σύντομα λοιπόν.

pazuzu

New Member
Gio είπε:
Kαι ξανα-επιστρέφουμε φίλε pazuzu. Τι θεωρείς εσυ επιτυχημένη μεταμόσχευση δηλαδή; Θα σου πω κάτι.. το οποίο δεν είμαι υποχρεωμένος, αλλά θα το κάνω για να καταλάβεις πως αντιλαμβανόμαστε τον όρο επιτυχία.

Όταν πήγα στην D*I αλλά και πριν, τους είπα αυστηρά οτι θέλω όλη την πυκνότητα στην hairline (συνεπαρμένος απο τα αποτελέσματα της Κύπρου) και οι άνθρωποι ενω θα μπορούσαν να μου πουν ναι, και απλά να πραγματοποιούσαν την επιθυμία μου, μου εξήγησαν και οπτικά αλλά και τεχνικά οτι η σωστή προσέγγιση -με γνώμονα το μέλλον- πρέπει να είναι ελαφρώς διαφορετική. Γιατί να σπαταλήσω ας πούμε 500 παραπάνω μοσχεύματα σε ένα σημείο, που ίσως στο μέλλον τα χρειαστώ σε ένα άλλο;
Και με δεδομένο οτι είχα κάνει άλλη μια μεταμόσχευση το 2008 στην ίδια κλινική και ποτέ, κανείς μα κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό για μένα αποτελεί άλλη μια απόδειξη οτι αυτό δεν ισχύει. Ούτε strip ούτε τίποτα.

Όσο για τον χημικό ευνουχισμό κ.τ.λ της φίνας σε παραπέμπω στον φίλο tropheus ο οποίος μετά απο 6 χρόνια Avodart (πολυ ισχυρότερο σκεύασμα) απέκτησε ενα υγιέστατο κοριτσάκι.
Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα φίλε pazuzu. Σκύλος χορτάτος και πίτα ολόκληρη δεν πάνε μαζί. Αν μπορούσε να συμβεί αυτό, ούτε εγώ θα ήμουν εδώ τώρα να σου γράφω.. αλλά ούτε και εσυ να με διαβάζεις. Φιλικά πάντα..

Επιτυχημένη μεταμόσχευση: από NW6 να γίνεις NW1, άντε NW2, με φυσικό μαλλί και κανονική προς μέτρια πυκνότητα. Το να γίνεις NW4 από NW6 με μέτρια πυκνότητα, πράγμα που ισχύει με τα τωρινά δεδομένα, είναι απλώς για γέλια. Μην κοιτάς τις εξαιρετικά μεμονωμένες περιπτώσεις που είτε λόγω καλής δότριας είτε λόγω χοντρής τρίχας, είτε, είτε... καταλήγουν τα αγαπημένα πρόσωπα-κράχτες των κλινικών στις διαφημιστικές τους καμπάνιες. Άλλη μία τακτική εξαπάτησης.

Δεν είσαι η μοναδική περίπτωση της DHI, αντιλαμβάνομαι το πάθος και την αγάπη σου για τη συγκεκριμένη κλινική αλλά υπάρχει κόσμος τον οποίο η συγκεκριμένη κλινική αντί να κοιτάξει πρώτα στο κεφάλι κοίταξε στην τσέπη, κι αυτό είχε τραγικά αποτελέσματα και για τα δύο. Το πάω λίγο προσωπικά τώρα (μακριά από το πρωταρχικό ερώτημα), εφόσον όμως ανέφερες την εμπειρία σου από την κλινική να αναφέρω κι εγώ τη δική μου: έχοντας ολοκληρώσει την μεταμόσχευση οι γιατροί της DHI μου συνέστησαν από τη δεύτερη μέρα (αν θυμάμαι καλά) της επέμβασης να βάζω ριγκέιν στις μεταμοσχευμένες τρίχες. Το αποτέλεσμα ήταν να ξυπνάω αντιλαμβανόμενος ότι τρίβω το κεφάλι μου με μανία στο μαξιλάρι από τη φαγούρα, με ολέθριες συνέπειες για τα μοσχεύματα. Μια φορά που πήγα να τους ενημερώσω ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενα, μου έκαναν πυκνομέτρηση και είδαν ότι "οι μεταμοσχευμένες ήταν περισσότερες απ'ό,τι υπολογίζαμε" (εφόσον φυσικά ανάμεσα στις μεταμοσχευμένες βρίσκονταν και οι προϋπάρχουσες που δεν είχαν πέσει) με μία μέθοδο προφανώς όχι και τόσο αντικειμενική. Με τέτοιες νοοτροπίες και αντιμετωπίσεις αναρωτιέμαι πώς περιμένει μια κλινική μαλλιών να χτίσει εμπιστοσύνη με τον κόσμο. Κάπου αλλού ανέφερες ότι η μεταμόσχευση είναι αρτιστίκ και δεν ξέρω γω και γι'αυτό είναι δύσκολη... Ας είναι ό,τι θέλει φίλε μου, γι'αυτό πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά, για να πάρουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Όταν ο άλλος πάει να φτιάξει τη μύτη του ο γιατρός είτε ξέρει είτε όχι, το τι εργαλεία-γνώσεις-εμπειρία-μαεστρία-τέχνη-ακρίβεια θέλει η όλη διαδικασία είναι καθαρά θέμα δικό του κι από τη στιγμή που τον πληρώνουμε οφείλει να διαθέτει όλα τα παραπάνω για να φέρει εις πέρας το σκοπό του. Δεν μας κάνουν χάρη, για το πω διαφορετικά, που κάνουν μεταμοσχεύσεις. Πληρώνονται γι'αυτές. Αν θέλουν να συνεχίσουν να πληρώνονται να γίνουν πραγματικοί ζωγράφοι.

Φιλικά.

n094

Active Member
pazuzu είπε:
Gio είπε:

Επιτυχημένη μεταμόσχευση: από NW6 να γίνεις NW1, άντε NW2, με φυσικό μαλλί και κανονική προς μέτρια πυκνότητα. Το να γίνεις NW4 από NW6 με μέτρια πυκνότητα, πράγμα που ισχύει με τα τωρινά δεδομένα, είναι απλώς για γέλια. Μην κοιτάς τις εξαιρετικά μεμονωμένες περιπτώσεις που είτε λόγω καλής δότριας είτε λόγω χοντρής τρίχας, είτε, είτε... καταλήγουν τα αγαπημένα πρόσωπα-κράχτες των κλινικών στις διαφημιστικές τους καμπάνιες. Άλλη μία τακτική εξαπάτησης.

Δεν είσαι η μοναδική περίπτωση της D*I, αντιλαμβάνομαι το πάθος και την αγάπη σου για τη συγκεκριμένη κλινική αλλά υπάρχει κόσμος τον οποίο η συγκεκριμένη κλινική αντί να κοιτάξει πρώτα στο κεφάλι κοίταξε στην τσέπη, κι αυτό είχε τραγικά αποτελέσματα και για τα δύο. Το πάω λίγο προσωπικά τώρα (μακριά από το πρωταρχικό ερώτημα), εφόσον όμως ανέφερες την εμπειρία σου από την κλινική να αναφέρω κι εγώ τη δική μου: έχοντας ολοκληρώσει την μεταμόσχευση οι γιατροί της D*I μου συνέστησαν από τη δεύτερη μέρα (αν θυμάμαι καλά) της επέμβασης να βάζω ριγκέιν στις μεταμοσχευμένες τρίχες. Το αποτέλεσμα ήταν να ξυπνάω αντιλαμβανόμενος ότι τρίβω το κεφάλι μου με μανία στο μαξιλάρι από τη φαγούρα, με ολέθριες συνέπειες για τα μοσχεύματα. Μια φορά που πήγα να τους ενημερώσω ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενα, μου έκαναν πυκνομέτρηση και είδαν ότι "οι μεταμοσχευμένες ήταν περισσότερες απ'ό,τι υπολογίζαμε" (εφόσον φυσικά ανάμεσα στις μεταμοσχευμένες βρίσκονταν και οι προϋπάρχουσες που δεν είχαν πέσει) με μία μέθοδο προφανώς όχι και τόσο αντικειμενική. Με τέτοιες νοοτροπίες και αντιμετωπίσεις αναρωτιέμαι πώς περιμένει μια κλινική μαλλιών να χτίσει εμπιστοσύνη με τον κόσμο. Κάπου αλλού ανέφερες ότι η μεταμόσχευση είναι αρτιστίκ και δεν ξέρω γω και γι'αυτό είναι δύσκολη... Ας είναι ό,τι θέλει φίλε μου, γι'αυτό πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά, για να πάρουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Όταν ο άλλος πάει να φτιάξει τη μύτη του ο γιατρός είτε ξέρει είτε όχι, το τι εργαλεία-γνώσεις-εμπειρία-μαεστρία-τέχνη-ακρίβεια θέλει η όλη διαδικασία είναι καθαρά θέμα δικό του κι από τη στιγμή που τον πληρώνουμε οφείλει να διαθέτει όλα τα παραπάνω για να φέρει εις πέρας το σκοπό του. Δεν μας κάνουν χάρη, για το πω διαφορετικά, που κάνουν μεταμοσχεύσεις. Πληρώνονται γι'αυτές. Αν θέλουν να συνεχίσουν να πληρώνονται να γίνουν πραγματικοί ζωγράφοι.

Φιλικά.

Αυτό που λες δεν υπάρχει περίπτωση να έχει συμβεί ούτε από την DHI ούτε από καμία άλλη σοβαρή κλινική (αλλά και μη σοβαρή κλινική) στον κόσμο. Αποκλείεται να σου είπαν να βάλεις από τη δεύτερη μέρα μμ μινοξιδίλη, και οδοντίατρο να ρωτήσεις θα σου πει ότι οινόπνευμα στο δόντι που βγήκε και πρέπει να θρέψει το ούλο δεν μπορεί να μπει. Επίσης, επειδή πυκνομετρήσεις στην DHI έχω κάνει πολλές φορές, στο στερεοσκόπιο τα μεταμοσχευμένα από τα φυσικά κάνουν μπαμ, οπότε επίσης αποκλείεται να σου είπαν ότι "είναι περισσότερα από ότι υπολογίζαμε" και να μετρούσαν τα μαμά μαλλιά. Καλό θα ήταν βέβαια αφού τα λες όλα αυτά να παραθέσεις και αποδείξεις, γιατί από μέλη "πυροτεχνήματα" που γράφονται σήμερα και μέσα σε 5 ποστ τα χώνουν είτε σε θεραπείες, είτε σε γιατρούς και κλινικές, είτε, είτε έχουμε χορτάσει εδώ μέσα... το έχουμε ξαναδεί το έργο συγνώμη αλλά μέχρι να δω πειστικές αποδείξεις δεν πιστεύω τίποτα.

nucky

Active Member
αφού καταφέραμε και κλονωποιήσαμε την dolly το 1997 δεν μπορούμε να κλονωποιήσουμε ενα θύλακα το 2013!!

Δεν έχει καμία επιστημονική βάση αυτό

Gio

New Member
nucky είπε:
αφού καταφέραμε και κλονωποιήσαμε την dolly το 1997 δεν μπορούμε να κλονωποιήσουμε ενα θύλακα το 2013!!

Δεν έχει καμία επιστημονική βάση αυτό

Ούτε το οτι θα πηγαίναμε στο φεγγάρι είχε επιστημονική βάση το 1945 αλλά πήγαμε..
Αυτό που θέλω να πω και είναι η προσωπική μου άποψη είναι οτι αργά ή γρήγορα θα είναι εφικτό η κλωνοποίηση τριχοθυλακίων. Συμφωνώ με τον φίλο n094 οτι σίγουρα δεν είναι το ίδιο να "αντιγράψεις" ολόκληρο το dna ενός οργανισμού, αλλά η μοριακή και κυτταρική βιολογία δεν είναι μακριά απο τον στόχο. Άλλωστε, και τα βλαστοκύτταρα πάνω-κάτω στο ίδιο concept στηρίζονται. Φυσικά δεν είμαι επιστήμονας και δεν έχω την απαιτούμενη γνώση στο θέμα αλλά δεν νομίζω οτι είμαστε τόσο μακριά.. ίσως και σε λιγότερο απο 10 χρόνια, με μια σοβαρή ομάδα ερευνών..

Μπλουζα