Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα

hristina

New Member
Απ: Σμηγματοροϊκη δερματιτιδα

Παναγιωτης είπε:
[quote author=hristina link=topic=662.msg19483#msg19483 date=1256414603]
καλησπερα παιδια!

γεια σου

μαλλον το προβλημα της τριχοπτωσης σου δεν ηταν λογο σιδηρου
αν ηταν θα ειχες μαλλια μεχρι τωρα

επειτα με την ΣΔ το regain σιγουρα επιβαρυνει την κατασταση
και απορω πως σου ελεγε να το παρεις ο γιατρος

διαβασε το φορουμ ξερω ειναι λιγο μεγαλο
αλλα θα βρεις πολλα ενδιαφεροντα πραγματα
[/quote]

χαλου, εστω και μετα απο εκατο χρονια :)

ειχα μαλλια και παλι καλα εχω ακομη, αν και το θεμα μου με την τριχοπτωση παραμενει και μαλιστα απο τα χριστουγεννα και μετα βλεπω οτι επιμενει :'(

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

breathing_ocean

New Member

Περαστικά στους συμπάσχοντες.

Εχω σ-δ εδώ και δυόμιση χρόνια περίπου από όταν θήτευα στο στρατό, αν και δεν έχω ακόμη καταλήξει πότε ακριβώς παρουσιάστηκε και τι την προκάλεσε. Ήταν η σκόνη και οι συνθήκες, ήταν ένα οργανικό σαμπουάν ονόματι Naturado που χρησιμοποιούσα εκείνη την περίοδο oπου άρχισα να αντιλαμβάνομαι μία οξύτητα, δεν μπορώ να πω με σιγουριά.
Το μεγαλύτερο διάστημα δεν γνώριζα ότι έπασχα από κάποια συγκεκριμένη πάθηση καθώς πίστευα ότι είχα τη συνήθη ξηροδερμία κατά διαστήματα.
Ο ισχυρός κνησμός και η πυτιρίδα όμως άρχισε να μην υποχωρεί ούτε και με το Scrub του Κορρέ που χρησιμοποιούσα.
Ο δερματολόγος μού συνταγογράφησε για τρείς εβδομάδες το διάλυμμα σταγόνων dalacin / propiosalic μαζι με τη χρηση του stieprox για ένα μήνα, και ακολούθως το kertyol-s και το αντιπυτιριδικό sebamed.
Η αλήθεια είναι πως οι σταγόνες είχαν καλή δράση αλλά μετά το πρόβλημα επανερχόταν. Σιγά σιγά όμως με τους μήνες η φαγούρα ελλατώθηκε συμβάλλοντας ίσως σε αυτό τα χάπια gynosant 100 και 150mg, και θεωρώ η αποχή, που μου πρότεινε και ο δερματολόγος, απο τροφες λιπαρές όπως η σοκολάτα και η πίτσα. Δεν αναφέρω τα αλλαντικά γιατί δεν με αφορούσαν καθώς είμαι χορτοφάγος. Είναι κάτι πάντως που παρατήρησα η μείωση της φαγούρας όταν για ένα διάστημα απείχα γενικότερα και από τυριά.

Φαγούρα και λίγη τριχόπτωση αυτή την περιόδο έχω μόνο κατά το λούσιμο. Παρεπιπτόντως να προσθέσω πως είμαι και αρκετά μελαγχολικός..
Πάντως απ' ότι μου έχει πει ο δερματολόγος και έχω καταλάβει, το πρόβλημα εστιάζεται μέσα στο τριχωτό, στους θύλακες της τρίχας και όχι στην επιφάνεια, όπου ο μύκητας επανέρχεται.

Υπογραμμίζω και εγώ ότι το ξύσιμο είναι εως και καταστροφικό για το τριχωτό και οπωσδήποτε μάταιο.

Εχω παραλείψει πάντως να ρωτήσω εάν αυτή η πάθηση μπορεί να είναι μεταδοτική, κολλητική. Ξέρει κανείς;
?

breathing_ocean είπε:
Περαστικά στους συμπάσχοντες.

Εχω σ-δ εδώ και δυόμιση χρόνια περίπου από όταν θήτευα στο στρατό, αν και δεν έχω ακόμη καταλήξει πότε ακριβώς παρουσιάστηκε και τι την προκάλεσε. Ήταν η σκόνη και οι συνθήκες, ήταν ένα οργανικό σαμπουάν ονόματι Naturado που χρησιμοποιούσα εκείνη την περίοδο oπου άρχισα να αντιλαμβάνομαι μία οξύτητα, δεν μπορώ να πω με σιγουριά.
Το μεγαλύτερο διάστημα δεν γνώριζα ότι έπασχα από κάποια συγκεκριμένη πάθηση καθώς πίστευα ότι είχα τη συνήθη ξηροδερμία κατά διαστήματα.
Ο ισχυρός κνησμός και η πυτιρίδα όμως άρχισε να μην υποχωρεί ούτε και με το Scrub του Κορρέ που χρησιμοποιούσα.
Ο δερματολόγος μού συνταγογράφησε για τρείς εβδομάδες το διάλυμμα σταγόνων dalacin μαζι με τη χρηση του stieprox για ένα μήνα, και ακολούθως το kertyol-s και το αντιπυτιριδικό sebamed.
Η αλήθεια είναι πως οι σταγόνες είχαν καλή δράση αλλά μετά το πρόβλημα επανερχόταν. Σιγά σιγά όμως με τους μήνες η φαγούρα ελλατώθηκε συμβάλλοντας ίσως σε αυτό τα χάπια gynosant 100 και 150mg, και θεωρώ η αποχή, που μου πρότεινε και ο δερματολόγος, απο τροφες λιπαρές όπως η σοκολάτα και η πίτσα. Δεν αναφέρω τα αλλαντικά γιατί δεν με αφορούσαν καθώς είμαι χορτοφάγος. Είναι κάτι πάντως που παρατήρησα η μείωση της φαγούρας όταν για ένα διάστημα απείχα γενικότερα και από τυριά.

Φαγούρα και λίγη τριχόπτωση αυτή την περιόδο έχω μόνο κατά το λούσιμο. Παρεπιπτόντως να προσθέσω πως είμαι και αρκετά μελαγχολικός χαρακτήρας.
Πάντως απ' ότι μου έχει πει ο δερματολόγος και έχω καταλάβει, το πρόβλημα εστιάζεται μέσα στο τριχωτό, στους θύλακες της τρίχας και όχι στην επιφάνεια, όπου ο μύκητας επανέρχεται.

Υπογραμμίζω και εγώ ότι το ξύσιμο είναι εως και καταστροφικό για την τριχωτό και οπωσδήποτε μάταιο.

Εχω παραλείψει πάντως να ρωτήσω εάν αυτή η πάθηση μπορεί να είναι μεταδοτική, κολλητική. Ξέρει κανείς;

ρε τωρα που το λες να ξερεις οτι και εγω οταν τρωω πολλα λιπαρα κατα περιοδους αυξανεται η φαγουρα στο κεφαλι μου...ισως και να εχεις δικιο!!!το παρατηρησα κ γω αλλα δεν ξερω αν φταιει αυτο

breathing_ocean

New Member

Ναί, αυτό μου το τόνισε ο δερματολόγος' ο μύκητας παραμένει μέσα στο θύλακα της τρίχας κάτω από την επιφάνεια του τριχωτού, από όπου και επανέρχεται στο τριχωτό. Το τριχωτό αντιδρά στο μύκητα παράγοντας σμήγμα, το οποίο προκαλεί τη φαγούρα.*
Η κατάσταση αυτή εντείνεται με την λήψη λιπαρών τροφών καθώς ο μύκητας είναι λιπόφιλος.
Προφανώς για αυτό το λόγο η λήψη κάποιου αντιβιωτικού κρίνεται αναγκαία ώστε ο μύκητας να χτυπηθεί εσωτερικά από τα αιμοφόρα αγγεία του θύλακα παράλληλα με τη χρήση των σαμπουάν.

*Να αναφέρω ότι για να το αποσαφηνίσει αυτό ο δερματολόγος μου, με ρώτησε εαν έχουμε στην οικογένεια ιστορικό Ψωρίασης, μιας πάθησης με παρόμοια συμπτώματα.

hristina

New Member

δηλ βρε παιδια στη σμηγματορροικη δερματιτιδα υπαρχει και μηκυτας???????
ας απαντησει καποιος αν ξερει! ::)

παντως ο φιλος μου που κοιμομαστε 10 χρονια μαζι στο ιδιο κρεβατι (εννοειται μπερδευονται και τα μαξιλαρια μας) εχει ΣΜ ολα αυτα τα χρονια και μαλιστα ενιοτε με μεγαλες εξαρσεις.. δεν κολλησα ποτε απο το φιλο μου τοσα χρονια και εχω κι ενα προβλημα με το ανοσοποιοητικο μου συστημα, οποτε μου φαινεται απιθανο -εως παραλογο δηλαδη- να κολλαει η ΣΜ και να μην την κολλησα εγω πρωτη και καλυτερη..

επαθα ομως ΣΔ πριν λιγους μηνες λογω του regain και του ενθουσιασμου μου που εβαζα και παραπανω δοση και την πατησα.. αλλα με τη θεραπεια ολα οκ τωρα..

παντως και ο φιλος μου το εχει προσεξει αυτο με τις λιπαρες τροφες και μου το χει πει...
αλλα αυτο με την ψωριαση τι σχεση εχει τελικα? ο φιλος μου μου ελεγε μια εποχη οτι υποπτευεται οτι δεν ειναι ΣΔ τελικα αυτο που εχει, αλλα ενα αυτοανοσο νοσημα, νομιζω μου ελεγε για ψωριαση.. στην πορεια βαρεθηκε και δεν πηγε σε γιατρο να το ψαξει..
επισης οι εξαρσεις του εχουν σχεση και με τον καιρο, αλλα και με το αγχος του στη δουλεια και γενικα με την ψυχολογια του! στις εξαρσεις αυτα τα "σκασιματα" επεκτεινονται οχι μονο στο τριχωτο της κεφαλης, αλλα και στα φρυδια, στα γενια-μουστακι.. γενικα και στο προσωπο δηλ... ???

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

στην ΣΔ πολλοι εμπλεκουν τον Pityrosporum Ovale ( μύκητας )
αν ηταν κολλητικος φανταζομαι θα ειχες εδω και παρα πολλα χρονια
εφοσον κοιμασαι με ανθρωπο που εχει

οπως σου ειπα και πριν θα πρεπει να επαναξετασεις την χρηση της μινοξιδιλης
διοτι επιβαρυνει την ΣΔ

hristina

New Member

το σταματησα εντελως το regain απ τη στιγμη που επαθα ΣΔ!

Παναγιωτης είπε:
στην ΣΔ πολλοι εμπλεκουν τον Pityrosporum Ovale ( μύκητας )
αν ηταν κολλητικος φανταζομαι θα ειχες εδω και παρα πολλα χρονια
εφοσον κοιμασαι με ανθρωπο που εχει

οπως σου ειπα και πριν θα πρεπει να επαναξετασεις την χρηση της μινοξιδιλης
διοτι επιβαρυνει την ΣΔ

δηλ. Παναγιώτη σε περίπτωση ύπαρξης ΣΔ πρέπει να σταματάμε τελείως τη μινοξ?

Κι αν ναι, ποιο growth stimulant μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά?

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

ναι καλο να ειναι διακοψεις την χρηση της τουλαχιστον για λιγο καιρο
ωσπου να υποχωρηση η ΣΔ
επειτα επανεκτιμας την κατασταση και προχωρας
και εκει μπαινει το αν
αν λοιπον υποχωρηση η ΣΔ και ξανα βαλεις μινοξ και ξανα ¨φουντωσει¨ τοτε μαλλον δεν θα πρεπει να χρησιμοποιεις μινοξιδιλη

υπαρχουν καποια εναλακτικα regrowth ριξε μια ματια στη καταλληλη ενοτητα του φορουμ
και θα βρεις πολλες ιδεες

NoMoreLoss

New Member

παιδιά για ΣΔ για ρίξτε μια ματιά σε ένα σπρει το οποίο βάζω και εγώ μετά απο παραπομπή γιατρού βέβαια. λέγετε LOMEXIN και είναι για την καταπολέμηση μυκήτων έχω και εγώ μιά πάθηση πίσω στην πλάτη και με εφαρμογή του έχω αποτελέσματα. επίσης το συγκεκριμένο κάνει και για τα μαλλιά μας το λεει και μέσα στις οδηγίες και προτού ρωτήσετε βάζω και στα μαλλιά. κάνει 6,61 στο φαρμακείο.

Παναγιωτης είπε:
υπαρχουν καποια εναλακτικα regrowth ριξε μια ματια στη καταλληλη ενοτητα του φορουμ
και θα βρεις πολλες ιδεες

Παναγιώτη, τα έχω μελετήσει.

Το θέμα είναι ότι κατά τη αποψή μου τίποτα δεν μπορεί να ¨ξυπνήσει" τα τριχοθυλάκια παρα μόνο η μινοξ (εφ΄όσον βέβαια δεν έχουν ¨πεθάνει").

Αρα μήπως είμαστε καταδικασμένοι οι χρήστες της μινοξ να ζούμε και με την ΣΔ?

Το θέμα είναι ότι κάποιες φορές η ΣΔ δεν παλεύεται η άτιμη.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

σιγουρα φιλε δεν υπαρχει καποια ουσια τοσο καλη οσο η μινοξ
ωστοσο στην θεση σου θα δοκιμαζα μια αλλη ουσια
συνονυμη της μινοξ αλλα το θεμα ειναι οτι επειδη κανει σχεδον ιδια δουλεια
οποτε υπαρχει πιθανοτητα να σε πειραζει και αυτη

καποια προιοντα υπαρχουν σαν το tricomin αλλα ειναι πολυ light

εναλακτικα μπορεις να φτιαξεις κατι καλυτερο απο το tricomin οσο αφορα το regrowth
ακομη και με μη συνονυμες ουσιες της μινοξ
ωστοσο μονες τους αυτες οι ουσιες δεν εχουν δοκιμαστε ποτε
παρα μονο σε καποιες λοσιον υπαρχουν

καπου διάβασα για αντιβιοτικά φάρμακα για την περίοδο έξαρσης τησ ΣΔ?

Γνωρίζει κανείς ποια είναι αυτά κι αν είναι ασφαλής η λήψη τους?

Pierre

Member

faliriotis είπε:

Εμένα μου είχε δώσει vibramycin των 100 mg πρωί-βράδυ....

mikipitri

Member

αυτό που έχω χρησιμοποιήσει και έχει αποτέλεσμα (για κάνα δίμηνο βέβαια και μετά επανέρχεται η ΣΔ) είναι το sporanox

mikipitri είπε:
αυτό που έχω χρησιμοποιήσει και έχει αποτέλεσμα (για κάνα δίμηνο βέβαια και μετά επανέρχεται η ΣΔ) είναι το sporanox
Pierre είπε:
[quote author=faliriotis link=topic=662.msg33993#msg33993 date=1274830407]

Εμένα μου είχε δώσει vibramycin των 100 mg πρωί-βράδυ....
[/quote]

παιδια σας τα ειχε δωσει δερματολογος ?

και ποια τα αποτελεσματα?

mikipitri

Member

το sporanox το είχε δώσει δερματολόγος
είναι πολύ καλό με άμεσα αποτελέσματα. δηλαδή μετά από μια εβδομάδα (7 χαπακια) έχει εξαφανισθεί ο μύκητας που προκαλεί τη ΣΔ, αλλά τουλάχιστον σε μένα επανέρχεται μετά από κάνα δίμηνο!!!
ίσως σε σένα κάνει καλύτερη δουλειά...
το θέμα είναι να βρεθεί κάτι με μόνιμα αποτελέσματα γιατί ειλικρινά νιώθω ότι ΒΑΡΕΘΗΚΑ και ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ να ασχολούμαι με τα μαλλιά μου (εεεεε συγνώμη με τις τρίχες που έχουν πλέον απομείνει :'( :'()...
τελικά το μόνο που μπορεί να σταματήσει την τριχόπτωση είναι το πάτωμα, όπως είχε πει και κάποιος....
σόρρυ, αλλά η ψυχολογία μου πλεόν έχει πιάσει πάτο!!!!!!!! :-[

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

εκτός της ψυχολογίας που πρέπει να επιβληθείς και να καταλάβεις ότι η ζωή είναι πολύ μικρή να στεναχωριέσαι για τα μαλλιά,
πάντα πρέπει να ελπίζεις για καλύτερα και να κυνηγάς την τριχόπτωση

άλλωστε,
οι αληθινοί φίλοι και ο σύντροφος εκτιμούν ΕΣΈΝΑ ΣΑΝ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ-ΟΛΌΤΗΤΑ και όχι την εμφάνιση-όσον αφορά τα μαλλιά

mikipitri

Member

Σπύρο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! :) ;)
και είναι αλήθεια ότι το έτερον ήμιση ουδέποτε είπε κάτι αρνητικό για τα μαλλιά που λιγοστεύουν... είναι καθαρά προσωπίκό το θέμα...
Απλά, όταν προσπαθείς για κάτι τόσο πολύ χωρίς αποτέλεσμα εκεί είναι που σε ρίχνει...

το βασικό πρόβλημα είναι ότι η μινοξ με τη ΣΔ έχουν γεμίσει το κεφάλι μου με άσπρα κομμάτια δέρματος (λόγω απολέπισης), τα οποία δεν φεύγουν με το λούσιμο.
και εκεί είναι που τρελαίνομαι furious3

3746741

Member

Pierre είπε:
Δοκίμασε το σε συνδυασμό με κάποιο άλλο shampoo, όπως το Stieprox ή το Fungoral και θα δείς σίγουρα αποτελέσματα. ;)

Παιδια τo Stieprox ποσο συχνα μπορουμε να το χρησιμοποιουμε??
Ειναι κ αυτο σαν το Fungoral που το χρησιμοποιουμε 2-3 φορες την εβδομαδα?

Υ.Γ.Κ κατι ασχετο ,επειδη ειμαι λιγο πρωτογονος με την τεχνολογια πως μπορω να κανω αυτη την παραθεση στο μπλε φοντο που κανετε ολοι κ οχι αυτη που κανω εγω??Μην γελατε!!!!!!!

Μπλουζα