Alexskg, Dr. Jose Lorenzo, fue, 3601 grafts, 11-12/03/2022 (1st operation)

Vdupa

Well-Known Member
Μπραβο που τελευταια κρατατε θεσεις (Placeholder) για τους επομενους μηνες. βολευει πολυ να πηγαινουμε στη πρωτη σελιδα και να ειναι ολα μαζεμενα.

Πως και ανεβασες φιλε στα 5mg? δεν ειδες διαφορα με τα 3?
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

alexskg

Verified MM member
Καλή φύτρωση φίλε.
Τη χερλαιν σε πόσο ύψος τη τοποθέτησες;
Γνωρίζουμε τι πυκνότητα έπαιξε περίπου μπροστά στη χερλαιν εκεί στο transition zone κυρίως;
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε. Η μύτη της hairline είναι περίπου στα 7-7.5cm από το κέντρο των φρυδιών. Σχετικά με την πυκνότητα, ο γιατρός μου είπε οτι μπροστά η πυκνότητα ήταν κοντα στα 40 grafts/cm2.
 

alexskg

Verified MM member
Καλή επιτυχία φίλε.υπομονη τώρα μόνο..νομίζω πως δεν πρέπει να αγχώνεσαι για το αν θα είναι οκ τα grafts..για τα σημεία που έβαλες α ζώνη και temporals 3600 grafts,νομίζω θα είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα..
Σ'ευχαριστώ πολύ
 

alexskg

Verified MM member
Έρχεται και η δική σου ανάλυση. Ευτυχώς εσύ είσαι μάλλον ο προτελευταίος γιατί τα μάτια μου έχουν κάνει πουλάκια! Ο τελευταίος έχει το βίντεο και τον έχω έτοιμο.
Σ'ευχαριστώ πολύ @CVIAL . Περιμένω την ανάλυση με φοβερό ενδιαφέρον και ανυπομονησία.
 

alexskg

Verified MM member
Μπραβο που τελευταια κρατατε θεσεις (Placeholder) για τους επομενους μηνες. βολευει πολυ να πηγαινουμε στο πρωτη σελιδα και να ειναι ολα μαζεμενα.

Πως και ανεβασες φιλε στα 5mg? δεν ειδες διαφορα με τα 3?

Μπραβο που τελευταια κρατατε θεσεις (Placeholder) για τους επομενους μηνες. βολευει πολυ να πηγαινουμε στο πρωτη σελιδα και να ειναι ολα μαζεμενα.

Πως και ανεβασες φιλε στα 5mg? δεν ειδες διαφορα με τα 3?
Η αλήθεια είναι οτι με το που ξεκίνησα φιναστερίδη σταμάτησα την μινοξιδίλη οπότε νομίζω ότι έχασα έδαφος λόγω αυτού. Νομίζω οτι και τα 3mg έκαναν δουλειά αλλά ήθελα να μεγιστοποιήσω τις πιθανότητες για βέλτιστη δράση και ανέβασα στα 5 mg με δεδομένο οτι δεν είχα side effects.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Λοιπόν. Ο φίλος @alexskg είχε συνολική επιφάνεια με τα temples 138cm2. Οπως κάνουμε πάντα, τα temples πρέπει να τα ξεχωρίσουμε. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξέρουμε το εμβαδόν τους. Προκύπτει από το παρακάτω σχήμα

surface.jpg


Τα temples είναι 36cm2, άρα το κυρίως μενού είναι 138-36=102cm2. Στα temples μπήκαν περίπου 500g (μέτρησα το δεξί περίπου τα ίδια είναι και το αριστερό) και σίγουρα μπήκαν 200 1τριχα και 300 2τριχα, τα υπόλοιπα 138 1τριχα μπήκαν hairline.

alexskg-temples.png


Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Κυρίως επιφάνεια (102cm2)
1τριχα:142
2τριχα: 1031-300(temples)=731
3τριχα:1562
4τριχα:615
5τριχα:48
6τριχα:3
Λόγος=9008/3101=2,9

Η επιφάνεια είναι μεν 102cm2 αλλά όπως ξέρουμε έχει και blending με τις γύρω ζώνες. Σε απόλυτους όρους έχει βάλει 3101/102=30,4g/cm2 αλλά έχει φυσικά και κάμποσο μαμά (αλλά στις πίσω ζώνες). Όπότε το 30,4 από μόνο του δεν λέει πάλι πολλά πράγματα. Πάμε να δούμε τις postop φώτο. Οι 2 πρώτες είναι από τους άδειους κροτάφους, η 3 από το κέντρο στην αρχή της Α (φαίνεται γιατί έχει και κάποιες μαμα)

Στους κενούς κροτάφους μπήκαν 35 & 41g αντίστοιχα αλλά με λόγους 3,49! & 3.24! που σημαίνει 122 και 133 τρίχες αντίστοιχα, ένα πολύ μεγάλο νούμερο.

alexskg-1.png

alexskg-3.png


Στο κέντρο μπήκαν 32g με λόγο 3.28 και 105 τρίχες. Υπήρχαν όμως και μαμα (πιο κάτω εικόνα με τις μπλε κουκίδες) που ανεβάζουν τις διαθέσιμες τρίχες σε 128, ένα επαρκές νούμερο.


alexskg-2.png


alexskg-21.png


ΣΟΥΜΑ

Στην μπροστινή ζώνη, δηλαδή defined hairline και Α έχει χτιστεί ένα τοίχος μέτριας πυκνότητας αλλά φοβερών λόγων που δίνουν 122,133,128 τρίχες/cm2. Σε τι πλάτος δεν το γνωρίζω. Εδώ το CV είναι (122+133+128)/2 x 0.055 = 7.02 και με 95% φύτρωση = 6,67>5.4

Είναι προφανες ότι από εκεί και πίσω παίζει μπάλα τοι layering γιατί πλέον έρχεται πολύ μαλλί από μπροστά. Βοηθάει και to σφηνοειδές σχήμα της αραίωσης, δηλαδή τα 17-18 cm2 της hairline με πολύ πλέον μαλλί μαζεύονται προς τα πίσω στις γέφυρες στα 10cm. Στοιχηματίζω, όπως και στην δικιά μου περίπτωση ότι στην ζώνη Β με λιγότερες τοπικές τρίχες θα φαίνεται πολύ πυκνότερος από την ζώνη Α

Συνοψίζοντας εδώ το όλο κόλπο είναι το layering. Τα 3100g/102=30g της κύριας περιοχής (συν βέβαια μαμα αλλά πολύ πίσω) με άσχημη στρατηγική τοποθέτηση θα ήταν λίγα, με αυτή την τοποθέτηση και το κατάλληλο layering μπορεί να φαίνονται πολύ εντυπωσιακά. Ίδωμεν, είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, ίσως η πιο χαρακτηριστική της Ισπανικής φιλοσοφίας από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα. Το λέω με την έννοια ότι η κάλυψη θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον λόγο και όχι την πυκνότητα η οποία είναι αρκετά μέτρια (προφανώς γιατί δεν ήταν safe να ζοριστεί και άλλο η δότρια σε 1μμ).
 
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλά δεν υπήρχε και άλλη λύση τα 3100 γθα 102cm2 δεν έφταναν.
 

aeratos28

Just aeratos
Γενικά με τον αρκετά αυξημένο λόγο .ειδικά σε μπροστινές ζώνες.γτ οκ ,καλή και η κάλυψη από τρίχες ,όμως μιλάμε για μπροστά .που σημαίνει πως για να υπάρχει φυσικότητα,θέλει πυκνότητα.50++ πρέπει να υπάρχει στα πρώτα 2-3 εκατοστά από hairline και πίσω.με σίγουρα χαμηλότερο λόγο από αυτόν που είδα εδώ .
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όλα αυτά που βλέπεις απο Ισπανία τέτοια είναι, ειδικά του Couto. Θα το δούμε προσεχώς πάντως και δια ζώσης σε αυτό το νήμα. Πάντως αυτό που είδες αφορά μετά το πρώτο 1cm, γιατί δεν υπάρχουν 1τριχα και 2τριχα (κυρίως) στις φώτο άρα προφανώς είναι πιο μπροστά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

aeratos28

Just aeratos
Αυτό περιμένω και εγώ ,να προχωρήσουν τα περιστατικά αυτά που έχουμε από τον Ισπανό..εκ πρώτης,αυτό που μου δημιουργείται σαν αίσθημα ,είναι πως ενώ κάποια ,θα μπορούσαν να κλείσουν σε μια επέμβαση (λόγω και γιατρού-δυνατοτητων του) δεν κλείνουν..χρειάζονται 2η και όχι απλά touch up .με 100-200-300 grafts για τελειοποίηση..αλλά κανονική επέμβαση με αύξηση 15-20% της πυκνότητας.για αυτό περιμένω να περάσει ο καιρός να δούμε τελικά αποτελέσματα από τα παιδιά εδω
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Υπάρχει πάντα ο περιορισμος της δότριας, ο Λορένζο σπάνια βάζει πάνω από 3500g σε 1μμ. Πρέπει να έχεις πολύ καλή δότρια για να το υπερβεί. Οι περισσότεροι από αυτούς που βλέπεις, όπως και ο AlexsΚg έτσι και αλλιώς έχουν πλάνο 2μμ από την αρχή. Το 15-20% αύξηση της πυκνότητας που το εννοείς, δεν σε κατάλαβα.
 

aeratos28

Just aeratos
Σε τι ποσοστό ο Άλεξ εδώ θα αυξησει ας πούμε στη δεύτερη επέμβαση του το μπροστινό μέρος,το οποίο ναι μεν έχει αρκετές τριχες,αλλά όπως είπες έχει μέτρια πυκνότητα..δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερη πυκνότητα για να γίνει φυσικότερο το αποτέλεσμα του?
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το μπροστινό μέρος του Alex αν θεωρήσουμε ότι έχει μια περίμετρο hairline 17-18cm και μιλάμε για το 1cm, (μετά δεν υπάρχει λόγος έχει επαρκείς τρίχες) και θέλει το 40 να το πάει 50, θα χρειστεί 18cm2 x 10g = 180g κατά βάση μονότριχα και δίτριχα. Για αυτό το νούμερο μιλάμε και αυτό πιο πολύ είναι touch up φυσικότητας το οποίο βέβαια αναμένουμε να το δούμε αν θα χρειαστεί.
 

aeratos28

Just aeratos
Δεν θα ήταν προτιμότερο να τα βάλει σε αυτή την επέμβαση να ξεμπερδευει? Και ίσως και σε ακόμα ένα δύο πόντους προς τα μέσα..δεν είναι θεωρώ πολύ ρίσκο
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εξαρτάται απο το μέγεθος του implanter. Στις λεπτές τρίχες αν χρησιμοποιείς μικρό μέγεθος implanter (για τα 2τριχα-3τριχα) πιθανότατα ναι δεν έχεις θέμα. Στις χοντρότερες και με πολύτριχα θες μεγαλύτερο implanter και εκεί μπορεί να υπάρχει ένα θεματάκι. To θέμα με τις πυκνότητες έχει σχέση και τι graft τοποθετείς, αν έχεις popup και άλλα πολλά. Πάντως εδώ αν παρατηρήσεις τα scrub/αποτυπωματα είναι μεγάλα γιατί δεν έχει λεπτή τρίχα (προς χοντρή) και έχει πολλά πολύτριχα, άρα έχει χρησιμοποιηθεί μεγάλο implanter. Για να δούμε πάντως αυτό το περιστατικό, θα έχει ενδιαφέρον.
 
Τελευταία επεξεργασία:

aeratos28

Just aeratos
Θα έχει όντως..όπως και άλλα περιστατικά τα οποία μέχρι καλοκαίρι θα έχουμε μια εικόνα στο που θα πάει ..εκ πρώτης,οι αριθμοί,σαν αριθμοί grafts μου φαίνονται μέτριοι .στο μυαλό μου,το αποτέλεσμα θα είναι μεν οκ από τρίχες ,θα υπάρχει όγκος,αλλά θα πάσχει από πυκνότητα η οποία στο τετ α τετ θα προδίδει την αραίωση.αυτο έχω στο μυαλό μου..θα φανεί βέβαια όπως και τα άλλα περιστατικά μέχρι καλοκαιρι
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
To καλό είναι ότι έχουμε πλήρη ανάλυση για την στρατηγική του κάθε περιστατικού και τι έχει γίνει έτσι ώστε να ξέρουμε τι βλέπουμε σαν αποτέλεσμα. Αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία για το φόρουμ. Πολλές φορές δεν ξέρουμε τι βλέπουμε λόγω έλλειψης στοιχείων.
 
Μπλουζα