Γυναίκες, σχέσεις και τριχόπτωση

jimys

Member
πιστευω πως ειναι συναρτηση της ηλικιας η επιδραση της κλιμακας nw στην επιτυχια στις γυναικες..

στα 18-25 εχει μεγαλη βαρυτητα... 26 - 30 ετσι κ ετσι

στα 30 + που η γυναικα ψαχνει "συζυγο " και οχι γκομενο (να τον χαιρεται αλλα και να τον μοστραρει σε αλλους) παιζει ελαχιστο ρολο... ειναι αλλα τα κριτηρια των γυναικων μετα τα 30 .. (ξερετε ποιο ειναι το βασικο) .. ουκ ολιγα παραδειγματα θα δειτε στη καθημερινοτητα γυρω σας...

οποτε θεωρω πως μια επιτυχης αντιμετωπιση της ραφλας ως προς τη ψυχολογια μας ειναι να καθυστερησουμε το "αδειασμα" μεχρι τα 30-33 περιπου..
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
jimys είπε:
πιστευω πως ειναι συναρτηση της ηλικιας η επιδραση της κλιμακας nw στην επιτυχια στις γυναικες..

στα 18-25 εχει μεγαλη βαρυτητα... 26 - 30 ετσι κ ετσι

στα 30 + που η γυναικα ψαχνει "συζυγο " και οχι γκομενο (να τον χαιρεται αλλα και να τον μοστραρει σε αλλους) παιζει ελαχιστο ρολο... ειναι αλλα τα κριτηρια των γυναικων μετα τα 30 .. (ξερετε ποιο ειναι το βασικο) .. ουκ ολιγα παραδειγματα θα δειτε στη καθημερινοτητα γυρω σας...

οποτε θεωρω πως μια επιτυχης αντιμετωπιση της ραφλας ως προς τη ψυχολογια μας ειναι να καθυστερησουμε το "αδειασμα" μεχρι τα 30-33 περιπου..
den θα πω οτι εχεις αδικο αλλα ξεχνας κατι βασικο εσυ και πολύς κοσμος δυστυχως.. πρεπει να μαθουμε στην ζωη μας να κανουμε κατι η να μην το κανουμε απλα και μονο επειδη ειναι δικια μας αποφαση και ετσι θελουμε και να μην εξεταζουμε παντα τι αρεσει ,τι ειναι μοδα(ξουρα μαλλια) τι ψαχνουν οι γυναικες.. στα π@π@ρια μας τι ψαχνουν οι γυναικες,το θεμα ειναι τι θελεις εσυ,αλλιως δεν δειχνεις προσωπικοτητα ισχυρη αλλα οπυ φυσαει ο ανεμος.. :blush: και αδυναμος...
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Καμία αντίρρηση, με την διαφορά και την διαπίστωση ότι ζούμε σε μια κοινωνία που μετράει πολύ η επιφάνεια.
 

Joan87

Active Member
Εγώ από την άλλη για χρόνια ολόκληρα δεν έβγαινα από το σπίτι αν δεν έφτιαχνα το μαλλί. Κόλλημα. Και αν είχε υγρασία και χάλαγε (αφού το φυσικό μου ειναι σγουρό) γυρνούσα σπίτι. Ήμουν πολύ υπερβολική, το ξέρω, αλλά είχα θέμα με το μαλλί μου. Σκεφτείτε τι τραβάω τώρα που έχω χάσει τα μισά σχεδόν επάνω. Δεν βγαίνω παρά μόνο για να πάω στην δουλειά και αυτό αναγκαστικά. Η ψυχολογία μου έχει πιάσει πάτο...και για σχέση δεν το συζητώ καν. Οχι μόνο για σχέση αλλά για οποιαδήποτε επαφή με άλλους ανθρώπους. Σχέση έχω να κάνω από τον Αύγουστο.Οι φίλοι μου με έχουν χάσει από προσώπου γης και δεν πάω ούτε σπίτι τους για καφέ. Πόσο μάλλον το να βγω να πιω έναν καφέ έξω σαν άνθρωπος. Έχω κλειστεί στο σπίτι χωρίς να υπερβάλω καθολου σε αυτό που λέω. Πραγματικά δεν θέλω να με βλέπει άνθρωπος. Οχι μόνο άνθρωπος, αλλά ούτε ο ήλιος. Ούτε εγώ δεν τολμώ να με κοιτάξω στον καθρέφτη. Μόνο όταν φτιάχνω αναγκαστικά τα μαλλιά για να καλύψω το πρόβλημα (που δεν καλύπτεται) με κοιτάω...και όταν βάφομαι ώστε να τραβήξω τα βλέμματα άλλου και να μην πέσουν στα μαλλιά. Που αδύνατο να μην πέσει εκεί το βλέμμα, αλλά λέμε. Για μια γυναίκα, κακά τα ψέματα, είναι αποκρουστικό να έχει αραιά μαλλιά. Εγώ (επειδή είμαι και ξεροκέφαλη και γενικά κολλημένη) ξέρω ότι έχω ξοφλήσει. Αν δεν αποκατασταθούν τα μαλλιά μου, θα χάσω όλη μου την ζωή έτσι απλά. Δεν θα κάνω πάλι σχέση, ούτε φιλίες, ούτε τίποτα. Η ζώη θα περνάει και εγώ θα την κοιτάω από το παράθυρο. τρελαίνομαι που βλέπω ακόμα και άντρες με περισσότερο μαλλι από μένα. Σκέφτομαι την μεταμόσχευση και εύχομαι να μπορώ να κάνω (αν και λένε δύσκολα κανουν σε διάχυτη αραίωση) γιατί αλλιώς την έκατσα. Ειλικρινά. Και αυτό γιατί περούκα....ούτε για πλάκα δεν βάζω. Προτιμώ να μείνω έτσι από το να βάλω περούκα. Εκεί ειναι που θα πάθω και σοκ. Στην αρχή της θεραπείας μου έλεγαν ολοι οτι θα φτιάξει το μαλλι μου, άσχετα αν εγω δεν το πίστευα, αλλά από αυτά που άκουγα ηλπιζα. Τωρα όμως που εχω φτάσει το 5μηνο και βλεπω τα χάλια μου και ξερω οτι δεν πρέπει να περιμένω θαύματα και πως οταν μου έλεγαν οτι θα φτιάξει το μαλλι, ηταν απλά για να μου φτιάξουν την διάθεση.......ουτε λόγος για να βγω έξω! Έπεσα σε κατάθλιψη και ειλικρινά έχω να βγω εδώ και ένα μήνα...και θα συνεχίσω σε αυτό το βιολί. Το ξέρω. Σε ένα προηγούμενο σχόλιο, κάποιος γράφει "καλύτερα νεκρός, παρά καράφλος" και θα συμφωνήσω.
Για εσάς τους άντρες πάντως είναι αλλιώς.
Σχεδόν καμία κοπέλα δεν κοιτάζει τα μαλλιά εκτός πια και αν εισαι εντελώς καράφλος στα 20. Εκει μπορεί να το κοιτάξει. Εγώ ποτέ δεν κοίταζα τα μαλλιά του άλλου πάντως γιατί σε έναν άντρα πλεον θεωρείται φυσιολογικό και αναμενόμενο το να μείνει χωρίς μαλλιά. Δηλαδή ακόμα και αν έχετε μαλλιά Οταν σας γνωρίσουμε, ξέρουμε οτι πιθανότατα αύριο μεθαύριο να μην έχετε.
 

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Joan87 είπε:
Εγώ από την άλλη για χρόνια ολόκληρα δεν έβγαινα από το σπίτι αν δεν έφτιαχνα το μαλλί. Κόλλημα.

Άρχισε να βάζεις toppik και μετά θα δεις πιο άνετα τι θα κάνεις με την τριχόπτωση.
 

Joan87

Active Member
Δεν θέλω να βάλω τόπικ ρε συ. Φοβαμαι. Γιατί αν κάνω το λάθος να το αγοράσω, μετά δεν θα βγαίνει από το κεφαλι μου παρά μόνο οταν θα ειναι να λουστω. και πραγματικα δεν πιστεύω οτι ειναι καλό. Να κάνω κατι τέτοιο Άσε που κανείς δεν μπορεί να μου εγγυηθεί πόσο καλό ειναι να χρησιμοποιείται συχνά και αν αφήνει την τρίχα και το δέρμα να αναπνεύσει. Μην τα κάνω χειρότερα.........δεν με παίρνει!!
Γυναίκα δεν εισαι;;;
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
joan, δεν θέλω να σου κάνω φιλοσοφικό κήρυγμα, αλλά μπορώ να στο υπογράψω πως αν συνεχίσεις με αυτό το σκεπτικό, δεν πρόκειται να δεις τίποτα θετικό στα μαλλιά σου και σπαταλάς τις όποιες πιθανότητες έχεις, εφόσον δεν πρόκειται για Α.Α.

Το να έχει πατώσει η ψυχολογία σου, είναι λογικό και μέχρι ενός σημείου φυσιολογικό. Το να σκάβεις όμως τον πάτο του πηγαδιού ακόμα πιο βαθιά, δεν είναι.

Αν κάποιος άνθρωπος μένει μέσα στο σπίτι και αποφεύγει να βγει λίγο να τον δει ο ήλιος, αργά ή γρήγορα θα πέσει σε κατάθλιψη, ακόμα και χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Υπάρχουν σοβαρές παθήσεις - αρρώστιες που μας κάνουν εντελώς αδύναμους να τις πολεμήσουμε. Η τριχόπτωση, ακόμα και σε μια γυναίκα, δεν ανήκει σε αυτές.

Το ξέρεις ότι δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, δόξα το Θεό έχω αρκετά προβλήματα και μόνο ένα μέρος αυτών έχω αναφέρει στο φόρουμ.
Παρόλο αυτά, μπορεί να πέσω, να γίνω χώμα για κάποιο διάστημα, αλλά στο τέλος αυτό που μας μένει να κάνουμε, είναι να σηκωθούμε, να τινάξουμε τη σκόνη από το παντελόνι και να πούμε ένα δεν γ@μιέται.....

Βρες κάποιο τρόπο, είτε σ αρέσει είτε όχι και απλά πάρτο αλλιώς.
 

Joan87

Active Member
Gomi δεν μπορώ. Ανέκαθεν ήμουν αδύναμος άνθρωπος. Δεν την παλεύω. Στοχεύω μόνο στο πως θα αποκαταστήσω τα μαλλιά μου ώστε να φαίνονται πιο πυκνά και πιο φυσικά έστω και αν δεν γίνουν όπως ήταν. Μόνο έτσι θα νιώσω καλύτερα. Μέχρι και μεταμόσχευση θα κάνω αν μπορώ.
Οσο για το οτι υπάρχουν ένα σωρό ασθενιες συμφωνώ και ειμαι χαρούμενη που προς το παρόν δεν έχω κατι σοβαρό. Αλλα οσο και αν αυτό που θα πω σου φανεί σκληρό, δεν με καθησυχαζει το γεγονός ότι δεν έχω κάτι σοβαρότερο γιατί κάποια στίγμη θα χτυπήσει και η δικιά μου πόρτα. Όπως και στον καθένα από μας. δηλαδή μόνο τότε θα δικαιούμαι να πέσω του θανατά;;; Για μενα η αραίωση μου..και στο δικό μου μυαλό..ειναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το πως αισθάνεσαι ακόμα και αν περνάει ακριβώς το ίδιο γιατί κάθε άνθρωπος το περνάει διαφορετικά.
Μακάρι να ειχα την δύναμη να πραγματοποιήσω αυτό σου ειπες, όμως δεν την έχω.
Ειναι και πολλα αλλα τα οποία δεν θέλω να αναφέρω εδώ. Τέλος πάντων θα περιμένω να περάσει το 9μηνο όπως μου είπες και ύστερα θα δω τι θα κάνω.......
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ένα τυχαίο θέμα από τα πολλά που κυκλοφορούν στο νετ

http://www.heralopecia.com/interact/showthread.php/20654-My-positive-story-)-((aggressive-alopecia-areata))

Τα μαλλιά της επανήλθαν ΜΟΝΟ όταν άλλαξε την ψυχολογία της και τον τρόπο που έβλεπε το όλο θέμα.

Να μην το βλέπεις σαν να προσπαθείς να πολεμήσεις κάτι που δεν μπορείς, αλλά ότι πολεμάς για κάτι που θέλεις.
 

Joan87

Active Member
Μην ξεχνάς ότι τα έχασε ξαφνικά και ενώ η ψυχολογία της ήταν μια χαρά. Άρα δεν ηταν θέμα ψυχολογίας ούτε η επιστροφή αυτών. Εγω ετσι το βλέπω. Όπως έπεσαν, ετσι βγήκαν. Απλά μπορεί να ηταν σύμπτωση η χρονική στιγμή. Δεν λέω ότι δεν παίζει ρόλο η ψυχολογία, αλλά ότι παίζει ρόλο μόνο σε περιπτώσεις όπου τα μαλλιά μπορούν και έχουν την δύναμη να επανέλθουν και δεν έχουν νέκρωσει οι θύλακες...και..και..και!Επειδή το πρόβλημα μου λοιπόν δεν παρουσιάστηκε τώρα τελευταία, έχω σοβαρά επιχειρήματα να μην ελπίζω σε πολλά. Συγνώμη που είμαι τόσο αρνητική. Πάντα ήμουν απαισιόδοξη. Ένα από τα ελαττώματα μου...
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πέρασε μια έντονη αγχώδη περίοδο και τα μαλλιά της μετά άρχισαν να λεπταίνουν και να πέφτουν. Στην areata, συνήθως τα Τ λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού παρουσιάζουν έντονη αύξηση και κινητικότητα γύρω από τους θύλακες και από τη φύση τους είναι κυτταροτοξικά. Όσο περισσότερο παραμένουν στην περιοχή, τόσο περισσότερη ζημιά κάνουν. Αν ο οργανισμός δεν βγει από την μόνιμη αγχώδη κατάσταση, αυτά δεν αποσύρονται. Αν δεν υπάρχει άλλη υποβόσκουσα παθολογική κατάσταση, η μόνη λύση για να τα αποσύρει ο οργανισμός, είναι η ψυχοσύνθεση του καθενός.
Δεν έχει καμία σημασία αν αυτό γίνει ξαφνικά, ή γίνεται σταδιακά σιγά σιγά με τα χρόνια.

Βγαίνουμε όμως εντελώς εκτός θέματος, οπότε η επιλογή είναι δική σου.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Joan87 είπε:
Γυναίκα δεν εισαι;;;

Dredd-Fire.gif
 

Joan87

Active Member
Την είχα προσέξει την φωτογραφία, αλλά για κάποιο λόγο πίστευα πως είσαι γυναίκα. Οκ λοιπόν... :)


Κατάλαβα gomi αλλά αν ειναι όπως τα λες παρουσιάζεται σε όλο το κεφαλι το πρόβλημα. Έχεις δίκιο ότι βγαίνουμε εκτός θέματος γι'αυτό θα σου πω μόνο ότι δεν ειναι θέμα επιλογής. Και εγώ θέλω να νιώσω καλύτερα, αλλα μου ειναι αδύνατο. Δεν καταλαβα οτι της έπεσαν όλα από το άγχος. Νόμιζα οτι πέρασε ο πρώτος χρόνος που ανέφερε ηταν μετά την πτώση των μαλλιών. Το διάβασα βιαστικά γιατί ειμαι στην δουλειά. Ακόμα έναςμένα να δω πιο απλή την περίπτωση της....
Απλή όσον αφορά την αντιμετώπιση αφού ηταν μόνο λόγο άγχους.
 

roukoun

Member
για να γραψω και εγω την γνωμη μου αλλο πραγμα να εχεις τριχοπτωση και αλλο να εχεις κομπλεξ που εισαι ραφλας!εμενα αυτο το γεγονος με εχει κανει να χασω αρκετες στιγμες απο την ζωη μου.Οπως οτι το καλοκαιρι σπανια παω για μπανιο η με την πρωην μου γκομενα εχουμε ελαχιστες φωτογραφιες γιατι ντρεπομουν!ξερω μλκια.Να δω ποτε θα παω για μεταμοσχευση το κερατο μου!
 

maraki 28

New Member
τς τς τς τς..Τι μαθαίνει κανείς για τους άντρες..εγώ πάντως το έχω ξαναγράψει εδώ, τον άντρα χωρίς μαλλιά θα τον προτιμήσω!(και πριν που είχα αφάνα,όχι ότι το λέω τώρα που έχω πρόβλημα).Δεν ξέρω για τις άλλες, προσωπικά..τον άντρα τον θέλω ΄αλήτάκο΄με την καλή την έννοια,με χιούμορ,άποψη και προσωπικότητα και όχι άβουλο..Λεφτά,εμφάνιση μόνο ,κλπ κλπ δε μετράνε..
Αν έχει και ξυρισμένο κεφάλι,έχει bonus!! Μην τρελένεστε για τα μαλλιά..αρέσετε και χωρίς αυτά.
 

mimis giova

Active Member
Αυτα π λεει το μαρακι θελουν οι αληθινες γυναικες...αλλα αντε να τα δεχτεις αυτα βλεποντας την μουρη σ να αλλαζει..
 

xk

Active Member
andrew1988 είπε:
το παν ειναι η ψυχολογια!!

μέχρι να βγεις με δυο 24χρονες να είσαι 29χρονών με καράφλα παππού και να σου λένε ''φαίνεσαι μεγαλύτερος'' και δίπλα σου ο κολλητός σου 34χρονος με μαλλί Ρουβά να του λένε ''φαίνεσαι μικρότερος''...(αληθινό συμβαν)
 
Μπλουζα