Απ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ τα αποτελέσματα των θεραπειών !!!
tropheus είπε:
[quote author=SE-freak link=topic=1153.msg19786#msg19786 date=1257152786]
[quote author=tropheus link=topic=1153.msg19462#msg19462 date=1256301229]
geofish : Το original γράφημα (γιατί αυτό που παρουσιάζω είναι τροποποιημένο και αποτελεί προσωπική εκτίμηση) είναι δουλειά παλαιού πολύ έμπειρου Αμερικάνου χρήστη.
xka : Τα μαλλιά που θα χάναμε αν δεν κάναμε καμία θεραπεία, με τα φάρμακα που διαθέτουμε μέχρι τώρα, μπορούμε να τα διατηρήσουμε για περισσότερο χρόνο πάνω στο κεφάλι μας αλλά τα περισσότερα σε βάθος χρόνου τελικά θα τα χάσουμε :'(
George3V : Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα σου !
Το γράφημα είναι δουλειά έλληνα χρήστη
Αυτό που παρέθεσες είναι τροποποιημένο και σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που θεωρώ οτι απέχει απο την πραγματικότητα αρκετά. Τα haircounts σε 5 χρονια δεν ειναι τόσο κοντά στο baseline σε κάποιον που είδε τα αποτελέσματα που παρουσιάζεις στην αρχή του timeline και διατήρησε σταθερή την αγωγή του. Παραθέτω και το original γραφημα το οποιο με τη σειρά του βασίστηκε σε προηγούμενη έκδοση που είχε γίνει μετά απο συζήτηση παλαιών μελών του hairlosstalk.com.
Τα επιχειρήματα σου παρόλα αυτά έχουν βάση, μόνη μου ένσταση το πρώτο σχετικά με την testo, μια και η διιυδροτεστοστερόνη είναι αυτή που δεσμεύεται στους υποδοχείς των θυλάκων και παιζει τελικά ρόλο στην σταδιακή μειωση του όγκου του θύλακα. Να σημειώσω οτι το αρχικό διάγραμμα που παρέθεσα είχε γίνει μετά απο αντιπαράθεση μετρήσεων πραγματικών μελετών. Είναι σχετικό όσο αφορά τα απόλυτα μεγέθη, αλλά καθόλου σχετικό όσο αφορά τις μεταξύ σχέσεις των επι μέρους γραφημάτων.
[/quote]
- Το γράφημα με την αρχική του μορφή το έχω ανεβάσει σε τουλάχιστον άλλα 3 topic. Η πρώτη φορά ήταν πριν κανένα χρόνο... Προέρχεται από εδώ
http://www.hairloss-reversible.com/ από τον τύπο που διαχειρίζεται το site...
Μάλιστα το έχει κατεβάσει από το site γιατί πιθανώς δεν το πιστεύει πλέον.
- Φυσικά και η testo "παιζει τελικά ρόλο στην σταδιακή μειωση του όγκου του θύλακα"... (αν το ψάξεις εύκολα θα βρεις σχετικές έρευνες).
- Χρόνια τώρα αναζητώ να βρω έστω και 1 άτομο που μετά από 5 χρόνια αγωγής διατήρησε τα αποτελέσματα των πρώτων 1-2 χρόνων...
Φιλικά...
[/quote]
Δεν προέρχεται απο τον τύπο που διαχειρίζεται το site, το γράφημα το είχα κάνει εγώ (ως Anagen για το site του Tom Hagerty) και είναι δεύτερη έκδοση ενός γραφήματος που είχε γίνει απο εμπειρους χρήστες του HLT. (Βryan,Tynan και άλλοι).
H επίδραση της τεστοστερόνης (σε αντιδιαστολή με αυτή του DHT) είναι σαφώς μικρότερη (για να μην πω αμελητέα). Γνώμη μου είναι οτι πολύ σημαντικότερο ρόλο παίζουν τα εναπομείναντα επίπεδα διυδροτεστοστερόνης παρά την αγωγή καθώς και η διυδροτεστοστερόνη που δημιουργείται τοπικά κοντά στο θύλακα, η ολοένα αυξανόμενη ευαισθησία των ανδρογονικών υποδοχέων στους θύλακες καθώς και η ίδια η γήρανση των θυλάκων που προκύπτει φυσικά με το χρόνο. Θα με ενδιέφερε να δω αντιστοιχες έρευνες με αυτές που αναφέρεις, αν έχεις links ή βιβλιογραφία θα μου ήταν πολύ χρήσιμα και αυτό το λεω με ειλικρίνεια και όχι για να αμφισβητήσω ή να προκαλέσω.
Όσο για το αν συναντάς άτομα που διατηρούν τα αρχικά αποτελέσματα, πού περίμενες να τα βρεις; σε hairloss forum; Κατα κανόνα οι άνθρωποι που επιστρέφουν για να δώσουν feedback online είναι άνθρωποι που δεν έλυσαν το προβλημα τους. Νομίζω πως πρώτο ρόλο πρέπει να παίζουν τα ερευνητικά δεδομένα και όχι προσωπικές εντυπώσεις. Αν έκρινα και γω απο την προσωπική μου εμπειρία θα έλεγα οτι φυσικά και διατηρούνται τα αποτελέσματα των πρώτων χρόνων (έκλεισα 4 και ακόμα βλέπω βελτίωση). Δεν νομίζω όμως οτι κάτι τέτοιο θα ήταν γόνιμο.
Φιλικά
SE