Για ποιο χρέος να λογοδοτήσει η κύβέρνηση και σε ποιους vag ? Σου διέφυγε το ακαταδίωκτο μάλλον. Να έχουμε κάνει το εμβόλιο για να κρίνουμε ? Φαντάζομαι οτι η κριτική ικανότητα και σκέψη βασίζεται στην εμπειρία, την μόρφωση και ένα άλλο συνοθύλευμα χαρακτηριστικών και καταστάσεων. Μην βάζετε ταμπέλες σε ανθρώπους αυτό είναι το ύστατο λάθος. Αλοίμονο αν απο το εμβολιασμό κριθούν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Όσες δόσεις και να κάνει κάποιος, δεν γίνεται εξυπνότερος, ομορφότερος, ψηλότερος. Όσες δόσεις και να κάνει κάποιος δεν γίνεται καλύτερος γονιός, δοτικότερος στον συνάνθρωπο, ευγενικός κτλ κτλ . Έξυπνος είσαι βλέπεις που το πάω.
Αλοίμονο αν δεν κρίνουμε γιατί το πράγμα είναι πολύ πέρα πλέον απο το - απλά έχω κάνει το εμβόλιο-. Γιατί δεν είδα ούτε τέλεια να ήταν τα πράγματα πριν την πανδημία, ούτε τέλεια θα γίνουν μετά το πέρας της που θα κληθούμε να πληρώσουμε τα έξοδα του "τραπεζώματος".
Ποιοι προστατευονται απο το ακαταδιωκτο? Αληθεια ρωταω γιατι για μενα, κυβερνηση, καναλια, ειδησεις και ολα τα γυρω γυρω δεν εχουν καμια αξια. Τα θεωρω ασχετα-ακυρα και ακολουθω τα ιατρικα δεδομενα. Οποτε δεν ξερω.
Οσον αφορα την κριτικη. Φιλε oreo, θα σου μιλησω ειλικρινα. Οχι δεν εχεις τετοιο δικαιωμα(η να το πω διαφορετικα δεν εχει αξια, γιατι δικαιωμα εχεις να πεις οτι θελεις) για το συγκεκριμενο ζητημα. Εχεις δικαιωμα να ασκησεις κριτικη σε καποιον για το αν ειναι καλος γονιος και για οποιοδηποτε αλλο ανθρωπινο ποιοτικο χαρακτηριστικο οπως λες. Αυτα ειναι ομως ασχετα με την κουβεντα. Για αυτο και προφανως δεν εγραψα οτι κρινεσαι ως ανθρωπος συνολικα (ποιος ειμαι εγω για να σε κρινω, μπορει να ειμαι και μικρος μπροστα σου). Μιλησα πολυ συγκεκριμενα για την συγκεκριμενη κατασταση.
''Απεναντι στην υγεια το ιδιο χρεος που εχει η κυβερνηση και θα λογοδοτησει, το ιδιο ακριβως χρεος εχει και ενας ενας απο εμας ξεχωριστα.''
Κριτικη στην κυβερνηση, που αφορα αυτη τη παγκοσμια προσπαθεια, απο πολιτες που ειναι αμετοχοι ή αποτελουν αγκαθι αυτης της προσπαθειας, ειναι ακυρη.
Κατα την προσωπικη μου αποψη οπως ειπα.
Μην υψώνεις το λάβαρο της επίστήμης και δεν κρατάς πισινή, αυτή είναι η ουσία. Εσύ και εγώ τελευταίοι θα πάρουμε την πληροφορία. Δεν ζούμε δυστυχώς στον κήπο των Εσπερίδων.
Η πισινη που κρατας δεν εχει λογικη. Βασιζεται σε περιπτωσιολογια και εξαιρεσεις. Και κυριως αφορα εξαιρεσεις μιας λιγοτερο ωριμης επιστημονικης μεθοδου, λιγοτερο σμιλευμενης αν θες.
Ειμαστε πιθανοτητες οπως εχω ξαναπει. Δεν υπαρχει πουθενα στην ζωη το τελειο σεναριο που ψαχνεις, μονο το λιγο, πολυ, ή συντριπτικα λιγοτερο κακο.
Η πεφτεις στον γκρεμο και παιρνεις και τον συναθρωπο μαζι σου και αν σωθηκατε σωθηκατε (μπορει μια στις 1000 να πεσεις πανω σε κανα δεντρο ξερω γω) ή εχεις το προσωπικο σου αλεξιπτωτο, τον κρατας, πεφτετε μαζι και οτι γινει. Οσο σας κρατησει. Πολυ πιθανο θα την βγαλετε καθαρη.
Εισαι υπευθυνος για το τι θα επιλεξεις απο τα 2. Με την σταση σου (οποια ειναι αυτη) παιρνεις θεση απεναντι μου, απεναντι σε ολους.
Ειναι πολυ τιμιο να πει καποιος, ''απλα φοβαμαι'', ''δεν εχει λογικη ρε παιδια αλλα φοβαμαι'' (ειναι ανθρωπινο και απο εμενα εχει respect, ειναι τιμιο γιατι βαζει τον υποτιθεμενο κινδυνο στην θεση του, στην ανθρωπινη μη ρεαλιστικη φοβια)
Απο την αλλη δεν ειναι τιμιο το να δινει αγωνα για να προσφερει μια αποψη, μια πλευρα, που δεν βασιζεται σε τιποτα και να οδηγει στον θανατο χιλιαδες ανθρωπους. Βαζοντας το λιθαρακι του καθημερινα για καθε παππου που φοβαται και αντλει αυτον τον φοβο απο την περιρρεουσα ατμοσφαιρα που τουβλο τουβλο χτιζεται καθημερινα απο αυτους που δεν θελουν να εμβολιαστουν (οι οποιοι θελουν πρωτιστως μεσω την εκφρασης της αποψης τους να πεισουν τους εαυτους τους οτι εκαναν καλα, γιατι ακριβως δεν ειναι και πολυ σιγουροι).
Δεν υπάρχουν συνομωσίες για τον Τσιόδρα, θεοποιήθηκε εν αρχή , εργαλειοποιήθηκε κατα το δοκούν και όταν δεν ήταν πλέον χρήσιμος και αποδεκτός απο την μάζα, παραγκωνίστηκε. Βρέθηκαν άλλα παπαγαλάκια. Είναι τυχαίο που αποστασιοποιείται η κυβέρνηση απο την έρευνα και η αντιπολίτευση την έκανε σημαία? Η μήπως αυτή η έρευνα δίνει την λύση? Το αυτονόητο λέει οτι απαξ και χρειαστείς ΜΕΘ εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος την έκατσες...
Μα να τη η συνομωσια, εφτιαξες καλυτερη. Το ειπα οτι δεν ειμαι καλος.
Καποια στιγμη θα πρεπει να καταλαβουμε και να αποδεχτουμε οτι δεν ξερουμε. Aν καποιος ξερει κατι, αυτη ειναι η επιστημη. Μακραν απο τον δευτερο. Υψωνω το λαβαρο συνειδητα.
ΥΓ. Το λεω απο τωρα γιατι δεν θα μπρω να το πω μετα χαχα, ακομα και αν μια στο εκατομμυριο η τριτη δοση με τεζαρει δεν θα αλλαζα ουτε ''και'' απο τα παραπανω.