Μεταμόσχευση ή είναι νωρίς ακόμα??

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

nikosssss

Active Member
Καλησπερίζω και εγώ απο την πλευρά μου σαν νεος σχετικά στο forum. Σας παρακολουθώ λίγους μήνες τώρα μιας και το "πρόβλημα" μου διαπυστώθηκε σχεδόν πριν το καλοκαίρι. Λυπάμαι που αναγκάζομαι να μπω στη διαδικασία να ασχοληθώ με αραίωση σε crown απο τόσο νωρίς (26 ετών) χαίρομαι απο την άλλη που βρήκα ένα τόσο κατατοπιστικό και καταρτισμένο forum ώστε να μπορέσω (ελπίζω) να βγάλω κάποια άκρη για το πως θα κινηθώ με ένα καλό αποτέλεσμα. Στο δια ταύτα λοιπόν, το πρόβλημα παρουσιάζεται στην περιοχή του crown όπως είπα και μιλάμε για αράιωση προφανώς όπως θα διαπυστώσετε και στις φώτο έπειτα. Τους τελευταίους μήνες, απο τότε δηλαδή που πρόσεξα την αραίωση, δεν έχω προσέξει να επιτείνεται το πρόβλημα, αλλά δε ξέρω μέχρι πότε...Να σημειώσω οτι πέρασα μια αρκετά μεγάλη στεναχώρια με ένα οικογενειακό πρόβλημα περίπου πριν ένα χρόνο και ίσως για αυτό να παρουσιάστηκε το θέμα μου. Εδώ θα ήθελα και τα φώτα σας σχετικά με το γεγονός του, αν το πρόβλημα παραμείνει στάσιμο καθώς ΙΣΩΣ να προήλθε απο αυτή τη στεναχώρια ή αν προχωρήσει περαιτέρω. Επίσης να διευκρινίσω οτι δεν υπάρχει γονιδιακό ιστορικό με αραίωση ή χάσιμο μαλλιών απο νωρίς σε κανέναν απο τους συγγενείς!! Εχω ανεβάσει αρκετές φωτογραφίες με βρεγμένο και στεγνό μαλλί για να μπορέσω να σας κατατοπίσω. Πέρα απο το σημείο της κορυφής δεν έχω κανένα πρόβλημα σε κάποια άλλη περιοχή. Γενικά να πω επίσης οτι δεν έχω (προς το παρόν) κάποιο κομπλεξ καθώς η αραίωση είναι σε τέτοιο στάδιο που δεν φαίνεται καθόλου σχεδόν, εκτός απο το καλοκαίρι στην θάλασσα ίσως με βρεγμένο μαλλί. Στο στεγνό είναι σχεδόν σαν να μην υπάρχει. Θέλω τα φώτα σας λοιπόν για το πως να κινηθώ??? Να δω για κάποια θεραπεία ή να περάσω κατευθείαν σε μεταμόσχευση (αν φυσικά είναι και εφικτό αυτο λόγω δότριας) και αν εν τέλη καταλήξω σε μεταμόσχευση για πόσα grafts περίπου πιστεύετε οτι θα είχα ένα καλό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα!!!
Untitled.png 7.png 6.png 5.png 3.png 2.png 1.png

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

FreeThinker

Well-Known Member
αραίωση σε crown απο τόσο νωρίς (26 ετών)

πφφ... δεν ξερεις τι εστι νωρις. 20 χρονων ειμαι και την ''αραιωση'' που εχεις εσυ τωρα εγω την εμφανισα στα 16 μου. Για να μη νομιζεις οτι εισαι μικρος για καραφλα...

Επίσης να διευκρινίσω οτι δεν υπάρχει γονιδιακό ιστορικό με αραίωση ή χάσιμο μαλλιών απο νωρίς σε κανέναν απο τους συγγενείς!!

Στην Ανδρογενετικη Αλωπεκια, δεν κληρονομειται η ηλικια, παρα μονο η προδιαθεση. Αρα το γεγονος οτι συγγενεις σου ειχαν μαλλι στην ηλικια σου δε λεει απολυτως τιποτα.

Εγω με τα 4 χρονια εμπειριας μου στο φορουμ, θα σου πω, οτι αν συγγενεις σου εχουν Α/Α ανεξαρτητως ηλικιας εμφανισης, τοτε συγχαρητηρια! κληρονομισες και συ το γονιδιο! ;) Απο τις φωτο, το εμπειρο ματι πιστευω ολων εδω μεσα μπορει να δει οτι εχει ξεκινησει πολυ μικρη αραιωση. Με τι ρυθμους θα προχωρησει αγνωστο. Μπορει σε ενα εξαμηνο να γινει πιο φανερη, μπορει σε 2 χρονια. Παντως θα γινει. Ειτε λοιπον περιμενεις να δεις ποτε θα ανοιξεις κι αλλο χωρις να κανεις τιποτα, ειτε αρχιζεις μινοξιδιλη (εναλλακτικα δαφνελαια ρολερ και ιστοριες).

Αν πας για μεταμοσχευση, αφενος και ειναι ανουσια σε αυτο το σταδιο, αφετερου κινδυνευεις να τραυματισεις τα υπολοιπα τριχοθυλακια της περιοχης και να χασεις μαλλια αντι να βγαλεις! Οι μεταμοσχευσεις ενδεικνυνται για εντελως φαλακρες περιοχες, και οχι για περιοχες με πυκνα μαλλια. Ασε που αν πας να βαλεις τωρα μαλλι, μετα απο λιγα χρονια θα αραιωσεις κι αλλο και θα σου μεινουν μονο τα μεταμοσχευμενα και θα εισαι σαν αναποδο γαμωτο.

Καλη τυχη σε ο,τι επιλεξεις!

nikosssss

Active Member
Ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση καταρχήν. Για το θέμα των γονιδίων δεν το διατύπωσα σωστα μάλλον. Ο πατέρας μου είναι 57 και ακόμα τα μαλλιά του είναι αφάνα. Η μάνα μου προφανώς λόγω του οτι είναι γυναίκα δεν έχει παρουσιάσει και αυτή κάποιο πρόβλημα στα 56 της. Αν πάρουμε και τους γονείς τους μια απο τα ίδια εκτός απο τώρα που κοντεύουν τα 85-87 και έχουν κάποια αραίωση σίγουρα!! Παρόλα αυτά νομίζω οτι με κάλυψες και μόνο που είπες οτι αν κάνω μεταμόσχευση τώρα το μόνο που θα πετύχω θα είναι τραυματισμός στα ήδη υπάρχων τριχοθυλάκια. Συνεπώς επισκέπτομαι κάποιο γιατρό για έναρξη θεραπείας. Να ρωτήσω κάτι για να μην ψάχνω άδικα.
Έχω ακούσει το εξής. Υπάρχουν κάποιου είδους gel/αφροι που βοηθάνε στην πύκνωση, αλλά αν το σταματήσεις πέφτουν οι τρίχες που έχουν βγει. Είναι κάτι σαν ντόπα στις τρίχες δλδ. Τουλάχιστον κάπως έτσι το παρουσίασε ένας δερματολόγος που πήγα πρι κάποιους μήνες και γενικά κάποιους φαρμακοποιούς που ρώτησα.Το regain και γενικά τα σκευάσματα που περιέχουν μινοξιδύλη είναι κάτι σαν αυτό που περιγράφω ή είναι φυσικά σκευάσματα που απλά βοηθάνε την τρίχα???

dimitris50423

Well-Known Member
δεν σκεφτεσαι για μεταμοσχευση σε καμια πριπτωση αυτη τη στιγμη.. για μενα ουτε καν για μινοξιδιλη.. παρε ενα καλο σαμπουαν φαρμακευτικο και αν θες βαζε και δαφνελαιο μια φορα τη βδομαδα για να νιωθεις οτι κανεις κατι για βελτιωση.. μετα απο καποια χρονια βλεπεις αναλογα πως θα εισαι

FreeThinker

Well-Known Member
Ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση καταρχήν. Για το θέμα των γονιδίων δεν το διατύπωσα σωστα μάλλον. Ο πατέρας μου είναι 57 και ακόμα τα μαλλιά του είναι αφάνα. Η μάνα μου προφανώς λόγω του οτι είναι γυναίκα δεν έχει παρουσιάσει και αυτή κάποιο πρόβλημα στα 56 της. Αν πάρουμε και τους γονείς τους μια απο τα ίδια εκτός απο τώρα που κοντεύουν τα 85-87 και έχουν κάποια αραίωση σίγουρα!! Παρόλα αυτά νομίζω οτι με κάλυψες και μόνο που είπες οτι αν κάνω μεταμόσχευση τώρα το μόνο που θα πετύχω θα είναι τραυματισμός στα ήδη υπάρχων τριχοθυλάκια. Συνεπώς επισκέπτομαι κάποιο γιατρό για έναρξη θεραπείας. Να ρωτήσω κάτι για να μην ψάχνω άδικα.
Έχω ακούσει το εξής. Υπάρχουν κάποιου είδους gel/αφροι που βοηθάνε στην πύκνωση, αλλά αν το σταματήσεις πέφτουν οι τρίχες που έχουν βγει. Είναι κάτι σαν ντόπα στις τρίχες δλδ. Τουλάχιστον κάπως έτσι το παρουσίασε ένας δερματολόγος που πήγα πρι κάποιους μήνες και γενικά κάποιους φαρμακοποιούς που ρώτησα.Το regain και γενικά τα σκευάσματα που περιέχουν μινοξιδύλη είναι κάτι σαν αυτό που περιγράφω ή είναι φυσικά σκευάσματα που απλά βοηθάνε την τρίχα???

Η μινοξιδιλη ειναι αυτο που εχεις ακουσει και λες ντοπα για την τριχα. Ειναι φαρμακευτικο και οχι φυτικο. Να ξερεις οτι ΟΛΕΣ τις θεραπειες τις παντρευεσαι αμα τις αρχισεις, αφου αν σταματησεις ο,τι κερδισες το χανεις με γρηγορους κιολας ρυθμους.

Νομιζω οτι αυτο που βλεπω ειναι Α/Α. Η τριχοπτωση που μπορει να προκληθει απο στενοχωρια ειναι συνηθως η γυροειδης αλωπεκια η οποια εμφανιζεται ως κενα στα μαλλια σε αλλοκοτα σημεια και οπουδηποτε. Αυτο που βλεπω εγω μου κανει για αρχη κλασσικης φαλακρας.

Dynamics

Active Member
Μερα
δεν σκεφτεσαι για μεταμοσχευση σε καμια πριπτωση αυτη τη στιγμη.. για μενα ουτε καν για μινοξιδιλη.. παρε ενα καλο σαμπουαν φαρμακευτικο και αν θες βαζε και δαφνελαιο μια φορα τη βδομαδα για να νιωθεις οτι κανεις κατι για βελτιωση.. μετα απο καποια χρονια βλεπεις αναλογα πως θα εισαι
μέρα παρά μέρα δαφνελαιο με μια φορά δεν κάνει τίποτα..

aeratos28

Just aeratos
φιλε μου επειδή εγώ βλέπω πολύ μαλλί,αν μπορείς σε παρακαλώ βάλε και φωτό με στεγνά μαλλιά..γιατί εδώ βλέπω ότι είναι βρεγμένα και με αυτό τον τρόπο όλοι φαίνονται με αραίωση..

nikosssss

Active Member
Μαλλί υπάρχει σίγουρα ακόμα...Αλλά και κάποια ελάχιστη αραίωση. Ναι με στεγνά μαλλιά είναι πολύ δύσκολο εως αδύνατο να το διαπυστώσει κανείς. Απλά επειδή το διαπύστωσα εγώ, προσπαθώ, αν φυσικά είναι εφικτό, να το προλάβω απο τώρα!!! Έχω βάλει και στις πρώτες φώτο με στεγνά μαλλιά απλά είναι ίσως λίγο νωπά καθώς είμαι 5 λεπτά μετα το μπάνιο...:p
Ορίστε παρόλα αυτά και κάποιες ποιο ξεκάθαρες!!
2.png 3.png 4.png 1.png

Kritik

Member
Ειμαστε στην ιδια κατασταση φιλε. Πηγα να ρωτησω στην dhi και μου ειπαν οτι ακομα δεν εισαι για μεταμοσχευση και το πας συντηριτικα. Ηθελα να ρωτησω τα παιδια που κανουν μονιξιδιλη, οταν την αρχισαν ειχαν αραιωση εξτρα και μετα εδωσε αποτελεσμα η θεραπεια; Κατι τετοιο ακουσα και το φοβαμαι να αρχισω

FreeThinker

Well-Known Member
Τωρα που ειδα και τις στεγνες αλλαζω γνωμη... Παιζει να εμφανισεις σε κανα 2 χρονια εμφανη αραιωση βασικα... παιζει και να μην εμφανισεις καθολου και να μεινεις ετσι. Εγω θα παιρνα ενα καλο σαμπουαν, φυτικο, απο το φαρμακειο και δε θα αρχιζα μινοξ ακομα. απλα θα ειχα το νου μου.

poseidonas77

Well-Known Member
κοιτα συντροφε..αμα δεν εχεις οικογενειακο ιστορικο αρνητικο ισως να μην αραιωσεις αλλο και ισως να μην καραφλιασεις...καταληγω σε αυτα που λεει ο freethinker οτι κληρονομουμε την προδιαθεση και μαλον δεν μπορει να ξερουμε ποτε θα εμφανιστει η αα...ιδια περιπτωση με σενα ειμαι και εγω...και να σου ανεβασω λιγο το ηθικο ειμαι απο το 2001 στην ιδια κατασταση...παρομιο πατερν με το παππου που εφυγε στα 80 φευγα 3αρης καθαρο...ιδιο πατερν και ο θειος...αλλα αυτοι μετα τα 55..εγω δυστυχως 2αρη καθαρο προς 3 αραιωσα στα 25!!!!:oops:...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Eγω αρχισα αραιωση στο crown απο 26.Πανε 10 χρονια απο τοτε και εχει ανηξει φυσικα αλλα παει πολυ αργα αργα.
Παντως αποτι βλεπω εχεις προδιαθεση για crown.
Και ο μπαμπας μου ειναι 65 και ειναι φουλ μαλλι
Θα σε βαλω και το crown Μου πριν 8 χρονια και τωρα να δεις διαφορα.Βρηκα μια φωτo.Συγκλονιστικο.

John_HDC

PLANET 26 187.jpg P3100057.JPG Η πρωτη φωτο στη θαλλασα που ταιζω τα ψαρακια ειναι το crown πριν 8 χρονια και η αλλη ειναι τωρα.
Πρωτη Φωτο 28 Ετων.Δευτερη 36 Ετων.
Και η Αραιωση αρχισε απο 26.

Τελευταία επεξεργασία:

John_HDC

Θελω ενα 2500 grafts να το φουλαρω να παω και λιγο middle ζωνη αλλα απο πισω.Εχω πολλες αδυναμες τριχουλες.
Ετσι πως ειμαι την παλευω με τοππικ αλλα αν γιαλισει κιαλο το κροουν την εκατσα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Προφανώς και δεν συζητάς για μμ τώρα με τίποτα. Είσαι κλασσική περίπτωση που τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν και τώρα και στο εγγύς μέλλον τα μέγιστα, αλλά πρέπει να μετρήσεις τα συν και τα πλην πάρα πολύ προσεκτικά. Η δική μου θέση είναι γνωστή εξάλλου.

nikosssss

Active Member
Χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάτι απο τις συμβουλές σας, είδα κάποια θέματα απο διάφορα παιδία και παρατήρησα οτι αρκετοί κάνουν μμ καθαρά για πύκνωση χωρίς να έχουν τελείως φαλάκρα όπως ανέφερε ο FreeThinker. Δεν επιμένω οτι μπορεί να έχετε δίκιο αλλά με εξέπληξαν κάποια αποτελέσματα πύκνωσης σε κεφάλια που είχαν μαλλιά ήδη....Στο πρόβλημα το δικό μου, δε θα μπορούσα με κάποια ελάχιστα grafts, ίσως μια 1000αδα, να έχω την πύκνωση που θέλω χωρίς να χάσω φυσικά πολλά grafts απο δότρια.... Όπως επίσης και κάτι που δεν κατάλαβα είναι γιατί θα τραυματιστούν οι ηδη υπάρχουσες τρίχες μου απο την μμ??? Φυσικά σε περίπτωση που ο γιατρός είναι καλός και δεν είναι χασάπης. Αυτοί που κάνουν πύκνωση δεν κινδυνεύουν με το ίδιο πρόβλημα??

FreeThinker

Well-Known Member
αφετερου κινδυνευεις να τραυματισεις τα υπολοιπα τριχοθυλακια της περιοχης και να χασεις μαλλια αντι να βγαλεις!

Σου ειπα οτι κινδυνευεις να τραυματισεις. Οποιο θεμα κι αν ειδες, κανεις δεν εχει την πυκνοτητα που εχεις εσυ. Η μεταμοσχευση ειναι μια ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ τριχων. Οταν η πυκνοτητα ειναι μεγαλη, τοτε η εμφυτευση ειναι πολυ ευκολο να επηρεασει γειτονικα τριχοθυλακια. Μια λαθος τοποθετηση του θυλακα μπορει να επηρεασει το κυκλοφορικο σε σημεια του κεφαλιου σου,επηρεαζοντας υγιεις τριχες ετσι.

Γιατι σου φαινεται τοσο περιεργο? Αμα θες να ρισκαρεις να το κανεις για ενα ανυπαρκτο προβλημα καν'το.

κάποια ελάχιστα grafts, ίσως μια 1000αδα

Τι χιλιαδα ρε αρχηγε εισαι τρελος? Με 3000 grafts καλυπτεις εντελως καραφλη ζωνη.

Τελευταία επεξεργασία:
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα