ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ - ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

witcher

Well-Known Member
Αγαπητέ Θοδωρή. Κάνεις ένα λάθος. Βάζεις το budget σαν προυπόθεση για να λύσεις ένα πρόβλημα που δεν είναι οικονομικό. Αποψή μου είναι καταρχήν να εξετάσεις τι ακριβώς χρειάζεσαι για το κεφάλι σου για να πάρεις ένα αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί (graft, φινα, κλπ). Μετά έχοντας αυτό σαν δεδομένο να εξετάσεις ποιός γιατρός μπορεί με αξιοπιστία να εφαρμόσει αυτό το πλάνο. Αν βρεις γιατρό για τον οποίο πειστείς, όχι με οικονομικά κριτήρια, αλλά με ιατρικά ότι μπορεί να σου δώσει αυτό που χρειάζεσαι μετά διαπραγματεύσου τις τιμές. Κάνε το ίδιο για όσους περισσότερους γιατρούς μπορείς και μετά δες ποιός είναι αυτός που ταιρειάζει στο budget που έχεις. Αν δεν ταιρείαζει κανείς τότε ή δεν κάνεις τίποτα ή κοιτάς να αυξήσεις το budget. To ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να αρχίσεις τις "εκτώσεις" στον τρόπο που κρίνεις έναν ιατρό επειδή βολεύει η τιμή του και σε φτάνει για το budget που έχεις. Αυτή είναι η σίγουρη συνταγή της αποτυχίας στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.
CVIAL, εσύ πόσα grafts λες ότι χρειάζεται; Νομίζω θέλει 3000+ για καλή πυκνότητα. Θα του πρότεινες αναγκαστικά φίνα για να μπει για επέμβαση; Την δότρία πως την βλεπεις; αν και από φωτογραφίες, δεν μπορούμε να κρίνουμε και να είμαστε σίγουροι, θέλει εξέταση από κοντά από κάποιον ειδικό σε αυτό το θέμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

witcher

Well-Known Member
Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα φίνα σε σοβαρή δόση (όχι low) και να επανεξαταστεί μετά από 6 μήνες.
Και εγώ αυτό πιστεύω ότι θέλει φινα 1 mg αρχικά. Την φίνα την προτείνεις για να δυναμώσει η δότρια κυρίως και να την επανεξετάσει σε 6 μήνες, έτσι δεν είναι ;
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η δοτρία του φαίνεται αδύναμη αλλά και οι φώτο που έχει ποστάρει είναι κακές. Οι πρώτες που είναι φωτεινές είναι σαν γραμματόσημο, οι άλλες είναι πολύ σκοτεινές.
 

teoyoung

Active Member
Αγαπητέ Θοδωρή. Κάνεις ένα λάθος. Βάζεις το budget σαν προυπόθεση για να λύσεις ένα πρόβλημα που δεν είναι οικονομικό. Αποψή μου είναι καταρχήν να εξετάσεις τι ακριβώς χρειάζεσαι για το κεφάλι σου για να πάρεις ένα αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί (graft, φινα, κλπ). Μετά έχοντας αυτό σαν δεδομένο να εξετάσεις ποιός γιατρός μπορεί με αξιοπιστία να εφαρμόσει αυτό το πλάνο. Αν βρεις γιατρό για τον οποίο πειστείς, όχι με οικονομικά κριτήρια, αλλά με ιατρικά ότι μπορεί να σου δώσει αυτό που χρειάζεσαι μετά διαπραγματεύσου τις τιμές. Κάνε το ίδιο για όσους περισσότερους γιατρούς μπορείς και μετά δες ποιος είναι αυτός που ταιριάζει στο budget που έχεις. Αν δεν ταιρίαζει κανείς τότε ή δεν κάνεις τίποτα ή κοιτάς να αυξήσεις το budget. To ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να αρχίσεις τις "εκπτώσεις" στον τρόπο που κρίνεις έναν ιατρό επειδή βολεύει η τιμή του και σε φτάνει για το budget που έχεις. Αυτή είναι η σίγουρη συνταγή της αποτυχίας στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Συμφωνώ αλλά δεν ξέρω πως να πιάσω το θέμα. Εαν βρω όντως τον καλύτερο ιατρό και μου δημιουργήσει εμπιστοσύνη κ είναι άριστος στην δουλεία του αλλά το ποσό είναι μεγάλο και δεν μπορώ να το καλύψω, τι να κάνω ; Να πάω Τουρκία μπας και βρώ στα λεφτά μου τον καλό ιατρό ;
Ερωτώ τον εαυτό μου εαν είναι η λύση είναι ακριβή, για μένα, τότε α) κάνω την μ.μ β) αφήνω την κατάσταση όπως είναι γ) κάνω μόνο μπροστά στους κροτάφους μεταμόσχευση και φτιάχνω hairline και άντε λίγο πύκνωση μπροστά (δηλαδή ημίμετρα);
Θα κινηθώ όπως λές αλλά πως θα μάθω ποιό είναι το μέσο όρο χρημάτων που πρέπει να πληρώσω για την περίπτωση μου;
Εαν κάποιος μου έλεγε ότι για να έχω μια καλύτερη εικόνα, όχι άριστη ότι πρέπει να πληρώσω 5000, δεν θα ασχολιόμουν καθόλου.
Αλλά εδώ τα πράγματα είναι πολύ μα πολύ περίεργα. Η μια κλινική 8800 ή άλλη κλινική 5500 ή άλλη κλινική 2500-3000 ή άλλη κλινική λέει τιμές Τουρκίας (δεν έχω πάει ακόμη) κ πληρωμή και σε άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα.
Εάν πάς σε ιδιωτικές κλινικές σου λένε π.χ Laser προστατεκτομή πάνω κάτω το ίδιο ποσό.
Τουλάχιστον ας μου έλεγε κάποιος που να ήξερε ότι οι Α,Β,Γ,Δ κάνουν άριστη δουλειά αλλά πρέπει να πληρώσεις 4000-5000.
Τότε κι εγώ δεν θα πήγαινα να τους επισκεφθώ και να χαλάω τον χρόνο τους και το δικό μου χρόνο και θα έπαιρνα απόφαση να συνεχίσω όπως είμαι.
Δεν θα έπρεπε να υπήρχε ο ενδεικτικός κατάλογος ; Έστω ένας κανόνας. Μπορώ να λέω κ βλακείες βέβαια επειδή αισθητικές επεμβάσεις είναι σε ελεύθερη αγορά.
Πάντως θα συνεχίσω το ψάξιμο, εφαρμόζοντας αυτά που προτείνεις επειδή έτσι πρέπει να πάρω αποφάσεις.
 

teoyoung

Active Member
Ξανανεβάζω τις αρχικές φωτογραφίες με την κανονική ανάλυση για να βοηθήσω καλύτερα την εκτίμηση σας.Σας ευχαριστώ πολύ που ασχολείστε και με συμβουλεύετε.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210528_192256.jpg
    IMG_20210528_192256.jpg
    2 MB · Προβολές: 112
  • IMG_20210528_192301.jpg
    IMG_20210528_192301.jpg
    1.4 MB · Προβολές: 96
  • IMG_20210528_192308.jpg
    IMG_20210528_192308.jpg
    1.4 MB · Προβολές: 86
  • IMG_20210528_192318.jpg
    IMG_20210528_192318.jpg
    1.7 MB · Προβολές: 98

Mak39

Member
Η επιλογή μεταμόσχευσης πρεπει να γίνεται με ιατρικά κριτήρια. Ανάλογα τον γιατρό που θα επιλέξεις θα μειώσεις ή θα αυξήσεις το ρίσκο επιτυχίας. Το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο και θα το χαίρεσαι καθημερινά. Η συμβουλή μου είναι να μη βιαστείς. Διάβασε ενημερώσου και έπειτα πάρε την απόφαση σου.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πανοραμική είναι αυτή που φαίνεται το πάνω μέρος του κεφαλιού σου. Στο φως ημέρας έξω στο μπαλκόνι είναι μια χαρά.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

teoyoung

Active Member
Δεν ήξερα τι σημαίνει ακριβώς DUPA , μέχρι που διάβασα αυτό και κοκκάλωσα στον καναπέ...Πάει λέω...τσάμπα ο ενθουσιασμός για μ.μ

"..Δυστυχώς , οι ασθενείς DUPA δεν είναι καλοί υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών . Τα μαλλιά του δότη πρέπει να λαμβάνονται από άλλα μέρη του κεφαλιού , και οι περισσότεροι ασθενείς DUPA δεν έχουν την ποιότητα των μαλλιών οπουδήποτε στο κεφάλι τους . Επιπλέον, επειδή η τρίχα είναι τόσο λεπτό , η ουλή για τη μεταμόσχευση φαίνεται εύκολα . Ασθενείς με DUPA θα χάσει τελικά όλα του τα μαλλιά τους..."
 

bobby

Well-Known Member
Φίλε καλησπέρα, ειδικός δεν είμαι αλλά η δότρια μου έχει πολύ καλύτερη εικονα από την δικιά σου και μου είπαν ότι πιθανώς έχω dupa για αυτό και ξεκίνησα φιναστερίδη εδώ και 5 μήνες και βλέπω βελτίωση. Είμαι 49. Νομίζω αν θες ΜΜ πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσεις φίνα.....
 

teoyoung

Active Member
Ανεβάζω πανοραμικές. Έχω ή δεν έχω dupa; Ο Ιατρός όμως δεν μου ανέφερε τέτοιο ενδεχόμενο.
 

Συνημμένα

  • 20210531_081135.jpg
    20210531_081135.jpg
    2.7 MB · Προβολές: 90
  • 20210531_081137.jpg
    20210531_081137.jpg
    2.4 MB · Προβολές: 83
  • 20210531_081146.jpg
    20210531_081146.jpg
    2.5 MB · Προβολές: 89
  • 20210531_081154.jpg
    20210531_081154.jpg
    1.7 MB · Προβολές: 73

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Έχεις σίγουρα διάχυτη αραίωση στην λήπτρια που είναι μια ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει DUPA. Επίσης σίγουρα έχεις χαμηλή πυκνότητα στην δότρια (φαίνεται από τις φώτο) που είναι μεν μια ένδειξη για DUPA αλλά δεν είναι σίγουρο. Έχεις επίσης retro, αν παρατηρήσεις πάνω από τον σβέρκο έχεις αραίωση. Μπορεί απλά να έχεις χαμηλή πυκνότητα αλλά να είναι υγιής η δότρια. Για να καταλάβεις αν έχεις DUPA πρέπει να γίνει μικροσκοπική ανάλυση της υγείας των τριχοθυλακίων στην δότρια. Από φώτο δεν είναι σαφές.
 

teoyoung

Active Member
Φίλε καλησπέρα, ειδικός δεν είμαι αλλά η δότρια μου έχει πολύ καλύτερη εικονα από την δικιά σου και μου είπαν ότι πιθανώς έχω dupa για αυτό και ξεκίνησα φιναστερίδη εδώ και 5 μήνες και βλέπω βελτίωση. Είμαι 49. Νομίζω αν θες ΜΜ πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσεις φίνα.....

Σε ευχαριστώ. Θα δώ άλλους 2-3 ιατρούς για επιβεβαίωση. Εάν όμως πράγματι έχω dupa, τότε δεν θα μπω σε θεραπεία με φιναστερίδη.
Δεν θα προχωρήσω την μ.μ
 

teoyoung

Active Member
Έχεις σίγουρα διάχυτη αραίωση στην λήπτρια που είναι μια ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει DUPA. Επίσης σίγουρα έχεις χαμηλή πυκνότητα στην δότρια (φαίνεται από τις φώτο) που είναι μεν μια ένδειξη για DUPA αλλά δεν είναι σίγουρο. Μπορεί απλά να έχεις χαμηλή πυκνότητα αλλά να είναι υγιής η δότρια. Για να καταλάβεις αν έχεις DUPA πρέπει να γίνει μικροσκοπική ανάλυση της υγείας των τριχοθυλακίων στην δότρια. Από φώτο δεν είναι σαφές.

Ποιός θα μου το πεί ; Οι ιατροί που θα μου πουν για μεταμόσχευση ή οι άλλοι ιατροί που είναι απλώς δερματολόγοι κ δεν έχουν κανένα συμφέρον ;
Πάντως ο Ιατρός πιο πάνω, στο σχόλιο του αναφέρει ότι είναι καλή η δότρια μου κ δεν υπάρχει πρόβλημα.
"... Για να μην πλανωνται οι όσοι εδω μεσα ...βγαζουν διαγνωσεις, πεσ τους τι χρησιμοποιεις και δειχνει το μαλλι σου αλλου πυκνο και αλλού αραιο/λευκο ενω δε υπάρχει πρόβλημα κανενα..."
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Κάνε ένα τριχόγραμμα σε έναν δερματολόγο που είναι εξοικειωμένος με τέτοιες μετρήσεις για να έχεις αντικειμενική και γραπτή ανάλυση. Η δικιά μου άποψη από αυτές τις φώτο είναι ότι έχεις θέμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

oreo

Well-Known Member
Ας πει κάποιος στον άνθρωπο 2-3ς επιλογές που μπορεί να κάνει ένα τριχόγραμμα και να πάρει τις απαντήσεις του. (private message)
Δεν είναι κρίμα να βασανίζεται ?
Teoyoung αν ήξερα φίλε θα σου είχα προτείνει ήδη.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα