Γυμναστηριο

JackSheppard

New Member
Απ: Γυμναστηριο

Ειχα κανει ποστ πριν λιγο καιρο σχετικα με χασιμο κιλων και λιπους στην κοιλια κτλ. Τελικα με 4-5 φορες την εβδομαδα μπασκετ αρχικα, και αργοτερα ποδηλατο (αυτη την περιοδο κανω τουλαχιστον 1 ωρα ποδηλατο καθε μερα) συν λιγοτερο φαγητο (ποιο λαιτ γευματα, μικροτερες μεριδες, δεν τρωω αργα το βραδυ και βαρια) βλεπω πως αποδιδει καθως εχασα 2 κιλα! Το κακο ειναι οτι βλεπω και shedding μεσα σε 3 εβδομαδες. Δεν ξερω τι να κανω. Να περιμενω να περασει μηπως επανακαμψει, να σταματησω την καθημερινη αεροβια, να ειναι εποχιακο; Ειλικρινα εχω μπερδευτει. Πανω που βελτιωνεται κατι, χειροτερευει κατι αλλο....

Γνωμες;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Antonyhl

New Member

Γεια σου φιλε για τα μαλλια δε μπορω να σου πω πολλα ;D ,αλλα σε αυτο το θεμα ειμαι :grandpa:

Kαταρχας δε μπορεις να χασεις τοπικα λιπος πχ αν κανεις μονο κοιλιακους δε θα χασεις λιπος μονο στη κοιλια,ολοι αδυνατιζουμε συνολικα απλα αλλοι ξεκινανε να χανουν περισσοτερο λιπος απο τα ακρα ποδια χερια ,αλλοι περισσοτερο απο τη κοιλια κτλπ ,ειναι γενετικο δε μπορεις να επιλεξεις απο το που θα χασεις..

Οσον αφορα το προγραμμα που θα ακολουθησεις

Οι καλυτερες ασκησεις για καψιμο λιπους ειναι oι HIT.Αν εχεις ηδη μια φυσικη κατασταση και εισαι γυμνασμενος μπορεις να κανεις σπριντ ,τα λεγομενα interval.
Kανεις ενα ζεσταματακι 10 λεπτα τρεξιμο και μετα κανεις 30-45 δευτερα σπριντ οσο πιο γρηγορα μπορεις μετα 1.5-2 λεπτα γρηγορο περπατημα και μετα σπριντ,το κανεις αυτο 6-8-10 φορες(οσο αντεχεις).
Στην αρχη τα πρωτα σπριντ πιο χαλαρα
Αυτη η προπονηση ειναι καλυτερη για τους εξης λογους σε σχεση με του σταθερου ρυθμου..
1.κραταει πολυ λιγοτερη ωρα
2.Συνεχιζεις να καις θερμιδες και μετα απο το τελος της για αρκετη ωρα
3. Αυξανεται η παραγωγη αυξητικης ορμονης
4.Σεβεται τη μυικη μαζα- δες πως ειναι οι σπριντερ και πως οι δρομεις μεγαλων αποστασεων καμια σχεση..
Αυτο αμα το κανεις 2-3 φορες τη βδομαδα εισαι κομπλε(οχι συνεχομενες μερες,να υπαρχει κενο ενδιαμεσα)
Τις υπολοιπες μερες μπορεις να κανεις ενα χαλαρο τρεξιμο-γρηγορο περπατημα ,και βαρη,Δε χρειαζεται να πας σε γυμναστηριο
κανε ασκησεις με το ιδιο σου το βαρος -πουσαπς καθισματα,αν εχεις και βαρακια εισαι θεος,αλλα να τα δουλευεις με ενταση,οχι ενα σετ τωρα και ενα σετ μετα απο κανα 5λεπτο-θελει μικρα διαλυματα αναμεσα στα σετ και ενταση-να ιδρωνεις

Αν τωρα δεν εισαι καθολου γυμνασμενος και απλα θες να χασεις καποια κιλα η λυση ειναι η σταθερου τεμπο αεροβια,που κραταει αρκετη ωρα-απο μια ωρα και πανω(γιατι μετα το 25λεπτο αρχιζεις να καις λιπος πιο πριν καις υδατανθρακες που εχεις φαει κατα τη διαρκεια της μερας)
Αυτο μπορεις να το κανεις 4-5 φορες τη βδομαδα και να συνδιασεις και τα βαρη απο πανω μετα την αεροβια.

Το μονο που θα μπορεις να κανεις σιγουρα και πρεπει ειναι η διατροφη,ανεξαρτητα απο τ φυσικη κατασταση πρεπει να τρως σωστα
Γενικα να τρως 5-6 μικρα γευματα τη μερα με οσο πιο καθαρες τροφες μπορεις,ανεπεξεργαστε φυσικες,οτι ειναι σε σακουλακια απεφευγε το.

Γενικα τι να τρως..
το πρωι μπορεις να φας κουακερ με γαλα χαμηλο σε λιπαρα-να βρασεις οσα αυγα θες αλλα να φας το πολυ δυο κροκους και οσα ασπραδια θες(πρωτεινες-μυικη μαζα-κορεσμος)
Μαυρο ψωμι ολικης αλεσης με γαλοπουλα Σ*ντουιτσ (χωρις τυρι)

μετα απο 3-4 ωρες κανε ενα μικρο γευμα που να εχει τροφες σα τις παραπανω-Σ*ντουιτσ με τονο-ή μια χουφτα αμυγδαλα-ενα γιαουρτι χαμηλο σε λιπαρα

το μεσιμερι
μαυρο ρυζι με κοτοπουλο-τονο-ψητο κρεας χωρις λαδια-στηθος γαλοπουλας,-φασολια νευροβραστα γιγαντες-ψαρι ψητο-σαρδελες-με οση πρασινη σαλατα θες

μετα κανε τη προπονηση σου και αμα γυρισεις φαε τροφες με πρωτεινες ομιως
γιατι οι πρωτεινες χρειαζονται για να επισκευασει το σωμα ου τους κατεστραμενους ιστους

το βραδυ περιπου τα ιδια μπορεις να φας καλαμακια κοτοπουλο-χοιρινο με σαλατα,οσπρια,
γιαυρτακι 0%.Αλλα ελαφρια το βραδυ

και πανω απο ολα να πινεις πολυ νερο!!3-4 λιτρα τη μερα,ανεβαζει το μεταβολισμο και κανεις καλυτερες καυσεις-καθαριζεις

ολα τα παραπανω μπορεις να κανεις ενα δικο σου προγραμμα και να το αλλαζεις οποτε θες και οπως σε βολευει αρκει να το ακολουθεις να σκεφτεσε οτι αυτο το κανεις για σενα,και θα τα καταφερεις!!

Γενικα μη τρως ασπρο ψωμι ρυζια ασπρα-μακαρονια-ζυμαρικα-μονο παχαινουν και δε προσφερουν τιποτα θρεπτικης αξιας
κοψε τελειως τη ζαχαρη,η ζαχαρη ειναι θανατος
εννοειται γλυκα και αρτυματα-τυροπυτες και τα σχετικα δεν ακουμπας αν θες να αδυνατισεις
ποτα κομμενα(ειναι σκετα ζαχαρη και οινοπνευμα=παχος)
γαλακτοκομικα καλυτερα κοψτα μονο γιαυρτια-γαλα και τυρι κοτατζ αλλα με μετροι

Για να αδυνατισεις πρεπει να τρως και να μην πεινας..αλλα να τρως σωστα,γιατι αμα λιμοκτονεις πεφτει ο μεταβολισμος ,θα εισαι αδιαθετος κακοκεφος και εκτος οτι δε θα καταφερεις πολλα θα τα παρατησεις συντομα και θα τα ξαναπαρεις ολα τα κιλα,χαρακτηριστικο των ημερων μας

Οτι αλλο θες ρωτα Αντωνης

γενικα υπαρχει ενα πολυ καλο μπογκ για αυτα δεν κανω διαφημιση αλλα αξιζει να το δειτε, δε το ξερω το παιδι που γραφει
total fitness christos λεγετε ειναι μη εμπορικο και γραφει πολυ σωστα πραγματα(οχι για μαλλια ενοειται :tease: )

badday

New Member

antonyhl Αψογος!! Θα ξεκινησω την μεθοδο ΗΙΤ απο σημερα ;D ..Γενικα ενω κανω καλουτσικη διατροφη και το σωμα ειναι οκ ..εχω λιγο λιπος στην κοιλια. Τα ασπρα μακαρονια με λιγο τυρι δεν ειναι σχετικα καλη πηγη υδατανθρακα;

Αα οταν λες σπριντ ..ποση ταχυτητα στον διαδρομο ; 10-11 ? ..και ολο αυτο μετα την ασκηση με τα βαρυ ; (προσπαθω να παρω κιλα)

Hairboost

Member

επειδη εχω κανει την διατροφη που λεει το παλικαρι απο πανω οντως αποδιδει αλλα πεφτει πολυ πεινα............ ::)

JackSheppard

New Member

Κανεις που να ειχε shedding οταν ξεκινησε εντατικη αεροβια ασκηση; Επανερχεται η κατασταση η θα αρχισω να πιστευω οτι με τη γυμναστικη πεφτει το μαλλι; 8)

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

JackSheppard είπε:
Κανεις που να ειχε shedding οταν ξεκινησε εντατικη αεροβια ασκηση; Επανερχεται η κατασταση η θα αρχισω να πιστευω οτι με τη γυμναστικη πεφτει το μαλλι; 8)

μπορεί να είναι και εποχιακό shedding λόγο καιρού, εγώ προσωπικά σε περιόδους που γυμνάζομαι πολύ ή λιγότερο, ή καθόλου δεν παρατήρησα ποτέ να έχω shedding.

nikosgf7

New Member

φιλε shedding αυτο τον καιρο εχω κ εγω χωρις να γυμναζομαι ενω οι τριχες μου οταν τις βλεπω ειναι θεοχοντρες :'(Μαλλον θα πρεπει να ειναι εποχικο αλλιως κατι δεν παει καλα κ στους 2 μας.........

Antonyhl

New Member

Οχι φιλε τα μακαρονια μπορει να εχουν 500 θερμιδες το πιατο και να σου φαινεται λιγο,αλλα αυτες οι θερμιδες ειναι αχρηστες,ειναι κενες απο θρεπτικα συστατικα,για το ρυζι το ασπρο ισχυει το ιδιο και γενικα ολα τα ζυμαρικα-αρτυματα,ρυζι καλο ειναι το μαυρο μονο-φυτικες ινες και θρεπτικα συστατικα..

Γενικα το σωμα εχει 2 πηγες ενεργειας, η μια ειναι οι υδατανθρακες και η αλλη το αποθηκευμενο λιπος
Πρωτα ξεκιναει καλυπτωντας τις αναγκες του απο τους υδατανθρακες και αμα τελιωσουν παει στο λιπος.
Τους υδατανθρακες τους παιρνεις απο το φαγητο,αλλα αμα δεν τους καψεις μετατρεπονται σε λιπος για μελοντικη χρηση.
Υδατανθρακες υπαρχουν διαφορων ειδων,οσο πιο συνθετοι ειναι τοσο το καλυτερο γιατι ο οργανισμος κανει περισσοτερη ωρα να τους διασπασει και εχει μια σταθερη πηγη ενεργειας ενω σου δημιουργουν και κορεσμο.πχ αν φας μια πρασινη σαλατα μαυρο ψωμι ολικης αλεσης μαυρο ρυζι,νιφαδες βρωμης σε συνδιασμο με καποια πηγη πρωτεινης θα νιωθεις χορτατος για πολυ ωρα και θα παρεις αρκετα θρεπτικα συστατικα
ενω αν φας ενα γλυκο δεν θα χορτασεις,θα παρεις πολυ παραπανω θερμιδες,το αιμα θα γεμισει σακχαρα και ο οργανισμος σου θα παραγει ινσουλινη για να μην πεθανεις(οι διαβητικοι εκει εχουν προβλημα) μετα μολις ομαλοποιηθει η κατασταση ο οργανισμος σου θα ζηταει παλι ζαχαρη και θα αισθανεσαι πεινα θα φας και ουτο καθε εξης και αρχιζει ενας φαυλος κυκλος με εσενα να βαζεις κιλα κτλπ.
Στην αρχη ειναι δυσκολο να απεξαρτηθεις απο τη ζαχαρη αλλα πιστεψε αξιζει το κοπο,δεν ειναι τυχαιο που η ζαχαρη κατατασεται πιο εθιστικη απο πολλα ναρκωτικα
Αν κοψεις τα γλυκα και τους απλους υδατανθρακες θα ζοριστεις στην αρχη θα νιωσεις τη στερηση αλλα αυτο φευγει σε λιγο καιρο και μετα θα εχεις πολλα πλεονεκτηματα και οσων αφορα την υγεια σου την εμφανιση σου κτλπ

Για να αδυνατισει καποιος πρεπει να δημιουργησει ενα θερμιδικο ελλειμα της ταξης 15-20% με μια διατροφη πτωχη σε υδατανθρακες οπως τους πανω και πολλες πρωτενες ουτε πειναει ουτε ειναι δυσκολο αν εξαιρεσεις την αρχη,καθε αρχη και δυσκολη,και νταξει ρε φιλε αμα πεινας φαε αλλα οχι βλακειες ,γιατι χειροτερο ειναι να λιμοκτονεις,αυτο που νιωθεις στην αρχη δεν ειναι πεινα αλλα η στερηση των εθιστικων τροφων,λιπαρωνζαχαρης κτλπ.Καλη προσπαθεια ,αμα το ακολουθησεις θα δεις μεαλη διαφορα..!

τα σπριντ δε τα κανεις την ιδια μερα με τα βαρη,η ταχυτητα ειναι ξεχωριστει για το καθενα ,να λαχανιαζεις πρεπει και να ανεβαζεις παλμους αλλα θελει προσοχη οποιος ειναι αγυμναστος γιατι ειναι επικινδυνο να τραυματιστει.χωρις πλακα τωρα ...

Hairboost

Member

εκτος απο κουακερ, μαυρη μπακετα και γαλοπουλα εχεις να προτεινεις κατι αλλο για πρωινο ;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

sakis9282

Member

Εγώ εφαρμόζω το διατροφικό πρόγραμμα του φίλου που μας έγραψε.Στο πρόγραμμα μου έχω και ξυνόμηλο,κόβει πείνα.3-4 φορές την βδομάδα πηγαίνω κολύμβηση 45-60' περίπου.Μια στο τόσο θα φάω και κάτι απαγορευμένο. :)

Antonyhl

New Member

Ωραιος...ε ναι μια βρωμια μια στο τοσο θα τη φαμε δεν παιζει χαχα :tease: :tease:

το μουσλι που λεει ο φιλος ειναι πολυ καλο!! επισης αποξηραμενα φρουτα αλλα με μετρο γιατι παχαινουν πολυ,τα συκα τα σπανε

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

πληροφοριακά και μόνο να αναφέρω ότι ψωμί 100% ολικής πολύ δύσκολα υπάρχει στο εμπόριο. Το αυθεντικό ψωμί με μόνο αλεύρι ολικής είναι πολύ σκληρό στην υφή, ακόμα και όταν είναι φρέσκο. Αν έχετε ψωμί ολικής το οποίο ζουλιέται εύκολα είναι σίγουρα νοθευμένο με λευκό αλεύρι.

cicano

New Member

Το καλοκαίρι ήρθε, οπότε πάμε λίγο γυμναστήριο να σφίξουν στομάχι και κώλος. Πως θα βγούμε στης παραλίες για καμάκι με της μπυροκοιλιές? :D

JackSheppard

New Member

JackSheppard είπε:
Εγω δεν πηγαινω γυμναστηριο, βαριεμαι αρκετα το να κανω γυμναστικη μονος, διατηρουμουν απο παλια παιζοντας ποδοσφαιρο και αλλες δραστηριοτητες που απαιτουν καλη φυσικη κατασταση. Για καποιους λογους φετος το χειμωνα ξεφυγα, και πηρα 5-6 κιλα, κυριως στη μεση, λιπος στους κατω κοιλιακους τα μπουτια και τον πισινο. Επειδη οπως ειπα βαριεμαι το gym υπαρχει καποιο ευκολο προγραμματακι με ασκησεις συν τρεξιμο για να ερθω σε φορμα και να χασω λιγα κιλα απο τις περιοχες αυτες; Εχω ηδη βελτιωσει τη διατροφη μου, και δινω περιθωριο 1-1,5 μηνα για πετυχω το στοχο. Αποψεις, προγραμματα, η κανενα λινκ δεκτα, ευχαριστω πολυ!

Λοιπον περασε περιπου ενα διμηνο απο τοτε που εκανα το ποστ αυτο, εχω χασει 3,5κιλα και συνεχιζω. Με καθημερινη αεροβια (ποδηλατο κανονικο ομως οχι στατικο) λιγο προσεκτικοτερη διατροφη (δεν τρωω junk, εχω κοψει τα πολλα γλυκα και τα περιττα γευματα, τρωω στο σπιτι και το βραδυ οχι μετα τις 9) και λιγες ασκησεις τον τελευταιο καιρο (μονοζυγο, καμψεις, κοιλιακους, διατασεις). Μαλλον ομως το σωσιβιακι μου παροτι δειχνει να "αδειασε" ειναι λιγο χαλαρο. Εχουμε καμια προταση για συσφιξη στα αδυνατισμενα σημεια; Δεν ειναι πολυ το προβλημα, αλλα υπαρχει.

LOK

Member

JackSheppard είπε:
Μαλλον ομως το σωσιβιακι μου παροτι δειχνει να "αδειασε" ειναι λιγο χαλαρο. Εχουμε καμια προταση για συσφιξη στα αδυνατισμενα σημεια; Δεν ειναι πολυ το προβλημα, αλλα υπαρχει.

Να έρθεις μαζί μου στο δάσος για 108 μέρες... Θα διαλύσουμε όλο το νησί και μετά θα την κάνουμε με βάρκα και κουπιά... Με όλα αυτά θα σφίξουμε σίγουρα. :guns :mad3 :beach:

JackSheppard

New Member

LOK είπε:
[quote author=JackSheppard link=topic=614.msg56723#msg56723 date=1310866880]
Μαλλον ομως το σωσιβιακι μου παροτι δειχνει να "αδειασε" ειναι λιγο χαλαρο. Εχουμε καμια προταση για συσφιξη στα αδυνατισμενα σημεια; Δεν ειναι πολυ το προβλημα, αλλα υπαρχει.

Να έρθεις μαζί μου στο δάσος για 108 μέρες... Θα διαλύσουμε όλο το νησί και μετά θα την κάνουμε με βάρκα και κουπιά... Με όλα αυτά θα σφίξουμε σίγουρα. :guns :mad3 :beach:
[/quote]

Εσυ ποιος λοκ απο τους 2 εισαι τωρα; :p :D ;D :eek:fft:

Μπλουζα