Συζήτηση & πληροφορίες για τις κλινικές

leas

Well-Known Member
CVial μια ερώτηση, εάν εσυ πας στον DR Lorenzo μετά απο 5 χρόνια για να κάνεις κάτι παραπάνω εκτός σχεδίου 1ης μεταμόσχευσης τα grafts αυτά θα κοστολογηθούν με 2,5 ή με 6(τα πρώτα 1000) κτλπ..;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
αν είναι να βάλεις μεγενθυτικο φακό για να δεις white dots προσωπικά εμένα δεν με ενδιαφέρει.αν έχω και φαίνονται μόνο σε μεγενθυτικο φακό..το θέμα είναι σε ένα κοντό κουρεμένο αρκετά μαλλί να μην φαίνονται ρε cvial.όχι με μεγενθυτικο φακό..σερλοκ είναι όλοι ?whitε dots παίζουν πολλά ρόλο για το αν θα φαίνονται η όχι..και δεν είναι απαραίτητα μονο το μέγεθος του punch,παίζει ρόλο και το δέρμα παίζουν πολλά.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Δημήτρη, αν κάποιος είναι εύκολη ή δύσκολη περίπτωση δεν κρίνεται μακροσκοπικά αλλά από παραμέτρους όπως η δυσκολία εξαγωγής των graft, πλήθος άσπρων τριχών, τύπος τρίχας και μια σειρά άλλων παραμέτρων που δεν φαίνονται σε καμμία φωτογραφία αλλά διαπιστώνονται από consultations ή πιό σίγουρα την μέρα της επέμβασης από τον γιατρό. Για αυτό υπάρχει πχ και το FOX test για να σου δώσω και ένα παράδειγμα.

Το ότι δεν βλέπεις εσύ χάλια δότριες (από φώτο πάντα, οι οποίες στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μέτριας ή κακής ποιότητας) δεν σημαίνει ότι δεν είναι. Για να καταλάβεις αν υπάρχουν white dots ή σωστή ομογενοποίηση πρέπει να δεις από κοντά με μεγενθυντικό φακό γιατί υπάρχει και το γνωστό "απέξω κούκλα και από μέσα πανούκλα". Αυτή είναι η σωστή πρακτική.

Αυτά τα ολίγα για να μην τα απλουστεύουμε όλα.

Ναι ρε συ cvial καλα ολα αυτα αλλα εμεις εδω κρινουμε ενα κεφαλι αν ειναι δυσκολη περιπτωση απο αυτο που βλεπουμε. την αραιωση που εχει, αν εχει μαμα μαλλια ενδιαμεσα, σε τι κατασταση ειναι η δοτρια του, αν φαινεται να εχει λεπτη τριχα, αν εχει ξανακανει επεμβαση οποτε εχει δουλευτει ηδη 1 φορα η δοτρια του και σε οτι αλλο μπορουμε να δουμε. καποιες περιπτωσεις φαινονται και απο τις φωτο. αν ο αλλος ειναι αδειος μεχρι crown τι θα πουμε πρεπει να δουμε τις παραμετρους για να πουμε αν ειναι ευκολη η δυσκολη περιπτωση?

αν δεν μπορουμε να καταλαβουμε αν οι δοτριες ειναι σε καλη κατασταση απο τις φωτογραφιες που ειναι εν μερη σωστο, σιγουρα μπορουμε να καταλαβουμε αν δουμε καποιον live γιατι η εικονα live ενδιαφερει τους περισσοτερους οχι ο μεγεθυντικος φακος. Επισης αλλο τοσο δεν μπορεις να καταλαβεις απο φωτο και αν οι δοτριες ειναι χαλια.

οπως και να εχει ο καθενας στο φορουμ βλεπει τις φωτο για αυτο καποιες φορες ζηταμε να εχουν μια ποιοτητα
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δημήτρη, εγώ μίλησα συγκεκριμένα. Μόνο για την δότρια και τις δυσκολίες της. Ουδείς στο φόρουμ μπορεί να καταλάβει από φώτο αν κάποιος είναι δύσκολη περίπτωση ή όχι πχ ως προς την δυσκολία εξαγωγής που είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το αν θα έχεις αρκετά transections η όχι. Για να σου δώσω να καταλάβεις, ο ίδιος ο Lorenzo στο consultation με είχε χαρακτηρίσει μέτριας δυσκολίας (3 στην δικιά του κλίμακα), ενώ μέτα το τέλος της πρώτης μέρας μου είπε ότι τελικά είμαι δύσκολη περίπτωση (4).


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αεράτε η σωστή εκτίμηση της δότριας γίνεται μικροσκοπικά με μεγενθυντικό φακό από τον γιατρό για να καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται σε σχέση με την επούλωση, white dots, ομογενοπόιηση, κλπ. Αυτό έχει περισσότερο σχέση με το τι επιβάρυνση μπορεί να δεχτεί στο μέλλον και το πως θα φαίνεται τότε και όχι μόνο ως το πως φαίνεται στο μάτι στην τρέχουσα κατάσταση.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

naruto

Well-Known Member
Εμενα το μεγαλυτερο παραπονο μου απο τον Β. ειναι η διαχειριση της δοτριας.Τα ''τετραγωνα'' αυτα στο μελλον ,αν εξελιχθει η α.α. κ χρειαστει κ αλλη επεμβαση ο ασθενης,τον περιοριζουν σημαντικα.Για αυτο το λογο κ μονο ουτε τζαμπα δεν θα εκανα στον Β.
Η DHI παλι ειναι πιο σωστη στη διαχειρσιη της δοτριας,αλλα με μετριες πυκνοτητες.
Οσοι πανε για μεγαλα NW επιβαλλετε να επιλεξουν ενα καλο γιατρο,να καταστρωσουν master plan για καθε ενδεχομενο,διατηρωντας την δοτρια ζωντανη.
 

aeratos28

Just aeratos
παιδιά το θέμα δοτριας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και ειδικά δημητρη για τον βεκρη, το έχω πει πολλές φορές και εγώ αλλά και αλλοι..συγκεντρώνοντας όλα τα grafts ,στο 90% των περιπτώσεων που είναι συνεδρίες των 2500-3000 grafts,από τετράγωνα, γίνεται αυτό που είπε ο cvial..αυτό είναι το πρόβλημα που έχει ..σε εισαγωγικα ας πούμε σαν να μην λογαριάζει τη δοτρια καθόλου ,πιάνει και (αδειάζει) το σημείο και δεν υπολογίζει το θέμα ομοιομορφίας και μελλοντικής κατάστασης που μπορεί να φτάσει από αραίωση γιατί μόνο αυτός μέσα από έρευνα μπορεί να το δει,αλλά δεν το κάνει..anyway τα έχουμε πει παλι αυτα
 

aeratos28

Just aeratos
cvial συμφωνω σε αυτό για το θέμα εκτίμηση της δοτριας.. αυτά από την αρχή πρέπει να γίνουν και βήμα βήμα όμως.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δυστυχώς αεράτε οι περισσότεροι εδώ υπόεκτιμούν το θέμα διαχείρισης της δότριας και κοιτάνε μόνο την φύτρωση. Ειναι τελείως λάθος. Ακόμα και αν έχεις μια ατυχία στην φύτρωση (που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε) αν έχεις φροντίσει την δότρια σου μπορείς να επανέλθεις και να διορθώσεις. Αν την έχεις καταστρέψει είσαι με την πλάτη στον τοίχο. Για αυτό με βλέπεις και επιμένω...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Να τονίσω και κάτι άλλο για να μην περάσει έτσι: Η ΦΥΤΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΤΡΙΑΣ. Αν όπως είπε, και σωστά, ο Αεράτος για τον Β., δεν σε ενδιαφέρει η δότρια και πάρεις από τις ευκολότερες περιοχές όλα τα πολύτριχα με ότι punch να ναι (συνήθως μεγάλο), οι πιθανότητες για πολύ καλή φύτρωση είναι σημαντικά αυξημένες. Η μαγκιά είναι να αφήσεις την δότρια σε άριστη κατάσταση και να έχεις υψηλή φύτρωση. Αυτή είναι η διαφορά.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
εγώ είμαι εντελώς αυτής της λογικής και το λέω από την αρχή που γράφτηκα στο φόρουμ.απο τους πολλους και διαφορους λογους που επιμενω συνεχώς στις μικρές συνεδρίες κάθε φορά ειναι εκτός το θέμα ληπτριας,που είναι πολύ πιο εύκολο και να στηριχτούν άμεσα τα τριχοθυλακια και να (μηδενισεις)σχεδον τις απωλειες,αλλά και στη διαχείρηση της δοτριας..να γίνει εξαγωγή από όλη τη διαθέσιμη δοτρια,από όλο το εύρος της,ώστε να παίρνονται κάθε φορά τα σωστά τριχοθυλακια που χρειάζονται για κάθε σημείο που χρειάζεται εμφύτευση και να γίνεται σωστή διαχείρηση τους..να ξέρεις απο πού βγαζεις,τι βγαζεις,τι μένει,πως θα είναι,πως μπορεί πιθανά να εξελιχθεί και τι αποτέλεσμα μπορεί να δωσουν στην τοποθέτηση στα αραιά σημεία..
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ένα τελευταίο και κλείνω το θέμα. Η ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΤΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ. Όταν παίρνεις από μεγάλο εύρος και φροντίζεις να μην αφήνεις μεγάλα κενά μπορείς να πάρεις περισσότερα graft γιατί στο μάτι μελλοντικά δεν θα φαίνεται η διαφορά ακόμα και αν κάνεις λίγο over harvesting. Εκεί βοηθάει και το splitting (αλά Koray) για αυτό και βλέπουμε και διαφορές στις εκτιμήσεις για το πόσο μπορεί να δώσει μια δότρια....


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

aeratos28

Just aeratos
ακριβώς αυτό.!όσο για το splitαρισμα συμφωνω, μεγαλωνεις κατα πολυ τη δοτρια για να φταιξεις το hairline σου,γενικά α ζώνη και κάποια σημεία στα temples.. αρκεί να είναι οπως ειπες από erdogan που είναι ίσως κορυφαίος σε αυτό,πραγματικα απιαστος..μόνο που δεν το εξηγεί αυτό και το μπερδεύει πολύ με το τι χρεώνει..anyway είναι άλλη κουβέντα αυτή.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Μολις τωρα διαφημηση απο medi jeunesse στο καναλι Εψιλον. Απο 590ε λεει η διαδικασια γινεται σε 2-3 ωρες και την αλλη μερα πηγαινεις στη δουλεια σου και δεν καταλαβαινει κανενας τιποτα. Δειχνοντας φωτογραφιες με περιστατικα πριν και μετα. Δεν ξερω απο που τα τσιμπησαν. Ειναι πολυ μπροστα οι ανθρωποι. Ποσος κοσμος θα την πατησει αραγε που παει με ελπιδες χωρις να γνωριζει. Εχετε δει ποτε στο φορουμ αποτελεσμα απο εκει η απο bergm kord;
 

tasos33

Well-Known Member
Απο bergman οτι θετε σε εμένα παίδες,ο Καπουτζίδης είχε κανει το 2009 στον γκούρα στριπ,αποτέλεσμα μέτριο δείχνει πυκνό χάρη στο τοπικ, ο Γεωργαντάς είχε κανει παλιότερα Μπέργκμαν μάλλον με γκούρα όταν ηταν εκεί αλλά καο αυτός βάζει τοπικ,εκει εχουν κανει ο καραφωτης και ο Πασχάλης ο Νίβο κτλ
 

Bouklas

Well-Known Member
Η συζήτηση που ειπώθηκε στα παραπάνω μηνύματα είναι μια πολύ καλή απάντηση σε κάθε νέο μέλος (panagiotis_35) που ρωτάει σε ποια κλινική να πάει για μεταμόσχευση. Αντί για απάντηση κάλλιστα να δίνουμε το link και να βγάζει μόνος του ένα συμπέρασμα.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Μολις τωρα διαφημηση απο medi jeunesse στο καναλι Εψιλον. Απο 590ε λεει η διαδικασια γινεται σε 2-3 ωρες και την αλλη μερα πηγαινεις στη δουλεια σου και δεν καταλαβαινει κανενας τιποτα. Δειχνοντας φωτογραφιες με περιστατικα πριν και μετα. Δεν ξερω απο που τα τσιμπησαν. Ειναι πολυ μπροστα οι ανθρωποι. Ποσος κοσμος θα την πατησει αραγε που παει με ελπιδες χωρις να γνωριζει. Εχετε δει ποτε στο φορουμ αποτελεσμα απο εκει η απο bergm kord;

Δημητρη την ρετσινια στις ελληνικες εταιριες απο κατι τετοια πραματα την πηραν medi,laserline,kord,d*i (ανα καιρους) και πολλες αλλες ελληνικες γιαυτο βλεπουμε αντιδρασεις πολλων παιδιων να ειναι Κατα αυτων.....εχω παει και laserline και kord και ειδα τι γινεται...οποτε μην μας φωναζεται συνεχως οτι ειμαστε υπερ των ξενων...
Καποιοι φταιγαν πολυ γιαυτες τις καταστασεις και οταν σου βγαινει το ονομα καλυτερα να σου βγει το ματι...

Oταν σαν Γιαννης μεγαλωνοντας και αρχιζοντας ψαχνωντας για μεταμοσχευσεις και εβλεπα ενα σωρο αποτυχιες εξω αλλα και ακουγα πως να εμπιστευομουν...παρολα αυτο θα πηγαινα και εγω b.kord γιατι ηλπιζα να γινει κατι ασχετα αμα με καναν χαλια...η ελπιδα πεθαινει τελευταια που λενε....αλλα ημουν τυχερος και βρηκα το φορουμ και κερδισα απο αυτο...βγηκα νικημενος και γλιτωσα αυτο που θα περνουσα εδω.
3 Μεταμοσχευσεις θα ηθελα εδω απο 3000 χιλιαρικα περιπου.
 
Τελευταία επεξεργασία:

FreeThinker

Well-Known Member
Ο Αθεριδης που την εκανε? Φαινεται μια χαρα. Βεβαια βαζει και πολυ τοπικ
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα