Choiexpert, 7572 grafts, Δρ Χρήστος Τσάκαλος

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σε άλλα νέα η εθνική το γύρισε το ματσάκι!
Παίδες νομίζω το ξεχειλωσαμε , ο καθένας με τις απόψεις του στην τελική . Πάντως εγώ θα σας παρουσιάσω το δικό μου πρώτα ο Θεός με λεπτομέρειες
Προφανώς ξεχειλώθηκε αλλά από τέτοιους διαλόγους προβληματίζεται και μαθαίνει ο κόσμος. Από τον πολιτισμένο αντίλογο παράγεται γνώση.

Οκ αφού έχεις την διάθεση, να πας να πάρεις όλα τα στοιχεία ώστε να κάνεις μια πλήρη παρουσίαση και μετά θα ήθελα να σε δω από κοντά να κάνω verify με αντικειμενικό τρόπο όλα όσα έγιναν. Έτσι δεν χρειάζεται να διαφωνούμε θα μιλήσουν τα νουμερα, τουλάχιστον για την δικη σου περίπτωση.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μα δεν κάνει 1 ο Τσάκαλος , αλλά τέλος πάντων .

δεν νομίζω ότι παίζει στους φθηνούς , μου είπε ότι εκπτώσεις κάνει μόνο στους έλληνες , ακόμα .

Νομίζω αν τον τσέκαρες καλύτερα , ίσως γινόσουν και υποστηριχτής κάποια στιγμή ! Έχει thread εδώ στο forum που ο Τσάκαλος το 2018 έβγαζε 2000 μοσχεύματα με manual punch , όταν αυτά τα βλέπανε άλλοι με τα κυάλια .
Φαν δεν είμαι κανενός. Απλά όταν έχω επαρκή και αδιάσειστα στοιχεία για κάποιον πείθομαι για αυτά που λέει (aka Λορενζο με 40+ ανεξάρτητες και πλήρως τεκμηριωμένες παρουσιάσεις στο φόρουμ). Εννοείται ότι και αυτός έχει τα πλην του αλλά είναι γνωστά και διαχειρίσιμα. Αυτό μας ενδιαφέρει, να αποκρυπτογραφήσουμε τον κάθε γιατρό γατί η ζωή δεν ειναι μαύρη/άσπρη είναι γκρι. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε την απόχρωση της πόσο ανοιχτό ή σκουρο γκρι είναι. Για να γίνει αυτό θέλουμε επαρκή έρευνα, δηλαδή ανεξάρτητα περιστατικά καλά παρουσιασμενα και με δειγματοληπτικό έλεγχο αν είναι δυνατόν. Δύσκολο; Ναι αλλά μονόδρομος στον κόσμο των μμ. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά wane….

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

δεν νομίζω ότι παίζει στους φθηνούς , μου είπε ότι εκπτώσεις κάνει μόνο στους έλληνες , ακόμα .

Νομίζω αν τον τσέκαρες καλύτερα , ίσως γινόσουν και υποστηριχτής κάποια στιγμή ! Έχει thread εδώ στο forum που ο Τσάκαλος το 2018 έβγαζε 2000 μοσχεύματα με manual punch , όταν αυτά τα βλέπανε άλλοι με τα κυάλια .
Πόσα δηλαδή κάνει την μέρα και πως τα κάνει. Κάνει ο ίδιος motorised extraction και αλλάζει και το punch ανάλογα με τα πολύτριχα? Κάνει μόνος του και την εισαγωγή και προλαβαίνει 2-3 την μέρα?

Τελευταία επεξεργασία:

teechies123

New Member
Έχω απορία αν είσαι μέλος της κλινικής του ή απλά αφελής ή ακόμα χειρότερα το λεγόμενο "άνιωθος".
Μας εξηγείς ότι προσαρμόζει το punch ανάλογα το graft, κάνει τις λεγόμενες giga sessions δηλαδή πάνω από 5500 grafts να λέμε , αναλαμβάνει ο ίδιος τα περιστατικά και όχι το προσωπικό του και κάνει και παραπάνω από ΑΝΤΕ 2 χειρουργεία την ημέρα ?
Θα ήθελα και εγώ να ζω στις ημέρες του Τσάκαλου γιατί προφανώς οι δικές του έχουν πάνω από 24 ώρες.

Όπως σου είπαν και παραπάνω μέχρι στιγμής πιο πολύ ζημιά κάνεις στον γιατρό παρά διαφήμιση. Επίσης δεν είναι φίλοι του CVIAL όλοι και σου απαντάνε , απλά από αυτά που γράφεις νιώθουν την ανάγκη να σου απαντήσουν. Συνήθως αυτό γίνεται όταν δεν τεκμηριώνεις τα αυθαίρετα συμπεράσματα που βγάζεις επικαλούμενος την αυθεντία της ιδιότητας σου (γιατρός όπως μας έχεις πει 32 φορές).

jiovani7

New Member
Το θέμα δεν είναι αν μπορεί να κάνει δύο περιστατικά την ημέρα αλλά ο τρόπος που διαχειρίζεται το κάθε περιστατικό!Το να πάρει ένας γιατρός 7500 τριχοθυλακια δεν είναι δύσκολο και μπορούν να το κάνουν αρκετοί!Η διαχείρηση της δότριας πρέπει να είναι τέτοια ούτως σώστε αν το περιστατικό χρειαστεί εκ νέου μεταμόσχευση να υπάρχει απόθεμα στην δότρια!Ακομα και σε μεγάλες δότριες με 15000-16000 τριχοθυλακια καλό είναι να της συμπεριφερόμαστε σαν να είναι μικρή για να μπορεί στο μέλλον να μας δώσει απλόχερα grafts γιατί κανείς γιατρός όσο και έμπειρος και αν είναι δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι η φύτρωση θα είναι στο 90-95%.Ή δικαιολογίες ότι εγώ δεν μπορώ να μπω δεύτερη φορά γιατί είναι ταλαιπωρία και ο τάδε το πέρασε δύσκολα και θέλω να τελειώνω δεν είναι σωστή και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα!Η πραγματικότητα λέει ότι ένας με Norwood 6 ακόμα και με 7500 τριχοθυλακια και να έχει και καλή φύτρωση δεν θα φτάσει ποτέ μα ποτέ στην επιθυμητή κάλυψη!Αρα θα χρειάζεται και δεύτερη μμ.

Wane

Member
Έχω απορία αν είσαι μέλος της κλινικής του ή απλά αφελής ή ακόμα χειρότερα το λεγόμενο "άνιωθος".
Μας εξηγείς ότι προσαρμόζει το punch ανάλογα το graft, κάνει τις λεγόμενες giga sessions δηλαδή πάνω από 5500 grafts να λέμε , αναλαμβάνει ο ίδιος τα περιστατικά και όχι το προσωπικό του και κάνει και παραπάνω από ΑΝΤΕ 2 χειρουργεία την ημέρα ?
Θα ήθελα και εγώ να ζω στις ημέρες του Τσάκαλου γιατί προφανώς οι δικές του έχουν πάνω από 24 ώρες.

Όπως σου είπαν και παραπάνω μέχρι στιγμής πιο πολύ ζημιά κάνεις στον γιατρό παρά διαφήμιση. Επίσης δεν είναι φίλοι του CVIAL όλοι και σου απαντάνε , απλά από αυτά που γράφεις νιώθουν την ανάγκη να σου απαντήσουν. Συνήθως αυτό γίνεται όταν δεν τεκμηριώνεις τα αυθαίρετα συμπεράσματα που βγάζεις επικαλούμενος την αυθεντία της ιδιότητας σου (γιατρός όπως μας έχεις πει 32 φορές).
Αρχικά έχει φτιάξει ομάδα δεν είναι μονος του , πήγα στο ιατρείο του άσε να ξέρω καλύτερα . Αυθαίρετες χαζομάρες λες εσύ .
Αλλα Φίλε μου χεστηκα να τον διαφημίσω , μαζί τα βγάζουμε ? Εσύ γιατί μου κάνεις επίθεση , είσαι βλαμμένος ή τον παριστάνεις ? Διαβάζεις τι γράφω ή μπήκες να κάνεις τον έξυπνο ?
Ανέβασα ένα βίντεο που εξηγεί ο ίδιος ο γιατροσ τι κάνει στην εξαγωγή και λέει για διαφορετικά punch . Επίσης θέλω να κάνω giga session γιατί έτσι γουστάρω , εσύ κάνε ότι θες ! Βάλε 5 τρίχες .
Εσύ τι επαγγέλλεσαι και κατανοείς και από μεταμοσχεύσεις ? Τι έρευνα έχεις κάνει? Πώς πετιέσαι και σχολιάζεις ? Καταλαβαίνεις κάτι από όλα αυτά ή μόνο κοκορεύεσαι?

Wane

Member
Το θέμα δεν είναι αν μπορεί να κάνει δύο περιστατικά την ημέρα αλλά ο τρόπος που διαχειρίζεται το κάθε περιστατικό!Το να πάρει ένας γιατρός 7500 τριχοθυλακια δεν είναι δύσκολο και μπορούν να το κάνουν αρκετοί!Η διαχείρηση της δότριας πρέπει να είναι τέτοια ούτως σώστε αν το περιστατικό χρειαστεί εκ νέου μεταμόσχευση να υπάρχει απόθεμα στην δότρια!Ακομα και σε μεγάλες δότριες με 15000-16000 τριχοθυλακια καλό είναι να της συμπεριφερόμαστε σαν να είναι μικρή για να μπορεί στο μέλλον να μας δώσει απλόχερα grafts γιατί κανείς γιατρός όσο και έμπειρος και αν είναι δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι η φύτρωση θα είναι στο 90-95%.Ή δικαιολογίες ότι εγώ δεν μπορώ να μπω δεύτερη φορά γιατί είναι ταλαιπωρία και ο τάδε το πέρασε δύσκολα και θέλω να τελειώνω δεν είναι σωστή και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα!Η πραγματικότητα λέει ότι ένας με Norwood 6 ακόμα και με 7500 τριχοθυλακια και να έχει και καλή φύτρωση δεν θα φτάσει ποτέ μα ποτέ στην επιθυμητή κάλυψη!Αρα θα χρειάζεται και δεύτερη μμ.
Zarev , Pitella και από ότι είδα πρόσφατα και eugenix το κάνουν με επιτυχία εδώ και κάποια χρόνια , ένα Norwood 6 δεν έχει να κρατήσει κάτι για μελλοντική τριχόπτωση , τα έχασε ήδη όλα .
Ο sunbald δεν είναι 6 βέβαια , και δεν εξαντλήθηκε και η δότρια του , συν ότι έχει και το μούσι απείραχτο - ακόμα 2000-3000 grafts minimum .
Επίσης τον ασθενή που ανέβασα σε βίντεο του γιατρού που είναι Norwood 7 , πως θα τον αντιμετώπιζες εσύ δηλαδή ? Τι θα του έβγαζες? Πάνε λίγο πιο πάνω και δες το και πες μου .
Επισησ Στον sunbald τι θα έκανες ?

Wane

Member
Το να πάρει ένας γιατρός 7500 τριχοθυλακια δεν είναι δύσκολο και μπορούν να το κάνουν αρκετοί
καλά τώρα κοροϊδευόμαστε , πολύ κιόλας . Που κάποιοι βγάζουν 3000-4000 και έχουν καταφέρει να καταστρέψουν όλη την δότρια για να τα βγάλουν .
Είναι κάτι που λέγεται total transection percentage. Αν δεν είναι κοντά στο μηδέν , 7500 δεν βλέπεις ούτε με κυάλια !
Μην γράφετε ρε ότι σας έρθει!

Τελευταία επεξεργασία:

Wane

Member

IMG_4887.jpeg

IMG_4886.jpeg

Εσύ αγοράκι μου μπήκες στο φορουμ και τα μόνο μηνύματα που έχεις γράψει έκτοτε είναι για δύο μεταμοσχεύσεις του Τσάκαλου που καταδικάζεις , όντας άσχετος . Είσαι κανένας ανταγωνιστής του και νομίζεις έτσι κάνεις κάτι ? Είσαι καμιά πρώην του ? Ένας Θεός ξέρει .

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
καλά τώρα κοροϊδευόμαστε , πολύ κιόλας . Που κάποιοι βγάζουν 3000-4000 και έχουν καταφέρει να καταστρέψουν όλη την δότρια για να τα βγάλουν .
Είναι κάτι που λέγεται total transection percentage. Αν δεν είναι κοντά στο μηδέν , 7500 δεν βλέπεις ούτε με κυάλια !
Μην γράφετε ρε ότι σας έρθει!

Νομίζω ότι τα ΄χεις μπερδέψει λίγο. Τι σχέση έχει το transection με το να βγάλεις 3000 ή 7500g. Δεν μιλάμε για χασάπηδες. Ένας καλός ή και μέτριος γιατρός που βγάζει 4000g με χαμηλό transection (και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) μπορεί να βγάλει άνετα και 7000g. Δεν υπάρχει ιδιάιτερη τεχνική δυσκολία, απλά ξεσκίζει τη δότρια.

Wane

Member
Νομίζω ότι τα ΄χεις μπερδέψει λίγο. Τι σχέση έχει το transection με το να βγάλεις 3000 ή 7500g. Δεν μιλάμε για χασάπηδες. Ένας καλός ή και μέτριος γιατρός που βγάζει 4000g με χαμηλό transection (και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) μπορεί να βγάλει άνετα και 7000g. Δεν υπάρχει ιδιάιτερη τεχνική δυσκολία, απλά ξεσκίζει τη δότρια.
Cvial σε σέβομαι αλλά διαφωνώ , ένας μέτριος γιατρός που θα βγάλει 7500 θα αφήσει πίσω το χάος . Αν έβγαζε μέτριος στον sunbald , δεν θα ήταν έτσι πίσω . Δεν θα είχε μείνει τίποτα .
Καταρχήν ένας μέτριος γιατρός με μικρό punch θα έχει πολύ μεγάλο transection . Αν πάει με μεγάλο θα τραυματίσει τόσο που θα ενώνει τρύπες ή θα κάνει καμιά νέκρωση .

Ξέρεις πολλούς μέτριους που μπορούν να βγάλουν με μικρό punch και να μην έχουν transection? Τότε όλοι καλοί θα ήταν και η επέμβαση θα ήταν εύκολη . Δεν είναι Botox η μεταμόσχευση.

Ps Ενταξει αν απλά θέλετε να μου πάτε κόντρα σε ότι λέω γιατί με έχετε αντιπαθήσει , πείτε να μην σχολιάζω δεν έχω όρεξη να μαλώνω .

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Cvial σε σέβομαι αλλά διαφωνώ , ένας μέτριος γιατρός που θα βγάλει 7500 θα αφήσει πίσω το χάος . Αν έβγαζε μέτριος στον sunbald , δεν θα ήταν έτσι πίσω . Δεν θα είχε μείνει τίποτα .
Καταρχήν ένας μέτριος γιατρός με μικρό punch θα έχει πολύ μεγάλο transection . Αν πάει με μεγάλο θα τραυματίσει τόσο που θα ενώνει τρύπες ή θα κάνει καμιά νέκρωση .

Ξέρεις πολλούς μέτριους που μπορούν να βγάλουν με μικρό punch και να μην έχουν transection? Τότε όλοι καλοί θα ήταν και η επέμβαση θα ήταν εύκολη . Δεν είναι Botox η μεταμόσχευση.

Μην τρως και εσύ τη φόλα του μικρού punch. Το μικρό punch σημαίνει splitting (Zarev) ή κυνηγάς 2τριχα (η μεγαλύτερη ομάδα στο τριχωτό) κατά κύριο λόγο (κάτι τέτοιο έγινε μάλλον και εδώ αν κρίνω από το πρώτο ποστ του Sunbald). Το punch καθορίζεται από το πάχος της τρίχας και τα πολύτριχα. Βεβαίως και ο Τσάκαλος μπορεί να αλλάζει punch (εγώ βέβαια θέλω να το δω και αυτό γιατί άλλο τι δηλώνεις για να δικαιολογήθεις και άλλο τι κάνεις ειδικά σε motorised) αλλά αυτό δεν λέει κάτι, δεν προσφέρει κάτι αν τελικά ο λόγος του είναι χαμηλός (το εξήγησα σε άλλο ποστ). Η θεωρία ότι μπορώ με 0.7-0.75 να βγάλω 3-τριχο με πάχος τρίχας πχ 55μm γιατί είμαι ταλεντάρα είναι απάτη, απλά δεν γίνεται όσο και καλός να είσαι. Οπότε καταλήγουμε στο ποστ μου #131. Πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι με όρους κάλυψης και όχι με όρους g. Δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Εννοείται να σχολιάζεις, διάλογο κάνουμε με επιχειρήματά, στην δική μου περίπτωση και εμπειρία.

Τελευταία επεξεργασία:

Smooth_Vibes

New Member
Νέο μέλος εδώ αλλά παρακολουθώ το νήμα με ενδιαφέρον! Νομίζω ότι ο CVIAL επιχειρηματολογεί εμπεριστατωμένα δυνάμει του κανόνα αλλά και ο Wane έχει κάποια point εξετάζοντας τη συγκεκριμένη περίπτωση και όχι γενικά. Επίσης θεωρώ πως η "επιθυμητή κάλυψη" που αναφέρθηκε προσδιορίζεται από την επιθυμία του ασθενή και όχι των μελών που θέλουν να δουν ένα NW6 να γίνεται βούρτσα για να το κρίνουν ως καλό αποτέλεσμα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Νέο μέλος εδώ αλλά παρακολουθώ το νήμα με ενδιαφέρον! Νομίζω ότι ο CVIAL επιχειρηματολογεί εμπεριστατωμένα δυνάμει του κανόνα αλλά και ο Wane έχει κάποια point εξετάζοντας τη συγκεκριμένη περίπτωση και όχι γενικά. Επίσης θεωρώ πως η "επιθυμητή κάλυψη" που αναφέρθηκε προσδιορίζεται από την επιθυμία του ασθενή και όχι των μελών που θέλουν να δουν ένα NW6 να γίνεται βούρτσα για να το κρίνουν ως καλό αποτέλεσμα.
Καλωσήρθες. Η μόνη διαφορά μας εδώ είναι αν χρειάζεται να πας 1 ή 2 φορές για να πάρεις αποτέλεσμα, από εκεί ξεκινήσαμε.

Smooth_Vibes

New Member
Καλωσήρθες. Η μόνη διαφορά μας εδώ είναι αν χρειάζεται να πας 1 ή 2 φορές για να πάρεις αποτέλεσμα, από εκεί ξεκινήσαμε.
Σωστά..Σαν αποτέλεσμα συμπεριλαμβάνεται τόσο η κάλυψη όσο και η δοτρια και νομίζω απ' την εικόνα της δοτριας ξεκίνησε η διαφωνία.

jiovani7

New Member
Zarev , Pitella και από ότι είδα πρόσφατα και eugenix το κάνουν με επιτυχία εδώ και κάποια χρόνια , ένα Norwood 6 δεν έχει να κρατήσει κάτι για μελλοντική τριχόπτωση , τα έχασε ήδη όλα .
Ο sunbald δεν είναι 6 βέβαια , και δεν εξαντλήθηκε και η δότρια του , συν ότι έχει και το μούσι απείραχτο - ακόμα 2000-3000 grafts minimum .
Επίσης τον ασθενή που ανέβασα σε βίντεο του γιατρού που είναι Norwood 7 , πως θα τον αντιμετώπιζες εσύ δηλαδή ? Τι θα του έβγαζες? Πάνε λίγο πιο πάνω και δες το και πες μου .
Επισησ Στον sunbald τι θα έκανες ?
Θα εξέταζα σοβαρά την δότρια του περιστατικού με σοβαρές μετρήσεις και όχι του ποδαριού που κάνουν όλοι οι γιατροί στην Ελλάδα!Επίσης ένα περιστατικό Norwood 7 για να έχει μια ικανοποιητική κάλυψη θέλει τουλάχιστον 3 μμ ανάλογα με το τι έχει να δώσει η δότρια του.Για αρχή θα του έφτιαχνα την Α και Β ζώνη με 3500 grafts και και στην συνέχεια στην δεύτερη θα έμπαινα στο crown με 2500 και πύκνωση στην Α και Β ζώνη με άλλα 1000.Στην τρίτη πιθανό πέρασμα με λίγα τριχοθυλακια στην Α και Β ζώνη με 500 και πύκνωση το crown με άλλα 500.Ολα αυτά με ένα υποθετικό σενάριο να έχει μια καλή δότρια πάνω από 13000 grafts και έναν λόγο πάνω από 2.4!Θεωρω ότι μόνο έτσι κάποιος μπορεί να αναστρέψει την καράφλα του και να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο να μην φεγγίζει το τριχωτό! Και για τον Sunbald θα ακολουθούσα το ίδιο πλάνο!

Μπλουζα