Απ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ τα αποτελέσματα των θεραπειών !!!
Η απάντηση στο ερώτημα αν τα αποτελέσματα των θεραπειών ειναι μόνιμα ειναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί γιατι ειναι πολυπαραγοντικό θέμα. Έχει σαφέστατα να κάνει με τα 4 πράγματα που ανέφερε στην πρώτη σελίδα αυτού του ποστ ο Τροφέας, όμως υπάρχουν και άλλοι ποιοτικοί παράγοντες όπως:
Βαθμός επιθετικότητας τριχόπτωσης
Κλίμακα nw που ειναι προγραμματισμένος ο ασθενής να πάει
Διατροφή - προσωπική υγεία - άγχος
Συνέπεια - προσήλωση στην εφαρμογή της θεραπείας
Πειραματισμοί
Εποχικότητα τριχόπτωσης και περιοδικότητα στην ζωή μας
Ασθένειες που μπορεί να συμβούν και αρνητικές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση τους
Χρήση αναβολικών
Σε όλες τις περιπτώσεις, η αποτελεσματικότητα ειναι dose dependent όπως σωστά είπε ο καπα, και έχω την αίσθηση πως σε άτομα με μέτρια προς μεγάλη επιθετικότητα, ηλικίας 30 και άνω και με χρόνια χρήση φαρμάκων, σίγουρα η θεραπεία χάνει την δραστικότητα της. Οι κρόταφοι φεύγουν πρώτοι και δεν τους κρατάει τίποτα, μόνο το crown κρατάει. Επιβράδυνση ωστόσο υπάρχει. Περνόντας τα χρόνια, η αύξηση δόσεων φίνας ή ντούτας ενδέχεται να δίνει ίδια αποτελέσματα όπως 5 χρόνια πριν, κάνοντας έτσι ενα balance out. Απο προσωπική μου εμπειρία όμως θα σας πω πως η φίνα δουλεύει και κρατάει τα μαλλιά μου 7 χρόνια τώρα, ωστόσο στην Hairline δεν δίνει σταθερότητα αλλά επιβραδυμένη αραίωση. Ίσως ο πειραματισμός με 1/3 προσκάρ να μου δώσει ακόμη μεγαλύτερο φρένο, όμως μετά το πάθημα με τις μεγάλες δόσεις μένω στο 1/4 για την ώρα.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ.... οι θεραπείες δεν έχουν μόνιμα αποτελέσματα, εαν όμως το σχήμα ειναι σταθερό, η εφαρμογή ευλαυική και οι δόσεις αυξανόμενες, η προσωρινή αυτή μονιμότητα παρατείνεται.