Ενωμένοι απέναντι στους τσαρλατάνους! (βίντεο)

Tarnished

Active Member
Σωστά επιχειρήματα στη βάση τους, αλλά ολίγον τι ανούσιο να συζητάμε για άλλους συνεχώς και το πόσες κλινικές έχουν ή τι κάνουν σε σύγκριση φυσικά με εμάς. Προτιμώ να ακούω να μιλάς για τον τομέα σου, τη δουλειά σου και την επιστήμη σου, όποιος και αν είσαι, ό,τι και αν κάνεις. Μπορούν, άλλωστε, να βγουν οι 'τσαρλατάνοι' και να πουν τα δικά τους (ο λόγος του ενός ενάντια στον άλλον), ο ασθενής/πελάτης δεν φταίει σε τίποτα, το μόνο που θέλει είναι το καλό για τον εαυτό του.

MG86

Active Member
Το ειδα σήμερα το πρωί, πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο.

Δεν μπορώ, όμως, να μη σχολιάσω κάτι.

Ο Δρ. Αναστασάκης, στην κλινική του οποίου εκανα την μεταμόσχευσή μου, μιλά συνεχώς για την αξία του βίντεο, σε σχεση με την τεκμηρίωση ενος αποτελέσματος. Μάλιστα, πριν το εξώδικο, οταν μπορούσε κάποιος να δει εδω τα επίσημα αποτελέσματα της κλινικής του, καθε αναρτηση ειχε τον τίτλο "μόνο το βιντεο μετραει", και υστερα "περίπτωση ταδε". Συμφωνώ απολύτως, και ηταν και ο βασικός λογος που τον επέλεξα.

Ο Δρ. Βεκρής, ομως, δεν εχει βιντεο "πριν-μετά". Έψαξα και στην σελίδα της κλινικής του, και στα social media του. Μονο φωτογραφίες και όχι υψηλής αναλύσεως ή απο πολλές γωνίες. Στο Instagram πέτυχα ενα, η αληθεια ειναι, αλλα το 99,99% των περιστατικών που δημοσιεύει ειναι μονο με φωτογραφίες (δεν ξερω αν επι τόπου, αν τον επισκεφθείς, σου δείχνει βιντεο η καλύτερες φωτογραφιες, οποτε κρατώ μια επιφύλαξη).

Γιαυτό και σε κάποιο σημείο, ο ίδιος ο Αναστασάκης, ενω μιλά για την ανάγκη ο υποψήφιος για μεταμοσχευση να ζητησει να δει αποτελεσματα, αποφεύγει να αναφερθεί με την συνήθη του ένταση στην αξία του βιντεο.

Αυτο συνιστά ανακολουθία (με την προαναφερθείσα επιφύλαξη), και σε κάποιον που εχει δει εκατοντάδες βιντεο του (όπως εγω), κανει "μπαμ".

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ σαν πρώτη τοποθέτηση θεωρώ την όλη συζήτηση με αφορμή τον θάνατο του Μαζωνάκη υποκριτική και πρόσχημα να ευλογήσουμε τα γένια μας, o ένας του άλλου, θαβοντάς κάποιους που τους φωτογραφίζουν μεν, αλλά δεν τους κατονομάζουν. Εδώ όμως στο φόρουμ ξερουμε την ιστορία και των δύο, από τα παλιά τα χρόνια. Επίσης το βίντεο είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά ως προς την σημειολογία αφού όλοι ξέρουμε ότι οι κίνδυνοι κατά την μμ για σοβαρή επιπλοκή που θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς είναι παρά πολύ μικρή έως ασήμαντη, τουλάχιστον στην Ελλάδα (το είπε ευτυχώς κάποια στιγμή και ο Αναστασάκης), δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ περιστατικό θανάτου μετά από δεκάδες χιλιάδες επεμβάσεις. Γιατί λοιπόν φοβίζουν τόσο πολύ τον κόσμο; Το βίντεο είναι περισσότερο πρόσχημα για να επιτεθούν στον ανταγωνισμό. Προφανώς υπάρχει μεγάλος και μαλλον έχουν πέσει οι δουλειές, οπότε ευκαιρία για διαφημιση. Δεν λέω ότι έχουν άδικο, σαφώς και πρέπει να αποφεύγονται οι τσαρλατάνοι, απλά είναι υπερβολική η σύγκριση με την περίπτωση Μαζωνάκη και η αφορμή για το βίντεο μάλλον αδόκιμη.

Αφήνουν επίσης να εννοηθεί ότι σε μας χειρουργούν γιατροί. Ξεχνάμε όμως ότι στην advanced σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών μελών που παρουσίασαν τις επεμβάσεις τους πριν 8-9 χρόνια (υπάρχουν στο φόρουμ), τα χειρουργεία τα έκαναν νοσηλευτριες. Αυτό δεν θα έπρεπε να αναφερθεί σαν αυτοκριτική; Σοφέ δάσκαλε που εδίδασκες και νόμο δεν εκράτεις; Επίσης στην κλινική του Αναστασάκη την εξαγωγή (τις οπες δηλαδή στην δότρια) ποίος/α τις κάνει; Ποια είναι η εμπλοκή του γιατρού; Εγώ δεν ξέρω. Ρωτάω. Σε σένα @MG86 ποιός τις έκανε;

Στη ροή της συζήτησης θα πω και άλλα.

Τελευταία επεξεργασία:

MG86

Active Member
Επίσης στην κλινική του Αναστασάκη την εξαγωγή (τις οπες δηλαδή στην δότρια) ποίος/α τις κάνει; Ποια είναι η εμπλοκή του γιατρού; Εγώ δεν ξέρω. Ρωτάω. Σε σένα @MG86 ποιός τις έκανε;

Στη ροή της συζήτησης θα πω και άλλα.

Το έχω γράψει ήδη στην παρουσίασή μου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Tetrakis, ο γιατρός σε εμένα έκανε τις υποδοχές. Εξαγωγή και τοποθέτηση έγιναν από τις συνεργάτιδές του.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτό αγαπητέ @MG86 γιατί δεν το αναφέρουν; Γιατί δεν λένε, κύριοι και κυρίες έχουμε την ευθύνη της επέμβασης ναι μεν, αλλά μέρος αυτής γίνεται από μη ιατρούς, αλλά μην ανησυχείτε δεν υπάρχει ρίσκο παρόλο που δεν είναι γιατροί. Τους έχουμε εκπαιδεύσει κατάλληλα. Εμείς είμαστε κάπου παραδίπλα, αν κάτι συμβεί θα μας φωνάξουν.

Γιατί μάλλον εκεί κάπου καταρρεέι το αφήγημα περί αυστηρής ιατρικής πράξης που πρέπει να γίνει μόνο από ιατρους (δεν λέγεται αλλά αφήνεται να εννοηθεί στον κόσμο σε αντίθεση με τους άλλους τους τσαρλατάνους), αλλιώς πρέπει να φοβάστε ότι κάτι θα σας συμβεί. Δεν πουλάει στο κοινό, χαλάει το image.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνουν την εξαγωγή οι νοσηλεύτριες από την στιγμή που είναι κατάλληλα εκπαιδευμένες απλά δεν αντέχω να ακούω και όλη αυτή την υποκρισία.

Τελευταία επεξεργασία:

Tarnished

Active Member
Κάποια στιγμή αναφέρει νομίζω ο γιατρός Βεκρής πως "πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή εκεί" ή κάπως έτσι, το οποίο προφανώς μεταφράζεται όπως θέλει ο καθένας σχετικά με την παρουσία του γιατρού είτε στο κτίριο είτε στο χειρουργείο.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Υποτίθεται ότι δέρμα τρυπάει μόνο ο γιατρός. Αυτή είναι η διάκριση by the book. Οι νοσηλεύτριες είναι για βοηθητικές δουλειές, ακόμα και το placement γίνεται σε προυπάρχουσες τρύπες.

Η αναλογία (δεν μου αρέσει καθόλου αλλά ακολουθώ τη λογική τους) είναι ότι κάνεις bypass με νοσηλευτριες και ο καρδιοχειρούργος είναι στο κτίριο.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα