Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα

"έφαγες" μία παρένθεση,
γιαυτό δεν έβγαινε

το stieprox χρησιμοποιείται 2-3 φορές την εβδομάδα,
μέχρι να υποχωρήσει η ΣΔ (<2 εβδ.)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

mikipitri

Member

3746741 είπε:
[quote author=Pierre link=topic=662.msg29114#msg29114 date=1268603965]

Δοκίμασε το σε συνδυασμό με κάποιο άλλο shampoo, όπως το Stieprox ή το Fungoral και θα δείς σίγουρα αποτελέσματα. ;)

Παιδια τo Stieprox ποσο συχνα μπορουμε να το χρησιμοποιουμε??
Ειναι κ αυτο σαν το Fungoral που το χρησιμοποιουμε 2-3 φορες την εβδομαδα?

Υ.Γ.Κ κατι ασχετο ,επειδη ειμαι λιγο πρωτογονος με την τεχνολογια πως μπορω να κανω αυτη την παραθεση στο μπλε φοντο που κανετε ολοι κ οχι αυτη που κανω εγω??Μην γελατε!!!!!!!
[/quote]

εννοείς το selsum???

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

ναι-με το που υποχωρούν τα συμπτώματα ΣΔ το σταματάς

3746741

Member

Παντως για την αντιμετωπιση της Σ.Δ. ενδυκνειται κ το Libroman 2% αποσο εχω διαβασει στις οδηγιες του!!

Κ αυτο μπορεις να το χρησιμοποιεις για μεγαλυτερα διαστηματα,μερικοι το χρησιμοποιουν κ εφορου ζωης 2-3 φορες την εβδομαδα αλλα δεν ξερω αν αυτο ειναι σωστο!!

Τι λετε??

mikipitri

Member

όλα τα φαρμακευτικά σαμπουάν σύμφωνα με τη δερματολόγο μου μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για ένα μήνα (το μέγιστο μέρα παρά μέρα) και μετά πρέπει να τα διακόψεις για τον επόμενο μήνα... οπότε αν θέλεις ξαναρχίζεις και φτου και από την αρχή :grandpa:

3746741

Member

Εγω παντως ρε παιδια πιστευω πως Σ.Δ. δεν εχω αποσο παντα εχω καταλαβει ή τουλαχιστο εχω σε μικρο βαθμο!

Πολλες φορες ομως βγαζω στο κεφαλι μου κατι κοκκινα σπυρακια μεγεθους οσο ειναι η φακη,ή κ λιγο μεγαλυτερα καμια φορα,τα οποια αν τα πιεσεις δεν εχουν βγαζουν κατι αλλα με ξυνουν ελαφρως, ή κ εντονα καποιες φορες!

Επισης τετοιου ειδους σπυρακια βγαζω κ στα γενια μου καποιες φορες!

Δεν εχω παει σε δερματολογο γιατι βγαινουν οποτε θελουν κ δεν τα εχω παντα!!Οποτε μπορει να εχω κλεισει ραντεβου,να παω κ να μην εχω κανενα να του δειξω!!!

Δηλαδη για μια εβδομαδα μπορει να μην εχω βγαλει κανενα κ την επομενη να βγαλω κανα 2!Καπως ετσι με παει!

Παντως μες το μηνα δεν υπαρχει περιπτωση να μη βγαλω 3-4 στα μαλλια κ αλλα τοσα στα γενια!

Θα ηθελα τη γνωμη σας για το τι μπορει να ειναι αυτο????????

3746741

Member

Καμια γνωμη ρε παιδια?????καμια βοηθεια με αυτες τις κοκκινιλες???Κανενας???

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει,
αλλά οι περισσότεροι βρήκαμε την υγειά μας από ερεθισμούς του κεφαλιού
απλά βάζοντας αλόη τζελ/emu oil/tricomin μετά από όποιο προϊόν χρησιμοποιούσαμε - δοκίμασε την αλόη και βλέπεις πως πάει... :chinscratch

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

3746741

Member

Ευχαριστω πολυ,θα δοκιμασω αλοη gel κ ελπιζω να με βοηθησει!

hristina

New Member

καλησπερα παιδια.. σημερα πηγα στο γιατρο (καινουργιο γιατρο στο νοσοκομειο συγγρος, πρωτη φορα πηγαινω εκει) και εχω νεα.. μου ειπε οτι η τριχοπτωση μου οφειλεται στη ΣΔ!
εγω τωρα εχω απορια.. νομιζα οτι ειχα ξεμπερδεψει οριστικα απο τη ΣΔ.. βεβαια μεσα απο το φορουμ ειχα καταλαβει οτι η ΣΔ δε φευγει ετσι ευκολα...μαλλον δε φευγει οριστικα... ομως τον τελευταιο καιρο δεν εχω καθολου απ αυτα τα λεπια στα μαλλια και δεν ειχα υποπτευθει ΣΔ... απ την αλλη σκεφτομαι οτι πριν λιγες μερες ειχα παει στη δερματολογο που πηγαινα τον τελευταιο χρονο (οχι στο σημερινο) και ειχε κοιταξει το κεφαλι μου και μου ειπε ειναι πεντακαθαρο.. να εβγαλα παλι στο ενδιαμεσο διαστημα ΣΔ μεχρι να παω σημερα στο νοσοκομειο?.. χμ, μα ουτε regain χρησιμοποιω πλεον ασε που μια φορα τη βδομαδα κανω κι ενα χερι stierprox προληπτικα... ωστοσω το τσουξιμο συνεχιζω να το εχω..
ενιγουει, τον ρωτησα αν εμπλεκεται μηκυτας μου ειπε ναι, τον ρωτησα τι σχεση εχει με τα αυτοανοσα η ΣΔ και μου ειπε οτι ειναι αυτοανοσο! ( ουαου αυτο δεν το ξερα!), απλα το εχει ο μισος πληθυσμος και δεν ειναι κατι που πρεπει να μας τρομαζει..
μου εδωσε 2 σαμπουαν να λουζομαι, το ενα το clobex που ειναι φαρμακευτικο κι ενα αλλο που απ οτι καταλαβα ειναι απλα για να καθαριζει καλα το κεφαλι..
ενταξει θελω πολυ να πιστεψω οτι η τριχοπτωση μου οφειλεται στη ΣΔ και τοσο καιρο το εχω παρει λαθος το θεμα, και σκεφτομαι το σιδηρο, τις ορμονες κ.α, αλλα εγω το τσουξιμο το εχω εδω και εναμισι χρονο πριν ακομη βαλω regain!.. τοτε δεν ειχα δει ουτε καν εστω λιγη πυτιριδα! απλα ετζουζε το κεφαλι μου και ειχα "τσιμπηματα"... ασε που ειχα παει τοτε στην αρχη, σε 3 δερματολογους, μια εκ των οποιων θεωρειται κορυφη (100 ευροπουλα επισκεψη!),.. πως ειναι δυνατον κανεις απο τους 3 να μην ειχε δει ΣΔ?.. μια μονο ειδε τριχοπτωση απ το τριχοριζογραμμα κι ετσι με ξεκινησε regain.. με τα γνωστα αποτελεσματα που εχω αναφερει, κατεληξα με το κεφαλι μια πληγη απο τη ΣΔ (και η δερματολογος επεμενε να βαζω το regain ωσπου τελικα το εκοψα απο μονη μου!)
οκ εχασα 1μιση χρονο νομιζωντας οτι φταιει ο σιδηρος, εκανα και το κεφαλι μου σαν τον κ@λο της μαιμους με το regain (σορυ βρε παιδια αλλα ετσι το κανα :D).. λετε να χασω κι αλλο χρονο τωρα παλευοντας τη ΣΔ και μονον αυτη? (δε βλεπω και τιποτα στον καθρεφτη τωρα ρε γμτ απο ΣΔ, μα που την ειδε κι αυτος ο χριστιανος???)

hristina

New Member

και μου εχει γεννηθει τωρα κι αλλη απορια.. :chinscratch
βρε παιδια αυτος ο μυκητας τι σοι μηκυτας ειναι?.. τον κολλαμε απο καπου ή τον εχουμε ολοι φυσιολογικα μεσα στο σωμα μας και καποια στιγμη για τον α ή β λογο του τη δινει και "φουντωνει?"
γιατι αν ισχυει το 2ο εχω ενα πιθανο σεναριο για τη δικη μου περιπτωση.. οταν για πρωτη φορα ενιωσα τα τσουξιματα στο κεφαλι (πριν 1μισι χρονο ) επαιρνα πολλους μηνες αντιβιωση για την ακμη.. ειχα φτασει να παθω μηκυτιαση στη γλωσσα (οπως μου ειπε ο γιατρος λογω της πολλης αντιβιωσης "φουντωσαν" οι φυσιολογικοι μυκητες που ολοι εχουμε στο στομα μας και δημιουργησαν τη μηκυτιαση -ακομη και τωρα 1μιση χρονο μετα δεν εχω καταφερει να την ξεφορτωθω 100%, φευγει και ξαναρχεται).. επισης ειχα φτασει να βγαλω μεχρι και ερπη στην πλατη! (ερπη εβγαζα παλια σε ηπια μορφη μονο στα χειλη, αλλα ειχα χρονια να βγαλω)

αν λοιπον και ο μηκυτας που εμπλεκεται στη ΣΔ, ειναι απ αυτους που εχουμε ολοι φυσιολογικα μεσα μας (οπως και στο στομα π.χ) τοτε δε θα μπορουσε η πολυ αντιβιωση να φουντωσει και το μηκυτα που εμπλεκεται στη ΣΔ κι ετσι να ξεκινησε η δικη μου περιπτωση?

ενταξει δεν ειμαι και δεν εισαστε γιατροι, αλλα πως σας φαινεται αυτο που σκεφτηκα.. παραλογο? :chinscratch

"τυχαιο? δε νομιζω" που λεει και η διαφημιση.. :D :D :D

mikipitri

Member

από ότι μου έχουν πει οι διάφοροι δερματολόγοι ο περίφημος μύκητας υπάρχει στον οργανισμό μας. σε άλλους δεν "ενεργοποιείται" ποτέ ενώ σε άλλους γίνεται το κλικ και αρχίζει δυστυχώς η δράση του.
χρησιμοποίησε stieprox!!! το κακό είναι βέβαια ότι δεν είναι μόνιμη η δράση του, αλλά για το διάστημα που θα το χρησιμοποιείς θα βρεις την υγειά σου...

hristina

New Member

τοτε το σεναριο μου δεν ειναι καθολου παραλογο ε? φαινεται οτι εκανα το περιβοητο "κλικ" με την πολυ αντιβιωση που πηρα και ενεργοποιησα και το μηκυτα της ΣΔ οπως ακριβως και το μηκυτα μεσα στο στομα μου.. απεπλισια θα με πιασει.. ειναι μεγαλη μ@λακια να σκεφτεσαι οτι εκανες μονος σου κακο στον οργανισμο σου :(
ειχα χρησιμοποιησει stierprox!.. ναι καλο ειναι, αλλα οπως φαινεται τωρα παλι τα ιδια εχω!
τωρα μου εγραψε το clobex.. το ξερει κανεις?

3746741

Member

Χριστινα κοκκινα μικρα σπυρακια βγαζεις καθολου στο κεφαλι σου κ να σε "τρωνε"?

Εγω ρε γαμωτο βγαζω κ δεν ξερω αν ειναι αυτο καποιος μυκητας ?

Εχεις καμια ιδεα?

xDante

Member

δέν είναι μήκυτας είναι μικρόβιο...
και ιδού το όνομα του..
btw σε αυτόν ωφείλεται και η ακμή...

Ο Σταφυλόκοκκος ανήκει στο γένος τον βακτηρίων που είναι θετικoί κατά Gram κόκκοι. Κάτω απο το μικροσκόπιο το βακτήριο του σταφυλόκοκκου φαίνεται σε ομάδες που μοιάζουν με τσαμπί σταφυλιού που σχηματίζονται όταν οι κόκκοι διαιρούνται τυχαία, εκεί οφείλει και την ονομασία του.
Το γένος του σταφυλόκοκκου περιλαμβάνει 31 διαφορετικά είδη βακτηρίων. Τα περισσότερα είναι ακίνδυνα και ζούν κυρίως στο δέρμα και στους βλεννογόνους αδένες του ανθρώπου. Επικίνδυνο είδος είναι ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις και δερματικές λοιμώξεις

Ζεί στο δέρμα μας... γιατί εκεί έιναι το περιβάλλον του. Κανονικά ο οργανισμός που είναι νορμάλ δεν τον αναγνωρίζει ως παθογόνο οργανισμό και δεν τον καταπολεμεί... υγειές δέρμα
Σε εμας όμως που έχουμε ακμή/ΣΔ κλπ κλπ αναγνωρίζεται λανθασμένα και καταπολεμείται αμέσως με το σμήγμα (αυτή είναι η πρώτη άμυνα του δέρματός μας..) στην ακμή γίνεται περίπου το ίδιο καθότι ο οργανισμός μας επιτίθεται στους σμηγματογόνους αδένες η και στους θύλακες των τριχών όπου υπάρχει και εκεί ο σταφυλόκοκκος και γίνεται ένα ψιλομπάχαλο-μαλιά κουβάρια (σπυράκια με πύον) :knup: και ο αδένας είναι σαν μια βρύση που στάζει συνεχώς αντί για νερό......σμήγμα για να το καταλάβω εγώ θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω σαν αλεργία του οργανισμού μας στον οργανισμό μας.... :'( ξέρω ξέρω μπερδευτήκατε....

3746741

Member

xdante νομιζω πως ενοεις κατι αλλο εσυ!

Αυτα τα σπυρακια που λεω δεν εχουν καμια σχεση με αυτα της ακμης μιας κ οταν ημουν πιτσιρικας ειχα ακμη!

Αυτα που λεω εγω οσο κ να τα πιεσεις δεν βγαζουν κατι(ενω της ακμης εβγαζαν πιον) ,
οπως επισης αυτα που εχω με ξυνουν ενω τα σπυρακια της ακμης δεν με εξυναν!

Τι να ειναι αυτο ρε γαμωτο?Μου την εχει δωσει! furious3 furious3 furious3

vag25

Well-Known Member

Pierre είπε:
Παιδιά καλησπέρα,

Είχα αναφέρει πριν μερικές μέρες το πρόβλημά μου για την Σμηγματοροική Δερματίτιδα στη Συζήτηση για το fungoral. Συγνώμη που αλλάζω το post, απλά θεωρώ πως είναι πιο σωστό να το κοινοποιώ εδώ στο εξής.

Στο θέμα μας...τα συμπτώματα μου είναι:
A. Σπυράκια στο τριχωτό της κεφαλής
B. Απολέπιση τριχωτού
Γ. Τριχόπτωση(Τρίχες που φεύγουν κολλημένες μαζί με "νιφάδες" δέρματος)

Όπως είχα αναφέρει, η δερματίτιδά μου προήλθε απο την θεραπεία με ισοτρετινοίνη(Roaccutan) που είχα πάρει για 6 μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσω την ακμή(η οποία δόξα το Θεό με άφησε παντελώς....)

Σήμερα πήγα ξανά στο Α.Συγγρός, προκειμένου να δουν το κεφάλι μου γιατί εδώ και 2 μήνες ξύνομαι σαν σκυλί και δεν περνάει η ρημάδα με Fungoral και κορτιζόλη....
Η διάγνωσή τους ήταν "Θηλακίτιτιδα με τάσεις Σμηγματοροικής Δερματίτιδας"

Η συνταγή που κου έδωσαν αφορά την χρήση 2 σαμπουάν, εναλλάξ για 1 μήνα.

1. Shampoo Stieprox
2. Shampoo Selegal

Και τα 2 είναι για την αντιμετώπιση της Σ.Δ.

Εκτός απο αυτά, επρόκειται να χρησιμοποιήσω συμπληρωματικά τα εξής:

3. Biokap κάψουλες(Συμπλήρωμα διατροφής) - 1 κάψουλα την ημέρα μετά το φαγητό.
4. ΑLOE GEL με καλέντουλα και χαμομήλι της Macrovita - Εφαρμογή στο τριχωτό μετά το λούσιμο στα σημεία που έχω σπυράκια και έντονο κνησμό.
5. Ελαιόλαδο - Εφαρμογή μισή ώρα πριν το λούσιμο τοπικά στα σημεία που έχω σπυράκια και έντονο κνησμό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι Δερματολόγοι απέφυγαν να μου δώσουν αντιβίωση(δεν ρώτησα ποια...), καθώς υπάρχουν αντενδείξεις που συνδέονται με την έκθεση του ασθενούς στον ήλιο...
Μόνο στην περίπτωση που δεν υποχωρήσει με τα σαμπουάν, θα προχωρήσουν στην χορήγηση αντιβίωσης απο το στόμα.

Παράκληση: Αν μπορεί ο Administrator(Άκης?...Θα σας μάθω με τον καιρό!) να μεταφέρει τα προηγούμενα post απο την συζήτηση "Fungoral" σε αυτό.

Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά απο το forum που με συμβούλεψαν.

Θα σας έχω ενήμερους για την εξέλιξη του προβλήματός μου και ίσως μπορέσω και ανεβάσω καμιά φώτο(εάν το πρόβλημα λυθεί ώστε να έχετε εικόνα για το πριν και το μετά).

Επειδη η περιπτωση μου ειναι ακριβως ιδια με την δικη σου.Ολα πιστευω αρχισαν απο χαπια για την Ακμη(ψωρις να μπορω να το τεκμηριωσω βεβαια αυτο),και θα ηθελα να δω τι συμπερασματα εβγαλες μετα απο 1+ χρονο θεραπειας.

Μπλουζα